3985
XJEn519AEL.png
  • erasmus4
    Én úgy tudom hogy adott körben nézi, 3-2 állásnál szintén olyat kapsz aki 3-2 áll vagy a közelében van. Egyébként, sokszor úgy vettem észre ha az első 3 meccset nyerem utána sokszor megállok 4-5 winnél, ha vereséggel nyitok akkor könnyebb ellenfelek jönnek. Mondjuk ezért az 1. meccsen nem fogok conceadelni :D
  • erasmus4
    Azért boardclearből nincs túl sok alternatíva és azok is ugyan úgy rare-k :D.
  • botyika

Utoljára szerkesztette: botyika, 2018.11.21. 11:07:38
  • botyika
    mondjuk ez se jobb :D

• nordan
    szerintem fölösleges a PRO-k paklikiosztására várni, van ezer kártya ami simán tud helyettesíteni lapokat , az alapkoncepció ugyanaz ,de más lappal is meglehet oldani....nekem az összes paklim olyan,hogy kb csak iránymutató volt amit a neten találtam, "saját" lapokkal oldottam meg ami nem volt meg és szépen muzsikálnak ill. élvezetesek a meccsek többnyire
  • nordan
    hmm ennek tudatában a feljavított ThousandYS paklimra külön büszke vagyok :D
  • nordan
    Pont most 42 lapból nem húztam fel a Thousand year stormot egy izzet drake ellen és nyertem :D sajnos már 13 földem kint volt, végigvegetáltam a meccset,de csak felhúztam a 4 ből egyet,hogy kapnábe :D :P

btw neked csak annyi hogy rakosgatja a spelleket a stormból....hát javaslom próbáld ki ;)
  • botyika
    ja, csak lemegy a nap, én meg tolnám a meccseimet, nem érek rá szarakodni :D
  • botyika
    amúgy azt olvastam hogy quick constructedben a deck win-loss statja alapján párosít. tehát ha mentél egy kört és van 4 wined, akkor kövi körben egy szintén 4 wines dekk lesz az ellenfeled, ha meg 7 win-t nyomtál akkor 7 wines. így kb mindig 40-60% lesz hosszú távon a nyerési esély, bármilyen decked is van..
  • erasmus4
    De ott legalább látod, hogy csinál valamit meg van normális winconja, ellentétben mondjuk a Nexus teferi comboval milyen jó is volt....
  • botyika
    hát igen, ezzel lehet vitatkozni. nekem meg az nem játék hogy félróáig nézem ahogy a thousand year stormosok és egyéb control deckek rakosgatják a kártyáikat meg surveileznek félnapig, én meg közbe halálra unom magam vagy elkezdek netezni... másrészről meg azon sem kell csodálkozni hogy egy agresszívebb pakli tönkrever mielőtt bejön a combó ha épp szar a lapjárásod.
  • erasmus4
    Amikor már lett elég lapmennyiségem bétában én is dobtam a monoredet, és bolas meg mindenféle deckekkel mentem, most is már csak 6-7 rare meg vagy 2 mythic hiányzik a Jeskai controllból, + a rare landek, főle a fehérek, Izzet lapokat összeszedtem draftból.
    Mivel draftolok sokat, mindenhez van valamennyi lapom csak wildcard van kevés.
    Egyedül a 4 Archlgith Phoneix legyártását sajnálom akármennyit játszogatok free play-ben én nem látom hogy lehet ezzel stabilan akárcsak 4 wineket menni QC-ben. Annyira kezdőkéznél dől el az egész controll ellen még csakcsak, de aggro ellen gyengének érzem, QC-ben meg az van dögivel.
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.11.21. 10:43:57
  • nordan
    nekem sem volt semmilyen lapom mikor kezdtem és nem játszottam ilyen paklival , nekem ez nem játék....,de különbözőek vagyunk
  • nordan
    ezért imádom ezt a paklit,visszajössz a sírból kb. és a legváratlanabb helyzetben is tudsz nyerni az ellenfél meg mire felocsúdik már késő :D
    szegény srácot ez gane sziven üthette :D
    A szituáció ugye 8/8-asmeg 1/1-es lanovar 7/6-os hexproof dinó van 2 hp-m :D nekem kezdődik a köröm,de már szerncsére kitudtam tenni a Thousand year stormot előző körben.
    Visszavettem a pirates bountyt csináltam 4 manát, majd megint visszavettem csináltam 6 manát majd még 8-at :D lett 11, letudtam volna szedni 5 földet a Star of Extinction-al meg a lényeit,de miközben targeteltem meg osztogattam a manát elfogyott az időm :D mondom anyád :P ,de ugye no para,mert volt 11 manám meg pár instantom, szóval castoltam egy OPT-ot egy Radical idea-T ami már kettő volt egy Blink of Eyet ami már ugye három volt :D ezzel visszaküldtem a két lanovart :D aztán egy shock ami már 4 :D -8 dmg és egy lightning boltot ami már 5 és -15dmg azaz GG szegény srác biztos hülyét kapot,hogy az mi a faszom :D

én köröm amiben elbasztam az időmet

ellenfél köre a támadás pillanata mikor rakhatok instant reakció lapokat :D

• erasmus4
    "nemhiába minden kezdő azzal játszik"
    Még szép hogy. Hol van nekik annyi wildcardjuk hogy összerakjanak egy nromális controllt vagy akár midrange-t, amiben szinte csak rare-ek vannak.
    Bár most ott a mono-blue 4 rare, phoneix deck 4 mythic, a monored az középdrága ilyen szempontból.
  • botyika
    lol, sose fognak rajta változtatni, akkor már heartstone lenne, nem magic :D
  • botyika
    nekem tegnap volt ez pepitába. tegnap előtt 3 quck constructed egymás után 7 winnel, tegnap 3 quick constructed ugyanazzal a paklival és kb egyszer ha nyertem, végig loss..
  • nordan
    minden belehal mindenbe :) csak vannak gyorsasági sorrendek :P

amúgy nemtudom mi van ma még egy 6-os win az ezeréves paklival...szétbombázom a monored ,red/blue, mono blue özönvizet! A reggeli szopatás után kompenzál a gamma
  • DasIsFuck
    A ramp/stompy nem aggró deck btw.

De gondolj bele, a 10/10-es dínó belehal egy 2 manás lapba, a 12/12-es dínó szintúgy és ennyi volt a mono zöld.
  • nordan
    egy mélyenszántó mono green pakli :D

1 kör :forest lanovar
    2. kör: forest druid of the cowl
    3. kör:forest 10/10-es dino
    4. kör forest 12/12-es dino :D
    GG :D
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.11.20. 22:35:54
  • DasIsFuck
    Ahogy azon sem kell agyalnod sokat, hogy amikor ellenfeled kijátssza a crackling drake-et 4 manánál, hogy countereled-e?
    Vagy, hogy elhasználsz-e egy moment of cravinget a midnight reaperre, amikor van mellette 3-4 lény, stb.

A merfolk deck pl egy jó példa arra, hogy ott is ott vannak a helyzetek amikor agyalnod kell, hogy mit válasz.
    Kumena a legjobb példa erre, kirakod mondjuk egy kumena speker+herald boardra, elütsz 3 sebzést vagy fenntartod őket laphúzásra? De az is sokat számít, mit mikor játszol ki. Persze, van olyan, hogy mistbinder into mistbinder, into mistbinder oszt nyertél, de ez ritkán fog így összejönni.

Az igaz, hogy egy kezdőnek, meg úgy általában egy aggró paklival könnyebb játszani, de ez nem azt jelenti, hogy agyatlan lenne.
  • nordan
    nincs benne counter és settle sincs......

ez az én véleményem,hogy nem igazán kell sokat agyalnod,hogy kijátszol egy lényt ami ad +1/+1-et a másik lény meg ennek ad +1+1-et a harmadik meg megint mindnek ad +1/+1-et közben meg lövöldözol lightning boltokat, tök mindegy,hogy melyik +1+1-et adót teszed
    biztos van aki máskép vélekedik,de az aggó deckhez nem kell nagy ész....nemhiába minden kezdő azzal játszik

pár napja ecseteltem is,hogy pl az a kék/zöld aggró merfolk deck is egy vicc......mindegy mi történik szarrá buffolják egymást még el se kell olvasni a lapokat
  • DasIsFuck
    Az ekkora képeket nyugodtan tehetnéd spoilerbe.

Azon azért vitatkozhatnánk, hogy mennyivel "okosabb" egy olyan paklit nyomni, ami arról szól, hogy counter,counter,settle,sweeper,win.
    Rengeteg döntési helyzetvan aggró paklinál is amit meg kell hozni jól vagy rosszul, aztán a végén lehet nem számított, mert úgyis vesztettél/nyertél, de attól, hogy te counterekkel meg removalokkal játszol nem tudom miért lenne egy okosabb pakli.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.11.20. 21:52:48
  • nordan
    első 7-es win-em :D és ésszel értem el nem agyatlan aggro bullshittel :P :D

• nordan
    megbolondítottam pár revitalizációval meg deafeneing clracionnal a fekete/blue surveil helyett,az Thousand year storm palkimat így sokkal jobb a mocskos aggró agyfaszságok ellen
    van benne elég lány kiszedő amíg felhúzom a kombót

• nordan
    nem csak én szopok a flood illetve deflood-al :D

• erasmus4
    Kibaszott idegesítő ez a GRN draft az összes fasszopó nyomorék idióta Boros aggroval játszik. 3-3 lett 6 meccs 6 boros ellen. Hoznák már be a rendes draftot aztán a sok nyomorék elszedné egymás elől a piros fehér lapokat.....
    Ráadásul a kapott pack is 5. rare adott nagyon jó 0,5% vault kössz....
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.11.20. 18:36:31
  • DasIsFuck
    Jó, de az olyan, mintha nem is lenne ott, ha nem tudsz vele játszani:D

Szerintem, ha valami standard bant kap, nem hiszem, hogy eternal formátumból is bannolni kellene. Egy digitális felületen sokkal egyszerűbb dolguk van, mert ha valami nagyon problémás akkor csak szimplán bannolják és mivel a játék folyamatos fejlesztés alatt van így mindig ott lesznek szem előtt az efféle "problémák".
  • Dzsini
    Nem tűnnek el, csak nincs hol játszani velük :D

(viszont felmerül az, hogy akkor ennek külön banlistje lesz, és azt valakiknek ápolni kell - ami standard bant kap, az arena eternalban milyen helyzetben lesz? ha kikerül standardból akkor...? ezért se "jó ötlet" újabb formátumok bevezetése, mert azokkal rengeteg munka van a háttérben)
  • DasIsFuck
    Mondjuk az aréna eternal formátum egy elég must have kategória volt.
    A játékosok nagyon nem vennék azt jó néven, ha a már meglévő lapjaik egyszer csak eltűnnének az éterbe.
  • DasIsFuck
    Ennél a decknél szokj ehhez hozzá:)
  • nordan
    egyet nyertem...és itt a 3. vereség
    Valami nagyon broken a randommal, ilyen a világon nincs! Olyan mintha észrevenné az algoritmus,hogy jaj jaj 5 meccsen nem jött fel X land akkor nesze bazdmeg itt van....és gyorsan csak földet kapsz miután 5 meccsen át szopatott,hogy nem ad földet

• nordan
    következő -500 goldos constructed incoming

bementem ,de scy-ra is lényt adott aztán egy 4 manás sleepet....aztán kiléptem....ez nagyon bosszantó

• nordan
    3 Constructed game alatt 7 db LAND összesen.........mondanom sem kell mind a három meccsen vesztettem.....pedig az egyiken egy mirror volt és egy fogyatékos órákig gondolkozó balfasz volt az ellenfelem aki annyira hülye volt ,hogy 8 db!! Landje volt és letudtam vinni 9 Hp-ra a három földemmel amit az egész kibaszott meccsen húztam......

3 game 7 föld!!!

FIXÁLJÁK MÁR A KIBASZOTT FÖLDEK HÚZÁSÁT!!!
  • Dzsini
    Beszélgettek erről többször, a jelenlegi tervek között nincs az, hogy visszamenőleges szabályokat is leprogramozzanak. Persze ha nagyon jól megy, és nagyon sikeres, és nagyon nagyon, akkor akármi is lehet, de a jelenlegi tervek között inkább a már meglevő készletek használata lesz - ezért is hirdették meg az "Arena Eternal" formátumot.
  • DasIsFuck
    Szerintem poén lenne egy ilyen ultimate masters phantom draft arénába:)

Ezzel a módszerrel egyébként baromi egyszerűen be lehetne hozni a modernet arénána, hogy ilyen modern masters féle setek formájában bejön draftra, majd lehetne venni packeket. Biztos lenne egy csomó ember aki csak emiatt költene egy csomót a játékra...

Másik, hogy én azokat a vintage/legacy cube draftokat szívesen kipróbálnám arénába, itt még talán hajlandó lennék fizetni is érte, MTGO-n nem.
  • nordan
    ezek nagyon erős lapok
  • Dzsini
    Jaja, ez a régi generáció a titánokból jóval erősebb, mint az új :)

Addig örülj, amíg nem játszottál Annihilator ellen...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.20. 08:44:39
  • erasmus4
    Mind1 is mert nem is ez az Ulamog volt a Duelsben így nem kell :P
  • Dzsini
    Nem standard kiegészítő, nem jön.