Total War: Warhammer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ozzyehh
Nekem a Chaos lett a favorit :) plutoka: én is alig bírom abbahagyni, pedig jön az asszony át és vele kéne foglalkoznom :D mit fogok én kapni tőle :(
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2016.06.02. 11:22:03

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Elég rég TW-ztem - anno is főleg csak a Rome-al - de most megint megvan a hajnal 2-3ig játszok, mert "csak még 1 kört" élmény :)
A törpék valóban nem túl nehezek, de persze ide is kellett pár újratöltés - rossz épitkezés, túl hamar sok terület behuzása diplomációvál - és még mindig azt érzem, hogy nem ismerem a játékot - milyen techinológiát jó fejleszteni, leader skillek és a törpe herok miért balfaszok nálam :)
Szerintem minimum még 300 órát fogok előtte ülni :P
Én is újrakezdtem a káosz kampányt, mert elsőre nehéznek tűnt (normál fokozaton:), most második nekifutásra már megvan Achaonnal az összes epic tárgy, 2 fullos sereg, Aldorfot már csak Middelland utolsó vára védi északról. Háromszor is nagy mázlim volt, elsőnek békét tudtam kötni a legnagyobb norsca nemzettel, másodszor egy délkeleti végvár már a 100-dik kör óta feltartja az orkokat délről (majd megköszönöm nekik egy hátbatámadással a végén), a hülye Talabheim-iekkel meg nem állok valami miatt háborúban, azok annak örülnek, ha ütöm a Birodalmat:) Ja, a vámpírok meg nem akartak kétfrontos háborút velem meg a törpékkel, igy most velük is "jóban vagyok" (megnemtámadási szerződés), és szépen lefoglalják Averlandnak a birodalomhoz átállt erőit.
Sajnos a fellázított kisebb északi törzseket a Norsca szövetségesem leverte (nem szereti a konkurenciát), de Reiklandtúl északra minden lerombolva, elhoztunk a káoszpusztákat:)
Törpék ellen armor piercing egységek kellenek, meg bekerítés, törpe lábuk van, lassúak, nehezen rendeződnek át, és a great weaponos chosenek mindent megesznek, ami nem anti-infantry:) Szóval törpék ellen sok armor piercing egység, kerülj az oldalukba-hátukba és menni fog:) Ez az eddigi legkirályabb TW, amivel eddig játszottam. (Tudom, a TW profiknak nem, de majd ők is megszokják:)
Úgy tűnik ez lesz a megoldás. Tegnap próba-szerencse alapon behoztam Suneatert de az upkeep + 640 -ről rögtön - 3000-re ugrott. Amíg nincs felfejlesztve a másik lord addig viszi a pénzt rendesen.
Esetleg az egységcsere is lehet megoldás de fejlesztések nélkül az nagyon durván megdobja a fenntartási költségeket.

A már egyszer végigvert részen? Én ott úgy csináltam, hogy először kifosztottam a települést, majd leromboltam, szóval ott már nincs semmi.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.02. 09:01:16
Szerintem elég későn...általában ha új sereget csinálsz, azt előbb fel kell fejleszteni, mert rongyos alap marauderekkel nem sokáig él a 2. lord (taptasztalat) :) + Amig nincs felfejlesztve a második lord hordája, addig sokba kerül a fenntartás...30-40k elrepül 6 kör alatt...ha nem is rögtön, mert mondjuk tudsz foglalni, akkor előbb utóbb, mikor valamelyik sereg megakad...

Én akkor csináltam a második sereget, mikor kb. minden quest battle megvolt...most már van Archeon + Prince Sigvalt, az elsőt leküldtem vámpírok feletti részt kicsit rendbetenni, a másodikat még a fenti, már egyszer végigvert részen gyúrom fel, hogy majd kétfelől eshessünk a birodalmi kutyáknak :) Mondjuk remélem vámpírokkal ki tudok alakítani valami műgödő munkakapcsolatot, mert így hogy folyton ellenséges területen kell táboroznom, minden nagyobb csata után 6-8 kör kell mire felerősödök újra :(
Utoljára szerkesztette: faber, 2016.06.01. 22:57:32

Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...

Fuha. Very hardon elkezdtem vampirokkal, de szet alaznak, ugyhogy most 84. korben jarok hardon. De szerintem ezt is ujra fogom kezdeni, sajnos kornyezo torp es ember frakciok ossze fogtak ellenem. Torpe egysegeket neha aranytalanul erosnek erzem.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Működik.

Tetszenek az ostromok. Sokkal áttekinthetőbbek lettek + az ellenség jobban igyekszik végre a falakat védeni és nincs kergetőzés a városban.

A videók szerint a más falat ért ostromtornyokba (ha már az eredeti legénység kiment belőle) be lehet küldeni más egységeket is. Ez végül is logikus. Bár én eddig még nem próbáltam ki.
Voltan
Sajnos kétlem, mert úgy volt mindenhol meghirdetve, hogy pre-order bonus dlc a Chaos. Mármint a neten mindenhol :) A pre order foglalások pedig már lejártak még az első héten, szóval az 576 nem tehető ezért felelőssé, az más kérdés, hogy ezt nagyon szarul kommunikálták a honlapon. Az meg a kiadó-fejlesztő döntése volt, hogy nem csak pre-orderes vásárlóknak adják meg a Chaos csomagot, hanem időlimithez kötik.

Egy próbát persze megér, de kétlem, hogy bármiféle kompenzációt kapsz.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Valamit nem értek. Most szemléltem meg jobban kislev-et és az a helyzet, hogy full empire koppintás egy az egyben, de a megjelenés előtti mapon ahol bemutatták a minor frakciókat, ott nem az empire fajhoz sorolták. Az egységei és a lordjai is ugyan azok mint a birodalomé. Akkor most mivan?
Mikor éri meg új sereget létrehozni?

Jelenleg olyan 30-40 ezer a pénzem. Szívesen behoznám Suneatert is Achalon mellé de nem tudom hogy a két sereg fenntartására elég lesz-e a pénz. Bár két sereg = Dupla rablás és bevétel. :)
Terawatt
(ment privát közben)

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Közbe visszanéztem az oldalon hogy volt írva

A Csomag tartalma:

- Dombornyomott fémdoboz

- Exkluzív útmutató könyv

- Chaos Warriors DLC csomag:

Három irányítható Legendás Lord

Egyedi, új hátasok, vérszomjas egységek és szörnyek

Új küldetések, képességek és varázstárgyak

írtam az 576-nak hátha hozzám vágják, végülis ők írták oda :)

“[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.”

Amúgy, tegyük, hozzá hogy az 576-on úgy van kint a special edition, hogy tartalmazza a Chaos pakkot, lehet megeresztek egy hívást, hátha.... azért eléggé félrevezető volt

Terawatt
Pfff tegyük fel megvettem volna egy hete, elutazok nyaralni vagy elüt a mentő akkor baszhattam volna a chaos ingyé pakkot? :D Azért ez disznalyság. Szállítsák le úgy az első adag dobozos tartalmat hogy egy papíron van a dlc kódja és az úgyis hamar elkopik...

Na hát, empire-t indítottam, egyenlőre még azért küzdök, hogy egységbe kovácsoljam a birodalmat, amúgy szerintem ez lett az eddigi leghangulatosabb rész, alig bírom letenni :)

Én is gyorsan megvettem a héten és aktiváltam a Chaos pack-ot még éppen időben. Sajnos pont lekéstél róla, tegnap este 18:00-ig lehetett elvileg ingyen aktiválni, azóta fizetős. Én is az egyik 576-ban voltam megvenni.

Szia! Azért nem tudod mert 05.31-ig volt ingyenes. Ma már fizetős a Chaos DLC. Emlékeim szerint volt is szó erről itt a fórumon, de lehet tévedek. Szép napot.
Amikor bentvagyok a játékban a menüben a downloadable contentnél ott van de rányomok és nem történik semmi, amúgy steamen nem jelzi.... valami tipp? lehet nem kaptam volna meg? 576 ba vettem és oda volt írva hogy jár a chaos a speciálhoz:S
Utoljára szerkesztette: Zozzancs, 2016.06.01. 12:49:01

Terawatt
Ingame nem látod a kampányban?

Okés írok priviben, viszont megtudná nekem valaki mondani, hogy a Chaos warriorsokat miért nem tudom letölteni?, pedig megkaptam a dlc-t:S

Terawatt
Üdv a klubban :D privben küldesz egy steam nevet tolhatjuk

El is szaladtam megvenni az utolsó steelbook-os darabot :D mázlim volt, nagyon jól nézki

Káosszal a 40-ik kör környékén éppen hogy kimozdultam Norscaból sé elkezdtem Kislev területeit felprédálni. És persze nem utolsósorban végre megvannak a Chosen egységek.
Most viszont újra a Chaos Wastes -re szólít a Slayer of the Kings küldetés. Nem baj. A szövetséges Nord törzseim addig tovább puhítják az ellenséget.

Terawatt
Igen. 280al élsimításon kívül minden maxra van húzva és nem panaszkodok :)

srácok, r9 270 es vidikarival 4 magos amd-vel és 8gb rammal érdemes megvenni?

Torzonborz
Még nem adtam fel, most végre megvan az összefogás a többi néppel plusz szégyenszemre a vámpírokkal is békét kötöttem. :D
Szóval most "csak" a káosz ellen kell kitartanom bár most már délen megjelent egy greenskin sereg. :(
Most van egy kis nyugi így rendezni tudom az erőimet bár a káosz által lerombolt 3 város hiányát rendesen megértem.

NA: hát nemtom, totál elveszett a lelkesedés iránta, bár ahogy olvastam a hivatalos fórumot nem vagyok ezzel egyedül, most is csak mediumon van a pvp1 server. :(

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

ha kinyuvasztanak a káoszosok akkor visszajössz Naval Action-ozni ?? :))))))))
(Zappa)
Torzonborz
Nnna megvolt a 100. kör és megjött a "puszi" a káosztól, gyakorlatilag már a túlélésért harcolok Empire oldalon. Természetesen segítség a környező területekről nincs mert hát miért is lenne. :D
Ja meg a vámpírok is kóstolgatnak közben szóval csupa jóság van.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Én sem sietek. A birodalmam reikland plusz 2 település. Viszont már csak 3 kör és elkezdhetek demigryph lovagokat képezni. Már alig várom hogy ezekkel a kis ragadozókkal egy erős rohamot vigyek be az ellenség soraiba. :)
Én a harmincadik kör körül tartok a káosszal, de még most volt az első rablóhadjáratom Kisev területére.De a Noscai törpéket már eltakarítottam az útból.

De nem sürget semmi. Idővel szépen elintézek mindenkit. :)
Én a birodalommal játszok most tartok kb a 40. körnél. Az élőholtak megtámadták a birodalmam szélén lévő településemet ahol a császár várta őket egy 16/20 sereggel (plusz a védők). A seregemben volt még egy olyan varázsló aki a levegőnek parancsol. Az élőholtak egy fullos sereggel jöttek ami élén Kemmler állt és még két másik olyan 8/20 sereg vámpír lordokkal az élükön. A lényeg hogy egy sereggel levertem mondjuk úgy hogy 2 fullos sereget. Igaz hogy vért izzadva de ment. Talán azért mert kb. a csata 3/4énél kiiktattam a 2 vámpírt és aztán Kemmlert. Jó kis játék ez.
Hogyan lehet a hatékonyan növelni a populációt káosszal? Legtöbb építésnek az az alapja,.
Terawatt
Csak egy kicsit néztem bele, de az advisor meg az objective-ek amik bejönnek sokszor hosszútávúak <úgy általánosságban>.

A Káosznál merre érdemes haladni?

Én úgy gondoltam hogy először Norscat szállom meg de az Advisor már Kislev ellen uszít. Szerintem nem kellene még a 15-ik kör környékén kezdeni a birodalommal. :) Még a Norscai törzsek között is van olyan aki kemény dió. + Ott van az a törpe terület is. Lezúztam a főseregüket, erre gyorsan berohant egy nord törzs és lezúzták az én legyengült seregemet. Úgy látom a káosszal lassan kell haladni és erősíteni seregünket miközben ki-ki rabolunk ezt-azt. De aztán már nem állít meg minket semmi. :)

Vagy még táborozgassak egy kicsit amíg összejön elég populáció a komolyabb egységekre?

De leglaább a hátország miatt nem érdemes aggódni. :)

Amúgy az Awaken Tribe opciót milyen sűrűn dobja be? Mert az első Nord településsel meg lehetett csinálni, de azóta nem ajánlotta fel egyszer sem. (Még csak norscában vagyok.)
Terawatt
Ork kampány 45.~ kör. Top knotz nagyon kinőtte magát. Hatalmas területe lett és a térkép jobb alsó sarkát is elfoglalta, pedig arra terjeszkedtem volna tovább. Egyik dwarf frakció pedig a vazallusom akart lenni :D ezt a srácokkal úgy honoráltuk, hogy kis törp cupákok lettek nyárson.

Waaagh!

Én ma vettem meg boltban, steam kóddal gond nélkül letöltöttem és telepítettem. Mindegy melyik verzió, de töltsd le és steamen aktiváld hozzá a chaos warrior DLC-t minél hamarabb, nehogy pár óra miatt késd le.

Ahogy nézem már a Norscai törzseknél sem opció mindnél a Awaken Tribe. Nekem legalábbis csak az első győzelmem után ajánlotta fel. A többit csak fosztani és lerombolni lehetett.

Káosznál merre érdemes terjeszkedni ? Mert ha ha egyenesen terjeszkedek, akkor már a 3-ik settlement a törpöké.
Én még csak holnap akarom megvenni, de lenne pár kérdésem. Írtátok már, hogy nem kell a lemez és csak steam-en kell aktiválni. Az ugye mind1 melyik verziót veszem meg a Chaos Pack mindegyikben benne van, csak keddig lehet ingyenes aktiválni? És ha felrakom a régi gépemre holnap de szerda környékén megjön végre az új, akkor arra is gond nélkül felrakhatom gondolom. Ha nem lenne határidős a Chaos Pack aktiválás, akkor azt a pár napot még ki is várnám, de így necces.

Gondolom lesz majd valami speckó küldetés hogy a másik Legendary Lord is bejöjjön.

A chaos corruption a szövetséges(Awaken Tribe) nemzeteket is érinti vagy ők már "velünk vannak" ezért rájuk nem hat?
Vagy legalábbis nem úgy mint az ellenségre.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.29. 11:26:03
Népenként egyelőre 2 van (káosznál ha jól tudom 3) és be lehet hozni őket (én is a törp végigjátszásomnál lepődtem meg, hogy orkoknál 2 lord is mászkált a térképen. Különböző dolgokat kell hozzá teljesíteni, hogy behozhasd a másikat is.

Sima lord is vezetheti a csapatokat.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Egy kampányban csak egy Legendary Lordunk lehet, vagy idővel a többit is be lehet hozni?

Vagy ha új csapatunk lesz azokat már csak simán a Lordok vezetik?

Chaossal a megnyert csaták is szép pénzt hoznak, tehát ahogy látom nem szükséges mindig kirabolni a települést (legalábbis Norscaban) hanem a saját területünké tehetjük. Jól jön majd a hátország.
Steamen regisztrálni kell, nem kell a lemez.

A dobozos verzióban van download code, vagy dvd-vel kell installálni? Mert nincs dvd lejátszó a gépbemben, de ma meg akarnám venni.

Lehet hogy sötétben olyan. Mintha az introban végig sötétben ált volna.

Végre ma nekem is meglett a játék. Eddig még csak arra futotta hogy belenéztem mindegyik kampányba de jónak néznek ki.

Ami viszont furcsa hogy pont a Káosznál nem volt tutorial. Pedig sztem pont az ő hadjáratukhoz kellett volna a legtöbb több infó.
Valaki megtudná nekem mondani, hogy az everchosen sisakja miért arany a játékban? Az introba sokkal joban néz ki, mert ott meg ilyen fekete és piros.
Utoljára szerkesztette: ricsei50, 2016.05.28. 14:47:11
Warhammer-t herohammernek is mondják, mert a hősök kicsit op-k benne, de itt ez előnyére válik, mert pont a játékban is kicsit op-k:) A gépnek is van, így ha mindenkinek van, kiegyenlítik egymást. Kicsit másképp kell taktikázni velük, mint a régi total war -okban. (Steam-en volt egy ember, akinek elkapták az egyedül mászkáló legendary lord -ját, 15 percig, lejátszotta, 12 -percig tarotta magát, és leölt kb 50 gyalogost, de persze körbevették és legyőzték:)

De vigyázni kell rájuk, mert ha levágják a generálist, akkora morálvesztés, hogy hamarosan megfut a fél sereged. (élőholtnál meg folyamatos attrition csata közben). Én elkövettem azt a hibát, hogy 3 körön át folyamatosan harcoltam a seregével, most a harmadik csatában nem merem közel vinni senkihez, mert 1/3 hp-n van:D
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.05.28. 09:33:50
Két napja kezdtem a birodalommal kampányt. Vh fokozaton nyomom, nagyon nehéz is. A 60. körnél járok-lehet több-eljött a káosz északról 2 nép is hajókkal keltek át. 4 Hadsereggel ostromolták a legészakibb váramat.Bár kifejezetten nem csípem a fantazyt, meg idegesítenek a hősök<#alien>, el kell ismernem nagyon élvezem a játék nehézségét-meg azt, hogy itt a legbonyolultabb a diplomácia az összes tw közül. Mindenkinek ajánlom.

Két hullámban jön a káosz, először csak pár kisebb, gyenge horda jön, ami lazán kezelhető. Aztán lesz rá egy külön event ami nekem mindig valahol a 80-100. kör között jött elő. Ezzel 3 full horda fog jönni, top egységekkel telerakva, a játszható hősök vezetésével + az aprólék ami eddig is a mapon volt. + valamikor a Norska népek is káosz vazallok lesznek és északról folyamatosan fosni fogják a seregeiket. Igazából nem volt nagy kihívás agyonverni a káoszt, amit ha megteszek (minden seregüket el kell pusztítani ehhez) azzal el is tűnnek véglegesen.

Igazából az a 2 Norska nép ami a mapon van, okozza az igazi problémát, mivel rengeteg területük van északon, amihez nehéz hozzá férni a távolság és az időjárási körülmények miatt. Igaz hogy gyengék az egységeik, de mivel olcsóak, sok seregük van. Ráadásul rohadt nehéz elkapni őket, ha egyszer átjutottak az elég széles határokkal rendelkező birodalmadon.
Utoljára szerkesztette: Szpecnyaz, 2016.05.27. 22:38:53

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Akkor hasonló lesz a dolog mint a Róma 2 TW -ben a polgárháború.

Egy bizonyos ponton majd megindul káosz és addigra komolyan fel kell készülni.

Kíváncsi leszek hogy vajon a Káosznak is lesz majd valami nemezise? Vagy náluk majd a Birodalom indul meg?

Holnap késő délután már én is kipróbálhatom. :)