Magic The Gathering: Arena
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magic szabálykönyv amúgy akit érdekel, egy csomó korai setnek a története is olvasható, magyarul.
Aki 100% hogy túléli, az Chandra és Ajani (és Tibalt), mert ők szerepelnek egy, a sztori lezárása utáni történetet elmesélő képregényben (és Chandra eléggé PTSD-s, úgyhogy valószínűleg nem sikerül minden a legjobban) 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.16. 16:16:05
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

primal amulet sisem akar jönni azzal gyorsabb szokott lenni 😛

sokáig tartott neki,mire leesett,hogy nem nyerhet.....2 lapnál concedel-t....csak azt nem értem,hogy aki ennyire hülye az miért játszik egy játékot ami logikát és észt is igényel....az más kérdés,hogy extra 15 percig lopta a saját és az én játékidőmet is

Izzet, monoblue ellen necces /szinte mármár mindenki hozza a körét 😛, Izzet az nehezebb ha lekerültek a drakek/, sultai-t/golgarit jól veri, és meglepetésemre WWeeniek ellen is 2-0-ra állok pedig azt hittem az a deck megesz, hála a jó égnek 1 RDW-vel sem találkoztam.
Még megpróbálok Diamondig elmenni, aztán meglátjuk mi lesz.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2019.02.16. 14:37:18
a szopatást egy új szintre léptettem 😛
2 Primal Amulet (XLN) 243
1 Sanguine Sacrament (XLN) 33
1 Drowned Catacomb (XLN) 253
1 Glacial Fortress (XLN) 255
3 Plains (RIX) 192
3 Island (RIX) 193
6 Swamp (RIX) 194
2 Cleansing Nova (M19) 9
3 Revitalize (M19) 35
4 Anticipate (M19) 44
3 Psychic Corrosion (M19) 68
2 Recollect (M19) 197
4 Chemister's Insight (GRN) 32
1 Overgrown Tomb (GRN) 253
1 Watery Grave (GRN) 259
2 Wilderness Reclamation (RNA) 149
3 Mortify (RNA) 192
1 Gateway Plaza (RNA) 247
1 Godless Shrine (RNA) 248
2 Cast Down (DAR) 81
3 Gaea's Blessing (DAR) 161
1 Hinterland Harbor (DAR) 240
1 Isolated Chapel (DAR) 241
2 The Immortal Sun (RIX) 180
2 Settle the Wreckage (XLN) 34
2 Sunpetal Grove (XLN) 257
3 Vraska's Contempt (XLN) 129
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.02.16. 14:33:40
Nekem ez a Bolas story nem igazán jött be.
Ez a planeswalker dolgo sem tetszik, mert szerintem nem a legérdekesebb lapok, csak egy ilyen játékba op-k.
Amit mondasz, hogy lényként fognak majd jelen lenni szerintem sokkal esélyesebb, illetve jobban is hangzik😊
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2019.02.16. 12:38:51
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
és hozzá a beszélgetés, mert sok ember többet tud, mint egy 😊
"War of the Spark is just gonna be Magic the Gathering: Battle Royale
Bolas drops a bunch of Walkers on Ravnica, last one standing gets a delicious chicken dinner"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A fő designerrel mostanában volt sok beszélgetés Lorwynról, pont azért került fel talán több videó is róla (a Seiben-féle Aether Hubost láttam én is), mert ő fejtette ki, hogy eléggé a népszerűsége a lista alján szerepel a felmérések alapján, és elég nehéz lenne a sokféle elvárást elkapni azzal a világgal kapcsolatban (duális világ, nincsenek emberek, stb...)
A skandináv világ (vikingekkel vagy anélkül) sokszor felmerült, a sztoriban is felvillantották már többször Kaldheimet (járt ott Angrath és Chandra), van onnan PW is (Ramaz), logikus lépés lesz, hogy valamikor elkalandozunk oda. Hogy most ősszel, vagy valamikor később, majd kiderül. Az eléggé magasan szerepel a "mikorleszmár" listán 😊
Az Immortal Sun jelenleg pont hogy Bolas kezében van a Planar Bridge-el együtt, úgyhogy nem nehéz feltételezni, hogy ezeknek lesz szerepe a történet lezárásában 😊 További jelentkező még a sztorihoz a Blackblade, hiszen azt megszerezte Gideon 😊
A tippek között van a PW duó lapok megjelenése (Legendary Planeswalker - Liliana Gideon), konkrétan egy kép alapján:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A szabályok nem tiltják, bár a typeline-on elég szűkös a hely... és igen, a standardra ráborítani a szokásosnál sokkal több PW-t veszélyes játék (bármelyik Superfriends pakli örülne neki 😄 ), de lehet mondjuk Enchantmentek meg ilyesmik útján tematikus hatásokkal megjeleníteni sok szereplőt. A duók ebből a szempontból egy egyszerű és hatékony megoldás sok szereplőre. Az biztos, hogy valami új dolog lesz benne: "War of the Spark is doing something incredibly crazy that has never been tried before."
Másik ötlet, ami felmerült, hogy a meglevő eszközökkel Bolas "letilt" / "ellop" / "elpusztít" egy csomó sparkot, így sima Legendary Creature szereplőink lesznek a háború idejére. Ennek a Commander/EDH játékosok bizonyára örülnének, kapnának egy csomó új lehetőséget, bár a Legendary-fókuszt nem túl rég elsütötték a Dominaria készletben.
Úgyhogy ötletek vannak bőven, találgatások is, a tények meg majd jönnek nagyjából március vége felé. Április végén megjelenik a könyv és a készlet, úgyhogy addigra "mindent" megtudunk (ráadásul a könyvborítón van még egy matematikus PW, akit nem ismerünk) 😊
"Planeswalkers, powerful mages from many disparate realities, must unite against the elder dragon Nicol Bolas, who has claimed dominion over Ravnica and is perilously close to completing the spell that will grant him godhood. Now, as dozens of Planeswalkers fight alongside the Gatewatch—led by Chandra Nalaar, Jace Beleren, and Gideon Jura—against Bolas and his relentless army of Eternals, nothing less than the fate of the multiverse is at stake."
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.16. 06:43:49
Olvastam rebesgetést egy skandináv tematikájú világról a közeljövőbe, a minap egy leginkább magic lore-ra specializálódott csatornán felkerült egy videó, ahol a Lorwyn-ba való visszatérés nehézségéről, illetve magáról a Lorwyn lore-ról beszélt.
Meglepne amúgy egy ilyen pw fókuszú dolog, szerintem nem kivitelezhető.
Annyit tudni, hogy Ravnica, és hogy nem Guild-központú. Az előző 2 set megmutatta, hogy melyik guildek kerülnek Bolas irányítása alá, és ezzel fog lezárulni a Kaladeshben elkezdett történet.
Ezen kívül vannak képek a boosterekben meg itt-ott, ahol egy csomó PW szerepel, de ez a történet alapján logikus.

az összes ellenfelem tökéletes mennyiégben és színkombinációban kapta a földjeit
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.02.15. 14:13:26
elég szopatós kis pakli ekkora winrate-el indulok az US nationals-on is 😛 sajnos nem annyira durva mint a srácé a 80 lapos paklijával akinek mindenre van válasza ,de azért nem szar 😄
ezzel nyomom most, elég fincsi kis pakli, egy Kayas wrath hiányzik,de azt helyettesítettem cleansing nova-val egyelőre
7 Plains (RIX) 192
7 Swamp (RIX) 194
3 Cleansing Nova (M19) 9
3 Fountain of Renewal (M19) 235
2 Gateway Plaza (GRN) 247
1 Guildmages' Forum (GRN) 250
1 Overgrown Tomb (GRN) 253
4 Ministrant of Obligation (RNA) 16
2 Ethereal Absolution (RNA) 170
3 Imperious Oligarch (RNA) 184
1 Kaya's Wrath (RNA) 187
4 Mortify (RNA) 192
3 Seraph of the Scales (RNA) 205
1 Godless Shrine (RNA) 248
2 Cast Down (DAR) 81
3 Gaea's Blessing (DAR) 161
1 Isolated Chapel (DAR) 241
1 Woodland Cemetery (DAR) 248
2 Moment of Craving (RIX) 79
2 Profane Procession (RIX) 166
2 The Immortal Sun (RIX) 180
2 Sunpetal Grove (XLN) 257
4 Vraska's Contempt (XLN) 129
MTG Arena Pro
@mtgapro
Following Following @mtgapro
More
Replying to @mjlambe2
Yep, unfortunately all user info will be wiped. Nothing we can do about it
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2019.02.15. 12:20:04
az új lapcraftolást meg még jobban kellett volna bonyolítani...a régi miért nem volt jó? ha nem volt elég lapod és ráklikkeltél,hogy kell még 1 egy lapból rákérdezett hogy legyártsa-e ha volt nyersanyagod....most külön craft menüben keresgeted a kártyát majd kikapcsolod a craft menüt és csa utána tudod berakni a pakliba :S ááááá
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.02.15. 10:37:04
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Enabled "Smooth Shuffling" for the Play queue.
Important Note: This is for the "Play" queue only. It does not apply to Ranked Traditional Play, Traditional Ranked, or any other events and/or formats.
More Information on Smooth Shuffling: We are currently testing changes to the shuffler algorithm to decrease the number of games with extreme examples of "mana flood" or "mana screw" (drawing too many or too few lands). While players may still find themselves in these scenarios, the shuffler changes are intended to mitigate the rarest scenarios, such as drawing 8+ Land cards in a row. As noted above, we are only testing these changes in the "Play" queue, and it does not apply to any Ranked or Traditional formats. We are using this opportunity to gather more data and to fine tune these changes, as well as allow for player feedback. All shuffles are still randomly generated, The difference is we now look deeper into the decks to determine a pool of shuffles to randomly choose from. We are planning to iterate on this fairly rapidly. and will provide more information as these changes develop and solidify.
For all best of one play queues, we have increased the number of deck shuffles and starting hands we consider to three (up from two).
For all best of one play queues, we now apply the starting hand approach to mulligan hands as well.
More Information on Starting Hands: Our goal with this change is to ensure you're still on "even shuffler ground" with your starting hand, even when you mulligan. As with the other shuffler change, we are using this opportunity to gather more data and to fine tune these changes, as well as gather player feedback.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2019.02.15. 09:08:10
Ez a jó az RDW-be, hogy elég sokféleképpen össze lehet rakni és olyan nagyon gyenge sosem lesz😊
Egyébként, miért nem mész rá az új Sultai Midrange-re? Annyi WC-ből össze is tudnád rakni a decket.
Valamelyik nap tök jókat mentem rankeden Esper Midrange-el aztán másnap majdnem visszaestem a legelejére ugyanazzal 😊, így váltottam monoblue-ra bo3 ladder, eddig elég kellemes 4-1 vele, egy Izzet drake-el nem tudtam mit kezdeni, nem is értem eddig miért nem craftoltam le, csak két Djinn hiányzott belőle mióta.
A nyomorult földeket kellene lecraftolni, de annyira sajnálom a rá wildcardot 😄, most van 18 rareWC-m talán elég is lenne de akkor meg ott lennék, hogy ok vannak földjeim, de egészíthetem ki a deckeket uncommonokkal.
4 Fanatical Firebrand (RIX) 101
4 Ghitu Lavarunner (DAR) 127
3 Goblin Chainwhirler (DAR) 129
4 Runaway Steam-Kin (GRN) 115
3 Lightning Strike (XLN) 149
4 Shock (M19) 156
4 Wizard's Lightning (DAR) 152
4 Skewer the Critics (RNA) 115
2 Risk Factor (GRN) 113
4 Light Up the Stage (RNA) 107
3 Viashino Pyromancer (M19) 166
20 Mountain (M19) 276
1 Experimental Frenzy (GRN) 99
Ez RDW-vel lett meg, átgázoltam mindenkin kivéve a BW vámpíros ellenfelemen😄 Virtuálisan 1-1 életerőn álltunk amikor sikerült nyermen.(ugye, mert ő gainelt life-t ahogy engem ütött, ezért ő nem tudott sosem 1 életerőn lenni, amikor én már arra kerültem😄) Besült a Frenzy, de sikerült túlélnem épp elég ideig.
Volt egy Mono-Red mirror, ahol megtartottam egy 1 földes kezet, de a light up the stage-el végül sikerült stabilizálnom, ellenfelem úgy döntött inkább ropol engem a 3.körétől fogva😄
Ez a 3. CE-m volt a nerf után egyébként, szóval nem viszem túlzásba. Utóbbi 1 hétben nem is nagyon játszottam, még a napikat sem mentem le mindig.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2019.02.12. 20:12:30
A másik (nem játékos) Magic topic meg gyakorlatilag elhalt, én bepakolok egy-egy trailert, de más nem is jár arra 😊
Képekhez én az https://imgur.com/ oldalt használom, bal felül a new post gomb után akár a képet, akár egy url-t beillesztve megtörténik a feltöltés, és a kapott képnél rögtön le is kérheted a BBCode alapú linket (jobb felül "get share links"😉, amit ide beilleszthetsz. Ebben a topicban próbálgathatod a működést.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.12. 09:16:28
Minden verhető mindennel, csak az arányok különböznek, az hogy te jól elvagy a 75 lapos deckeddel rendben van, senkit nem zavar, de a sok "hülye" profi azért nem véletlenül marad a 60 lapos decknél a versenyeken 😊.
Valamint az 1. ponttal "Nyertem, szénné aláztam mindenkit" nem értek egyet! Olyan nem szokott történni 😄!
Az meg, hogy nagyon ritkán jön fel, nem igazán állja meg a helyét, tapasztalataim szerint. Az nem érdekel, hogy mi van a statisztikákba írva, ha nem jönne fel, nyilván visszaállnék 60-ra, és nem egy-egy lapot alkalmaznék adott típusból. Bár nálam eléggé közrejátszik az is, hogy nincs minden lapból dupla, vagy több. Nem szoktam craftolni mert akkor minek nyitok, ha lecraftolok minden lapot ami kell, vagy tetszik? 😄
Nincs olyan, hogy megunom a decket. Nem játszom mással, én teljesen máshogy fogom fel a card game-eket mint a legtöbben. Pl draftolni sem szoktam soha, vagy olyan színnel játszani ami nem tetszik. Vagy mondom, olyan lényeket belerakni ami nem az én világom.
Semmi értelme az itteni sírásnak, és az összeesküvés-elméletek gyártásának. Évek óta ez megy, tényleg mást sem lehet olvasni csak három dolgot: 1. Nyertem, szénné aláztam mindenkit. 2. Vesztettem, szar a játék, itthagyom, ezt nem hiszem el. 3. Az ellenfelek botok, a játék meg van buherálva, szar az egész.
Néha Dzsini berak pár lapot az új kiegből, és azt kitárgyaljátok de utána megint kezdődik elölről minden 😄
Nem a monoreddel van bajom én is játszom DE nem sima playban hanem rankeden, CE-n ahol competitive deckek jönnek szembe, ill. ha mással megyek rankedezni akkor persze felkészülök rá mivel abból van a legtöbb.
Az hogy te nem találkozol ilyenekkel egyrészt abból adódik hogy a Decked nem épp konzisztensz 75 lap miatt nem is lehet az, így a power level is alacsony, plusz amiket írtál az kb mind kezdőpakli. A probléma ott kezdődik majd nálad, hogy amikor majd megunod ezt a decket, nehezen tudsz majd másra váltani. Bár mondjuk a CE nerf után már onnan sem lehet olyan mennyiségű rare-t kiszedni, de azért egy jó deckel még érdemes menni.
Az meg hogy mindenre van válaszod BO1-en 1-1 db., nem igazi megoldás mert amikor kellene nagyon ritkán jön fel. BO1-en ezért dominálnak inkább az egysíkú játékmenetet erőltető archetípusok mert nekik mindegy mi az ellenfél szinte, ugyan azt játszák, aggro/controll , itt a midrange van hátrányban mert igazából neki kell alkalmazkodnia.
Mindenesetre az jön le a hozzászólásodból hogy nagyon az elején jársz még és nem igazán érted sokszor mi a bajunk, konkértan leírtad hogy az ellenfeleid nagyja kb kezdődeck.
Nem azt mondtam, hogy mindenre van válaszom -bebaszna- azt mondtam, hogy ez a koncepció lebegett a szemem előtt. Nem akartam, hogy csak aggro vagy csak control ellen legyen jó, ha úgy jönnek a lapok, legyen mindenre valami. Pont most volt egy merfolk deck, hiába húzott fel minden kis lényt, három manából olyan boardot építettem fel, hogy köpni nyelni nem tudott. Jó ideig nem is volt attack, aztán jöttek a sárkányok, és hello. A merfolkban nincs repülő lény, milyen szomorú 😄 Pedig kék-zöld általában.
Nem értem miért baj ha valaki a második harmadik körben már eredményt ér el. Ez nem arról szól, hogy a lapjaitok mögé bújva intrikáztok, meg trükköztök, blöfföltök meg faszom, mint a Vampire-ben. Ott 2-5 játékos van egymás ellen, az más. Komolyan nekem kell megtanítani egyeseket játszani, mert csak sírni tudnak. Meg mások pakliját szapulni, mert nem netes, nem lett pontos statisztikákkal alátámasztva, nincsenek mellette érvek, indokok, nem lett számításokkal levezetve, hogy miért jó, és nem játszik vele egyetlen profi sem. De 3-ból 2x elverlek vele 😄 Unom a sírást, az összeesküvés-elméletek meg egy idő után idegesítenek. Nem lehetne a toxic viselkedést száműzni innen? Hihetetlen, hogy ez a három ember alkotja a magyar MTGA közösséget. Feljön valaki a fórumra, és elmegy a kedve az egésztől mert három ember szerencsétlenkedik, meg paranoiás. Shep már az Originst is ezerszer ott akarta hagyni, X évvel ezelőtt. Ugyan ez a szöveg ment tőle orrba szájba, de minek? Még mindig itt van...
a paklid meg egy kalap kaki már elnézést 😄
a legjobban a "mindenre van válaszom" tetszett a pakliddal kapcsolatban
Merfolkos paklit.
Dobató paklit.
Fehér-fekete vámpíros paklit.
Ajanis életfelszopó paklit (34-1-ről hoztam vissza)
Kék-vörös control paklit.
Fungus paklit
Goblinos aggro deckeket.
Nagy lényekkel operáló zöld paklikat.
Meg egy csomó szart, amik miatt itt sírtok, hogy milyen nehéz ellenük. A merfolkost pl szarrá szivatom, a nagy lények ellen ott a deathtouch, rabid bite-al kombinálva. Azt sem tudják sokszor, hogy mi történt. Az enchantokat egyből kiszedem, a flying lények pedig jobb ha fel sem szállnak, mert minek? Nem tudom milyen paklitok van, de jó szar ha lehet ha nem működik semmi ellen. Nem netről kéne paklit nézni hanem számba venni, hogy a meccsek nagy részében mi volt a hiba, min kéne változtatni, mi az amivel meg lehet fogni titeket. És ez alapján összerakni valami személyre szabott decket, vagy olyat ami minimum 2-3 meta deck ellen jó. Nem egy netről nézett szart. De ez csak az én véleményem. Nem írom le a koncepciót, a felépítés lényegét, a játékstílust, és a taktikát, mert rohadt hosszú lenne. Talán egyszer.
Amúgy miért van az, hogy külföldi fórumokon nem sírnak? Itt van három ember aki egyfeszt sír, meg olyan összeesküvés-elméleteket gyárt, hogy tegnap húsz percig röhögtem ezeken. Az ellenfelek 90%-a BOT!!!!444!!
Igen a kondenzcsík meg valójában chemtrail 😄 Mi az, hogy az ellenfelek? A másiknak te vagy az ellenfél, ez sehogy se jön ki. Az meg nevetséges, hogy az ellenfélnek sosem kell mulligant csinálnia, én rengetegszer láttam már. Mondjuk az is igaz, hogy ők olyan paklival játszanak amik normálisan vannak összerakva -általában- és pl merfolkosnál meg gombásnál kb tök mindegy mit húzol, csak mana legyen oszt kész.
Más: Láttam 80 akárhány lapos paklikat, illetve volt egy 182(!) lapos förtelem is. Az a srác nem tudom mit akart, fekete-kékkel játszott, és azt sem tudta mit csinál. Mindenesetre jó látni, hogy nem csak én nem férek be a 60 lapos keretbe. Jelenleg 75 lapom van, és ez marad is ennyi. Na de akkor itt van:
1x Arbor Armament
3x Llanowar Elves
1x Pelt collector
1x Wall of Vines
1x Status//Statue
1x Immolation Shaman
1x Kargan Dragonrider
1x Lava coil
1x Sure strike
1x Deeproot champion
2x Elvish Clancellar
1x Gift of strength
1x Kraul Harpooner
1x Naturalize
1x Nature's spiral
1x Plummet
2x Rabid Bite
1x Thorn Lieutenant
1x Tower Defense
1x Cindervines
1x Clan guildmage
1x Dragon Egg
2x Split flame
1x Crushing Canopy
3x Daggerback Basilisk
1X District Guide
1x Ranging Raptors
1x Reclamation sage
2x Recollect
2x Sagittar's Volley
1x Steel leaf champion
1x Draconic Disciple
1x Rubble Slinger
1x Cosmotronic Wave (gombásat ezzel lehet szivatni pl)
1x Beast Whisperer
1x Raging Regisaur
1x Sunder Shaman
1x Charging Monstrosaur
2x Demanding Dragon
1x Skarrgan Hellkite
1x Lathliss Dragon Queen
1x Sharkhan Dragonsoul
1x Shivan Dragon
1x Banefire
8x Forest
8x Mountain
4x Rootbound Crag
1x Detection Tower.
25 manát mond a játék elvileg, de minek amikor van manaadó lény/manahúzó lap? Felesleges annyi mana. Tessék gondolkodni, megszegni a szabályokat, és kísérletezni. Ez erről szól, nem arról, hogy összeraksz egy netes paklit, és végigvered a laddert, majd ha kikapsz, jössz sírni.
Ja igen: Nincsenek side lapok. Azt se tudom mi az 😄 Így is elverek mindenkit, azokat mindenképpen akik miatt itt sírtok -merfolk pl- szóval ennyit az okosokról, akik bemagolták az egész szabálykönyvet, mind a 75pdf oldalával együtt. Cső!
Sajnos ezt semmilyen hasonló játékba nem lehet elkerülni.
Kicsit sajnálom a steamkin nélkül játszani az RDW-t mert az annyira fun lap😊 (A Memekin-re hiányoznak a common cantripek és nincs annyi common wc-m, hogy legyártsam őket...lol)
Találkoztam pár Izzet Drake deckel, őket simábban elvertem, bár nem a legjobban sideoltam ellenük.
Volt egy Esper control, na ellene kemény volt. A végén egész nevetséges volt, mindketten 10+ landel passzoltuk a köröket percekig, végül Ferit is kirakta, de ez sem volt elég neki.
Volt még egy Dimir, első game sima volt, aztán besidolt ellenem a lapeldobatósba, pechére én behoztam a Electrostatic field+jump start csomagot, azokat meg hiába dobálja nekem el.
Erre kaptam is egy rare lapot napi rewardból..Ajani's Last Stand...egyszer kapok ritkát, az is egy haszontalan fos...:S
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.02.10. 22:35:05