1997
1644257819.png

• Darkman86
  • MasterMason
    Hurrá! Én egy ideje félretettem már a játékot hogy ne unjak rá, és hogy majd a harmadik résszel együtt a teljes hatalmas térképpel és az összes fajjal toljam szét.
  • Darkman86
    Na végre jövő héten bejelentés lesz :)
  • Daermon
    Nincs. Jövőre valamikor.
  • Prof William
    Tényleg elég nagy a csend manapság. A III részről lehet tudni valamit? Esetleg van már megjelenési dátuma?
  • Madi92
    Hát nem árasztanak el minket infóval az biztos...
  • Darkman86
    Hát az majd ha a Lord pack lesz. Mostanság a Dogs of War-t pletykálják. Mondjuk el tudnám képzelni az Amazonokat is.
  • davidbog
    Talán valami Lizardmen frakció jön. Azok még úgyse kaptak renown egységeket és csak két lordjuk van. Gor-Roknak örülnék ha bekerülne lordnak, plusz egységnek még jöhetnének a Troglodonok és a Ripperdactyl Ridersek.
  • Darkman86
    Ki mit tippel? Május 31.-én jelent meg a The Queen and the Chrone dlc. Szeptemberben vajon kapunk új tartalmat? :D Elméletileg kampány dlc-n dolgoznak ami azt jelenti, hogy a következő egy új népet hoz magával, bár én jobban örülnék ha a Lizardmen vs Skaven packot kapnánk és ez a két frakció kibővűlne. Ha tényleg új frakció jön, akkor ti mit szeretnétek?
  • Daermon
    Egy kis ingyen ajándék, akinek megvan a QatC dlc :)
  • Lacc 88
    Amennyiben nem gond ha angolul kell olvasnod akkor tudok javasolni egy lehetőséget. Van egy kurva jó mobilos alkalmazás amiben eszméletlen mennyiségű infó található. "FANDOM for: Warhammer Fantasy" Én ezt töltöttem le és kezdtem el olvasni az End Times történetét. Mindig ha új karakter/korábbi esemény/teremtmény/ faj vagy bármi szóba kerül rögtön ad egy linket is ahol elolvashatod a hozzá tartozó leírást. Sok kép is van benne illusztrációnak. Eszméletlenül jó de baromi hosszú is. Órákra le tud kötni és rengeteg mindent megtudhatsz a Warhammer világáról és történelméről.
  • Daermon
    Én is akartam, de felejsd el. Ehhez a világhoz (Old World) 5 regény van, mely elmeséli a pusztulását, de egyik sincs magyarul.
    Az újabbak (Age of Sigmar) pedig, ahogy néztem/olvastam inkább kicsapta a biztosítékot a rajongóknál, mert beleépítették a 40k-t.
    Van magyarul is a Félix és Grotek könyv sorozat, ami meg elég gyenge-közepesnek írják.
    Alapvetően arra jutottam, hogy a jogtulaj, a GW, csak a táblás játékra koncentrál, és pl a könyveket is csak tessék-lássék módjára csináltatták.
    Pedig a Total War sikere miatt érdekelt volna engem is könyvben a világ, de így megkímélem magam.
    A 40k-t meg mindig is egy gagyinak tartottam.
  • Madi92
    Üdv.
    Mivel ez a kedvenc total war részem gondoltam itt az ideje a könyvekbe is belevetni magam, de 5 perc google után rájöttem, hogy ehhez kell némi segítség is.
    Szóval írna valaki egy listát, akár spoilerbe, hogy mivel érdemes kezdeni? :D (csak a fantasy része érdekel, 40k nem.)
  • atibacsi1977
    Hello!
    Van olyanmod az elsö részhez, h coop kampányt lehessen nyomni?
  • Voltan
    Már egy ideje megvettem a WH TW 2-t, és most jutottam el a kipróbálásig. Custom csatával kezdtem, két sereget eresztettem egymásnak, a gép alapból Ultra beállításokat javasolt, én pár dolgot változtattam, árnyékokat pl. high-ra vettem, stb. Unit size az alap Ultrán maradt.

Na most, a csata indítása alatt Nvidia Inspectorral belőtt Vsync-kel röccenésmentesen 60 FPS-t produkál, tökéletes. Ahogy indítom a csatát, a két sereg megindul egymás felé, még össze sem csaptak, csak nyilazgatnak, de már 30 körülre zuhan az FPS.

Ez normális???
    Értem én, hogy nagyon CPU igényes a játék, de azért egy I7 4770knak azért ezt még bírnia kéne, pláne, hogy nem 8 sereg csapott össze, hanem csak 2. Tippetek van, hogy mi lehet? Teljes konfig az aláírásban. Minden tippet előre is köszi!
  • ShaiHulud
    steamen a total war dlc-knel nyomkodj ra a free izeknel a playre?
  • Niflheim87
    Sziasztok! Lehet felvetődött már ez a probléma másoknak azért gondoltam megkérdezem. Vannak free dlc lordok amiket megmutat a játék ha kezdesz egy kampányt. Amikor rákattintok, hogy töltse le feldobja a steamet és kérdezi hogy van e rányomok, hogy igen van és onnantól nem reagál semmit. Hogy lehetne ezt megcsinálni, hogy leszedje őket valaki ötlet?
  • Daermon
    Új tartalom:
  • Darkman86
    https://www.reddit.com/r/totalwar/comments/8hj2pn/confirmation_for_next_dlc/
  • ricsei50
    Valakinek valami tipp, hogy kik lesznek a soron következő lord packban?
  • Daermon
    Májusban Norsca, és 2 új törp egység.
  • Daermon
    Britannia fórum
  • sakkay
    Nekem meg kész a Dark Elfekkel, legendaryn. Érdekes módon könnyebb volt mint a sima Elfekkel, de sokkal élvezetesebb. Ja, és itt mindig ki tudtam ütni azt, aki a végső varázslatba kezdett-főleg a spec hajók miatt.
  • Daermon
    Na kész a vámpírokkal is, új rekord gyorsasággal (eddig 200 kör volt a legjobb még az 1-ben Norscaval).
  • Daermon
    Kicsit félre raktam mindent és visszamentem befejezni a High Elfeket, mert baszta a csőröm, hogy nem Long Victoryval lett meg :) Sikerült jó pár achit is begyűjteni így még. Most majd Wood Elfek, Orionnal és vámpírok Vlad von Carsteinnel jönnek.
  • Daermon
    Ugye? Nehéz az élet :D
  • MasterMason
    Ezt a resájzot még megnézem majd. :)
  • MasterMason
    Ezek a fejlesztők. Tele a naptárad teljesen be vagy már "táblázva" és van pofájuk csúszni!
  • davidbog
    Dryrain's Reskin Collectionon kívül a Resized Lords and Heroes II, a Chaos Steeds Resized és a Reskin Impressive Green Knight grafikai modokat használom.
  • Daermon
    TW: Thrones of Britannia május 3-ra csúsztatva. Nem örülök, mert május 8 meg Pillars of Eternity 2, így nagyon kevés időm jut Britanniára.
  • Daermon
    Konkrétan semmilyent :)
  • MasterMason
    Ti milyen grafikai módokat használtok? Én ezt a cinematic battle effektet, meg Dryrain's Reskin Collection meg még egy párat. A játék menetét befolyásoló módokat annyira nem szeretem. Szóval ti milyen grafikai módokkal toljátok fel a grafot még jobbra?!
  • davidbog
    Kicsi az esélye hogy bekerülne Cathay és Nippon. Véleményem szerint amúgy sincs semmi szükség rájuk.
    A második részhez a Tomb Kings után nem nagyon van új önálló frakció. Valószínűleg az eddigieket fogják tovább bontani Hag Graefre, Har Granethre stb.
    Albion mint önálló frakció? Viccnek is rossz...

Akárhogyan nézzük a Warhammer univerzum lore alapja a seregkönyvek. És a Total Warosok meglepően szigorúan tartják magukat a 8.1-es seregkönyvekhez, mind a nemzetek mind az egységek terén.
    Például nem véletlenül nincsen a vámpíroknál Zombie Dragon mint képezhető egység, hanem azért mert ez az egység mint Mount (lordok és hősök hátasa) szerepel a seregkönyvben. Illetve ezért nincsenek kölün képezhető Troll, Dragon és Daemon Slayer egységek se, mert a seregkönyvben a Daemon Slayer Lordként szerepel, a Dragon Slayer pedig Heroként, nem pedig unitként. Ezért nincsen az Empire se jobban kidolgozva.

A seregkönyvek alapján még 4 frakció kerülhet be:
    Warrior of Chaos
    Daemon of Chaos
    Ogre Kingdoms
    Chaos Dwarves

A Warrior of Chaos és a Daemon of Chaos valószínűleg össze lesz vonva és a 4 isten szerint csinálnak belőlük játszható nemzetet. A másik 2 sima ügy.

A Games Workshop gondolom szemmel tartja a dolgokat. Annyira nem kell beleélni magunkat olyan egzotikus frakciókba mint Nippon, Cathay. Bár azért reménykedni is lehet, mert Norscanak sincs 8.1-es seregkönyve és mégis játszható nemzet lett.
  • Daermon
    Szerintem ez pont jó lehetőséglesz bebezetni őket. Mivel 2 éve tudni, hogy trilógia lesz, így bőven megtudtak tervezni mindent, hogy mi, mikor és hogy kerül be.
    Mondjuk remélem azért a 3-ban nem kell várni a Norscara, mert az egyik kedvencem, és most is mennék ME-t a kis kvázi vikingekkel :D
    Amúgy megveszek minden dlc-t, mert néha jó kipróbálni ezt azt, de minden úgy se tolom le a térképet.
    Norsca, Emipre, von Carstein, Wood Elf, High Elf 5-ös a nagy kedvencek.
  • Prof William
    Cathay (Fantasy Kína) és Nippon(Fantasy Japán) remek ötlet lenne , de ahogy nézem Lore-ban kb semmi sincs erről két országról azon kívül, hogy léteznek és hogy Fantasy Kína/Japán stílusúak.

Csak az Old World és Lustria van úgy-ahogy kidolgozva. A többi terület max említés szintjén vannak jelen. Még az End Timesban is kb egy bekezdésében letudták az egész féltekét.

Persze ha jobban kidolgozzák őket az ok de lehet hogy túl sok meló lenne majdnem a nulláról felépíteni őket.
  • Lacc 88
    Még a kezdeti időkben olvastam valahol, hogy a harmadik részben főleg a Káosz isteneire koncentrálnak majd és kapnak külön egységeket meg Legendary Lordokat. Tekintve, hogy az End Times van alapul véve nagyobb hangvételű lesz ez a Chaos felbontása. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy oldják meg Archaon megjelenése mellett ezt a feldarabolást. Ugyan nem játszottam végig de asszem Wulfrik the wanderer kampányánál is, amikor megjelent Archaon el lehetett dönteni, hogy csatlakozunk vagy lenyomjuk és mi leszünk az új Chosen One. (javítsatok ki ha tévedek) Lordokból mindenhol vannak még komoly arcok. Mellé az Ogre Kingdoms és Chaos Dwarves szinte biztosra vehető. De remélem nem szúrnak el megint valamit annyira, mint a Norsca esetében, hogy fél év kell a második részbe építéséhez....
  • Daermon
    Ahogy nézem a fekete öves WH fórumozók kb mindenhol ezeket emlegetik a 3-ba:
    - Ogre Kingdoms / Gnobblars
    - Demons of Chaos
    - Chaos Dwarves / Hobgoblins
    - Nippon
    - Cathay
    - Kingdoms of Ind

De ja, majd kiderül. Térkép alapján kelettel bővül a ME.
  • MasterMason
    A harmadik részben lesz az a terület meg azok fajok elvileg, amik az eredeti történetben még benne vannak. Olvastam különböző spekulációkat, hogy mely fajok lesznek a harmadikban, de nem lehet biztosra venni mivel elég sok faj van az eredeti történetben és mind nem lesz benne még úgy sem, hogy dlc-ben is adnak ki fajokat.

• Daermon
    Warhammer 3. :)

MasteMason:
    Norsca azt hiszem technikai okok miatt várat magára, de májusban bekerül elvileg. Valamint még Albionról pletykáltak, mint dlc frakció.
    Más infó/pletyka nincs egyenlőre, de én még 1 frakció dlc-re számítok, aztán jöhet a 3.
    Thrones of Brittania után gondolom lassan elkezdik csepegterni az infókat.
  • sakkay
    Mi lesz a harmadik rész?