ELEX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Why so serious?
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Why so serious?
Amúgy Elexben tényleg a küldetésekből jön a legtöbb xp. A harc igazából erősen mellékes. Habár pl. egy Reaver bandita 100 xp-t ad, ami nem rossz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Why so serious?
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.22. 13:15:44
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Én berserkerekhez csatlakoztam, de állítólag a clericek psi-je sokkal erősebb, mint a berserkerek varázslatai.
Egyébként meg csináld meg a nyomozós küldit, jó sokat kell ahhoz is menekülni, de ha kihallgattál minden gyanúsítottat akkor Duras csatlakozik hozzád, úgy már könnyebb lesz jelentősen.
/közel van az első városhoz, és nem őrzik szörnyek/
Utoljára szerkesztette: titani, 2017.10.21. 13:24:07
Amúgy konkrétan semmit nem tudok megölni, csak menekülök. Ti is így vagytok ezzel? Van már nálam vagy 672 db tárgy, bejártam kb 2 négyzetkilómétert de ennyi. Senkit nem tudok megölni.
A játék előtt biztos voltam benne hogy majd berserker leszek, mert Gothic meg minden, de most már hajlok rá, hogy a cleric-ekhez csatlakozzam, bejön a belekevert sci-fi feeling.
Why so serious?
Why so serious?
Kérdés: Itt is úgy vannak vajon a kasztok mint a régi Gothic játékokban? Berserkerek a natúr warriorok (mint mondjuk Onar zsoldosai), az Albs mondjuk a G2-ből milícia/knight faction, a Clrecics pedig egyenlő a mágus osztállyal? Próbálom kideríteni, de eddig még pontot sem mertem költeni semmire. Őszintén szólva pure mage szeretnék lenni, csak fogalmam sincs, hogy itt ugyan annyi értéke van-e a mágusnak mint az előző gothic játékokban..
Az a durva, hogy a gamespot csak 4-est adott rá, én négy óra után töröltem...2017-ben ez a megvalósitás már nagyon kevés, szvsz.
Legepicebb az volt amikor a várfalra felmenőpallóra ugye nem tudtak feljönni az orkok ....futva összecsődítettem a létező összeset és nyilakkal ledaráltam a pallóról mindenkit mert csak álltak lent mint a hülyék<#nyes>#nyes>
Vagy a legnagyobb monsztert becsaltad oda ahol nem tudott már továbbjönni és azt is csak le kellett darálni szép lassan.
Meg is jött a kedvem valamikor majd elkezdem az egészet elölről.
Next PC upgrade: 2022
Na itt ez nincs, egy sima mellékküldi simán halálfejes mobok közé küld, az elején éreztem is egy kis zavart, hogy biztos nem jól csinálom, nem jó felé megyek, de aztán rájöttem, hogy ez koncepció, innentől az eleje átmegy egy ilyen, túlélő, lopakodós, menekülős játékba. Nem véletlenül van ott az a jeckpack.
A questeket meg csinálni kell, mert óriási a differencia, egy mob legyőzése 5-10 xp, egy küldi meg állomásonként 200, befejezéskor meg 5-800XP.
És tényleg nehéz, én 4 óra után találtam meg az első bárdomat, de azt se tudtam rögtön kézbe venni az attribútumok miatt. Itt nincs minden vaddisznóban epic kard, de még egy rusty sword sem.
Viszont épp ezek miatt régen élveztem ennyire rpg-t. Nagyon izgalmas a susnyásban lopakodni, elkerülve a raprorokat, ragadozókat, nem beszélve a mutánsokról akiknek már a szájszagától is elpatkolok 😊
Ami kicsit másabb, mint amit a gothicból megszokhattunk, az az, hogy nem annyira egyértelmű, hogy hova ne menjünk, mert itt kb mindenhol, a kezdő város mellett, a főút szélén is beleszaladhatunk lehetetlen ellenfelekbe az elején.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Sokan szidták az AI-t, hát felrepülök jetpackkal a ház lapos tetejére, a ragadozó úgy utánam jön a lépcsőházon keresztül mint a huzat 😊
Viszont az jó, hogy az állatok egymást is támadják, ez már párszor kihúzott a bajból.
Next PC upgrade: 2022
Már kinomban a Warframebe is belekezdtem, mert mindenütt - MMOknál is - csak kardozás van..
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.10.18. 13:52:10
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Rögtön az elején van egy nagy G1 kikacsintás is, nekem bejött. Egyéként egy kicsit a KOTOR is beugrott néha a hangulat (meg a fémhulladék gyűjtés) miatt.
Nagyon okosan csinálták hogy a kezdő hely lehetne akár egy Gothic játék is, így könnyebb az átállás, de engem feldob a tudat, hogy lesznek teljesen más jellegű területek is.
A grafikáról annyit, hogy nekem alapvetően high-ra rakott mindent, nem vagyok egy ultra-fan, de most ahol lehetett felraktam ultrára, mert az árnyékok nagyot dobnak rajta. Így is jól fut, az optimalizálással szerintem nincs baj.Egyébként a megrajzolt táj gyönyörű.
Az animáció sokkal fluidabb mint a Risen 3-ban volt, ez kellemesen lepett meg, de azért ez a leggyengébb a játékban. amikor magasról ugrik le a karakter, az elég borzalmasan néz ki. De ez kb. 5 percig tűnik fel.
A harc elég érdekes, több helyen láttam, hogy a Dark Souls-hoz hasonlították, ez annyiban igaz, hogy van benne egy kis késleltetés, mintha a gombnyomásra csak egy animáció indulna el és nem maga az ütés. Szokni kell az biztos.
A zene és a hangok megdöbbentően jók, ez sokat ad a hangulathoz, fejhallgatóval nyomtam és eleinte rendesen összerezzentem amikor a quest státusz váltást jelző mennydörgés megszólalt.
Az szerencsére nem igaz, amit több videóban is mondtak, hogy nem fogja az elején a kezed a program, ha engeded akkor igen is fogja és eligazít, ezt én szeretem, ráérek majd később is céltalanul bolyongani. Mert felfedezni azt lesz mit azt láttam.
Az elején nem gyors a játék, ahogy már megszokhattuk, pl. nekem 2 óra elteltével még mindig csak a kezdő vasdorong a fegyverem meg egy íj.
Eddig 1x sikerült meghalni, amikor a jetpack-ot próbálgattam, és kb 3-4 m magasan fogyott ki és leestem, ez mondjuk durva, figyeljetek rá.
Why so serious?