1997
1644257819.png

• ShaiHulud
    igyvan, pl itt van a mai developer stream free for all mortal empires patches mar:

https://go.twitch.tv/videos/183165879
  • Prof William
    Akkor ezzel lényegében összeolvad két játék? Tehát pl játszhatunk Gyík vs Káosz custom csatákat is?
  • ShaiHulud
  • silverchain
    Én eddig két néppel (gyikok és dark elfek) vittem végig a vortex kampányt, a lizardokkal közepesen nehéz volt, (plusz a gyalogos egységeik szerintem kicsit gyenguszok, vinni kell nagy dögöket a seregbe bőven), és az utolsó csatában a seregem leamortizálódott 60 %-ra.
    A dark elfek viszont nagyon op-k, brutál gyalogosok (exequtioner és black guards), a végső csatában az első skaven csapatot, ami a vortex magaslatot őrizte, egyedül a lvl40-es Malechit-el lekrergettem:) A végére az egységeim majdnem full hp-n voltak.
    Most high elfekkel garázdálkodok, de gyengébbek, mint a dark elfek eddig, plusz nagyon rossz Ulthuan logiszikája (Istennek se akarnak military acces-t kötni. Influence meg kell a hősökre).
  • Prof William
    Remek hír!

Közben a gyíkokkal Lustria már elég szép nagy darabját uralom + a többi gyíktárssal is jó viszonyt ápolok. A Loremaster-ek megtámadták egy egy szövetségesemet és mivel én pont környéken voltak két fullos sereggel (Skavenek rendszabályozása) így azonnal be is tudtam segíteni, így mostanra az elfek (Loremasters) szinte összes városa az én kezemre jutott. Rádásul ezek Temőőle City-k szóval csak visszaszereztük azt ami jog szerint a miénk. :)

Ráadásul az Elfek is bukták a Ritualt mert valahogy mégis sikeres volt a felbérelt seregem. Dicső nap ez a pikkelyesek számára!
  • ratgab
    Remek hír. Szerencsére 28-ától november 2-áig nem dolgozom. Lesz idő ME-zni. Jobban várom, mint a Vortex kampányt az egyszer biztos. Nekem ez a Vortex dolog annyira nem jött be.
  • ShaiHulud
    Mortal Empires will be released and available to download on 26th October 2017! Yes, that’s just next week. Happy Tuesday-Newsday!
  • Prof William
    Engem a Dark Elfek meglepően békén hagytak ilyen szempontból.

Két városuk lerombolás után békét kértek. Azóta nem zargatnak.

De szerintem miután rendet raktam Lustriában felnézek hozzájuk, hogy elvegyem a kedvüket az esetleges támadásoktól.

Csak ott sajna eléggé hideg a klíma. Fogyna a sereg rendesen.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.10.14. 23:57:12
  • Madi92
    Igen, a New World-nek szerintem nálam is mennie kell. Egyszerűen túl sokáig lekötöttek a Dark elfek és nem tudtam terjeszkedni a déli területeken, ezek meg szépen elfoglalnak mindent. :D
    Bár lehet megoldom máshogy.
  • ShaiHulud
    amugy nagyon nem kell torodni a tobbiek ritualejaval. ha le is maradsz az utolso ritualejuk utan jonne egy csata amiben legyozod oket akkor ujra kell kezdeniuk, szoval kb sajnos semmi stresszt nem okoz a vortex rituale. es igen a 10k-s zavaro sereg sem er semmit.
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.10.14. 18:03:04
  • Prof William
    A gyíkokkal lassan már egész szép birodalmat sikerült kiépíteni.

A Tillea-i New World Colonies hiába voltak tesók, de sajnos menniük kellett. Elzárták előlem a terjeszkedés útját + jó pár Temple Cityt befoglaltak, ami jogszerűen a pikkelyeseket illetné. Ráadásul amikor a a skavenek lerombolták egy városomat a következő körben ők már kolonizálták is maguknak. Szóval pár jól elhelyezett sereggel kb 4-5 kör alatt begyalultam őket.

Az első rituálán túl vagyok, de ahogy láttam a felbérelhető seregeknek nincs túl nagy ütőereje. Amikor a High Elfek megkezdték rituálét próbaként odaküldtem egy 10 000-er aranyos sereget amit következő körben azonnal be is darálták az Elfek.
    Ahhoz meg túl messze vannak, hogy odahajózzak. Vagy esetleg megpróbáljak Lord Mazamundival beköszönni hozzájuk? Egyedül ők azok, akik ott lihegnek a nyomomban a rituáléknál. A többiek rendesen le vannak maradva.

Jelenleg két seregem van. Lehet hogy kellene egy harmadik is?
  • ricsei50
    Ámen :)
  • ratgab
    Hát esély az megvan Kislevre is és Arábiára is, habár ha minor frakció akkor Kislevre szavazok. Ha reálisan gondolkodunk minden Warhammer rész 4 néppel érkezik. Amazonok? Szerintem kizárt. Akkor már inkább jön a Dog of War (titkon várok egy olyat is, hogy random rougue sereggel tudjunk nekivágni egy kampánynak és világhódító útra térni....Mekkora lenne már egy ilyen kevert seregű népcsoporttal hódítani...Akár lehetne random generált is hogy milyen összetételű seregünk lehet...Megvalósítani az építési fa szempontjából már bonyolultabb volna).

Nippon, Cathay szinte kizárt. Szerintem a 3. rész térképére se fognak felkerülni ezen népek.

Mi az ami még nagyobb/ismertebb nép és hiányzik a Warhammer világból?

Tomb Kings (Tuti még a második részben jön), Ogre Királyság, Chaos törpék és nem tudok többet mondani csak a 4 káosz istenségnek szentelt seregeket. Szerintem a Khorne sereg nagyjából megfelel a mostani Káosz frakciónak. Hozzájuk már olyan iszonyat sokat már nem kell adni. Nurgle már nagyobb dió lesz a betegségekkel fertőzött harcosainak kialakítását tekintve, Slaanesh-el is lesz munka bőven, de talán Tzeentch-et se lesz olyan bonyolult megcsinálni.

És akkor még arról nem esett egy szó sem, hogy milyen népek érkeznek a 2. részhez. Tomb Kingsben kiegyezhetünk, de ha azt vesszük figyelembe, hogy 3 nép jött az első részhez akkor nyugodtan feltételezhetjük, hogy 3 jön a 2-hoz is (és akkor a kisebb frakciókat nem néztük). Feltételezzük, hogy Arábia és a Dogs of War érkezik a 2. részhez.

A 3. rész kezdő népei mondjuk legyenek a 4 káoszisten seregei. De most őszíntén csak gonosz fajok lesznek a 3. rész kezdőnépei? Hát ezt nehezen hinném. Kissé unalmas lenne az alapkampány, amíg be nem építik ezeket a népeket a Mortal Empires-be. Hacsak nem Archaon felemelkedését kell végigjátszanunk és a 4 káoszisten seregei fognak egymásnak feszülni (én még ekkor is hiányolnám a csak jó beállítottságú népeket).

Szóval megvan akkor a feltételezés alapján a 4. kezdőnép a 3. részre. Mi marad a másik 3 extra fajnak? Ogre királyság, Káosz Törpék és talán még valami kisebb nép (Kislev talán? De ők ugye nem teljes értékű nép).

Mindezek alapján ha végiggondoljuk kizárt, hogy ne építsék be a 4 káoszisten hadait. Egyébként is igencsak szerves részét képezik a Warhammer világnak, másrészt meg nem tudnak már a 3. részbe mit berakni enélkül.
  • KingPunisher
    Nana... Norsca is bekerült pedig az csak mellékfrakció a táblás játékban, ezek után szinte végtelen lehetőségek vannak.
    Jöhet Kislev Arabia, akár az amazonok stb.. van említés keleti birodalmakról is tehát akár ilyen japán vagy kínai jellegű népeket is be lehet hozni..
    Egyébként az első patch gondolom akkor egy 60 gigásra felnyomja a 2. részt ^^ A 3. rész meg lesz vagy 100GB :) azért nem semmi monumentális kis cucc lesz ez.
  • ricsei50
    Én leszek a legboldogabb ha igazad lesz, hogy bekerül a 4 istenség egyedi káosz frakciója. Legyen is így, de én nem nagyon élem bele magam (főleg ha megnézzük, hogy képtelenek berakni egy harmadik l.lordot a wood elfekhez ami magától értetődik hogy szükséges lenne). Ha jól tudom akkor ez azt jelentené hogy egyedi harcosok, chosenek, démonok, lesser-greater démonok, lordok, hősök...sőt ugye a beastmenek közt is vannak nurgle, stb beastmenek. De legyen így :)
  • ratgab
    Az az igazság, hogy sok választásuk nincs. Jelenlegi 2 játékban a fajok nagy része már benne van. Tomb Kings 100% hogy a 2. résszel jön.

És a tendencia alapján még 2 fajta betesznek a második részbe.

Utolsó részre nem sok minden marad: Ogre Kingdoms, Chaos Dwarfs és a 4 káoszisten seregei.
  • ricsei50
    Nem tudom. Őszinte leszek. Sztem túl szép lenne, ha a káosz démonok (vagy a káosz harcosok) fel lennének osztva káosz istenségek szerint. Ez ugye azt jelentené, hogy egyedi chosenek, egyedi démonok stb.. magyarul 4 frakció. Nagyon örülnék neki, mert minél színesebb a játék annál jobb, de valahogy kétlem, hogy ennyi energiát és pénzt beleölnének a 4 isten egyedi káosz frakcióiba. Sztem ez úgy lesz, hogy lesznek a káosz harcosok faj (akik már benne vannak) és lesz egy káosz démon faj és ennyi.
  • davidbog
    Ah, rendben, akkor az első részhez már nem kell várni DLC-t. Kipróbálhatok pár komolyabb modot.
  • ratgab
    De Ő volt.
  • Lacc 88
    Nem akarok nagy hülyeséget mondani de az véletlenül nem Krell volt?
  • davidbog
    A démonok valószínűleg a 3. részben jönnek majd. A Total War elég erősen építkezik a táblás játék seregkönyveire. A seregkönyvek egységei kategóriákba vannak sorolva: Lord, Hero, Mount, Core, Special, Rare típusú egységek.
    A seregkönyvek alapján a káosz két részre bontható:
    - Warrior of Chaos: ebben vannak a halandó egységek. azok az egységek amik a Warhammer Total Warban a Chaos frakciónál vannak. Démonok a Mount és a Lord típusú egységeknél vannak.
    - Daemon of Chaos: Ebben vannak a horrorok, screamerek, bloodletterek stb. Ebben az összes egység, mind a 6 típusú démon, a lordok és a hősök is.

Fórumokon már megy az ötletelés, hogyan lesz megoldva. Egyesek szerint lesznek majd külön warrior és daemon lordok és aszerint kapnak frakció bónuszt (úgy mint most a Warhammer II-ben minden frakció kapott egy harcos és egy varázsló lordot). És megy a találgatás, hogy melyik istennél kik lehetnek a kezdő lordok. De ez még nagyon távoli.

Nagyon jól elvagyunk a Warhammer II-vel. Elsikkadt az első rész utolsó DLC-je az Old Friend nevű? Erről lehet valamit tudni?
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.10.13. 17:32:40
  • ShaiHulud
    demonok elvileg 3. reszben jonnek.
  • Prof William
    Tegnap, amint egy méretes Hell Pit Abnomination zúzott be a soraim közé ütött a a fejembe szeget a következő gondolat.

Mi a helyzet a démonokkal? A Káosz seregbe is lehetne néhány ilyen nagyméretű csak éppen démon egység. Pl egy Great Unclean One, vagy egy Bloodthirster biztos remekül nézne ki a csatatereken.
    Egy ilyen ziccert kár lenne kihagyni. Vagy esetleg majd a 3-ik játékra kre tervezik az ilyen nagyméretű démoni lényeket?
  • sakkay
    Akartam kérdezni érdemes-e megvenni de ahogy látom itt, igen. Én a történelmi vonalat szeretem, de megvettem az egyet kíváncsiságból, és jó lett tényleg. Mondom ezt úgy, hogy nagyon utálom a fantazi világokat. Na azt hiszem ezt is meg kell vennem...faxomat
  • ShaiHulud
    en kroq-garral voltam, saurus warriorok shielddel meg speares shieldes verziok, skink kb semmi (elejen 2 javelines, aztan vegere mar csak 1) viszont nekem volt a kroq gar seregenel 2 feral carnosaurus, 1 stegadon, 1 vividicationos bastiladon(ez iszonyat tap hogy feltamaszt), 1 flame bolas pteranodon, 1 nagy range-u stegadon (tavolrol lodozott aztan utana be lehet kuldeni meleebe, szepen irt o is) 1 horned one osztag, 1 celestial priest skink ancient stegan (chain lightning OP), 1 saurus scar veteran carnosauruson, 2 kroxxigor. Tehat elegge dino heavy voltam, 4 carnosaurus, 3 stega, 1 basti, 1 madarka :) tobbi seregem meg temple guardok, chameleonok, dinok, artyk stb, igazabol minden egyseg tap, ami nem skink.
  • ShaiHulud
    hat nem nekem, hanem az oroszoknak :) es azt kell mondjam hogy sajnos :( en azt szerettem volna ha 1:1ben bekerul az egesz terkep.
  • Madi92
    Mivel Mazdamundinak 50% upkeep van temple gurdra nem is kérdés. Bár még én is a kampány elején járok.
    Kb így látom a fő seregemet.6 temple guard, 2 lándzsás saurus, 2 cold one rider esetleg egy lándzsás rider is, 2 krogxigor, 2 kaméleon, 2 arty, 1 bolás terrodon, 1 hős a carnosauroson.
  • Prof William
    A gyíkoknál mi van amikor a Gemoantic web olyan városokban is jelen van ami a fagyos északon van? Azokat is el kell foglalni, vagy elég ha csak a nekem megfelelő klímán lévő városokat fogalom el?

A gyakok nekem tetszenek. Az alap Skink -ek nagyon gyorsak, Úgy csinálom hogy a Saurus egységekkel megfogom az ellenség támadását, majd a gyors Sknink csapatokkal a hátuk mögé kerülök ls harapófogóba fogom őket.

Milyen csapatot érdemes tartani? Nekem 2-3 Skink corohs van, 2-3 távolsági egység 3 Cold one Riders és 6 Saurus + 1 Temle Guard és Solar Engine (Mazamundi kezdőegységei). A Temple Guradokat és Kroxigorokat még csak most fogom majd kifejleszteni.
  • Maala
    Igen, vagy te indulsz meg az első körökben, vagy a Morathinak lesz rohadt nagy befolyása.

De ne aggódj, még ha meg is indulsz, mindig menekülni fog anyuci, mire levernéd, konföderál valakivel, és ez így megy, amíg a utolsónak nem marad...
  • ratgab
    Igen. Igazad volt.

Amúgy redditen egyik CA-s munkatárs említett egy október 26-ai megjelenési dátumot az ME-nek. De nincs kőbe vésve a dátum. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy csúszni fog, szóval ne vegyétek készpénznek.
  • ShaiHulud
    szoval a map tenyleg akkora lesz mitn ami lentebb/korabban beraktam mar. szoval csak szelteben kerul be az uj vilag, kicist megtoldva del fele. Es megemlitik az interjuban hogy mar a 3. reszt figyelembe veve keszul ez, tehat eleg nagy valoszinuseggel a 3 resznel ez az orias terkep tovabb fog bovulni kelet fele majd.
  • ShaiHulud
    https://www.totalwar.com/blog/mortal-empires-with-ian-roxburgh

Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.10.11. 20:58:55
  • Lacc 88
    Mondtál pár jó tanácsot így már használhatóbbnak tűnik. Kicsit jobban áttanulmányozom. Eddig elég sokszor elsüllyesztették , mert nem tartottam rajta elég embert. Kellett a pénz a szárazföldi egységek eltartására. Amúgy elég nehézkes volt az elején a sötét elf kampány de Morathi így a 60. kör felé brutális mennyiségű területet megszerzett már így a közelben nincs is kivel emberkedni meg rabolgatni így a Loyalty is csökken. Kénytelen vagyok messzebbre menni viszont ha kezdődik az új rituálé hozhatok vissza mindenkit. Ettől függetlenül pofás rész lett.

• Maala
    Ha Malekith-re gondolsz, akkor amint lehet, elnyomom a rituálét (2-3. kör), és recruitolok egyet, általában ő a 3. "Lordom". Ennyi upkeepért (az elején 500?) szedegeti fel nekem a 10k-s Skull Reefeket, meg -30%-os építkezési bónuszokat? Yes plz, köszi szépen.

A hab a tortán, hogy körön belül még adja a 3*3 iszonyat táp cuccát is. RIP Ghrond és Har Ganeth 10-15. kör környékére VHardon.

Abban igazad van, hogy az elején annyira nem erős, mert alacsony a growth-ja, azonban mire eljutsz addig, hogy átmész High Elfeket írtani, addigra már min. lesz egy 3-as szintű, megáldva vagy +60% sacking bónusszal, vagy +3 toborzási szinttel... Plusz az előbb említett táp csata közbeni bónuszok.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy önmagában egy sereg, még ha csak tengeri is. Az Ark egymagában legyőz egy 5-6os Lordot +5 egységet. Ha recruitolsz hozzá még, akkor nincs, ami tengeren leveri. Cserébe megugrik az upkeepje, és hát az igaz, hogy nem lehet vele foglalni. :-(

Egyébként meg a Growthos (kumulatív) upgradje csak 1 kör, én mindig beiktatom fejlesztésbe, ha épp meglett a 3 fő ág. Upgrade 4 után már körönként kap 1 pop surplust, szóval elég gyorsan lehet belőle OP Arkot csinálni (20-30 kör alatt).

Viszont összességében én Malekith mellett (és a többi fronton is, ha két frontom van) mindig tartok egy Black Arkot.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.10.11. 19:29:02
  • Lacc 88
    Sötét elfeknél használjátok a Black Ark-ot valamire? Amilyen nagy ziccer lehetne annyira azért nem csapták le. Max akkor jó ha már elég fullosra van fejlesztve és védeni is tudja magát meg értelmes egységeket gyártani a hősöknek. A távolsági támadásai sem rosszak de némileg kevésnek érzem. Hiányolom, hogy azzal pl nem tudok bevenni kikötő városokat.

• ratgab
    Pár héttel megjelenés utánra ígérték. Redditesek szerint valószínűleg november közepe legkésőbb.
  • Prof William
    Azt lehet tudni mikor jön két játékot összeolvasztó Patch?
  • Maala
    Slaveket csak egy régióban érdemes gyűjteni, sajnos mire elérsz és megszerzed a régiót a slaves spec. épülettel (és összesen 4 terület a provinciában), addigra már túl sok összegyűlik abban az egyben, bár lehet, hogy megpróbálom átváltani.
    Bár nem figyeltem még a slave decline mennyiségét, de lehet, hogy átváltom a provinciát, végülis csak 500 gold incomeról van szó. :-) Cserébe nem olyan védett helyen van.

Egyébként nem érdemes rágörcsölni, 4-4,5k slavere nem ad 1k goldot sem.

Én úgy találtam, hogy nem nagyon érdemes loot&occupy-ra menni. Sima Occupy esetén úgyis bemész a városba, így az egykörös 10es büntit a sereged valszeg ellensúlyozza, a 3 körös bünti meg szinte semmi. Addigra meg készen van a Torture Pit, és lehet gyűjteni. Aztán meglesz a provincia is, és mehet a +4 order még egyszer...:-)

Első végigjátszásban nekem is gondom volt a public orderrel, de most már nincs. gyorsan felhúzni dark elf mansiont, torture pitet, aztán utóbbi helyére artisant, néha 1-1 körre egy recruitoló épületet seregpótlásra... elég gyorsan lehet haladni.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.10.10. 16:02:41
  • Prof William
    A Dark Elfeknél ilyenkor szokott előfordulni hogy ilyenkor a feltörekvő vezér sajnálatos balesetet szenved. Például borotválkozás közben véletlenül brutálisan hátraszúrja saját magát, vagy pedig reggel fésülködés közben véletlenül levágja a fejét az összes alvezérével egyetemben. :)
  • Lacc 88
    Valamelyik TW játékban volt ilyen én imádtam. Csak azért háborúba kezdeni egy remek szövetségessel, hogy egyetlen lófasz területet megszerezzek, amire valóban szükségem van rohadt nagy kitolás. Sajnos ezt a csere opciót kivették a a többi TW játékból, amit nagyon sajnálok.
    MOD rengeteg van már most, érdemes szétnézni lehet találni már vazallus opciókra kihegyezettet is.
    Hardon tolom jelenleg a gyíkokkal de baromi unalmas lett egy idő után nincs mit tennem, mert körülöttem mindenki szövetséges van két seregem és ennyi. Nagy frakciók túl messze vannak, hogy odáig elmenjek. Szóval várom a rítusokat, hogy a káosz hozzon némi izgalmat.
    Sötét elf kampányt is nyomom mellette de ott meg mindig bajom van a public order terén. Jó dolog ez a slave szedési lehetőség csak rombolja nagyon erősen a közrendet. Viszont ez a Loyalty lehetőség tettszik a vezetőknél. Egyik már majdnem elárult, mert erősebb lett, mint Malekith :D