1997
-
Prof William #796 A többi Wood Elf Legendary Lord nagy valószínűséggel majd ingyenes/fizetős dlc-k formájában érkezik. -
ratgab #795 Ariel tuti lesz...Darthu eléggé fontos része a Wood Elf lore-nak....Szerintem jó választás. Ilyen egyedi lord még úgysincs a játékban, talán a káosz oldalon.
Morghur-nak egyedi kinézete lesz ez szinte biztos! -
ricsei50 #794 És fizetek is, csak legyen nagyon tartalmas a game. Am tök jó lenne, ha beleraknának semleges dolgokat is. Olyanra gondolok, hogy pl a csatatérképre rakhatnának állatokat, lényeket, amik vagy menekülnek a sereg elől, vagy agresszívak lennének és a közelebb lévő seregbe rohannának. Pl a nagy térképen van egy hely ahol spiderek vannak. Na ha annak a közelében lenne egy csata, akkor a csatatérképen lerakna random egy feral archnarok spidert és vmeik sereg rosszul járna. Más helyre manticorokat, vagy csak szelíd lényeket, amik menekülnek, legelésznek. A new worldbe pl dínókat, ragadozókat, növényevőket. Sztem ez is új taktikai lehetőségeket oldana fel, mert vagy nehezebb helyzetbe kerülnél, vagy éppen kedvezőbbe. -
silverchain #793 Nana, a harmadik, negyedik lord-ért lehet majd újabb pénzt kérni. Csak nem gondolod, hogy ingyen odaadják:) -
ricsei50 #792 Igen, meg great eagle. Ezzel a dlc-vel igazi fantasy lesz a game. Bár nekem ez a treemen legendary lord nem tetszik. Nem vagyok vele kibékülve. Lehetett vna helyette Ariel. Treemenből elég lett vna az egység és a lord sztem. De tuti nem hagyják ennyiben, hogy csak 2 l.lord legyen az elfeknek. A többnek van 3-4 l.lord. Ez a beastmen lord aki a wood elf minicampaign boss lesz, ő kap vajon egyedi kinézetet? -
ratgab #791 Húúú igen....Erről is akartam írni..A mountok. Lesz itt a Forest Dragon is ám. -
ricsei50 #790 Az unicornisok mégis benne lesznek a dlcben. :-) Spellsinger mount-ként lesznek jelen a játékban. -
silverchain #789 0-7-ig azok a 8 db szál, próbálj meg kirpóbálni másik driver-t, újat, vagy régebbit. Nekem 970-esem van, tehát gyengébb gpu, mint a tiéd, 16g ram szintén, de fps drop nélkül megy high-on, win7 alatt. -
scraped #788 Szia silverchain!
Igen, win10, viszont dx11 - a dx12 nálam semmi javulást nem hoz, sőt, a dx11 alatt sokkal szebben fut a játék.
Néztem most gyorsan egy meccset (20v20 empire vs beastmen): az erőforrásfigyelőben felsorolt magok (0-tól 7-ig) közül kettő elképesztően meg van terhelve: a 7. játék alatt konstans 100%-on fut, a 2. közel 90%-on, a többi kb. azonos szinten, de meg sem közelítik ezeket (össze CPU terhelésre 50%-ot ír). Próbáltam már letiltogatni korábban magokat, külföldi fórumon írták, hogy segíthet... Mit gondolsz?
köszi szépen,
scraped -
silverchain #787 Win10 alatt játszol direcx12 -es beállítással? Mert a maxwell nem arra van kitalálva.
Ha nem, akkor feladatkezelőben nézd meg, mikor belassulás van, hogy mi eszi a processzoridőt, esetleg lehet, hogy a 4magos procidnak csak 1 magja dolgozik, a többi lazsál.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.11.18. 18:08:04 -
scraped #786 Szia ratgab!
Köszi szépen a választ! Próbáltam csökkenteni a grafikát, még high alá is, és semmi érdemi javulás, 1-2 fps, és ugyanazokon a helyeken szintén droppok vannak (arról nem beszélve, hogy a +60fps ajánlott gépigénye konkrétan ez a konfig volt..).
Jó volna látni olyan youtubert vagy streamert, aki fps-sel játssza a játékot, hogy lehessen látni, más konfiggal hasonló szituáció milyen értéket produkál - én sajnos nem ismerek ilyet. Esetleg ti találkoztatok ilyennel? (a játékba épített benchmark semmit sem ér, érdemi 20v20 gameplay kéne fps-sel)
köszi,scraped -
ratgab #785 én 970-el nyúzom a játékot egy jelentősen gyengébb processzorral és kevesebb rammal. Nálam is ultrát ajánl fel, de azért tud droppolni is rendesen...Valószínűleg sok lehet a gépnek az ultra, próbáld meg high-on (amúgy sem számít annyira ebben a játékban a grafika). -
ratgab #784 Neked is köszönöm szépen az észrevételt.
Szerintem amúgy szándékosan hagynak ki egységeket az első kiadásokból (lásd bestiák, vagy lásd akár a többi nép). Így viszont lehetőség van mindig apróságokat hozzátenni a játékhoz folyamatosan fenntartva az érdeklődési szinten.
Ariel... Jöhet ő még ingyenes lordként is akár....
Amúgy tényleg nagyon jó most Warhammer rajongónak lenni...Gondoljatok bele: Nagyjából 3 hónap és egy újabb népet kapunk, ezúttal pedig tök ingyen! -
ratgab #783 Köszönöm szépen...Megmondom őszintén kicsit összecsapottnak érzem (ne írjatok fáradtan ha nem muszáj) és sok mindenről lehetett volna értekezni, de így is hosszú lett nagyon.
Hát igen az évszakok miatt nekem is hiányérzetem van, de emellett annyi mindent belepréseltek a dlc-be, hogy szerintem ez most elnézhető. Ezek az elfek annyira egyediek lesznek, hogy nagyon új élmény lesz velük játszani.
Egyetértek egyébként és én is így jártam el...Beastman dlc karácsonykor 50%-ért azonnal vásárlós, főleg, hogy így már benne lesz a játékban az ő nagy nemezisük is az elfek formájában. -
scraped #782 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni teljesítmény "probléma" miatt. A következő konfiguráción futtatom a játékot:
- i7 4790K (4.0 Ghz)
- ASUS GTX 980 4 GB
- 16 GB Ram
A játék magától az ultra beállításokat kínálja, és ezen is játszom, vsync-kel A játék alapvetően szépen fut, csaták kezdetekor még 20v20-as ütközetekben is 60 fps-t sikerül elérnem, csata hevében ez lényegesen csökken, akár23-25 fps-re is. Az első kérdésem az, hogy ez normális-e ilyen konfiggal? (Úgy vélem, hogy igen, de jó volna megerősítést olvasni hozzá.)
A konstans fluid játékmenetet viszont egész egyszerűen nem tudok elérni - pl. egyes pályákon (pl. helman ghorst quest battle pálya) a kezdésnél sem érem el a 60 fps-t, inkább 40-42. Ugyanez történik egyébként ostromoknál is: ha ostromló oldalról nézem a várat, akkor jócskán csökken az fps. Mihelyst elforgatom a kamerát, és a váron belülről nézem az eseményeket, visszaáll a rendes 60 fps körüli értékre. A kampánytérkép egyes részein is furcsamód leesik az fps, és különös módon a vámpír egységekkel való csatáknál is valahogy érezhetően akadozgat a játék.
A kérdésem az volna, hogy hardvergonddal küzdök? Pl. egy jobb videókártya (akár egy 1080-as) megoldaná ezt a helyzetet? Nem azt várom, hogy 20v20 csatánál, zoomolva 60 fps legyen, tudom, hogy ez technikailag lehetetlen, de jó volna, ha csak indokolt esetben esne le az fps, nem pedig random, számomra érthetetlen módon.
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
üdv,
scraped
-
KingPunisher #781 Király lett a leírás szinte minden benne van ;)
Fasza a DLC nekem kicsit az évszakok hiányoznak bíztam benne bekerül és minden frakcióra lesz hatása, kicsit megváltoztatva a gamet.
Maga az elfek megvalósítása a kampánytérképen frankó, teljesen korrekt így, egységeik szépek izgalmasak, végre női harcosokat is látunk.
Eddig csak a beastman DLC-t nem rendeltem elő de ez megveszem, nagyon ígéretes tényleg új élményt fog nyújtani, beastman meg talán 50%-ba karácsonykor meglesz :D -
ricsei50 #780 Jó lett a leírás. Valóban egyediek lesznek, plusz benne lesz a seregbe sokminden, színes sereggel rendelkeznek. Nagyon tetszetős. Csupán 2 dolog hiányzik nekem személy szerint. Egyik az unicornis, amit azért még jó lett vna látni a wood elf seregbe. A másik Ariel, aki ugye a wood elfek királynője. De ettől eltekintve egyébként tökéletes. :-) -
ratgab #779 Na végre jönnek az elfek és nagyon jónak tűnnek... Ha megengeditek megint linkelném a hírt-tesztet-bejelentést, amit az elfek bejelentése ihletett. Nagyjából ezek a feature-ök jönnek majd az elf dlc-vel.
Hírnek indult aztán kvázi majdnem le is teszteltem pedig még ki se jött...
És az a poén warhammer rajongó társaim, hogy még egy csomó mindent meg lehetett volna említeni az új dlc-vel kapcsolatban. Nagyon tartalmasnak ígérkezik. Egyediek lesznek ezek az elfek nagyon is! -
#778 *nyálcsorgás* -
ricsei50 #777 Woohooo :)
Megjöttek.... és ragyognak :)
-
Prof William #776 Ez jól hangzik. Így sztem teljesen oké. -
ratgab #775 Valahol olvastam, hogy a CA célja a teljes Warhammer világ játszhatóvá tétele, a lore szempontjából meg a Games Workshop szorosan fogja a gyeplőt..Nem nagyon lehet szélsőséges irányokba elkalandozni. -
ratgab #774 A 2 játék úgy fog működni, hogy ha megvan az alapjáték akkor egyben tudod játszani mindet, de ha nincs csak teszem azt a második rész akkor csak azt a tartalmat. Valószínűleg a 2. rész, illetve a kiegészítő kiterjeszti a világot majd az újvilág felé, ahol a gyíkemberek, high elfek és a sötét elfek kapnak majd hangsúlyt, talán skavenek. Itt már minden bizonnyal be kell építeniük a hajózást is. -
ratgab #773 Köszönöm. Sztem a karácsony előtti tuti a Wood elfek lesznek (elf---mikulás segítője....karácsony-karácsonyfa---faember vonal...XD).
Ami engem jobban foglalkoztat, hogy Grombrindal és a Woodelfek között mi lesz az a második mágiaosztály és az az ingyen hős a free lc táblában.
Szeretném, ha valami új nép lenne mint ahogy írtam is. Grombrindal szerintem január közepén érkezik (közben eszembe jutott hogy Grombrindal mellé egyébként miért ne csaphatnának valami fizetős tartalmat akár!), Bretonnok februárban (melléjük is érkezhet valami fizetős tartalom is...utóbbi időben ritkán jött csak free lc fizetős tartalom nélkül). Grombrindal és a mai nap között meg még 4 free lc van beírva. Jelenthet ez akár 2 dlc kiadását novemberben és decemberben, vagy akár az a 4 free lc mind a következő nagy dlc mellett fog jönni? Nagyon kíváncsi vagyok és érdeklődéssel várom.
Old Friend: Na igen ez egy eléggé népszerű téma redditen is és igazából halvány lila ibolyája nincs senkinek. Talán a Birodalom kap egy teljesen új legendás lordot Kurt Helborg személyében aki Karl jóbarátja.
Érdekes még amúgy az előtte lévő dlc, ami egyékbént nem sima lord, hanem legendás lord lesz (CA munkatárs redditen megerősítette) és a kép alapján Vampire Counts kapja majd....Redditesek szerint egy új kisebb frakciót tesznek játszhatóvá, ami lehet Mousillon akár.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.11.09. 18:20:50 -
ratgab #772 Köszönöm. Remélem érződik a rajongásom a téma iránt :-). -
ratgab #771 Én egyébként azt gondolom, hogy a redditet olvasva hallgattak az igazán jó észrevételekre és átdolgozták a Wood elf frakciót és azért csúsztatták eddig megjelenést. -
KingPunisher #770 Empire Long Victory Hard fokozaton 105 kör :P elég jo volt bár azt kell mondjam nagyon sok függ attól, hogy a környező népekkel mi történik..
Lényegébe arra kell törekedni, már amennyire lehet, hogy egy nép se erősödjön meg túlságosan mert akkor hamar ellenünk fordulnak.
Főleg törpök hajlamosak legyalulni fél mapot utána meg birodalmat vagy Vámpírokat cseszegetni, volt olyan kampányom ahol a 10. fullos sereg leverése után meguntam, egyszerűen hiába verte le az ember csak szarta ki az uj seregeket.
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2016.11.09. 18:11:38 -
KingPunisher #769 Fene tudja azért technikailag akkora térkép ennyi néppel elég nehézkes lenne, bár lehet csak az "amerikai" kontinensek kis része kerül be. Akkor viszont ott nem igen lesz komoly ellensége lizardmeneknek vagy elfeknek, 1-2 nép esetleg..
Kíváncsian várom, hogy oldják meg, a wood elfek után okosabbak leszünk mennyire kreativak, illetve mennyire mernek elszakadni a lore-tól.
Az első részt gondolom a bretonok zárják le az öreg barát meg gondolom valami legendás hős lesz a régmúltból.
Sigmar esetleg :D azért valamilyen formában ütős lenne bekerülése..
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2016.11.09. 13:07:14 -
Prof William #768 Azt mondják hogy még 2 játék lesz... Vagyis ezek lesznek majd azok amik magát világot is kitágítják + hajózás stb... Ha jól értem viszont ez két játék is beleépül majd mostaniba? Mint pl WoW kiegészítői? Tehát végén kapunk egy mega-játékot, a teljes Warhammer világgal meg többivel?
Az valami csodálatos lesz. :) -
ricsei50 #767 Sztem nagyon jól sikerült. :-) Az biztos, hogy a következő két egymást követő dlc grandiózus lesz. Wood elfek, bretonnia eleve két új nép. Sztetek mire utalhatnak azzal a kérdőjellel? Ez még érdekes téma lehet. Várom a véleményeket. An old friend? -
KingPunisher #766 Ne viccelj bármit szívesen látunk itt ami WH TW.
---
Jó hírek reméljük hogy az eltolt idő minőségibb tartalmat is fog hozni ( ugy Bretonokat idénre ígérték) Wood Elf is csúszott..
Talán elég jól arattak az eladásokkal és tényleg próbálják fenntartani a színvonalat (messze az eddigi legjobb TW.. szerintem )
Lassan azért jöhetnének az Elf infok kis videok, igen szeretem azokat is.. -
Darkman86 #765 Jó cikk lett. Engem nem zavar ha belinkeled őket. -
ratgab #764 Engedjétek meg, hogy megosszam az értekezésemet a témában.
Old World kiadás, Bretonnia és a dlc tervek
Amennyiben ellenszenves számotokra a dolog, hogy megosztom a saját írásomat, akkor jelezzétek és nem teszem többé....Köszönöm a megértéseket. -
ricsei50 #763 An old friend? Na az mit jelent? :-D -
Darkman86 #762 -
Andriska86 #761 Ahogy én tapasztaltam, elég erős proci is kell a játékhoz, nálam azt csúcsra járatja.
Én egy GTX 760-as kártyával játszom, és ultra beállítások mellett és sweetfx-szel (alacsony élsimítással, high árnyékokkal) stabilan hozza a 35 körüli FPS-t, közel FHD felbontásban.
Szóval akár egy 2 gigás GTX 760-as kártya is jó lehet, amit használtan már 30-ért megkapsz, persze kicsit rizikós, mert garancia már nincsen ezekre, meg amúgy is elavult kártyák. De ha mondjuk sikerül kifognod egy használt 4 gigás GTX 960-ast garival 45 körül, az egész jó bolt.
Ha újat akarsz, akkor egy GTX 1050 Ti kártya jó vétel lehet 60-ért. -
ricsei50 #760 Nagyon fincsi :-D Most már biztos, hogy karácsony előtt jönnek a wood elfek. De jó lesz ;-) -
Darkman86 #759 2017 februárban jön a Total War: Warhammer - Old World Edition.
We are thrilled to announce that in February 2017 we will be releasing a new edition of Total War: WARHAMMER with selected high street retailers. The big news is that it comes with a new playable race – Bretonnia. Why should you care if you already own Total War: WARHAMMER? Because you can download the Bretonnia Race Pack for free then too!
A contrast of lowly peasant masses and proud knightly orders, the feudal kingdom of Bretonnia features a host of powerful units and is lead into battle by a choice of three playable Legendary Lords; King Louen Leoncoeur, Alberic of Bordeleaux and the Fay Enchantress. More details about this iconic Warhammer Fantasy Battles Race will be revealed in the new year.
We’ve answered some of the most likely questions below.
1) What’s in the Total War: WARHAMMER – Old World Edition?
It is the original game, plus the Bretonnia Race Pack and an exclusive novella, ‘The Prince of Altdorf’ by Total War Writer Andy Hall.
2) Does it come with all the DLC? Is it a GoTY or Gold version?
No, it’s the original game and the Bretonnia Race Pack, and all the free-LC we’ve released to date of course. There are no plans to release a Gold or GoTY version of the game currently.
3) Why are you releasing this Edition?
It’s a great opportunity to mark the inclusion of a great and iconic Warhammer Fantasy Battles race, and a great point for anyone who hasn’t dived into the Total War: WARHAMMER game yet to get on board.
4) What will existing players get?
If you already own Total War: WARHAMMER, your game will be updated, and you will see the Bretonnia Race Pack available for free download in the Steam store. However, ‘The Prince of Altdorf’ novella is only available with physical copies of the game.
5) You said Bretonnia was coming this year, why is it delayed till February?
As we mentioned at the time, our free content plan is subject to change, and we took the opportunity of repackaging the game to add in more content for Bretonnia, with additional units and a third Legendary Lord for example.
6) Is anymore DLC coming for Total War: WARHAMMER?
Yes, our next major DLC expansion, and the next Free-LC is due before Christmas. It is growing now, there will be more news soon.
7) Will there be any more Free-LC after Bretonnia?
Yes, checkout our latest Free Content schedule for a hint: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_WARHAMMER_Future_Content_Blog#Free-LC -
davidbog #758 Valóban attól függ hogy mennyit pénzt vagy hajlandó áldozni rá. 60000 Ft körül már elég jó kártyákat kapni, véleményem szerint aki ilyen árkategóriában gondolkozik, annak egy GeForce GTX 1050 Ti vagy Radeon FX 470 videókártya jó választás. Vagy ha valamiért a régebbi szériák szimpatikusabbak, akkor a Radeon R9 390-es vagy az GeForce GTX 950-asa is ez a teljesítmény/ár kategória.
Szerintem azért minimum egy régi i5 vagy FX 8350 proci kell a játékhoz.
Nekem egy három éves Gigabyte Radeon HD 7870 OC-m van, ezzel videókártyával és i5 3570k porcival illetve 8GB RAM-al egész jól fut High beállítások (árnyékok mediumon vannak, az egység méret viszont ultrán) mellett. A 20-30 fps szerintem átlagban meg van, mert csak a legnagyobb csatákban kezd el belassulni a kamera mozgás. Úgyhogy ha csak 20-30 fps a cél medium beállításon akkor szerintem arra nem kell 60000-es kártya. Ehhez elég lehet az eggyel kisebb érkategóriás kártya is a 45000 Ft körüliek. Ilyen a Radeon FX 460-asa vagy az GeForce 750 Ti kártyája. Bár szerintem érdemesebb egy ~60000 Ft-os kártyát venni. Ezekkel el lehet lenni 2-3 évig.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.11.03. 01:11:10 -
ratgab #757 Nehéz kérdés...Mennyit szánnál rá? Szerintem egy (asus-t vennék) GTX 960-al már biztos simán elmenne akár több fps-el is. Mondjuk az 60 000 Ft körül megy.
Az a GT 720 már nagyon karcsú kártya...Amúgy milyen proci mellé raknád?