Total War: Warhammer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Mint pl a Polgárháború a TW: Rome II -ben.
Az nem lenne rossz.
Én több száz órát játszottam az előző részekkel, még a Shogun 1-el is toltam :P fene egye meg, hogy repül az idő.
Én idén eddig csak ezt a játékot vettem meg, talán még az uj Civilization esélyes erre. Nekem nem volt kérdés a vétel, nem bántam meg egyre jobban tetszik, kicsit el kell szakadni az elődöktől és az ottani megszokásoktól. Picit egyszerűbb talán, emiatt viszont kevésbbé frusztráló és talán szórakoztatóbb is, persze egy hardcore stratéga meg szeret mindennel pepcselni.
A kijött értékelések korrektek én is 8 pont körül adnék érte.. Ha eddig nem szeretted a TW-t ettől sem fogod megszeretni, de forditva sem lesz igaz. Szóval ha előző részeket szeretted vedd meg nyugodtan.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Ezekkel kell trükközni ahogy látom.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Gondolom a csatak eseten az auto resolve-ot meg felejtsem el es minden olyat en magam jatszak le, aminel nem trivialis a gyozelem.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
A térképen a városok falvak nem fejlődnek legalábbis ugyan ugy néznek ki minden tieren. Azért ezeket igazán megoldhatták volna, kicsi részletek a tökéletességhez..
Amugy összességébe jó pár DLC esetleg kieg után ha hallgatnak a régi rajongokra iszonyat jó lehet.
Azért AI most is hiányos itt ott pl tűzlabdára nekem semmit nem reagált, messziről agyon lehet dobálni ^^ íjászokra már megindul..
Szóval tetszik jo lesz ez, a hősök rengeteg irányba fejleszthetőek ott sok lehetőség nyitott, többi téren is még pici komplexitás nem ártana.
Ott már lőfegyveres egységek harcolnak (igaz hogy van kard is) + furán adnák ki magukat ezek a Total War szerű "Space Marienek és eldarok szabályos négyszögben menetelve rohannak egymásnak"
Kesobb meg szenvedtem vele, es gyakorlatilag azt lattam, hogy mindenhol az ork torzsek hadseregei maszkalnak, volt neki szamtalan. Egyenlore elegge tanacstalan vagyok, mert nem latom mit tudnek jobban/maskent csinalni.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.05.26. 08:51:04
Attilával szemben itt nem egy király hal meg hanem a király. Tulajdonképpen meg sem hal, hanem csak megsérül. Egyébként szerintem tuti lesz erre valamilyen mod. Tulajdonképpen érdekes elem lenne.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nem mondom hogy rossz ez csak kicsit fura még..
Csaták viszont igen jok, nekem kampány térképen vannak hiányérzeteim, meg ugye multi része.. nem egy shogun 2 Avatar megoldás.. sajnos.
Idézetek is hiányoznak :/
Vagy a vámpírok, akik meg alapból halhatatlanok. A törpék sem éppen a nyúlfarknyi életükről híresek.
De a jövőben bekerülő fajoknál sincs másként a vezérekkel.
Elfek: Több ezer éves Főnixkirály
Dark Elfek: Malekith aki szintén jó pár ezer éves.
Gyíkemberek: Vezetőik a Slannok majdnem egyidősek a teremtett világgal.
Egy ilyen világban és ilyen fajok között nincs sok értelme a családfáknak.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.25. 21:45:51
Családfa valahol meg érthető. Warhammer világában elég sűrűn halnak az emberek, nem egy békés világ, hogy itt nagy családfák tudjanak fennmaradni.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Lényegébe nem rossz hangulatos egy csöppet casual igy elsőre Attilahoz képest, mondom ezt a menürendszer és a lehetőségek alapján.
Empire-val kezdtem így ismerkedés gyanánt.
Valamint itt van időlimit? A régi TW játékokban azt nagyon utáltam.
A másik ami feltűnt, hogy erősen le van butítva minden az Attilahoz képest, bár tény az már talán átláthatatlan is volt de azért elég sok dolog, évszakok családfa, belpolitika stb hiányzik.
Tetszik, de egy kicsit talán túl egyszerűnek tűnik így pár óra után.
Amúgy örömmel olvasom, hogy mindenki szopóágon van. Reddit tele van vele, hogy nagytérképen és csatában is milyen szinten szénnészívat mindenkit a gép. És ez így is van rendjén.
Első benyomás:
Amint elindítottam a játékot már pittyegett a steam, hogy valaki már zaklatott a játék milyenlétével kapcsolatban amin felkuncogtam.
Menü: a háttér elég minimalista így az összképet szerintem eléggé lerontja. Ha a loading screenben látott képek váltogatták volna egymást már jobban nézne ki a szitu.
Multi csata: haverral szűzlányokként bele ugrottunk egy 2v2 AI elleni csatába és meglepően néztük, hogy szépen lereagálta a lovasságunkat is a gép plusz rommá verte a társam egy nagy rushal, míg egy kisebb sereggel feltartott épp annyira, hogy későn érjek a segítségére. A kevés testreszabási lehetőség eléggé kiábrándító, de ha más nem a következő részben orvosolják.
Coop kampány: Nem lehet egy frakciót kezdeni, ami érthető. Társam káoszként én pedig greenskinként indultam. COOP mellett van egy másik játékmód, amiben az AI sereget te tudod irányítani, amikor a másik csatázik. Ez egy végigjátszás után jó móka lesz.
Single kampány: Nem tudok eddig rosszat mondani. Kellően részletesnek tűnik és a térkép óriási.
Hangulat: A zene és az effektek zseniálisan jók. Meglepődve láttam, hogy 7.1-et is támogatja és részletekbe menően nem tudok nyilatkozni még, de egy árva szavunk nem lehet a sztereó hangzásnál sem :)
Animációk szépek és van bőven, de ez a kampány térképen lévő hősre nem igaz. Amikor 1 animáció ismétlődik folyamatosan az eléggé illúzió romboló.
szerk.: valami i5ös procim van r9 280 vidkari nyóc giga rammal. Így maxra felraktam élsimítás 2x és 2v2ben nem akadt.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.05.25. 09:28:05
A Witcher 3 ultra beállítások mellet zökkenőmentesen futott, szóval remélhetőleg nem lesz gond a sebességgel.
Nálam az alábbi konfiggal high-on játszható, de azért a 60-tól nagyon messze van. Igaz, egy stratégiához az nem követelmény, de kíváncsi vagyok, másnál hogy megy.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A helyi törzset csak Norsca-ban lehet felszabadítani nem? Az ilyen szövetséges területek jól jönnek, mivel nincs saját városunk. És még Wh mechanikát is kivetik hiszen a káosz ott is állatban Norsca-ból tör ki majd rablóhadjáratok után oda is vonul vissza.
Ha kirabolod nem pusztul el a város. Amúgy 4 dolgot tudsz egy várossal csinálni: Megszállod, kirabolod és megszállod, csak kirabolod, vagy lerombolod teljesen.
Azt is csinálhatod, hogy egyik körben kirabolod, másik körben meg felégeted, de szerintem a felégetéssel is megkapod a kirabolással szerzett javakat (ezt még le kell majd tesztelnem).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.05.25. 08:31:15