1997
-
ratgab #676 VAgy nem.. :-) -
ricsei50 #675 Na a héten biztosra megtudjuk, hogy kik is lesznek a következő DLC-ben! :) -
ricsei50 #674 Sztem sem :-D Direkt azért írtam, hogy kiváncsi vagyok, hogy melyik dlc-vel fognak jönni free lc-ként a bretonok. Vagyis a free race. -
ratgab #673 Sztem is borítékolható a wood elf, mint következő játszható faj, de szerintem a Brettonok nem ebben a dlc-ben fognak jönni. -
kisgabi87 #672 Sziasztok!
Eladó Total War. Warhammer kód. Még nem volt aktiválva, egy VGA-hoz kaptam ajándékba, de nem tervezek játszani vele.
8.000 Ft-ért vihető!
Üdv! -
ricsei50 #671 Tuti, hogy vmi nagy jön. Én mindig kitartok az elfek mellett. Arra leszek kiváncsi, hogy majd a free race (sztem bretonnia) milyen dlc mellé jön. Bizakodjunk, hogy azért várunk most tovább, mert tényleg vmi nagyon tartalmas dlc jön. -
sempronius18 #670 Hát a Beastman DLC 14 Euroért ennyire sikeres volt. Az alapot meg, aki rápörgött rég kijátszotta mind az 5 fajjal, aki kevésbé meg már 1000 éve a favoritjával. -
ratgab #669 Nagyon nagy a csönd....Ergó szerintem tényleg új nép fog jönni a következő dlc-ben (kéne róla hír a napokban, mert novemberben tutira jön egy törpés free lc-, amihez valószínű csapnak valami fizetős tartalmat is...gyanítom, hogy a törp vs ork pack jön á la Grim).
Szóval még októrberben (amiből bő 3 hét van hátra, tehát az elkövetkezendő héten kéne valami hír) ki kéne dobniuk valami ütőset. -
davidbog #668 Hát eddig semmi az új DLC-ről. Nem igazán rajongok az elfekért, pláne nem a wood elfekért, de itt annyira belém magyaráztátok hogy milyen jók lesznek, hogy már én is várom őket. :D
A kiegészítőket amiben elvileg az elfek aztán majd a káosz istenek jönnek hogyan kell értelmezni? A mostani pályát növelik meg vagy külön kampány térkép lesz hozzájuk mint a Beastmenekhez (vagy mint az Attila Total Warban a The Last Roman) vagy esetleg úgy hogy az alapjátéktól teljesen különálló lesz?
Kicsit nézegettem modok közt, miket készítettek a játékhoz. Elképesztő mennyi van. Úgyhogy csak kis részét néztem meg. Sok elég kiegyensúlyozatlannak vagy csalásnak tűnt, ezért főleg a grafikai változtatásokat nézegettem. Volt pár ami tetszett. Példéul az átméretezett hősök és lordok nagyon jó, illetve a káosz lovak átméretezése is pofás. Mondjuk ezeket igazán bele rakhatnák a készítők, ne legyen már Karl Franz másfélszer nagyobb mint egy ember, meg a káosz lovak se tűnjenek póniknak.
Ez már ízlés kérdése de végre találtam olyan modot ami eltűnteti a lángoló, fénylő fegyvereket meg azt az undorító magma hatást vagy micsodát a káosz egységeknél. Nekem ez nagyon nem tetszik a játékban. A lordoknál, hősöknél még egyenlőre meghagytam de amúgy van mindenre külön-külön is meg egyben is. Most már csak a káosz paripák lábáról kell eltűntetnem a lángokat.
Illetve próbáltam lefordítani egy kicsit az End Timesból. Találtam egy érdekes oldalt, itt elérhető. Ezen az End Timesban van egy jó hosszú névlista hogy kivel mi történik. Van vagy 200 neves karakter, de jó ha két tucat "túléli". :( Nagyon sok kedvelhető karakter meghal.
Elvileg wikipédia, bár inkább tűnik blognak mert az írója hozzá fűzi a saját véleményét is a dolgokhoz. Ami szerintem elég zavaró és emellé olyan iszonyatosan hosszú és összetett mondatokat használ amiket sokszor nem tudok kibogozni. De a névlista mellett a sztoriról is ír. A továbbiakban SPOILER.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azon kívül hogy végignéztem a fent említett listákat csak a felvezetést fordítgattam le de már ebben is sok furcsaságot ír. Például, hogy ez már nem az első világ amit a GW kicsinál. Volt egy korábban is amit elpusztított a káosz. Ebban a világban (amit mi Warhammer Fantasyként ismerünk és amiben a Total War is játszódik) lévő elf istenek mint Asuryan, Isha, Kurnous, Lileath, Khaine stb az előző világ túlélői. Az nem derült, hogy az előző világban halandók voltak-e vagy már ott is istenek, de én azt gyanítom ott még nem voltak istenek.
Ugyanezt játszák el most is az End Times végén az Age of Sigmar elején. Leliath aki az álmok és szerencse istennője, illetve ő a bretonniai istennő is a Lady of the Lake azon mesterkedik, hogy az új világban előkészítse a terepet. Ennek következtében a kedvenc halandója Araloth (aki egy elf herceg) lesz az új Asuryan (ő az elfek főistene) de miután belép a káosz birodalmába vele elveszti a kapcsolatot. Illetve Leliath terve szerint a bretonniaiakból fog állni az következő emberi panteon. Slaneesht valahogyan eltűnik, valószínű hogy megsemmisül. Nagashból isten lesz. Mint ahogy Alarielleből, Malechitből, Tyrionból, Eldyraból, meg talán Gotrekből is. Meg még fene tudja kiből. :)
A warhammerfantasy.wikia szerintem jobb oldal, csak az elég hiányos. De majd ott is nekiállok az End Timesnak ha lesz rá időm.
Mivel a Warhammer Fantasyról és az End Timesról sincs semmi magyarul gondolom erről a korábbi világról sincs. Igazából én angolul se nagyon találtam. Erről az előző világról illetve arról hogyan alakult ki az Old World tud valaki többet mondani? Számomra teljesen új, hogy az Old World elf istenei nem csak úgy vannak, hanem azzá váltak.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.10.02. 01:52:12 -
ratgab #667 Húúú ez egy nagyon okos észrevétel..Teljesen igazad is van, tényleg ork témájú a háttér. -
ricsei50 #666 Én is így gondolom. Viszont szerintem az orkok fogják kapni a free legendary lordot, mert ha megnézed a listát látni hogy ork témájú a háttér, a mostaninál pedig élőholt témájú volt. Free race sztem bretonnia lesz, ezt abból gondolom, hogy nekik majdnem full a rosterük. Talán egy nehéz gyalogos és 3 lovag egység hiányzik a full rosterhez. -
ratgab #665 Érdekes dologra bukkantam srácok. Gondolom mindenki látta az ominózus képet az ingyenes tartalmakról: Cikk és a kép
Namármost ez a kis képecske folyamatosan bővítésre, illetve kitöltésre kerül. Ez alapján jelenleg a total war wiki-n így néz ki.
DLC tervek...kiegészített freel lc kép.
Ebből gyakorlatilag rengeteg mindent le lehet szűrni.
Úgy néz ki ezek alapján, hogy a dlc-kkel együtt jön majd mindig valami apró kis ingyenes cucc is (blood knights jött a vér dlc-vel...2 nap eltérés van a kettő közt), 3. dlc-vel kettőt is kaptunk ingyen az Amber Wizardot és a lore of beasts azaz a bestiákat ellenfélnek, a 4. dlc-vel Vlad Von Carstein érkezett.
Kérdés, tehát , hogy az 5. dlc lehet-e az elfek: azt lehet kiolvasni a képből, hogy jönnie kell mindenképp egy új hősnek és még esetleg egy új lore of magicnek, ami teljesen egybevághat azzal, hogy az elfek jönnek. Mindenesetre valami egyedi mágiát használó népnek kell jönni, ha nem is az 5. dlc-ben, de a 6-ban biztosan (szerintem egyébként az új hős és az új lore megint egyben lesz már csak azért is, mert a 2. lore mögött is lesz egy hős free lc).
Kicsit beleásódtam a lore-okba és amik szóba jöhetnek azok az elfek, a skavenek (nekik is egyedi mágiájuk van), a káosz törpék (van egy egyedi varázslási módjuk), az Ogre királyság és Nehekhara (Tomb kingek). Ergó ezek valamelyike lesz majd benne a következő vagy az azutáni dlc-ben. Ha tippelnem kéne az új hős szerintem ork hero lesz, mert miért is ne lehetne.
Tehát az 5. és 6. ingyenes cucc egy néppel együtt fog érkezni.
A 7. ingyenes tartalom új legendás lord lesz, ami arra enged következtetni, hogy vagy a 6. vagy a 7. dlc ugyanolyan lesz, mint a mostani vámpír-birodalmi dlc....Tehát új egységek, oldalanként +1 legendás lord (egyiknek kettő az ingyenes legendás lord miatt), +1 hős és az elit egységek, mint a vámpíroknál és a birodalomnál.
8. ingyenes tartalom egy játszható nép lesz. Őszintén csodálkoznék ha ez valami nagy lélegzetű dolog lenne..Mondjuk ha követjük az eddig gondolatmenetet, akkor akár 2 szembenálló felet is berakhatnak...Mondjuk megkapjuk a határhercegséget (mindenképp olyan ingyenes nép lesz szerintem ami már benne van a játékban...lehet akár Bretonnia is) ingyenes népként és megkapjuk mondjuk a Tomb Kings-et, tehát valami nagyobb frakciót akár egy önálló kampánnyal is, mint a Beastmannél.
9. ingyenes tartalom szintén szerintem együtt kezelendő, tehát van egy lore of magicünk (ha az első elf, akkor ez lehet mondjuk skaven, vagy káosztörp vagy ogre királyság...szerintem skaven lesz egyébként) és kapunk még egy hőst.
Ergó szerintem az 5. dlc nagy eséllyel az elfek lesznek (+ mellé egy ork hős, vagy törpe),
a 6. dlc az ork vs törp bővítés (fentebb részletezve+1 legendás lord mondjuk ezúttal a jófiúknak ha már az előző esetben a vámpírok kapták...tehát törpe lordot vízionálok)
7. dlc egy totál új népcsoport lesz, mint pl az Ogrék, vagy a Tomb Kingsek és hozzá egy a játékban lévő nép játszhatóvá tétele, ami ha nagyon spúrok Brettonia lesz, ha eredetibbek akkor határhercegség vagy akár Kislev.
8. dlc új lore of magic, tehát szerintem nem lehet más, mint a skavenek, esetleg az ogrék (lehet a skavenek kapnak egy egész kiegészítőt ki tudja) és mellé lehet, hogy kapunk még egy törpe hőst...
Hogy ezen kívül lesz-e még dlc a játékhoz az jó kérdés...Ha lesz akkor tuti, hogy frissül a táblázat, de lehet ennyivel befejezik majd a dlc-zést és ezen túl majd a kiegészítőbe helyezik az energiákat...Szóval nagyjából ez most a teóriám a két kép alapján..Szerintetek ennek mennyi esélye van így? Logikus vagy ti mást láttok bele a képbe, illletve másképp képzelitek el a dlc terveket? Kíváncsi lennék mindenki véleményére a teóriával kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.09.12. 20:12:48 -
Darkman86 #664 Jajj...ne is mond,rühellem amikor a bejelentés előtt napokig mindenféle teaser képpel húzzák az ember agyát facebookon.. :D -
ratgab #663 Ha tartják az eddigi ütemet, akkor következő dlc-nek október elején kellene jönnie....Általában megjelenés előtt 2 héttel jelentik be őket, szóval ha jönnek az elfek, akkor szeptember 22-én már kéne lennie bejelentésnek legkésőbb. -
ricsei50 #662 Én már nem bírom a várakozást. Nagyon várom a wood elfeket. Elvileg náluk lehet 2-3 mount is (unicorn, great eagle talán forest dragon) bár a forest dragon jobb lenne flying monsternek. Treekin, dryad, treemen... wild riders mint shock cav. Warhawk riders mint flying cav. Ahh csak rakjanak bele a rosterbe mindent mi szem, szájnak ingere. XD -
Kalinka #661 Vámpírokra ráfért ez a kieg, bár egy értelmes közelharcos pajzsos egységet még el tudnék viselni -
KingPunisher #660 Hááát :d Empire-vel tolom szóval azokat nézegettem. Sztem nem igen érik meg, egyrész nem érvényesek rájuk a Lord bonuszai szóval sima Swordman kap a skill után bonusz támadásra védekezésre addig a nevesített egység nem. Másrészt nem lépnek ők már szintet ugymond "kimaxolt" egységek. Ami nagy előnye hogy mint a vámpírok instant lehet őket toborozni adott körben, viszont azt nem tudom ha elhullanak akkor ujra felfogadhatók -e, még nem halálozott el egységem.
Adott esetben jol jöhetnek, kb mint régi részekbe a zsoldosok de csodát nem kell várni tőlük, új egységek sem imbák inkább lehetőségek számát növelik, osszeségében viszont nagyon tetszik de messze nem "pay for win" semmi. -
ricsei50 #659 Na és milyenek a regiments egységek? Még nem vettem meg, még nem jött fizu :-D -
#658 Új rekord.. 78 kör mikor megjelent a chaos.. azt hittem már nem is jön :)
-
#657 Ha a lenti dolgok igaznak bizonyulnak, akkor ez lesz az ultimate WH játék, kész, nem lehet majd megütni, max egy remake-kel, tíz év múlva :) -
ratgab #656 Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz egyben (mindenk dlc-vel minden kiegészítővel) a játék. -
Prof William #655 A Dark + High Elfek és a Lizardmenekkel szerintem 100% hogy jön a másik kontinens. + a hajózás.
A High Elfek eleve szigeten élnek a Dark Elfek + a gyíkok meg Naggarothban. : -
silverchain #654 Data mine alapján:
wh_dlc05_wef_wood_elves
wh_dlc08_tmb_tomb_kings
wh_dlc10_ska_skaven
wh_dlc13_chd_chaos_dwarfs
wh_dlc15_ogr_ogre_kingdoms
Utána jön az első kiegészítő:
wh_exp1_def_dark_elves
wh_exp1_hef_high_elves
wh_exp1_lzd_lizardmen
Ez után a második:
wh_exp2_kho_khorne
wh_exp2_nur_nurgle
wh_exp2_sla_slaanesh
wh_exp2_tze_tzeentch
A 06,07,09,11,12,14 kisebb ingyenes tartalmak lesznek, amiket még nem találtak ki, csak concept szinten.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.09.03. 09:17:49 -
KingPunisher #653 Ha marad az eredeti terv akkor így lesz ahogy írod ;) meglátjuk.. -
KingPunisher #652 Heroic Victory :D Szerencsére elég alap egységei voltak és mapon ugy tudtam helyezkedni hogy nem egyszerre értek oda hanem hullámokba..
Azért AI elég keményen tolja empire elég szopóágon van az elején.. -
ricsei50 #651 Na mi lett a vége? -
ricsei50 #650 Ez az én elméletem.
http://wiki.totalwar.com/w/File:UPDATED_FLC_ARRAY_700px.png
Ha megnézed a free lc listát akkor látni, hogy a következő flc egy hős és hozzá lore of magic. Így volt a beastmen dlcnél is. Aztán ha megnézed az azt követőt látni, hogy egy legendary lord lesz, mint ugye a mostani dlc nél. A háttérben pedig orc témájú tájat látni, a mostaninál pedig élőholt témájú volt a háttér. Ennyi. De sztem igazam lesz :-D -
KingPunisher #649 Nha megérkeztek a vámpírok is :D Aki létezik betámadott :D
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2016.09.02. 20:20:03 -
#648 Hivatalos infó? Link? -
ricsei50 #647 A következő dlc a wood elfek lesznek (dlc 5), amivel jön egy hős és hozzá lore of magic free lc-ként. Aztán jön a törp vs orc lord pack (dlc 6) amivel pedig az orkokhoz adnak még egy l.lordot free lc-ként. ;-) -
#646 Nekem a Törpe és a VC jött be a legjobban.. A beastman-t nem próbáltam. De ez a kettő nagyon jó. -
Darkman86 #645 Na! Hétvégén én is elkezdem az első VC kampányomat.Mondjuk én azt hittem hogy a Regiments of renown egységekből kapnak a törpök és az orkok is.Remélem nem nagyon borul a balansz.Nem csodálkoznék ha még nem a Wood elfek jönnének hanem előtte egy törp vs ork lord pack. -
ricsei50 #644 Igen, ma válik elérhetővé. Sztem olyan 6 körül, mert CA úgy írta, hogy du 4-kor, de ők ugye angliai időben írták. -
Bellator #643 Nem mától kéne mennie az új DLC-nek? -
KingPunisher #642 Nos az 5 alap fajjal végigvittem a kampányt, meglehetősen érdekes volt mind más más élményt nyújtott. Személy szerint a VC a kedvencem de talán a birodalommal a legélvezetesebb a játék, ők hasonlítanak leginkább a régi TW játékok népeihez. Normálon toltam a fajokkal valo korrekt ismerkedés miatt , kb minden néppel egyforma nehézségű volt olyan 120 kör környékén értem a short victory végére, onnan sok értelme már nem lett volna tovább tolni. Talán a chaossal toltam 150 kört de ott az elején sok hibát csináltam ez a horda játékmenet elég ismeretlen volt, nehezen jöttem bele. Összességébe számomra ez a legjobb eddigi TW bár komplexitásba itt ott vesztett pl az Attilahoz képest de így is elég sok dologra kell figyelni és a hangulat páratlan.
Beastmen annyira nem tetszik így velük majd később egy leárazás keretében ismerkedem csak meg... meg eléggé zavar, hogy az új mapjuk igen nagy fps dropot produkál így őket most még nem vettem meg.
A DLC után immáron a nehézséget feltolva jöhet az Empire és VC ismételt végigjátszása. -
ricsei50 #641 Már alig várom, hogy fullos legyen a game. Remélem hogy akkor minden frakciónál lesz 3-4 legendary lord. Per pillanat arra vagyok kiváncsi, hogy a wood elfekhez vajon berakják é az unikornist, óriás sast, szarvas lovasokat, erdei sárkányt, treemen, treekin, driád enységeket. Ha ezek mind benne lesznek, egy szavam sem lesz a wood elf rosterre. -
KingPunisher #640 A 3 év alatt meg is lesz minden ;) kíváncsi leszek a wood elfekre a minikampány oké az adja magát, de azért az hogy elfoglaljanak emberi esetleg ork városokat és ott képezzenek ki egységeket eléggé furcsa lenne. Nekem az tetszene ha a mapon lévő erdőket tudnák birtokba venni és ott terjeszkedni. Bár ugye az elfek erdeje speciális hely, ahol egybeolvad a warp és a valós világ, szóval érdekes lenne az is. -
ricsei50 #639 Nem csak skaven, kell ide minden ami csak létezik abban a világban! :D -
#638 Skaven kell ide :D -
ricsei50 #637 Sztem ők is kapnak mini kampányt. Az ugye adott, sztem az erdejüket fogják megtisztítani a beastmenektől, esetleg bretonoktól. A nagy kampányban sztem jó lenne pl. ha a gonosz frakciókat kellene elpusztítani. (Beastmen és woc)