Total War: Warhammer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az évszakok igen kellenének valóban sokat dobna az egész játékon, legalább a középső területeken változzanak a viszonyok.
Hamarosan meglátjuk, reméljük tényleg lesznek változások nem "csak" egy új nép.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
ALien
Olyan teóriát is olvastam, hogy külön térkép lesz, mondjuk ez meg olyan szempontból gáz, hogy akkor őket nehéz lesz megtámadni, meg hogy vesznek részt a nagytérkép eseményeiben.
Beastmennél más a helyzet. Ők hordanép szóval nekik nem kell terület. A külön térkép pedig külön kampányt jelent, de ők ugyanúgy jelen vannak a nagytérképen is, csak hordamódban.
Namármost woodelfeknek is van hordamódja (nyaranta indulnak meg wild hunt néven ha jól tudom), de remélem nem így fogják őket beemelni a játékba. Sok egyedi képességük van egyébként, ami új mechanizmusként jelenhet meg a játékban (ott a world tree rendszeren belüli utazásuk, lakóhelyük Athel Loren mely egy mágikus erdő, amivel kvázi szimbiózisban élnek...erdő önmagát is tudja védeni.) Nagyon fontos része az elfek lore-jának az évszakok váltakozása is (el tudnám képzelni, hogy nagyobb javításként ezentúl évszakok is lesznek a játékban, mert ez annyira szerves része az elfek életének: télen és nyáron más-más "vezetőjük van". Nyáron tartják a wild huntokat, míg télen más jellegű életet élnek.) Továbbá a gazdaságukat szintén nem lehet aranyra építeni, ahogy a Vámpírokét sem lehetett.
Mindenképpen érdekes lesz ez a dlc. Szerintem a játékmenetben, más népeknél is kell hogy hozzon változásokat. Az évszakoknak egyszerűen be kell kerülniük.
Szerintem amúgy biztosan lesz játékmenetbeli alakítás különben nem tolták volna el a megjelenést (Grim and Grave után kellett volna jönnie a kiszivárgott infók alapján).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.11.01. 09:43:43
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az WE-k lakóhely Athel Loren-ben van de az nincs rajta térképen. Lehet hogy új területet is kapunk? Vagy Beastmen mintára lesz egy új részletesebb térképrészlet az Old World-ból?
Tegnap, illetve a mai nap során felkerült egy másik kép instagrammra, ami a WLF teaser (Wood Elf) nevet kapta....CA-nak megint sikerült elkottyintani mi lesz a következő dlc, habár a fából és az ajtón lévő mintából már látni lehetett, hogy Hodor. (<#vigyor5>#vigyor5>)..akarom mondani jönnek a Wood elfek!
Ha hihetünk az eddig trendeknek a héten, jövőhéten hivatalos bejelentés és november vége, december elején új néppel gazdagodik a Warhammer világ. Kíváncsi vagyok tényleg Bretonnia Free LC lesz-e mellé...Mert akkor rögtön 2 játszható népet kapunk, ami azért nem lenne rossz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Hosszabb kihagyás után folytattam az Empire Campaignomat. Közbe láttam jött egy két DLC/FLC. Vannak ilyen Regiment of Renown egységek. Alap egység új skinnek és masszívabb satokkal. Alapfeltétel, hogy a Lordom bizonyos szintű legyen. Na nekem Franc már 22-es és a Gryphines egységet és egy másikat meg is kaptam, az egyik csata után, de sehol nem tudom megvásárolni!!!. Elvileg a rendes toborzó gomb mellett kéne lennie egy Regiment of Renown toborzógombnak, ami nálam hiányzik. Vagy 30-as szint kell?
Első chaos invázió nem rég jelent meg így gondolom felmegyek segítek Nordlandnek, fura volt hogy 6 fullos törp sereg járkál a birodalom területén de mondom csak nem támadnak be, semleges a viszonyunk és a törpök elvileg védekezőnek vannak megjelölve.
No hát a francokat nem, szépen betámadott így most 3x-os túlerő ellen kell vitézkedni, persze közben északon a többiek véreznek el a chaos ellen.
Ezért Karaz-a-Karak égni fog! (ugyis szemet vetettem arra a steames archira..)
De az tény ha szövetségbe vagy valakivel és nem segítesz akkor lassan de biztosan az ellenséged lesz. A szövetségnek ára van! Csak azzal legyél akivel célod is van!
Többi megy spoilerbe mert hosszú lett.
Északon ütközőállam? Nagy lópikulát. Még meg se jött Archaon világotrombolni a Birodalomnak alig volt 4-5 városa...Mint említettem Bretonia feldarabolva (4 frakciónak max 2-2 városa volt összesen...Mousillon elég szépen piszkálta őket valószínűleg és a Bestiák is nagyon sokáig dúlták a területeket). Szóval a Vargok és Skaeligek gyakorlatilag Mareinburgig és Altdorfig legyalulták Északot (2-3 város marad ami valahogy megúszta,de csak ideig óráig). A Birodalomtél délre, illetve nyugatra Averland még tartotta magát 4 várossal, illetve Stirland 1 szál várossal...Ettől nyugatabbra a vámpírok (mindkét klán életben volt és a kisebbik volt az erősebb...szépen együtt dolgoztak egyébként...Zhufbar totálisan kiírtva és legyalulva, a nyugati hegyekben orkok). Szóval a törpék se voltak valami fényes szituációban.
Olyan 100 kör után indultam meg a Peak felé egyetlen sereggel (egy másik védte a határokat és verte le a felkeléseket, ugyanis begyűjtöttem egy raklapnyi grudge-ot (skarsnik ellen sokat, aztán még volt egy goblin klán ami nagyon sok kellemetlenséget okozott...ám Skarsnikkal a gép egy kis gyenyó...direkt arra megy rá, hogy kigyűljön neki a Waaagh).
A Peakért folytatott csata nagyon ádáz volt, gyakorlatilag a játék eleje óta meglévő bandával foglaltam el a karakot. Belegar és a 4 szellem ekkor már 18-asok voltak...Olyan buffáradat terjedt szét a katonáim, hogy a black orkokat dwarf warrior létükre vágták mintha fűszál volna...Elfoglaltam a Peaket utána már normalizálódott a dolog.....4-5 körig, mert utána jött a káosz....És mint írtam fentebb nem volt ütközőállam, ami védhetet volna, csak a távolság.
Közben Tílea gondolt egy nagyot és elkezdte felprédálni a Határhercegség területeit, amit a Határhercegség szövetségesei nem néztek jó szemmel (Bretonnia országai, az összes törpe klán, és a törpe frakció, valamint a Birodalom is csesztettet, hogy lépjek már hadba Tíleával, azonban nekem nem volt arra seregem és tudtam, hogy a mocsok a védtelen városaimat fogná támadni, ezért visszutasítottam a kéréseket (minden egyes áldott körben: ennek még jelentősége lesz későbbe egyébként).
Szépen csoportosítom át a csapatokat, közben nagy nehezen törp társammal (katonai szövetség keretein belül) lenyomjuk az orkokat, tehát lehet most már koncentrálni a káoszra. Akik eközben mindkét vámpírklánt lenyomták és elkezdték a maradék Birodalmi erőket is felszámolni (aminek az lett az eredménye, hogy a Birodalom csak és kizárólag Altdorfba szorult vissza...Everchosen annak rendje és módja szerint meg is indult ellenem....Persze Törpe haverom el volt foglalva Tíleával az le van szarva, hogy éppen hozzák káoszék a világvégét ő ki akarta végezni TÍleát (és körönként basztatott, hogy szálljak már be a buliba...ekkor már káoszék pár lépésre voltak a városaimtól...hát mondtam is a nemeket bőven).
Na nagy nehezen lenyomjuk káoszéket, vargok és skaeligek is elinalnak...Nézem a győzelmi kondíciókat: Csomó törpe karak (hosszú győzelmet megcsináltam már egyszer..északi karakok megszerzése nem piskóta mondom jó lesz ott nekem a rövid győzelem is, de kell hozzá egy csomó olyan terület amit törpe szövetségesemé...de nincs baj, mert a játék elfogadja a katonai szövetséges által felügyelt területeket is....Tök jó csak néhány lerombolt karakot kell újjáépítenem és meg is van az első Klán Angrund győzelmem...Ahogy én azt kigondoltam...eltelik 2-3 kör a nyugiidőszak óta hát nem felrúgja a szövetséget az a kis megbízhatatlan mocsok (de rájöttem ám, hogy mi volt a baj...Tílea....vagy 10x visszautasítottam a kérését, hogy szálljak harcba az oldalán.
kb 40-50 körömbe kerüllt, hogy újra magamhoz édesgessem a kis drága törp frakciót (konföderáció szóba se jöhetett, mivel 27 területet birtokolt eddigre). Ergó szépen ki is tapasztaltam, hogy nagyjából mennyi pont kell ahhoz, hogy elfogadják a diplomáciai kéréseket: Egy védelmi szövetséghez kell kb 100 pont....Egy katonaihoz 200 fölötti pontszám kell....250 vagy inkább afölött..Legalábbis nekem már csak ezután adta be a lehetőséget elfogadható szinten. Ha van közös ellenfél ezt könnyű összegyűjteni, de ha nincs akkor csak 1 mód van..Degeszre kell tömni a kiszemelt szövetséges zsebeit.
Tanulság: 1. Angrundként soha ne hagyd védtelenül a városaidat, csak ha a kiszemelt célpontodból jobban profitálsz, vagy tudod, hogy nem tudnak úgy betámadni, hogy ne lásd meg. A pénzkérdést nem nagyon tudom, hogy lehetne rendezni. Talán úgy tudsz 2 sereget fenntartani, ha folyamatosan raidelsz, de akkor az upkeep durván minuszban lesz. A másik megoldás a kereskedelem, ami jó, mert Izorban van sör, viszont csak a legdélebbi településről tudsz kereskedni a Határhercegséggel és Tíleával...Jó ötlet lehet a Badlands-en elfoglalni egy kikötővárost és akkor Bretoniával is lehet kereskedni. Ki kell használni a törpék diplomáciai képességeit is mindenképp.
2. Ne húzzuk sokáig a Peak elfoglalásával, mert dupla upkeepel nem nagyon tudsz majd semmit csinálni.
3. Az ingyen ügynökök a játék elején életmentőek...Tegyük be a seregbe, mert enélkül kb. esélytelen a kampány.
4. Soha ne utasítsunk vissza úgy diplomáciai kérést, hogy ne néznék mi lesz a következménye.
5. Skarsnikot ne hagyjuk sokat győzni, mert ha összeszed egy Waaagh-t kemény dió lesz kifüstölni. Lehet az is jó ötlet ha a kezdőterületén meglepjük miután a kezdőprovinciát elfoglaltuk még mielőtt lenyomná törpe ellenfelét.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.22. 00:04:30
Hosszú kampány kész a törpékkel :)
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2016.10.21. 21:06:14
Skarsnik a kezdőterület provinciájában én a sajátomban vagyok és egyszerűen nem bírunk egymással. 84 körnél tartok és még mindig csak védekezek...Másik sereget felállítani nincs pénzem, a sereget ha kibővítem akkor nem marad semmi másra lóvé (most az terv, hogy Izort felfejlesztem ahogy tudom, feltöltöm a sereget és seggberúgom Skarsnikot).
Mondjuk Berengar és az ősök (benne vannak a csapatban) igencsak fejlettek mostanra...15-ös mind...Szóval a hősgárda nagyon combos már.
Kíváncsi vagyok mi sül majd ebből ki. Szerintem eléggé hátrányban vagoyk már mindenkivel szemben, de sebaj...Élvezetes. Olyan mint a sakk...1 hiba és baxhatom az egészet...:-D
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.21. 14:47:55
Egyszer a WIN 7-em úgy belassult, hogy egy FIFA 14 is akadt a gépen. Aztán nézem feladatkezelőbe, hogy az svchost.exe állandóan 100%-on tekeri a procit. Aztán neten utánaolvastam, (de most nem találom), hogy mit lőjjek ki (win update) és utána teljesen megjavult.
Az svchost.exe nem csak win frissítés, sok minden használhatja és pörgetheti, bizos valaki jobban el tudja ezt itt magyarázni. Én se vagyok egy nagy folymat guru. Persze ha ez a problémád!!
Először azt kéne megnézni, hogy nincs -e alapból terhelve "csak úgy" magától a gép, a folyamatkezelőben.
Igaz, hogy jön januárban valószínűleg (jan 3-ig adják a kártyákat, gondolom rá pár nappal mindenki megkapja), de nem bírom ki januárig....október 28 környékén nekem ez kell és kész.
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2016.10.20. 17:02:54
Az már most látszik, hogy akkor seftelés lesz ebből, mint az állat.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.20. 16:40:39
Aha itt van okt 28-an jön, de nem írja novembert, csak majd 1x egy későbbi időpontban megkapja mindenki.
Mellesleg most nézem a streamet és az egyik CA-s megemlítette, hogy a Free LC-k kiadásának sorrendjét megváltoztatták, hogy tehát nem abban a sorrendben fognak érkezni ahogy a korábban elemzett képen is látható... De gyorsan hozzátette, hogy ezek a tartalmak (azok a tartalmak amik a képen vannak) jönni fognak, csak megvariálták a sorrendjüket. Azt is hozzátette, hogy majd frissítik a képet.
Bár ugye egy Chaos Beastman Lord Pack is jöhetne, bár akkor az a DLC DLC-je lenne .. XD :D
Engem mondjuk ez az Ork meg Törp DLC most annyira nem izgatott fel, nekem ők nem jönnek be annyira, szóval ez majd egy leárazás keretében kerül beszerzésre.
Szerintem idén már csak egy DLC lesz a Woodelfek és velük jönnek a Bretonok FLC formájában, tippem szerinte ezt a karácsony előtti időszakra fogják időzíteni..
Én azért várom a patch-t is... Vampirok ebben a formában a limitált gyógyítással nekem nem tetszenek.
Törpéknél meg ez jelenleg 2 külön kezdési pozíciót jelent és 2 klánt gyakorlatilag.
Én úgy láttam igen, de még nem játszottam a káosz frakcióval. Aspiring champions egyedinek tűnik. Horsemasters szintén, Feral manticore-t meg eddig csak idézni lehetett.
Nem jól értelmezed ezt most akkor (most mondta el a CA a streamben szóval tuti így lesz). Ha Bloody Handssel indítassz kampányt, akkor ott csak 1 db Legendás Lordod lehet és az Wurzzag (tehát Grimmgort és Azhagot nem fogod tudni felfogadni). Ezt külön kiemelte a CA alkalmazott a streamben. Egészen pontosan úgy mondta, hogy Bloody Hands törzsnél egyetlen egy darab legendás hős lehet és fogadható fel és az csak és kizárólag Wurzzag. Tehát nem csak az elején, hanem egyáltalán nem tudsz mástmajd felfogadni Bloody Handssel.
Ebből gyanítom, hogy mivel Belegar és Skarsnik is külön klánt és törzset kapott náluk ugyanez lesz a helyzet.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.14. 20:35:53
A káosz egységek egyedi kinézetet kapnak?
Én úgy értelmeztem, hogy az új legendary lordok úgy válnak elérhetővé, ha pl az orkokkal konföderációba lépsz a bloody handsel és akkor csatlakozik Wurrzag. Ugyan így a goblinnal és a törpökkel. Szval az elején elvileg nem érhetőek el a lordok.
Fontos, hogy Wurrzag megszerzéséhez külön kattintani kell a dlc-jének oldalán, ekkor nyitja meg majd a játék.
Egyébként tisztul a kép, mert valószínűleg Belegar és Skarsnik is hasonlóképpen fog viselkedni, mint most Wurrzag. Tehát a 2 új hős nem az ork és törp frakcióba fog valószínűleg beépülni (jövő hét hétfőn,kedden és szerdán is jön stream, amiből egyértelműen ki fog derülni, hogy így van-e), hanem Belegar egy külön klánt fog vezetni, míg Skarsnik a goblin Crooked Moon törzset! Ha ez így lesz akkor a Goblin hőshöz se lehet majd felfogadni Grimmgort és Azhagot és Belegar se fog tudni a törp legendás lordok Ungrim és Thorgrim oldalán harcolni.
A Bloody Hand törzs ugyanakkor konföderációba tud lépni más ork törzsekkel és az ork frakcióval is, ahogy gondolom majd Skarsnik is, valamint Belegar a törp klánokkal és a törp frakcióval.
Amúgy érdekes a dolog, mert ork oldalon immár lesz véleményem szerint 2 olyan népen belüli frakció a Bloody Hand és a Crooked Moon törzsek személyében ami meg fogja nehezíteni az orkokkal való kezdeti érvényesülést (főleg ha megerősödnek ezek a törzsek és ellenünk fordulnak). Immár nem az lesz, hogy Grimmgor mindenkit bedarál a Badlandsben, hanem egy Wurrzaggal vagy egy Skarsnikkel szembetalálva magunkat csúnya meglepetés is érhet.
Amúgy Wurrzag a teljes ork hadsereget fel tudja fogadni majd a sorai közé, szóval hadak tekintetében nem fog különbözni az Ork frakciótól, csupán savage orkok is tud felfogadni, amiket sokkal olcsóbban tud majd fenntartani.
3 új ingyenes káosz egység az aspirigin champions, mely egy 16 fős közelharci egység elég durva páncélozottsággal, a káosz horsemaster egység, mely egy távharcász marauder egység, amik lándzsákat hajigálnak és a feral manticore nevezetű lovas nélkül repülő szörnyeteg.
Warhammerben meg totál más kinézetet kell megalkotni minden népnek, más harcmodort, új animációkat mindenhez, totálisan más játékmenetet. Ez azért így sokkal nagyobb meló, mint a korábbi TW-k dlc-i. Egyrészt ilyen mértékű munka és részletesség nem várható el 1 játék áráért, másrészt a kijövő dlc-k alapjaiban változtatják meg a későbbi játékmenetét a játéknak (lord packok megújítják a népeket, míg az új népek új ízt adnak az egész játéknak) és rendkívül tartalmasak is.
Ha csak az alapjátékot nézed kaptál 5 olyan játszható népet, amik merőben más játékstílust képviseltek és máshogy kellett őket használni, más élményt nyújtottak...Ehhez adnak ki dlc-ket amit egyébként egyáltalán nem kötelező megvenni ahogy ricsei50 is írja. Különben is okos gamer megvárja a teljes packot, azt az időt amikor már nem adnak ki több dlc-t egy játékhoz, esetleg még egy leárazást és akkor veszi meg.
De mi akik rajongunk a Warhammerért ezt nem tudjuk kivárni (én legalábbis biztosan nem és azt kell mondjam ha felmész redditre látni fogod hogy nagyon nem vagyok egyedül ezzel) és azonnal kell. De azt is érdemes egyébként nézni, hogy a pénzedért mennyi tartalmat és játékidőt kapsz. Lehet, hogy mire tényleg teljes lesz a játék 5-7 teljes játék árát ki fogjuk fizetni szépen apránként, de akkor az tényleg olyan warhammer Total War lesz aminek megtapasztalásakor egy warhammer rajongó megnyalja a szája szélét (már azért most is nagyon elégedettek lehetünk én úgy érzem, már csak az alapjátékkal is).
Én eddig egyébkként a Grim dlc-ért adtam csak pénzt, ami 6 euró volt és most a törpést is meg fogom venni szintén ugyanennyiért. De meg se fordul a fejemben, hogy le vagyok húzva. Ezért a pénzét tartalmat kapok és nem Oblivion lópáncélt (megnézhetjük más játékok dlc-i mennyit nyújtanak ha 6 euró az áruk és meg lehet nézni mit ad most a WArhammerhez a CA ezen az áron).
És még egy gondolat: Egy Warhammer Total War játékot 10-12 játszható néppel vagy többel, teljes Warhammer világot felölő hadszíntérrel, hajózással és minden földi jóval egy cég nem fog neked 60 eurós áron végfelhasználói áron piacra dobni. Mert ez ismétlem hatalmas meló! Hidd el nem tapsikolunk mi ennek a dlc mizériának, de ha ez azt jelenti, hogy elérjük az általam egy mondattal ezelőtt vázolt állapotot akkor én bizony hajlandó vagyok havi 6-10 eurót ezért befizetni nekik csak csinálják meg. Ennyit nekem megér és számos rajongónak is megér. Akinek meg nem az meg játsszon az alapjátékkal az is éppen elég jó és tartalmas (64 órám van benne eddig és még csak 2 néppel játszottam végig..hátravan még 3... lehet számolgatni, hogy 60 euróért mennyi játékóra szórakozást kaptam... a 2 lordpack miatt a már játszott népekkel is újra neki fogok veselkedni a játéknak).
Röviden: Tapsikolunk a Warhammer dlc politikájának, mert ez bizony jóféle.
Sztem ha az árat nézzük, hogy annyiba kerül mint az előző lord pack.. ez még korrektebb, mert ebben még több cucc lesz
Na jó lesz ez.
És a teljes játéknak még a fele sincs kész! :)
Itt még egyébként az a kérdés, hogy egy egységnek fog-e a számítani a Goblin és a társa vagy két külön hp csíkkal fog rendelkezni (mondjuk akkor a squig vagy csak sima elit testőr egység lenne vagy neki is kéne fejlődni, szóval én gyanítom, hogy 1 hp-t kap a duó...Ami egyébként nagyon sok érdekes lehetőséget fog megnyitni a játék előtt, ha ez tényleg így lesz. Többek közt egy Gotrek + Felix duó is bekerülhet a játékba sok minden egyéb hasonló duóval is akár).
Wurrzag megkapja a disznó haverját a leírás alapján....Spleenrippa a harci malac lesz az egyedi hátasa.