Magic The Gathering: Arena

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ekkora gyökér játékot! ezt direkt csinálja,mert megint a szopóágra sorsolt a random......érdemes egy pillantást vetni a GY-ra is az ellenfélnél...tehát FULL topdeck counter a paklim ellen és mono whiteként 25 földel én szopok a manával egy 3 szines paklival szemben....vicc baszki vicc! 3 napja ez van

tegnap egy 250!!!! lapos 5 szinnel játszó paklis gyerek az 5. körben kirakott Zetalpámat 2x megölte 😄....majd mikor harmadjára is visszaszedtem a GY-ból Bolas enchantal 1/1-es copterré változtatta.........azthittem kinyírom magam a konyhában annyira ideges lettem 😄

ennek a Lackeynak elég gyengusz a motorja....rendesen gondolkodik ha 8 lapnál több van a páston
DasIsFuck
Bár a Modern Goblin Storm azért kicsit csípősebb😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
ÁÁÁÁ, Fun magic, semmi nem ad ilyet😊

65%-os Winratem/ami nem szar, SŐT/ volt ezzel a paklimmal dec13-23-ig 80 meccset játszottam vele..........most 2 napja 100% loss.........belerajzolja a random az ellenfél kezébe a lapokat és nem húzok földet!!!
most is 6 földje van nekem 2.....úgy hogy 5 lapra Mulliganeltem
25 db monocolor földel játszom ma is...........NEM HÚZOK FÖLDET!!!!!!!!!!!! MI A FENE VAN????????
az ellenfél még 3-4 színből is szarásig húzza magát földel

ha kék akkor azonnal counter, ha dimir akkor azonnal thought erasure és disinform, ha piros kék akkor 10 lapból 4 főnixe van a GY-ban
ha golgari akkor branchwalker+wildgrow walkert húz , ha mono green akkor 2. körben jön az 5/4-es lény..........
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.27. 17:27:09
29 perces game egy segghülye debil barommal szemben aki ellen majdnem nyertrem 6 db földdel,neki 13 volt.................egy körön 3 percig gondolkodott a debil idiótája és ő nyer faszom!
11 ranked meccs 3 különböző pakli 11 loss

11 piroskék ellen

egyetlen meccsen sem volt 3 földnél többem játékban...............no comment
24 win 8 loss és megvan a 4 lano meg a 4 firemind
13 win 0 loss

1 Dub (DAR) 15
3 Exultant Skymarcher (RIX) 7
4 Luminous Bonds (RIX) 12
4 Martyr of Dusk (RIX) 14
2 Squire's Devotion (RIX) 25
4 Paladin of the Bloodstained (XLN) 25
20 Plains (RIX) 192
4 Angel of the Dawn (M19) 7
4 Rustwing Falcon (M19) 36
4 Silverbeak Griffin (M19) 285
4 Healer's Hawk (GRN) 14
4 Hunted Witness (GRN) 15
4 Parhelion Patrol (GRN) 22
erasmus4
Nem tudom összerakni, hiányzik egy jópár minden és nincs wildcard 😄

dalmar
Köszi a tippet,nekem is bejött ugyanilyen hatásfokkal.

\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"

első game 15 lap 2 swamp.........'nyád 😄
DasIsFuck
Akit érdekelne, itt a deck ami elég jó az eventre. Megcsináltam és rögtön mentem egy 5-1-et vele.😊

Dimir Control

DasIsFuck
A merry christmas mellé lehet menni ingyenes pauper eventet promó Lanowar elf és Firemind Research-ért.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.12.24. 20:12:25

Dzsini
Nem véletlenül volt sok-sok éven át 2-3 mana a sima manadork és 3-5 mana a common fekete gyilok, és 2-3 mana a 3 sebzéses vörös (1 manáért inkább csak 2 jár), legalább 3 mana (és 2 kék) a feltétel nélküli counterspell, és így tovább - a túl olcsó dolgok eltorzítják a metát, pl. amikor legutóbb a Lightning Bolt a standard része volt (Magic2011), gyakorlatilag minden 4 toughness alatti lényt kipucolt a versenyekről, és minden pakli tartott legalább néhány vörös manaforrást, ha másért nem is, csak 4 villámért.

Most Dominaria miatt - nagyon vigyázva, és a Magic2012 óta először - visszahozták, és nagy gondot nem okozott, de több play design tesztelő beszélt róla, hogy nagyon sokat kellett miatta faragni. Azóta nem volt feltétel nélküli 1 manás dork.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Pedig a Lanowar elf az egyik, ha nem a legikonikusabb zöld magic lap, szvsz ha valaminek, hát ennek mindig ott kéne lennie a core setbe standard legalként.

Mondjuk az is igaz, hogy majdnem nincs olyan zöld deck, amibe ne akarnád belerakni az elfet😄

Én azt pl sajnálom, hogy a reprintelt lapoknak nem lehet megszerezni a régebbi változatait, de én a basic landeknél is sajnálom ezt, hogy a régebbi setekből az artokat nem lehet rajtuk használni, dobna egy csomót a játék gyűjtögetős részén.

Dzsini
BoP standardba? Eléggé kizárt... az elfekkel is érzik utólag, hogy kicsit túllőttek a célon (ahogy a Lightning Bolttal is pár éve) - de Dominaria megérdemelte 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DasIsFuck
Ha a csillagok úgy állnak, egyszer újranyomják standardba😄
(a mostani új setbe simán beférne és akkor mehetne a three color meta😄)

aztaqrva az need 😛 ahogy nézem rare
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.23. 14:39:31
DasIsFuck
Most mondjátok meg, létezik ettől jobb lap amit az ember kívánhatna magának egy kártyajátékban?😄

...aztán rájövök, hogy sajnos igen.😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Dzsini
Egy-egy új készletbe a jelenlegi design kb. 3 (új vagy visszatérő, nem örökzöld) mechanikát tervez, és ehhez illő bonyolultságot. A Ravnica szettek ilyen szempontból nehezek, mert a játékosok és a világ elvárják az 5 érezhetően különböző dolgot - ezért ezek egyszerűbbek, gyorsabban érthetőek - vagy ahogy írod - nyersek lesznek. (plusz a szomszéd színpároknak egymással is együtt kell működni, mert egy sealed/draft sokszor a 3 szín felé húzza a játékosokat)

Egyszerűen nem szabad a játékosokat túlterhelni. Arra ott vannak a régebbi formátumok 😊

DasIsFuck
Én úgy 2010 vége-2011 elején kezdtem belekóstolni, ámbár játszani igazából csak a 2015-ös duels-el kezdtem el rendszeresen.
Addig csak nézegettem a videókat.

Én tudnék pár régebbre visszanyúló mechanikát mondani, de inkább a Magic Duelses időszak alatti dolgokat mondanám, mert azok mégiscsak jobban hatással voltak rám.(Speciel a Cycling, Madness illetve Landfall a Duelses standard ciklusban is jelen volt) Ezek az én abszolút favorit mechanikáim, ide még a Flashback tenném.

A duelses időből nekem az Investigate nagyon tetszett vagy a Delirium . És még tudnám folytatni a sort, hogy mik voltak amik nekem nagyon tetszettek, de kevésbé volt kibontva.(ilyen volt a Converge a BFZ-ben)

Összességében nekem inkább azok a mechanikák tetszenek, amik inkább ilyen körbeépítősek vagy szimplán rettenet value-t jelent. Nekem az ilyen kicsit egyszerűbb, nyersebb dolgok nem tetszenek, mint pl az új kiegből a Grull mechanika, hogy lejön és választhatsz, hogy vagy hastes lesz vagy kap egy +1/+1 countert.

erasmus4
Grat, simán játszhatsz tovább nem lehet visszaesni, bár kérdés hogy minek szenvedni vele, az a plusz 1 pack szezon végén nem oszt nem szoroz

Na végre meglett a platinum ránk, kérdés, hogy vissza lehet-e esni innen,mert a gold 4-ből nem lehetett, de most nem merem tesztelni 😄D
Selesnya Midrange deck-el sikerült. Ez pont jó az aggro ellen, rengeteg heal potenciál van benne.
8 Forest (RIX) 196
3 Memorial to Glory (DAR) 244
6 Plains (RIX) 192
1 Sunpetal Grove (XLN) 257
3 Temple Garden (GRN) 258
2 Path of Discovery (RIX) 142
2 The Immortal Sun (RIX) 180
4 Selesnya Guildgate (GRN) 256
4 Llanowar Elves (M19) 314
4 Merfolk Branchwalker (XLN) 197
4 Wildgrowth Walker (XLN) 216
2 Vivien Reid (M19) 208
2 Ajani, Adversary of Tyrants (M19) 3
3 March of the Multitudes (GRN) 188
4 Jadelight Ranger (RIX) 136
4 Trostani Discordant (GRN) 208
2 Conclave Tribunal (GRN) 6
2 Ixalan's Binding (XLN) 17

Mechanikákhoz hozzászólva, nektek mi volt a legérdekesebb az eddig, MTG történetében? Mert én még csak most kezdtem ebbe a világba belekóstolni, tehát mondhatjuk, hogy gőzöm sincs mi volt MTGA előtt.

Utoljára szerkesztette: vhooper, 2018.12.22. 20:37:51
látom te is bemész 2 földel ha jó az 5 spell a kézben.....nekem is ez a bajom,hogy mindig bevállalom aztán szopok 😄
erasmus4
Sírnak sokan hogy sok az agyatlan aggro, de legalább azzal lehet játszani, adtam még1 esélyt a golgarinak aggro ellen techeltem mert 80% az van QC-n 2 controll ellen szenvedtem 0-2 aztán merfolk ellen 2földem volt míg az enemynek 7....., bo1 totál megöli a midrange-t 1 dologra szabad csak fókuszálni, arcra full agrroval. 2 földből megölsz mindenkit

Noxius is most akadt ki streamen,hogy az ellenfele 15 lapból feléhúzott 4 branchwalkert/jadelightot meg 4 wildgriow walkert 😄
Dzsini
Hogyne lennének, a fődesigner írta is, hogy azért alakították át a Monstroust, hogy ismételhető legyen az Adapt.

DasIsFuck
Kérdés lesznek-e olyan lapok, amik a +1 counterrel machinálnak. Nekem a Simic egyébként mindig is inkább arról szólt, mint az az Instant ami húz lapot/lerakhatsz egy földet a kezedből a csatatérre vagy az ilyen paklidból keresgélős lapokról.

14 MANÁM VAN A PÁSTON EGY 7-ES teferi felhúztam eddig 38 lapot és egyetlen darab Nexus sem jött.,.......4 db van a pakliban......szánalmas fostenger
Dzsini
A Simic mindig arról szólt, hogy szerez egy csomó +1/+1-et, és azokat pakolgatja ide-oda, felhasználja mindenféle mókás dologra - most se lesz másképp 😊 Normális esetben nem egyszer fogod használni az Adaptokat egy-egy lényen (nem úgy, mint Therosban a Monstroust).
A Gruul meg ijesztő lehet... az RTR-ben a Rakdos Unleash is az volt, ez meg annál még agresszívabb.

Tegyük hozzá, hogy nagyjából 2-2 lap látszott idáig mindenhonnan, és átlag 10 azért lesz mindegyikből, plusz sok-sok egyéb is, ennyiből még nem érdemes semmi végletekbe menő következtetést levonni - bár azért vagyunk az interneten, hogy ezt mégis megtegyék rengetegen 😊

DasIsFuck
Unalmas, de annyiban mindig jó, hogy új és új szinergiákat hoz be még így is.
A spectacle egy egész jó mechanika, az afterlife az unalmas, de nem egy rossz mechanika.
Ami nagyon rossz az a Grull, Simic és az Azorius. A grull szerintem a legfantáziátlanabb az egészből. Az azoriusos addentummal az a bajom, hogy szvsz egy hatalmas trash az egész.

Adapt lenne még ok, ha nem egy simicel kapcsolatos dolog lenne, hanem mondjuk örökzöld, mert az egyébként nem egy rossz plussz cost, hogy tudsz rá tenni egy countert vagy csinálni valamit, ha még nincs rajta.

Eddig nekem a Simic lapok tetszenek a leginkább. A simic Beast Within, Zegana és a húzz lapot és/vagy rampelj.

erasmus4
Szerintem se nagy újítás egyik sem , arra reagáltam hogy szerintem melyik lesz erős, whitewheenie kiegészül afterlifos lényekkel,belegondolni is rossz

Csak a sima ranked módban játszottam eddig, még mindig gold 1, pedig sokféle paklival próbálkozom: Dimir ,Grixis Control, Golgari Midrange, vagy Selesnya token. Többször is egy win kellett hozzá, hogy kikerüljek a goldból 😄 Amúgy a többi mechanikával kapcsolatban is változatlan a véleményem, eléggé unalmasnak tűnnek, de lehet változik ez majd több kártya megjelenésével, majd kiderül. Nordan, land problémáid nem csak neked vannak, csak az ember a negatív dolgokat könnyebben megjegyzi. Hidd el nekem is sokszor volt ilyen, de aztán másik nap meg én kaptam vissza, felesleges ezen felhúzni magad. Alapigazság, hogy mindig az a deck a cancer, amivel éppen nyernek ellened! 😄
ponmt most hívott a haverom akit rávettem kezdje el, szerencsétlen egy hete játszik és most kérdezte hogy van az hogy ő egy színnel játszik és sosincs manája az ellenfél meg 3-4 színnel jön ellene és mindig van olyan mana ami kell 😄

azt csak halkan kérdezem meg,hogy azon kívül hogy van pár alap paklija /még meg sincs neki az összes amit alapban kap/ mifaszért rakja össze ilyen 3-4 színnel játszó nyílván nem egy hetes játékosokkal......csórinak már el is ment a kedve pedig épp csak megkezdte a játékot! EZ amúgy kurvára elvan baszva egy új playert hamar kicsinálnak ezzel, próbálom nyugtatni,hogy jó lesz majd , de ugye közben meg hazudok,mert engem is halálra szopat a játék a botokkal pedig megvan a kártyák 75%-a
azon állítsanak,hogy ne csak az ellenfelednek rajzolják a földet a kezébe és te meg szopj 2-3 földekkel
erasmus4
Igen valamit biztos nerfelni fognak a qc-n ha bejön a 5. Kártya elleni védelem, addig kell nyomtatni.

DasIsFuck
Na, megette a fene, összeraktam az RDW-t.

Another one 😄 Mára befejeztem a játékot

Gondolom itt is mindenki olyan paklival játszik,hogy egy ZETALPA-t 3x egymás utáni körben letud vele szedni 😄 😄 😄 már az 5. körben..........5. körös Zetalpa teljesen hétköznapi, és ha még le is szednéd valahogy akkor kapsz mégegyet és mégegyet és azt is leszeded 😄
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 11:42:57
ezzel a paklimmal 5-öt nyertem aznap mikor összeraktam 2 nappal ezelőtt azóta nem játszottam vele ma elővettem sima 4 loss eddig
visszavettem Zetalpat Golgarival.......

KITETT BAZDMEG EGY Planeswalkert amivel leszedte a Thran Temporal Gatewayem 😄

erről ennyit!

furcs amódon mielőtt leszedte az első Zetalpat és a másodikat 2x körbement a gondolkodási ideje Time Outig...miafaszt gondolkodott vajon? elárulom semmit! Az algoritmus töltötte a kezébe a kártyát a botnak........az hétszentség

2 egymásutáni játékban 4x egymás utáni tökéletes counter pontosan az én lapjaim ellen
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 11:34:05
folytatódik, kitettem még egyet.......VRASKÁVAL EXILELTE

következő game...... 5. körben kiteszem Zetalpat, tippeljetek mi a következő lénye amit kitesz az ellenfél? IGEN!!! PLAGUECRAFTERT 😄 hát peeeeeeeeersze
és megint mindig az ami kell, első lénye kitesail firebooter elszedi a removalom, 2. lénye chupacabra leszedi a lényem amivel fogni tudnám a kitesailt, kiteszem a chromatic lámpást, kövi körben knight of autummal leszedi........HÁT PEEEEERSZE BAZDMEG! ilyen a világon nincs! Pont minden körben mindenre van válasza.....háááát peeeeersze! És pont az én paklim ellen van az összes lapja és mindig a kezében van a counter, spellre, lényre , encsantra és mindehez pont van elég manája a megfelelő leosztásban......
DasIsFuck
Nekem is QC-ra kellene csak miután a patchbe birizgálni akarták a QC-t megrendült a bizalmam.

3 Steam-kin, 3 Goblin, 4 Pirátus Goblin és 2 Frenzy/ 1 Phőnix.

Megcsinálni megtudnám, csak rámenne minden rare-m.

erasmus4
Mit szeretnél játszani? Constructed eventre monoreddel átlagban kb. 5 win körül megyek, rengeteg 7x, nagyon ritkán nem érem el a 4 wint.
Ami kell hozzá, 4 steamkin, 4 chainwhirler, merfolkot, whitewheenit kicsinálja, 2 frenzy, 2 főnix van még a deckemben ami rare.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2018.12.22. 11:11:28

most történt.....ellenfelem 2. körben kitesz egy 2/2-es lényt......4 cast down 4 murder van a paklimban......3. körben beüt vele -2 leszarom mindjárt húzok removalt
elkezdi +2/+2 enchant beüt 4-et
én nem húzok semmit
kap még egy +2/+2 enchantot beüt 6-ot
kiteszek egy 9/9-es lényt LOL
Hieromancher Cage-t kap a lényem kap még egy 2/2-es enchantot és megöl....hát mi a fene ez? de most komolyan?

ha én játsom black ellen a 2. körben leszedi bármilyen lényem cast down-al én meg sose látom ha én játszok black-el

bárkivel bármibe lefogadom,hogy BOTOK ellen játszunk többnyire és kurvára rigged a laphúzástól kezdve hogy ki kezd és hogy miket húzol! Érdekes módon ha 12 színből játszik az ellenfél akkor is tökéletes sorrendben húzza a színes manákat és SOSINCS mana starving vagy flood,minden körben a legoptimálisabb lényt/spellt paklolja ki

Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 11:12:51