Total War: Warhammer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eredetileg Sigmar előtt ~1500 körül tevékenykedett, akkoriban az emberek még barbár törzsekként éltek, az egyik ilyen törzsnek (amit Khorne beszennyezett) volt az ura Krell. A törpök ellen indított támadást és több erődjüket is elfoglalta, de végül Grimbul Ironhelm ölte meg. Követői elvitték a holttestét és egy otromba sírba temették a Káosz Puszták szélén, ezt találta meg Nagash Sigmar idejében, majd feltámasztotta. Az alakuló Birodalom elleni háborúban Nagash oldalán harcolt, a csatában (Battle of the River Reik) Nagasht levágta Sigmar Krell pedig elmenekült és elkezdte végig dúlni a gyengécske Birodalmat. Sigmar őt is legyőzte (Battle of Glacier Lake) és egy mágikus sírba temették. Több mint 2000 évvel később Heinrich Kemmler találta meg a sírját és támasztotta fel, hogy őt szolgálja (Kemmlert is Nagash vezette annak tudta nélkül, Krell a végső pusztulásáig Nagash harcosa marad). Krell és Kemmler harcolt a wood elfek és bretonok ellen is (la Maisontaal apátságnál Tancred herceg megverte őket), illetve a Castle Reikguardnál a Gotrek ellen. Ez a története a Warhammer Total War játékig.
Aztán az End Timesban Krell is rendesen benne van a jóban. Most így fejből nem hinném hogy pontosan nevekkel, helyszínekkel menne . :) Úgyhogy csak annyit hogy Krell harcol a Tomb Kingsek ellen, Nurgle hordái ellen. Többször legyőzik de Nagash mindig vissza hozza. Végül Slaneesh erői ellen harcolnak Nagashék, Krell egy párbajban pusztul el Sigvald the Magnificenttel szemben, ekkorra már nem marad se elég ereje, se hajlama Nagashnak hogy Krellt újra feltámassza.
De ha pontosabb érdekel az End Timeos sztorija hétvégén átnézhetem.
Tomb of Freedon Nadd
Tomb of Freedon Nadd
A balhé inkább abból van, amikor káosz bajnokok egyesítik a Norscai törzseket.
Amúgy ki az a Krell? Valamennyire ismerem a WH-t de ez most nem ugrik be.
Kicsit Marvel-idegen neve van. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.20. 14:16:01
Vagy lehet hogy nem az old friend, de Krell érkezik a játékba!
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.20. 13:01:13
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Elfek: Azért alapvetően az elfek törékeny lények. Nagyon ügyes, gyors és kecses harcosok de mégsem chosenek. Egyébként a bemutatott videók még csak alfa állapotról tanúskodnak. Az értékek egy rész még biztosan fog változni.
Hydra számomra is komoly meglepetést tekintve azt, hogy a Beastmen hasonlóan nagyméretű egységeit meg annó kihagyták. De ezen hibára úgy néz ki rájött a CA, ami jól látszik abból, hogy a harci mamutokat is beépítik a norscai hadakba.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A játékban az a gond, hogy Norsca nagyobb fejfájást okoz, mint a káosz. A káosz invázió kb vihar egy pohár vízben az állandó norscai támadásokkal szemben. És ez így azért annyira nem jó dolog. Nyilván ha játékos irányítja a Birodalom hadait akkor azért nincs nagy gond, de az AI csapnivalóan terelgeti a Birodalmat és sokaknak ezzel van elsősorban problémája.
Nah Wulfrikra és Throgg elég várós. Mostanában azzal szórakoztam, hogy nagy kampányban a legendás lordokat a melee combatra pontoztam. Persze azért az ésszerűség hatátrain belül, mert nem mind a 30 ponttot hanem 15-18-at karakteről függöt. Tesztelgettem melyik mennyire lesz daráló gép.
Én Archaont és Kholeket tartom a legerősebbnek, kis szerencsével valami elképesztően brutál harcost lehet belőlük faragni. Harmadiknak talán Durthut raknám. Igaz vele nem játszottam de a skill tree alapján nagyon erős lehet ő is. Mind a 4 törp lord elég erős (főleg Grimbindal a Grombindal's Furyval). És Vlad von Carstein is elég jó ha melette van Isabella. A többiekből is jó harcost lehet csinálni de talán annyira nem kimelkedőt mint a fentiekből. Úgyhogy kíváncsian várom mire lesz jó Wulfrik és Throgg. :)
A Warhammer II-ből már lehetett látni csatákat és az egységek adataik. Hát nekem egy picikét csalódáskeltőek a komolyabb elf egységek. Nem rosszak de más koncepcióra számítottam, valami olyasmire mint a káosznál a chosen. Tehát csak 80 katona egy osztagban, de azoknak magas, 40 feletti melee attack/defence érték és legalább 100-as páncélzat. Elvégre mégis csak akár évszázadokig csiszolhatják fegyverforgató tudásukat és kiváló felszerlésük van. Azért így is jók lesznek, és lagalább nagyon szépek.
Külön meglepetés és öröm, hogy lesz Hydra is a sötét elfeknél. :) Arra számítottam, hogy DLC-s egység lesz.
Az egységeken nem erősítenék (a lore nem olyan, "sajnos" egy chosen simán levág 50 átlag empire katonát mire lenyomják.) Amit el tudnék képzelni azok olyan unique egységek mint a Knight of the Blazing Sun behozatala, mert amúgy szinte minden tartománynak van ilyen lovagrendje.
Tomb of Freedon Nadd
Legfőképpen pont az északiak keserítik meg a Birodalom életét. Kíváncsi leszek ez a dlc valamelyest javít-e a helyzeten (mindig azt tapasztalom, hogy ha nem Birodalommal vagyok mikor odaérek a határukra szét vannak bombázva teljesen).
Valami segítség kéne nekik. Több pénzt generálhassanak, vagy kicsit jobbak legyenek az egységeik vagy a határon található Hercegségek legyenek erősebbek (Kislevvel meg kéne valamit kezdeni, mert amilyen jól tartják magukat a történetbe olyan gyorsan elhullanak a játékban és ráadásul diplomáciai tárgyalásokba se igen bonyolódnak). Attól tartok, hogy az új egységekkel Norsca még erősebb lehet mint eddig volt.
Nagyon kéne még továbbá a Birodalomnak még másik kezdőhely, esetleg új frakció. Norsca megkreálása miatt meg még inkább (Wintertooth ott van pont Kislev határán).
Jah és jön mellé ingyenes tartalom is és még hátra van az old friend is (a mostani ingyenes tartalom és az old friend két külön dolog lesz).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.18. 17:55:06
Egy szó: BADASS!
Onnan jönnek a Dark Elfek, szóval szükséges lenne...
Vortex kinézete eléggé elüt a többi kampány térkép elemétől. Olyan mintha valamilyen 10 évvel ezelőtti fantasy játékból szedték volna.
angelus1991ster.blogspot.hu
Az utalásokból Norsca a legvalószínűbb, de Dogs of War is esélyes, illetve Estália vagy Tílea is.
Amúgy megvan a 2. rész megjelenésén dátuma ami 2017. szeptember 28.
Előtte jön még az Old Friend és még ezelőtt jön az új race pack ,amiről beszéltél. Aki megveszi a 2. részt elővételben vagy megjelenés után 1 hétig ingyen megkapja az új race packet, ami a Warhammer 1-hez jár majd (!).
Feltételezhető, hogy az a race pack amit korábban bejelentettek az egyezik azzal amit a 2. részhez adnak.
Az idő rövidségére tekintettel szerintem havi egy új népbemutató lesz... Ergó júliusban megtudjuk a Dark Elfek hadseregének felismerését és végül augusztusban a skavenek hadigépezetének részleteit. Mert hogy a játék Serpent God kiadásában 4 matrica található...A 4 néptől való matrica és az egyik bizony tagadhatatlanul skaven jegyekkel bír.
Konfig: Proci: i5 650 3,2Ghz
RAM:8GB Kingston DDR3 1333Mhz
Kártya: Radeon HD5770 1GB
A másik: Videokártya driver elvileg a legfrisebb (egy 5770-esem van),mégis azt írja a játék launchere, hogy frissíteni kéne. Gép újraindítás megvolt.
A gyíkembereknek sok hp-jük és magas leadershipjük lesz, valamint ha nagyon lecsökken a hp örjöngésbe kezdenek, ami azt jelenti, hogy nem lehet majd őket irányítani (berzerker mód). Továbbá majdnem mindegyik távolsági harci egységük mérgezni fog.
Szerintem nagyon okosan kell majd ellenük játszani, mert alapvetően egy nagyon robosztus és életerős hadseregről beszélhetünk. Könnyen el tudok képzelni olyan taktikákat is velük mint a törpékkel, hogy beállnak védekezni, míg távharcász skinkek megszórják az ellent mérgező dárdákkal...HP-juk sok lesz tehát bírni fogják az ostromgépek támadásait is, valamint lesz egy egységük ami fel tudja majd támasztani őket. Első hallásra kicsit túl erősnek tűnnek.
A másik frakció pedig a Dogs of War lehet, mely kvázi a zsoldosokat jelenti.
E3 június 15-én kezdődik ha emlékeim nem csalnak, ergó 1 hónap.
Valószínűleg a te elképzelésed az október-novemberi megjelenésről reálisabb, mint az én teóriám.
E3 az pontosan mikor is lesz?
Szerintem a játék 80-90%-ban tuti kész van már. Én azt mondanám, hogy inkább október-november környékén.
De sebaj 1 hónap és E3 ott már szerintem megjelenési dátumot is fogunk tudni. Szerintem legkésőbb E3-ra az Old Friendről is fogunk tudni valamit.
Apropó ha rostert mutogatnak akkor jól feltételezem, hogy már nem sok mindent kell lefejleszteni a játékhoz....Augusztusi megjelenés szerintetek nagyon optimista?
Én azt gondolom, ha egy ügyes játékos egy jól szervezett Kislevita hadat vezet sikeresen fel tudja majd tartani a káosz csapatait míg megérkezik a Birodalmi erősítés. Enélkül nyilván esélytelen kell hogy legyen a harc, mert amúgy nem lenne lorehű a dolog.
Könnyen el tudnám képzelni, hogy ha nagyobb támadás éri a Kislevitákat akkor magukra hagyják a falvakat, városokat és a vadonban keresnek menedéket. Elvégre kozák-orosz népekre hajaznak a kisleviták, akik meg nem egy könnyen feladós fajta és a jég hátán is megélnek ahogy a mondás tartja. Ergó könnyen el tudok olyat képzelni, hogy Kisleviták gondolnak egyet és horda módba vagy vándorló módba váltanak ha minden kötél szakad (innen mondjuk nehezebben tudnak újra felemelkedni, de ha elmúlik a közvetlen veszély visszatérhetnek a falvaikba).
Nyilván ez utóbbi okfejtésemnek semmi lorehű alapja nincs (mármint a kattintásra horda módba váltás) csak egy teória hogy lehetne megoldani a játékmenetüket okosan.