243
For Honor
-
retroid #163 Az ami aggaszt, hogy ne az Evolve sorsára jusson....... -
wudoORock #162 Neked is a NAT-al van problémád akkor. Hajtsd végre az ubisoft által javasolt lépéseket a tűzfaladdal és a routereddel kapcsolatban, az általában megszokta oldani. Ha úgy se megy akkor az internetszolgáltatódat kell segítségül hívni. Ha nem értesz a router babrálásán akkor érdemes utána olvasgatni és videókat nézni mielőtt belekezdenél.
Nálam például új routert kell vennem mert a jelenlegi nem tud portokat nyitni úgy ahogy azt az ubisoft elvárná.
Ha meg nem akarsz ezekkel bajlódni akkor felejtsd el jó időre a játékot mert kitudja mikorra lesznek dedikált szerverek, már ha lesznek egyáltalán... -
Nomad90Hun #161 Ezen nem kell meglepődni ilyenkor mindenki rászabadul mint marhacsorda az etetőre... Rendes megjelenéskor majd picit csökkenni fog a valós játékosok száma -
wudoORock #160 Szerintem a greenmangaming-en a legolcsóbb. De nézz körül ezen a hármon: g2a, kinguin, greenmangaming
Ezek a legolcsóbbak általában -
Predaking666 #159 Véleményem az open beta alapján: Ez így 1 rakás szaaar mert 1 meccsbe sem tudok csatlakozni connection error miatt. A closed betában ilyen gondom van volt. Botokkal tudom tolni de az nem az igazi. -
retroid #158 Hol érdemes megvenni digitális formában? Hol a legolcsóbb? -
#157 másnál is csak a cpu 1. magját járatja a game 100%-on? a többi 10-20 körül döcög. -
wudoORock #156 Ez alapvetően multi és azon belül is erősen pvp orientált játék lesz, nem titok. A bétába kötelező tutorial az gép ellen megy (hívjuk őket BOToknak ezentúl). Tehát van kezdő és haladó tutorial csak botokkal ahol megtanít az alap elemekre a játék. Majd van lehetőségünk Coop vs AI-t is játszani, azaz játékosok a te oldaladon botok ellen. Illetve szerintem custom játékos is kreálhatsz csak botokkal bár ezt nem próbáltam mert nem is látom értelmét. Szóval ha te nagyon singleplayer párti vagy akkor szerintem ezt a játékot mindenképp hagyd ki az életedből. De egyébként a nyílt béta ingyen van, így győződj meg a játék "nekedvalóságáról" te magad ;-) -
yossarianHUN #155 Látom, még mindig nem sikerült a WoT-os hisztériád miatt elszenvedett sérelmeket. Sajnálom, hogy olyan szintű lelki törést okozott, hogy még évek múltán is acsarkodással kell érte kompenzálnod, de emiatt ugyan igazán nem kell hülyének tettetned magad. -
gebali #154 Ez kb. annyira történelmi játék, mint a Civilization. Csak a skin történelmi rajta. -
Oddball29 #153 Aham, hát semmi nem akadályoz abban, hogy írj egy nyilvános kritikát, YouTube-videót, reviewot, akármit, ahol hangot adhatsz az ezáltal sérült beleérzési faktorodnak, csak sztem pontosan tudod, hogy körbe fognak röhögni érte.
Történelmi játék az ülőgumóm, az. Ez egy fantasy játék néhány történelmi skinnel; éppen a valós elem, ami kevesebb benne. De aki ebben politikát, social engineeringet, gender kurzust vagy más, barnába hajló körökben manapság divatos álproblémát lát, az egyszerűen retardált.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2017.02.10. 18:56:37 -
Oddball29 #152 Áruld már el, mitől zavar az téged, ha van olyan karakter, amivel egy női player is tud azonosulni? Most nem tökmindegy, hogy akit fejbe versz vagy lekaszabolsz, annak copfja van vagy sem?
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2017.02.10. 18:42:25 -
#151 Bétába is gép ellen küzdesz. Legalábbis ameddig toltam.. -
#150 Persze, de a gép ellen. Kipróbálnám, de ha csak multi akkor nem szedem le. -
#149 Singlebe is ugyanez lesz ,harc. -
#148 A bétában ki lehet próbálni a story mode-ot is vagy ez csak multi? -
Nomad90Hun #146 Ezen kár is vitatkozni, hogy voltak-e nők vagy sem, itt most a játékban vannak, ha nem tetszik nem használod, ennyi.
Történelmet emlegetve meg Jean D'arc ismerős ugye?
Amúgy engem nemigen mozgatott a játék, de aztán olvastam sok pozitív véleményt meg belenéztem pár videóba és tetszetős.
Ami meg a "jaj lelöktek a szikláról fúj csaló kis patkány" stb. dolgot érinti a lehetőség megvan rá mindkét fél számára, attól még hogy a másik él vele, az illető meg nem az az ő baja. Az meg, hogy 1v2 vagy 1v3 felállások vannak megesik, ilyenkor nem csapatot kell szidni hanem megpróbálni segítséget kérni (ts-en pl ha összeszokott csapat van és használják), vagy megpróbálni kitartani hátha jön valaki, megeshet pl., hogy az illetőtől 10m-re ütötte a társa az "ágyútölteléket", csak ugye tudjuk, hogy a tunnel vision (csőlátás) szép dolog tud lenni. Az ellenfél kihasználta a létszámfölényt ennyi, ezt ha megadják nekik ugyanúgy az is hibás aki nem próbál segítséget kérni mint aki nem megy oda segíteni. -
wudoORock #145 Én is ezért nem reagálok tovább erre a témára. Rájöttem teljesen felesleges és mindenki had lásson bele a játékba azt amit akar és kössön bele nyugodtan még ha elég vacakul is megy neki :-) -
#144 Ott, ahol katanával vágják át a lovagi lemezvértet, már eleve nagyon okafogyott hitelességről, meg realizmusról beszélni, szóval ezt hagyjuk. -
fantomvampire #143 Hali!
Kérdés csak nekem nem megy a játék vagy ez globál ? -
wudoORock #142 3v3 nincs, 4v4 van! :)
A csapatjátékot lehet űzni randomokkal is, csupán alkalmazkodni kell a csapathoz. Olyan nincs hogy mindig "trollokat" kap az ember, én azt vettem észre aki ilyet állít az csak szimplán bénán játszik és nem való csapatba, pont ezért szidja a csapatot ahelyett hogy megmakacsolná magát és ő is része lenne a bulinak. Random ide vagy oda ez minden játékban igaz...
Egyébként a 4v4 részébe jóval több energiát fektettek jelenleg szóval pont hogy az az erőssége a játéknak. -
gebali #141 Köszi, örülök hogy tetszett, lehet lesz még :D
Hát igen, gondolom a 3v3 is megoldható, ha van csapat (melyik multira nem igaz ez?), de itt akkor is az 1v1 az erőssége a játéknak szerintem. Bár, hozzá kell tennem, a 3v3-ban látott minyonkaszabolás az eddig kitalált legjobb módszer multiban, hogy a gyépés is imbának érezze magát. -
#140 Jaj, ezek a belemagyarázások "igazából én nyertem, mert ő az egyiket csalással nyerte"
Amúgy tetszik a videó, azt azért tartsd észben, hogy a több vs több csatáknak csak összeszokott csapatban van értelme, random baromarcúakkal komolytalan az egész. Mint minden más csapatalapú játéknál. -
wudoORock #139 A 3v1 megoldható, van rá tutorial is. Ha még se megy akkor el kell futni. Persze az is jusson eszedbe hogy legalább annyiszor öltök le ti is hárman egy ellenfelet mint ők téged, ha ez mégsem így van akkor nem vagy valami nagy csapatjátékos és az 1v1 játékmód lehet neked jobban fekszik. ;-) -
yossarianHUN #138 Azaz? -
gebali #137 Miért számítod le az egész játék alapját? :D -
yossarianHUN #136 Ma már az egyik a másikból következik. Baszki. -
yossarianHUN #135 Nem azt mondtuk, hogy nonszensz, hanem hogy ezen a ponton csorbát szenved a játék hihetősége. Beleélési faktora. Atmoszférája. Autenticitása. Ragozzam még?
Az Assassin's Creed-et meg ne vegyük ide, mert azt eleve nem veszi komolyan az ember (én legalábbis). Amit elmebefolyásoló országalmák, meg a világot hősiesen védő, háztetőkön ugráló asszasszinok vannak, azt az ember elve fantasyként kezeli, és mint ilyen, toleránsabb az ember a benne megjelenő dolgokkal kapcsolatban. De a For Honor tudtommal történelmileg hiteles, középkori témájú játék akar lenni (leszámítva a szamurájok-lovagok-vikingek konfliktust), ebben az esetben pedig történelmi hitelességet várok tőle. -
gebali #134 Nekem alapvetően bejött ez a dolog, bár minden nem 1v1-ben elvész a játék lényege. Kb. erről beszélek itt is, miután belekerülök egy rakat 3v1-es helyzetbe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Oddball29 #133 Ez nem polkorrektség, hanem tartalomkiterjesztés, nagyobb vásárlói/fogyasztói csoport megcélzása, baszki. -
wudoORock #132 Először is a kérdésem továbbra is él ha esetleg valaki tudna segíteni :-)
yossarianHUN: A harc, fegyverek, felszerelések, stb tehát ami a "játékmenet része" az megfelelő, ebben gondolom mind egyetértünk. Szóval nekem se világos számodra mi a baj a mondandómmal. Én annyit mondtam hogy csak azért mert van benne a másik nemből is harcos még nem jelenti azt hogy nonszensz a játék amit ti 5-6 bejegyzés óta vitattok.
Csak hogy egy példával éljek, az Assassin C.-ben is fizikát meghazudtoló mozdulatsorok vannak megfűszerezve nagyon is vitatható történelmi eseményekkel, sztorival. De mint JÁTÉK ez nem gond és nem húzza le és ehhez hasonló "bakik" minden játékban sőt minden filmben van. Érted mit akarok mondani? Felőlem fejtegethetitek tovább és versenyezhettek ki talál értelmesebb wikipédia oldalt a női harcosokról, de egy játékot fikázni ilyenért....
Utoljára szerkesztette: wudoORock, 2017.02.07. 05:38:48 -
yossarianHUN #131 Akkor ezt fejtsd már ki, mert esküszöm nem értem. Miért is van baj azzal, ha valaki egy középkori témájú játéktól középkori viszonyoknak megfelelő játékmenetet vár? -
wudoORock #130 A játékokban leegyszerűsítve MINDENT szabad / lehet! Belekötni rasszokba, nemekbe bármilyen játékon belül és kutakodni a múltban hogy mennyire van benne igazság az a legbutább módja annak hogy lehúzzunk egy játékot. Ez a cím nem a történelem órákat akarja helyettesíteni az iskolákban.
Ne értsétek félre, hol máshol lehetne megvitatni egy ilyen témát mint egy fórumon. Én csak arra a részére reagálok ahonnan indult ez az egész, mégpedig hogy van olyan személy akinek emiatt nem tetszik a játék mert vannak benne női harcosok és még is hogy képzelik ezt...
Én inkább arra lennék kíváncsi hogy a frakció harcról tud e valaki mesélni valamit, illetve hogy a NAT problémát (strict) hogyan lehet orvosolni azon kívül amit az ubisoft és a google javasol (ugyan azt javasolja minden oldal mint az ubi). Ezt a kérdés nyilván azután tettem fel hogy végig néztem google által kidobott első 5-6 oldalát...
NAT probléma bővebben: 6 lépést javasolnak általában amiben a tűzfalat, routert és a hálozati beállításaidat kell bolygatni. Igyekeztem teljesíteni ezeket a már önmagában nevetséges javaslatokat de így sem jutottam előrébb. Hozzáteszem Rainbow6-nél is baj van a NAT-al. Tehát valami ésszerű és valós megoldás érdekelne ha tud valaki valami okosat mondani.
Még mielőtt kérdés lenne a gépem az ajánlott követelményeknek megfelel és a netem is kifogástalan (100 fel-le). Egyedül annyi van hogy nincs SSD-m de lássuk be ennek alig ha lehet köze ehhez. -
titani #129 akkor számoljunk , a cél 10 gyerek.
Adott 10 férfi +1 nő ,belátható időn belül /kb 1 év/ mennyi gyerek lessz a közösségben ? sztem = 1 /ha nem lesznek ikrek/
Adott 1 férfi +10 nő ,belátható időn belül/kb 1 év/ mennyi gyerek lessz a közösségben ? sztem akár 10 is lehet/+ikrek/
/ha féltékenységből meg nem mérgezik a férfiembert :P/
Akkor melyik nemre is kell jobban vigyázni ? / és még a nők várják el,hogy hűségesek legyünk. Rég kihaltunk volna ha betartjuk!
-
yossarianHUN #128 Vigyázni nem nagyon vigyáztak rájuk, ennyire nem tartotta szem előtt a potenciális társadalmi összetételt fenyegető problémákat a kora-középkori ember. Főleg, hogy férfiból ugyanannyival kevesebb volt, és gyerek férfi nélkül ugyanúgy nem volt, tehát ennyi erővel a férfiak "elfogyása" ugyanolyan valós veszély volt, főleg, hogy ők még szakadatlanul öldösték is egymást.
Ettől függetlenül Voltannak igaza van. Pont egy-két hónapja olvastam egy történészeti értekezést a témában (a Vikingek című sorozat kapcsán néztem utána), és az jött le belőle, hogy általánosságban csak találgatni tudunk, mindent összevetve valószínűleg léteztek harcos nők, de sokkal kevesebb, és teljesen másképp, mint ahogy azt elképzeljük. Értem ezalatt, hogy a feladatuk a háztáj megvédelmezése volt, mikor a férfiak elvoltak harcolni, vadászni, stb., nem pedig kétkezes fejszékkel csapkodták szét a fejeket a csatákban. Akárcsak kezdetben a szamurájoknál, bár ott később tényleg bizonyíthatóan kialakult (majd kihalt) egy harcosnő kultusz.
Az a baj, hogy meg lehet próbálni történelmi tényekkel magyarázni a dolgot, de az az igazság, hogy ez megint semmi más, mint egy erőltetett, röhejes polkorrektségi roham. Ugyanaz, mint hogy az első világháborús BF1-ben az európai hadszíntéren minden második katona fekete, vagy arab. Igen, léteztek ezek a dolgok, de közel sem így, és ilyen mértékben. Csak hát manapság, a véresszájú liberálisok korában ha fel mered hívni erre a figyelmet, egyből te vagy a rasszista/nőgyűlölő. Azt persze nem fogják fel, hogy nem a feketékkel, vagy a nőkkel van bajod, csak az adott játék autenticizmusának sárba tiprásával. De hát úgy tűnik, manapság a játékokban a többségnek fontosabb a polkorrektség, mint az autenticizmus. -
fluency #127 Talán kicsit erősen fogalmaztam ezt elismerem. Viszont a legújabb kori kutatások szerint jópár vikingel tartott a családja is a hadjáratokra. Találtak olyan sírokat is amelyekben nők voltak eltemetve, melletük egy vagy több fegyver vagy nyílhegy. Nem állítom, hogy ezeknek a nőknek (shieldmaiden) jelentős szerepe lett volna a csatákban, de korrigálom magam: elképzelhető, hogy néhányan vettek részt benne. A sagákban meg felbukkannak harcos nők is, szóval valami valóságalapja valószínűleg van a harcos viking nőknek, de én sokat nem képzelnék mögé. A szakértők is csak találgatnak ez ügyben, de mivel a világ minden táján vannak feljegyzések harcos nőkről, ezért nem meglepő, hogy pont a vikingeknél ne lennének. :)
A For Honor egy játék és nem történelmi mű, ezért szerintem simán beleférnek a női alapú kasztok. Engem inkább az érdekelne, hogy a bejelentetteken kívül mik lesznek még.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2017.02.04. 12:36:05 -
Tirion #126 kötve hiszem én is,hogy lettek volna,hiszen abban a korban nem 7 milliárd ember élt a bolygón.....a nőkre nagyon is vigyáztak ilyen téren és ezer százalék,hogy nem engedték őket harcolni ilyen formán.A nőknek a gyereknevelés és a háztáji volt a főfeladata -
#125 Ez a shieldmaiden dolog azért nagyon erős sarkítás. Valójában nincs semmilyen tárgyi bizonyíték arra, hogy léteztek effektíve harcosok a női nemből a vikingek között. Néhány feljegyzés, és saga megemlékezik harcias nőkről, de ennek az eredete valószínűleg az, hogy a vikingek egyenlő félként tekintettek a nőkre, a családfő távollétében a nő vezette a tanyát, és az ő szava volt a törvény, ezen kívül elég egyedülálló módon a vikingkori skandináv nők (a szabad nők) hordtak fegyvert is, valószínűleg ez az oka annak, hogy ilyen feljegyzések születtek.
De arra nincsen semmilyen bizonyíték, hogy konkrétan a kalandozásokban, és csatákban részt vettek volna nők is, mármint kvázi hivatásszerűen. Ilyen nagy valószínűséggel nem volt. Persze egy két esetet nem lehet kizárni, nyilván.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.02.03. 11:52:45 -
wudoORock #124 Én is hasonlóképpen vélekedtem róla amíg ki nem próbáltam most a bétát és kicsit utána olvastam. Lesz még itt játékmód bőven és simán elképzelhető hogy az általad leírt deathmatch vagy akár egy nagyobb, frakcióra kihegyezett csatatér is jön valamilyen event formájában. A jelenlegi tartalom lehet hogy kevésnek tűnik de minden ubisoft játék lassan indul. Csak hogy egy példát mondjak a sok közül: a Rainbow Six-nél a mai napig Bétaként van feltüntetve a Ranked szóval én nem aggódom tartalmilag. Akinek a mostani kevés az várjon fél évet, de a játékot emiatt temetni csak mert a bétába kevés minden volt az öreg hiba :-)
Engem egyedül ez a NAT ubisoft kurvulás zavar. Nem értem miért akar korlátozni interneted és géped gyorsasága, erőssége ellenére és berakja pirosba ami azt eredményezi hogy nem játszhatsz baráttal és nagy eséllyel kifog dobni meccs közbe random. -
#123 Season Pass és megjelenés utáni tartalmak