3985
XJEn519AEL.png
  • nordan
    megint jönnek az IQ-s botok...gate deck ami 16 db artifact/encsant leszedővel játszik :D :D :D ennek mennyi a realitás esélye? ha nem ellenem jön a paklijának az 1/4-e használhatatlan.....szép munka a WIZARDS programozóinak, gondolom mára kiakasztottam a WIN metert, kár hogy pofátlanabb módon nem tudnak már szopatni

a slusszpoén,hogy egyetlen mana híjján így is nyertem hogy leszedte az összes enchantomat meg primal amuletem
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.13. 13:52:21
  • nordan
    a döbbeneet amikor az ellenfeled nem érti,hogy most mi fog jönni.....olvasgatta a lapjait, nézte egyesével a páston őket, a kezében, számolgatta a földeket,de sajnos ez olyan mint a húsevő növény csapdája,,,,,itt már halott csak még nem tudja és nem érti hogyan fog veszteni....pedig mikor realizálja,hogy ennek a srácnak 32 manája van lefog esni.....szerencsére miután megkapták a lényei a 3x-os clariont már nem várta meg mit veszek ki a paklimból a négyszerezős első Shimmer után kilépett

• nordan
    imádom ezt a paklit sírok a gyönyörtől :D

Oponent azthiszi ez a meccs megvan.....,de wait for it wait for it MY TURN :P

szóval passzol és ez lesz belőle /ez a kövi köröm/ :D :D ZIMM - 67 be raktam:D szerintem csak pislogott :D

Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.13. 11:55:12
  • nordan
    hát ez hosszú volt,de mikor az első blue dobatós encsantot kirakta tudtam,hogy nem nyerhet....sajnos a clear the mindjának meg a counter spelljeinek és thought erasurejának köszönhetően 18 percre húzta a haláltusáját :P aztán EZ történt a semmiből :D erre nincsenek felkészülve az emberek :D

• nordan
    ami a hátránya,hogy eddig az összes ellenfelem olyan elbaszottul lassan fogja fel,hogy mi történik,hogy teljes parában vannak,mert se nem monored se nem teferi se nem semmilyen ismert pakli.....lassan játszanak szerintem marika nénit is áthívják a szomszédból,hogy ez most mi az most mi
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.13. 08:29:24
  • nordan
    próbáld ki ezt ettól jókedvre derülsz :) vagy a másik storm deckemet

2 Primal Amulet (XLN) 243
    3 Glacial Fortress (XLN) 255
    1 Plains (XLN) 263
    2 Island (XLN) 264
    2 Mountain (XLN) 272
    2 Cleansing Nova (M19) 9
    4 Revitalize (M19) 35
    2 Shock (M19) 156
    1 Heroic Reinforcements (M19) 217
    3 Rupture Spire (M19) 255
    2 Chemister's Insight (GRN) 32
    3 Deafening Clarion (GRN) 165
    3 Thousand-Year Storm (GRN) 207
    2 Sacred Foundry (GRN) 254
    2 Steam Vents (GRN) 257
    4 Smothering Tithe (RNA) 22
    2 Clear the Mind (RNA) 34
    3 Shimmer of Possibility (RNA) 51
    2 Emergency Powers (RNA) 169
    3 Hallowed Fountain (RNA) 251
    2 Blink of an Eye (DAR) 46
    2 Clifftop Retreat (DAR) 239
    4 Opt (DAR) 60
    3 Sulfur Falls (DAR) 247
    1 The Immortal Sun (RIX) 180
  • DasIsFuck
  • nordan
    lebüntettem a kövi embert

http://sendvid.com/cdh93vic
  • nordan
    megunta a program,hogy 4 et nyertem 4 ből....illetve mostmár 5 ból és letíltott............geciszánalmas módon

• nordan
    bíró úr! hát az úgy volt,hogy volt 6 manám egy Thousan a páston egy primal amuletten 3 counter egy OPT a kezemben és volt a páston egy smothering tithe is...............éshát elkezdődött a köröm,de már nem lett vége :D

• nordan
    csináltam 162 manát Emergeny powert párszor átpörgetve 3 Stormon, jól nézett ki ahogy egy percen keresztül dobálja a lapokat és szórja a kincset....majd egy 28x-os triplázós heroic reinforcements castolásakkor leesett az ellenfélnek,hogy nem akar -300 ba kerülni és concedelt

Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.12. 20:42:36
  • nordan
    elmebetegség reloaded

• erasmus4
    Tegnap volt egy 15 vereséges sorozatom,gondoltam ma legalább a 4 wint engedi megszerezni, de folyamatosan másodiknak kezdek burn-el amikor meg én kezdek lifegaint kapok, pedig csak a 4 wint akarnám megszerezni, és mennék anno-zni, de nem ...
  • nordan
    háááát ez elég gyengusz
  • Dzsini
    War of the Spark: The set where a millenia old dragon finally claims the godlike power he believes he deserves, and also Bolas is there.
  • nordan
    63,41% winrate-s Thousand year storm paklim:P 10. napja aratok vele

3 Rootbound Crag (XLN) 256
    2 Search for Azcanta (XLN) 74
    2 Glacial Fortress (XLN) 255
    3 Opt (XLN) 65
    2 Cleansing Nova (M19) 9
    4 Revitalize (M19) 35
    4 Anticipate (M19) 44
    3 Lightning Strike (M19) 152
    2 Chemister's Insight (GRN) 32
    3 Deafening Clarion (GRN) 165
    3 Thousand-Year Storm (GRN) 207
    2 Expansion // Explosion (GRN) 224
    1 Sacred Foundry (GRN) 254
    2 Steam Vents (GRN) 257
    2 Temple Garden (GRN) 258
    1 Clear the Mind (RNA) 34
    1 Electrodominance (RNA) 99
    2 Wilderness Reclamation (RNA) 149
    4 Dovin's Acuity (RNA) 168
    1 Breeding Pool (RNA) 246
    4 Hallowed Fountain (RNA) 251
    2 Clifftop Retreat (DAR) 239
    2 Gaea's Blessing (DAR) 161
    1 Hinterland Harbor (DAR) 240
    3 Sulfur Falls (DAR) 247
    2 Sunpetal Grove (XLN) 257
  • Dzsini
  • Dzsini
    Még sokkal nehezebb lenne egy újoncnak belekezdenie a játékba, ha még kis ikonokat (és még egy csomó kulcsszót a mostani evergreeneken túl) is meg kellene tanulnia... így is rohadtul bonyolult a játék, és nem véletlenül kellett visszahozni a core seteket is, ahol nagyon leszűkítik a dolgokat. Nagyon sokat tesztelték ezt minden irányban. Kulcsszót az kap, ami egyrészt a készlet szempontjából (történet, hangulat, stb.) fontos, másrészt eleget használják ahhoz, hogy érdemes legyen egy újabb kulcsszóval "terhelni" a játékosokat (és ez a kulcsszó lehetőleg nagyon egyértelmű bárki számára), és eléggé egyféleképpen működik mindig ahhoz, hogy érdemes legyen lecserélni valami rövidebbre. Se a "loot" se az "etb" nem ilyen. A dies igen, az meg is kapta néhány éve a saját szót, ahogy a tokengyártás is a "create"-et.

A nyakatekert szövegezés pedig pontosan arra kell, hogy az elmúlt 25 év több, mint 16 ezer lapja és a sok száz pontos szabályrendszer minden alkalommal, minden játékos között lehetőleg pont ugyanúgy működjön. Ne legyen még csak véletlenül se olyasmi, hogy "én ezt úgy értelmezem, hogy...". Mivel a játékosok túlnyomó többsége soha nem olvasta és fogja olvasni (pláne aktívan ismerni) a szabálykönyvet, így a lapoknak kell annyira egyértelműnek lenni, hogy ne legyen félreértés. A 101-es pont "aranyszabályai" elegendőek ahhoz, hogy el lehessen indulni.

És igen, vannak egészen egyszerűnek tűnő lapok (pl. Animate dead, Oubliette), aminek a pontos szabálya olyan nyakatekert, hogy már rá se férne a lapra.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.11. 20:50:59
  • nordan
    amerikai game...........ne felejtsük el,hogy nem okosak
  • DasIsFuck
    Akkor elég úgy, hogy etb as a nonlegendary copy of a creature or pw.
    Nekem legalábbis ez lenne a logikus, hisz használják a noncreature és ezekhez hasonló megfogalmazásokat.

De nyilván neked van igazad csak ez is ilyen nyakatekert szövegezés ahhoz képest, hogy milyen egyszerű effectről lenne szó.

A magic legnagyobb hátránya szerintem pont a túlzott szövegközpontúság. Rengeteg dolgot sokkal jobb lenne keywördökkel(etb,dies,loot...) és emblémákkal megoldaniuk.(pl a counterek)

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2019.04.11. 20:25:03
  • Dzsini
    - Bármelyik legendary creature-nél már nem úgy működik, mint a lent leírt változat.
    - Létezik nem-legendary Planeswalker már most is, és így leírva úgy tűnik, mintha csak legendary PW-t tudna megcélozni.
    - Mi történik pl. egy épp lényként aktív Gideont másolva vele?
    - Mi történik pl. Arixmethest másolva vele?

(arról nem is beszélve, hogy kimaradt az egész plusz counteres dolog belőle)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.11. 20:00:59
  • DasIsFuck
    Ezzel akkor mi lenne a baj?:)

Enter the battlefield as a copy of a creature or
    a non-legendary copy of a planeswalker you control.
  • nordan
    elmebeteg OP lapok lesznek ebben a kiegben
  • Dzsini
    És már jönnek is...

(Hazoret túlélte Amonkhetet, ezért kaptuk helyette Ilhargot gondolom)
  • Dzsini
    Fogalmazd meg ahogy szerinted a kártyán lenne, és megmondom mi a baj vele :)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.11. 16:43:16
  • DasIsFuck
    De nem egyszerűbb lenne annyit írni, hogy egy nem legendás copyt csinál PW-ből?
  • Dzsini
    Melyik része nem fontos a szabályok szempontjából?
  • DasIsFuck
    Nem azt mondom, hogy rossz a lap csak a szöveg második felének semmi értelmét nem látom, hogy miért van az oda írva.

Én egyébként annyira sose rajongtam az ilyen klónozós lapokért, főleg a lények nem tetszenek, olyan pazarlás érzetet keltenek bennem:D
  • Dzsini
    indokolatlanul hosszú szövegű 4 manás tartalék Teferi
    (meg Emrakul / Nicol Bolas / Blightsteel Colossus ...)
  • DasIsFuck
    Az indokolatlanul hosszú szövegű 4 mana 0/0:)
  • Dzsini
    szeretem a klónokat :)
  • DasIsFuck
    Ez nagyon erős lap.
  • Dzsini

"Silent Submarine" - UU
    Artifact - Vehicle
    Whenever Silent Submarine deals combat damage to a player or planeswalker, draw a card.
    Crew 2 (Tap any number of creatures you control with total power 2 or more. This Vehicle becomes an artifact creature until end of turn.)
    Illus. Daniel Ljunggren 2/3
  • Dzsini
    T2 modern (Legacy/Vintage T1):
    Goryo's Vengeance + + Emrakul = 21
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.11. 05:43:15
  • erasmus4
    Meglátjuk sideboardba szerintem jó lesz. ill 1-2 main deckbe is. Akár sultaiba is mehet
    Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2019.04.10. 19:50:32
  • Dzsini
    Nem "várok" semmit, én úgy érzem, hogy limiteden kívül nem fog hullámokat kelteni, mert oda kevésnek tartom.
  • erasmus4
    Most mégis mit vársz 5 mana 9/9 haste flash lény lényegében. Te körödben 6 mana, és controll említettem főleg az ellen tökéletes lehet.
  • DasIsFuck
    Majd ha legközelebb újra Zendikáron leszünk akkor talán lesznek végre jó awekenes lapok. Annyira jók pedig a landeket használó képességek.
  • Dzsini
    Nincs rajta trample, nem lehet belőle több a pályán... (hozzátéve, hogy 5 manáért ne is legyen rajta trample valami komolyabb hátrány nélkül)

cserébe nem viszi el "nonland permanent"-ek elleni spell, de nem ezen fog múlni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.10. 18:23:30
  • erasmus4
    Ezt minden zöld deck játszani fogja, retteghetnek a controllok.