60
  • UUUU
    #60
    Nem hát "Káom", én nem látom át....
  • VolJin
    #59
    Te nem látod át, de most is magadat égeted...
  • UUUU
    #58
    Ennyi ? Egy betűs -Vol, aki még számolásból is fel volt mentve, de okoskodni próbál. Aztán amikor beég, pontozgat :)
    Kb. ez a szinted.
  • VolJin
    #57
    Gondolom ez volt életed legnagyobb trollsikere. Söt talán még a trollkodáson kívül is...
  • UUUU
    #56
    "Káom" ----> Kihagytam egy betüt a mobilon pötyögve ------------- > kánon :)
    Ez öreg, nem jött össze. Vajon melyik betűt hagyhattad ki? Körülbelül ilyen kusza az összes megjegyzésed, mint a kánon helyett leírt káom. Pontosabban, értelmezhetetlen hülyeség, de ezt elnézem neked, hiszen fogalmatlan vagy.
  • VolJin
    #55
    Kihagytam egy betüt a mobilon pötyögve, na bumm...

    Most aztán jól megmutattad, hogy mekkora troll vagyok...

    Gratulálok...
  • UUUU
    #54
    Káom ? Az mi? Talán kánon? Logolj be a másik troll alteregóddal butuska, hogy megerősítsd a mérhetetlen idiotizmust. Bár a kreténséged szorzata nagyobb mértékű lesz, ne zavarjon.
  • UUUU
    #53
    "A csillagok, csillagképek, bolygók, holdak stb. nevét nagy kezdőbetűvel írjuk: Ikrek, Fiastyúk, Orion, Tejút, Merkúr, Plútó, Vénusz stb.

    Ha a föld, a hold és a nap szót tulajdonnévként használjuk, nagybetűvel kezdjük. Erre azonban csak hangsúlyozottan a csillagászati vonatkozásokat előtérbe állítva (például tudományos szövegekben) van szükség. Például: a Hold távolsága a Földtől, a Föld a Naptól számított harmadik bolygó.

    A mindennapi írásgyakorlatban azonban inkább a kisbetűs formák javasolhatók: föld körüli utazás, a hold szépen világít, a nap sugarai stb.

    Forrás:
    A magyar helyesírás szabályai, 185. pont."

    De látom te is okosabb vagy a nyelvtanprofesszoroknál. Ráadásul mióta égitest a földközpontúság szó? Látom alacsony a kerités.

    #52

    Atyaég, ilyenkor már metafórikus kijelentés. Nem te írtad, hogy akkor se érné meg ? Akkor még is, vagy csak allegórikusan mégis ? Hantaboy.
  • VolJin
    #52
    Ugye magad is látod, hogy vérciki belekapaszkodnod ebbe a tizedébe, földön heverő gyémántokba, amikor ezek csak szimbólumok, hasonlatok és metafórák.
    Ritka nagy hülyét csinálsz magadból itt közszemlére.
    Gyorsan regisztrálj egy alternatív nicket, hogy káomban énekeld a mennyből az angyalt!
  • VolJin
    #51
    Látom még a tagadás fázisában vagy. Jön majd az alkudozás, a letargia, és a beletörődés. Majd, ha ott tartasz, szólj!
    Segítek újjá születni. Nem fogod magad olyan okosnak érezni, elmúlik majd az istenklomplexusod, de boldogabb leszel, mert tisztában leszel a képességeiddel, jobban fogod érezni magad, mert tudat alatt most is tudod, hogy intellektuálisan egy senki vagy és pont ezért, védekezésből csinálsz úgy, mintha átlagon felűli intelligenciával lennél megáldva.
  • Oliwaw
    #50
    Az "igazi" gyémánt az ipari gyémánt és azt gyártják. Akkor most ékszerekért hódítsunk meg más égitesteket ? (hova fejlődik még a világ ?)
  • VolJin
    #49
    Nem, a nyeltani szabályok szerint az égitestek nevei nagybetűvel írandók.
  • VolJin
    #48
    Nem tabu. A tabu az lenne, ha csendben kiirtanánk....
  • Irasidus
    #47
    Eredetileg nem ezt írtad, és mivel szerkesztési időn belül válaszoltam, ezért átírd másra?! ... :/
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.07.10. 20:30:41
  • UUUU
    #46
    Ja és kispofám óvatosan az ilyen számokkal, hogy a repülési ár tizedéért sem érne odamenni (8-10milliard/10), mivel vannak olyan gyémántok amely darabja 83 millió dollárt ér és komoly válságban van a gyémántipar, csak egy új bánya nyitása egy milliárdba kerül és éves szinten 4 tonnával csökken a kitermelés.Ráadásul tanulj meg te is olvasni, "ha nem lenne költséges az ideszállitása (talán eljön ennek is az ideje egyszer)".
  • Oliwaw
    #45
    Nem olvastam el minden hozzászólást, de az nevetségesen hangzik, hogy nem teszünk meg mindent ha érdekünk fúződik hozzá (és ezt a jogszabály alkotók is át fogják gondolni (főleg, ha a saját életük a tét)).
  • UUUU
    #44
    Na megjött a helikoptergéniusz is, aki ámenezve bólógatott a hülyeségre.
  • molnibalage83
    #43
    uuuu-val nem kell foglalkozni, nettó hülye...,
  • molnibalage83
    #42
    Az. Mikor fogja már fel a sok hülye, hogy ha 100%-os tisztaságú gyémántot lehetna a Hold felszínén lehajolva összeszedni, akkor sem érni meg a mai repülési ár 10-ért sem odamenni, ha tonnák hevernének ott.
  • UUUU
    #41
    Mondatokat értelmezni meg én fogok mi ? Nem elég, hogy a magyar nyelv szabályaival konkrétan hadban állsz, de a mondatértelmezés is komoly nehézségeket okoz számodra.

    Lásd: #13
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.10. 19:37:29
  • Irasidus
    #40
    Na látod ez a trollkodás! Ingyen van azaz üzemanyag, vagy rengeteg erőforrás és pénz míg onnan idehozzuk? Ne haragudj, de te valamilyen álomvilágban élsz. A több blabla.
  • UUUU
    #39
    Biztos a cégek se szeretnék ? Nagyon nem szeretnének rengeteg olcsó üzemanyagot a marsról ez holtbiztos mert te mondod, fogadom elutasítanák a két szép szemedért. Lásd: "ha nem lenne költséges az ideszállitása (talán eljön ennek is az ideje egyszer)"" Kacc-kacc. De én tuti azt akarom, hogy igy legyen. Micsoda öngólt löttél megint és már másodszor bizonyítottad be , hogy debilséget beszélsz, ráadásul elferditve más véleményét. Nem kispofám, én nem akarom. Magyarul pedig tanulj meg, főként ha grammarnáci vagy. De te olyan okosnak képzeled magad, hogy még a magyar helyesírás szabályai szerzőit is hülyének akarod nézni.
    Juj most mi lesz ? Ők ettől nem lesznek hülyébbek, te meg aranyeret erölködsz magadnak, csak ennyi fog történni.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.10. 19:33:01
  • Irasidus
    #38
    "Valóban nem szeretné ugye sok üzemanyaggal foglakozó cég, ha a Titánon megtalálható mennyiség a tartályaikban találhatóak lennének inkább ? Vagy más planéták nyersanyagait egyéb cégek. Dehogyis szeretnék ezt. Sőt, profitot se szeretnének."

    Mint kiderült nem cégek akarják, hanem te. Valóban a Titánra és az üzemanyagra írtam, a többire nem. Juj, most mi lesz?

    "Ha a föld, a hold és a nap szót tulajdonnévként használjuk, nagybetűvel kezdjük. Erre azonban csak hangsúlyozottan a csillagászati vonatkozásokat előtérbe állítva (például tudományos szövegekben) van szükség. Például: a Hold távolsága a Földtől, a Föld a Naptól számított harmadik bolygó."

    Ez az a hangsúlyos eset, mivel csillagászati vonatkozásban, főnévként használtad és nem föld körüli utazásról, vagy a szépen világító holdról írtál. Mellesleg nem ártana frissíteni, mert a Pluto már törpebolygó és ékezetek nélkül írjuk... Szóval csak ennyibe tudtál belekötni? Nagyszerű, akkor már érted. Gut.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.07.10. 19:08:25
  • UUUU
    #37
    "Valóban nem szeretné ugye sok üzemanyaggal foglakozó cég, ha a Titánon megtalálható mennyiség a tartályaikban találhatóak lennének inkább ? Vagy más planéták nyersanyagait egyéb cégek."

    Kamugép,pont hogy már a kezdetek óta , nem csak arról irtam, nem véletlenül van a Titánnál is a például szó. Ami egyertelműsítti, hogy nem csak arról van szó. Ráadásul buta Voljin még ki is emelte a földközpontúságot, amit csak nálad kell nagybetűvel írni, de nem a magyar nyelvben, az általam használt mondatnál.

    Még a grammarnácizmus se nagyon megy neked.

    "A csillagok, csillagképek, bolygók, holdak stb. nevét nagy kezdőbetűvel írjuk: Ikrek, Fiastyúk, Orion, Tejút, Merkúr, Plútó, Vénusz stb.

    Ha a föld, a hold és a nap szót tulajdonnévként használjuk, nagybetűvel kezdjük. Erre azonban csak hangsúlyozottan a csillagászati vonatkozásokat előtérbe állítva (például tudományos szövegekben) van szükség. Például: a Hold távolsága a Földtől, a Föld a Naptól számított harmadik bolygó.

    A mindennapi írásgyakorlatban azonban inkább a kisbetűs formák javasolhatók: föld körüli utazás, a hold szépen világít, a nap sugarai stb.

    Forrás:
    A magyar helyesírás szabályai, 185. pont."
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.10. 18:33:57
  • Archenemy
    #36
    Értem, tehát ez egy szent dolog, tabu.
  • VolJin
    #35
    Biztos fogsz találni társat hozzá, a veled egy kvalitásúak közül, akikkel támogathatjátok egymást, csak tedd fel a kérdést, hogy van-e értelme!
    Nyilván te is rájöttél, hogy hülyeséget beszéltél, és ezért kezdted alternatív szálakra vinni a vitát....
    Mondom, nem a megállapításaidra kaptad az ilyen erős kritikát, hanem az észosztásra...
  • cylontoaster
    #34
    Amit művelsz az nem gondolkodás, csak fantazmagória meg tippelgetés, nagy adag levegőbe ugatással. A képzelőerő jó dolog, csak nem árt ha van azért köze a valósághoz.
    És utánanézhetnél mi a fene az a troll, mert lövésed sincs róla mire kell használni :)
  • Irasidus
    #33
    "Míg én már eleve csak példaként hoztam fel, míg a többi bolygón megtalálható más nyersanyagokkal együtt. Persze a troll egyből leredukálta, hogy energiahordozó, máshoz nem is lehet jó és ő tudja, hogy késöbb nem is lehet rá szüksége az emberiségnek, mert lesz helyette sci-fi anyag. :))))."

    Ha nincs scifi anyag, akkor nem jutunk hozzá. Ha van, akkor energiahordózóként nincs szükség rá, mert van helyett scifi anyag. Ez egyszerű logika.

    "Aztán eleve primitívség azt is feltételezni, hogy megtalálható minden anyag itt a földön is, hiszen eleve vannak olyan anyagok is, amiket nem oly régen sikerült csak előállítani, sőt szinte biztos lehetséges, hogy egyelőre, még a körülményeket se tudjuk létrehozni az adott anyagok előállításához, ami máshol meg adott. Igazi kőbunkó aki ilyen elmaradottan gondolkozik."

    Te a Titáni szénhidrogénekről beszéltél, és nem létező marsi erőforrásokról. Az, hogy később szépítettél, hogy olyan anyagot ami a Földön ritka, vagy nincs az megint más kérdés (a Föld is főnév és nagybetű), és alapvetően egyik kommentelő sem arra reagált. De azért szép, hogy terelsz és utána mások a hülyék. De, hogy reagáljak erre is. Igen, elképzelhető olyan anyag, amit esetleg a jövőben érdemes lenne kitermelni, de az nem a titáni szénhidrogén - energiaforrásként való hasznosítása lesz.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.07.10. 14:18:50
  • UUUU
    #32
    Hagyjuk már te ostoba troll. te ne akarjál kioktatni senkit, mikor te vagy aki osztja az észt a sötétség meg kiül az orcádra.
  • VolJin
    #31
    Inkább fejleszd magad a vagdalkozás helyett!
    Nem kapnál ilyen reakciókat, ha csak szimplán butaságokat beszélnél. A probléma az, hogy butaságokkal osztod az észt, és másokat hiszel ostobának. Helyre lettél rakva. Ezt nem tudod azzal sem korrigálni, hogy hisztizve elkezdesz új témákat felhozva kioktatgatni folytatván a mutatványt...
    Fejlesztés alatt azt értem, hogy befogadod az itt kapott válaszokat és magadévá teszed. Kombinálni, újat alkotni, gondolatmenetet előrevinni, meg se próbálj! Számos szűk keresztmetszettel rendelkezel ezzel kapcsolatosan.
    Elégedj meg a befogadással, és kérdezz!
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.07.10. 14:16:56
  • UUUU
    #30
    Hiszen itt is beleszólunk az evolúcióba, nem de ? Szegény Voljin úgy nyomja el ezt a etikai maszlagot, hogy közbe itt is fajirtásokat végez maga körül az ember.
  • UUUU
    #29
    Gondolom ezt magadra értetted, mert egy eukarióta is fejlettebb nálad.
    A lehetőségek milliárdjai lehetnek a jövőben, de ott látszik mennyire primitív beszűkült módon gondolkodsz, hogy a szénhidrogént mint csak energiahordozóként aposztrofáltad. Meg van ez a szó? Kell segítség ?
    Míg én már eleve csak példaként hoztam fel, míg a többi bolygón megtalálható más nyersanyagokkal együtt. Persze a troll egyből leredukálta, hogy energiahordozó, máshoz nem is lehet jó és ő tudja, hogy késöbb nem is lehet rá szüksége az emberiségnek, mert lesz helyette sci-fi anyag. :)))). Ez biztos ?
    A földközpontiság meg eleve a primitívség netovábbja, azért mert megtalálható minden itt a földön, azért nem lesz késöbb szükség az elfogyó nyersanyagokra ? Aztán eleve primitívség azt is feltételezni, hogy megtalálható minden anyag itt a földön is, hiszen eleve vannak olyan anyagok is, amiket nem oly régen sikerült csak előállítani, sőt szinte biztos lehetséges, hogy egyelőre, még a körülményeket se tudjuk létrehozni az adott anyagok előállításához, ami máshol meg adott.
    Igazi kőbunkó aki ilyen elmaradottan gondolkozik.

    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.10. 14:10:10
  • VolJin
    #28
    Szerintem komoly etikai hiányosság, ha egy idegen planéta biológiájának megsemmisítése egy vállrándítással elintézhető...
  • cylontoaster
    #27
    Az történik, hogy a velünk párhuzamos fejlődés esélyét kilövöd. Nyilván ez is egy evolúciós lépés, hogy megy az erősebb és legyalázza a gyengét. Csak ez nem feltétlenül jó, és nem feltétlenül szükséges, és szerintem semmiképpen sem egyből elvetendő dolog.

    Hasonló okból óvják pl manapság már a maradék benszülött törzseket. Néha nem jó, ha csak az erősebb kutya b.. eszik.
  • Archenemy
    #26
    "Vagy pont az evolúcióba szólsz bele, ha odatrappolsz."
    Minden egyes élőlény beleszól az összes többi evolúciójába, mert vagy táplálék, vagy ragadozó, vagy rivális, vagy valami olyan entitás, ami az adott élőlény ragadozójának ragadozója, vagy táplálékának tápláléka, stb.
    Mi történik akkor, ha "beleszólunk az evolúcióba"? Ez valami szent dolog, tabu?
  • VolJin
    #25
    Ez nem troll, hanem a szellemi képességei valóságos és általa hitt mértéke között szakadék tátong.
  • VolJin
    #24
    Ne égesd magad azzal, hogy kioktatgatod Irasidiust, hogy nincs képzelőerje, amikor folytatólagosan bizonygatod a hiányát annak a képességnek, hogy összefüggéseket értelmezz.
  • Irasidus
    #23
    "Akkor is energiahordozó lesz, bármennyibe is kerül, maximum nem gazdaságos."

    Erről beszélek. Nem gazdaságos, nem éri meg - így senki nem is gondolkodik olyanban ami nem hoz profitot, és gyakorlatilag lehetetlen ideszállítani. Gondoltam, hogy ez az egész a te agyszüleményed, csak vicces, hogy te magad is beismered, és közben ömlengésekbe kezdesz, olyanról ami gazdaságilag nem működik. Amúgy neked komoly dühkezelési problémáid vannak, nem ártana orvoshoz menni. Senki nem bántott téged, ennek ellenére itt őrjöngesz. Nem mintha zavarna, mert mindenki úgy csinál hülyét magából ahogy akar, de azért gondoltam szólok, hogy ez valami komolyabb mentális problémára utalhat... Érted, ha már én észre veszem?

    Ui.: Túl sok embert trollozol le, valószínűleg mert nem tudod mit jelent. Nem az a troll aki nem ért veled egyet. Javaslom ennek a definíciónak is utánanézni, mint az energiahordozónak.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.07.10. 13:43:49
  • VolJin
    #22
    Te tényleg nem érted mit beszélt Irasidius...

    Megsúgom. Ha létrejön egy sci-fi technológia, amivel eljutunk a Titánra, akkor az a sci-fi technológia a szénhidrogéneket is feleslegessé fogja tenni, mert a sci-fi technológia lesz felhasználva energiatermelésre, és közlekedésre.
    Tehát, ha valaki idehozna a Titánról metánt, és elakarná adni, nem kellene senkinek, és azt mondanák neki, hogy vidd már vissza baszod, mert tűzveszélyes.

    Ezt fejben összerakja egy 10 éves gyerek is....
  • UUUU
    #21
    Na a másik troll, akinek az alapvető fizika is problémát okoz.

    "Neked még mindig nulla képességed van a komplex gondolkodásra." Igen ez lennél te, pont te vagy aki leragadt a jelennél és elutasítja a jövő lehetőségeit.A földkoncentrikus idiotizmusoddal együtt.

    A baj az, hogy az eszmeiséged leragadt pár kifestős kötetnél, és mert láttad a fehér és fekete szint, azt hiszed mindent láttál, ez a primitívség legalja. De legalább van egy agytekervényed, ami a bélflórába kapaszkodva szívja el más elöl az energiát.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.07.10. 13:35:14