1997
-
Jaqen #1076 Nem is várok olyan hatalmasat, az 50% bőven jó, a 60 meg szinte ajándék lenne :) Úgyis vennem kell egy jobb kártyát a gépbe, mert a jó öreg 5770-es nemigen bírja, és sajnos csúnyák is a textúrák lowon :( De futni fut :D Hallottam, hogy megjelenéskor iszonyú sokat töltött. Nálam most is. Ezt azóta nem javították, és a gyenge gépem miatt van, vagy azóta is rengeteget tölt? -
ratgab #1075 Hát figyelj valahol el kell kezdeni. Ezt a 25%-ot úgy nézd, hogy eddig még soha nem voltak leárazva csak megjelenés előtt 10 %-al.
Ennél csak nagyobb leárazás várható a dlc-kre csak ki kell várni. Egy éves évforduló alkalmával lehet kapnak egy 50%-os leárazást, de ennél többet nem tudok elképzelni.
Age of Wonders 3 kiegészítők már vagy 3 éve nem kapnak 60%-nál nagyobb leárazást. -
DantesHUN #1074 Gondoltam kipróbálom a Bretonia DLC-t.. Volt egy nehezebb csata az orkok ellen...és kifagy miután vissza tölt a térképre. Így persze az utolsó mentés a csata előttről van. Automatán meg lazán kikapok mivel nem volt kedvem újra lejátszani.
Na ilyen dolgokkal tudja magát rohadtul megutáltatni. El is ment a kedvem tőle nem fogom folytatni. -
Jaqen #1073 Hát azért 25% nem sok, ha jól számolom olyan 4100 Ft-ra jön ki egy DLC. Kemény 900Ft-al olcsóbb :D Hatalmas különbség. Májusban lesz egy éves a játék, szoktak ilyenkor valami akciót csinálni? -
ratgab #1072 Ne aggódj le lesznek még abban biztos lehetsz. Amúgy Beastmeneket majdnem megvettem én is. Nyári vásárt lesz érdemes majd figyelni július környékén...Tuti megint megkapják a 25%-os leárazást. -
Prof William #1071 Le voltak árazva? A franc pedig a Beastmeneket beszereztem volna. Na majd legközelebb... -
ratgab #1070 Igazad van! Drága nagyon. Én mondjuk megvettem 5000-ért és nekem 18 000-be került a Warhammer alapjáték, de minden forintját megérte.
Egyébként én is csak azt tudom tanácsolni mint a többiek, hogy várj meg egy leárazást. Legutóbb pár hete voltak leárazva a dlc-k, amiből az elfek kimaradtak (még), de idővel ezek is le lesznek árazva (ha jól emlékszem 25 %-os kedvezménnyel adták a dlc-ket).
Mellesleg azzal is egyetértek, hogy más játékban 5000-ért kapsz pár apróság meg 2-3 semmitmondó questet itt meg kapsz 2 wood elf frakciót eltérő erősségekkel és gyengeségekkel, egy totálisan egyedi játékmenetet, egy különálló kampányt az elfekkel. Drága, de megéri szerintem. -
ratgab #1069 The Beast and the Elf (munkacím...én találtam ki most :-D) dlc szerintem tuti jön majd idővel. Ha elkezdték ezt a Regiment of Renown dolgot akkor ezt végig is fogják csinálni. Szerintem minden nép fog ilyet kapni. -
ratgab #1068 Kb ahogy ricsei50 írja. A káosz területek kerülhetnek be illetve a jelenlegi Öreg világtól keletre lévő káosztörp és ogre királyság területek.
2. részhez potenciális népek a Tomb Kings (Southlandsen találhatók, mely az Öregvilágtól keletre van és benne lesz a játékban), illetve Araby ami szintén Southlands terület.
3. részben elméletileg a káosz kerül szétbontásra, ami egyébként érdekes mert én nem nevezném őket külön népnek és eddig minden részben 2 jó és 2 gonosz fajt raktak a játékba káoszék meg mindenek csak nem jók (igazából a 2. résszel gyakorlatilag minden jó beállítátottságú nép benne lesz a játékba....innentől kezdve kb csak bontogatni lehet tovább pl. az emberi frakciókat. Így kerülhet be tílea, estalia, kislev és a többi). Szóval én úgy gondolom a 3. részben fogják kiadni a káosztörpéket és az ogrékat. -
Jaqen #1067 Azért amiért a Skyrimben sem kezdek tolvaj mellett mágust, vagy harcost is. Abszolút nem érdekel, nem a stílusom, kész. Mi ebben a furcsa? Nem eszem meg azt amit nem szeretek :) Amúgy elég sok kampányt végig tudnék tolni velük, anélkül, hogy ráunnék. Az alapjáték amúgy megvan, illetve az Old World edition (2k-val olcsóbb volt mint a sima), Bretonniával szórakozok egyelőre, valamennyire élvezem a vámpír vs ember harcot, de nem tudna hosszútávon lekötni, elvégre nem tudom beleélni magam. -
Darkman86 #1066 Mondjuk ha tényleg csak ez az egy nép érdekel akkor inkább várj még amíg nem lesz leárazva az alapjátékkal együtt. (Bár nem értem,hogy valaki miért akar megvenni egy játékot, aminek csak egy minimális része érdekli) -
Darkman86 #1065 Lehet hogy 5000 forint viszont szerintem egy kiváló DLC. Vannak játékok ahol a DLC ennyi pénzért,fele ennyi tartalmat ad. -
Eisenberg #1064 Hogy van pofájuk 5000 ft-ot elkérni egy DLC-ért? Realm of the wood elves. Az egyetlen faj amivel játszanék is. Megveszem 10-ért a játékot, és még feleannyit csengessek ki egy népért? Nem érdekel a kampányuk, egyszer végigjátszod azt kész. Ha a megjelenéskor bent lévő népekért ugyanennyit kértek volna, kicsit drága lenne a játék. Ráadásul g2a-n is ennyi. Még csak nem is ez a legfrisebb DLC. Rák a fejüket... -
ricsei50 #1063 Szerintem a káosz területet hozzák be ami (ahogy tudom) teljesen északon van. Így kerülnek majd be a káosz démonok ugye 4 részre osztva, minden káosz istennek lesz egy frakciója gondolom én. Esetleg még ott van ugye az a terület ahol az ogrék vannak. Arra vagyok még kíváncsi, hogy a wood elfek és a bestiák vajon kapnak e lord packot? -
Prof William #1062 És így esetleg nem lesz nehéz behozni az igazi hajócsatát ha majd odaérünk. Szerintem az max majd a 3-ik játékban lesz. Ha lesz.
De amúgy mi lehet még majd a 3-ik játékban? Mert az Old World már tele van és most Naggarot és Lustia + Ulthan kerül sorra. Ha jól rémlik más helyek nincsenek túlságosan kidolgozva a Warhammer Fantasyban. Max említés szintjén szerepelnek. -
ricsei50 #1061 Értem. Akkor gondolom minden fajnak lesz 3-4 féle hajója stattal és egység kártyával. Sztem ez is elég jó lesz akkor. -
ratgab #1060 Pontosan ahogy mondod. Ugyanúgy lesz flottád, de nem fogod tudni valós időben lejátszani a csatákat csak autoresolve-ban. -
ricsei50 #1059 Ez a része nem teljesen tiszta. Azt értem, hogy tengeri csaták nem lesznek a játékban, csak auto resolve. Szóval elvileg lesz hajózás, de ha lesz hajózás, akkor lehet majd ugyanúgy kiképezni flottát, mint a med 2-ben? Vagy hogyan kell érteni ezt a "hajózást"? -
Prof William #1058 Majdnem biztos vagyok benne, hogy hajócsaták idővel mindenképpen belekerülnek a játékba. Vagy egy későbbi DLC formájában, vagy esetleg a 3-ik játékkal. -
ricsei50 #1057 Én megpróbálok nem megnézni több videót a 2. játékról. Most a trailert megnéztem vagy 10x, de ezt a játékot majd úgy szeretném elkezdeni a megjelenés napján, hogy nem láttam az egységeket, lordokat, területet stb. Nagyon nehéz lesz, főleg mert facebookon követem a Total War-t, de megpróbálok majd tovább görgetni azokon a részeken ahol a gamet mutatják. Újra szeretném élni azt amit tizen akárhány évvel ezelőtt, hogy alig tudok valamit és úgy fedezem fel a dolgokat. Ez a játék pont jó lesz hozzá :) Majd megindulok az Új-Világ felé és lesz ami lesz :) A rostert fogom csak megnézni, mert arra kíváncsi vagyok (a szöveges részére gondolok) semmi mást. -
#1056 Interjú angolul -
ShaiHulud #1055 ezt irja steamen rola, szoval arcane vortex, ill mar lejebb maelstromnak irja :)
:
Millennia ago, besieged by a Chaos invasion, a conclave of High Elf mages forged a vast, arcane vortex. Its purpose was to draw the Winds of Magic from the world as a sinkhole drains an ocean, and blast the Daemonic hordes back to the Realm of Chaos. Now the Great Vortex falters, and the world again stands at the brink of ruin.
Powerful forces move to heal the maelstrom and avert catastrophe. Yet others seek to harness its terrible energies for their own bitter purpose. The race is on, and the very fate of the world will lie in the hands of the victor.
Prince Tyrion, Defender of Ulthuan, guides the High Elves in their desperate efforts to stabilise the vortex as it roils above their home continent.
Atop his palanquin-throne, the Slann Mage-Priest Mazdamundi directs his Lizardmen war-hosts as they surge northward from Lustria. He, too, is intent on preventing cataclysm, though the methods of The Old Ones must prevail.
The Witch King Malekith and his sadistic Dark Elf hordes spew forth from Naggaroth and their labyrinthine Black Arks. He tastes great weakness in the vortex – and great opportunity in its demise.
Meanwhile a fourth, secretive race stirs, their motives obscured by sinister plots and machinations. The time for revelation is nigh…
Four races, four outcomes, a single goal: control of the Great Vortex, for good or ill.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.03.31. 22:52:37 -
Prof William #1054 Ennél szebben én sem elemezhettem volna ki. :) Az nagy vihar a végén az nem a Maelstorm?
High Elf, Dark Elf, Lizardmen és Skaven a kedvenc fajaim benne lesznek. :) Kíváncsi leszek milyen lesz az ő menezselésük. -
ratgab #1053 Nem egyszerű a helyzet Skaven oldalon, mert náluk van talán ha jól tudom 6 klán is. Azonban kiindulva Lustriából az egyik legendás hősnek Lord Skrolk-nak kell lenni, aki egy papszerű lord lesz (közelharcos valószínűleg). Ő egyébként a Pestilence klán vezetője és elég gyakran konfrontálódnak a szintén Lustriában élő Lizardmenekkel.
Ott van még Queek Headtaker, akit könnyen be lehetne vonni a Skarsnik-Belegar harcba, ergó én inkább őt DLC vagy FLC karakerként tudnám elképzelni.
Ikit Claw megfordult Lustriában is és egyébként a mérnökklán vezetője. Ő egyfajta warlock és mérnök kombináció szóval Srolk mellé mehetne is mint egyfajta mágus hős.
Deathmaster Sknich: Az Eshin klán vezetője és az egyik legjobb bérgyilkos az Öregvilágban. Szintén a Belegar sztorihoz köthető elsősorban szóval nem hinném, hogy ő lesz a másik lord.
Throt the unclean: A Moulder klán vezetője (ők kreálják például a Patkányogrékat és egyéb szörnyeket). Szintén nincs túl sok kötődése Lustriához úgyhogy max dlc-ben tudom elképzelni.
Tretch Craventail: A Rictus klán vezetője (a stormvermineket ők képzik ki).
És végül aki szerintem a mágus lord szerepét fogja betölteni Thanquol szürkelátnok (Grey Seer). Nem elég, hogy az egyik legrészletesebb háttértörténettel rendelkező Skaven, de ő is járt Lustriában hasonlóan Lord Skrolkhoz, aki eleve ott is él.
Szóval szerintem Thanquol lesz a mágus és Skrolk a közelharcos legendás lord a Warhammer 2-ben Skaven oldalon.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.31. 19:28:29 -
ratgab #1052 Jogos! :-) -
Lacc 88 #1051 Tartottam tőle, hogyan fogják kivitelezni a két rész összekapcsolását. Szerencsére az olvasottak alapján lazán meg lesz oldva. Tuti vétel minden DLC-vel együtt. Az is biztos, hogy a teljes világgal fogom tolni nem akarom szétszedni :D A hajózás kellemes plusz lesz a csatákat meg nem sajnálom soha nem szerettem.
6 legendás hős nekem elég egyértelműnek tűnik eddig, de a skaven oldalon kikre tippeltek? -
Lacc 88 #1050 Nem rossz a leírás, de így azért jobb :D
-
ratgab #1049 Total War Bloggról a két játék összekapcsolódásáról: Ha mindkét résszel rendelkezünk, akkor 3 kampánytérképből válaszhatunk: Az Öregvilágból (Warhammer 1 térképe), az Újvilágból (Warhammer 2 térképe) és a kombinált térképből ami a kettő térképet jelenti egyben. Ha bármilyen dlc vagy flc megvan a korábbi játékból akkor azokat fogod tudni használni az Öregvilágban indított játékban és a kombinált térképen indított játékban is. (ergó akinek megvan az első rész és megvan a második rész az játszhat az Öregvilágban és játszhat a kombinált térképen is azaz az Új világ kampánya mellett még egy kampányt kapunk meg a teljes világot lefedi majd...szerintem más is lesz a játékmenete a kettőnek....Újvilág kampányában jobban irányítanak majd bennünket, míg a kombinált kampányban szerintem majd szabadabban lehet garázdálodni és nem is az lesz a cél, mint az új kampányban.)
A két játék összekapcsolása lesz az első DLC a játékhoz és hetekkel megjelenés után várható (nem hónapokkal, tehát hamar jön). A harmadik résszel kapcsolatban egyelőre még semmi infó.
További érdekességek: Hajócsata csak autoresolve-ban lesz elérhető sajnos (számítani lehetett rá). Magyarázat nagyon egyszerűen, hogy a szárazföldi csatákra fókuszálnak elsősorban.
Multi ugyanolyan lesz mint az első részben, Cooperatív mód megmarad és ugyanúgy fog működni.
Előrendelői bónuszokról még nincs infó, ahogy a pontos megjelenési dátumról sem (írják a blogban, hogy közzéteszik majd mely nagy nyári játékkiállításokon fognak kint lenni a játékkal szóval a megjelenés ezek alapján őszre-illetve télre tehető).
Viszont érdekes a mondat, melyben azt írják tudatni fogják hol lesznek kint a játékkal a nyár folyamán és rögtön utána beírják, hogy a tesztek megjelenés előtt érkeznek....Gondoljátok, hogy ez arra utal még nyáron érkezhet a 2. rész?
Moddolási lehetőség a 2. részben is elérhető lesz idővel.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.31. 18:26:19 -
ratgab #1048 Érdekes infó még a steames adatlapon: 8 legendás lord lesz....2-2 minden fajnál és mindnek egyedi kezdési helye lesz.
Azt is érdemes elolvasni, hogy röviddel megjelenés után fogja összeszakítani az Öreg és Új Világot. És úgy írják, mintha nem két térkép (későbbi mondatban meg is erősíti: single epic map!) lenne, hanem mintha egy nagy hatalmas játéktérre válna az első és második rész tulajdonosainak a játéktér. -
ratgab #1047 Én nagyon vártam ezt a bejelentést, de amennyire a jó népeket szeretem alapból a 2. részben engem a Sötételfek és a Skavenek hoznak legjobban lázban. Főleg a patkányemberek!!!
Mazdamundi úgy néz ki mint Jabba igen :-)....A másik hős viszont egy Szaurusz harcos/ lord lesz. Valószínűleg Kroq-gar. -
ratgab #1046 Érdemes volt átolvasni a steames adatlapját is a warhammer 2-nek. Tehát 4 faj fog harcolni a Vortex feletti uralomért és nem csak Lustriában, Ulthuanon és Naggaroth, de a Southlands-en is zajlik majd az ütközet. Ez a Badlandstől délre eső terület (orkok ahol az első részben harcolnak)...
És ott nem csak a Lizardmenek élnek, hanem Skavenek is...A Southlandstől északra meg Araby és a Tomb Kings található (szerintem mind a két nép dlc nép lesz a 2. részben emiatt!!!!). -
ricsei50 #1045 Jó sok az input :D Nagyon jól néznek ki. 4 játszható faj, 2-2 legendás lord. Egyre jobban bele szerelmesedek ebbe a játékba :) Lord Mazamundi érdekesen néz ki... olyan mint Jabba a hutt :D Viccet félretéve, engem a lizardmenek izgatnak a legjobban. Az ő legendás lordjaik mind ilyen "béka"szerűek? IMÁDOM -
ratgab #1044 Kint van a Trailer: Warhammer 2....az elején sötételfek osonnak a már jól ismert ismétlő számszeríjjal (darkshards), utána high elfek masíroznak Lustriában, majd újra sötételf nők (witchelves....the brides of kain), illetve maga Malekith a Witch King a sötételfek ura.
A High elfek közül kilépő mágus talán maga Teclis. Amit megérint az egyértelműen egy Lizardmen eszköz vagy inkább Old One eszköz lehet és amit vizonál az a Sundering nevű esemény lesz, ami a Sötételfek és High elfek szétválása előtt közvetlenül történt (Sötételfek vesztésre álltak a High Elfekkel vívott háborúban és győzelmi vágyukban segítségül hívták a káosz szörnyeit, akiket a jelenetben látható mágusok egy csoportja űz ki egy vortex nevű varázslattal a világból...).
Aztán 1:47-nél becsatlakozik egy Carnoszaurusz is a csatába (Lizardmen confirmed), aztán rögtön utána skinkek láthatóak, mögöttük szaurusz harcosok és ott van ő akiről lentebb szó volt Lord Mazdamundi!
Amikor a csata kizoomol a 3 frakció fölött ott valami High elf egységet látunk (mint a woodelfeknél a sasok kb). Amikor felülről látjuk Lustriát a távoli vihar előtt az valószínűleg Ulthuan lehet.
A végére meg bedobnak egy izzó szemű patkányt....Skavenek megerősítve!
És még idén jön a 2. rész!!!
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.31. 17:46:23 -
ratgab #1043 Megy már a trailer youtube-on: High elfek és Dark elfek megerősítve! Egyelőre hangja nincs. -
ratgab #1042 Mazamundi a Lizardmenek egyik legismertebb legendás lordja. Az egyik leghatalmasabb mágus (egyébként Slaan) a Warhammer világban. A sötételfek megállítására például csak úgy védelem gyanánt mágiával alkotott egy hegységet, mely megvédte a támadás alatt lévő Lizardmen városokat (a hegyen átkelés közben meg jól elhullottak a sötételfek).
Bővebb infó róla: Mazdamundi
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az említett piramis, amin olyan mintha Mazdamundi lenne látható a tetején:
Mazdamundi:
És hogy miért annyira fontos karakter a Warhammer világban:
Élő adást természetesen nézem. Egész héten ezt vártam.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.31. 17:11:39 -
ratgab #1041 Nálam élesebb szemű kielemezte a képet. -
ricsei50 #1040 Az kicsoda? Ti jöttök az élő adásra? Egy óra múlva kezdik :) -
Prof William #1039 Ez hogyan sikerült észrevenni? Én csak a templomot látom. -
ratgab #1038 Igen, ráadásul Mazamundi van a tetején. -
Prof William #1037 Ráadásul szerintem a távolban egy Temple City látszódik. A Lizardmenek jönnek nagy valószínűséggel. :)