5896
ds35d07c.gif
  • darkSectorxxx #4695
    Megvan.
    NG8+.

De most egy időre vakvágány, max segíteni megyek ha valahová kell. :)

Szép volt, jó volt, most egy ideig elég, Uncharted 4 jöhetsz. :D

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.05.09. 22:24:26
  • darkSectorxxx #4694
    Akit érdekel a NG7+ vége. Ma előbb kezdek, akarok este mást is játszani. :D
  • Amiga
    Helyette fps-ben meg kell csinálni a fegyvertartó animációkat, a fejmozgást és a lépést le kell kamerán modellezni (tps-ben nem), és ha még a saját testedet is láthatod az fps-perspektívából, akkor máris lesz munka ott is bőven...
  • Ulthane
    Szerintem nem. Minden, ami a karakter vállának meghosszabbítása mögött van, az nincs FPS-ben. Ergo azzal nem kell foglalkozni. TPS-ben a háta mögöttel, a karakterrel, és ami előtte van, azzal is. Sokkal nagyobb meló.
  • Amiga
    Szerintem a fejlesztők mindig afelé a nézet felé hajlanak, amire nagyobb kereslet van.

Amikor divatba jöttek az fps-ek, mindenki azt fejlesztett. Amikor tarolt a felújított Prince of Persia, mindenki tps-re ment. GTA, AC, PoP, DMC, God of War és egy nagy rakat tps van, ami nem csak annyit jelent, hogy nem voltak lusták a fejlesztők, hanem erre volt igény.

De volt idő, amikor mindenki rts-t fejlesztett (nem konzolon persze). Szerintem egy jó belső nézetű játékot megcsinálni ugyanolyan nehéz, mert más a perspektíva, máshonnét kell a dolgoknak jól kinézniük. Ha tps, akkor a középpontban van a karaktered, őt kell jól kidolgozni, és akkor "mögötte" kicsit lehet csalni, elnagyolni a teret. Ha fps, akkor viszont nincs mivel csalni, mert a figyelmedet semmi nem vonja el a környezetről.
  • Ulthane
    Még annyit, hogy azért hajlanak a fejlesztők a belső nézet felé, mert sokkal igénytelenebb munka, mint a külső. Sokkal könnyebb megcsinálni, kevesebb a munka vele, ergo kevesebb ráfordítást igényel.
  • Amiga
    Háát, külső nézetből én nem szerettem a Skyrim-ot játszani. Fapados. Ha egy Bloodborne-hoz vagy DaS-hoz hasonlítod, láthatod, hogy a karakteranimáció sehol nincs.

TESO-t is próbálgattam külső nézetben, sok más játékot is, de az egyik nézete fapados a másikhoz képest, és látszik, hogy melyiken volt a komolyabb összpontosítás.

Én nem szeretnék a játékokba fapados nézeteket, elég egy, de azt csinálják meg rendesen.
  • Ulthane
    Persze, nem kérdéses, hogy munka van vele, de megoldható. Mondom, ott a Skyrim. És jól működik. Pedig az egy 5-6 éves játék.
  • Amiga
    Az, hogy FPS és TPS-mód legyen egyaránt egy játékban, elég nagy kérés, hiszen két teljesen eltérő szemlélet. GTA V-ben elég jól megcsinálták a belső nézetet, de nem olyan olajozott ott sem, mint egy igazán jó FPS-ben. Kisebb költségvetésű csapatnak pedig nem is lenne erőforrása rá.

Annak idején a Mirror's Edge-t meg akarta csinálni a DICE TPS-ben is, de végül elvetették az ötletet, és mint mondták, éppen azért, mert a különbséget megcsinálni a két mód között olyan sok erőforrást emésztett volna fel. Ott modderek leakelték ki a kezdetleges TPS-módot, de olyan is volt.

Amúgy a DaS3-ban van belső nézet, és szégyelljétek magatokat, ha ti a játékot nem longbow-val vittétek végig. :-)

És távcső is van ugye mindkettőben, szóval ki lehet próbálni, milyen lenne FPS-ben. :-)
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.05.09. 15:54:29
  • Ulthane
    A Doomon meg a BB-n kívül kismillió játék van, csak néhány cím, ami kiváló lenne a másik nézetben: Dishonored, BioShock, Splinter Cell, akár a Gears is.

Ne azt nézd, hogy így szoktad meg, ezért a másik tuti hülyeség. Miért ne lehetne egy CoD TPS? Azért, mert mindig is az volt? Ugyan már. Akkor még a mai napi szekéren meg lovon járnánk...

Az egész onnan indult, hogy van invade vagy nincs invade. És hogy ez legyen be és kikapcsolható. Hogy ez egy fejlesztői döntés. Mint ahogy az az autoaim is, hogy van-e checkpoint rendszer egy játékban, vagy a TPS/FPS nézet.

Amúgy csak csendben jegyzem meg, ha a Bloodborne belső nézetben készült volna el, akkor most azt mondanád, hogy hülyeség lenne TPS nézetben...

Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2016.05.09. 15:29:06
  • n000rbi
    >Nem az mondtam, hogy a DaS olyan játék amibe kell, tessék pontosan olvasni!

Akkor miről is beszélünk? Ahogy MerlinW is mondta, játékmechanikai döntés. Egy Doom-ot ne akarj TPS nézetben játszani, Egy BB-t meg FPS-ben. Nem működne, nem pedig lustaságból nem kerül bele. Ahol egyébként értelme van és használható is, ott meg többnyire van váltási lehetőség (aminek általában az az eredménye, hogy az egyik, vagy másik, esetleg mindkettő nagyon béna - lásd Skyrim)
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2016.05.09. 15:20:05
  • darkSectorxxx #4684
    Hát tudod nem minden tanulható azért, vannak olyanok amik csak véletlen sikerülnek. Csak nézz engem játszani. :D
  • Myselor
    kings field fps volt játsz vele :D
  • Ulthane
    Dark, egyszer mondanád egy ilyenre, hogy ehhh, ez igen, ez a csávó ügyesebb nálam! Hidd el, nem halnál bele. :) Pedig objektíven is azt kell mondjuk, hogy ügyesebb, mert tőle már láttuink ilyen videót, tőled még nem!
  • Ulthane
    Mit nem lehet komolyan gondolni abban, hogy ha egyszer van olyan játék, amiben FPS és TPS nézet is van, akkor az valóban csak fejlesztői döntés/lustaság kérdése, hogyvan vagy nincs?

Nem az mondtam, hogy a DaS olyan játék amibe kell, tessék pontosan olvasni!
  • SlickAdam
    tanulhato? nemmmmondod!
    azt hittem a srac elsöre nyomta igy.
    egy vilag omlott össze bennem... megint.
  • darkSectorxxx #4679
    Ja télleg. Ez nem ng7+ :)
  • darkSectorxxx #4678
    Pontiff a szép részemről mert neki nagy az area, amit támad.

Többit bármikor le lehet futni, csak nekem azért szokatlan lenne mert én amit eddig csináltam, lock függ, mert nekem a kitéréshez, kizárólag a boss testét szabad figyel nem saját magamat nem.
  • darkSectorxxx #4677
    Nem jogosít fel semmi.

Na pontiff az más.
    Nameles megintcsak lassú bossz, szóval az nem számít. :)
    Nekem nem.

Pontiff-os fasza, de érdemes tudni hogy ez is tanulható, ha valaki szeretné.

Én a gundyr parry-t fogom reprodukálni majd myselor örömére :)
  • Amiga
    Várj, ezekben a TPS-nézet azért eléggé fapados...
  • n000rbi
    >Ott van a Skyrim. Ott van a Deus Ex. Meg van még rá példa.

Atyaég, ezt ugye nem gondolod komolyan?
  • Myselor
    mindjárt jön hogy de ez nem ng+7 :DDD
  • Ulthane
    Hát Darky, ne sértődj meg ezen, de ehhez képest sehol se vagy! :-D Azért ez nem kis teljesítmény, na, valljuk már be!
  • Ulthane
    Dehogy kivitelezhetetlen. Ott van a Skyrim. Ott van a Deus Ex. Meg van még rá példa.

Egy kattintás, és vált a user. Csupán fejlesztői döntés kérdése.
    Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2016.05.09. 13:35:21
  • Amiga
    Kos-t leverte fáklyával az állatja. :-D
  • MerlinW
    FPS vs TPS mód választás az esetek 99%-ban játékmechanikai döntés, többnyire kivitelezhetetlen mindkettő jelenléte. Arról nem is beszélve, hogy dupla munka, lásd pl. GTA5, egy évig készült az FPS mód elkészítése.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.09. 12:52:32
  • Ulthane
    Az auotaimet és az FPS-t nem a DS-re értettem, hanem általában. Ezek lennének azok a fejlesztői apróságok, amiket rendszeresen kihagynak a játékokból. A játékos döntsön. Ennyi. Ne a fejlesztő.
  • MerlinW
    Oflline mód van, nincs invade-r, nincs idézés, nincsenek üzenetek, vértócsák.
    Online mód és az invade alap, fontos és az egyik legjobb része a sorozatnak.
    FPS mód Dark Souls-ban bullshit :) Kb, mintha a Tomb Raider-t akarná valaki FPS nézetben játszani:)
    Autoaim? A lock opcionális sőt, lock nélkül sokkal egyszerűbb PvP-ben nyerni. Főleg, ha többen vannak.
  • SlickAdam
    tessek, elment ö Pontiachoz is:

söt, a nevtelen haverodat is meglatogatta:
  • AntiHero
    Pontiff Sulyvahn at Level 1 No Blocking/Rolling/Healing/Parrying

• SlickAdam
    hogy te mennyi hulyeseget tudsz beszelni baszki. mert a NG7+ feljogosit ra, mi? :D
    pedig multkor csak beleneztem a NG6+ -ba (vagy 5?), s csusztal a Dancer-nel folyamatosan.

de asszondja KÖNNYÜ a videoban latott win... pfff
  • SlickAdam
    hat ez bolond :D
    en nyomtam helyette fejben a gurulast. kicsit beleegett az agyamba , hehe
  • darkSectorxxx #4663
    Ja bocs ez nem nehéz, ilyet lehet, csak annyi hogy max nem azonnal jön össze mert véletlen megüthet, de nála nem nagy tudomány elfutni, mert 1 nagy támadása van, a többi mint short-os. :)
    Ez olyan mint leperryzni az első boss-t.

Menjen el Pontiff-hoz ott fusson, akkor beszélgethetünk :D

Futok én pl a koronás királynál is ha kell, vagy keresek egy egyszerű boss-t. :D
  • AntiHero
    Ennek a gyereknek van ng7+ sl1 no parryzik nem ugral nem blockol (csoda, hogy támadni még támad) videója is. :D

Ember az ilyen?
  • darkSectorxxx #4661
    Próbálok. :D
  • AntiHero

Tanulj akkor még :D
  • LBandi77
    Én a régebbi részekben volt hogy csak bementem valakihez mert behívott,de nem a bosshoz mentünk hanem csak vártuk az invadereket,nagyon jó móka.pl das1 erdő.
  • Amiga
    Nem tudom, DaS3-at lehet-e offline játszani, engem mindig kidobott a menübe, ha megakadt a kapcsolat. Ugye BB-t lehet offline.

De végülis az invader is olyan, mint egy erősebb mob, meg vannak gépi invaderek és NPC-k is. De igen, lehetne egy kapcsoló arra, ha valaki nem akar invader-t, csak ez épp a DaS esszenciát tenné tönkre, aminek kezdettől természetes hozzátartozói az invaderek.
  • darkSectorxxx #4657
    Sidequest accepted. :D
  • darkSectorxxx #4656
    Elfogadom a kihívást. :) felveszem a listára. :)