11630
  • Sunsetjoy
    Hótmindegy, hogy osztod el, azt hogy melyik banda melyik helyszínt kapja, teljesen lényegtelen.
    A lényeg a számokon van: tehát 8 helyszín (5 a parkon belül, 3 nemzetközösségi helyőrség osztható ki), háromfelé nem lehet őket elosztani igazságosan, így valamelyik frakció mindig szarul jár a többihez képest, és az bedurcizik.

Ha A banda durcizik be, legyőzésükkor B és C banda perkjét egyedi fegyverét kapod meg, ha B banda durcizik be, legyőzésükkor A és C banda... és így a harmadik esetben is.
    Ha nem érdekelnek a perkjeik, akkor egyéni unszimpátia alapján cseszel ki valamelyikkel...:)
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2021.12.22. 09:59:11
  • Alanw
    Van azon kivül is ha jól emlékszem..mostmár tényleg meg kell néznem este..
  • horthy
    A Nuka World-be hogy osszam szét a zászlokat a 3 rivális banda között ? Mindegyik kapjon 2 területet a hat közül ( ha jol emlékszem ) . Melyik bandának melyiket adjam van-e jelentősége ?
  • Sunsetjoy
    Conquest a neve annak a modnak.
    Conquest- Build new settlements and camping

Bárhol táborozhatsz (sátor, tűzhely, raktárhely)- ez főleg survival módhoz hasznos. Ugyanakkor összesen 10 új települést is létrehozhatsz, amelyek ugyanúgy viselkednek, mint a többi, beépített település (ha nem lenne elég az alapjáték 30 települése:). Tehát termelés, védekezés, ellátmányvonalak, stb. A táborozó-felszerelés a leltárunkból szedhető elő.
  • Alanw
    Vana valami olyan hogy bárhol tudsz settlementet létesiteni...megnézem a modlistámat hogy pontosan mi a neve
  • PiszkosFred
    Sim Settlements modot (már megjelent a 2. is) ne hagyd ki, az megadja azt a célt/értelmet az egésznek, ami az alapjátékból sajnos kimaradt.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.12.19. 20:06:02
  • Death Rattle
    Igen, a Scrap Everything mod megvan, itt.

Én felraktam a Vortex mod managert, azzal használom a FO4-et meg a FONV-t is. Tök jó, sikít ha ütközés van, szépen telepíti/gyalulja a modokat.
  • coolpet
    Sziasztok!

Újra feltettem a FO4-et, és szeretnék építkezni.
    Az unoff patchen kívül mit érdemes feltenni ami az építéseket segíti? Az elég bugos.
    Volt valami scrap everithing is ha jól emlékszem, de lehetett vele bajt okozni :)

Mit javasoltok?

• Sunsetjoy
    Utánaolvastam gyorsan, és találtam egy tippet, amelyet máshol nem írnak, illetve te sem írtad, hogy próbáltad.
    Adj annak a telepesnek fusioncore-t, akit be akarsz ültetni. Jöjjön egy támadás (vagy csinálj), hogy beugorjon, majd ha kinyírtátok a támadókat, utazz el rögtön (míg a telepes benne van) egy másik településre, és aludj ott 24 órát.
    Mást én se tudok, mod elvileg van hozzá (bár az nem tudom mennyire működik még)
  • horthy
    Hogyan lehet a settlers-eket Power Armorba rakni ? Miért van az hogy néhány power armorba támadáskor belemásznak néhányba nem ? Mitöl függ ez ? Akarok csinálni egy pár " intézkedőt " PA-ba akik a settlement-ek között szállitanak . Ja és probálgattam azt a modszert hogy lerakok egy őrállást és a háta mögé egy PA-t és ennek ellenére nem mászik bele támadáskor ( Fusion core van a Pa-ba ). Egy pár intézkedőm már Power Armoros mert régebben bejött ez a consol parancsos " enemy spawn " de nem mindegyik PA-nál müködik . Nemtudom miért ? Van-e olyan console parancs vagy "trükk " amivel PA-ba tudom rakni a settlers-t ? Jo Companion tagnál nincs gond ott alapbol ki lehet adni hogy másszon bele de settlers-nél ritkán jön össze ? Ki mit javasol ?
  • Death Rattle
    Srácok tolja valaki itt a Fallout '76-ot ?
  • Alanw
    A modkeresésnél vannak szürök,igy azt használva könnyebb a keresés.
  • Death Rattle
    A Mod categories alatt a következő :
    Ha új területeket akarsz bejárni akkor a New Lands, ha új Questre azaz megbízásra vágysz akkor a Quests and Adventures fül alatt kell körülnézni. A komolyabb új terület modoknál általában van 1-2 új Quest is.
  • Anonymusxx
    Azt ismerem, csak olyan sok van rajta, hogy nehéz átfésülni. Na meg lehet hogy sok nincs is rajta, lehet a fallout london se kerül fel rá.

A kampányt modot úgy értem hogy nem az alapjátékot bővítik, hanem egy különálló játékot csinálnak belőle, mint amit említettem.

Csak nem tudom hogy keressek rá, közben találtam egy másikat Fallout : Miami, de ez sincs még kész.
  • Death Rattle
    Emitten tessék körülnézni. Ajánlom a Vortex mod managert, igencsak megkönnyíti a játékosok életét mod telepítés-ügyileg...

Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2021.09.04. 20:36:20
  • Anonymusxx
    Vannak amúgy kész fallout 3 és 4 kampány modok, amiket érdemes kipróbálni? A fallout london -t ismerem, de az még nincs kész.
  • Death Rattle
    Sőt ! Még le is nullázza a próbálkozásokat néha : "Tries reset"
  • coolpet
    Na most néztem meg 6 éves tutorialt, már vágom.
    Én sem tudtam.
  • PiszkosFred
    Vannak a szavak közötti részeken bizonyos alakzatok (rendszerint smiley jellegűek), amelyekre ha kattintasz, egy rossz próbát eltöröl.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.09.03. 19:38:29
  • coolpet
    Terminal hack? Ilyen régen játszottam vele? Nem is emlékszem ilyenre :)

Hibatörlő az micsoda?

Valami rémlik fallout new vegasból, minhta szavakat kellett volna kitalálni lol :D
  • Death Rattle
    Ja, hát nem játszottam vele vagy fél éve, most kezdtem újra. El is felejtettem a hibatörlőket. Aztán eszembe jutott, de még úgy is vagy ötödikre sikerült hahaha !
  • Sunsetjoy
    Hehe :) Nem használtad a terminál hibatörlőit?
  • Death Rattle
    Este szét szívatott a Fallout. Nem bírtam hackelni egy kezdő számítógépet. Azt hittem hülyét kapok, 14.-re sikerült.

Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2021.09.03. 09:13:45
  • Sir Cryalot
    Ez fasza cucc. Kár hogy nem lehetséges hogy grafikára is vagy animációra ráfeküdnének ,különben simán odatenné magát (vagy betenné magát helyettük) a big budget címek elé. Nem is lenne muszáj minden frakciót egy trailerbe beleszuszakolni.

Ugyancsak kár hogy a fejlesztőt biztos felveszik vmi big budget studioba és megutáltatják vele a fejlesztést.
  • PiszkosFred
  • Death Rattle
    Oké, mérgemben legyalultam a modjaim 3/4-ét. Azóta jó. Lekopogom...

Nekiálltam a Barrenwood modnak, kellett egy kis újdonság már.
  • Death Rattle
    Na most kapok agyfaszt. Új videókari, új legális Win10, újrakezdett Fallout4 Survival módban, és egyfolytában CTD az utóbbi 5 játékindítás után 2-3 percen belül. Nem hiszem el hogy nincs rá valami megoldás ! Ja, Steames...
  • Kroki105
    Sikerült valahogy! Elszomorít, hogy nem tudom folytatni a játékot, de a házikómat lementettem. Ok, nem a leglorebarátibb, de ez van :D
    Sajna még mindig nem vagyok operatőr, bocs, de talán így is kivehető.
    f4 házikó dc ben
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2021.03.09. 20:00:45
  • Kroki105
    Diamond city házát turbóztam fel, kifúrtam az alját, van pincéje, azt összekötöttem egy ilyen csatornacsővel, ami elvezet egy barlangba, ahol egy lifttel lemehetünk egy barlangfürdőszerű helyre, ahova zubog le a radnélküli víz. Fentiek nem tudják, egy titkos ajtó rejti, még kitörne a lázadás. :D
    Gyakorlatilag bármilyen mélyre lehetne építeni, csak figyelni kell, hogy ne zuhanjunk (pl beugrok a vízbe a magasból), mert a program úgy értelmezi hogy a textúra alá estél, és kirak a házad "földszintjére". A határ körbe megvan, a ház kerületén kívülre nem mehetsz, magasba meg ugye idétlen, hiszen az logikusan idiótán hatna. De lefele nagyon hosszan építhetnél.
    Transfer settlementtel lementettem, csak az a baj, az nem a végleges verzió volt, épült azóta. Nagyját vissza tudnám vele építeni egy új játékba is, de nem szeretnék újat indítani, már olyan messze elhaladtam a felfedezéssel. De nyilván az lesz. Ha visszajön a kedvem... :D
    Leírtam, ha nem sikerülne videózni.

A rablós dlc-t próbáltam játszani, de háromszor is visszavándoroltam a "főpályára", abszolút nincs hozzá kedvem, hogy azokkal a fasztarisznyákkal elfoglaljam a telepeimet... Nem is tűnik logikusnak ugye. Megölni minden rablót meg megint marhaság, akkor nincs értelme a dlc-nek utána.
  • Andule
    Kivancsi vagyok mit alkottal ezuttal :D
  • Kroki105
    Nekem is ez a hülye ctd a problémám egy ideje. JMegint küzdök(döttem) a nemzetközösség gyötrelmeinek túléléséért, vagy 60+ t elértem survivalon. Volt benne kaki, pisi, alvás, evés, vadnyúzás... Egy ideig (60+)ig, nagyszerűen ment minden, 1 -2 crash benne volt néha, de az ennyi moddal még el is nézhető. De egy ideje már minden hókuszpókuszért megtekinthettem a gyönyörű desktophátterem. Autosave be lett üzemelve, a vicces hogy nem az egyre idegesítőbb halálok miatt :D , hanem a ctd miatt.
    Az a gond, hogy nem tudom mi okozhatja. Pl mikor goodneigbor mod volt a hibás, arra rá tudtam jönni, mert ott jött elő, egy modreinstall megoldotta, és pöpec volt utána, de a véletleneknél már ez ugye nem megy . Házba pl ha bemegyek, vatsolok, meghalok, és élednék, aztán már ha megyek az utcán is előjött... még a gyorsutazás se működött, mikor bekapcsoltam. Ez így már nem muris, nagyjából egyik nap még jó volt, aztán másnap már annyi. Ment így is azért a játék jó pár napig, de aztán elfogyott a türelmem.
    Néztem neten, valami logfájlt ír a játék közbe, és hogy ott majd látszik. Megcsináltam, logfájl is van, hát persze, abból a halandzsából tényleg tök nyilvánvaló melyik mod lehet a hibás. (valakinek biztos, az én tudományom megállt a logfálj előállításánál :D )
    Egyenkénti modleszedegetés nem játszik, túl sok van, mire végeznék, egy új kari is 60+ lenne lol.
    Esetleg van valami más trükkje (nyilván nincs sok esély, de megpróbálok mindent -.- )?
    Most ott tartok, hogy leszedtem minden modot, repair fallout... de szerintem ennek már csöngettek.
    Viszont építettem egy bazijó kalyibát gyámántcittybe, pincével, meg ezzel azzal, azt le akarom videjózni, hogy megmaradjon az is, úgyhogy mégegyszer megpróbálom visszaküzdeni a modokat egy házimozi erejéig..
  • 6600GT
    én köszönöm h válaszoltál! 2óra játék után nem lépett ki egyszer sem minden lehet maxon high text pack is rajta lehet csak ez az egy beállítás legyen Offolva.
  • PiszkosFred
    Köszi a jelzést, ha végre sikerült beszerezni egy 3xxx-et ami nem köt ki instant a kriptobarmoknál, akkor erre figyelek :)
  • Alexzel
    Az F3 és New Vegas egybeépitésére már korábban elkészült a Tale of Two Wastelands.
  • 6600GT
    nah most már teljesen világos a hiba oka:rtx kártyákon elvileg a weapon debris-t ki kell kapcsolni ez okozza a crashelest a jatékban
    külföldi fórumokon is írták ezt a hibát
  • 6600GT
    közben meg lett a hiba forrása,a fegyver törmelék beállítást kellett ki kapcsolni most azt nem tudom hogy csak Ultraról kéne visszavenni és úgyis jó lenne ma reggel megnézem mindenesetre fura...:S amúgy köszönöm PiszkosFred:)
  • 6600GT
    most teszem azóta megint újra...akkor leveszek mindent lowra és meglátjuk
  • PiszkosFred
    Valami bebuggolt ott (ismert hiba, nem nalad a gond). Vedd le a grafikai beallitast minimalisra (launcherben a details tedd low-ra) es ugy probald az introt vegigcsinalni. Aztan majd visszarakod a maxot meg a hd packot.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.23. 23:20:24
  • 6600GT
    még az eleje mikor megyünk a menedékhez...pont ugyanott,már újra tettem,ini fájlokba benyúltam,nem tettem fel a high packot mindent amit találtam de semmi változás:( a magyarítás okozna valamit? mert semmi hiba üzenet nélkül csak ki dob
  • PiszkosFred
    Melyik az a hely/szituacio?