Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Jól van úgy látom itt is megalkotta valaki az aggrok királyát, amit szépená t is vett mindenki. Az 1 manás 7/6-os kocsira gondolok amit utána a másik ótóval 2 vagy 3 manáért aktivál. Óriási.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Nem értem ,hogy miért nem lehet egy cancel gombot berakni a töltő képernyőre! Annyira jó mikor végtelen töltő üzemmódba kapcsol és csak az alkalmazás kezelős leállítással lehet belőle kilépni majd utána újra elindítani a játékot.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Nem, az egy Hasbro nagykiállítás során bemutatott vetítésen szerepelt amellett, hogy saját digitális stúdióval bővítik a céget, nekem sokkal inkább tűnik egy Duels vérfrissítésnek, és lehet, hogy megszabadulnak a Stainlesstől.
Ennyi hivatalos van az MDN-ről. Létezik, készül, és nagy terveik vannak vele, és be akarják vele fogni a kezdődől a profiig az összes játékost.

Készül a film is, és nem kizárható, hogy lesz MMO és csomó minden egyéb, az új CEO nagyon keményen nyomja a digitális nyitást.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.02. 12:59:13

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Én azt hittem egy kiszivárgott screenshot.
De én is remélem, hogy attól a "koncepciótól" azért kicsit elszakadnak azért a végére😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Dzsini
Az nem screenshot volt, hanem egy koncepciórajz, nem szabad belőle semmire következtetni.
(ráadásul még sokkal kevesebb értelmes felületet hagy, mint most a Duels)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
A magic digital next sokkal duelesebb vagy hs,eternal,etc-sebb lesz, eddig egyetlen kis screenshot látott napvilágot.

Szerintem nézni és játszani azért annyira nem rossz, ha a magic élményért nézed vagy játszod.
A lenyeled kategória nálam.
Ez olyan mint, hogy vannak régi, de még számomra is stílusosan kinéző és játszható játékok és vannak amik már nem mennek le a torkomon, a magic online ez a régi, de még játszható nálam...

Egyébként most valami ilyesmit Duelsbe is kedvem lenne összerakni, ami a 0 manás artifactokból akar nyerészkedni.
Lapjaim nincsennek hozzá, de felírom a listára😄
(mondjuk ezen még MTGO-ban is elgondolkodtam, hogy beszerzem, igazából sram a legdrágább(0.80) a többi csak fillér(rare dual landek kivételével, mert azok a premier árba vannak)
A commonokat kis szerencsével be tudom ingyen szerezni hozzá és még tudnék 1-2 egyedi budget janket venni😄)

Shep
Hát én ezzel nem tudnék játszani, annyira fapados ez a Magic Online, hogy szavak nincsenek rá. Még nézni is fájdalmas, pedig amúgy jópofa a deck.

DasIsFuck
Na ez aztán a deck😄

Kár, hogy duelsbe ilyet nem lehet, ez baromira tetszik😄, mármint a tény, hogy egy jó lap egy rakás margóra szorult lapot ilyen beteg fegyverré tud tenni😄

Shep
De ez nem csak arról szól, mint az szólt, abba bele volt rakva minden létező leszedő lap ami csak a játékban van, ebben csak counter spell van, meg 1-2 lén leszedő. Nem ugyanaz a kettő. Másrészről meg akkor sem azt mondtam ,hogy játszani szar vele ,hanem hogy ellene az és ezt most is tartom, ez ellen is szar játszani.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.16. 09:55:21

DasIsFuck
Itt van ez a lap:

Nem gondoltam volna, hogy majd ennek valaha is fogok találni egy decket, ahol rendeltetés szerűen akarom és tudom használni anélkül, hogy nagyon rosszul járnék vele.😄
Kijött a többszinű converge támogatta blockban és a discardot csak amolyan szükségszerű loot effektként fogtam fel.

Pár napja szerettem volna valami Grixis reanimátort összepakolni, de mivel sok fontos kalades, illetve Zendikar blokból hiányzó lap nincs meg, kicsit más irány felé néztem.
Nagyon nem távolodtam el a temetőtől ugyan, de kicsit madness vonalra mozdultam inkább rá a feléleszhető lényekkel karöltve.(aztán teljesen véletlenül egy full zombi decket sikerült összeraknom és egészen idáig fel sem nagyon tűnt😄)

De visszatérve a Brilliant Spectrumra, emlékszem kérdezgettem költőien, hogy most ez minek ebbe a játékba, mert rendben van, hogy potenciálisan 5 lapot is húzhatsz, de ahhoz egy 4 szinű kavalkáddal kell játszanod egy átlagosabb 2 szinű deckbe ez kifejezetten rossz 4 manáért.
Jó lap ugyan nem lesz, mert pl Oath of Jace 1 manával kevesebbért teszi mindezt, több szín követelmény nélkül, de nagyon muris belegondolni, hogy egy korábban használatra elképzelhetetlen lapot végül mégis élvezettel játszok.😊

A több szinű paklikkal kapcsolatban is olvastam egy érdekes dolgot redditen, ami nem is hülyeség.
A lényeg az, hogy egy három színű pakli, az ritka landek korlátozása miatt több dual-t tud berakni a paklijába, ezáltal sokkal konzisztensebb tud lenni a mana bázisát tekintve egy kétszínűtől.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.02.16. 04:07:42

DasIsFuck
Pár hónapja még egészen másképp vélekedtél az efféle deckekről😄

Shep
Még régebben összeraktam egy counter spell horror decket, pár napja elkezdtem vele játszogatni, poén és még haladni is lehet vele.

Dzsini
Ja, hát igen... 😊

Ettől függetlenül az undying beleférne, az első Innistrad blokkban volt, az pedig már 5 éves. Majd másfél hónap múlva megtudjuk.

"The desert oasis of Amonkhet forges warriors. You have trained your entire life for a chance to face the Trials of the Five Gods and join the elite ranks of the Worthy. Using your strength, speed, and cunning, overcome deadly challenges and rise above the competition to claim an honored place in the Afterlife!"

DasIsFuck
Undying az jó lenne, de közben kiderült, hogy ezek valószínűleg néhány storyban használt kártyáról vannak és nem valószinű, hogy az új setből lennének.

Dzsini
Undying teljesen beleférne Amonkhethez, úgyis valami túlvilágos próbás dolgot ígérnek, és az egy marha jól használható, széleskörű cucc.

A többi elég esélytelennek tűnik, az Annihilatorral nagyon megégették magukat, és a legutóbbi Eldrazis szettben is csak 1 lap kapta meg, kulcsszó nélkül. Protection túl bonyolult és egyre kevésbé használják (az még talán lehet, valami ritka/mythic lapon), a landwalkokat meg teljesen visszafogták.

DasIsFuck
Duels képességlistáiban közben megtaláltam az Annihilator,Undying,Protection,Forestwalk keywördöket is amik ugye eddig nem voltak jelen duelsben😊

Dzsini
Therosban volt devotion - jól működő dolog volt, egy monocolor jellegű világhoz illik is.

DasIsFuck

Shep
Többel is játszom de most azt akarnám fejleszteni.

DasIsFuck
Ezért jó, ha többféle deckel játszol😊

Én most gyűjteni próbálom leárazásokig az aranyat és akkor ellőni majd.
Bár most 1-2 hete nem nagyon játszogattam kártyás játékokkal...:S

Amúgy félelmetes belegondolni, hogy mennyire erős egy fatal push, miközben nem annyira tűnik annak első ránézésre😊

Én egyébként egy Golgari Snake decket tervezgettem, csak kb soha nem lesznek meg a lapok belőle:S

Shep
Fatal push, ezt akarnám kinyitni a mill deckhez, hát nyilván sikerült pedig már 65%-a megvan a kiegnek, de pont azok a lapok amik kellenének ott várnak az utolsó pár pakliban. Idegesítő ez a rendszer, ok ,hogy előbb utóbb minden lap meglesz csak lehet mire megvan addigra már pont nem azzal akarok játszani. Ma amúgy elvertem majdnem 5e aranyat és 2 olyan lap jött amire jelenleg szükségem van.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.12. 11:51:23

DasIsFuck
Hát ha mást nem is, de a metát elég szépen bewarpolták ezek a lapok.

A Planeswalkerek legnagyobb természetes ellenségei viszont például ezek a járművek jelenleg.
A Smugler Copter viszont tény, hogy az a kategória mint anno Dr. Boom volt, hogy must have ha játszol early lényekkel.
De hát megkaptuk a Fatal Push-t, ami lehető legjobb kártya az early threatek ellen és hát ilyeneket is kaptunk rendesen, főleg zöldbe-😊

Shep
3 kör alatt megölt egy ilyen fehér tárgyas aggro, ezek a kocsik nem igazán kellettek ebbe a játékba, szerintem.

DasIsFuck
Azért érdekes számomra ez, mert a régi trample szövegezéssel teljesen egyértelmű, de az újból egyáltalán nem gondolnék erre.

Dzsini
Nem olyan esemény, ami normál játék alatt gyakran előjön, nem véletlenül nincs is olyan lény, ami "gyárilag" tartalmazza mindkét képességet - ha meg egyszer előfordul, akkor úgyis lesz ott valaki, aki tudja 😊

Ennél sokkal de sokkal cifrább dolgok is kijönnek a szabályokból.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.02. 19:25:20

Ok, "a halálos mennyiségű sebzés 1" eddig erre nem is figyeltem mert bolond lennék így támadni.
Dzsini
Semmi extra, így működnek a szabályok. Trample-s lény blokkolásánál mindig halálos mennyiségű sebzést kell kiosztani a védő lény(ek)nek, utána a többi mehet az ellenfélbe.
Ha deathtouch van, akkor a halálos mennyiségű sebzés 1, a maradék 2 mehet tovább. Az, hogy a védő indestructible, az lényegtelen a sebzéskiosztás idején, csak később van szerepe, mikor meg kellene halnia - ekkor nem fog.

Lehet, hogy valamit nem tudok, sőt biztos, de ezt nem értem.
DasIsFuck
Találós kérdés😊

Van egy 3/3-as deathtouch,trample lényed amit az ellenfél blockol egy 3/3-as indestructible-ös lénnyel.
Mi fog történni?

Válasz:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A megtámadott elszenved 2 sebzést, a te lényed pedig elpusztul.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.01.26. 22:22:23

DasIsFuck
Hát ezt a részét nem ismerem, elég ritkán játszok ott, mivel csak tucatszemét lapjaim vannak:S

Nem arra gondoltam hanem hogy nem lehet végigjátszani egy játékot valami hiba mindig van.
DasIsFuck
Hát ha casual játékos vagy és nem érdekelnek a limited formátumok akkor mindenképp😊

Belelehet sz*rni ebbe az online-ba amióta megcsinálták a frissítést a Magic duelbe.
DasIsFuck
Nem egy erős kombó, csak érdekességnek írtam.
A fireweaver és a Pia's Revolution egyébként is jól szinergizál szinte minden játszható artifactel, így ez csak egy lenne a sok közül, de azért az sem elhanyagolható, hogy egy artifact/burn fajta pakliba ez egy egész hasznos opció tud lenni, pl akár lethal fenyegetés 8 életpontról😊

Dzsini
X-et kell kétszer kifizetni, de sehol nincs megemlítve, hogy X nem lehet 0, ha te úgy döntesz.

Vesd össze ezzel:

erasmus4
Hogy van 0 manás kasztolás? Lehet 0 manáért lehívni az artifaktot, nem kötelező minimum 2 mana?

Dzsini
Értettem elsőre is, de akkor 5 manáért, 3 lapból 4 sebzés - még annyi értelme sincs.

DasIsFuck
Én a 0 manás castolásra gondolok, nyilván ha manért játszod ki akkor nem akarod, hogy visszamenjen a kezébe.

Dzsini
Semmi fenyegetés nincs, mert normális játékos nem olyan hülye, hogy visszaengedje a kezedbe a lapot.

DasIsFuck
De anélkül nincs meg a fenyegetés, gyakorlatilag csak húzod a játékot amíg a köridőd elfogy.

Dzsini
A Fireweaver nem is fontos bele , úgyhogy anélkül 3 manáért 3 sebzés 2 lapból.

DasIsFuck
Végtelen loop, ha az ellenfél nem választja a 3 sebzést😊

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.01.24. 13:29:50

Shep
Az majd jövőre kerül bele .)

Shep
Hát én nem néztem meg szóval ...

Dzsini
"Ja, ti biztos észrevettétek" - a lent linkelt videóban például...

DasIsFuck
Ez megint olyan, hogy végre berakták ezt a fícsört, de ezt is sikerült rlbaltázniuk.
Teljesen hiányos az egész, olyan alap dolgokra nem lehet rákeresni mint draw a card és a kezelőfelület is rosszabb lett mint volt, amihez megint csak gratulálni lehet nekik...

Tezzeret nekem bejön, de csak artifact deckekbe éri meg használni.Sajnos ettől a decktől én nagyon távol vagyok, kb 3 boosterem van KLD-ből és 2 AER-ből.
Én még random vadászgatom az OGW boostereket is a második Sylvan Advocate-ért😄

1159 lap van már egyébként a játékba, apró szépséghiba, hogy azért ennek csak a töredéke használható kompetitív közegbe.

Shep
Vettem még 8 pakkot, benne volt Tezzeret, kár ,hogy számomra az egy halott lap. Ja, ti biztos észrevettétek, de nekem csak most tűnt fel ,hogy végre adtak újabb szűrés lehetőségeket a deckbuilderbe, úgy, mint fontosabb képességek, vagy éppen élet nyerés, boostoló lap stb. Még mindig nem az igaz, de már legalább valami előrelépés mutatkozik.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.01.21. 23:03:19

DasIsFuck
Hát egy ilyen szintű bugra muszáj azonnal reagálniuk😄

Dzsini
Tudnak róla, már készül hozzá az előrehozott javítás.

DasIsFuck
Van egy olyan bug a játékban, hogy ha az Unbridled Growth bármilyen színtelen manát generáló landre rákerül, akkor a kártyák, amiket az enchantolt land segítségével castolsz ingyenesek lesznek:S

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.01.21. 15:53:53