1997
1644257819.png

• ShaiHulud
    ja amugy patch notes is votl a facebook linken

https://www.totalwar.com/blog/the-foundation-update/
  • ratgab
    El leszünk látva addig tartalommal bőven. Én sem aggódom túlzottan hogy nem fogom tudni kivárni :-).
  • ShaiHulud
    a honlapjukon a FAQ ban az van irva hogy " This will be shortly after launch, weeks not months, and will be our very first content release. "
    tehat itt valoban azt irtak hogy hetekkel es nem honapokkal, persze ettol meg lehet 59 nap is :) na mindegy kesobb ugyis lesz fix datum, addig meg majd lehet tolni az uj campaingokat.
  • ricsei50
    Úgy értem hogy facebookon követem én is őket, de nem emlékszem hogy ez előtt a komment előtt bárhol megemlítették volna. Én eddig mindenhol azt olvastam/hallottam hogy megjelenés után pár hét.
  • ratgab
    Lehet, hogy rosszul tudtam eddig. Köszönöm a kiegészítést! :-)
  • ricsei50
    Azt értem én, de sztem akkor is csak elírták :) pár hét akart az lenni, nem pár hónap :)
  • ShaiHulud
    pedig ez mar a socialnetworkok kora :) szerintem nyugodtan veheted tutira.

a hozzaszolas

aaa ez az eredeti kezdo kommentet irja be mintha arra valaszolt volna, de nem, hanem alatta ujra kerdezett es arra, de itt a post itt meg lehet talalni:

https://www.facebook.com/TotalWar/posts/1574079892667205
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.08.09. 19:43:18
  • ricsei50
    Sztem ezt elírták. Nem láttam ilyet még sehol, pedig aktívan követem a híreket. Ahogy látom ez egy kommenthez tartozó válasz. Nem hiszem hogy egy szimpla válaszban közölnék ezt a hírt.
  • ShaiHulud
    most ezt irtak facebookon, hogy par honappal jon az 1-2 osszekapcsolasa a tww2 utan.

"Max Poulin Now do you guys have an ETA on when you plan to integrate the 2 games? Not sure if you've mentioned it before
    Tetszik · Válasz · 1 órája
    Kezelés
    Total War
    Total War Max Poulin A few months after launch, it will be our first update for the game."
  • ricsei50
    Lenne egy kérdésem. Ha fullra újra rakom a gépet, akkor újra le kell töltenem minden dlc-t és free lc-t a játékhoz telepítés után? Vagy hogyan működik ez?
  • Daermon
    Akkor nagyon zsír :)
  • ratgab
    Már az első és második részt is így fogják összekötni, ami egyébként 12 játszható népet eredményez megjelenéskor (2. rész megjelenése után pár héttel de nem egy hónappal jön ingyenes frissítésként a grand campaign)....Beleértve a 2 dlc frakciót is és nem számolva az alfrakciókat (1 goblin, 1 ork, 1 törp, 1 vámpír, 2 breton stb.).
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.08.09. 11:02:15
  • Daermon
    Azt nem tudja valaki, hogy pontosan, hogy lesz a 2. és 3. rész megjelenése után egy nagy játék az egész?
    Valami olyasmit olvastam, hogy a 3 rész közös lesz (1 launcher) és 14 játszható faj lesz végül egy Mega Campaing néven. Ez így lesz?
    Mert az jól hangzik végülis.
  • Daermon
    Elég jól hangzanak a dolgok :)
  • ratgab
    Itt is vannak egységbeli változtatások is. És gyanítom ez még koránt sem a teljes lista....

Gyakorlatilag kapunk egy tök új Total War: Warhammer 1-et!
  • ratgab
    És íme a változásokról készült is egy videó:
  • ratgab
    Uraim egy raklapnyi változás jön a csütörtöki javítással. Elsősorban a Legendás Lordok fejlődési fája került átalakításra. Gyakorlatilag a játék alap 5 fajának legendás lordjai egyedi fejlődési fát kaptak.

Legfontosabbak: Kemmler megkapja végre Krellel kapcsolatos fejlesztéseket, Chaos frakció mindhárom lordja egyedivé lesznek téve, Gelt átalakított fejlődési fája (talán végre használható lesz a lore of metal is?), Karl Franz is kapott némi változtatás, Volkmar csak apróságokat.

Ki tudja még lehet egyéb dolgok is változnak a csütörtöki javításban (személy szerint gyanítom, hogy lesz még népenként 5-6 ROR egység, amit még nem láttunk). Redditen pl. a Chaos frakciónál várnak némi statisztika alapú változásokat (egységek erősítése, fenntartási költség csökkentése).

A játékot egyértelműen már most elkezdték felkészíteni a grand kampány beépítésre. A lordok egyedivé tétele az első lépés, ezt követheti némi játékmenetbeli ráncfelvarrás az alap 5 népnél (lehet ebből is látunk majd valamit csütörtökön).

Új kezdő helyek megjelöléséről nincs hír (pl. Vampire Countsnál Mousillon vagy Empire-nál Middenheim, esetleg Ungrim átküldése Karaz A Karakból a másik törpe Karakba.

Összegezve: Augusztus 10-én jönnek a Norscaiak 10 euróért vagy ha előrendeled a játék második részét előrendelői bónuszként. Az alapjáték jelentős ráncfelvarráson esik át: 30 ROR egység azt ezt eddig nélkülöző 5 népnek. Legendás Lordok átplasztikázása valami egyedivé. Apróság, vagy kinek mi, de a ROR egységeknek lesz egy cooldownja (pl. norscai mamut ror egység ha meghal vagy elküldjük 10 körig nem lehet újra felfogadni).

Őszintén szólva nagyon meg vagyok lepődve, hogy ennyire törőd a CA a rajongók igényeivel és még most is mennyire foglalkozik az első játékkal.

Ha kijön a javítás teljes listája természetesen beszúrom ide is.

Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.08.08. 16:27:15
  • silverchain
    Ma 16 game-ből eddig 14 bukó.:) Persze akkor csinálja, mikor event van.
  • MarkBlade
    Bakker tudtam hogy a GW begyöpösödött pénzlehúzós banda de ez azért kicsit sok..
  • silverchain
    Szék kerek birodalom lett, bár Kislev területét újjáépíthetted volna:)
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2017.08.06. 09:39:24
  • davidbog
    Mert a Games Workshop nem engedélyezte a formációkat. A táblás játékok adják az alapokat és ott elég kevés egység tud formációt ezért a Total Waros egységek se kaptak formációkat.
  • ratgab
    Gratula. :-)
  • MarkBlade
    Nem is értem miért nincsenek a játékban. Nem lenne bonyolult leprogramozni szerintem.
  • Daermon
    Na 215 kör lett az első játék, normálón. Azt hiszem ez az eddigi legjobb TW játék, pedig volt szerencsém jó párhoz :)
    Kép

Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.08.05. 15:20:19
  • ratgab
    Hát igen a formáció azért jó lenne.
  • silverchain
    Nekem továbbra is nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet formációkat megadni a csatában, illetve csak a törpéknek van komplett technológiai fájuk. A többieknek csak olyan tessék lássék.
  • ricsei50
    Ezt adom. Jobb lenne ha úgy oldották volna meg, hogy csak a lorddal lehet levadászni a szörnyet aki ugyan úgy egyedül lenne, szval 1v1. Vagy úgy, hogy olyan OP-re csinálták volna meg az adott szörnyet, hogy egy egész sereg kell a kiírtásához, de akkor is egyedül lenne. Nekem ez nagyon hülyén jön le, hogy egy szörnynek erősítés érkezik, hiszen ezek a szörnyek valljuk be vadak és primitívek. Szval ezt elég hülyén oldották meg.

Engem az adott istenség bónusza érdekelne. Új lord of change? Van rá esély, hogy más lesz mint az Everwatcher? Vagy azok mind ugyan úgy néznek ki?
  • KingPunisher
    Ez is mi :D ??
    Lényegébe ez eddig is bent volt a játékba csak nem monsterhunter volt a neve hanem a hőshöz köthető egyedi kihívás..
    Lényegébe ez ugyan az csak máshogy nevezik..

• KingPunisher
    Persze értem én, csak tényleg most már ha jól számolom lesz 13 nép, eszméletlen mennyiségű egységgel amit már fejben sem lehet tartani.
    Persze oké jó dolog ez csak azért ezen kívül semmi más nem változik. Új modellek új texturák és ebbe kimerül minden.
    Most én aki az összes néppel végigtoltam lényegébe jelentősen nagy változást nem fogok tapasztalni, max most más modellekkel fogom letarolni a mapot.
    Oké nem panaszkodom eddig mindent megvettem ami kijött a játékhoz, ezután is megfogok, csak ha már ekkora a siker itt ott belenyúlhatnának és ujratexturázott egységeken kívül mást is adhatnának a veteránoknak..
  • Daermon
    Egy kis vadászat :D
  • ricsei50
    Valahol igazad van, de ha azt nézzük a 3. részig még bőven fejleszthetik a játékmenetet. Viszont szerintem már most az első részben van annyi tartalom mint a shogun 2ben vagy rome 2ben. A második részében (ami standalone kiegészítő) megint van annyi tartalom mint pl az alap rome 2ben. Ha csak ezt a 30 regiment egységet nézzük akkor rájövünk hogy ér annyit mint pl a rome 2ben egy culture pack.
  • KingPunisher
    Azért nem kell hasraesni a FLC-től sem. Ha megnézitek a TW2 cirka 16.000ft lesz és azért lássuk be elég erős 2. résznek nevezni.
    Max kiegészítő lehetne, ami hoz 4-5 új fajt. Nekem nagyon hiányzik hogy maga a játékmenet semmiféle fejlesztésen nem megy át, nem csinálnak mondjuk Shogun 2 féle multit nem mélyítik tovább a játékot.
    Szarják ki az új népeket amihez van 1-1 érdekes újítás de az csak az adott népre vonatkozik, de lényegében más változás nincs.
    A hajós csatákat sem erőltetik pedig azért az is komolyan megdobhatta volna a játékot.
    Én imádom a TW-t de 400 óra játék után már azért végigtolni újra és újra kezd unalmas lenni! Ez a 30 uj egység is mi ?
    Ez fajonként akkor 6 nevesített egység, eddig népenként volt 9 10.. illetve jöttek új egységek is a régi népekhez új hősökkel stb..
    Remélem lesznek még újdonságok mert ez igy soványka, bár Norsca elég jónak tűnik..
  • ratgab
    Hát szerintem nem lesz több dlc az első részhez. Legalábbis nagyon csodálkoznék.
  • davidbog
    Igen és sokkal jobb a helyzet a Warhammer DLC-ivel mint az Attila vagy a Rome II esetében. Azoknál a steam alapján összesen talán egy volt ingyenes? A Warhammernél pedig a 13-ból 6 az, sőt ha valaki elővásárolja a Warhammer II-t akkor az a 6 már 7 ingyenes lesz. Ráadásul az ingyenes DLC-k se voltak mindig csekélységek.

Amúgy ha megjelenik a Warhammer II akkor az első részhez már nem lesznek újabb DLC-k?
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.08.02. 20:19:46
  • davidbog
    Nagyon változó, mert függ attól hogy melyik frakcióval megyek és hogyan alakulnak az erőviszonyok az AI-nál. Volt hogy már a 170. körre megnyerhettem volna Káosszal very hardon, mert a Wood elfek bedarálták Bretonniát és a Birodalmat is. A legutóbbi Káosz meccsemben viszont 420. körig húzódott el játék, mert a törpöket nem egyszerű leverni VH-on még a Káosszal se ha nincsen a hősöknek Lightning Strike képességük. Meg itt eleve arra mentem, hogy a lehető legjobb és legtöbb traitet megkapják legendary lordok. De vannak olyan frakciók, amelyekkel very hardon nagyon nehéz: Von Carstein, Clan Agrund. De zöldbörűekkel nem is nagyon próbáltam VH-on a Wood elfekkel pedig még soha nem is nyertem, mert szinte nem is játszottam velük grand campaignt.
  • ratgab
    Hát ez azért nem semmi. És még megy a vita redditen, hogy ez lesz-e a free lc amit a norsca dlc mellé adnak. Mert, hogy itt egy szó se volt Krellről és Kemmlerről mikor tudjuk, hogy Kemmler fejlődési fája átdolgozásra kerül és nagyobb hangsúlyt kap Krell.

Még mindig lehet egy kósza nyúl a kalapban amit előhúznak.

Mindenesetre amit a CA ingyenes tartalmak kapcsán művelt az példaértékű még úgy is, hogy baromi drágák a dlc-k (ha belegondolunk 2 nagy dlc volt csak.... a Beastmen és a Wood Elfes....Az összes többi sokkal olcsóbb).
  • ricsei50

Ez igen!
  • Daermon
    Én nem rég vettem meg. Most megy az első játék Empirevel (dlc-ből a Blood Gods és az Elfeket vettem meg, meg a majd jövő héten jövő Norscakat), már a Norsca frakciók és a Káosz erői is támadnak, de úgy tűnik leverem őket szép lassan és mehetek rá a győzelmi feladatokra.. Ha a kincstár minusz haza nem vág :D
    Izgibb, mint az eddigi Total Warok :)
    165 kör ment le eddig. Szerintem lesz 200-210 mire elbánok a Káosszal.
    Nektek mennyi szokott lenni egy grand campaing menet? 300-400 kör?
    Amúgy most jöttem rá mennyire kéne egy Total War - Lord of the Rings :)
  • Prof William
    Ezért is éri meg néha lejátszani az eldöntöttek tűnő csatákat...

1. Grimgor megtámadta az egyik Törpe várost Kb. 100%-os győzelmet írt ki de gondoltam nem adom könnyen magamat. Grimgor végül győzött de a Törpe távolsági + egyéb egységek annyira leapasztották a seregét hogy ez egy vereséggel is felért. Ilyen túlerőben max 40-50 egységet veszít az ellenség de ezt nekem sikerült ügyes taktikával 450! -re feltornászni, ami Grimgor seregének több mint a felét jelentette.
    Ráadásul csak kifosztotta a várost tehát nem kellett újra foglalnom/népesítenem. Ezt követően pedig az éppen akkor odaérő felmentő sereg komolyabb nehézségek nélkül elpusztította az ork sereget.

2. Egy törpe frakció föderációba lépett velem. Jó pár várost hoztak a közösbe + egy háborút a vámpírokkal. Carsteinék éppen a "fővárost" ostromolták és mire odaért volna felmentő sereg támadásra szánták el magukat. De szerencsére mivel idegen területen voltak már ők is eléggé megfogyatkoztak. Így némi ügyeskedéssel sikerült megnyerni az ostromot.
  • ricsei50
    Már most hajt a kíváncsiság, hogy mi lehet az uccsó free-LC :)

Utoljára szerkesztette: ricsei50, 2017.07.27. 15:35:13