1997
1644257819.png

• Angelus1991ster

Vortex kinézete eléggé elüt a többi kampány térkép elemétől. Olyan mintha valamilyen 10 évvel ezelőtti fantasy játékból szedték volna.
  • ratgab
    Július végén - augusztus közepén jön majd a DLc az első részhez.
  • Darkman86
    Számomra csalódás volt az E3 Total war téren.Jó oké, tudjuk hogy szeptember28, tudjuk hogy milyen a collector edition,de ténylegesen új infó csak csipetnyi volt.Gameplay-ből is csak tegnap mutattak rendes quest battle-t elejétől a végéig.Legalább az első részhez érkező tartalmakról mondhattak volna valami konkrétat.Nagyon várom a játékot,első napi vétel lesz ez is,de már kicsit unom, hogy csak az agyunkat huzzák az információk visszatartásával.
  • silverchain
    Csak összehozzák, hogy a végére 100k legyen a teljes játék. Nem tudom, hogy a Sega, vagy a CA erőlteti ezt inkább.
  • ratgab
    Kijelentették, hogy az új faj nem Kislev.

Az utalásokból Norsca a legvalószínűbb, de Dogs of War is esélyes, illetve Estália vagy Tílea is.

Amúgy megvan a 2. rész megjelenésén dátuma ami 2017. szeptember 28.

Előtte jön még az Old Friend és még ezelőtt jön az új race pack ,amiről beszéltél. Aki megveszi a 2. részt elővételben vagy megjelenés után 1 hétig ingyen megkapja az új race packet, ami a Warhammer 1-hez jár majd (!).

Feltételezhető, hogy az a race pack amit korábban bejelentettek az egyezik azzal amit a 2. részhez adnak.

Az idő rövidségére tekintettel szerintem havi egy új népbemutató lesz... Ergó júliusban megtudjuk a Dark Elfek hadseregének felismerését és végül augusztusban a skavenek hadigépezetének részleteit. Mert hogy a játék Serpent God kiadásában 4 matrica található...A 4 néptől való matrica és az egyik bizony tagadhatatlanul skaven jegyekkel bír.
  • ricsei50
    Látom nem nagyon ír senki, ezért leírom én. Jönni fog az old friend után még free lc és egy új faj dlc is az első játékhoz. Elmondták hogy az old friend egy new hero kaliberű tartalom lesz szval egy, esetleg két karakter. Lehet hogy belerakják a játékba a "mesemondó ötegembert"? Az új fajról mit gondoltok? (tuti nem kislev)
  • Jaqen
    Hali. Most vettem +4GB ramot a gépbe. Emiatt felvehetem a grafikai beállításokat közepesre mondjuk?
    Konfig: Proci: i5 650 3,2Ghz
    RAM:8GB Kingston DDR3 1333Mhz
    Kártya: Radeon HD5770 1GB
  • Jaqen
    Battle realism mod volt a ludas. Rák se gondolta volna :D
  • Lacc 88
    Volt olyan frissítés, ami nekem is ezt eredményezte vagy kisebbek lettek a csapatok. Valahol a menüben át lehet állítani viszont lehet új játékot kell hozzá kezdeni. Grafikai és nehézség beállításoknál vannak ilyen opciók. Így fejből nem tudom pontosan hol.
  • Jaqen
    Hali. Megvettem a realm of the wood elves DLC-t, a 17 eurós ár ellenére. Kezdtem a wood elfekkel egy kampányt, azonban az első csatámnál észrevettem, hogy nem lehet megállítani a játékot a szokásos módon. Space-re nem reagál, P-betű a menüt hozza be, a csata megàllítása gokb (jobb felül a sebességfokozatoknàl) szintén. Ezt, hogy? Tudtommal semmit sem állítottam el, és csak a DLC telepítése illetve driverfrissítés után jelentkezett ez a probléma.
    A másik: Videokártya driver elvileg a legfrisebb (egy 5770-esem van),mégis azt írja a játék launchere, hogy frissíteni kéne. Gép újraindítás megvolt.
  • ratgab
    Ami nincs benne az valószínűleg jönni fog dlc-ben....Nem vagyok nagy Lizardmen szakértő, de azért mondtak néhány érdekességet.

A gyíkembereknek sok hp-jük és magas leadershipjük lesz, valamint ha nagyon lecsökken a hp örjöngésbe kezdenek, ami azt jelenti, hogy nem lehet majd őket irányítani (berzerker mód). Továbbá majdnem mindegyik távolsági harci egységük mérgezni fog.

Szerintem nagyon okosan kell majd ellenük játszani, mert alapvetően egy nagyon robosztus és életerős hadseregről beszélhetünk. Könnyen el tudok képzelni olyan taktikákat is velük mint a törpékkel, hogy beállnak védekezni, míg távharcász skinkek megszórják az ellent mérgező dárdákkal...HP-juk sok lesz tehát bírni fogják az ostromgépek támadásait is, valamint lesz egy egységük ami fel tudja majd támasztani őket. Első hallásra kicsit túl erősnek tűnnek.
  • ricsei50
    Lizardmen Roster

Mit szóltok hozzá? :)
  • ratgab
    Igen a Tomb Kings egy nagyon érdekes frakció lesz ez nem is vitás. Ami még érdekes kérdés, hogy rajtuk kívül melyik lesz az a 2 frakció, amit DLC-ben fogunk kapni. Egyesek szerint Araby lesz az egyik, ami azért lenne jó, mert velük aztán azt csinál a CA amit akar (nem nagyon van armybook és nem is igazán vannak kidolgozva, tehát itt a kreatív csapat is munkához tud látni...persze a Games Workshop óvó tekintete alatt).

A másik frakció pedig a Dogs of War lehet, mely kvázi a zsoldosokat jelenti.

E3 június 15-én kezdődik ha emlékeim nem csalnak, ergó 1 hónap.

Valószínűleg a te elképzelésed az október-novemberi megjelenésről reálisabb, mint az én teóriám.
  • ricsei50
    Én amit nagyon várok és megtalálható ezeken a kontinenseken az a tomb kings. Nézegettem a wikin róluk dolgokat, és nagyon jó egységeik vannak. Remélem megtartják azt amit ígértek, hogy még részletesebb és kidolgozottabb roster lesz az új fajokhoz.

E3 az pontosan mikor is lesz?

Szerintem a játék 80-90%-ban tuti kész van már. Én azt mondanám, hogy inkább október-november környékén.
  • ratgab
    Habár én a Skavenek bejelentésére jobban vágyom. Lizardmen roster kb 90%-a nem lesz meglepő.

De sebaj 1 hónap és E3 ott már szerintem megjelenési dátumot is fogunk tudni. Szerintem legkésőbb E3-ra az Old Friendről is fogunk tudni valamit.

Apropó ha rostert mutogatnak akkor jól feltételezem, hogy már nem sok mindent kell lefejleszteni a játékhoz....Augusztusi megjelenés szerintetek nagyon optimista?
  • ricsei50
    Holnap délután 5-kor lesz egy élő közvetítés a total war facebook csatornáján. Nyilvánosságra hozzák a lizardmen rostert és beszélgetni is fognak róla.
  • ratgab
    Szerintem a Kislevita AI szándékosan gyökér. A Warhammer sztoriban a Kisleviták elég kemények és sok kisebb támadást sikerrel elhárítanak. A nagyobbak se pusztítják el őket, hanem akkor jön a Birodalom és a segítségükre siet. Alapvetően a Birodalom és a Kisleviták között nincs rossz kapcsolat ami azt indokolná mennyire ellenséges a játékban az AI velük.

Én azt gondolom, ha egy ügyes játékos egy jól szervezett Kislevita hadat vezet sikeresen fel tudja majd tartani a káosz csapatait míg megérkezik a Birodalmi erősítés. Enélkül nyilván esélytelen kell hogy legyen a harc, mert amúgy nem lenne lorehű a dolog.

Könnyen el tudnám képzelni, hogy ha nagyobb támadás éri a Kislevitákat akkor magukra hagyják a falvakat, városokat és a vadonban keresnek menedéket. Elvégre kozák-orosz népekre hajaznak a kisleviták, akik meg nem egy könnyen feladós fajta és a jég hátán is megélnek ahogy a mondás tartja. Ergó könnyen el tudok olyat képzelni, hogy Kisleviták gondolnak egyet és horda módba vagy vándorló módba váltanak ha minden kötél szakad (innen mondjuk nehezebben tudnak újra felemelkedni, de ha elmúlik a közvetlen veszély visszatérhetnek a falvaikba).

Nyilván ez utóbbi okfejtésemnek semmi lorehű alapja nincs (mármint a kattintásra horda módba váltás) csak egy teória hogy lehetne megoldani a játékmenetüket okosan.
  • Lacc 88
    Kislevet várom én is de tartok tőle, hogy baromi nehéz lesz vele játszani. Egyrészt nagyon nehéz vele szövetségre lépni mindig olyan ellenséges. Lehet ha velük vagyunk, akkor is nehezen barátkoznak a többi frakcióval majd. Arról nem is beszélve, hogy ha jön a Káosz nem lesz egyszerű kivédekezni az első hullámot. Főleg ha közben még a törzsek is cseszegetnek. Érdekes lehetőség lesz mindenesetre.
  • ratgab
    Ha baromi jól kidolgozzák Middenheimet tőlem az is jöhet (láttam middenheim modot és bizony elég eredeti katonák vannak ott is). De kétségtelen, hogy a Kislev különlegesebb frakció, mint Middenheim. Habár mindkettő a káosz veszély szélénél helyezkedik el, csak egyik a káoszpuszták közelében a másik pedig a bestiák főbb előfordulási helyét adó erdő mellett.
  • ratgab
    Nem. Ingyenesen kapják meg az első részt birtokló játékosok.
  • ratgab
    Pontosan.
  • Lacc 88
    Ami azt is jelentheti, hogy szépen tejelni kell érte :D
  • Prof William
    Vagyis a lényeg az hogy össze lesz kapcsolva csak nem azonnal.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.05.13. 14:27:51
  • Jaqen
    Nem reklám, elvégre nem az enyém, de javaslom Fenrir Alfa csatornáját. A Total War: Warhammer a fő témája, bár nem beszél valami összeszedetten, mégis azon kapom magam, hogy minden nap megnézek egy 1,5-2 órás videót tőle.
  • ricsei50
    Én is gondoltam már Kislevre, mégpedig azért, mert elég sok időt tölt el vele a dlc csapat. Az biztos, hogy egy teljes alfrakciót fogunk kapni, mert nem hiszem, hogy egy karakteren ennyit dolgoznának.
    Szó szót követ, én Kislevnek jobban örülnék mint Middenheimnak.
  • ratgab
    Nem lesz összekapcsolva. Azt ígérték, hogy az első dolog lesz amit a játékhoz kiadnak. Második rész megjelenése után pár héttel várható.
  • Lacc 88
    Gotrek ugyan már benne van MOD-ként de egy hivatalos verzió megjelenésénél besírnék, mint egy gyerek.

Amúgy ha megjelenik az új rész már alapból össze lesz kapcsolva a mostanival? Vagy majd ha teljes lesz az is.
  • ratgab
    Teljesen igazad van. A recept eddig is az egy varázsló egy harcos volt és malekith szerintem is inkább harcos.

Old Friend: Amekkora hallgatás van körülötte én azért nem csak egy hősre számítok, hanem minimum egy egész alfrakcióra, amire a legnagyobb eséllyel Middenheim pályázhat és akkor Boris Toddbringer lesz az új LL.

Titkos vágyam azonban vagy egy Kislev frakció (ötletem nincs, hogy lehetne az Old Friend kifejezéshez kötni) vagy valami új hősrendszer melyről egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül Gotrek és Félix jut eszembe (Old Friendként Gotrekkel a főszerepben).

Komoly összeget mégis csak Middenheimre tennék.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.12. 21:44:05
  • davidbog
    Tyrion nem meglepő, ő volt az elsődleges tippem a nemes elfekhez. A sötét elfeknél lehetséges, hogy Morathi lesz a másik mert eddig egy-egy harcos és varázsló van, szerintem Malekith inkább harcos mint varázsló ezért jó esély van hogy a másik varázsló lesz.

Én egyenlőre jobban várom az első részhez fennmaradó an old friend nevű DLC-t. Volt olyan teória, hogy egy birodalmi hős Kurt Helborg lesz az. Örülnék neki, hiányzik egy erős harcos hős a birodalomhoz.
  • ratgab
    Steames adatlap alapján Teclis mellett Tyrion lesz a másik LL.

Sötételfeknél még nem tudni ki lesz Malekith mellett (Morathi valószínűleg).
  • davidbog
    Ha jól emlékszem kezdetnek minden nemzetnél két legendary lord lesz. Hát akkor ki is derült, hogy a lizardmeneknél második Krog-Kar lesz, mert ő az aki a vörös carnosauron ül. A másik pedig ugye Lord Mazdamundi.
    Azt már lehet tudni hogy az elfeknél Teclis és Malekith mellett kik lesznek?
  • ricsei50

Utoljára szerkesztette: ricsei50, 2017.05.11. 18:03:30
  • Prof William
    Nem is tudtam.

Szeretettel várjuk. :)
  • Darkman86
    Mai napon kapunk majd egy Lizardmen ingame trailert!
  • Darkman86
    Szerintetek kapunk a hónapban,valami új infót vagy esetleg valamilyen gameplayt vagy májusban is max concept artokat meg dev diary videókat tolnak az arcunk elé?
  • ratgab
    Na látod ez is egy érdekes kérdés. Ugyanannyit tölt mint csata előtt. Én is furcsállom.
  • ratgab
    Én meg rá majdnem egy évvel.
  • Probatbicol
    Mondjuk engem ssd-n is idegesít a sok töltés. Az még oké hogy csata kezdeténél tölt, de hogy a befejezése után mi a lótúrót tölt annyi ideig, fel nem foghatom.
  • Terawatt
    Akkor ezzel nem csak én vagyok így. Megjelent a játék és vérszemet kaptam a sok töltés miatt - vettem is gyorsan egy ssd-t másnap.
  • ratgab
    Én nemrég vettem SSD-t a gépbe. Az egyik okom pont a Total War Warhammer volt. Sajnos ha HDD van a gépedben akkor sokat fog tölteni. Nekem 2,5 perc volt mire a menüből betöltött bármilyen kampányt. Ez most SSD-vel ötödére csökkent. Ugyanúgy minden egyes csata előtt amit manuálisan játszottam végig 1,5 percet kellett várnom. SSD-vel ez 20 másodperc környékre rövidült (18 másodpercet mértem).

Szóval sajnos ezt nem fogják tudni kijavítani. Egyszerűen kell a játéknak az SSD. Azt gondolom a 2. rész kiadásával főleg a Mega Campaing-ban kiváltképp fontos lesz a gyors betöltés. Ott még az egyes körök között is valószínűleg hosszabb várakozási idő lesz.