Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Ha van rá időd.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
A béta nem arról szól, hogy gyűjtögetsz, hanem hogy tesztelsz, segíted a programot készítőket azzal, hogy hibákat keresel, előkészíted a pályát a végleges megjelenéshez, amikortól mindenki hozzáférhet a játékhoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shep
Olvastam ,hogy lesz még egy swipe az open béta előtt, hát akkor így nem sok értelme van túl sok időt a játékban gyűjtögetéssel tölteni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
A Vault-ost én nem is tudom micsoda, csak látom ,hogy nő a százalék.

erasmus4
Úgy csinálták meg hogy az elején jöjjön a nagy reward, most csökkentették is, az eléréshez szükséges winek számát eddig 5.nél kaptad a rare-t most
első meccs 200 g+ common card vagyjobb
2.,3.ik winre 50-50 gold két uncommon card vagy jobb, és 4. winért jár a napi garantált rare vagy jobb. Utána már csak napi 5.-30. win-re common vagy jobb lap jár.
Szóval napi 4 win, csak ugye a win a kérdéses wipe előtt is volt hogy 4ből meglett volt, hogy semmi nem jött össze. És ezzel is az aggro vonalat erősítik csak gorsan meglegyenek a napi winek.
Meg heti 3 pakli 5-10-15. winért.
Amit nem értek a vault nerf az eddig is kevés volt iszonyat sokat be kellet pakolni és ahhoz képest alig kaptál valamit, főleg mikor már a lapok nagyja megvan és a pkliból nem kapsz semmit, csak a +0,2 meg 0,3 %okat a vaulthoz, mythic 5. lap 1% vaultot jelentett.... most nem tudom mennyi remélem emeltek rajta.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.03.23. 10:04:05

Shep
Na meg is volt a swipe. Adtak 12 paklit, minden kiegből 3-at, meg vannak előre elkészített deckek, jó pár darab. 1 meccset nyomtam 30 perc volt. Nagyon zavar, hogy folyton megáll a játék, fél napig lehet nézegetni, hogy ki mit játszott ki, várni ,hogy a másik is jóváhagyjon mindent. Értem, hogy full Magic élményt akarnak, de lehetne valami gyorsított mód, nincs kedvem a félórás meccsből 15 percig a másikra várni. Meg maga a lapkijátszás és egyebek is lassúak, ezt gondolom majd javítják idővel. Ennek ellenére azt hiszem fogok vele játszani, heti pár alkalommal. Egész jónak tűnik a jutalmazás is, nyertem egy meccset kaptam 200 aranyat meg egy lapot. Ahogy néztem 5-10-15 winenként jár plusz jutalom is, napi kvesztek is egész szépek, van 500 goldos is.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.22. 21:31:43

erasmus4
A boardal kapcsolatban igazad van, béta fórumon többen is jelezték ezeket a problémákat, majd meglátjuk lesznek-e ilyen irányú változtatások. Sőt ha sok lény van lent akkor kizzomol mint a duelsben holott még bőven lenne hely.

Shep
De a lapkészletet leszámítva sem tetszik. Maga a design nem jön be, megint az van ,hogy nem sikerül a rendelkezésre álló teret kihasználni és a képernyő fele üresen tátong, ja nem, mert most már vannak rajta csili-vili háterek,meg növények de helyette a lapokat még mindig nem látni egyben, csak ha ráviszed az egeret. Nem akarok megint a HS-el jönni, mert már nem játszom, eladtam az accom, de a térkihasználásukról példát lehetne venni, mert ott látszanak rendesen a lapok, a kezedben is a boardon is, jól felismerhető minden. Itt ez megint nem sikerült.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.19. 19:34:21

erasmus4
Ahogy nézem neked a lapkészlettel van bajod, az Aréna technikailag mindenben fölülmúlja a Duelst, minden lap működik minden lap belekerült ami megjelent az adott setben. Az hogy az Ixalan block nem tetszik mert nincs benne mill rendben van, de azért vannak itt is finomságok. RG, RGW, GW dinók (RW Dinot mondjuk nagyon ritkán láttam) Merfolk, Vámpír, Rouge, Explore, és akkor a Controll mondjuk ebből olyan sokféle nem nagoyn volt mert drága összerakni, de mostmár azért találkozok olyna deckekkel amikkel eddig nem.
Ez továbbra is béta ne a lapkészlet alapján ítéld meg a programot, hanem hogy mi működik, mi nem mi hiányzik, economy stb. mert a lapkészletbe nincs beleszólásuk az teszik bele amit megjelentet a Wizard.

Dzsini
A mill a Dominariaban se lesz működőképes taktika.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shep
Értem én de akkor sem kell ,hogy tetsszen, de majd a swipe után meglátom, mert most ahogy elnézem mindenki ugyanazt a zöld paklit játssza ami nem túl érdekes. Mondjuk nekem az is a bajom, hogy nem tudok mill decket összerakni, mert hát ugye ... és attól tartok ez a swipe után sem fog változni.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.03.18. 21:30:41

Dzsini
#1675 #1676 #1677 #1678 #1679 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.18. 19:23:27

Shep
Hát nem tudom, szerintem rosszabb ez, mint az Origins, annyi, jó van benne, hogy itt van rendes kereső ami még működik is, de minden egyéb felejtős. Inkább kalapálták volna tovább az Originst!

Dzsini
Az előbb rosszul írtam és kikerestem hozzá a kódneveket, tehát
2016 ősz: Kaladesh
2016 tél: Aether Revolt
2017 tavasz: Amonkhet
2017 nyár: Hour of Devastation
2017 ősz: Ixalan - ekkor távozott Battle for Zendikar, Oath of the Gatewatch, Shadows over Innistrad, Eldritch Moon
2017 tél: Rivals of Ixalan
2018 tavasz: Dominaria
2018 nyár: Core 2019
2018 ősz: "Spaghetti" - ekkor távozik Kaladesh, Aether Revolt, Amonkhet, Hour of Devastation.
2018 tél: "Meatballs"
2019 tavasz: "Milk"
2019 nyár: "Cookies" (Core 2020)
2019 ősz: "Archery" - ekkor távozik Ixalan, Rivals of Ixalan, Dominaria, Core 2019
2019 tél: "Baseball"
2020 tavasz: "Cricket"
2020 nyár: "Diving" (Core 2021)
2020 ősz: - ennek még nincs ismert neve (valami E-vel kezdődő sport), ekkor távozik a Spaghetti, Meatballs, Milk, Cookies.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.17. 08:18:11

erasmus4
Igen , Eldrazi... duelsben milyen jó is volt mikor arra vártunk, hogy az ellenfél rakja ki előbb Ulamogot 😄

erasmus4
Akkor lehet még bekerül, bár kérdéses ki fog azokból vásárolni mikor tudja majd, hogy pár hónap és repül.

Dzsini
Évente egyszer, ősszel forog a standard, 2018 őszén a Core 2019 utáni készlet megjelenésével távozik a Kaladesh és az Amonkhet blokk.

Aztán majd 2019 őszén távozik az Ixalan blokk, a Core2019, Dominaria, és ami '18 őszén jött.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.17. 08:06:12

erasmus4
Azok nem kerülnek bele, standardal fog indulni, https://magic.wizards.com/en/content/standard-formats-magic-gathering valszeg a Kaladesh block már nem kerül bele mivel április végén jön a Dominaria, gondolom akkor lesz a köv. wipe.
Amúgy most olvastam kaptunk egy csomó pack-ot és goldot így wipe előtt, lehet próbálgatni olyan lapokat ami eddig nem voltak meg.

Shep
Igen, azt olvastam, mondjuk jobban örülnék az Eldrazi-s setnek, meg annak ami az Originsben az alap volt.

erasmus4
Jövő hét csütörtökön jön wipe bekerül az Amonkhet is az Ixalan és rivals of Ixalan, mellé, eltörlik az NDA-t több info-t lehet majd róla beszerezni, meg még lesz egy csomó újdonság a patchben , remélem draft stb.
Ha folyamatosan kikapsz ne vegye el a kedved sokan egy ideje szüneteltetik, akik tolják azoknak meg valszeg van két három top tier deckje. Meg lehetett unni a viszonyalg kicsi kártyamennyiség miatt egy idő után, meg úgyis tudta mindenki jön wipe így annyira nem erőltetik ahogy én se. Majd csütörtöktől megint.

Shep
Azt tudom, lehet nem figyeltem és az volt rajta. Amúgy számomra eddig elég fura a játék, leginkább a board kihasználása, túlságosan zsúfolt az egész, az Originsé is pocsék de ez még rosszabb.

DasIsFuck
Milyen lényekről volt szó?
A Menace az a képesség amit csak egynél több lénnyel lehet blokkolni.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Shep
Na nem értem, három lénnyel támad nekem van lent 3 lény, de nem engedi hogy csak egy lénnyel blokkoljak egy lényét. Ez mi?

Shep
Rájöttem már mire jók.

Shep
Pakli nyitásnál ha az utolsó lap amit megnézek az csak egy arany hátlap az mit jelent?

Shep
Mos vettem észre, hogy már egy hónapja kaptam meghívót, na akkor én is kipróbálom végre.

erasmus4
Az elején furcsa volt nekem is de már fel se tűnik. Kicsit lassan lehet gyűjtögetni, igaz győzelmekért jár lap, de eljutottam oda hogy egyre többször nem kapok már common lapot mert már megvan a 4 így a vault-om nő valami minimálisan 0,2%-vel talán.
Napi öt win-re rámegyek 5.-ért jár a rare vagy jobb.

dave9004
Buzi reklámokat sgről a nem lehet leszedi mobilon?
dave9004
Ez a nem 90 fokos elfordítás mennyire zavaró...
Shep
Mázlista.

dave9004
megjött a beta meghívóm 😊
Dzsini
MTG Arena gazdaság (arany, ékkövek, boosterek, kártyagyűjtögetés és a többi)

erasmus4
Bejutottam kipróbáltam, jó lesz ez. Most lesz wipe, elvilegjön új set, meg csomó újítás, pár napja jutottam be kaptam egy csomó Ixalan boostert, de pár nap alatt kicsit kirajzolódott hogy Dinók ütnek mindent 😊, viszont vicces hogy milyen rongy emberek vannak afk-ol a győzelemért holott wipe-ok jönnek még nincs ladder, csak béta és mégis, nevetséges...
Mindegy most jön be a timer is, szóval ennek vége.
Bizakodó vagyok technikalilag már most veri a Duels-t pedig még eléggé béta állapotú.

sadface
Ha gondolod kérhetsz rá HG-t. Én már egy ideje nem tolom.

I decide when I'm done.

DasIsFuck
<#eljen>

Dzsini
utólagos engedélyetekkel frissítettem a topicot

Shep
Hát akkor majd jövőre, pedig bíztam benne, hogy karácsonykor lehet kicsit próbálgatni.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.11.24. 17:07:34

erasmus4
Dec 4-től indul a zárt béta, először a priority acces-osok kapnak meghívót, ők jan. végéig bekerülnek, és utána jön a pórnép 😊. Ixalan lapok lesznek csak az elején később bővítik, meg majd közben jön a draft stb.

Mahamoti
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Magic the Gathering Arena Gameplay at HasCon 2017
DasIsFuck
Nekem sem tetszik annyira a csilli-villi, de leginkább a voice acting amit zavar.
Viszont, ha lesz rendes draft,seled és egy az egyben standard akkor baromi jó lesz.

Shep
Ez igaz 😊

Dzsini
Olyat senki nem mondott.

Shep
Ok, de ettől nekem még nem kell hogy tetszen 😊

Dzsini
Az, hogy a teljes Magic szabálymotor fut alatta, lesz Draft és hogy a Standard rotációt tartják, már fényévekkel a Duels elé teszi a dolgot 😊 Ingyenes (ajándék) játéknak meg csilivilinek kell lenni, mert ez streamelhető és közönségcsalogató.
A fő termék úgyis a papír. Továbbra is.

Shep
Á hát beta végén lesz nullázás, úgyhogy elég lesz csak felmérni ,hogy érdekli-e ez az embert később is vagy elég volt belőle annyi.
Amúgy nekem nem tetszik a design, a Duels egyszerűsége jobb volt. A sok csili-vili effekt a HS-ben ism arhaára unalmas egy idő után, itt sem lesz ez másként.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.09.08. 11:46:50

erasmus4
Jófélének tűnik. Már regeltem is remélem bekerülök, lesz draft is külön örülök.

Dzsini
Legalább egyértelművé vált, hogy miért nyírták ki a Duelst.

DasIsFuck

Mahamoti
Magic: The Gathering Arena lesz az új Magic játék.

There will be more information on September 7th during our stream.
The digital game has a real name now: Magic: The Gathering Arena