1997
-
ratgab #996 Ha olvasok valamit biztosak lehettek benne, hogy azonnal leírom nektek. Sajnos semmi. Szerintem idén várható egyébként. Őszre tippelek. -
Prof William #995 Szintén. A NAGY kiegészítőről gondolom még semmi hír. -
Angelus1991ster #994 Engem csak a TW Warhammer érdekelt :D de a plusz 5-6 játék jól jön :) -
#993 Be is fizettem 3 havi csomagra a game miatt úgy még olcsóbb. A több cuccot eladva meg ilyen max 4-5$-ra jön ki best buy
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.02.06. 21:37:39 -
Angelus1991ster #992 Ennyiért ajándék :) -
ratgab #991 Én is így teszek. -
Lacc 88 #990 Akkor egy darabig még pihentetem a játékot és megvárom a megjelenést. -
ratgab #989 Pont most akartam beírni..Igazad van. Nem február 6-án jön, hanem elvileg 28-án.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.02.05. 18:32:04 -
ricsei50 #988 Február végén jön Bretonnia és mellé egy Battle Map Editor szintén ingyen. -
#987 Humble Monthlyba most 12$ és később jön mellé még 5-6 game! Szóval ennyiért ajándék a game! -
ratgab #986 Az a valamikor februárban az egészen pontosan február 6-át jelenti. -
davidbog #985 Ha jól emlékszem akkor valamikor februárban jön majd a bretonniás kiegészítő. Kíváncsi vagyok kapnak-e új egységeket és változik-e a játékban lévő nehézlovas egységek erősorrendje.
Még játszogatok a játékkal. Van egy Clan Angrund játékom normálon, de ezt 60. kör környékén félbehagytam, mert jött Grombindal.
Grombindalal kezdtem egyet very hardon és 150. kör környékén tartok. Ebben a játékban használok egy modot ami passzívakká teszi az elfeket, mert panaszkodtak, hogy nagyon terjeszkedőek és erősek voltak, ezt pedig nem szerettem volna mert nem illik a wood elfekhez. Maga a játék könnyű volt, már a 70. kör környékén el is dőlt a harc a zöldbőrűek ellen. Két törp klánnal már konföderációba léptem, a déli területek két tartomány kivételével mind az enyémek, az a kettő is Clan Angrundé akivel szintén konföderációba tudnék lépni. Szerintem igen erősek a rend frakciói. A káosz egyszerűen gyenge, kevés seregük jelenik meg és még a neves lordjaiknál is kevés a chosen, chaos knight egység, a beastmenek se nagyon zavarnak sokat vizet a néha megjelenő egy-egy max átlagos erejű seregeikkel, a zöldbőrűek meg valahogy mindig hamar kipusztulnak általában olyan gyorsan hogy ha nem a törpökkel vagyok akkor nem is találkozok velük.
Maga Grombindal viszont nagyon tetszik. Nagyon vártam mert az egyik legkirályabb hősnek tartom. A legendás tárgyaiban kicsit csalódtam, a rúnafejsze kivételével (Ami lehet hogy Grimnir egyik fejszéje, de ha az akkor mi van Gotreknél?) szerintem nem túl erősek. Mondjuk ez is érthető, mert amúgy meg iszonyatosan erős közelharci hős, ha nem valamelyik isten támogatását kéri a játékos hanem a saját harci képességeit. Az is tetszik nála, hogy a Campaign effectes skilljeiből kicsit kevesebb van mint másoknál viszont elég jók. A törpök közt biztosan de lehet hogy a jók közt is Grombindal a kedvenc hősöm.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.03. 19:44:14 -
ACi000 #984 A Call of warhammerhez visszatérve: A legfrissebb az 1.6-os változat kicsit átvariált térképpel + fajok a sírok urai meg a skavenek. Nekem mondjuk nem tetszett, mert a településeknek fix a népessége és így kisebb a gazdasági mozgástér.
A Call of Warhammer - Beginning of the End Times nagyságrendekkel jobb: sokkal nagyobb térkép az elfek földjétől arábián át az ogre királyságokig tart, új frakciók+új egységek, a zsoldos csapatok sokkal reálisabbak. Kevésbé scriptelt nem teleportál annyi fullos sereg a semmiből és mindenkivel lehet háborúzni. Gazdaságilag sokkal nehezebb kezdetben fejletlenebbek a települések és régió cap miatt kevés a könnyű célpontot adó lázadó/bestia település.
Mindkét verzió félkész és szerintem még elég bugos is( random fagyások), szerinetem várd meg a Call of Warhammer - Beginning of the End Times-ből az 1.5-ös verziót sok változást hoz majd.
-
Lacc 88 #983 Nagy a csend mostanság mikor lesz valami új cucc? Idén még én sem vettem elő a játékot.
-
davidbog #982 Azt hiszem van egy Call of Warhammer - Beginning of the End Times nevű verziója, ami 2016. májusában jelent meg ezzel én nem játszottam. Szóval csak az 1.5.1-ről tudok nyilatkozni. Az nekem a kedvenc modom volt a M2TW-hez.
Jóval kisebb volt a térkép. De ami ebben a verzióban nagyon tetszett, hogy a egy kör egy hónap volt, így a karakterek nem öregedtek sokat és a hónapokhoz tartoztak eventek.
A zsoldos rendszer is nagyon jó volt. Valamelyik neves zsoldoskapitányt időközönként beadta hogy felbérelheted egy bizonyos összegért. És amíg az a zsoldos kapitány életben volt tudtál képezni a hozzá tartozó egységből azokban a városokban ahol ki volt építve a zsoldos tábor.
Rengeteg lovagrend benne volt a játékban, mindegyiknek saját rendháza volt. Egy városban egy vagy két rendházat építhettél.
Az erős egységeknek 2-3-4 kör volt a képzési ideje, szóval nehéz volt összehozni, hogy az összes sereged csak elit egységből állt.
A Káosz négy istenre volt bontva és ha elfoglaltad a megfelelő területeket akkor egyesíthetted a káoszt létrehozva ezzel az Osztatlan Káoszt, ezzel megkaptad Archaont és Vardek Cromot.
Sok olyan hős is benne volt ami hangulatossá tette a játékot és a Warhammer Total Warban még nincsenek benne. Gotrek, Félix, Valkia the Bloody, Marius Leitdorf, Valnir the Reaper stb.
Amúgy nagyon scriptelt volt a játék, de ennek ellenére stabil volt és jó. -
atibacsi1977 #981 VÉlemény róla? Írnál róla pár mondatot? -
davidbog #980 Igen én próbáltam ha jól emlékszem az 1.5.1-es verziót. Annál először a 1.5-ös verziót kellett telepíteni a aztán az 1.5.1-et és végül az angolosítást az 1.5.1-hez.
De talán már van újabb verziója is. -
atibacsi1977 #979 Egy kis off ,ami a totalwar warhammert illeti, bár a warhammerhez nagyon is köze van: Próbálta-e már valaki a call of warhammer modot,ami egy mod a medieval 2höz? Az összes nép benne van. ha jól tudom, mert kipróbálni még nem tudtam. Valamiért nem sikerül indítani.
Szóval ha valakinek bármilyen tapasztalata van, írja le legyen szíves!
Előre is köszi!
Üdv. -
#978 "Grombrindal will be free for everyone and available to download from 19 January 2017! That's juuuust over a week away - so you've only got a little while longer to wait" -
ricsei50 #977 Ja tényleg. Az Imperator Augustus volt, a második trium. Akkor lehet, hogy így lesz. Egyébként hogyan tudnék veletek lenyomni néha egy egy csatát? Sztem jó lenne. Van rá megoldás? -
KingPunisher #976 Nincs róla info. Tippelni meg nehéz, volt már csak ingyenes DLC Rome 2-nél is, nevére már nem emlékszem de az is ilyen Year Edition szerűvé változtatta a játékot.
Azért egy jól kidolgozott Bretonia önmagában is elég komoly kiegészítés, bár nekik relatíve kevés unituk van..
Más :
Hát gyerek, nekem tűnik úgy vagy elfek igen imbák lettek, olyan szinten erősödnek a kampány mapon, meg seregeik is olyan erősek, hogy valami iszonyat, állandóan ők a legerősebb faj, legutóbbi játékomban is betették a lompost ^^
Törpök leverték orkokat és egyből hadat üzentek, ezt még úgy ahogy tudtam is volna kezelni de erre kedves elfeket is becsábították a küzdelembe, és együttes erővel támadtak.
Sajnos battle mapon sem igen találok rajtuk fogást.. -
#975 -
ricsei50 #974 Ezen vitatkoztok, de az én kérdésemre meg nem válaszol senki :D -
DantesHUN #973 Jaj ne már. Hagyjuk már hatályos törvények. Most trollkodsz vagy hülyéskedsz vagy mi van? Csalás...ha sakkban kétszer lépek egy kör alatt az sem csalás csak nekem némi előnyöm van a másikkal szemben igaz?
Elvégre nincs olyan törvény ami tiltaná hogy kétszer lépjek, tehát nem csalás. De jó! Ezentúl így sakkozok és akinek nem tetszik annak megmagyarázom hogy ez csak némi előny. Nem csalás hiszen 1978. évi IV törvény. -
#972 Ami a fog of war-ban történik az ott is marad
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2017.01.07. 13:41:40 -
#971 Ha off :) Tehát ha cheatet használsz single playerben nem csalsz mert te tudsz róla? Vagy ott a gépet mint személyiség nézzük és ő nem tud róla? Ez elég nyakatekert fogalom.
Nekem az nem számít csalásnak ha azokkal a feltételek amik adottak a gép jobban gazdálkodik, jobban használja a seregeit, erőforrásait diplomáciát. Minden más plussz, több életerő a seregeinek, gyorsabban termel stb az csalás. Lehet ezt szépíteni jogászkodni de ez az igazság. A teleportáló sereg egyébként pont a MEDI 2 ben volt :)
Itt még viszonylag jól megoldották de itt is vannak érdekes dolgok. -
Lacc 88 #970 Én azt imádom a vámpíroknál, hogy egy pillanat alatt brutális és fullos sereget lehet velük felállítani :D Nagy szükség is van rá mivel mindenki rühelli őket :D Viszont a korrupció miatt a közelebbi erődök folyamatosan gyengülnek, ami nem kis segítség lehet egy idő után. Sztem a Káosz után az ő egységeik néznek ki a legjobban. Én mindig imádtam az ilyen idézős nekromanta jellegű karaktereket minden játékban. (főleg Diablo). Már az elején tudtam, hogy nagy kedvenceim lesznek.
-
KingPunisher #969 "A korábban hatályos 1978. évi IV. törvény szerint csalást az követ el, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz"
Tisztában van vele aki nehezebb fokozaton játszik, hogy a gép előnyöket kap így ez nem csalás. Én akarom hogy kapjon, ezért ebben az esetben a csalás mint fogalom nagyon távol áll ettől. Köznapilag sem használjuk, csalás az ahol úgy szerzel előnyt, hogy a másik fél nem tud róla, ennyi erővel akinek egy technikai sportban akinek jobb a felszerelése az mind csal ^^
Ennyi off után:
Kedvenceimmel vámpirokkal tolom (very Hard-on némi előnyben a gép) hát iszonyat hangulatos igaz mindenhol 2x akkora seregei vannak mint nekem de szerintem így élvezetes és hangulatos játszani, bár most törpök beverték orkokat és egyből hadat is üzentek, mivel vagy 40 városuk van lehet következik a "csalás".. és bedarálnak délről.. :D -
DantesHUN #968 Az hogy a gép különféle előnyöket kap, az csalás. Ezt így hívják. -
KingPunisher #967 Csal ? Nem csal az csak különféle előnyöket kap a gép, teleportálás nincs köztük. Mitől leszel akkor jó stratéga ha nem attól, hogy egy játékban megoldod ezeket a kihívásokat ?
Az AI meg képtelen olyan összetett gondolkodásra mint egy ember ezért is kap különféle előnyöket. Normálon már nem okoz semmiféle kihívást egy szint után, ezért ez az egyetlen megoldás.
Szerintem jelenleg ez a legjobb stratégia, esetleg pár Paradox játék lehet előtte, de nekem azért a látvány a hangulat is fontos, szóval maradok ennél.
Amugy med 2-t hozzatok fel mindig, bár kissé kopottas már az emlékezetem, akkortájt inkább RTS-el toltam, de emlékszem pár csatára, ahol egy helyen áttörte az AI a falat és odatodult minden amit 1! osztaggal meg lehetett fogni, a kampány map meg egy idő után millionyi kicsi város meg kastély menedzselése volt, ahol ha volt pénzt felhúztál mindent.
Szerintem repetitív és unalmas volt, egy idő után átbillent az erőegyensúly és már csak pörgette az ember a köröket.
Nekem mondjuk tetszik, hogy relatíve kevés sereggel és tartománnyal kell lenni, ez még átlátható fejben tartható, és adott esetben emocionális kapcsolatot lehet kiépíteni :D egy egy unittal. Hősöket egységeket át szoktam nevezni, kb tudom melyik mit tud milyen tárgyai vannak, így az egész hangulata is sokkal érdekesebb lesz. Ezt mondjuk nagyobb léptékekben nem lehet fejben tartani, legalábbis nekem nem sikerülne. -
#966 félreértesz. Az hogy milyen szinten nyomod a TW játékait nem oszt nem szoroz. Normál fölött az összes játék pofátlanul csal. Nem attól leszel jobb stratéga mert lenyomod az ellenfél erőit majd a semmiből eléd teleportál még egyet, meg egyet a fővárosodhoz is..na ezt old meg felkiáltással. A warhammer világát nagyon szeretem. Ez a játék is nagyon jó! Sőt a legjobb TW játék. Csak pont a fantasy miatt a korlátai is megvannak. Az egyszerűség néha jó dolog.. -
KingPunisher #965 Háát azért ez erős így. Megnézném hányan tolták itt ki Legendary-n a játékot. ^^ Inkább az átláthatóság a kevesebb "felesleges" és unalmas kattintgatás megszüntetése volt a cél. Azért lehet csak adott helyeken adott számú épületet felhúzni, hogy igenis gondolkodni kelljen hova mit érdemes építeni, aminek része az is,hogy majd akkor mit nem lehet.
Civ 6-ba is nagyon tetszik ez a rendszer, pont a mindenhova mindent felhúzunk mindent megépítünk az idióta emberek játéka, mert ott tényleg nem kell tervezni gondolkodni.
Nem biztos, hogy valami a végtelen komplexitástól lesz nehéz, a sakk sem egy túlzottan összetett játék mégis rengeteg lehetőség van benne.
Az meg a fenének hiányzik hogy 800 települést kelljen micromenedzselni.
Persze mint minden ez is egy vélemény, de aki szerint könnyű attól várom a Clan Angrund Legendary végigjátszást ;)
-
DantesHUN #964 Igen, nem értem én se, miért nem fejleszthetem akkorára és úgy a várost ahogy akarom? Ha megfelelő lakosságot elért mindent építhessek bele. -
#963 mindent egyszerűsítenek hogy a csökötteknek is menjen a játék. Már bocsánat a kifejezésért.. A medi most is jó lenne egyedül a diplomácia az ami eddig nem nagyon sikerült. Most sem tökéletes de már jobb. -
ratgab #962 Nyilván az sem volt tökéletes rész, de a külön fejleszthető városok nekem jobban tetszettek, meg ugye nem ez a pár fejlesztési lehetőség volt, hanem sok (kinek pattant ki ez a 6 féle épületed lehet városonként és kész dolog...sose fogom megérteni teljesen).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.01.05. 20:22:57 -
#961 Kellene egy Medi 3 :) -
DantesHUN #960 Ja ezzel egyetértek, remek a warhammer világ és a játék stílusa ,csak nekem a régebbi rendszer jobb volt bár a Medi 2-ben a az állandóan kiátkozó fasz pápa az rohadt idegesítő volt,. -
ricsei50 #959 Szerintetek a free Bretonniaval és Grombrindallal jön valami dlc? -
ratgab #958 Az a baj, hogy már nagyon sok rész óta ilyen a széria. Mellesleg nekem is a Medi 2 rendszere volt a kedvencem. Azonban a Warhammer rész a témája miatt áll nagyon közel a szívemhez. -
ricsei50 #957 Én úgy tudom, hogy februárban jön Bretonniával.