3985
XJEn519AEL.png
  • Dzsini
    Az a meg egy kicsi :)
    Igen, el lehetne kezdeni - el is fogják szerintem, hiszen már mondták, hogy lesz egy "Arena Eternal" lehetőség a régi lapokkal játszani, lesznek régi pakkos draftok és egyebek, onnantól már csak egy-két lépés egy kezdő cube kialakítása - én jövő nyárra tippelném, addigra kint lesz a 3. Ravnica szett, lesz egy hosszabb szünet, amikor nem jelenik meg Arénás tartalom (nyár a Commander és az egyéb külső készletek ideje), úgyhogy ott belefér.
  • DasIsFuck
    Kezdetben nem szükséges szerintem, hogy annyira kiforrott legyen. Eleinte szerintem a magas power level és a full rare, mythic deckek vinnék a fun részét aztán idővel kiforrottabb és kidolgozottabb lenne.

Na meg azért arénában ott van az Amonkhet és Kaladesh block lapkészlete, azt is be lehetne ilyeneken vetni:)
  • Dzsini
    A mostani standardból (meg egy kicsi) nehéz lenne élvezetes cubeot összerakni - kitalálni a ~10 archetípust, összeválogatni hozzá a kártyákat, kitesztelni, hogy egyenletes és szórakoztató legyen, megtanítani a botokat draftolni (amíg nincs valós több játékosos) stb... az MTGO-s cubeokat évek óta folyamatosan faragják, egy éve van rá egy külön ember, aki szinte csak azokkal foglalkozik, és sok ember munkája van benne.
  • nordan
    egy gyöngyszem az eventről....igen a kukacot éppen doptekelte a srác 1 Hp-n......és természetesen pont akadt egy Trample lénye is csak hogy kerek legyen a történet

aki teheti hagyja ki nyugodtan elbaszottul idegörlő,hogy egy meccs 28 perc ,mert a sok fogyatékos olvasgatja a lapokat.........

Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.28. 19:36:40
  • DasIsFuck
    Meh, megint draft event...Ha már draft eventeket erőltetik hozzák már be a Cube eventeket, mindenki imádja MTGO-n is őket...
  • nordan
    ja és elbaszott lassu mindenki meg a motor is a hülye effekt miatt..........
  • nordan
    Kripp eventje: ha nem tettél bele Vieled Shadeket legalább 4 et és nem kezdesz vesztettél

3 meccsből egyszer sem kezdtem és mind a háromszor ilyen 5-6-8-as shadek öltek le...nekem ofc egy se jött természetesen..........-5000 gold
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.28. 19:16:18
  • nordan
    még egy kis észrevétel az illuminati összeesküvés elméletemre:

tegnap is csináltam egy fun paklit, belepakoltam, Thran gatewayt, Elderek feltámasztását, legnagyobb lényeket vegyesen, sárkit, dragont, dínót,összevissza spelleket.....első ellenfelem paklija akivel összerakott 90% ban megegyezett az enyémmel.....na erre vaej gombot! Ja és mindezt úgy,hogy kb 8-10 másodperc alatt találta azt az ellenfelet...tehát érted egy full random, semmilyen metában nem szereplő paklit összerakok itt Bp-en délután 2 -kor és micsoda "véletlen",hogy tőlem 3265km-re Joe épp akkor ül a gép előtt épp akkor nyom a play-re és pontosan tükörfordítása a paklija az én random paklimnak....hát presze!
    Ezertrillió százlék,hogy botok ellen játszunk többnyire
  • nordan
    hát igen ,de pár meccset azért szoktam erőltetni előtte, hátha.
  • erasmus4
    Továbbra sem tudok mást tanácsolni, ha szopóágra kerülsz lépj ki csinálj mást.
  • nordan
    ekkora gyökér játékot! ezt direkt csinálja,mert megint a szopóágra sorsolt a random......érdemes egy pillantást vetni a GY-ra is az ellenfélnél...tehát FULL topdeck counter a paklim ellen és mono whiteként 25 földel én szopok a manával egy 3 szines paklival szemben....vicc baszki vicc! 3 napja ez van

tegnap egy 250!!!! lapos 5 szinnel játszó paklis gyerek az 5. körben kirakott Zetalpámat 2x megölte :D....majd mikor harmadjára is visszaszedtem a GY-ból Bolas enchantal 1/1-es copterré változtatta.........azthittem kinyírom magam a konyhában annyira ideges lettem :D

• nordan
    ennek a Lackeynak elég gyengusz a motorja....rendesen gondolkodik ha 8 lapnál több van a páston
  • DasIsFuck
    Bár a Modern Goblin Storm azért kicsit csípősebb:D
  • DasIsFuck
    ÁÁÁÁ, Fun magic, semmi nem ad ilyet:)
  • nordan
    65%-os Winratem/ami nem szar, SŐT/ volt ezzel a paklimmal dec13-23-ig 80 meccset játszottam vele..........most 2 napja 100% loss.........belerajzolja a random az ellenfél kezébe a lapokat és nem húzok földet!!!
  • nordan
    most is 6 földje van nekem 2.....úgy hogy 5 lapra Mulliganeltem
  • nordan
    25 db monocolor földel játszom ma is...........NEM HÚZOK FÖLDET!!!!!!!!!!!! MI A FENE VAN????????
    az ellenfél még 3-4 színből is szarásig húzza magát földel

ha kék akkor azonnal counter, ha dimir akkor azonnal thought erasure és disinform, ha piros kék akkor 10 lapból 4 főnixe van a GY-ban
    ha golgari akkor branchwalker+wildgrow walkert húz , ha mono green akkor 2. körben jön az 5/4-es lény..........
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.27. 17:27:09
  • nordan
    29 perces game egy segghülye debil barommal szemben aki ellen majdnem nyertrem 6 db földdel,neki 13 volt.................egy körön 3 percig gondolkodott a debil idiótája és ő nyer faszom!
  • nordan
    11 ranked meccs 3 különböző pakli 11 loss

11 piroskék ellen

egyetlen meccsen sem volt 3 földnél többem játékban...............no comment
  • nordan
    24 win 8 loss és megvan a 4 lano meg a 4 firemind
  • nordan
    13 win 0 loss

1 Dub (DAR) 15
    3 Exultant Skymarcher (RIX) 7
    4 Luminous Bonds (RIX) 12
    4 Martyr of Dusk (RIX) 14
    2 Squire's Devotion (RIX) 25
    4 Paladin of the Bloodstained (XLN) 25
    20 Plains (RIX) 192
    4 Angel of the Dawn (M19) 7
    4 Rustwing Falcon (M19) 36
    4 Silverbeak Griffin (M19) 285
    4 Healer's Hawk (GRN) 14
    4 Hunted Witness (GRN) 15
    4 Parhelion Patrol (GRN) 22
  • erasmus4
    Nem tudom összerakni, hiányzik egy jópár minden és nincs wildcard :D
  • dalmar
    Köszi a tippet,nekem is bejött ugyanilyen hatásfokkal.
  • nordan
    első game 15 lap 2 swamp.........'nyád :D
  • DasIsFuck
    Akit érdekelne, itt a deck ami elég jó az eventre. Megcsináltam és rögtön mentem egy 5-1-et vele.:)

Dimir Control
  • DasIsFuck
    A merry christmas mellé lehet menni ingyenes pauper eventet promó Lanowar elf és Firemind Research-ért.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.12.24. 20:12:25
  • Dzsini
    Nem véletlenül volt sok-sok éven át 2-3 mana a sima manadork és 3-5 mana a common fekete gyilok, és 2-3 mana a 3 sebzéses vörös (1 manáért inkább csak 2 jár), legalább 3 mana (és 2 kék) a feltétel nélküli counterspell, és így tovább - a túl olcsó dolgok eltorzítják a metát, pl. amikor legutóbb a Lightning Bolt a standard része volt (Magic2011), gyakorlatilag minden 4 toughness alatti lényt kipucolt a versenyekről, és minden pakli tartott legalább néhány vörös manaforrást, ha másért nem is, csak 4 villámért.

Most Dominaria miatt - nagyon vigyázva, és a Magic2012 óta először - visszahozták, és nagy gondot nem okozott, de több play design tesztelő beszélt róla, hogy nagyon sokat kellett miatta faragni. Azóta nem volt feltétel nélküli 1 manás dork.
  • DasIsFuck
    Pedig a Lanowar elf az egyik, ha nem a legikonikusabb zöld magic lap, szvsz ha valaminek, hát ennek mindig ott kéne lennie a core setbe standard legalként.

Mondjuk az is igaz, hogy majdnem nincs olyan zöld deck, amibe ne akarnád belerakni az elfet:D

Én azt pl sajnálom, hogy a reprintelt lapoknak nem lehet megszerezni a régebbi változatait, de én a basic landeknél is sajnálom ezt, hogy a régebbi setekből az artokat nem lehet rajtuk használni, dobna egy csomót a játék gyűjtögetős részén.
  • Dzsini
    BoP standardba? Eléggé kizárt... az elfekkel is érzik utólag, hogy kicsit túllőttek a célon (ahogy a Lightning Bolttal is pár éve) - de Dominaria megérdemelte :)
  • DasIsFuck
    Ha a csillagok úgy állnak, egyszer újranyomják standardba:D
    (a mostani új setbe simán beférne és akkor mehetne a three color meta:D)
  • nordan
    aztaqrva az need :P ahogy nézem rare
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.23. 14:39:31
  • DasIsFuck
    Most mondjátok meg, létezik ettől jobb lap amit az ember kívánhatna magának egy kártyajátékban?:D

...aztán rájövök, hogy sajnos igen.:D
  • Dzsini
    Egy-egy új készletbe a jelenlegi design kb. 3 (új vagy visszatérő, nem örökzöld) mechanikát tervez, és ehhez illő bonyolultságot. A Ravnica szettek ilyen szempontból nehezek, mert a játékosok és a világ elvárják az 5 érezhetően különböző dolgot - ezért ezek egyszerűbbek, gyorsabban érthetőek - vagy ahogy írod - nyersek lesznek. (plusz a szomszéd színpároknak egymással is együtt kell működni, mert egy sealed/draft sokszor a 3 szín felé húzza a játékosokat)

Egyszerűen nem szabad a játékosokat túlterhelni. Arra ott vannak a régebbi formátumok :)
  • DasIsFuck
    Én úgy 2010 vége-2011 elején kezdtem belekóstolni, ámbár játszani igazából csak a 2015-ös duels-el kezdtem el rendszeresen.
    Addig csak nézegettem a videókat.

Én tudnék pár régebbre visszanyúló mechanikát mondani, de inkább a Magic Duelses időszak alatti dolgokat mondanám, mert azok mégiscsak jobban hatással voltak rám.(Speciel a Cycling, Madness illetve Landfall a Duelses standard ciklusban is jelen volt) Ezek az én abszolút favorit mechanikáim, ide még a Flashback tenném.

A duelses időből nekem az Investigate nagyon tetszett vagy a Delirium . És még tudnám folytatni a sort, hogy mik voltak amik nekem nagyon tetszettek, de kevésbé volt kibontva.(ilyen volt a Converge a BFZ-ben)

Összességében nekem inkább azok a mechanikák tetszenek, amik inkább ilyen körbeépítősek vagy szimplán rettenet value-t jelent. Nekem az ilyen kicsit egyszerűbb, nyersebb dolgok nem tetszenek, mint pl az új kiegből a Grull mechanika, hogy lejön és választhatsz, hogy vagy hastes lesz vagy kap egy +1/+1 countert.
  • erasmus4
    Grat, simán játszhatsz tovább nem lehet visszaesni, bár kérdés hogy minek szenvedni vele, az a plusz 1 pack szezon végén nem oszt nem szoroz
  • vhooper
    Na végre meglett a platinum ránk, kérdés, hogy vissza lehet-e esni innen,mert a gold 4-ből nem lehetett, de most nem merem tesztelni :DD
    Selesnya Midrange deck-el sikerült. Ez pont jó az aggro ellen, rengeteg heal potenciál van benne.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    8 Forest (RIX) 196
    3 Memorial to Glory (DAR) 244
    6 Plains (RIX) 192
    1 Sunpetal Grove (XLN) 257
    3 Temple Garden (GRN) 258
    2 Path of Discovery (RIX) 142
    2 The Immortal Sun (RIX) 180
    4 Selesnya Guildgate (GRN) 256
    4 Llanowar Elves (M19) 314
    4 Merfolk Branchwalker (XLN) 197
    4 Wildgrowth Walker (XLN) 216
    2 Vivien Reid (M19) 208
    2 Ajani, Adversary of Tyrants (M19) 3
    3 March of the Multitudes (GRN) 188
    4 Jadelight Ranger (RIX) 136
    4 Trostani Discordant (GRN) 208
    2 Conclave Tribunal (GRN) 6
    2 Ixalan's Binding (XLN) 17

Mechanikákhoz hozzászólva, nektek mi volt a legérdekesebb az eddig, MTG történetében? Mert én még csak most kezdtem ebbe a világba belekóstolni, tehát mondhatjuk, hogy gőzöm sincs mi volt MTGA előtt.

Utoljára szerkesztette: vhooper, 2018.12.22. 20:37:51
  • nordan
    látom te is bemész 2 földel ha jó az 5 spell a kézben.....nekem is ez a bajom,hogy mindig bevállalom aztán szopok :D
  • erasmus4
    Sírnak sokan hogy sok az agyatlan aggro, de legalább azzal lehet játszani, adtam még1 esélyt a golgarinak aggro ellen techeltem mert 80% az van QC-n 2 controll ellen szenvedtem 0-2 aztán merfolk ellen 2földem volt míg az enemynek 7....., bo1 totál megöli a midrange-t 1 dologra szabad csak fókuszálni, arcra full agrroval. 2 földből megölsz mindenkit
  • nordan
    Noxius is most akadt ki streamen,hogy az ellenfele 15 lapból feléhúzott 4 branchwalkert/jadelightot meg 4 wildgriow walkert :D
  • Dzsini
    Hogyne lennének, a fődesigner írta is, hogy azért alakították át a Monstroust, hogy ismételhető legyen az Adapt.