Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erasmus4
Nem mondod 😛, szerinted nem ezen pörög a hivalatos fórum és a reddit is, mindek írjam le ezredjére....

Dzsini
Abban biztos lehetsz, hogy itt nem olvassák a bétatesztelés során szerzett tapasztalataidat. Írd meg nekik, van rá lehetőség.

Erről szól egy bétateszt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

erasmus4
Annyira rosszul csinálják hogy az hihetetlen a wotcnál, behoznak fun eventeket (dupla hp/pauper/exploration(2 földet rakhatsz körönkét, és 9 lappal kezdesz max kéz nélkül)) 600 goldért és 2 győzelem esetén kapsz egy paklit, amúgy csak egy uncommon-t, mégis ki fog ezzel így játszani, tegyék ingyenessé és akkor a napi wineket ott is lehetne csinálni kis változatosság, de így csak minuszban van az ember egy fun játékmód miatt, nevetséges.

Shep
Hát én nem tudom mit csináltak a játékkal de 3 napja folyamatosan szívok. Normális leosztásom nem volt. Folyamatos a bukó, vagy szarásig adja a földet, vagy nem ad egyáltalán, vagy mindenre ott az ellennél egyből a válasz. múlt héten még tök jó meccseket nyomtam, de azóta megbolondult a játék.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Most, hogy így írod és visszagondoltam, lehet ,hogy volt neki lent ilyen és akkor így meg is oldódott a rejtély. Arra azért jó volt, hogy legalább megtudtam ,hogy hiába elpusztíthatatlan a mínuszolással le lehet kapni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
De látványra a toughnessből vonja le, mintha az csökkenne attól, hogy sebződik - és ez félrevezető sok esetben.
Egy villámcsapást kapott 4/4-es lény nem 4/1-es, hanem 4/4-es, 3 sebzéssel.

A Soul Scar Mage jó megoldás lehet amúgy, igen.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Most, hogy mondod úgy rémlik a duels/aréna is külön piros értékkel jelzi a sebzést.

@1862: Véletlen nem volt lent neki egy Sour Scar Mage-e? Mert az csinálja azt, hogy a normál sebzést lényekre -1/-1 counter formába rakja rá.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.08.09. 11:16:52

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Shep
Akkor ezt már nem fogjuk megfejteni, kár ,hogy itt nincs replay, vagy hasonló.

Dzsini
Pontosan kellene minden körülmény és a lapok, hogy ki lehessen deríteni, mert abból, amit leírtál még nem lehet tudni.

Shep
Akkor meg továbbra sem értem miért halt meg két olyan laptól ami annyit csinál ,hogy sebez 3-at meg sebez 2-t

Dzsini
Ilyesmiről szó se volt.

Shep
Tehát akkor hiába elpusztíthatatlan simán le lehet lövöldözni őket 2-3 shock-al? Hát ezt jó tudni bár ez így elég nagy hülyeség szerintem.

Dzsini
A damage nem csökkenti a toughnesst (és ebből a szempontból az Arena és a Duels is megtévesztő, és butaságot mutat a kártyán). A sebzést külön jelölik a lényen, és ha annak a mennyisége eléri a lény toughnessét, akkor az state based actionként elindul a temetőbe. Ez az a szabály, amitől az indestructible véd.

Ettől független szabály az, hogy egy lénynek a toughness értéke legalább 1 kell, hogy legyen, hogy létezhessen, 0 vagy kevesebb esetén távozik a játékból.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.08.09. 05:30:29

DasIsFuck
A másik lap képe lemaradt😊

A -X/-X lapok, ha 0-ra lecsökkentik egy lap Toughness értékét, akkor automatikusan meghalnak.
Na most ha úgy van ahogy sejteted, hogy a -X lapot használta először és aztán a shockot, akkor én úgy tudom nem kellene meghalnia, mert abban az esetben a damage az ami 0-ra csökkenti a toughness értéket. Fordított esetben viszont a shock sebez 2-t a lénybe ami a kör végéig permanens az indestructible csak annyit csinál, hogy ha 0-ra csökkenne sebzéstől akkor nem hal meg, de a -X effektek ugyanúgy elviszik a lényt.

Shep
Na ezt most nem értem.

Van ez a lap
Rányomott egy ilyet

majd egy Shock-ot és meghalt a lényem. Na most ha elpusztíthatatlan akkor miért halt meg? A leírásban is az van ,hogy damage-től nem halhat meg.

Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.08.08. 23:34:19

Shep
Tetszek ez a Brewers delight event. Eddig kettőt mentem mindkétszer megvolt a 3 győzelem, és meg is van a következő pakli amit össze akarok rakni, a Revel in riches, sajnos elég sok drága lap hiányzik hozzá.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.07.29. 13:53:36

DasIsFuck
Mert gondolom azt szánják sima bo1-es ladder módnak, a comp playt pedig a bo3-as laddernek.

Az ezen kívül lévő liga módok azok ahol nyereményért/kollekció bővítésért lehet játszani.(quick draft, quick const., comp draft & const.)

Shep
Kiindulásnak jó, de remélem tovább fejlesztik és több mindent fog figyelni, mert így nem móka a kezdők számára és ahogy a hivatalos fórumot elnézem elég sokan panaszkodnak a jelenlegi matchmakingre. Na meg igazából azt sem értem ,hogy a free play ami elvileg ugye a fun mód lenne miért lehet szintet lépni?

DasIsFuck
Nyilván van a rendszerben tervezéséből fakadó hiba, viszont alapvetően nem egy rossz elképzelés.

Szerintem jobb ez a semmitől a free play módba.

Shep
Engen nem az érdekel, hogy hol állok, hanem hogy jó legyen a meccs, na most egy erős ellenfél aki szétkap nem éppen ez a kategória. Erre persze lehet írni, hogy jobbtól lehet tanulni meg hasonlók, de számomra nem cél, hogy jobb legyek én csak szórakozni akarok.

Utánanéztem tényleg úgy tűnik ahogy itt is írta valaki nemrég, hogy figyeli a legerősebb lapjaidat a pakliban és az alapján sorsol össze, ami totális hülyeség attól ,hogy valakinek van 1-2 jó lapja a deckben még nem lesz a pakli is jó, ahogy a játékos tudását sem tükrözi. Mai tapasztalatom is az előbbit támasztja alá, mikor a low buget vámpír paklival nyomtam adta a bronz ellenfeleket, mikor meg átváltottam a drágább combo paklira akkor azonnal nyomta a kék ikonos szintű egyéneket.

erasmus4
Két ismerősömnek adtam kulcsot, mindkettő totál kezdő, de jól elvannak van hogy nyernek van hogy veszítenek, de nincs olyan hogy folyamatosan a földbe döngölnék őket, lassan már elérik az ezüstöt.

DasIsFuck
Én is ott játszok, de annyira eddig nem éreztem ezt. Rendre silver vagy bronzos ellenfelek jönnek, néha azt becsúszik goldos is, de igazából nem zavar. Van, hogy a bronzos, silveres is simán lever, mert erős deckel nyomja az illető.(bár a legtöbbször a saját deckem győz le a szar húzásokkal😄)

Egyébként egy érdekes dolog jutott az eszembe, hogy ha a rare dual landeket is ingyen elérhetővé tennék, az mennyivel meggyorsítaná azt a folyamatot, hogy az emberek fullos tier deckekkel nyomuljanak😄

Shep
Hát én a free play módban játszom, és pár napja folyamtosan a szívás megy, gyakorlatilag a múlt heti patch óta van ez, azelőtt tök jól eljátszogattam a többi bronz játékossal.

DasIsFuck
Azt olvastam redditen, hogy másoknak is feltűnt az, hogy nem működik éppen a legjobban a matchmaker.
Elvileg, ha Free Play ladderen játszol akkor nem csak a rankot, de a lapok alapján is rangsorol, attól függ hogy mennyien gyártják le wild card-ból az adott kártyát. Ez elméletileg azt lenne hivatott meggátolni, hogy ha gyengébb vagy egy funnabb jank buildel játszol akkor ne tier 1 meta deckekkel kerülj össze.

Szerintem egyébként a bo1-es ladder az simán hívható casual módnak. Nem hiszem, hogy fog egy direktbe casual játékmód bekerülni, 3 különböző ladder Q-nek szvsz nem sok értelme van.

Shep
Na ahogy nézem nem csak én látom úgy, hogy a ranked a totál megfejthetetlen szintjeivel és a borzasztó matchmakinggel jelen állapotában csak elrettenti a kezdő játékosokat a tapasztaltabbaknak meg nem jelent túl nagy szórakozást a Béna Bélák földbe döngölése.

Shep
Na de jó most meg csak fehér aggro szarok ellen sorsol össze, ráadásul továbbra is több szinttel magasabban lévők. Ez így ebben a formában hulladék. Nagyon kellene egy normális kazuár mód, mert így egyre inkább elveszik a kedvem az egésztől. Bár duelsezni még mindig tudok, ráadásul ott meg is van minden lap 😊

DasIsFuck
Én annyira nem érzem ezt.
A bétába azért relatíve könnyen össze lehet rakni egy fullos decket.

Shep
Hihetetlen ,hogy ennyire nincs senki az én szintemen, csak ilyen "pro-k" ellen sorsol össze, fullos deckkel, ráadásul 10-ből 7 a piros zöld kontrol paklit nyomja. Ez így nagyon elveszi az ember kedvét.

DasIsFuck
Azt hiszem véletlenül ráakadtam erre a videóra twitchen😄

Shep
Hát nem tudom mi a szar van ,de bronz tier 1-ként zsinórban 6x rakott össze ilyen sosem látott szinten lévő egyénekkel, hatodik után meguntam és kiléptem a fenébe. Ez így nem mókás.

Shep
Úgy látom mindenki ezt a GR dragon decket nyomja

Shep
Majd szerdán kárpótolnak 5000 gold-al meg 3 booster-el.

DasIsFuck
De itt még nem is arról van szó, hogy különösen szarul pickeltem volna, egyszerűen nem volt mit pickelni. A GW lapok voltak a legjobbak amit tudtam az adott pickbe. Ott van a 3 mana 4/3-as Boar amit csak egy lappal lehet blokkolni vagy a vigilance lovag ami csinál egy 2/2-es tokent.. Rare-ből csak és kizárólag használhatatlan szarok voltak, az első drafton pickeltem az equipmentet ami 2/2-es tokeneket csinál, fel se húztam soha.

A csaló tetű rendszert nem gondoltam komolyan, csak annyira felidegesített, hogy minden meccsen mana problémám volt.

Dzsini
A draft nem egyszerű sport - nem véletlen hogy a legmagasabb szinten is komolyan veszik, és rengeteget gyakorolják.
Millió oldal elemzi, hogy mit merre érdemes és ajánlott egy-egy setben. A GW Auras az egyik legnehezebb.

erasmus4
"ez a szar, csaló tetű rendszer működik ezzel 2 rakás szar settel."
Ez nem tiszta, mire érted.

Tehát mindig GW-t pickeltél, miért nem mentél másra, bár énis mentem még anno kettőt ott is UW-t sikerült pickelnem kétszer is?

DasIsFuck
A draftot addig bottal sem fogom piszkállni ameddig ez a szar, csaló tetű rendszer működik ezzel 2 rakás szar settel.
Undorító az egész úgy ahogy van!

4 vagy 5 draftot mentem kb, nem túlzok, minden egyes körben a GW rakás szar kombóba sikerült kerülni. Egyszer toltam GB-be, amibe ez a két lap volt a "win condition"....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ja, azt el is felejtettem, hogy minden egyes meccsen, de ténylen MINDEN egyes meccsen, hol csak a zöld, hol csak a fehér manát kaptam kézbe.

Azt még tegyük hozzá a teljesség kedvéért, hogy a kliens minden egyes másodperceben meg akart dögleni a kártyák súlya alatt, hatalmas élmény volt ez az event!<#levele>
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.21. 04:30:17

DasIsFuck
Sikeres volt az akció, a szerverek nagyjából instant megbrékeltek...😄
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.20. 21:23:33

DasIsFuck
A Fleet Swallover + Rise from the Grave/Lili kombinációt látom a legideálisabbnak, vagy egy nyíl egyenes UB/Mono Blue control megtámogatva Fraying Sanityvel, de Azorias is lehet.

Szerintem az account aktivációval lesz gond. Szimplán eltűnt valahova az e-mail, ami az aktivációs kódot tartalmazta, vagy meg se jött lehet :/ Gondolom aktiválom az accom, majd utána lehet a béta kulcsot beadni a programnak. Kösz, van 1 kulcsom, de így szerintem el se jutok addig, hogy felhasználhassam :/ Erősen supprort szaga van az egésznek,vagy hagyom lejárni az aktivációs időszakot, esetleg csinálok még 1 accot 😞

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

DasIsFuck
Esetleg a kóddal lehet probléma?
Ha igen, tudok adni mert van még három talonba.

erasmus4
Ahogy megkaptam a monocolor deckeket egyből töröltem is őket 😊, de ahogy néztem, egy tűrhető monogreen stompyt össze lehet rakni 1-2 olcsó manadork pár nagy trample, és kezdő deckek ellen jó az.

erasmus4
Azt hiszem telepítés után kell megani, mintha ezt mondta volna akinek adtam kulcsot.

A tutorial nem az igazi volt vele problémája 😄, ts-en beszéltünk mondom nem igaz mit nem lehet azon a faékegyszerű tutrialon érteni, aztán mondtam neki streamelje, én meg segítek, ment pár meccset is a delay alatt ami misplay-t elkövetett az gyönyörű volt 😊, nem győztem neki mondani ne csinálj semmit amíg el nem olvasod a kártyát hogy mi mit cisnált és én is nem látom a szituációt 😛.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.07.20. 10:07:47

Üdv. mindenkinek! Lehet bénaság, de a béta kulcsot hol és hogyan kell aktiválni?
Odáig jutottam, hogy ha loginolok a programmal, akkor kiírja, hogy az accom nincs aktiválva. Rákattintok a linkre, beírom a felhasználó nevet de mi a kód? E-mailt nem találtam hozzá. Ide meg hiába írom a kulcsot nem jó, vagy azt később fogja kérni?

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

erasmus4
Igen úgy értettem hogy m19 óta találkoztam millel, előtte egyel sem mióta bétázok, csak könnyű volt verni őket, azért mert még nem voltak kész deckek vagy csak ennyire működik, nem tudom de szerintem csak szimplán gyengék a lapok hozzá.

DasIsFuck
Tudod aktiválni, mert amikor lejön és nincs 2 energi countered, akkor stackre kerül a trigger, ami ad egy energia countert.

Van most pár erősnek mondható mill effekt standardba úgy rémlik. Fun-ra nyugodtan összerakhatsz valamit, viszont metába kétlem, hogy lenne mill.

Shep
Az nem baj, csak érdekelne ,hogy van-e valami új verzió belőle?

erasmus4
Játszottam vagy 3szor mill ellen mindig simán vertem eddig.

Shep
Úgy rémlik nem tudod aktiválni mielőtt visszakerülne. Összeraktam egyébként a decket, a hiányzó lapok egy részét "legyártottam", a maradékot meg kipótoltam azzal ami volt. Azt kell mondanom ,hogy egész jól működött, de a lényeg, hogy nagyon szórakoztató pakli.

Jó mill deck van most?

DasIsFuck
Hát éreztem némi saltot néhány ellenfelemnél, eléggé úgy tűnt direkt hagyják az órát futni ameddig csak tudták amikor már vesztésre álltak, úgy, hogy mono red aggróztak nem tudtam velük együtt érezni egy minimálisan sem...😄

DasIsFuck
Az Aproach egy borzalmas lap. Én nem is értem, hogy kerülhetett az úgy be abban a formában.
Az egy olyan alternatív win condiiton ahol az excitement factor a béka segge alatt van és annyiból áll a kivitele, hogy kasztold el kétszer.
Majdnem minden setbe jön egy hasonló, a különbség csak annyi, hogy azok mind megkövetelik, hogy a teljes decket az adott lap köré csavard és még akkor is ilyen 50%-os poén az egész.

Controll ellen legalább olyan szar játszani, mint a full aggrók ellen szerintem😄