3985
XJEn519AEL.png
  • nordan
    ne is gyártsd le az egy nagyon undorító deck :D
  • DasIsFuck
    Egészen kiakasztó, hogy mennyire nem lehet common wildcardokat szerezni ebbe a játékba.
    A 7. ravnica packomat nyitom ki a héten és még minding nem tudtam legyártani azt a 2db electromancert ami kellene az izzet deckhez.
  • nordan
    visszaszívom a 3. meccsen 13 lapból 10 föld.........megyek mára is felvágom az ereimet
    hogy a fenébe leget két ilyen sarkalatos véglet állandóan! Az ellenfelem meg csak pakolja a lanovar elfeket meg a 3. körös 10/10-es lényeket
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.11.15. 10:46:52
  • nordan
    reggeli KV mellé 2 meccs: 2 föld és utána egy darab sem egészen 5 körig amikorra vesztettem..........MIÉRT CSINÁLJA EZT A JÁTÉK? MIÉRT?
  • Dzsini
    Nem volt, múlt szeptemberben jött ki a zárt alfa, az akkori rotáció után, úgyhogy Kaladesh és Amonkhet a legrégebbi leprogramozott készlet.
    Az eldrazik még a Duels végén voltak, az frissült utoljára az Amonkhettel.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.15. 09:31:57
  • erasmus4
    Fejlemény 5. kártya ügyben!
    https://www.reddit.com/r/MagicArena/comments/9x3s51/chris_clay_speaks_on_the_5th_card_problem/ -a hivalatos fórum iszonyat lassan tölt be

Tömören: majd valamikor 2019 első negyedében jön. Duplikáció védelmen dolgoznak amiből van 4 abból nem esik még1. A vaultot kiszedik, de még sok a kérdés meg tesztelik a dolgokat.

Pluszban megemlíti hogy jön valami ladder féleség hamarosan.
  • DasIsFuck
    De ha jól tudom még korábbi setek is bekerültek annó. Eldritch Moon biztos volt még.
  • Dzsini
    Érdekes részlet, a hozzászólásokból: " a comment about rotation. Cards stay, and there will be a new format, tentatively named "Arena Eternal" that they will be playable in, separate from standard."

Amire számítani lehetett, kap egy saját eternal jellegű formátumot a játék, amibe (később visszamenőleg a már kiforgatott Kaladesh - Amonkhet blokk is) bekerül és játszható lesz az összes leprogramozott lap.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.15. 08:47:30
  • DasIsFuck
    Update holnap
  • botyika
    na pont ezért nem lenne jó ha még könnyebben lehetne kártyákat szerezni. és méginkább remélem hogy az arena is megmarad az adapt and survive or die flozófiánál. sajna ma már minden játéknak ami jó ki kell halasztania a bázisából a 12-16 éves idiótának felnevelkedett korosztályt (tisztelet a kivételnek), akiknek semmi türelmük csak (jelen esetben) találjon egy jó netdecket és sokat nyerjen, különben szidja minden fórumon hogy szar a játék. (ezért jó az eve online, az egy hét alatt kiszűri az összes ilyet :D ).
    az hogy van-e niga a lapokon meg mennyi százalék a nő, nekem őszintén szólva nem tűnt fel eddig, vagyis sose figyeltem, pedig egyik fajtát se szeretem :D
  • nordan
    és hollywood meg az EA a BF5-ben
  • DasIsFuck
    Én még a niggerezős részel is egyet tudok érteni, igaz rettenet offenzíven adta elő a srác, de amúgy ez igaz, a lapok 70% nő, mindentől függetlenül a maradék 10 meg néger ember. A játékos bázis nagy többségét kitevő fehérek meg olyan 5%-ba vannak ott.. Szánalmas és undorító az a fajta politikai és ideológia által motivált irányvonal amit a wotc a játékkal tesz.
  • nordan
    egy mérges sorstestvérem :D

https://clips.twitch.tv/HilariousCleanGalagoPastaThat
  • nordan
    2 Syncopate (DAR) 67
    4 Teferi, Hero of Dominaria (DAR) 207
    2 Arch of Orazca (RIX) 185
    2 Evolving Wilds (RIX) 186
    4 Settle the Wreckage (XLN) 34
    3 River's Rebuke (XLN) 71
    3 Search for Azcanta (XLN) 74
    4 Glacial Fortress (XLN) 255
    7 Plains (DAR) 253
    7 Island (DAR) 257
    4 Revitalize (M19) 35
    2 Essence Scatter (M19) 54
    4 Fountain of Renewal (M19) 235
    4 Meandering River (M19) 253
    4 Nexus of Fate (M19) 306
    4 Sinister Sabotage (GRN) 54
  • nordan
    holy shit :D

• nordan
    az a durva a játékban,hogy kinézel egy lapot,mert tetszik a képessége vagy a graf :P és tudsz rá építeni egy full paklit!
  • botyika
    kiturkáltam a kártáyimat és csináltam egy beteg decket :) bár még fejlesztés alatt van, de elég jól szerepel :)

10 Swamp (RIX) 194
    2 Mind Rot (M19) 109
    2 Fell Specter (M19) 96
    2 The Eldest Reborn (DAR) 90
    2 Ritual of Soot (GRN) 84
    2 Ravenous Chupacabra (RIX) 82
    4 Cast Down (DAR) 81
    4 Thought Erasure (GRN) 206
    4 Discovery // Dispersal (GRN) 223
    2 Muse Drake (GRN) 46
    8 Island (RIX) 193
    1 Drowned Catacomb (XLN) 253
    4 Dimir Guildgate (GRN) 246
    3 Nightveil Predator (GRN) 191
    2 Whisper Agent (GRN) 220
    2 Price of Fame (GRN) 83
    2 Torgaar, Famine Incarnate (DAR) 108
    2 Dimir Spybug (GRN) 166
    2 Hired Poisoner (GRN) 72

Utoljára szerkesztette: botyika, 2018.11.14. 18:16:51
  • nordan
    behalok milyen durva synergy ! 7 lap kézben húz 2x és 16/15 :D
  • nordan
    2. meccs

ha egy mondattal kellene kifejezni mit látsz a képen mi lenne az ? :D

9 lapból!!!! ezt produkálta a gyerek...........komolyan mondom szétrobban az agyam,hogy mennyire nincs összehangban,hogy mikor mit húzol! És nem voltak nekem sem rossz lapjaim, de ugye ellenfél kezdett, az a kibaszott lanovar elf 100% ban kézben van minden egyes zöldel játszó embernek és a többi már csak történelem

• nordan
    mai első meccs 16 felhúzott lapból 13 föld...............az anyja picsájába megy már ez a kikúrt RNG

volt 4 föld 3 /spell-lény/ a kezemben mondom,de fasza lesz a meccs.....aztán 9 körön keresztül föld...csoda,hogy addig eléltem amúgy
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.11.14. 16:11:45
  • botyika
    500-al több mint nekem
  • nordan
    sok? még a fele sincs meg a lapoknak
  • botyika
    jó sok kártyád kártyád van :)
    nekem:
    You have 1332 of 5324 cards
    You have 686 of 1331 unique

• botyika
    XD
    be lehet állitani hogy windows indulásakor induljon el, különben énis mindig elfelejteném
  • nordan
    méghogy rámjár a rúd? :D

• nordan
    tegnap raktam fel, de mindig elfelejtem bekapcsolni

You have 1883 of 5324 cards
    You have 881 of 1331 unique

39,6% a Vaultom és kb 2 hónapja játszogatok

19 LOSS 7 WIn :D ez tegnap mikor bevolt kapcsolva...szopóág
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.11.14. 12:44:18
  • DasIsFuck
    Annyiban nem értek egyet, hogy a legbiztosabb választás egy új f2p játékosnak, hogy csinál egy RDW-t és onnantól kezdve a standard rotációig kész is a top aréna deckje. Ez a rendszer pont azt gátolja a leginkább, hogy az ember összerakjon fun, jank deckeket, mert nem fér bele, hogy arra költsd a wildcardjaid.

Amint kirotálódnak a lapok standardból, valószínű jön majd az aréna modern formátum, hogy ne az legyen, hogy azokat a lapokat nem játszhatod majd azután.
  • DasIsFuck
    Előző hétvégén a singleton eventen kettő 6 wines körre kaptam egy Deeproot Elite-et és egy Archlight Phoenix-et, ugye a két olyan lap amit pont lecraftoltam a deckjeimbe:D
  • botyika
    visszanéztem nekem ez volt tegnap ellenfél:

piros-fehér
    piros-kék
    zöld-kék-fekete
    kék-fehér
    piros
    zöld-fekete
    zöld-piros
    piros-fekete
    zöld-kék
    zöld-fehér

szóval megintcsak rádjár a rúd sztem :)

https://mtgarena.pro -t nem használod? meccskövetésre tök jó, meg a kártyákat is látod mikor kaptad pontosan, ki ellen játszottál és az milyen lapokat használt, stb.
    Utoljára szerkesztette: botyika, 2018.11.14. 10:54:33
  • botyika
    aki csak freetoplay-ben játszik annak szerintem mindenképp informatív illetve ösztönző a rank jelzés és változás, mert ki tudja tesztelni a custom épített dekkjeit mielőtt eventre megy vele.

nyilván nagy számok törvénye alapján be fognak esni olyan értékes lapok is amikből már van négy. de ez azért igen ritka, az össz kártyádhoz viszonyítva nagyon kevés olyat találsz amiből van 5 egyforma, de még olyat se sokat amiből megvan a 4.

ha minden tét nélkül lehetne junk paklikat próbálgatni, az sem hiszem hogy különösebben izgalmas lenne, nem lenne benne semmi kihívási érték hogy építs egy junkot, emiatt nagyon gyorsan ráunnál és csak topdeckeket építgetnél. ha már kell nehezen hozzáférhető erőforrás ahhoz hogy paklit építs, nagyobb lesz elköteleződés hogy érjen is valamit mások ellen.

nekem pont az tetszik hogy azért sok embernek még eventben sincs meg a teljes meta paklija (vagy vagy neki egy de azt már unja ezért csinál egy félkész másikat amit alakítgat és azzal megy eventre), így van esélyed játszani nem full meta deckekkel is eventen.

egyébként igazából innentől már nagyon nehéz ezt a wildcard rendszert megváltoztatni. kb bármit csinálnának vele, valamelyik játékosréteg felháborodna rajta. egy csomó játékostípusnak meg kell felelni egyszerre, kezdve a full f2p alig játszóktól a casualon keresztül a profikig. kis változtatás és valamelyik réteg megszívja, vagy az egész játék átalakulhat. sokszor nem biztos hogy amit a népek akarnak az jót tesz magának a játéknak is. és mivel a standard mindig változik, szerintem a fő tervezési szempont az, hogy bárki kb bármikor beszállhasson és kb azonos esélyekkel vehessen részt mint aki már 2 éve játszik. (még erre amúgy kiváncsi leszek abból mekkora sírás lesz mikor elkezdik kiszórni a lejárt standardot)

amúgy ha érdekel a magic tervezésének filozófiája, van egy nagyon jó előadása a fő játéktervezőnek itt:

https://www.youtube.com/watch?v=QHHg99hwQGY

beszél az elmúlt 20 év tervezési hibáiról és kihivásairól, és sok olyan példát mond, mikor a playerek azt hitték, hogy ha kikönyörögnek valamit, akkor az majd milyen jó lesz, aztán csak szétcseszte a játékot amikor megcsinálták.
  • nordan
    már most is ez van, piros/kék meta , pár zombis azt annyi
  • erasmus4
    Arra értettem hogy tök értelmetlenül, ad hozzá vesz el a szintből,nem is mutatja jól, a szintjelzés bugos.
    Az valóban tök jó free playben hogy deckerősséghez ad ellenfelet de ott miért számol rankot egyáltalán, az maradjon meg rank nélkül junk játszótérnek, aztán valami laddert csináljanak mellé.
    Az 5. kártya tényleg senkit nem érdekel amíg common uncomon, de mikor kapom az 5 Ral-t Chainwihlert, Steam Kirint mikor annyi rare-t adhatna amiből 1 sincs, de legalább a vault nőtt 0,5 %al és már csak 179 5. rare kell (80 5. myt vagy 180 rare vagy 300 uncommon nyitja 1szer).
    Engem speciel nem zavarna ha eventeken mindenki meta deckkel menne mert megvan a lapjai nagy része, de legalább ki tudnék próbálni junk deckeket, amit így biztos nem fogok lecraftolni, béta vége fele is tudtam jön a wipe tök jól szórakoztam mindenféle junkkal amikre elvertem egy halom wildcardot, kedvencem a Kamahl's Druidic Vow köré épített deck volt.
    Az nem játék hogy grindolod a lapokat hogy majd valamikor jól szórakozz.
    Mondjuk most még élveztem, aztán ki tudja.
  • botyika
    mért lenne bugos? pont hogy tökjó, mert mindig olyan ellenfelet kapsz freeplayben aki kb azonos erősségű paklival van. az 5. kártya problémán szerintem nem fognak alakítani a későbbiekben sem, vagy ha igen, akkor sem számottevően. már így is mindenkinek van egy csomó lapja meg legalább egy ütős meta paklija, pedig alig két hónapja megy még csak az open béta, és még két hónap mire jönnek az új kártyák. semmi értelme nem lenne ha mindenki tök gyorsan lecraftolgatná magának a legnépszerűbb meta paklikat és csak azokkal játszana mindenki. így sztem sokkal jobban rá vannak kényszerülve az emberek hogy kísérletezgessenek és paklikat építsenek. mi lenne abba a jó ha bemennél bármilyen event-be és csak a top 3 meta pakli lenne ellened, mert már mindekinek ki lenne rakva és senki se akarna mással játszani eventet. pont jó ez így ahogy van. aki meg rugózik az 5dik kártyán meg hogy jajj megint kinyitott egy 5diket, hát megnézném hány olyan kártyája van a többezerből amiből neki 5nél több van? sztem kb a kártyáinak a 2%-a.
  • erasmus4
    A szintezés teljesen rossz/bugos, semmi értelme. freeplayben úgyis decknek megfelelő ellenfelet kapsz oda minek szint?,
    Bo3-ban van csak értelme. Eventeken meg az eredmény alapján kapod, az ellenfelet.

Elvileg dolgoznak szezonális dolgokon érj el x rankot kapsz valamit, gondolom azzal rendbeteszik laddert, de igazából az 5. kártyával csinálnának már valamit mert már nevetséges hogy mióta húzzák vonják és mindig csak gondolkodunk rajta, várjuk a visszajelzéseket, stb. bullshitet nyomatják. Messze a legrosszabb értéket kapod vissza bármilyen kártyajáték közül ha 5. példányt nyitsz.
    Már így is sokan hőbörögnek miatta, aztán amikor a f2playerek is elkezdik sorozatban kapogatni a 5. rarejeiket 0,5 % vaultprogresszért, mást se lehet majd olvasni.
  • botyika
    szintezés csak a kártyád szintjét mutatja, semmi jelentősége. ha sokat nyomulsz egy paklival és sokat nyersz (de amúgy alacsony a rangod) akkor beállsz arra a rankra ami megfelel a paklid erősségének. onnantól meg már ha feljebb is lépsz és erősebb paklival találkozol (mivel a rankod nem fogja tükrözni a paklid erősségét) egyből visszaránt a paklidnak megfelelő rankra, ahova való vagy azzal a paklival.
  • nordan
    és az a red/blue pakli? ez is milyen baszki....gyerek 15 lapból 3 Archlight főnixet kijátszik a Graveyardból ingyen 60 lapból felhúzott 15-öt és a paklijának a CORE elementje fullra ott van....nem mondjuk a 32. meg a 19. lap az a kibaszott Főnix neeeem, behúz 3 -at egy tucat lapból

én meg a 12 counteremből nem látok egyet se...............
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.11.14. 00:15:32
  • nordan
    a szintezés viszont iszonyat demoralizáló,nyersz 5 öt megy egy kicsit a kör vesztesz egyet elbukod az egészet......most buktam vissza már Bronz3 ra ,pedig nyertem vagy 10-12-t és 4-5 loss volt :_S
  • nordan
    ilyen formában nem láttam még , és kezdenek jönni a zombis paklik is az is durva bár az fogható
  • DasIsFuck
    Ez nem új meta, kb aréna open beta óta egy viable top deck a Mono-U tempo, csak úgy ahogy az RDW.
  • nordan
    zsír az új meta! nem tudsz kitenne egyetlen lapot sem! se spellt se lényt.......,mono blue merfolk,dzsinn az a counterelős 1/1-es repülő lény és game OVER....csak counter spell a pakliban

ettől befordultok, vissza is estem silverről ,ez kibaszottul OP