Total War: Warhammer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hithű Sigmar paplovagként kezdte az életét, majd a káosz felé fordult. Kb 100 éven át kószált a Káosz Pusztákon, hogy összeszedje a Káosz 7 Kincsét.
És végül mind a 4 káosz isten a pártfogásába vette. Ez amúgy ritka , egy Chosent - még ha bajnok is - csak egy istenség pártfogol.
Ezt követően a valaha volt legnagyobb káosz sereggel elkezdte az a kedves kis eseményt, amit jelenleg mint a "The End Times" (Végidők) ismeretesek.
Remélem a káosz kampánynak lesz köze a End Timeshoz. Különben nem lenne értelme Arcahon szereplésének, hiszen ő fel sem tűnik a Végidők kezdetéig.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Archaon the Everchosen – Melee/Caster (Lore of Fire) (Race Leader)
Prince Sigvald – Melee
Kholek Suneater – Melee
Lords:
Chaos Sorcerer Lord – Caster (Lore of Death, Metal or Fire)
Chaos Lord – Melee
Heroes:
Chaos Sorcerer – Caster (Lore of Death, Metal or Fire)
Exalted Hero – Melee
Mounts:
Dorghar, Archaon’s War Horse (Archaon only)
Gorebeast Chariot
Manticore
Chaos Dragon
Chaos Steed
Chaos Chariot
Barded Chaos Steed
Melee Infanty:
Chaos Marauders
Chaos Marauders (Great Weapons)
Chaos Warriors
Chaos Warriors (Great Weapons)
Chaos Warriors (Halberds)
Chosen
Chosen (Great Weapons)
Chosen (Halberds)
Forsaken
Melee Monstrous Infantry:
Dragon Ogres
Chaos Spawn
Chaos Trolls
Chaos Trolls (Armoured)
Melee War Beasts:
Chaos Warhounds
Chaos Warhounds (Poison)
Melee Monsters:
Dragon Ogre Shaggoth
Chaos Giant
Melee Cavalry:
Chaos Knights
Chaos Knights (Lances)
Missile Cavalry:
Marauder Horsemen
Marauder Horsemen (Throwing Axes)
Vehicles:
Chaos Chariot
Gorebeast Chariot
Artillery:
Hellcannon
Tomb of Freedon Nadd
Mint ahogy a történetre kínosan ügyelnek a Games Workshopnál úgy az egyediségre is, szóval a teljesen más kinézetű egységek szerintem garantáltak lesznek. Azonban attól a ténytől, hogy egy kvázi középkori ütközetben egy kvázi egy fajbeli két különböző hadsereg fegyvernemeit tekintve valószínűleg erősen hasonló lesz szerintem nem tekinthetünk el. Nagyon nagy változatosságot szerintem itt nem lehet produkálni. Eleve ott vannak már a total war alapjait is képező fegyvernemek kő-papír-olló elv szerint. Lovasság üti könnyű gyalogságot, lovasságot üti a lándzsás csapat, könnyű páncélzatú lándzsásokra veszélyesek a távharcász egységek, akiket meg közelharcba a gyalogság darál be. Ezeken belül ugye vannak még a különböző permutációjú egységek, mint például a gyorsan mozgó úgynevezett shock cavalry, akiknek a fő fegyvere maga a roham, aztán a nehézpáncélos lovasság, könnyű és nehézpáncélos gyalogosok, számszeríjász és hosszúijász egységek...
Emberi seregeknél szörnyekre nemigen lehet majd számítani, ahogy a törpéknél sem igazán...Esetleg ogre zsoldosokat talán lehet majd felfogadni, de ezzel nagyjából ki is merült a dolog.
Mint lentebb írtam a birodalom leginkább a német és brit középkori seregekre hasonlít felépítésében és kinézetében egyaránt. Szóval itt azért nagyjából távolsági harcosokra fognak építeni és ágyukra támaszkodni...a gyalogság tulajdonképpen a feltartóerőt biztosítja majd. A brettonok a francia lovagkort idézik, ergó nehézpáncélos lovagokra kell számítani és könnyebb, de mégis jól védő közepes páncélzatú gyalogos haderőre.
Border Princess: Na ott minden lesz mint a vegyesboltbban, ami pénzért kapható. Itt aztán lesznek az ogréktól kezdve, a renegát birodalmiak, brettonok, estálaiaktól, tileaiaktól kezdve még talán néhány törpéig is mindenféle szerzet. KÍváncsi leszek őket hogy fogják megjeleníteni.
Meglepődnék egyébként ha újratextúrázásról lenne csak szó...Szerintem lesz itt változatosság dögivel...Egységek képességeiben mindenképp, ha fegyvernemükben már annyira nem is.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.04.09. 11:55:47
Már kint is az új videó a Káosz Manticore-ról.
A Beastmenek és a Démonok a káosz teremtményei. Szerintem önálló frakcióként nem, max ilyen extra Káosz egységként kerülnek be. Vagy esetleg a démonokat majd idézni lehet.
A Wood elfek is külön faj, de a Tomb Kingek azok valójában ugyanúgy élőhalottak mint Vámpírok, csak éppen Egyiptomi stílusban.
Ebből az következik, hogy az új területek miatt a sötételfek és a high elfek bekerülhetnek nagy eséllyel a játékba. Na most nem tudom, hogy a gyíkemberek merre élnek, de adná magát a dolog, hogy akkor ők is bekerüljenek ilyen módon (most utána olvastam és ez alapján a sötételfek ahol élnek (Naggaroth) attól délre helyezkedik el Lustria, ahol a gyíkemberek tanyáznak). Szóval így egy új kontinenssel 2 népet is be lehet illeszteni a játékba. Sötételfek amúgy ha jól tudom a káoszpisztáktól északra is rendelkeznek néhány várossal és Naggaroth környékéről vezetnek "térkapuk" a pusztákra.
A régi világról keletre eső területekről sajnos vajmi keveset tudok, pedig vannak arra azért szép nagy területek.
A Skaven civilizáció egyébként elsősorban a főbb emberi városok alatt alakított ki nagyobb településeket...Épp ezért még csak elképzelni se tudom, hogy milyen módon lehetne őket integrálni az alapjátékba.
Ellenben meggyőződésem, hogy mivel az egyik legjellegzetesebb népcsoport a Warhammer fantasy világon belül a gyíkembereken kívül a szememben, ezért biztosra veszem, hogy valamelyik kiegészítőben ők lesznek a főszereplő nép..
Akiket nem hagyhatnak ki azok az elfek (dark elfek is bekerülhetnek, de nem igazán hiszem, hogy bekerülnek a játékba)...Ahogy lentebb írták még az emberi népeket lehet tovább bővíteni...birodalmon kívül például bretonia valószínűleg bekerül majd a játékba....Akikre én még fogadni mernők ők a Kisleviek akik ütközőállamként szolgálnak a Káoszpuszták és a Birodalom között...Gyakorlatilag ők a határőrei az emberi birodalomnak. A birodalom leginkább kicsit a brit és a német nemzetekre hasonlít haderejüket tekintve, bretonnia egyértelműen a francia lovagi berendezkedést képviseli, míg Kislev erősen oroszos haderővel bír. Így szerintem meg is lenne a kellő változatosság emberi oldalon.
Akik még bekerülhetnek ők a Határ Hercegség (Border Princess), akik szedett vetett banda és leginkább zsoldossereghez hasonílthatóak.
Tehát szerintem: Elfek, Bretonnia, Kislev, Skavenek tuti bekerülnek a játékba. Skavenek, elfek és a sötételfek kaphatnak 1-1 kiegészítők..Esetleg még egy káosztörp nemzetség vagy kisebb frakció...
Mindenesetre érdeklődéssel várom a fejleményeket.
Mellesleg szerintem a térképen lévő összes nemzet játszható lesz a várhatóan tömegével érkező DLC-k révén és a kiegészítővel (lehet a kiegészítővel új területeket is csatolnak majd a most ismert térképhez?)
Az erdei elfek oldalán vannak úgynevezett forest spirit lények. Azt hiszem a dryad, tree kin, treemen egységek tartoznak ebbe.
warhammerfantasy.wikia oldalon angolul lehet olvasgatni a világról.
Amúgy Dark Elfek nem a káosz oldalát hanem a pusztítás oldalát képviselik:
Négy nagy oldal van a következő frakciókkal a régi warhammer fantasyban:
Rend (Force of Order): Birodalom, Bretonnia, törpök, nemes elfek, erdei elfek és gyíkemberek
Káosz (Force of Chaos): Káosz törzsek, démonok, skavenek, káosz törpök és bestiák
Rombolás (Force of Destruction): Zöldbőrűek, Sötét elfek, Ogre királyságok
Halál (Force of Destruction): Vámpír grófok és Sírkirályok (talán ez a magyar nevük)
Ott vannak még a gyíkemberek. Ők ilyen Inka/Azték szeű civilizáció.
Meg a Skavenek(patkányemberek) de -mivel a Skavenek a föld alatt élnek- hogy őket hogyan lehetne jól berakni a játékba, arról gőzöm sincs.
Nem linkelem be mindet mert Youtube tele van vele.
A legutóbbi a Vampiric Corruption videó jól néz ki.
Remélem a káosszal is lesz hasonló. Alig várom hogy a Birodalom virágzó tájait megfertőzzem a káosz erejével. :)
Valamint remélem a többi fajból is jönnek majd ki videók a megjelenésig.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.03.08. 23:22:43
Nem a traileres eye-candy parasztvakításra gondolok, hanem igazi, ingame videóra.
Csak mert a kampánytérképről volt sok szép meg jó, de hát azért a lényeg az nem az lenne...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ha meg ez az 1 hónap tényleg jól fog jönni nekik legyen így. Elég gyanús is volt hogy pl a vampire cuntsról még semmit nem tudunk kb.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Sega has announced Total War: Warhammer will launch one month later than previously indicated. The Creative Assembly-developed strategy game was scheduled for launch on April 28 but will now arrive on May 24.
Csak kampány térképen lehet majd hajókat használni? Mint anno a Rome 1 és Medieval II-ben vagy megerőltetik magukat és csinálnak hajókat a Warhammer TW-hez.
Rome 1-ben és Attilában megjelent partraszállásos, kikötői csatákat így kidobni vétek lenne.
Egyet dolgot behoznak, egy dolgot kivesznek módi mindig is divat sajnos :( lásd GTA sorozat.
angelus1991ster.blogspot.hu

Régi részekben technológiai akadálya volt, hogy nem volt tengeri csata.
Empire Total War-ban jelent meg elősször ez az új technológia, ami a játékot is a hátán vitte.
Warhammer-ben pont, hogy színesebb lehetne a tengeri csata.
A tenger világos zöldes lidérc fénye az esti tengeri csatakor.
Számítógépes játékokban a visszalépés lett a divat?
Ha mások nem majd modderek megcsinálják a világvégét. :)
De a Birodalom és Bretonnia is aktív résztvevője a tengeri életnek. A Birodalomban főleg Norldland és a Republik of the Wasteland (ők nem tudom mennyire a Birodalom része, de kb a hollandoknak felelnek meg) és talán még Ostland hajós nemzet. A XVI-XVII. századnak megfelelő karavellákkal, fregattokkal, galleonokkal rendelkeznek. Bretonnia talán nem ennyire fejlett, mert rájuk nem jellemzőek a fekete lőporos tűzfegyverek.
Az északon a norsca törzsek is hajóznak, rájuk a viking stílusú hosszú hajók a jellemzőek.
A törpökre, zöldbőrűekre nem jellemző a vizi élet, de ők is rendelkeznek hajókkal, főleg Barak Varr környékén. A törpöknek páncélozott gőzhajóval tolják.
Szóval azért lenne helye a hajóknak is.
Az Archaonos világ igázást meg lehet majd csinálni, mert a pre-order dlc-ben ő lesz az egyik hős.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.