ELEX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
5 autosave marad meg, ezt állíthatod hogy milyen sűrűn mentsen, de bizonyos esetekben soron kívül is ment. pl. teleportálásnál, küldetés leadáskor. De ami jó, hogy a patch óta quicksave-ből is van 5, tehát nem kell aggódni hogy rossz pillanatban mentesz, pl. pont egy halál előtt,
Az autosave poziciokat egy ido utan ujrairja a jatek? Ha igen, hany autosave poziciot hasznal?
Habar a kis progi egyik beallitasa se nagyon tetszett (a modositott kodosites meg mindig tul eros, a teljes kodtelenites meg tul radikalis megoldas). Kar hogy nincsenek csuszkai a beallitashoz.
De sebaj, kikiserleteztem egy nekem tetszo beallitast. Talan az a kis progi se kell hozza. Eleg ha atirom ezt a par sort itt:
\ELEX\data\ini\ConfigDefault.xml
igy:
<Fog Quality="High">
<Low Depth="1" SizeFactor="12" MaxViewRange="64000.0f" ExpDistributionBias="256" />
<Medium Depth="1" SizeFactor="12" MaxViewRange="64000.0f" ExpDistributionBias="256" />
<High Depth="1" SizeFactor="12" MaxViewRange="64000.0f" ExpDistributionBias="256" />
<Ultra Depth="1" SizeFactor="8" MaxViewRange="64000.0f" ExpDistributionBias="256" />
</Fog>
Azutan elmentem, inditom a jatekot, es ez lesz az eredmeny ( a mellekhatasa meg az hogy raadasul GYORSABB lesz tole a game! <#buck>#buck>
Van ám egy Fog Tweaker hozzá. Nem bemásolós, hanem van egy kis install programja, teljesen jó, én használom.
Pedig a kepek keszitesekor minden csutkamaxra volt tolva.
Mi lehet az oka? A videokartyam GTX 660. Gyonyoru maximalis tavolsagokat rajzol peldaul a GTA5-be meg a Mad Max-ba is.
Why so serious?
Én most így csináltam és azután még megcsináltam az Outlaw csatlakozásit is (szerencsére, mert az nagyon tetszett), most van egy olyan mentésem ahol bármelyikhez beléphetnék a kettő közül. A Berserkert is meg akartam csinálni, de ott benéztem valamit, mert a tetteim alapján nem vesz be Ragnar, küldetésem meg már nincs Edan-ban és nem is ad senki újat. Végül egyébként cleric lettem, de lehet hogy majd újrajátszom outlaw-ként is , ettől a mentéstől.
Egyébként még mindig lenyűgöz a játék, így 30 óra után is, hogy a feladatokat sokféleképp lehet megoldani, még most is komolyan meg kell tervezni egy-egy harcot, egész nagy rablóbandákat lehet kiirtani, de elég egy kis hiba és már fekszek is. Jelenleg kézigránát+lángszóró powa van.
Volt egy hullámvölgyem olyan lvl11 körül, akkor azt hiszem 7 óra alatt léptem 1 szintet, de aztán újra beindult a dolog.
Ha valami zavar, akkor az az, hogy a skillpontoknál nincs odaírva a skill mértéke. Pl. növeli a támadóerőt, oké de mennyivel? Kedvezményt kapsz az árusoktól. Mennyit? Oké hogy meg lehetne nézni YT-on, de én nem akarom, én szeretném felfedezni a játékot, de így információ híján nehezen tudok a skilleknél dönteni. De ennek is megvolt a haszna, a csatlakozáskor még 9 fel nem használt skillpontom volt.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ami tetszett:
- Végre PB játék, így még akkor is játszom vele, ha ez a leggyengébb játékuk.
- Valamiféle Gothic Risen hangulat akad benne.
-2-3 karakter egész jól sikerült.
-Jetpack jó ötlet.
- Goliat település jól sikerült, a felépítése, a kinézete, otthon éreztem ott magam.
- Frakciók és többféleképp megoldható küldetések ezeket imádom, kár hogy kevés játék tudja csak.
Sajnos itt ki is fújtak a pozitívumok és sokkal több a negatívum:
- Grafika! Oké, PB kis csapat tudjuk, de akkor is. A hóban nincs lábnyom, a robbanásnyom egy egyszerű textúra csere, szóval az effektek 10-12 évvel ezelőttiek. Nem lenne baj az ósdi grafika, ha úgy ahogy a Risenben a designerek rámentek volna az összhatásra és lenne hangulata a grafikának (pl Risen is ósdi graf, de iszonyat hangulatos a térkép). De ez most nem sikerült.
- Ugyanígy a designerek bénasága, de pl a Cleric városban még 30 óra után is eltévedtem, annyira idétlen az egész. Outlaw város ötlete jó lenne (roncstelep hangulat), de a megvalósítás nem az igazi.
- Továbbá szintén nem állt össze ez a fanatasy + sci-fi keveréke kombó. Mikor végre beleélem magam a Berserker hangulatba az erdőben, akkor kiránt mikor átmegyek egy mechekekkel teli területre. Fordítva is ugyanez. Ez nem működik, legalábbis nálam.
- A harcrendszer a legrosszabb a G1-2 óta, még a G3 is jobb volt pedig az...na.... De ez a mostani nagyon rontja az élményt. A legjobb a mai napig a Risen első részének a harcrendszere, kár, hogy az R2-3ban már azon is "faragtak".
- A küldetések: Vannak ugyan jók, de sajnos a 80%-át láttam már a Gothic vagy Risen sorozatokban csak pepitában. De azt is hozzáteszem, hogy ami jó lett, az tényleg jó lett.
- A sztori nagyon erőltetett, és megmondom, ahogy van, egy idő után már a főszálra nem is figyeltem, annyira elvesztették az érdeklődésemet.
- A kereskedelem úgy szar, ahogy van. Majdnem minden kereskedőnek eladható minden. Ráadásul bugos is, mert ha megveszem az összes nála lévő gránátot, vagy fuelt (lángszóróba), akkor ha azonnal megint beszélek vele és vásárolni akarok, megint ott van és megint meg tudom venni. Szerintem itt azt akarták leprogramozni, hogy el kell telnie 1-2 napnak, mire újra lesz készlete az árusnak, csak valahogy kimaradt és amint befejezed vele a beszélgetést restelődik és megint lesz nála cucc.
- Bugok hada, és a legsúlyosabb, hogy harc közben ha hátrálok és mögöttem fal van, akkor 10-ből 3-4 alkalommal, beleragadok a falba! Olyankor nem tudok mozdulni semerre, se jetpackkel, sem fegyverváltással, sehogy. Ez számos rage quit-et eredményezett nálam.
- A főszereplő nem valami szimpatikus figura, hol van már a jó öreg nameless hero cinizmusa? 😄
A leggyengébb PB játék eddig, remélem visszaszállt már rájuk a Gothic jog és csinálnak inkább azt. DE megveszem, mert mégiscsak elvoltam vele 40 órát, és támogatni akarom a csapatot.
Igazából sokkal inkább Risen az itányítás és a harcrendszer, mint Gothic. Ami tényleg béna, az az animációk, de ugye a PB egy pici stúdió és mindenki jól tudja, hogy nem használnak motion capture-t.
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.27. 16:09:02
Next PC upgrade: 2022
Imádtam a Gothic 1-2 őt. Játszottam a Risennel. Emlékszem gyerek koromban nagyon megfogott a világ amit a srácok összehoztak és ahogyan összehozták. Nem is vártam kevesebbet az Elextől sem de sajnos ez a vágyam nem teljesült.
A játék a fejlesztőktől megszokott módon tele van érdekes többféle módon megoldható küldetésekkel, frakciókkal stb. Viszont az, hogy egy 15 éves irányítás és harcrendszert nem tudtak így 2017-re összehozni az mélységesen elszomorít. 15+ éve ez még megfelelő volt a korának de könyörgöm azóta majd 20 év eltelt és a mai szemmel nézve ez az írányítás már katasztrófa.
Sajnos emiatt akármennyire és érdekelne a világ meg a sztori, nem fogom magam egy percel sem tovább kínozni. Kár érte, mert minden más tekintetben a játék hozza a megszokott szintet...
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Why so serious?
Helyezkedjetek úgy csata előtt, hogy azt a "pofont" minél előbb bevidd. 😊 Esetleg egy buzdító nyílvessző az ellenfélre távolról?
Why so serious?
"Fixed the situation where companions were not helping with battle in certain situations"
Ez most azért érdekes, hogy ennek ellenére is van ilyen hiba, vagy esetleg a virágbolti verzió nem tartalmazza még a javítást...?
Why so serious?
Lehet több frakcióhoz is csatlakozni?
Csak mert már egy ideje gondolkodom a választáson.
Why so serious?
Megoldás 2: Egyszerűen fejleszteni kell a segítő erejét. Van rá skill. Pont a minap gondoltam rá, hogy kvázi ha csak a personality skillcsoportot fejleszted szerintem akkor is végigvihető a játék anélkül, hogy bárkihez is hozzáérnél a personality skillcsoport végett (fejlesztett segítő, esetleg megtámogatva távolsági harccal ...jah és segítőt még tovább erősítheted megfelelő gemekkel is).
Megoldás3: Használd a környezetet. A különböző típusú állatok a játékban bántják egymást. Nem véletlenül lett oda téve az 5 katona mellé 2 db mocsári pók, akik kb szétszórják az albok darabkáit, mint a Foxy a lábtörlőt. Jax-nek kb csak annyi a dolga, hogy felpiszkálja a pókokat és becsalja az alpok közé, majd kijetpackezzen vagy kifusson.
Megoldás4: A raklapnyi potion-t, alb egyszer használatos képességet nem is említettem., gránátok, távolsági fegyverek, képességek, mágia. Annyi eszköz van az ilyen események kezelésére, hogy az félelmetes.
Ez a jó egyébként a játékban, hogy tényleg többféleképpen meg tudod közelíteni a problémát. Nyilván 5 ellenfélnél az 1v1 esélytelen, de ha jó emlékszem ez azért mindig cumit jelentett minden PB játékban (nyilván magasabb szintű vagy már tök mindegy hányan jönnek).
Ha már OP ellenfelek annál az 5 albnál sokkal jobban kikerekedett a szemem, amikor a trollok 1 ütéseznek vagy bármely más lény két csapásból kinyúvaszt holott 2 méterrel arrébb a haverját pörkölt méretűre szabadaltam az imént. Vagy amikor bemész a rablók közé és ők 8-an rontanak rád kérdezés nélkül. Nekem pont ezt tetszik a játékban, hogy nincsenek nehézségi területek. Vannak könnyebb részek, de ott is lesz olyan lény, ami rádnéz és meghalsz.
Az nem baj, ha a ranged jól boldogul (egyébként igen), csak ne érezze magát biztonságban olyan helyen sem ahol az ellenfélt nem tud jetpack hiányában felmenni. Ezért kell a távolsági támadás az ellenfélnek is. Jó ez így. Ki lehet ezeket is kerülni.
Melee: Igen ezt én is megfigyeltem. Gyakorlatilag bármely emberi ellenfél verhető 1v1-ben azzal, hogy lemeríted a stamináját és addig csapkodod míg mozog. Egyrészt ehhez azért nagyon figyelni kell, mert egy ilyen ellennek általában max 3 csapás vagy. Tehát erősen skill alapú a dolog. Másrészt meg hiába a skill, ha nem sebzel eleget akkor csupán csipkeded az ilyen ellent. Harmadrészt ha már csak 1 társa is van ami bármely szintű akkor kb meghaltál. Úgy nem lehet kivitelezni ezt az exploitot. Negyedrészt ez vica-versa érvényes. Ha neked fogyasztják el a staminádat akkor kb csak a jetpack menthet meg a biztos haláltól és ugyanúgy nem tudsz támadni, mint az ellenfél.
Cig: Nagyon egyszerű a válasz. Mert sok van belőle. Nevesített fegyvert én pl. nem adnék el. Nyilván az általad leírt Paladin armor értékéhez képest tényleg olcsó, de a játék elején még igen jó. Én amúgy is mindent felszedek. Sok kicsi sokra megy alapon.
Potik: Akkora Gotchi és Risen mágus sose voltam, hogy erre tudjak válaszolni, de lehetőség adott volt rá, hogy extra pontokhoz juss. Redditen mintha olvastam volna, hogy korábbi részekben is voltak ilyen exploitok. Azért ez nem egy alap dolog. Erre is rá kell jönni. Egyrészt, hogy vannak olyan potik amik szintnövelők. Másrészt, hogy a kereskedő inventory-ja resetelődik (erre csak annyit ha nem így lenne akkor pl. egy íjas karakter tökönszúrná magát ilyen hamar. Nem lenne utánpótlás nyílvesszőből). Harmadrészt meg kell találni azt a kereskedőt. Negyedrészt meg elő kell hozzá a megfelelő mennyiségű pénzt teremteni. Ez mind-mind hosszú játékórákon keresztül összeszedett játéktudás. Én azt gondolom innentől a játékos dolga, hogy elrontja-e a saját játékát ezzel vagy nem. Én például 25 óra után fejlesztettem ki egyáltalán a chemistry képességet és nem is tudom mely kereskedő adják a natur elexet.
Ez megint a csak a játékban rejlő lehetőséget bizonyítja. Mindenki úgy játssza ahogy akarja. Türelmetlen vagy és hamar magas szintű karaktert akarsz? Használd az exploitot. Ha normálisan akarsz játszani akkor meg ne. Fedezd fel az egész térképet, vagy ne. Szedj fel mindent, vagy játszd ésszerűen a játékot és csak a legszükségesebbet szedd fel. Rabold ki a városokat, vagy játszd tisztességesen. Csak a játékoson múlik senki máson.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.24. 09:49:54
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Why so serious?
Why so serious?
A cigi miert ertekes? soha sehol senkinel nem kellett/nem tudtam felhasznalni csak eladni tonnaszam de annak meg tul olcso, nem komoly ertek, a nevesitett fegyverek tobbet ernek akkor mar. Az 5000 elexit az semmi, a warrior armor torzspancelja 10k lesz mig a paladin armornal felmegy 20k-ra es akkor meg hol a sisak meg a naci megy a fegyo....
Potiknal nem emlekszem hogy mas PB jatekban is a vendor minden parbeszednel resetel tehat amint megtalalod a natur elex vendort annyit vehetsz belole amennyit a penzed enged, ugyanez a likornel is mukodik tehat annyi skill/attribute pontot tudsz igy farmolni amennyit csak akarsz ha van eleg zsetonod, ergo minden olyan spellt/kepesseget meg tudsz igy szerezni amit csak akarsz, nem kell varialnod hogy mi fer bele mert nem lesz ra pont...
Ehh nem tudom, mint irtam egyszercsak azon kaptam magam hogy agyalok miert is nem nyomok egy alt+f4-et.
Monszták: Most képzeld el, ha mindig a felrepkedős jetpackes föntről szétlövöm taktikát alkalmazod és nincsenek távolsági támadások? Onnantól easy mód lenne a távolsági harc így meg meggondolod. Na a target lockot én se értem miért kellett így megcsinálni.
Történet, frakciók: Egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. tetszenek.
Loot: Nagyon sok cuccot találtam én is és mindent fel is veszek. Kb vagy 5000 elexit értékű cuccot hordok magamnál (ha ki a kicsit nem becsüli alapon ezt mind otthagytam volna azért bosszús lennék). Amúgy a cigi nagyon értékes a játékban és jó sok is van belőle. Emellett mindenhol van gyógyító itóka mellesleg már vagy az 5. legendás tárgyamba botlok bele véletlenül.
Potik: Ez más PB játékban is így van.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
lammer: Van távolsági harc, gránátok, puskák, plazmák, lézerek, íjak. Én többet használom a gránát+lángszóró kombót, mint bármi mást 😊
Az egesz jatek mindenhol kovetkezetlen, egy moralisan kiegyensulyozott jatekos sokszor fogja a fejet vakarni hogy ez(a kuldi) akkor megint mi? Az a kerdes(szamomra) hogy a PB hozott anyagbol dolgozott(ugyebar a megrendelo a THQNordic a PB csak elvegezte a negermelot) vagy a Pb fiuk gondoltak hogy nagyot meritenek es ez a katyvasz lett belole. Hosszu ido ota ez az elso PB jatek ami nem jon be, lvl 27es Berzerker vagyok Paladin rank es inkabb kinyomtam a fenebe a jatekot egyszeruen annyira faraszto mar, enyhen vegjateknal jarok, majd egyszer befejezem, talan, az hogy elovegyem es nekifussak cleric vagy outlaw oldalon az most joidore szoba se jon.
Se a tortenettel se a frakciokkal nem tudok azonosulni, a taj gyonyoru lenne de minduntalan kizzokkentenek odanemillo dolgok, a legjobban a termeszetes kornyezet jon be, meg a havas taj is rendben van de az orszagutas/lakotelepes reszek iszonyatosan kilognak nalam.
Monsztak az megint katasztrofa, minden rohadt mobnak van tavolsagi tamadasa ami majdnem mindig knockbackel is, a target lock miatt egynel tobbel verekedni egyszerre az nembegyere...
A loot az kulon bejegyzest erdemel, ekkora SZ@R zsakmany filozofiaval meg nem is talalkoztam, legtobbet cigit meg wc papirt talalok, ez most komoly? Ertem en hogy elgurult, de ennyire?? Szefek 90%at felesleges kinyitni, ladaknal detto, az az 1-2 ritka/nevesitett targy nem oszt nem szoroz, craftbol minden van, bar itt az sincs toppon, 3 king's sorel-t talaltam, elnyomtam max manara de kb mindegy, az egyetlen craft ami komoly, az az ELEX potik, na azon kicsit el is billen a jatek egyensulya.
Hat nalam ez nem jott be PB, akarmelyik Gothic vagy Risen toronymagasan jobb ehez kepest.
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2017.10.23. 15:06:26
Nekem ez nem tetszett így visszatöltöttem és nem mondtam el, hogy hol van az illető akivel a gond volt (korábban megtettem és ezért is halt meg az illető). Az eredmény ugyanaz lett, amit nem értek (szerintem amúgy bug) ráadásul a quest adó következő látogatásomkor rám támadt így kénytelen voltam megölni. Mivel eléggé fontos figura adott frakciónál így a nagyfőnöknek ez nem tetszik (rá lehet kérdezni, hogy milyen a megítélésem adott frakcióban). Esélyem se volt pénzzel rendezni a dolgot és mivel volt már korábban is egy olyan döntésem ami más szintén fontos személynek nem tetszett, így szerintem a csatlakozásom lóg a levegőben.
Ja, és a fából készült pajzsom olyan frankó, hogy lepattan róla a plazmától kezdve a sima lőszeren át minden. 😊
Eddig érdekes, azt kell hogy mondjam...
Why so serious?
A döntéseknek eléggé fontos szerepe van. Én is elrontottam valami 2 döntést úgyhogy lehet már nem is tudnék berzerker lenni. Annyira mondjuk nem is szimpatikusak.
Itt úgy érzem nagy jelentősége van a döntéseknek, még szerencse hogy nem Berserker akarok lenni, lehet hogy oda már nem is csatlakozhatnék, mert egy csomó küldit úgy csináltam meg, hogy Ragnarnak nem tetszik.
Why so serious?
Pajzsot Golietben tudsz venni. Szépen nézd át a várost és lesz egy kereskedő aki eladja neked valami 500 elexitért.
Nála lehet venni nyílvesszőt is.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.22. 20:50:38