1997
-
#956 Nem tudjátok mikor kapjuk meg a Grombrindal The White Dwarf kieget? -
DantesHUN #955 Tudom sokak szerint jobb így és lehet én maradi vagyok de nekem a Rome 1 és a Medi2 jobban tetszett, az a rendszer jött nekem be legjobban. -
Nos #954 Na ezzel teljesen egyetertek. Es mivel az ai olyan amilyen, tenyleg jobb ha egy fal van. Egyelore. -
KingPunisher #953 Hát ezzel nem tudok egyetérteni..
-seregeket azért nem lehet hadvezér nélkül mozgatni mert sokan sírtak anno hogy millionyi kis csata döntő fontos ütközet nélkül nagyon monotonná teszi a játékot ( teljes joggal)
-minden városba lehet fal ( szart sem ér ? ) hát kb 2x túlerőt simán meg lehet fogni a falaknak köszönhetően, ráadásul AI nem is eszetlenül támad szóval jó pá kör ostrom után indul csak meg, addig simán oda lehet érni
A korlátokat is írtátok.. régen egész várost láttad mehettél körbe ostromolni stb ... és mi volt ??? katapultal falakat kilötte ember majd kis ijászok és be a talpas joszágok, ugyan már ez kinek hiányzik ? Végre van ostrom izgalom falakon dől el a harc!!
Ez messze a legjobb Sp TW (Multiba a Shogun 2 a király )
Amugy azt hallottam, hogy middenheim és a bretonok melletti vámpírok is játszhatóak lesznek ^^ reméljük..
Ja és Diplomácia :D ha valaki szövetséget ajánl meg kell nézni kivel milyen a viszonya, szövetséget csak akkor érdemes kötni ha valóban szükségünk van az adott nép segítségére..
-
ratgab #952 A 3-as pontod pont téves...Minden városnak lehet fala, csak meg kell építeni.
4-es pont...Nem tudták kivenni ami nem is volt benne (majd a következő kiegészítőben fog helyet kapni valószínűleg) -
ricsei50 #951 Nekem van még pár dolog ami hiányzik. Például ha kis települést támadok, akkor miért nem településről indul a csata? Miért csak egy sima terep, mintha csak szimplán találkozott vna a két sereg? A település sehol. A másik amit a rome 1 óta nem is láttam az, hogy kampány térképből be lehetett tekinteni egy faluba vagy városba és láthattuk ahogy az emberek ide oda járkálnak az után. Milyen jó lenne ugyan ez, csak pl törpökkel vagy az elfekkel. -
DantesHUN #950 Plusz, a Rome II-óta volt néhány olyan változás, ami szerintem nem volt jó.
-nem lehet sereget hadvezér nélkül mozgatni. Pedig sokszor jól jönne, hátra hagyom a lassabb egységeket, és csak a lovasokkal előre megyek, hogy még vissza érjek időben pl: egy várost védeni. Na ilyen nincs.
-a városokba nem lehet helyőrséget tenni hadvezér nélkül. Hanem, csak van pár épület ami ad némi helyőrséget, de az semmit se ér.
-falat csak a tartomány központi városa kaphat...a többi meg védje meg magát ahogy akarja
-a Warhammer-be ráadásul kivedtték a flottákat, pedig milyen jó ljönne teszem azt az északiak ellen, tengeri blokkáddal letudni őket, de nem másszak fel oda, pazaroljam a csapataimat.
Ezek a dolgok még a Medi II idején sokkal jobbak voltka-jó lejászható tengeri csata ott se volt, de hajókat lehetett gyártani azért.
De az hogy ne lehet csak úgy pár egység erősítést oda küldeni mert hadvezér kell mellé, meg nem lehet rendes védelmet kiépíteni egy városban...
ezek a Rome II-vel nekem nem tetszenek. Kevesebb a stratégiai lehetőség, egyre jobban korlátok közé szorít a játék. -
DantesHUN #949 Ezek a dolgok azért részben ilyen Total War-os hibák. Minden részével játszottam, ismerem mindet, de az hogy még mindig ott tartunk a gép időnként totál értelmetlen fasz módjára viselkedik, hogy az ellenfél nem erősebb vagy jobb nálad, csak csal egy kicsit, hogy szopasson és lelassítson mert ettől lesz ,,nehezebb" meg kihívás benne.
Ez a hozzáállás a TW-kben már kicsit unalmas ennyi rész után. -
Lacc 88 #948 Én is elég sokat láttam, de sajnos amiket próbáltam nálam nem mennek. Többnyire azért mert van már vagy tucat MOD felrakva nálam és bekavarnak egymásnak. Én inkább várok amíg hivatalosan is kiadják őket. -
Lacc 88 #947 Na ez egy kurva bosszantó része a játéknak. Én az Empire kampány alatt az elején mindig kisegítem Karak Norn törpéit és lenyomom nekik Skarsnikot. Olyan jó érzéssel tölt el, hogy van egy törp szövetségesem a közelemben. Viszont ahogy én békét kötök a környező népekkel ők folyamatosan háborúzni akarnak valakivel és hadat üzennek nekik. Ez addig még tűrhető amíg a kevésbé barátságos népeket szopatják, viszont egy idő után az én legrégebbi szövetségeseimet is cseszegetik. Ha nem velük vagyok akkor meg pár kör alatt nekem is hadat üzennek bármilyen kapcsolatban is álltam velük addig.
Amúgy a legtöbb kampány vége sajnos már dög unalom. Tele vagy seregekkel pénzzel meg területtel és már csak pörgeted a köröket, hogy a végére érj. Néha már várom ki köt belém. Az északi törzseket meg én akkor szoktam likvidálni ha a Káoszt már levertem és van elég pénzem meg szövetségesem. 2-3 sereggel megindulok és a szövetségeseknek is kijelölöm mit támadjanak. Többnyire hallgatnak is rám elvégre nagy király vagyok :D . A korai körökben meg inkább kiküldök 1 sereget ami védi a szövetségeseket is és ha úgy van átugrok lerombolni néhány közelebbi településüket. Még az segíthet ha a hősöd olyan skilljeit erősíted, amik növelik replenishment rate-t és csökkenti az attrition-t. Plusz ezekhez van MOD is én azt is használom. -
DantesHUN #946 Megnyertem a long kampányt, az Empire-el, a utolsó körökre azt hittem kitépem a hajam vagy valami. Mondom jó, egy város kell. Mindössze. Odamegyek ép elfoglalnám erre valahonnan előkerül egy kis mini sereg és egy északi városomat lerombolja. Pont nem értem vissza. Akkor azt is vissza kolonizálni. Jó, akkor vissza ahhoz az egyhez...erre a bretonok sokadjára rángatnak bele egy újabb háborúba, mondom nem. Nem kezdek bele újabba, eddig is mindig segítettem, most az egyszer nem.
Aha, erre egyből hihetetlenül leesik a kapcsolatunk, megutálnak és hadat üzennek egy pár kör múlva...anyátok. Nem baj hogy eddig folyton segítettem? Hogy ígyi s rakás ellenfeletek van, vagy öt országgal háborúztok bretonok? Nem, mivel épp nem tudok segíteni, hát akkor nekem is hadat üzennek... -
ricsei50 #945 Az északi területeken úgy lehet boldogulni, ha egy körben csak fele annyi távolságot tetszel meg a sereggel mint amennyit lehet, aztán körváltás előtt a stance-t berakod encamp-be. Ez megvédi az embereidet az éjszakai fagyos vihartól :). Érdemes 2 fullos sereggel indulni a vargok és skaelingek ellen, hogy az egyik erre, a másik arra haladjon szépen lassan és minden északi sereget amelyik következik kiiktatni. Röviden ennyi. -
DantesHUN #944 Kezdtem egy új kampányt Empire-el. Az votl a baj elsőre egy rakás királyságot megtámadtam, pluszban a vámpírok meg a káosz...kicsit sok.
Másodjára emberekkel alig harcoltam, inkább a vámpírokkal, meg hasonlók ellen, és az emberi birodalmakkal szövetkeztem. Na, mikor megjelent a káosz legalább nem kellet minden oldalról támadást várni.
De most meg, az a gond, van a két északi nép Varg meg a szomszédjuk. Jókora seregekkel megkerüli a fél kontinenst, hogy csak engem támadjon. Kivédekezem. Midland gyakrolatilag eddigre megsemmisült, és a ,,üres-" gazdátlan városokat kolonizáltam, és kijuotttam az északi tengerpartig.
Oda küldtem jelentős seregeket, hogy ezt a két északi népséget elverjem. És nem sikerült.
Csatában mindig legyőzöm őket. Igaz iszonyú sokan vannak, csak úgy fossa magából a fullos seregeket-jópofa, én nem tudok ennyit fenntartani- de a baj az, a városaikat elfoglalni nem lehet, csak kifosztani vagy megsemmisíteni, ami még nem is olyan nagy gond, de olyan mesze vannak a jeges területen mire oda ér egy seregem, a sereg fele meghal. Oké egy-két városukat megsemmisítem ,és vonulhatok vissza mert hullanak a katonáim.
Rákényszerültem hogy békét kössek velük. -
atibacsi1977 #943 Sziasztok!
Lattam steamen olyan modot ami unlockolja az empire kiralysagokat. Valaki probalta mar?
Estaliaval szivesen nyomnek egy kampanyt...
-
davidbog #942 Mindig megcsinálom az összes legendary lord küldetését. Nálam azok a mágikus tárgyak hozzá tartoznak a hősökhöz. De ha ezért nem, azért mindenképpen megéri megcsinálni a küldetéseket, mert némelyik tárgy erős képességet és/vagy hatást is adhat a hősnek.
Olyan esetben ha legendás tárgy küldetésében kell valamit csinálni egy adott frakcióval. de közben megsemmisül az az adott frakció, akkor kapsz egy másik köldetést. Legalábbis korábban így volt. Például Karl Franznál Ghal Marazt még soha nem tudtam megszerezni úgy, hogy megsemmisítettem volna 5 ork sereget vagy erődöt. Amikor a Birodalommal játszottam mindig annyira domináltak a törpök, hogy 60-80 kör alatt kiírtották vagy a pálya déli részére szorították az orkokat. Miután a törpök által megsemmisültek az orkok kaptam más küldetést, általában olyan hogy valamilyen varázslót deploy-oljak x helyen.
-
Lacc 88 #941 Építs több épületet, ami csökkenti a korrupciót. És ha egy provincia minden területe megvan állítsd be a korrupció csökkentési opciót. Én az 5% tax rate lehetőséget szoktam legtöbbet használni.
Amúgy ti mennyire szoktátok megcsinálni a Legendary Lord-ok speckó küldetéseit? Pont egyik nap szaladtam rá arra, hogy egyetlen város kivételével a teljes Ork népességet kiirtottam és pont jött egy olyan küldetés, hogy szabotáljak egy ork erődöt. Mázlim volt, hogy egy még megmaradt. Mi van ha egy olyan küldetést kapok mint pl az uralkodónál, hogy kössek szövetséget Nordland-el de az már nem létezik? Akkor bukta a speckó küldi vagy automatikusan sikeresnek veszi?
Valamelyik nap belefutottam az Elf kampány legnagyobb hibájába. Amennyire jó ez az Amber a játékban annyira szopás is. Az Angrund klánnal fasza kis szövetségem volt és egy rakás Ambert kaptam tőlük. Viszont egyik körben egyesültek a Törpökkel és alaposan beszoptam lezuhant a szint - 6-ra. hát azt hittem agyfaszt kapok. A Törpök meg basznak bármilyen egyezséget is kötni. Ott abba is hagytam azt a kampányt. Egy Moddal már kiiktattam, hogy legalább a jobb egységekért ne kelljen Ambert is fizetni. de lehet keresek egyet amivel teljesen megszabadulok tőle. Sokkal jobb lett volna ha bizonyos körönként a szövetségesek termelnek nekem és ha felbomlik a szövetség max csökken a termelés sebessége. Vagy legalább amit már megszereztem ne esne vissza, mert ez így sztem nagyon tré. Pedig az íjász egységeiket imádom rettentő brutálisak és szeretem használni őket. -
DantesHUN #940 Na most hogy működik, a következő a helyzet.
Empire-el kezdtem egy hadjáratot. Szépen gyarapodtam, elfoglaltam dolgokat, Nordland-al egyesültünk. Elkezdtem felgöngyölni Kislev-et.
De mostanra ,gyakorlatilag minden oldalról megakar támadni valaki. Törpök. Goblinok. Vámpírok. Káosz. Északon vargok meg valami skaizék. Elfelejtettem a nevüket.
És nő a káosz korrupció vagy mi mindenhol. Pedig képeztem ki witch hunter-eket, papokat, varázslókat, és küldöm is rá a káosz ügynökökre őket. Nem tudom mit tehetnék még. Bár most a legtöbb helyen csak 1-2%-al növekszik, máshol pedig megállt.
Túl sok fronton kellene harcolni egyszerre. Békét kéne kötni Kislevvel, és csak északon ezekkel káoszhitű akárkikkel harcolni, plusz délen a betörő törpökkel , és goblinokkal. -
ricsei50 #939 Én normalon toltam végig a minit. Bőven elég volt. :D Hardon elég fingató, egyébként nehezebb mint a grand c. Normalon olyasmi mint a grand hardon. -
davidbog #938 Hát ez nagyon jó. Számomra ez meglepetés, mert én csak ezt a fórumot olvasom külföldi Warhammer TW fórumokat nem. Szerintem akkor a Red Duke is megszerezhető konföderációval. Csak valószínű, hogy előbb pusztítják el a Mousillon frakciót minthogy konföderációba tudj lépni velük.
Mondjuk azt nem tudom hogy az így megszerzett Boris legendary lordként viselkedik-e. Tehát ha csatában elesik és megsemmisül a serege akkor 5 kör múlva újra vissza lehet-e hozni egy sereg élén. Mert amikor én megszereztem Borist akkor már a 120. kör környékén tartottam és a AI már 18-as szintig fejlesztette Borist. Csak épp olyan képességeket adott ami neki ami nekem nagyon nem tetszett. És újrapontozni nem lehetett ezért nem is foglalkoztam vele, konstatáltam hogy így meg lehet szerezni Borist aztán hagytam a fenébe.
Hát akkor neki is állok, újra a A The Season of Relevation kampánynak. Az első nap very hardon próbáltam és azonnal rájöttem, nem érdemes a 20. körben fejleszteni a nagy fát. :D Viszont very hardon a többi wood elf frakció is elég ellenséges volt velem. Olyannyira, hogy az egyikőjük betámadta a fát és elpusztította, mert nem küldtem a fa mellé sereget, gondolván azok is wood elfek, csak nekik is az a feladat, hogy megvédjék. Hát nem, biztos wood elfnek álcázott dark elfek voltak. :D Azóta nem is nagyon játszottam az elfekkel, mert nekem nem nagyon jön be ez a könnyű páncélzatú távolsági fegyveres harc. -
Prof William #937 Ma már elkezdődött a steamon a nagy karácsonyi leárazás de sajna úgy látszik a Call of the Beastmen nem kapott leárazást. Pedig tuti vétel lett volna. -
ricsei50 #936 Basszus, igazad van! :D Nem figyeltem, mert a grand campaignt káosszal csináltam azóta, de belebuktam. Utána ugye az elfek minijét csináltam meg. De valóban ott van. Köszi az észrevételt. Úgy látszik annyira belefolyok a játékba, hogy nem látom a fától az erdőt. :D -
Lacc 88 #935 Jaja. Mousillon vezetője lesz. Már meg is fingattam a Beast kampányom alatt. Viszont nemtom a vámpír kampányban hasonlóan meg lehet-e kapni, mint amit Boris-ra írtál.
-
davidbog #934 Boris Todbringer már benne van. Miután megcsináltam az An Eye For An Eye kampányt a nagy kampányban Middenheimnél Boris lett a frakcióvezető. Most már az ő portréja van a diplomáciánál és lordként is ott van sereg élén. Az egyik játékban konföderációba léptem Middenheimmel és megkaptam Borist is.
A The Season of Relevation kampány sikeres befejezése után a Red Dukeot kapjuk meg? -
ricsei50 #933 Szerintetek berakják vmikor Boris Todbringert és Red Dukeot (valószínüleg lesz még ilyen feloldható l.lord) a grand campaignbe? Nem feltétlen játszható frakcióra gondolok, csak hogy pl Middenheimnek akkor egyedi vezetője lenne. Pl a diplomáciánál az ő portréja lenne ott stb. Valamennyit ez is dobna a játékon. Mit gondoltok? -
ratgab #932 AMD-nél nagyon vigyázni kell, mert egy-egy driver frissítés után maradhatnak "maradékok" az előzőből ami problémákat okoz. Szerencsére Nvidiánál ilyen nincs. -
DantesHUN #931 Úgy néz ki megcsináltam és rájöttem mivel akad össze. Teljesen véletlenül. A videókártya driver-t töröltem le és ennyi. Azóta több nap teszteltem és fut. Pedig a legójabb AMD Radeon vga driver volt fenn, leellenőriztem, pont ez kell, és mégis ezzel akadt össze. Hihetetlen. -
Vorrhess #930 Oké köszi na erre is rá fogok nézni ,az első kampány csak ilyen tanulás szerűség volt easyn de úgy látszik nem figyeltem mindenre :D -
davidbog #929 "idegesítő amikor a fél térképen át kergetek egy lordot mert mindig kifut előlem"
Vannak olyan Hero-k amelyeknél van Block Army művelet. Én az olyan hősökből amelyeknél van ilyen képesség mindig beszerzek 3-4-et. -
#928 Arra figyelj, hogy vár közelében nem valami hatásos, lehet hogy már következő körre lebuksz -
Vorrhess #927 Na köszi ezt majd kipróbálom ,ambusht csak egy párszor használtam eddig. Dx 12-őt nem próbáltam mert a kártyám nem támogatja. -
#926 Azt néztétek hogy dx12 alatt mérföldekkel lassabban tölt a game SSDvel is? Nem éreztem, hogy ennél a játéknál pluszt adna (nekem) a dx12 szóval maradtam dx11nél.
Menekülő sereg ellen azt szoktam hogy ambusht csinálok és ha közelebb jön akkor betámadom. Még ha el akar futni akkor se tud kimenni a hatókörödből ha jól csinálod. -
Vorrhess #925 Lehet tartani az először beállított formációt , alt+egérgomb nyomva tartás vagy alt+ctrl+egérgombbal lehet forgatni is, Én ezeket használom. Az a 15 körön át tartó kergetés érdekes lehetett :D Ahol lehet a két sereges bekerítést szoktam használni. De amikor csak egy sereged van az elején na akkor idegesítő a menekülő sereg -
Lacc 88 #924 Arra van valakinek ötlete, hogy a csata előtt miután beállítom a csapataim felállását és tovább kellene mennem, mert az ellenfél nem hajlandó mozdulni, akkor megmaradjon a beállított felállás? Mintha videókon láttam volna, hogy valaki odébb tudta rakni az egységeit és tartották a korábban kialakított alakzatot. -
Lacc 88 #923 Dettó :D Azt hittem agyfaszt kapok a hiányzó pár száz mega miatt , de a HDD-n tényleg sokkal rosszabb. Sajnos eddig nem tudok róla, hogy lenne valami megoldás max a bekerítés két sereggel. Van MOD amivel a saját területeden nagyobb távokat lehet megtenni, de idegen terepre nemtom mi a megoldás. A fő bestiacsapatomat vagy 15 körön keresztül kergette 2 elf sereg és sehogy nem tudtam őket lerázni. Még a vízen is átugrottak utánam és próbáltak bekeríteni. Roppant bosszantó volt de érdekes is látni, hogy mennyire meg akartak szabadulni tőlem. -
Vorrhess #922 Pontosan így jártam én is :D De nekem valami pár száz megán múlott és tudtam patchelni :D A következő nagyobb patchnél már valószínűleg marad a törlés és újra letöltés :S De én sem rakom HDD-re mert ég és föld a kettő.... SSD-n még a 150-ik kör is piszok gyors. Épp az előbb végeztem Empireval. Következő nagy kampányt meg a Vámpírokkal kezdem. Azért nem semmi, idegesítő amikor a fél térképen át kergetek egy lordot mert mindig kifut előlem. Erre van valami megoldás ? :D -
KingPunisher #921 Mondjuk az uj patch engem is megszopatott, SSD-ről tolom ami 128gigás nha és cirka 40 giga körüli szabad hely kell neki különben nem tud frissíteni. Szar Win 7 meg magába foglal 31 gigát játék is 30 valamennyi szóval...
Nha végül töröltem és újratelepítettem amihez elég a 30 giga. Azért elég érdekes megoldás ez így HDD-re meg értelem szerűen nem akarom tenni. Kénytelen leszek venni 256-ost ^^ -
DantesHUN #920 És azért nem csak nekem van van bele gondom. Az egy dolog hogy nem tömeges probléma, de nem csak nálam van. Találtam olyat aki írta hogy a win reinstall segített, de olyat is, aki azt írta az sem. Hát szerintem értehtő hogy kurvára nem vagyok nyugodt. Vagy jó lesz, vagy nem. -
DantesHUN #919 Ja, próbáltam ezeket is de ahogy olvastam nem mindenkinek segített, van akiknek igen, van akinek nem.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.12.16. 11:57:50 -
DantesHUN #918 Hát nagyon remélem. Azért a következő lépés ne az legyen hogy új VGA-t is építsek otthon-vagy vegyek- mert ezt nem szereti. -
ezt is nézd meg nekem a divisoin volt gondom és ott is lepésről lépésre megcsináltam a videó mutatót dolgokat és elindult az óta is gond nélkül megy, dll nem csináltam az nem kelet
Utoljára szerkesztette: drop, 2016.12.16. 07:59:17