1997
-
ricsei50 #1036 Éppen most nézek youtube-on egy élő adást ami a TW csatornáján megy. Ugyanaz a visszaszámlálás, mögötte az erdő, csak itt vannak hangok is. Rengeteg madár hang és néha becsusszan egy-egy dinoszaurusz hang is. Szóval tuti hogy a lizardmenek azok jönnek :D -
ratgab #1035 Érdekes teória ez a Lustria dolog, de nem fogják tudni így megvalósítani. Egyben kell nekik belerakni az Új Világot a játékba már csak azért is mert 3 játékból csak így tudják a teljes Warhammer világot a játékba építeni (3. játékban az Öregvilágtól északra lévő területek kerülnek be.
Szinte 1000%, hogy a Lizardmenek mellett a Skavenek (ősellenségük), a Dark Elfek (Lizardmenek északi szomszédai) és a High Elfek (Dark elfek legnagyobb ellenfelei) lesznek a 4 alapnép. A hajócsata teória onnan jött, hogy a Man o War használatának jogait az ezt a játékot készítő kis indie cég használja jelenleg. A kérdés az ,hogy a GW milyen szerződést írt alá az említett indie céggel. Tapasztaltabbak azt mondják, hogy a GW nem szokott exluzivítást adni senkinek szóval arra vajmi kevés az esély, hogy CA ne használhassa Man o War jogokat. Más kérdés, hogy mennyire érdeke a CA-nek belemenni a hajócsata elkészítésébe...Vajon mennyire érné meg neki, hogy még ere is kell figyelni....Senki se tudja egyelőre mik a tervek.
Előrendelői frakció véleményem szerint Tílea lesz, mert hogy vannak TÍleai kolóniák Lustria partjainál is.
Hogy miként fogják összekötni az Öreg és Új világot az az én szememben is hatalmas nagy kérdőjel. De szerintem az Empire rendszerével lenne a legegyszerűbb és ez töltési időkben se terhelné meg túlzottan a játékot (ergó az Új Világ külön térkép, Ulthuan külön térkép, Öregvilág külön térkép....de ha ennél jobban sikerül megoldani annak én csak örülnék). Összekapcsolni valószínűleg nem kapcsolhatják, mert akinek nincs meg az alapjáték annak azon a területen nagy üresség lenne? Vagy ugyanúgy átmehetne az Öregvilágba garázdálkodni (ennyire a CA sem jófej)? Ergó a két világot valahogy külön fogják választani ebben teljesen biztos vagyok.
A hajózás valamilyen formában totál elkerülhetetlen és benne is lesz a játékban ebben biztos vagyok....A hajócsatában viszont abszolút nem. -
Prof William #1034 "most csak Lustriát a "dél amerikai" részt kapnánk meg,Naggaroth és Ulthuan meg a 2.kiegészítésben jönne." De ebben az esetben a High Elf - Dark Elf kombónak semmi értelme sem lenne hiszen az ő területeik kimaradnának. -
Darkman86 #1033 Na már csak két nap és megtudjuk,hogy mit tervez a CA a játékkal.Az hogy Lustria benne lesz szinte már 100%. Én arra leszek kíváncsi,hogy oldják majd meg azt,hogy az új kampány map a régivel együtt játszható legyen. Az állítólagos 4 kezdő népre leszek kíváncsi.Elméletileg ugye High Elves,Dark Elves,Lizardman,Skaven kombóra számítunk.A neten olyan spekulációk is vannak,hogy mivel az új világ elég nagy méretű mapnak számítana egy az egyben,akkor most csak Lustriát a "dél amerikai" részt kapnánk meg,Naggaroth és Ulthuan meg a 2.kiegészítésben jönne.Elméletek vannak arról is,hogy le modellezett vízi csata nem lesz benne,mert egyrészt marha nagy meló lenne nekik,másrészt pedig a Man o War jogokat is meg kellene szerezniük. Én személy szerint arra számítok,hogy mint az Old world esetében egy kicsit deformált kampány térképet kapunk amiben benne van Nagaroth és Lustria de nem teljes terjedelmével.Ulthuan nem tudom hogy férne be,talán ott is egy kissebb részletet kapnánk.A kezdő négyes meg szerintem az eredeti elképzelés lesz DE,HE,Li és Skaven meg plusz valami előrendelői frakció.Hangsúlyozom ez mind csak spekuláció,két nap múlva minden kiderül -
ricsei50 #1032 Még egy kis infó! :) Ugye rövidesen (a hónap vége) többet fogunk tudni az első kiegészítőről. Most viszont az is kiderült, hogy a CA-nál azon gondolkodnak az emberek, hogy milyen DLC és FreeLC tartalmakat készítsenek még a mostani játékhoz. Magyarul fognak itt még tartalmak jönni az 1. játékhoz. :) -
ricsei50 #1031 Steamen -50% a játék és -25% a dlc-k ára. -
ricsei50 #1030 Jaja, teljesen igazad van. Én is így gondolom. Nagyon várom a hónap végét. :D -
ratgab #1029 Bretonia mint új nép nagyon izgalmas úgy összességében. Egyébként teljesen megbontja az eddigi játékmenetet. Wood elfeknek például akadt így most egy igen komoly játszópajtásuk és így a Crooked Moon, Angrund, Estalia, Tílea, néhány törp Karak és a Bretonok között rekedtek. Bretonok felé nem tudnak már olyan könnyen terjeszkedni így, hogy most már nyugaton is legendás lordok fogadják őket...Ha kijönnek az erdőből azért a lovagok elég csúnyán be tudják őket darálni. Tehát a woodelfek így vissza vannak fogva (egyébként azt is hallottam, hogy alakítottak az agresszivításukon és most már nem foglalják el a fél világot, hanem inkább védekezgetnek).
Továbbá eddig a Vargoknak és a másik északi népnek nem túl sok ellenfele volt. Ott volt a Birodalom +a a többi emberi frakció, akik egyenként nem voltak olyan erősek, mint a 2 nagy klán együtt. Így mindig be voltak keményen darálva. Azonban a Bretonok kifejezetten kaptak olyan fejlesztéseket, melyekkel csúnya nagy borsokat tudnak a Vargok és az északi barbárok orra alá törni (északi kalandozáskhoz kaptak fejlesztéseket, amelyek például a hó okozta nehézségeket küszöbölik ki). Emellett a Bretonokkal szinte kötelező nonstop harcolni ahhoz, hogy elérjék azt a 10-es szintet amikor is már tudnak mindenféle cool egységet vinni magukkal a lordok (náluk egyedül működik ez így, hogy szinthez van kötve a magasabb rendű egységek felfogadási lehetősége). Ergó van lehetőségük és van okuk piszkálni a barbárokat északon, ami egyébként nagyban megkönnyíti a Birodalom dolgát is, mert nem csak ők az egyedüli nagy ütközőállam.
Eddig is ott voltak a Bretonok, de egyrészt nem kaptak buffokat a barbárok ellen, másrészt meg nem voltak ennyire kidolgozva (azért a 3 legendás lord is sokat dob egy frakció erején nem beszélve a masszív lovasságról).
Harmadrészt a Carstein frakció meg megpiszkálta az állóvizet a vámpírok háza táján is. Immár 2 fő vámpír frakció garázdálkodik a birodalomtól keletre nem csak egy, ami a változatosságnak igencsak jót tesz. Ez is nagyon jót tett a játéknak kb úgy, mint amikor az orkoknál megjelent Wurzzag.
Szóval a Bretonia dlc nagyon sok jó dolgot hozott a játékba az ingyenes népen kívül is.
Kíváncsi leszek ha bekerül a másik 4 frakció is az első vagy a második kiegészítővel az Öregvilágba hogy fognak változni az erőviszonyok. Keletről új játékosok lesznek a Káosztörpék (sima törpékkel és orkokkal fognak sűrűn bajuszt akasztani, szóval a hegyvidéki küzdelmek megszokottsága megváltozik majd) és az Ogre királyság (ők is keleten találhatóak szóval 4 szereplős lesz az eddigi ork vs törp küzdelem).
Délről a Tomb Kingsek fogják zaklatni Tíleát, Estáliát, a Határhercegséget, a törp klánokat, valamint az orkokat (tehát az orkoknak nem csak a törpékkel kell majd összetűzésbe keveredni, hanem az ő világuk egy totálisan nyílt folyamatos csatatérré válik majd).
A Skavenek meg mindenhol masszív felfordulást fognak hozni. Szerintem ők ilyen bárhol feltűnő nép lesznek.Nem lesz már senkinek igazán biztonságos a hátországa sem.
Más kérdés, hogy a Lizardmen, Highelf, Darkelf vonalat hogy fogják átemelni az Öregvilág küzdelmeibe (High elfek alapvető feladata, hogy megvédjék a világot a gonosztól szóval ők segíteni fognak ahol gonosz van gondolom). Darkelfek hírhedt kalózok, tehát ők sűrűn fogják fosztogatni a partmenti városokat (Bretonia, Estália, Marienburg reszkess). Lizardmenek meg térkapuk segítségével bárhol ott teremhetnek. Mindenesetre ez elég kevéskének tűnik ahhoz, hogy összekapcsolódjon az Új és a Régi világ. -
ricsei50 #1028 Amit eddig láttál? Mire gondolsz? :) -
ratgab #1027 Tűkön ülve várom. Amit eddig láttam a Bretonok kiadása után a játékból az mind nagyon tetszik. Egytől-egyig. -
ricsei50 #1026 Ha valakit érdekel a TW Warhammer jövője akkor érdemes majd március 31.én (péntek) nézni a CA élő adását amit kb du. 5kor fognak kezdeni. Elvileg szó lesz majd az első standalone kiegészítőről, talán dlc-iről. Lehet, hogy trailert is mutatnak. -
ratgab #1025 Én még nem ástam bele magam a breton harcmodorba, de spekulánsok azt jósolják, hogy még idén megjelenhet a következő kiegészítő (high elf, dark efl, lizardmen, skaven négyessel jah és lesz bónusz valami is, szerintem bónusznép az előrendelőknek). Legvadabb elképzelések, hogy 2018 elején jön a kieg. Aztán gondolom 1 évet még támogatják dlc-kkel, majd 1 évre rá jön a következő kieg, amit megint 1 évig támogatnak majd.
Ha számításba vesszük a 3-5 éves tervüket a játékkal kapcsolatban akkor ez így teljesen illeszkedik a tervekbe (2016-ban alapjáték 2017-ben első kieg, 2018-ban második kieg....2019 nyarára teljes lesz a játék).
Mindezek alapján, ha tényleg valami hasonló az elképzelés és idén tényleg jön az első kiegészítő (egyébként miért ne jönne az alapok adottak, a hype ennél nagyobb nem is lehetne a játék körül, a motor még viszonylag friss, de jövőre már kezd elavulni....addig kéne ütni a CA-nak a vasat amíg meleg), akkor arról az E3-már már igencsak fognak kiadni valami megerősítő infót. Legoptimistább elképzelések szerint egyébként 2017. nyarán már jöhetne a kiegészítő vagy warhammer 2 (mindegy hogy hívjuk).
Ha figyelembe vesszük azt, hogy néhány napja azt nyilatkozta a CA, hogy a bretonok kiadás után az első játékhoz nagyobb dlc már nem fog érkezni és ők kvázi lezártnak tekintik az első részt, valamint már egy jó ideje dolgoznak a második részen /kiegészítőn minden esély megvan arra, hogy még idén játsszunk a következő adag Warhammerrel.
Ám végiggondolva az orosz leak adatait és józan paraszti ésszel elgondolkodva a megvalósítás lehetőségein lehet sokkal érdemesebb lenne a CA-nak előbb az Old World és környékét teljesen kidolgozni és csak a harmadik záró részre tartogatni az újvilágot, a hajózást, az elfeket, lizardmeneket és a skaveneket. Ergó fejlesztési szempontból lehet egyszerűbb falat lenne beépíteni a Tomb Kings-eket, az Ogre királyságot, a káosztörpéket, Arábiai részeket és csak azután kiterjeszteni a játékot az újvilág felé. Igazából tök mindegy mi lesz, mert mindenképp mind a 16 táblás játékban található népet be akarják építeni a játékba. -
Darkman86 #1024 Bretonnia kampány elég szopó,de legalább van kihívás. Én már azt várom hogy a következő "részről" mondjanak valamit. Azért addig még ezzel is elleszek pár száz óráig :D -
ricsei50 #1023 Látom nem nagyon írok most ide, de lenne valami ami kicsit b*ssza a csőrömet. Bretonnia egyik új legendary lordja konkrétan egy copy & paste lord. Lehet csak én gondolom így, de sztem minden legendary lordnak adhatnának egyedi kinézetet. Alberic nem kap egyedi kinézetet, szimplán egy sima lord modelljét kapta. -
ricsei50 #1022 -
#1021 Megvettem vagy 2 hete humble monthly-ban. Kezdtem is egy Vámpíros kampány-t, hogy minél jobban eltérjen a játékmenet a régebbi total waroktól.
Első kampányomban elég sok minden menet közben derült ki, hülye fejjel csináltam a küldetéseket, a törpökkel szinte folyamatosan harcban vagyok. Ha tudom hogy feléjük nem tudok úgyse terjeszkedni hagytam volna a fenébe őket.
A Káosz támadása alatt szinte minden emberi hercegséggel jóban voltam tradeltem velük, levertük a káosz-t, aztán a Birodalom elkezdte bekebelezni őket (conföderációba lépett velük, a törpök is egyesültek hamar). Ekkor felbomlott az összes kapcsolatom és onnantól az emberek és törpök is folyamatosan támadnak. kb 150+ körön folyamatosan :), már csak kelet sylvania volt meg meg a nyugaton a vár. 2 seregből maradt másfél folyamatosan mínuszban voltam, csak az inváziós seregek leverése utáni pénzból meg a foglyok hazaengedéséből volt pénzem :).
Észak nyugatra a Birodalom 1. törpök 2. én 3. legerősebb voltam, jött egy sereg levertem jött a következő, volt hogy 2v1ben. Manfred már 30+ szintű, Kemmler is 26 körül van. A Hősök is bansheek vámpírok stb. is 20 körül mozognak :).
Aztán végre Franz békét kötött, de a törpök nem akarnak békén hagyni jönnek a Legendary Lordjaik megölöm 4-5 kör múlva megint ott vannak fullos seregekkel.
Azt elrontottam, hogy a csatában használt hőseimet mind varázslásra fejlesztettem, aztán amikor rájöttem hogy közös a mana..... fogtam a fejem.
Mondjuk maxos egységek ellen már a varázslatok sem olyan jók. Volt hogy Manfreddel előrerepültem ellenségre nyomtam vagy négyszer az a lila örvényt 200+ kill-eket hozott a végén neki, most alig öl valamit :).
A vámpír egységekkel meg vagyok elégedve, brutálisak, a Vhargulf, Terrorgheist, Blood Knight-ok viszik a prímet, a szellemlovasokat használom még a sereg gerincének, csak kicsit papírok , a csonti talpasokat nem szeretem mert lassúak már véget ér a harc mire odaérnek.
Mondjuk Heinrich Kemmlerrel is ez a bajom nincs neki lova, a küldetéseit se tudom megcisnálni mert rohadt messzire kellene menni az meg nem tehetem mert a törpik abban a pillanatban beköszönnek. Manfreddel legalább oda lehetett portolni.
Most jól állok 50 körrel ezelőtthöz képest :), már sylvániában nem fejlesztek csak visszafoglalom a razelt városaimat, technológia minden kifejlesztve. 1 maxos sereg maradt már csak Kemmler meg egy másik vámpirnak csináltam maxos zombi sereget így olcsó a fenntartásuk 9-es szintüként veszem őket, és küldöm raidelni. Lassan 70k pénzem lesz kb 2000 naponta plusz a csatákból jön a lóvé, ha meglesz a 100k, felhúzok még 2 sereget meg megindulok az emberek ellen, a törpikkel már csak -200 az infulencem folyamatoosan elengedem az egységeit pozitívba számolja :D, még egy száz kör és béke, mehetek Franz ellen, és talán a short victory sikerül.
Ami furcsa hogy Manfreddel direkt határ mellet nyomom el a kört aztán ha átmegyek a határon siznte lecsökken 0-ra a mozgása és nem tudom raid módba rakni. Csak köv. körben. De a más seregeimmel simán marad határátlépés után mozgási pont.
Amúgy van körhatár amikor vége a játéknak? -
Prof William #1020 Az Old Worldről sajna csak angolul van igazán sok anyag (WarhammerWiki) de ott tényleg szinte mindent meg lehet tudni. -
ricsei50 #1019 Ilyet találtam én is, de nem a 40k-ra gondoltam, hanem arról a világról ami a total war warhammer-ben van. Az old world vagyis a fantasy érdekelne. -
Prof William #1018 Ez is jó oldal.
Warhammer 40k -
#1017 Lehet nem ez kell de több mint a semmi:
Warhammer 40k univerzum
A Warhammer 40 000-univerzum története -
ricsei50 #1016 Nem tudtok valami magyar oldalt, ahol le van írva sok infó amit a régi világról tudni lehet (fajok, karakterek, történet)? Szeretnék többet megtudni a fajokról, és nem angolul. -
ratgab #1015 Twitchen a Sega profilján a Make War not love 4 Challenge 2 videó végén van. Egy streamer játszik le 2 quest battlet. Egyiket Bretoniával a másikban pedig Isabella küldetését teljesíti. -
ricsei50 #1014 Hol találtad meg? Én csak tegnap láttam, ahogy a CA-nál élőbe nyomták. -
ratgab #1013 Megvan. -
ratgab #1012 Beírnál egy linket a videóhoz (gondolom videó), mert nem igazán találom a bemutatót. Előre is köszönöm. -
ratgab #1011 Vámpírnak vámpír, de Vladdal együtt külön frakcióba rakják őket (schwartzhafen). Ezzel a vámpírhercegség túl sok legendás lord problémáját is megoldják. -
ricsei50 #1010 Bretonnia új egységei jól néznek ki. Végre lesz egy színes sereg (szó szerint). Ahogy néztem a csatát, szó szerint olyan volt a breton sereg, mint egy szivárvány. Az elfek most gondban lesznek, ha nem lesznek jóban Bretonniával. Az a lovasság...kegyetlen :D -
ricsei50 #1009 Igen. Ezek szerint az összes többi fajnak is kell min 4 legendary lord. Így lenne ésszerű. -
davidbog #1008 Eh. Ráadásul egy újabb vámpír. Krellnek jobban örültem volna. Mondjuk fejlesztői szemszögből Isabella logikusabb. Sebaj jól meglesznek majd Vladal, a játékban is együtt lehet a legendás házaspár. :D -
ricsei50 #1007 A free legendary lord Isabella Von Carstein lesz. -
ricsei50 #1006 Louen mellé a green knight és a fay enchantress jön. Remélem a vámpírokhoz már nem jön lord, mert már most van 5. Inkább jöjjön csak a wood elfekhez pl Ariel. Nehogymár az egyik fajnál van 5 lord, míg a másiknál 2 :D -
davidbog #1005 Ezért kérdeztem, mert a kép alapján én sem tudtam eldönteni hogy melyik frakcióhoz tartozna.
Szerintem vagy vámpírokhoz vagy bretonniához kapunk majd lordot. Vámíproknak így is van már 4 legendás hősük , ha a Red Duke-ot is beleszámoljuk akkor 5, de ha nekik jön és tippelnem kéne akkor szerintem Krell lesz. Bretonniához nem tudnék tippelni, látni kéne kiket kapunk Louen Leoncoeur mellé.
Az a fennmaradó 2 free LC valóban nagyon kevésnek tűnik a következő részig, a 4 reálisabb. Én örülnék az általad felsoroltak mellett egy játszható Mousillonnak nagyon örülnék. -
ricsei50 #1004 Én nem tudok rájönni, hogy milyen épületet ábrázolhat a kép. Addig okés, hogy emberi, de mi az a tüskés, karmos vmi ami kinő belőle? Érdekes kép az biztos. :D -
ratgab #1003 A kis képek mindig árulkodóak. Nézzük meg, hogy milyen faj épületére hasonlít a kép. Az már biztos, hogy ez nem ork, nem káosz és nem bestiaépület. Ez valami emberi épületnek tűnik (lehetne vámpír is, de vagy birodalmi épület vagy inkább Breton). Szerintem Breton hős lesz.
Az Old Friendnél meg a vadon közepén látunk egy hegy tetején álló hatalmas épületet, aminek a kéményéből füst száll föl (vámpírok kizárva). Ötletem nincs mi lehet az utolsó dlc-ben. -
ratgab #1002 Húúha tényleg a +26 map azért árulkodó dolog. Kb. 5 új térkép érkezett minden fizetős dlc-vel, ergó 4-5 fizetős dlc-nek még kéne érkeznie nem?
Gondolom Bretonniával kapunk majd 5 vagy 6 új térképet, tehát még 20 lesz hátra. Azt viszont nehezen hiszem, hogy a 2 hátralévő free lc-vel együtt 10-10 multis pályát fogunk kapni.
Aminek jönni kéne az tényleg amit te is emlegetsz a wood elf vs beastman lord pack (1-1 új lord, 1-1 új hős, új egységek és ami a legfontosabb a Regiment of Renown egységek). Utóbbi vonal mentén egyébként el is tudunk majd indulni. Jelenleg a vámpíroknak, birodalomnak, orkoknak és törpéknek vannak ilyen elit egységeik és a Brettonokkal viszont már 8 játszható nép lesz a játékban. Tehát legalább 2 packnak még kell érkezni, amiből az egyik az általad is említett Wood elf vs beastman pack kéne, hogy legyen (DLC-re DLC-t...kíváncsi vagyok ingyen fogják-e adni...szerintem nem), illetve a másik akkor értelem szerint a Bretton vs Chaos.
Viszont ebben az esetben megint csak 2 fizetős dlc (bretton vs káosznál még csak csak ráhúzható, hogy a bretton dlc ingyen volt, a káosz meg az előrendelőknek megvan szóval kérhetnek érte pénzt, de a woodelfesnél nagyon kilógna a lóláb szóval lehet ezt inkább valamihoz hozzácsapják, mondjuk egy új éphez....új Woodelf frakció, illetve új Beastman frakció mint a Törp vs Ork dlc-nél.
Szumma szummárum a 2 említett népbővítő dlc mellett ha követjük a tendenciát és 5-ösével jönnek multis pályák, akkor még 2 fizetős dlc-nek kéne mindenképp érkezni. Szerintem itt már új népeket nem fogunk kapni, illetve nagyon meglepne. Szerintem egyik lehet mondjuk Kislev (egyedi játékmenetet ígérne), a másik meg pl. a Déli népek játszhatóvá tétele lehet ( Estalia, Tilea és a Határhercegség). De ki tudja lehet Kislev helyett inkább kapunk egy jó pár külön játszható birodalmi frakciót és azon belül lehetne Kislev (Middenland, Marienburg...stb Vannak egyedi területek).
Szóval ez alapján úgy néz ki 4 dlc-nek kéne még jönni.
-
davidbog #1001 Azt lehet tudni hogy ki lesz az új lord vagy ha azt nem azt hogy melyik frakcióhoz tartozik. -
ricsei50 #1000 -
ricsei50 #999 Nem jön most sajna dlc. Bretonnia és a map editor jön ingyenesen és persze a boltok polcaira az old world edition. Viszont szerintem még fog jönni tartalom az alapjátékhoz, ha más nem is de egy free lord és ugye az a bizonyos "an old friend" valamit 26 új map. Ha pedig nagyon merész akarok lenni, sztem az új free lord mellett jön egy wood elf vs beastmen lord pack. -
ratgab #998 Tipphopp: Szerintem fognak. Ha nem is most akkor későbbi javításban biztosan. Egyébként szerintem ezzel az alapjáték bővítése lezáródott. A következő amit kapni fogunk az már a kiegészítő lesz.
Apropó szerintetek jön most fizetős tartalom? Mert eddig ingyenes tartalom mellé mindig jött valami fizetős is. És ha jön vajon mi lesz az? -
ricsei50 #997 Kiváncsi vagyok hogy Bretonnia, wood elfek és a beastmenek kapnak é regiments egységeket. Kicsit fura lenne, ha ők nem kapnának, mert ugye a többi faj kapott.