Total War: Warhammer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdekes elem lesz, hogy el tudunk tűnni majd a kíváncsi szemek elől és rejtetten tudjuk majd fejleszteni a hordát, illetve toborozni. Átjárhatatlan területeken is lesz mód Bestiákkal átkelni, illetve alap stance-ként kapásból ambusholni tudunk majd. Az új egységek mindenképp üdvözlendők, illetve 2 új legendás lordot is kapunk majd...Lesz nagy felbolydulás az eddig viszonylag nyugodt empire terüelteken is (ha jól érzékeltem a képekből Tílea mellett fognak kezdeni a Bestiák a déli vidéken).
Az új külön játszható kampány jó ötlet....és ha jól érzékeltem azért a meglévő népek is kapnak majd a DLC-vel ezt-azt.
Kicsit azért az árcímkét sokallom...15 eurót kérni egy dlc-ért azért egy picit azért too much..10-et simán kiadnék érte...Azért lehet a 15-öt is meg fogom adni.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Fincsi. Ígéretesnek hangzik.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.07.14. 10:01:54
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Beastmen race + grand campaign, és valami új fajta story campaignt is kapnak, ‘An Eye for an Eye’ néven. Ez fizetős, kapunk mellé free LC-ként 2 új mágia iskolát Lore of the Beast és Wild néven, plusz Empire kap Amber Wizard hero unitot. Markus Wulfhart nem lesz, de én elégedett vagyok nagyon-nagyon így is. Megjelenés Júl 28, ma már lehet majd preorderelni steamen 10% kedvezménnyel.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.07.14. 08:56:08
Én nagyon örülnék egy külön Beastmen frakciónak, de ilyen kevéssel a megjelenés előtt nem hiszem. Max egységeket kapunk, meg egy LL-t.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.07.13. 09:30:50
Két hete épp nézegettem, milyen egységek lehetnek a bestiáknál, mert én csak azt az 5-6 félét ismertem ami a Call of Warhammer modban is volt. De aztán kiderült, hogy rengeteg féle van belőlük. A kentaurral (centigornak hívják) és a harci szekerekkel lovasságuk is van, sőt repülő egyságeik is vannak és a különböző minotaur fajtákkal jó pár nagy bestiájuk is.
Gondolom ezek is horda módban lennének.
Na végre valaki aki Nurglét szereti. A rajongók közt talán ő legnépszerűtlenebb káosz isten, a könyvekben (akár fantasy akár 40k) is ő szerepel a legkevesebbet. Nálam is csak a második (Khorne a kedvencem), de valahogy az undorító és gusztustalan mivoltuk ellenére kedvelem a "gyerekeit". Majd ha szeparálják a káoszt az isteneik szerint és bekerülnek a démonok is akkor majd lehet élvezkedni Nurgléval.
Amúgy hozzáértők azt mondják, hogy Bestia frakció érkezhet, amit a levél tartalmából szűrnek le (Drakwald lore szerint számos Bestia törzs otthona és az eltűnések rájuk utalnak).
Más teóriák szerint ez a következő ingyenes empire hősre utaló levélke, aki 3 nap múlva lesz vagy bejelentve vagy akkor jelenik meg....Ő lesz a Huntmarshal hős.
Teóriák közül nekem a Bestiák tetszenek a legjobban (végigolvasva az okfejtéseket sokan azt mondják nem Nurglera utal a levél, hanem egyértelmű Bestia frakció fog érkezni...talán egy új empire hőssel tűzdelve). :-)
Egyebkent lovesem nincs, nem vagyok lore master. :)
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
To the Huntsmarshal,
Please pay the messenger-boy handsomely for getting this letter into your hands. I made a promise of a few gold crowns to ensure its speedy delivery but did not have the funds on me. The letter is urgent because I have, as you requested, tracked down our prey.
Alas, it is too late for the folk of Mittelwig. I came across the hamlet to find the buildings burnt and no sign of the villagers. They have scattered… or were taken. While that is not conclusive proof in itself of what we fear, on further investigation I found the small Sigmarite shrine desecrated; destroyed beyond any semblance compared to the ruined tavern and smallholdings. Tracks disappeared into the Drakwald. Some prints were from men and women no doubt; others were not.
As dusk came to the empty village, I left, for there was a fell chill about the place. I am now in a coaching inn, a few leagues north, where I write to you by the light of the roaring fire, which offers colder comfort than it should. I suggest we meet here before we move on the threat, three days hence. Seek out the Bloody Moon Inn, and you be the judge whether that name is a dark omen or a good one. For me, it speaks of doom - the locals in this very inn whisper that the father of crows is abroad.
Bring your bow of amber, it will be needed.
Yours
Hergig Kampfer, Imperial Jaeger
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
A kampány térképen meg a különféle feliratokról csöpög.. azért 2.5 euro ide vagy oda Wh-be kell a vér ..
Szóval azért talán mégsem olyan rossz dolog. Lesz ennél kevésbé értelmes DLC is ;) pár ujratextúrázott unit stb.. de hát a döntés mindenkinek adott veszi vagy sem.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Én az összes TW-t megvettem, de hogy erre nem adok nekik pénzt az fix.
Majd talán ha vmi értelmes DLC jön.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
A DLC-k meg opcionálisak, nem muszáj megvenni, vagy várj vele fél évet és megkapod fél euróért, én megvettem mert lassan 100 órát tettem bele a játékba, ha megnézed egy mozijegy 2000ft és jó esetben szórakozol 2 órát.
MoDokhoz meg annyit várd meg míg frissítik azokat is a patchez, esetleg iratkozz le róluk addig és ugy próbáld betölteni a kampányt.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Amúgy akinek van kedve nézelődjön a MOD-ok között. Vannak nagyon jók. A Káosz kampánynál akár 4-5 kör is elmegy az egységek pótlására a nagyobb csata után, de az egyik MOD 30% felgyorsítja azt. Vagy vannak már új egységek is. Az egyik kedvencem a Chaos Dwarfs. Érdemes nézelődni.
Kiadtak valamit DLC-nek, aminek már alapból a játékban lett volna a helye.
Itt lényegébe az összes civilizált rendpárti faj beállt a birodalom mögé az orkok kivételével mindenki szövetséges lett és elindult a Chaos ellen. ( sajnos azért itt az AI nem igen remekelt a breton lovasság a területeimen sétálgatott ahelyett hogy Archaont gyepálta volna)
Jó hangulata volt azért a dolognak :)
Elkezdtem Chaossal és bizony egész más stílus más élmény, remélem minden fajnál érződik majd ez. Azért Chaos jobban tetszik, egységeik hangulatuk nekem iszonyat átjön.
A legjobb taktika a lovasság ellen, főleg a távolsági ellen azok pedig a vargheistek, amik lekötik őket, aztán mehet valami gyorsabb sebzést biztosító egység (ghoulok jók erre, illetve a cryp horrorok, vagy esetleg a szellem egységek...de vigyázat ezek nagyon könnyen hallnak, tehát valamivel el kell terelni az ellen figyelmét mielőtt bevetjük őket).
Emberek és törpék ellen én azt alkalmaztam, hogy először ledaráltam a távharcászaikat, majd a felszabaduló lovassággal és repülő egységekkel hátbatámadtam a gyalogságot...Ez általában rendkívül hamar megtöri a morált.
Ostromokat én legtöbbször autoresolve-ban oldottam meg (persze brutál veszteséget össze tud szedni ilyenkor az AI valamiért). Mivel VC-nek nincs távolsági egysége, sem ostromgépei, ezért mindenképp páncélozott egységeket vagy sok hp-s egységeket javasolnék....Lehetőleg egyszerre érdemes megrohanni a falakat, távharcászokra rázavarni a varheisteket, hogy eltereljék a figyelmet, míg a harcosaink megközelítik a várfalat...ha pár csapat feljut a falra onnantól már idő kérdése a győzelem...Tehát megint csak a graveguardok lesznek a nyerők, de ebben az esetben a pajzsos verziók...3 vargheist szintén kellhet...terrorgheist must have...varghulf megint csak....pár egységgekel rámennék a kapura és onnantól kezdve a varghulf teheti a dolgát a városban...
Esetleg lehet próbálkozni szellem egységekkel...őket kevésbé fogja a fizikai fegyverzet.
Gyenge egységekkel kb nincs értelme foglalkozni egyébként....Gyakorlatban tulajdon képpen tök mindegy, hogy csatát vesztesz vagy elbuksz egy nagy ostromot....A lentebb leírt nagy csaták esetén kialakuló tömegsírból 1 perc alatt újra lehet egy komplett csapatot teremteni. Tehát minden csatában legyen az a célja egy jó VC játékosnak hogy a lehető legnagyobb veszteséget okozza az ellennek.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.06.24. 17:32:57
esetleg még annyi, hogy milyen egységeket ajánlasz lovasság ellen? és milyen összetételű csapatot ostromhoz?
Távolsági lovasság ellen kb esélytelen vagyok, repülő dögök meg kevesek hozzájuk...
Az elsőre a megoldás az ügynökök. Pl. a vámpírok már 6-7-es szinten +3-al növelik az ellenséges területen a korrupciót (nekromanták szintén....Banshee-kre nem emlékszem..egyébként ők viszont remek bérgyilkosok, illetve a wight kingek is bérgyilkosnak jók, illetve bomlasztó ügynöknek, valamint kiváló harcosok). A másik amivel lehet a korrupciót növelni az egy bizonyos épületág, aminek most nem jut eszembe a neve (ez a környező területen növeli a korrupciót egy bizonyos szintre fejlesztve).
A második a pénz kérdés: Alapból nehéz a VC nép, mert ugye a gonosz népek közé tartozik, ergó senki nem szívleli igazán (káosz meg nem egy diplomatikus fajta....sőt a káoszpuszták népeivel se lehet majd egyezkedni pl. kereskedelemről).
Tehát innentől kezdve a kereskedelmi opciót kvázi el is felejthetjük. Diplomácia terén amire futja az a békekötés vagy ha telenyomjuk pénzzel a jó beállítottságú népeket akkor lehet velük egyezkedni (Tíleával sikerült szövetségre lépni a játék vége felé, de 100-150 000 arany árán csak szóval ez a játék kezdetén esélytelen).
De mégis hogy szerezzen a kezdő vámpír így lóvét? A válasz a kezdő területben keresendő. Először is menjünk rá a főépület fejlesztésére bőszen, mert abból jön a rengeteg pénz, másrészt kellenek a 4-es szintű vámpír és nekromanta épületek, mert a VC-k legfőbb pénzforrását ezek adják. Emellett érdemes még szétnézni a fejlesztési fában is....Jobb alsó ág vége felé combos bónuszokat találunk ezekre az épületekre vonatkozóan. Amit még érdemes megtenni az a Banshee-k és Nekromanták tömeges gyártása. Van ugyanis egy remek kis skilljük mellyel már 6-os szinten is 15% pénzbónuszt kapnak. Ráadásul ezt a bónuszt ahány ilyen ügynököd van mind megadja. Tehát ha termel a kezdőterületed (apropó a két vámpír nemzettséget kapásból likvidáljuk, mert kell a 2 teljes provincia és a rájuk rakható eddictek már az elejétől), kezdő provincia termel neked 6000 aranyat (vagy a vámpíroknak megfelelő valutát), akkor az bizony ügynökönként 900 arany bónuszt jelent, ami levonva az ügynök 250 arany mértékű zsoldját még akkor is 650 arany (500 aranyat termel egy 10 000 aranyas épület fejlesztések nélkül), tehát nagyon megéri már az elején alkalmazni az ügynököket...Mellesleg áltukban is fejlődnék, tehát lehet velük később jól bérgyilkolni is.
Stratégiai szempontból ugye alap az első 2 provincia mielőbbi megszerzése....Majd tetszőlegesen az emberi népek felprédálása (elején ne nagyon kössünk bele az Empire-be mert ráfaraghatunk)..Ha kicsit megerősödtünk a törpéket elkezdhetjük piszkálni. Amíg az orkokra kell figyelniük addig nem veszélyesek...Amíg még megosztottak (több klán) meg még annyira sem. A törpök pusztításánál mindig használjuk raid opciót mert akkor nincs attrition ha a területükön rohangálunk (igaz ez lassú mozgást eredményez, cserébe viszont jön némi pénz). Emellett attrition ellen jó még a vámpírizmus terjesztése, de ez lassú folyamat és az ellenséges ügynökök csökkenthetik az eredményességünket jócskán.
A VC egyik nagy előnye csatában, hogy nem baj ha bukunk néhány csatát, sőt. Arra viszont ügyeljünk, hogy ha bukunk nagy ütközeteket bukjunk be és okozzunk annyi veszteséget amennyit csak lehet (lehetőleg a legendás lorddal, mert ők újjáélednek, szemben a sima lordok nagy részével). Ugyanis csata után ha még nagy veszteségek árán, de meg is verjük az ellent (vagy akár ha csak simán nagy veszteségek árán,de vesztünk), akkor kapásból fel lehet éleszteni a csata során elhullottakat...Minél nagyobb volt a csata, minél több volt a halott annál erősebbeket. Tehát ha egy nagy ütközet során a több 1000 emberünkből nem marad csak 100, viszont az ellenfél is jelentős erőket vesztett, akkor akár instant fullra tölthetjük a seregünket (ilyenkor sírhant jelenik meg a térképen és írja, hogy mennyi áldozat volt a csata során....Ahogy élesztjük a katonákat úgy lesz lehetőség egyre kevesebb egységet feltámasztani). Csatától függően akár top tier egységek (varghulok, varghestek, szellemek, graveguardok).
Nemcsak a VC-re de minden egyes népre (törpéknél biztos van ilyen ügynök) igaz, hogy van egy ügynök, amely eleve képzett egységek képzését tudja eredményezni bizonyos skilljei által. VC-nél ez a Wight King, törpéknél a Thane...A képesség maximális kifejlesztése után +3-as szintű egységeket tudunk toborozni abban a régióban ahol az ügynök tartózkodik. Kombinálva ezt bizonyos fejlesztésekkel (VC-nél egészen ha jól emlékszem +2-es szintű egységeket tudsz fejleszteni alapból bizonyos technológiák kikutatásával), eddicttel (+1-es fejlesztésű egységeket ad az egyik), a nekromanta épülettel (első szinten +1-es szintű gyalogosokat ad, második szinten +2-t), az armory épülettel (második szinten ha jól emlékszem +1-es fejlettségű egységeket ad) és egy Wight Kinggel kapásból 9-es szintű egységeket tudsz toborozni, ami jelentősen hatékonyabb és erősebb, mint egy teszem azt fejlettségi szint nélküli vagy +2es egység (itt jegyezném meg, hogy 1 tartományban ha 3 város van akkor 3 armory-t is építhetsz, aminek összeadódik a bónusza, tehát + 3-as egységképzettségi bónuszt ad).
Ügynököket fejlesszük, mert ha az ellenfélnek van egy max szintű azt csak max szintű tudja üzembiztosan semlegesíteni (gyakran csak sérülést okozni neki, viszont ha mákunk van akár meg is ölheti).
Nagyjából ennyi most hirtelen...Ha van valami konkrét kérdésed tedd fel nyugodtan VC témában.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.06.23. 16:07:55
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Erre igazán gondolhattak volna. Igazán megnéztem volna, hogy mi lesz ha pl Achalon nyer, erre semmi?
Ez elég nagy baklövés...
Most nézem, hogy jobb oldalt a leírásban megadta, viszont a fönti menüsorban Short Campaing Victory-t ír.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.06.22. 11:25:13

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.22. 08:35:55
éljen a hangulat!!!
Bár most szimpatizálok az íjászok lecserélésével puskás unitokra, ahogy láttam hátsó sorokból is tüzelnek és iszonyat páncélátütésük van, saját hősömön tapasztaltam ^^
Egyébként én abszolút VC szimpatizáns vagyok csak minden fajjal végig akarom játszani a kampányt és ezért gondoltam elsőnek az Empire talán a legjobb, ennek ellenére megkedveltem őket de azért következőre az Orkok majd jol megsütögetik őket :D
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2016.06.21. 17:32:59
Amúgy vannak trükkök, amivel könnyen lehet nagyon jövedelmező gazdaságot felépíteni hatalmas területek nélkül is (nekem jelenleg 500 000 aranyam van és körönként olyan 3000 jön be....7 fullos seregem van és így is jön a profit).
Dlc-kre: Alig várom az új tartalmat, új egységek új ízt adnak majd a meglévő népeknek, új lordok szintén, új népekről már ne is beszéljek...Kiegekkel, DLC-kkel még jobb is lesz a játék, pedig már most is szuper.
Ami viszont érdekes, hogy korántsem én vagyok a világ ura 3-4 legerősebb nép csak az Empire :P azért ez mutatja mennyit is fejlődött a játék, régebbi részekbe az utolsó 50 kör már csak formális volt.
Szövetségek sem bomlanak fel a végén sem gyakorlatilag a törpökkel nincs is min háboruzni mivel ugye egymás területit nem lehet elfoglalni, így szépen elvannak az orkokkal.
Varg erős még északon de hagytam szövetséges perem népeket ők elég szépen feltartják őket.
Jó lett ez a game nagyon, ha ezt a DLC-k kiegek tovább tudják fokozni a végére igen monumentális kis game lesz.
Ami viszont fura elitebb cuccokat még nem is használtam :P pedig tankra stb kíváncsi lennék, de sajnos fenntartásuk megölné a gazdaságot.
Törpéket hagytam beásni magukat azért ilyen nyögvenyelős...Meg a káosz horda támadásakor a Birodalomnak segítettem, amikor lehetett volna őket könnyen gyorsan cseszegetni.
Empirenál rengeteget jelent, hogy nincs attrition, míg Vampire Countsnál mindenhol, ahol nem kezd a Vampire Counts (a játék elején ez összesen 6 régió)előbb rendezni kell a corrupciós helyzetet, hogy hosszú távon be tudj rendezkedni (várost is hiába foglalsz, mert ha nincs kellő mértékű corruption irdatlan mennyiségű elégedetlenséget okoz a lakosság körében). Ráadásul az ellenséges ügynökök merésznek dolgoznak az ellen, hogy korruptáld a földjüket, szóval nem egyszerű a dolog. Vampire Countssal lassú tötymörgő játékot lehet folytatni...Ha meg hagyod a megmaradó népeket, hogy megerősödjenek akkor meg pláne.
Harcban is egyedi elbánást igényelnek az élőhalottak...Náluk fokozottan számít a tábornokokra való odafigyelés, mert ha ők elesnek akkor vége a csatának...Ergó őket ritkán lehet a darálóba küldeni, tehát az egységekkel kell ügyesen bánni. Nem segít sokat, hogy VC-nél nincs távharcász egység sem és nincs ostromgépük, amivel azonnal lehetne a fallal ellátott városokat ostromolni. Ez megint lassító tényező.
Viszont hihetetlen gyorsan tudják visszatermelni az elhullottakat (megfelelő pénzmennyiség esetén akár 1 kör és van egy fullos akár baromi erős sereged), ami eszméletlen nagy fegyvertény lehet...Sajnos erre is kb a 450. körnél jöttem rá....Mondhatjuk ez a tanuló fázis.
:-D
Meg ahogy írtam is rengeteg időt elvett a törpék elleni harc...Legalább 250 kört tököltem vele. De alapvetően igazad van...Az elején nagyon eltötymörögtem és most iszom a levét (ahogy írtam törpéket folyamatosan piszkálni kellett volna, káosz alatt meg szép nyugiban felprédálni a birodalmat. Most meg mire kiírtottam a törpéket az emberek terjeszkedtek el annyira, hogy nehéz lesz őket kifüstőlni (32 régió....habár ezeket a területeket el tudom foglalni...a törpék karakjaival szemben) Hát mindegy ez már egy ilyen végigjátszás lett...Majd legközelebb ügyesebb leszek.
Körlimit: Mindig úgy éreztem korlátozva vagyok és siettetnek...Speciel én sose rajongtam érte, de tény hogy pörgősebbé tette a játékokat.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.06.20. 21:51:18
Egyébként ez hogy kivették az idő limitet elég szomorú, legalább akkor ilyen 200 kör felett jöhetne olyan chaos horda ami mindent bedarál :D