11630
-
SaGa #7690 Off topic, de a ME nem összemérhető gyakorlatilag egyik rpg-vel sem. És nem csak a harmadik rész. A három egymás után lejátszva adja vissza azt a világot és az összetett történetrendszert. Mert valójában nem egy történet, hanem számtalan, egymással párhuzamosan futó, egymásra ható történetszál van benne, minimum három végigjátszás kell (mindhárom részét), ahhoz, hogy legalább a legfontosabbakat megismerd. A praxisomban az egyetlen többrészes, történetvezérelt rpg sorozat, ahol az, amit a korábbi részekben tettél, hatással van a későbbi részekre. A Witcher széria próbál valami hasonlót, de igazából nem közelíti meg. Mármint ebből a szempontból.
Szóval ha meg akarod ismerni a ME galaxisát, akkor szerezd meg a korábbi részeket is, az összes DLC-kkel és úgy játszd ki legalább egyszer. Enélkül a harmadik rész egyes eseményei, az NPC-k reakciói nem biztos, hogy érthetőek.
Pl nagyon nem mindegy, hogy Wrex túléli-e az első részt, és megmented-e a faját a későbbi részben. A végjátékra nem sok hatása van, de pl a záró házibulira nagyon is. Mondjuk ez a buli kicsit testidegen sok játékosnak, hisz a világ épp pusztulóban van, milliók vesznek oda minden percben, a megmentésére hivatott hősök meg buliznak, de szerintem pont hogy illik a képbe. Hőseink azon a ponton akár fel is adhatnák, láthatóan semmi esély, de megrázzák magukat, fél napra kiszállnak a mókuskerékböl, majd újult erővel visszatérnek a kilátástalannak látszó taposómalomba. -
Kroki105 #7689 A zombi karival elértem Cambridge rendőrőrsöt. Útközbe belebotlottam egy power armorba, volt nálam mag, gondoltam nem hagyom ott. Segítettem Dansenek ghoulokat ölni, nem mintha nem oneshotolta volna őket.
Danse: - Most megyek Arcjetelni, nem jönnél segíteni?
Nora: - De, szívesen.
Danse: - Anyád!!
-
Ha alapjában véve tetszik a survival, miért nem könnyíted meg a dolgodat kicsit, hogy pár hét múlva ne a sűrgősségin köss ki agyvérzés tünetekkel? Tegyél fel olyan modot ami csak minimálisan változtatja meg pl mentési lehetőségeket.
Én pl már akkor tombolok ha 10 perc elveszik. Pedig egyszer neki akarok majd állni a survivalnak.
Jó persze, pont ez a lényege, hogy így mindennek van súlya, mert nincs olyan, hogy majd max visszatöltöd.
De sajnos a játék tényleg furán viselkedik néhol. -
A legszomorubb az survivalon, hogy 1 ora pihenest buntet a jatek :)
Persze, hogy mielott bemegyek valami ismeretlen vagy durva helyre mentek egyet. Ejjel ugyis alszok 8-10 orakat, miert nem fer bele egy kis nappali csicsike?
Na meg hogy matracon 3 oranal tobbet nem lehet aludni... én a földön is elalszon egy napot is :D -
Zozo0122 #7686 Amúgy nekem az a legnagyobb bajom ezzel a játékkal (full komolyan), hogy olyan szinten tele van zsúfolva tartalommal, hogy totál nem látom a végét. Rendesen fáj belegondolni. Főleg survivalön, most is az volt, hogy kitakarítottam Easy City Downs-t, majd nyomtam a robotokra egy self destructot. Biztonságos távolságból figyeltem, ahogy 9-en egymás után felrobbannak, mégis meghaltam valahogy a robbanásban. Rohadjon meg akkor, kicsit pihenni megy a game, nekem ilyesmire nincs türelmem, hogy totál biztonságos távolságból mégis megdöglök, miután másfél órán át mászkáltam a környéken...
-
krisztinv #7685 Azért van még pár komoly "valóság"... Csak, hogy a legkomolyabbat említsem Alien..... Természetesen a könyvekre és isolationra gondolok. Aztán Mass effect 3. 4 nem tudom milyen biztos ütős.... De 3 al nagyon kellemes órákat töltöttem.... Warcraft lehetne jó de egy trutyi.. maga az univerzum nem gyenge ha a játék az is... Starcraft... Lézerkardosok gyülekezete. :) Itt inkább a múlt boncolgatása tetszett nem ez a mostani. Nem is értem miért nem a komoly időkbe mennek bele. Miért az elmúlásba... Érthetetlen.. Aztán én elég komoly scifi rajongó vagyok ennek köszönhetően ismerem a Napok házát. Ami mindent visz... Csak, hogy egy lényt említsek. Volt orosz milliárdos aki túől kiszámíthatónak ítélte az emberi létet és tudatát egy ÖNFEJLESZTŐ robotba ültette ami terraformál fényéveket tágul ha kell több milliárd borotvaéles darabból áll..... Korbács.... Bocs csak érzékeltetni akartam, hogy azért az emberi fantázia sokkal komolyabb mint F4 bár most tényleg ez a best mint játék. Bár hangsúlyozom M. E. 4 et nem próbáltam. Dishonored 2 t igen és igen jó csak hát nem lehet összehasonlítanio. Bocs a sok offért. csak az emberi fantáziát próbálom isteníteni. :) -
krisztinv #7684 Lennél olyan kedves, hogy felsorolsz pár kötelező modot? -
Although #7683 Megint van, hogy munka közben várom, hazaérjek és este belépjek egy másik valóságba :) -
Although #7682 Végül is kis mod segítséggel visszakaptuk a Fallout 3 idején kapott élményt. Mondom nem egy Obsidian sose voltak azok mégis a kis világuk beszippant :) Ahogy "emlékszel" apádra a 3-ba most is furcsa hallani ahogy megszólal, őszinte leszek elsőre kurvára nem esett le. Ő az. Father az ő apjuk gondoltam. Végül is a kis olasznak nincs sok fantáziája, és ezek nem is arról tanúskodnak mégis a Far Harbour kurva nagy meglepetés volt tőle. Sokaknak tudom a skyrim megszakítás nélküliséget jelent folyamatosságot a Beth virtuális valóságban. Vagyunk néhányan akiknek nem. De a Fallout 4 az igen a folytonosság :) Nem tökéletes, nem férc munka, egyszerűen csak jó. Egy virtuális valóság most már ismét, élő lélegző npckel. Nem tökéletes mint az Obsidian New Vegasa. Más és már ha nem is a 4x-nél de 3x újra :) Ez a W2 óta nem volt.
Megint bent a rejtőzködőknél :D
-
krisztinv #7681 Nekem 1000 órám van benne. Imádok új karit indítani... Azt még csak kóstolgatom. El lehet vele tök....i. :) Megéri de nagyon. -
Andule #7680 Mindjart steam sale de lehet olcsobb akorul mashol szetnezni hatha pl cdkeys is tart vmi learazast (black friday vagy hasonlo) es behuzhato emberi aron. 5-6k-t azert meger sztem a SP. -
krisztinv #7679 Köszi! Sajnos nem lehet, hanem biztos. Most kikapcsoltam mindegyiket újratöltöttem a régi állást és bizony ott a tag akire nem csak egy rövid sorozatot kell lőni. Eddig csak az volt q kijön célzás fekszik. Köszi! Inkbb hanyagolom a modokat. Kár mert Játszottam egy másfél lvlt és albernatyba, Oda kellett rohannom segélni a q után felhúztam egy igen tetszetős kis üzemet. Meg azon a környéken. Ugye lejt. Középre pont szintre megemeltem beton pillérekre egy reaktort. Épp elég ahhoz hogy kb pont a pálya közepén szintbe kerüljön a terület aljára felhuztam egy óriási épületet rájöttem tök jól lehet helységeket ki alakítani ezzel a fa fallal csak nem kell ragaszkodni hogy összeilljenek hanem ponthogy háromnegyedéhez kell rakni a derékszöget marad hely vázának vagy bárminek. Úgyhogy jó kis bűnbarlangot csináltam a tetejére 2 ik emelet. illemhely, fürdő, alul meg oldalt húsz ágy, középen body terem billiárdasztallal nagy lámpák a reaktor mentén kiraktam mintha sétány lenne 6-8 betonvíz és kukorica ameddig a szem ellát. :) Azaz sok-sok. Az embereket meg átküldtem a rocketből meg a menedékdombról. Jó lett! Amúgy poénból mind a négy sarkára húztam jeladót. AZ számít? és olyan szinten és olyan helyekre aggattam az ágyukat, hogy kell hozzá csapat hogy bevegye. Gondolom majd itt idegesítek valakiket, hogy bezárom . Akkor inkább újratöltöm a mod nélkülit ezeket meg leveszem annyit nem ér az egész a blood mod alján úgyis valami wip ről pampog. Ezek a férgek gyengébb vagy meg nem jelenő vértócsákat alkottak csak hogy füzess ha jól értettem. -
Neked ilyen tekintetben a season pass kell, mert minek fizetnél még egyszer az alapjátékért (még ha 1900 Ft-al több is a GOTY). Alapjáték megvan, hozzácsapod a season passt, máris van egy GOTY verziód gyakorlatilag. -
Nem lesz tobb DLC, ez ennyi volt. A FVR pedig kulon produktum, az nyilvan nem resze a season passnak. -
17.75 Euróért (5500 Ft) van season pass steam global key
23.74 Euróért (7400 Ft) pedig a GOTY verzió
A season pass a jövőbeli DLCket is magába foglalja ha még lesz nem? -
Alexzel #7675 Úgy tudom a "Fallout 4 Season Pass" tartalmazza az összes DLCt -
Although #7674 Nem mondanám, hogy drága a Far Harbour és a Nuka world biztos nem az EA 10est is kérne érte és az Automatron sem rossz. A többiért 1-2e lehet adni. -
Although #7673 Leárazások vannak, és karácsony környékén szoktak lenni figyeld a steamet és akkor ezresekért meg tudod venni őket. -
Létezik DLC only pack amit meg lehet venni a Fallout 4-hez?
Lehet rászánom magam, csak nekem drágának tűnnek darabonként 3-4k Huf-ért. -
SaGa #7671 Az armour and weapon keyword (és az összes többi keyword mod) nem mod, inkább modder resource, framework. Arra szolgál, hogy az egyes, különböző modderektől származó fegyver és páncél modok ne akadjanak össze egymással, ugyanazzal a kulcsszó készlettel működjenek, ne lökdössék ki pl a fegyver munkapad menüjében egymást. Vannak ilyenek az építős modokhoz is. Amelyik mod ezek segítségével készült, az megköveteli, hogy fenn legyenek, egyébként semmi szükség rájuk. A többi inkább csak kinézetet mókoló mod, amit felsoroltál. Az előfordulhat, hogy valamelyik felülcsapja a survivor mód statisztikáit az alap statokkal, de ehhez mindegyikbe bele kellene nézni a teseditorral. -
Barmilyen modot is hasznalsz, mindig megvan az esely arra (kicsi? nagy? - modtol fugg), hogy kikapcsolasa utan bar a vilagbol fizikailag eltunik az adott extra tartalom, de a hatterben maradhatnak olyan scriptek vagy modositott ertekek, amelyek kesobb gondot okozhatnak.
MINDIG legyen egy szuz mentesed, ahova barmikor vissza tudsz terni, barmi is tortenjen. Inkabb bukjon az ember 20 ora jatekot, mint bukja az egesz karaktert 50 ora utan elofordulo hiba miatt.
A legtobb mod persze nem csinal semmi bajt, valoszinuleg az emlitett fegyver mod sem fog, de a kockazat mindig megvan. -
Én is kérdezek:
Ha felraktam egy fegyvermódot, de mégsem illik az M4-es vagy tankelhárító puska a jákék feelingjéhez, akkor ha leszedem nem sérül meg a mentés? Survivor. -
krisztinv #7668 Töltöttem pár modot de annyira nem vagyok elragadtatva. Még.. Az volna a kérdésem, armour and weapon keyword, enchanted blood textures, improved map, power armor animation changes. Ezek közül valamelyik nem gyengit az ellenfeleken? Mert gyanusan gyengék vagy csak én vagyok erős? Nem tudom esküszöm. Survivorba tolom és lvl 50 en raktam fel ezeket. -
Kroki105 #7667 Nekem az ilyen csúszómászók még sose dobtak puskát, max sétapálcát, közelharci fegyvereket. Mázlis vagy, már ha jó a statja. Az új ghoulommal még csak egy legendás raiderbe botlottam, s persze mit adott? Mirelurktól kevesebb sebzéses karvédőt........-.- Egy vérzést okozó lőfegyvernek örülnék nagyon. -
Nah hát ez nem is volt gáz.
Másodikra sérülés nélkül megöltem mindenkit. A minigunos paraszt 1 db headshot volt.
Amulett visszajuttatva, mindenki boldog.
Meg lementem Concordban a csatornába is hogy megöljem azt a szemét mirelurkot.
Az a fura, hogy a radar állomásnál előzőleg lézerrel vagy minuteman fegyóval lőttek rám, viszont most egyiknél sem volt ilyen fegyver.
Az mégfurább, hog y miután mindenkit megöltem, benyitottam a kék ajtón a radroachokhoz, rámtámadt egy legendary radroach, és volt nála egy csillagos minuteman puska. Hogy fért el a bendőjében azt nemtudom :) -
Kroki105 #7664 Kicsit egyszerűsítette a dolgot, az biztos. :) -
krisztinv #7663 Kösz a választ! Annak idején sokatt moddolgattam skyrimmal vagy már nem is igazán tudom mivel. :) Ja azzal addig csináltam amíg amiatt meg nem untam a játékot. Nos ez ilyen egyszerű lett? Letöltöttem mos managert lekaptam a blood filet ami egyenlőre nagyon fontos. Duplaklikk elindult az installer pipa rajt és véreznek is az ellenfelek? nagyon el vagyok ragadtatva . :) -
Grifid71 #7662 Mire odaérsz minimum van nálad egy sniper és egy PA. Torony: 1+kutya 2 lövés a lezuhant vertitől. Lent üss és fuss aki utánad fut fejbe potty és szia. Lent minigunos parasztot megküldöd 2-3 molotovval és fekszik mindenki a környéken. Érdemes olvasni a mondandókat mert később nagy gubancok lehetnek ha nem tudod mit csinálsz. -
Kroki105 #7661 Csináltam egy új karit. Az érdekelne, hogy a kutyát lehet arra kérni hogy támadjon meg valakit? Rákattolok, aztán az ellenségre viszem a célkeresztet, de csak olyan szöveg jön fel, raider megvizsgálása. Na most kutyuli odamegy szépen, megvizsgálja, és visszajön. Közben az ellenség észreveszi, és pumpálja is bele a golyót, nagyon értelmes.
Tettem fel egy "kutyaerősítő" modot, brutálisan kivégzi a raidert ha magától úgy dönt, de sajna nekem nem sikerül rábírni a támadásra, csak a vizsgálgatásra. Kicsit megnöveltem a méretét, így még hihető is hogy ilyen hatékony. Kipucoltam Konkordot, a halálkarom ellen is elbírt 3-4 pofont, persze aztán kinyúlt, de addig is feltartotta nekem.
-
Úgy tőle, hogy a medál egy kis szaros dobozba van lerakva a földre egy ajtó mellett... de amúgy igen, a főnököt kell kinyírni, hogy továbbjuss a jelszóval. -
Andule #7658 Hat pedig amennyi duma van ebben azt mar igencsak folos elnyomkodni ;)
A trukk amugy h lopakodni kell aztan shotival kozelrol fejre. :) -
Zozo0122 #7656 Van a közelben egy PA. Lehet, hogy okos dolog is lenne felvenned (egy lezuhant helikopternél van, még a háború előttről, nem is teljes páncélzat) mert a bossnál minigun lesz odalenn. -
Igen, errol beszeltem. Bosszut kell allnod ES egyuttal a halott lanyuk nyaklancat is vissza kell szerezned a rabloktol (pontosabban a bosstol, mert hat minden ilyen kuldetes vegen van egy "boss"). -
Although #7654 Ezen felül robotokat hackel meg 4-es hacker szint van és technológiai dokumentumokat kutat fel ad el vagy használ fel :D Időnként robotokat kapcsol ki, vagy indít be ahol lehet, hogy magára vonja az ellenfeleket egyszóval ésszel operál. A következő szerintem egy barbár jellegű lesz az még nem volt :D -
Although #7653 Igen érdemes először karaktert fejleszteni mint minden normális rp-ben simsezni akkor kezd amikor már van egy felépíted karid nem árt ha legalább 6-os karizma a leadershipes dologgal meg az összekötés a workshopok között. Ha sniper vagy legyen egy normális fegyvered van pár út amin hozzá lehet jutni egy jó alaphoz függően milyet akarsz lézerest vagy hagyományost. Fent van a loot overhaul vagy sem. Mert akkor egy darabig úgy is pipe fegyvered lesz vagy ha ninja szerű vagy akkor magas sneak kell és ninja perk és akkor nagyon kell figyelni ki merre mozog egyhelyben áll vagy őrjáratozik. Ha őrjáratozik merre. És nem árt pár robbbanó szer sem vagy molotov koktél jól fel kell szerelkezni mielőtt túrára indulsz a molotov koktél könnyen elkészíthető és hatásos cucc alapszinten. Mindig elképzelek egy karit azt valósítom meg. Most a tudományos van 2-es módosítóval a sugár fegyverekre, magas preception magas non automatic rifle és scope. Így lv36-on már elég halálos tud lenni de épp tegnap egy lv7-es maffiozó agyonütötte :D Elfelejtettem kerülni kell ezzel a karival a közelharcot. -
PONT ez az! Elnyomkodod, aztán félreérted! :D -
Although #7651 Akkor nem az :D -
Erről van szó: USAF Satellite Station Olivia
Szerintem féreértettem, csak bosszúállni kell, a 21 éves gyerekük miatt.
Általában elnyomkodom a dialógusokat.
Szerintem tápolódok, mert 7-es szinten az még gázas. Főleg 4-es endurance-vel, és farmerben :) -
Although #7649 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja és kutyák is vannak méghozzá van amelyiken páncél is van.És ők elég nagy távolságban megtalálnak, őket is érdemes elsők között leszedni és akkor a maradék csak szaladgál össze-vissza a sötétbe te meg ott mosolyogsz a bunker feletti magaslaton :) -
Although #7648 Ha az a bunker amire gondolok akkor az jól őrzött és automata fegyverek is vannak a környéken. És egy raider PA-s is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Le kell szedni az automata fegyvereket körbe lopakodva. a PA-st legegyszerűbb az őrjárata mentén a tartálykocsi mellett egy mine megoldja aki bent van a bunkerbe az kemény dió mert nem fog kijönni. Vagy sikerül vagy nem. :) Persze a lopakodás csak este működik jól mert csökken az észlelési távolságuk.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.11.15. 14:20:53