Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
Kicsit jobban megvizsgáltam a revoltot.(két legjobb revolt enabler az evolving wilds és az (1) manás Map artifact, mind a kettő manafixing és deck thining is egyben, illetve az Azorius szín kombináció tele van blinker varázslattal/lénnyel.)

A baj itt az, hogy nem túl sok olyan lap van, ami önmagában elvinne egy ilyen paklit.
Fehérbe a 2 ritka lap ami ilyen szempontból jó, a 3 mana double strike-os lény ami +1/+1 countereket pakol magára az end-stepedbe, illetve az 5 manás enchantment, ami countereket és ezek után +1/+1 anthem effektet minden rápakolt counter után.
Ez a lap kicsit olyan helytelen,mert ha egy ilyen creature decket játszol akkor az esetek többségeben egy 5 manás enchantment amit még triggerelni kell túlontúl lassú.

Ezen kívül még van kettő, aminek gyakorlati haszna van:
- A (3) mana 2/2 aminek revolt-destroy a tapped creature szövege van, fehérbe jó removal lehet, de nem tudom elég jó-e ez ahhoz, hogy berakd, mert teljesen nyilvánvalóan jobb removaljaid vannak ettől piros/fekete vonalon,kékbe meg nem hiszem, hogy elég jó revoltra építeni, más esetben meg szerintem mindig túl gyenge/van jobb lap.
- A másik a (2) mana 2/2, revolt csinálj 1/1-es servo tokent.Ez meg igazából limited filler, lényegében constructedbe játszhatatlan, szinte mindig off curve tudod csak kijátszani és így gyenge, illetve mind a token deckekbe van jobb opció ettől,mind az artifact matter témába van jobb opció.
-Illetve van még az (5) mana 4/3 flying, csinálja semmit(gain 5 life) lap.

Na most ez a fehér, aminek a legtöbb enablere van a képességre, de a többit most nem néztem.

Viszont ami biztos, hogy a Fatal Push szitntű lapok archetipustúl függetlenül mindenhova beférkőznek.

Másik archetípus amit érdemes még újragondolni, az a ramp, mert megint kaptunk egy ténylegesen jó mana lényt zöldbe a common slotra ráadásul.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
Az szép😊Én egy AJani,Tezzeret párosból reméltem, hogy bemákolom elsőre az egyiket😄
Én egy BUG investigate dekcet képzeltem el Mechanized Productions-nak.(

Shep
Második boosterből kinyitottam a Mechanized Production-t, jó lesz a mill pakliba 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DasIsFuck
Hát, pedig nagyon durva scontrol/combo lapok jöttek ezzel a kiegészítővel a játékba és ugye nagy részük uc is😊

Revolt szerintem önmagában nem lesz elég jó, de a kérdés az, hogy elég jók-e a lapok önmagukban ahhoz, hogy megynerjék a meccset a legerősebb aggró és legerősebb control ellen.

Shep
Hát úgy látom ez sem az én kiegészítőm, legalábbis eddig nem tetszenek a lapok, a revolt mechanika nem rossz csak nagyon lassú, durva dolgokat lehet vele csinálni csak kérdés mennyire lehet majd érvényesülni vele.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DasIsFuck
Közben kijött a patch, az ai továbbra is elretardálja a járművek kezelését, bár így könnyebb farmolni ha úgy tetszik😄
Szerencsére megszűnt a jobb egérgombali gyors képesség aktiválás, mostantól csak rázumolás után lehet használni.

Dzsini

frissül a Duels (valószínűleg holnapra készül el) frissül a buglista - egész rövid a múltkorihoz képest, de van benne pár szórakoztató.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Szerencsére bekerültek érdekesebb lapok, bekerült néhány nagyon erős staple lap.
Bekerült egy alternatív win con! is.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Szémomra is világossá vált, hogy csalnak emberek a disconnecteléssel és miért olyan gyakori.
Bemész versusra, disconnectelsz lehetőleg a muligan fázisba, de gondolom később is ugyan így működik,reconnect, lejátszod az ai ellen a meccset és a végén ha nyersz a 30 goldod ugyan úgy megkapod, ha veszítenél akkor pedig nem vesztesz rankot...

DasIsFuck

Talán?.....

Én mondjuk már előre látom, a sok szemetet ami befog kerülni...
Bár nagyon erősek az uncommonok, de így még rosszabb lesz mikor a hasontalan szarokat rakják be majd belőlük😄

Dzsini
nem saját kép

Dzsini

DasIsFuck
Ezeket a speciális ritkaságú lapokat berakhatnák duelsbe bónusz tartalom gyanánt, meglehetne ilyen 1-2k goldért venni darabjait(lenne vagy 50-100 és az már egész szép kis goldnyelő lehetne)😄
A balansznak nem biztos, hogy jót tenne(anyáznánk rendesen...), de pénzügyileg lehet pozitív hatása lenne....:S

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.12.31. 15:39:25

DasIsFuck
A Rakdos Vámpír aggróm az utóbbi időben teljesen bemondta az unalmasat és 20 körüli szintről leszánkáztam 12-re😄

Át is álltam egy midragesebb zöld,fekete,kék delirium/zombi/dredge(itt amolyan self-millként jelenik meg) paklira ami rettenet nagy fun most így az aggró után.
Persze nem kompetitív, de fun játszani.

Magic Duels Deck Exporter

https://github.com/BlueRaja/Magic-Duels-Deck-Exporter
Most ismerkedem az Magic Duels-el. Teszik ez a "világ" és a játék. Azért a Magic Online GUi-ja 10 usd beugróért elég kritikán aluli.
Dzsini
Artifact Creature Planeswalker - Gideon Zombie Elemental Angel Human Soldier Ally

így készült

Shep
3 hét alatt 3 nem aggro deckkel találkoztam, egész jó arány, lassan ez a játék is lenullázza magát nálam, lehet jobban is járnék ha minden kártyás szart befejeznék végérvényesen.

DasIsFuck
Spoiler szezon😄

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.12.06. 00:31:48

Shep
De attól még bukja a szintet, legalábbis én most is így jártam elment a net pont akkor amikor már kiírta, hogy a másik feladta és visszalépve, se győzelem se semmi, csak bukás. Azt már meg sem említem ,hogy 2 hét alatt 2, azaz kettő nem aggro deckkel kerültem szembe, ami még a HS-t is alulmúlja. Itt ennyiből áll a játék, hogy, fehér aggro meg a tárgyas aggro, néha zöld fehér.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.12.01. 10:30:57

DasIsFuck
Kihúzzák az internetkábelt a modemből, elég gyakori trükk ez a hasonló kompetetív játékoknál, már ahol ilyen győzelem-vereség rang rendszer van.

Shep
Azt hogy lehet egyáltalán? Én amúgy 10 alatt maradtam, nem megyek feljebb, ma is volt játssz ki 20 tárgyat versusban, simán pakolgattam ki a tárgyakat és buktam is 3 meccset, lényegtelen ,hogy rank 1 vagy vagy 40, a játék a lényeg nem a szint.

DasIsFuck
Annyira egy undorító mocsokság az, hogy disconectel védik a szánalmas rangjaikat az emberek.
30+-os szinten szerintem szánalmas, de mikor 15-25 szinten csinálják ezt, azokon elképedek.
Ennyire fontos a teljesen "értéktelen" rang?
Egy 22-es rang vagy egy 18!.as ekkora e-péniszt jelent.

DasIsFuck
Az az első meccs😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

DasIsFuck

Eddig azért nem volt ilyen durva a helyzet, mert nem jött ennyire erős kiegészítő, mint a Kaladesh.
Főleg nem aggró szempontjából.

Shep
Egyértelmű, mert az emberek 90%-a csak és kizárólag nyerni akar, de eddig nem volt ennyire durva a helyzet, tisztára, mint a HS csak itt sámán és hunter helyett, fehér meg tárgyas aggro van. Mondjuk így is el lehet venni az emberek kedvét a játéktól 😄

DasIsFuck
Sajnos a több száz lap nagy része nem jó constructedbe.
Ez elkerülhetetlen, mivel consturctedbe csak a "legjobb" lapok elég jók és hiába lenne itt 1000 lap, azokból is csak a legjobbak látnának constructed playt.
igazán.

Shep
Hát ennyi, csak fehér aggro és a tárgyas aggro maradt a játékban, tök jó, hogy van több száz lap, csak tudnám minek.

Shep
Öcsém mekkora tróger emberek vannak itt is, az eszem megáll! Emberünk azt csinálta, hogy első körömben a támadás alatt folyamatosan megállította az időt és hagyta lepörögni a rendelkezésre álló másodperceit majd újra és újra, aztán végül gondolom rájött, hogy ezzel nálam nem megy semmire és kilépett. Ezek után nem túl meglepő ,hogy a neve fuck you volt és fehér aggroval nyomult. Azért némi szerencsével de végül elégettem a pakliját 😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.21. 13:45:10

DasIsFuck
Korában írták a hivatalos magic oldalon, hogy a korábbi standard szezonok alatt az aggró és a piros nagyon gyenge volt a kompetetív scénában.
Nem véletlen tehát ez az aggró fókusz a Kaladesben, de igazából erről szól a Magic, hogy folyamatosan képes legyen megújulni és a fő archetípusok között próbálja mindig megtartani az egészséges egyensúlyt.
Duelsben kicsit rosszabbak a kilátások a sok korlátozás és rotáció hiánya miatt.
Itt pl a piros a legerősebb splash szín a sok burn miatt.

Engem a 120-as questek ritkasága zavar inkább:S
A gép meg igazából mindig olyan rettenet szar paklikkal játszik amit szinte bármivel meg lehet verni, ráadásul nem képes a járműveket kezelni, ami kb ingyen győzelem kategória.

Viszont mint korábban írtam, szerintem a következő set megjelenésekor komolyan fel kellene kicsit borítani a jelenlegi rendszert.
Nem tudom, hogy kellene ezt megcsinálniuk, de ráférne a játékra.

Shep
Hát beszarok van 3 fajta aggro deck és mindenki azokkal jön. Ez az utolsó két kieg teljesen tönkre vágta az egész játékot, nem lenne ez baj ha nem a gép is ilyen szarokkal jönne, meg ha nem lenne a küldetések 80%-a csak versusban teljesíthető.

DasIsFuck
Amíg a mulligan fázisban vagy addig nem nyered meg automatikusan ha kilép vagy kidobja a játék, ha már te megtartottad a kezed és az ellenfeled megszakad,kilép akkor már ott a garantált gold.

Egyébként nem mindig játszom végig, akkor szoktam tipikusan instant elhagyni a meccset, ha csak a questért játszom vagy még pár win kellene a boosterhez.
Meg amikor nagyon nincs kedvem és csak erőltetem azt a 1-2 wint ami még kell...

Másik pedig, hogy általában amikor kilép valaki akkor már nincs olyan helyzetben, hogy megnyerje, bár erre is volt nem is egyszer ellenpélda😄

Shep
Haha, ezek szerint te sem szoktad otthagyni a meccset ha a másik kilép bármi miatt, mert elvégre a játékért játszunk, nem csak a győzelemért. 😊

DasIsFuck
Egy elég intenzív kontroll csatám vagyok most túl, nem mértem, de eltarthatott vagy 20-30 percig, igaz ai ellen, mert muligannél megszakadt az ellenfelem.

Aether Revoltnál viszont nem ártana kicsit felpezsdíteni a metát,

DasIsFuck
OTK combó😊

DasIsFuck
Na kifulloztam az Eldritch Moon-t.

Másrészről viszont kezdem nagyon azt érezni, hogy bizony nagyon kellene a standard rotáció, ugyanakkor sok lapot nagyon sajnálnék😞

No meg nem ártana egy olyan játékmód,draft vagy sealed, esetleg valamilyen ai challange móka, ahol a sok kacat, constuctedbe abszolút játszhatatlan lapnak adnak valamilyen indokot a létezésre és nem csak dísznek vannak bent...

DasIsFuck
Nekem még 3 booster van belőle, sok fontos,hasznos lap már nincs, egy crypbreaker hiányzik még, de a zombi deckek nem igazán jók sajnos:S
Aztán jöhet az ogw és a bfz a Soi mellett, mivel úgyis vámpírokkal játszok, így Soi elég hasznos lapokat dobálhat.

Shep
Na csak vettem egy csomó lapot a holdas kiegből, így az most már 84%, és azt hiszem az újat is megveszem majd, legyen meg minden, ha már játszom ezt a hülye játékot 😊

Shep
Hát ez jól néz ki, holnap össze is rakom. Kösz.

DasIsFuck
Persze😊
ITT

Azt azért leszögezném, hogy ez amolyan work in progress deck a megfelelő lapok hiánya miatt, szerintem ha megnézed látod is majd, hogy mi az amiből több kellene😊
A nem lény alapú spellekből szerintem lehet levágni, főleg a distemper of the blood lenne nekem az első, de a galvanic bombardment lehet helyettesíteni egy az egyben a fiery temperrel és kimaximalizálni a fő lapokat.
Értem itt pl a fiery tempert,stensia masquaradet,incorrible youths-ot.
a skeletont az insolent neonatre cserélni, olivia's bloodsworn is mehet hasonló értékű madness lapokra ha akarod.
Itt lehet játszani azzal, hogy akkor furyblade vámpír vagy a Ravenous Bloodseekert akarod inkább kimaximalizálni.
A twins is vágható vagy max 1-re csökkenthető,alms of the vein igen hasznos burn spell, érdemes lehet azt is kimaxolni.
A mana nekem elég szeszélyes sajnos, ez biztos javításra szorulna.
...és még valami, a lightning axe is egy igen reális opció pl a bombardmenek helyett.

A cél mindenképp az lenne, hogy a lehető legnagyobb eséllyel legyen egy ilyen körláncod:
Turn 1:Neonate
Turn 2:Falkenreith,Stromkirk Condemned,Olivias's Dragoon,revenous bloodseeker,furyblade
Turn 3:Incorrible youths,Twins,Masquerade
Ezek mellé kell a sok, olcsó madness burn:Alms of the vein,fiery temper...

Sajnos fullos kompetetív controll ellen kb instant vesztettél, mert még ha iszonyat gyors kezdésed is van, túl sok, túl hatékony opció érhető el nekik, kaladesh aggro paklik pedig gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek tőled😞
Itt jön be az, hogy te viszont azokat a erős,kulcs lapokat a lap restrikció miatt nem tudod kimaxolni, hogy még konzisztesebb legyen.

Csak egy kis mellékes megjegyzés, nyertem már a troll skeletonok miatt nem is egyszer😄
De persze összességében jobban megéri, ha szinergialó,gyors lapokat használsz, skeleton sajnos amennyire élvezetes kombó szinergia, de túl lassú és mire kihasználnád már a legtöbb esetben vesztettél, legalábbis így érdemes gondolkodni róla.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.11.08. 22:27:14

Shep
Van decklisted, kipróbálnám?!

Shep
Tegnap óta nem tudok csatlakozni a szerverhez, másnál előfordult ilyen?

DasIsFuck
Először duelses pályafutásom alatt elértem a 30-as rangot.
Már csak a 40-es hiányzik az achik közül, de ahhoz ez a vámpír deck nem elég jó, túl sok már ezen a szinten a sokszinű control.

DasIsFuck
Én egyébként most egy RB vámpír deckel gyűjtögetem a napi 2 boostert.
Már az EMN-ből csak 7 booster van hátra így elkezdtem a SOI-t is gyűjteni mellé.
Bár egy eddig még nem nagyon dobálta a szükséges vámpír szinergia lapokat a soi booster, mert arra még rászorulna a deck.

A másik deck amit most majd össze akarok hozni az a GW Bloodbriar, EMN-ből már igazából minden megvan hozzá, de SOI lapok még hiányoznak.
Igaz sajnos, hogy a jó investigate generáló lapokból duelsben azért hiány van.

DasIsFuck
Én a saját példámból kiindulva azt tudom mondani, hogy elsősorban a játékért és a goldokért játszok.
Nekem ezért böki a csőröm nagyon az, hogy nem kerül be minden lap a kiegészítőkből, hogy bizonyos rare,mythic lapokból több copyt nem lehet betenni és kellene bizonyos deckek működéséhez.
Ezt pedig amit én keresek a dueslben, nem lehet máshol megkapni és ezért zavar, mert ez lenne a legjobb platform erre.
Magic Onlineon nem lehet ilyet csinálni és ott még fizetni is kell az egészért.
Akkor képbe jön, hogy ott lehet ingyen casual meccseket menni, de minek?
Nincs jutalom ami motiváljon csak egy irtó szar ui amivel nem jó játszani és még én fizessek rá.

De duelsre visszatérve kell az a rang. Annak ellenére, hogy engem nem érdekel a létrázás, igenis számít.
Azt is el tudom képzelni, hogy ha az ember többet nyomja és igen hamar kigyűjti az aktuális kieget akkor kell valami cél.

Én magamon ezt a cél alapú dolgot vettem észre már elég régóta.
Amikor játszogattam a Rift-el(MMORPG), én azzal is úgy játszottam ahogy egy mmo-val nem szokás.
Nem rohantam a max szintre, mert érdekelt a világa és élveztem questelni.
Egy idő után napi 1-2 órát ha játszottam vele kb csak a daily questeket csinálgattam amiknek vajmi kevés értelme volt úgy fejlődés vagy minden más tekintetben a számomra, de az, hogy célt adott az elég volt arra, hogy lekössön.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.11.04. 15:45:15

Dzsini
Igen, rengeteg játékosnak számít, hogy 40 legyen a neve mellett. Ők a lent említett harmadik csoport, akik csak ezt nézik, és ezért kikeresik netről a legkeményebb paklit, és azzal játszanak. Csak a győzelem és a rang a fontos, és a játéknak az a része a kínszenvedés, amíg valahogy megszerzik a szükséges boosterekre valót, amiből kiesik a szükséges lap.

Az említett kísérletezgető nem is akar feljutni magasra, viszont mivel a játék tele van azokkal, akik csak nyerni jöttek, ezért nehezen tud jól szórakozni, hiszen ritkán talál hasonlóan kísérletezgető játékost. Mivel nincs casual játékra lehetőség csak már meglevő ismerősökkel, így az egyetlen lehetősége próbálgatni a rankedet. Egyszerűen kellene egy "unranked" / "casual" matchmakinget csinálni, ahova lehet menni játszani, nem jár érte szám a név mellé vagy bármi, amiért érdemes küzdeni, és máris nem zavarnák egymás köreit az alapvetően különböző játékosok. Kérdés, hogy van-e akkora játékosbázis, amit meg lehet osztani.

DasIsFuck
RW vehicle,RG Energy aggro ezek szerintem biztos ott vannak a top szinten és persze az Izzet variációk főleg thopter,artifact dolgok.

Szerintem ezek most a metát definiáló deckek.

Shep
Mi most amúgy a top meta deck?

Shep
Ugyanazt magyarázod csak pepitában, szerintem lépjünk túl a dolgon! Amúgy nem értem a rankedes magyarázatodat. Nincs semmi tétje a dolognak ,vagy tényleg az a lényeg, hogy a neved mellett ne 10 hanem 40 szerepeljen, akkor te leszel a Jani, vagy mi? Nem értem. HS-ben ok, ott van legendás szint, meg jutalmak, de itt csak egy szám, ja meg ad érte egy acsi-t, ami nélkül amúgy nem is lehet létezni 😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.11.04. 14:34:21