1997
1644257819.png

• Prof William
    A High Elfekkel elég könnyű a Dark Elfek ellen háborúzni. Abban az értelemben hogy mivel Nagarroth DE-k által lakott területeinek majd 80%-a tökéletes a High Elfeknek is. Így Viszonylag gyorsan ki lehet építeni egy biztos hátországot és az ellentámadásokat a városok biztonságában lehet fogadni, ahol a helyi véderők is rendelkezésünkre állnak.

Ulthuant úgy a 90-ik kör környékre -egy kisebb háborút az elején eltekintve - sikerült békésem fennhatóságom alá vonni és úgy a 100-ik körben indult meg az invázió. Pont jókor mert sikerült megszakítanom a 3+ik rituáléjukat. Ha ilyen iramban haladok újrapróbálni nem igen lesz idejük. :)
  • ricsei50
    Először is Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! Aztán meg nem tud valaki olyan modot ami visszaállítja az egységek színét a mortal empiresben olyanra mint a warhammer egyben volt?
  • davidbog
    Csak nem ebben a világban lettek istenek, hanem az Age of Sigmarban. Nagast leszámítva, mert ő már ebben. Hát szerintem az aki támasztja fel az olyan élőholtakat mint Vlad, Nameless, majd háromszor visszahozza Krellt, szinte simán megöli Settrát (aki 4 napid párbajozik Kholekkal), az szerintem túl erős. Mellesleg amúgy se kedvelem.

Mannfredet kifejezetten utálom. Már korábban se szerettem, mert mindig is manipulátor és áruló volt.
  • Lacc 88
    Olvasgattam én is a sztorikat baromi jók csak a lezárás rohadt egy szemétség. Azóta utálom Mannfred Von Carstein-t. Nagash megjelenése csak spekuláció és nem is játszató karakter lesz egyelőre. Őt asszem a harmadik részre tartogatják majd de ha már Arkhan játszható lesz, akkor nem lenne meglepő a megjelenése valamilyen formában. Az End Times végén meg úgyis, aki túlélte isteni szintre emelkedett szóval ennyi változás belefér, hogy Nagash játszható lesz. Ekkora ziccert nem hagynak ki ilyen kedvelt karakterrel.
    Amúgy most megint megpróbáltam a Wood elfekkel a játékot (bármennyire is rühellem az amber szarakodást náluk) és egyetlen fa Lord is szétvág egy 2-3 ezres sereget meg foglal egy erődöket. Szóval az isteni szint már bőven befigyel :D
  • ShaiHulud
    https://dashboard.totalwar.com/home/christmas

utolosnal ott vannak a tomb hosok kepessegei.
  • davidbog
    A négy lordból Arkhan és Khatep varázsló, Khalida harcos, Settra pedig mind a kettő, de sokkal inkább harcos mint varázsló (kb mint Archaon, a WH seregkönyvekben lvl 1-es varázslók, míg akik eleve mágusok azok lvl 4-esek).

Nagash? Ha rajtam múlna én nem raknám be lordnak. Egyrészt nem szerepel seregkönyvben, másrészt az End Timesban már túl erős. Ugyanis 2524-ben (Az End Timesban 2519-ben kezdődik.) amikor feltámasztják istenként éled újjá. Illetve számomra az se egyértelmű, hogy melyik frakcióhoz kerülne. A vámpír seregek harcolnak a relikviákért, Sylvaniában támad fel és azután Khemri ellen vezet hadat. Arkham the Blacken kívül talán nem is nagyon van más szövetségese a Tomb Kings lordok közt.
    Viszont ha azt nézzük, hogy az End Times története alapján Vlad és Isabella von Carsteinnek benne se kéne lennie önálló frakcióként a játékban, de mégis benne vannak akkor akár Nagash is lehet Legendary Lord.

Vlad von Carsteint 2524-ben az istenné vlása után támasztja fel Nagash, hogy tagja legyen a Mortarchjainak (9 nagy hatalmú nekromanta, akik Nagash vezérei és őt szolgálják).
    Isabella von Carsteint nem sokkal korábban pedig Nurgle a káosz isten támasztja fel (Isabella the Accursed lesz a neve), mert gyűlöli az élőholtakat és a nekromanciát. Az élőholtak elleni megtorló fegyvert hoz létre Isabellából.
    Szerintem az End Timesban mind a kettőjük története elég izgalmas és fordulatos, főleg Vladé.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.12.23. 12:14:39
  • Lacc 88
    Nem tudom mennyire új infó de elvileg 4 Lord lesz és lehet Nagash is tiszteletét teszi. Nagash könyveiről is lesz küldetés. Új magic lore is várható. "Legendary Lords confirmed like Settra the Imperishable, Queen Khalida, Arkhan the Black, and Grand Hierophant Khatep, and when Nagash could arrive.
  • Lacc 88
    Akkor a videó, amit róluk láttam elég gyatra volt. Ott azt mondta a tag, hogy nincsenek íjász egységeik és különösebb szörny egységeik. Köszi a fejtágítást. Őket ismerem a legkevésbé a Warhammer világban max a történelmükkel vagyok képben.
  • davidbog
    Több íjász egységük is van:
    Skeleteon Archer, Skeleton Horse Archers. A Skeleton Chariotnak is van íjász verziója, ezekben semmi különleges nincs.
    Aztán van az Ushabti (a videóban azok a kőszobrok amik megelevenednek a sírban, ezek tipikus 12 fős monster egységek mint a troll, minotaur stb) egységeknek is íjász verziója.
    Végül ott a Necrolith Colossus (ami egy élőhalott óriás csontváz, és great monster tehát egydül álló egység) szintén van íja.
    Van miből válogatni a Total Waros csapatnak.

A kobrákon lovaglók azok a Necropolis Knights nevű egységek.
    Ők ennek a frakciónak a "nehéz lovassága". A seregkönyvben azt írják, hogy van nekik stone hide, killing blow és poison képességük, amúgy könnyű páncélzatúak. A Total War játékban valószínűleg nem az alap paramétereik miatt lehetnek majd jók a többi nehéz lovassághoz képest, hanem a képességeik miatt amik a fentiek miatt lehetnek mérgező támadás, bónusz nagyok/kicsik ellen, vagy időszakos + páncél esetleg páncéltörő képesség.

A másik egység amik kigyótestűek és karokkal rendelkeznek azok a Sepulchar Stalkersek.
    A homok alatt mozgó monster egységek. A Troll, Minotaur, Crypt Horror kategóriájúak, azoknál gyorsabbak, de gyengébbek. A seregkönyvben egy Transmogrifying Gaze nevű képességük van. Mágikus távolsági támadás: pillantásával homok szemekké változtatja az áldozatát
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.12.20. 18:21:35
  • Darkman86
    Vannak íjász egységeik ;)
  • Lacc 88
    Eddig fel se tűnt de tényleg ott vannak :D Különböznek ahogy láttam. Az egyik csapat óriás kobráknak tűnik a másik meg kígyótestű "embereknek". Nem ismerem annyira a Tomb Kings hadseregét csak a War Sphinx meg óriás csontvázakról tudtam eddig. De van itt még bőven más is. De úgy tudom íjász egységeik nekik sincsenek és nem idéznek úgy, mint a nekromanták vagy vámpírok. Az ő seregeik elátkozott halottak és nem támasztanak fel csata közben elhullottakat szóval állandó seregük van.
    Érdekes csapat lesz az biztos.
  • Terawatt
  • ricsei50
    Faszául néznek ki :) Láttam két különböző kígyószerű lényt. Az egyiknek van 2 keze, a másikat mintha meglovagolnák a harcosok. Ezek valóban különböznek, vagy csak én gondolom így? :D
  • Lacc 88
    Egész fincsi kis egységeik lesznek.

• ricsei50
  • davidbog
    Igen, távolsági tűztől és területre ható varázslatoktól sérülnek a baráti egységek is.

Vissza térve kicsit a sebzés és páncél témára, a leírt példádban sérülni fognak az egységek. A 15-ös páncél érték körülbelül semmit nem ér, 80-as érték felett lehet azt mondani, hogy jól páncélozottak az egységek.
    A Warhammer II-ben szórakoztam azzal, hogy 3000 fős I és II szintű közelharci skaven sereget minél kevesebb egységgel legyőzni. (Szeretem tesztelgetni az egységeket legutóbb a nehézlovasságot próbálgattam). A káosznál elég volt hozzá egy-egy-egy osztag a három fajta chosenből, a HP-juk felét se vesztették el. Szóval sérülnek a nagyon páncélozott egységek is csak nagyon keveset. A jól páncélozottak ellen Armour Pircinges egységet kell használni ha van.

• boscorelli2
    Sziasztok!

Két dolog miatt szeretnék még érdeklődni.
    Ha a közelharci egységek kint vannak és éppen harcolnak, de közben a gép távolsági harcra alkalmas katonái lövik az enyémeket, akkor a gép katonái is sérülnek?
    Vagy ha én elkezdeném az elfekkel és csatára küldöm a kardosokat akik összecsapnak az ellennel, aikre már korábban kiadtam a parancsot, hogy íjazzák, akkor az én katonáim is fognak kapni abból a távolsági sebzésből ha jól sejtem.
    Másik dolgot meg elfelejtettem mire ideértem :)

Válaszaitokat köszönöm szépen előre is.
  • Lacc 88
    A Tomb Kings és a skaven lord (Ikit Claw elvileg) már biztos. Bár az elbaszott egyesítés után már semmi sem biztos.... Elvileg a Tomb Kings benne lesz a Vortex kampányban.

• Darkman86
    Szerintem valamit nagyon benéztek a tervezés közben és nem akarnak az ünnepekre új tartalom nélkül hagyni minket. Elméletileg januárban kapunk majd egy FLC Skaven lordot és jön az első kampány dlc nagy valószínűséggel a Tomb Kings-el.Apropó, nem azt mondták hogy nem lesz már kampány dlc, hanem arra mennek, hogy jobban kidolgozott seregeket kapjunk? Azt sem értem ha tényleg kampány dlc-vel jönnek a sír királyok miért nem inkább a Vortex módba építik be őket? Na mindegy, majd kiderül.
  • Madi92
    Hát ez akkor kellett volna, ha már kész minden más.
  • ricsei50
    Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de én nem látom annyira szükségesnek ezt a free-lct. Sztem tök felesleges dolog.
  • Lacc 88
    Fúúú de rohadt beteg lesz ez :D

• Madi92
    Elvileg azt a részét megcsinálják. Legutóbb ezt olvastam legalábbis.
  • boscorelli2
    Szia!

Köszönöm szépen. Teljesen világosan, érthetően írtad le.

Gondolom ami bónusz sebzés pl.: a nagy egységek vagy gyalogos egységek ellen stb. a te példádnál maradva az a 28 egység, az már nem páncéltörő gondolom.
    Ha pl.: van egység 15-ös armor-al és megtámadja egy egység aminek nincs is páncéltörő sebzése - armour piercing damage - de az alap sebzése 15, az nem is tud rajta sebzést ejteni. De ha az alap sebzése 18 volna akkor 3 egységgel karcolgatná az ellent. Ha meg még lenne armour piercing damage 5 - így a fegyver sebzése (weapon strenght) összesen 23 volna - akkor meg 8 egységgel sebezné.

Köszönöm szépen még egyszer a magyarázatot teljesen érthető volt :) Hoz is majd valamit a Jézuska ;)
  • davidbog
    De kár, eddig emiatt nem kezdtem ME kampányt. Vártam, hogy megkapják a régi hősök az új képesség ágat amit a Norsca DLC-ben kaptak.
  • davidbog
    Nem adódik hozzá, hanem a sebzés nagyobbik része armour piercing. Ha ráviszed az egeret a weapon strenghtre akkor részletesebben kiírja a sebzést, így:

Látszik hogy alap esetben 52-t ír. A részletesben már látszik hogy abból az 52-ből 17 az alap sebzés amit a páncélzat felfoghat. Az armour piercing 35, a kettő összegéből ebből jön ki az 52. Ez minden egységnél így van. Ha olyan egységét nézel aminek nincs armour piercing képessége akkor is ugyanígy kiírja, csak az arányok fordulnak meg, például a teljes 22. Abból 17 az alap és 5 az AP. Tehát az AP bónusz igazából az arányt változtatja meg.
    Amikor az alap sebzés mellé számszerű bónuszt kap egy egység az a bonus vs large és a bonusz vs infantry képesség. A linkelt képemen is ilyen van: nagy méretű egységek ellen még 28 sebzést kap. Tehát nagyméretűek ellen összesen 80-as (52+28) sebzése van.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.12.08. 11:30:26
  • Lacc 88
    Na a készítők szépen elismerték, hogy alaposan elcsesztek valamit és a (nálam külön megvett) Norsca frakció májusig nem épül be a második részbe. De addig jönnek új DLC-k és januárban érkezik a Tomb Kings valamint új skaven lord. Egyik szemem sír a másik nevet. Nem tudok mást mondani....

Utoljára szerkesztette: Lacc 88, 2017.12.08. 10:52:41
  • boscorelli2
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy az Armour Piercing damage az hozzáadódik még plusszba a „sima” Damage-hoz?

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
  • Lacc 88
    Minden néppel más a játékmenet is szóval elég sokáig fogsz még új dolgokkal találkozni. Vámpíroknál több Lord és Hero is képes életet tölteni varázslattal vagy alapból van olyan képessége. Szóval elég szívósak tudnak lenni. Meg a legjobb náluk, hogy egy pillanat alatt felállítasz sereget és ha vége a csatának megsemmisíted őket, hogy ne zabálják a "pénzed".
    Van, hogy nem hal meg az embered, mert el tud menekülni vagy csak megsérül és pár kör múlva visszatér. Nem mindig tudom mitől függ a dolog.
  • boscorelli2
    Szia!

Igen a bácsit az elején bekapcsoltam. Mondta is a magáét high fokozaton. De annyira kötötte a kezem, konkrétan mondta, hogy a hero-val merre mehetek és olyan szájbarágósan magyarázott a legapróbb részletektől pl.: kamera mozgatások stb. hogy be kell valljam kikapcsoltam és újrakezdtem a kampányt az "élettársam" nélkül. Gondoltam, gyorsabban rájövök én :) Meg az angol tudásom sem legendás, és finoman fogalmaztam :) Így inkább nekiálltam autodidakta módon tanulni és persze a Ti segítségetekkel. végülis a főbb irányvonalak megvannak, de azt hiszem, ez a játék olyan, hogy 50 óra gém után is felfedez az ember mindig valami újat benne. De ez nem baj :)

Köszönöm szépen a segítségedet, Így már értem az ambush-t, meg az ügynökösködést :) Szerintem nem lesz skill-ben ambush fejlesztés, győzzön inkább a nyers erő :)
    Banshee-m még nincs. Csak vámpírom és wright kingem (ha jól írom). Egyszer nyertem egy csatát úgy, hogy volt két vámpírom és Isabella, ők hárman egy pár száz fős hadsereg ellen. azt hittem, hogy nekik kampó (mármint megint:) ), de megnyerték. Van valami életvisszatöltős varázslat, azzal tápoltam őket, meg a vámpírnak valami életszívó megfélemlítő, azt elmenekült az ellen. Persze már egyik "emberem" sem első szintű volt. Viszont az egyik vámpírom "meghalt" (elesett) a csatában, azt hittem búcsúzom tőle, de a taktikai nagytérképen ismét ott volt Isabella seregében. Mondom király :) Élőhullák ilyen "plussz túlélők" is egyben?

• Lacc 88
    Lehet jobban járnál ha a segítő (öreg ember, aki tanácsokat osztogat és bemutatja a játékot) szerepét a legmagasabb szintre vennéd. Mindent elmond, amire eddig rákérdeztél.
    -Mindenkinek van "ambush chance" alapból a skill még nagyobbra növeli azt. Mikor mászkálsz a térképen be tudod állítani, hogyan menjen a sereg. Simán, fosztogatva, erőltetett menet stb.... Ha ambush-ra rakod, akkor nem tud mozogni de esélyes, hogy nem vesz észre az ellenséges sereg és letámadhatod őket. Gyakran gyorsan le is lehet őket így darálni minimális veszteséggel. És ez addig érvényes, amíg meg nem mozdulsz vagy meg nem látnak. Érdemes olyankor használni, ha tudod merre fog haladni a másik sereg és szinte biztos, hogy feléd. Úgy rémlik a Beastmen csapatok alapból ambush képességgel mozognak de talán ők az egyetlenek.
    -Minden népnek több ügynöke is van, aki másra képes. Vagy berakod a sereged mellé vagy elküldöd egyedül ellenséges csapatok/települések ellen vagy otthagyod a saját területeden. Baromi hosszú lenne leírni ki mire képes némileg ki kell tapasztalni. Van aki public order-t növel/csökkent, bevételt növel/csökkent, ügynököket és hősöket iktat ki végleg vagy pár körre vagy oylan bika karakter, hogy seregben érdemes tartani, mert durva hentelésre képes/pluszokat ad a csapatok erejéhez. Rengeteg lehetőség van. Elküldeni meg simán elküldöd őket rákattintasz az ellenfél csapatára/épületére és megmutatja mekkora eséllyel mit csinál és mennyiért. Ha pl valaki plusz %-ot ad az adóhoz, akkor elmozgatod a területedről láthatod, hogy csökken a bevételed. Vámpíroknál pl. a Banshee a játék talán legjobb kivégzője szóval velük más ügynököket/hősöket érdemes kiiktatni.
  • boscorelli2
    Sziasztok!

Már a kérdések közül mindenre rájöttem  Építkezés kicsit trükkös, tartományi szinten kell nézni és sakkozni kicsit, de nem vészes.
    Egy dologra nem csak, hogy mi az az ambush skill? Ha sereggel idegen területre mennék, ott írja, hogy ambush chance 45%. Ennyi az esélye, hogy osonó módban megy sereg és nem látja meg a másik fél? És mondjuk ez csak az első körben érvényes?
    Total War-ok egyes példányaiban volt, hogy „ügynököket” el lehetett küldeni kémkedni, orgyilkos missziókra, szabotázsra stb. Itt is el lehet esetlegesen küldeni valakiket? Pl.: hőseket? Ha igen, hogyan?

Segítségeteket tényleg köszönöm szépen sokadszorra is.
  • boscorelli2
    Szia!

Ez csak egy játék. ezen nem érdemes dühöngeni. Van elég dolog az életben amin lehet idegeskedni, de a játékon teljesen felesleges. Azért van, hogy élvezd. Mi van akkor ha nem lehet erősítésed? Megoldod máshogy. ez a játék a szórakozásunkért/szórakoztatásunkért van. Hogy kikapcsolódjunk. Ez csak egy apróság a játékban. szerintem minden játékban van olyan, amin lehetne dühöngeni. Az összesben, ebben biztos vagyok. Sose lesz olyan játék, ami teljesen tökéletes lesz. ezeken az apróságokon át kell lépni. Persze ez is csak egy vélemény. Találsz majd rá valami megoldást úgy is, élvezd tovább a játékot ;)
  • ShaiHulud
    lightning strikeot te is tanulhatsz par faj lordjanak (esetleg mindnel van?) :) szerintem mar warhammer 1 ben is benne volt.
  • DantesHUN
    Kész. Elegem lett ebből a csaló hülyeségből. Mi ez a baromság már lighting strike? Ott van két seregem egymás mellet, de nem lehet erősítésnek behívni. Na elmennek a fejlesztők a picsába.
    És ne magyarázza meg senki, hogy de hát ez fantasy...meg ez belefér mert egy fantasy stratégia belefér blablabla...nem, instant csalás.
    Rohadtul tudom utálni , amikor a lusta fejlesztők nem ám esetleg azzal csinálnak kihívást, hogy van egy értelmes AI vagy valami, nem csal a program.
    Én is tudok egy jó csalást. Uninstall.
    Kár volt megvennem, de itt a vége egy fillért nem költök többé Total Warra. Megutáltam az egészet.
  • boscorelli2
    Sziasztok!

Még egy kérdés felmerült bennem. Ha valakivel paktumot kötsz, vagy aláírsz hogy vége a háborúnak és béke van, az hány körig érvényes? Honnan tudom, hogy újra támadhatok "erkölcsi" büntetés nélkül és nem leszek szószegő?

Tényleg nagyon szépen köszönöm a segítségeiteket, tanácsaitokat.
  • boscorelli2
    Szia!

Teljesen igazad van. Meg van a bizalom, mindenki rendkívül lojális hozzám, és mindent aláírnak vakon nekem ;) Nincs vész, menni fog ez erővel is ;) Politizálni majd ráérek, ha már lesz 50 birtokom ;) Amúgy visszanyerhető a becsület ;) ?
    Ez a populáció mindig visszaesik nullára, ha valamit épít az ember? Vagy esetlegesen új területet szerzel (elfoglalod)?
    Nem rosszak ezek élőhullák. Vladnál belőttem, ha idegen földön kóborolnak gombázni, akkor ne szenvedjenek sebzést, ezt felhúztam maxra (15% kedvezmény) és senki egy miniméter sem sérül. Így akár fenn tudok tartani ostromokat is idegen helyeken. Viszont a kísérőm Isabella torkig szívja a napfényt meg a szent fényt, így ő és bandája körönként 400 hp eldob. Ők nem túl boldogok...
    Látom még, hogy a lordoknál a skillben fejleszthető képesség a "meglepetésből támadás", - ambush chance - az mit takar a gyakorlatban?
    Ja! :) Meg időnként kapok ajándék hősöket, csak úgy megjelennek a kiinduló falvamnál. Ez ilyen random dolog? Néha ha nem tetszik nektek a hős, megölitek (élőhalottaknál mégyszer ugye :) )?

Amúgy nektek ki/kik a kedvenc népeitek?

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
  • ShaiHulud
    van bizalom bizony,e s ezzel a huzzassal le is huztad magad a wcn :D diplmacianal balra ahol teged mutat ott mutatja a trustworhtinesst, csak szoveggel jeloli abbol lehet sejteni. ha tul alacsony, akkor nagyobb esellyel inditanak ellened haborut, kevesbe tudsz kereskedelmi szerzodest kotni es ilyesmi negativumokkal jar.

az ilyen felugro random esemenyek, csak ennyik, random esemenyek :) es midnen valasztasnal ha ramesz akkro irja pontosan mivel jar. + - ezaz x korig.
  • boscorelli2
    Szia!

Köszönöm a jó tanácsokat e szerint jártam el :)
    Érdeklődnék még pár dologról. Mikor ostrom alá vettem egy várat, a megtámadott fél jelezte, hogy fizetne nekem, ha békét kötünk. Belementem, kifizette a summát, majd a következő körbe már meg is támadtam és bevettem a várát. Ebben a játékban van valami "bizalom" mérce vagy valami hasonló? Hogy a többi nép hitszegőnek tarthat? Civilization 5 ben, ha békét kötsz ha jól emlékszem 90 körig nem tudtam megtámadni a másikat, mert a program nem engedte. Ezek szerint itt nem így van.
    Mikor megtámadok egy várat és ha hős van benne sereggel, akkor várat védő erők és a benne lévő hős létszámának a serege összeadódik és ők lesznek a védők?
    Valamint egyszer csak megjelent, hogy az Istenek berágtak rám, de egy kis "zsével" kiengesztelhetem őket. Kértek egy ezrest, persze fizettem, nehogy villámokat küldjenek nekem itt Vlad hátsójába :) Ez mit jelképez a játékba, vagy erre is van valami mérce? És mi lett volna ha nem fizetek?
    Meg ahogy észrevettem a vár és vár közöt is van különbség. Nem maxolhatok ki egy adott várost csak annyi épületet húzhatok fel benne ahány slot van, ha jól láttam. De mi van, ha először megküldöm a "grow"-ot, olyan épületet építek ami ezt nyomja, majd ha magas letta populácó elbontom ezen épületet és a helyére más típusút építek? Ez járható út?
    Most hirtelen más nem jut az eszembe :)

Válaszodat még egyszer köszönöm szépen előre. És jó hétvégét!

TOTAL WAR WARHAMMER FOREVER!
  • davidbog
    Egy seregben csak egy lord lehet, hősökből tudsz csak többet berakni egy seregbe. Úgy lehet két lordod ugyanabba a csatában, hogy az egyik erősítésként érkezik meg a csata kezdete után. Ehhez pedig az kell, hogy a két sereg a térképen egymás hatósugarában legyen. Ha rákattintasz a seregre akkor lesz egy piros kör a sereg körül, ebben a piros körben kell benne lennie a másik seregnek hogy erősítésként funkcionáljon. Szóval Isabella bónuszához a két sereget együtt kell mozgatnod a térképen.

Vlad seregét érdemes főseregként alkalmazni mert nála van Vanguard Deployment, ami nagy előny de csak akkor tudod használni ha ő a főerő, utánpótlásként már nem.
    Illetve csaták idejére Isabellához érdemes berakni a két vámpír hőst amit az elején kapsz, mert Isabellánál +10 melee attack/defenset kapnak. Ha Isabella lesz az utánpótlás sereg, akkor neki gyors egységeket kell adni, hogy hamar harcba érjenek. Isabellánál a Vargheist egységeket elég hamar lehet skill pontból páncélozottabbá tenni.