11630
  • wesker24
    Épp ezért kérdezem mert a Fallout New Vegasban nekem tetszett a narancssárga HUD itt is azt akartam beállítani de a játék nem jegyzi meg mert ha újraindítom akkor ismét zöld lesz.
  • kill3r21
    Ez engem is érdekelne, láttam valakinél pl sárga volt
  • wesker24
    Nincs valami lehetőség arra hogy megtartsam a saját HUD color színemet ?

Mert nekem alapból a zöld nem jön be de hiába állítom át a játék minden egyes indításánál vissza vált zöldre a HUD color.
  • morcosqtya
    Ugye nincs friendly fire a játékban? Véletlenül le tudok lőni csapattársat, kutyát, beosztottakat (telepes)?
  • Zozo0122 #2330
    Amúgy nektek nincs fps drop, amikor messzire néztek bele a távcsőbe valamilyen sniper puskával? Nekem néha van, előfordul, hogy 60-ról 30-ra is leugrik.
  • tutituti
    jaja most találtam egyet és ilyen prewar future furniture-t kaptam.

autoshoti,ez a sniper egy lézerfegyver(kék beam) meg egy military puska.de már csak a shotgun meg a military puska amivel megyek.rá is specelek lassan,csak kell még +1 int és a science perk is
  • PiszkosFred
    Jaja. Illetve, a bazisokon erdemes meghagyni a kanapekat, agyakat, szekeket, diszeket (tarolni a keszletben - zold korvonallal jelzi a rendszer) es nem szetbontani oket toredeknyi anyagert (narancs korvonal), mert kesobb ezek novelhetik a happinesst.
  • Bandicoot
    Az építkezőknek: van egy rakás cucc ami alapbòl nem elérhető, a pusztában megtalált füzetecskék után kapjuk meg őket.:)
  • RedRiot
    Eddig nálam is a sniper a nyerő, kb. vmi hasonlót építettem mint a tiéd. Raidereken gyakran sikerül a "One Shot - One Kill". Közelharcra meg vagy egy felturbózott 10mm-es stukker, vagy egy szögekkel díszített sporteszköz.
    .38-as kaliberű skulóm van már kb. 3 raklappal, ahhoz melyik mordály a legjobb?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az nagyon tetszett mikor bevettem egy Psychot elkezdett üvölteni a karakterem hogy "FUCKIN' KILLl!!!" De úgy hogy majdnem elejtettem a kontrollert. :) Először azt hittem hogy a Corvega gyárban kempelő raiderek ordibálnak aztán kapcsoltam hogy ez én vagyok csak kicsit jól érzem magam a cucctól. :)
  • Myselor
    jó lett :) nekem tetszik.én is ezt a házat alakítgattam át ^^
  • SötétBarom
    Sanctuary

• Myselor
    ilyeneket én is találtam ezek nagyon jók:) csak jobb kézre találtam mindkettőt és az úgy nem fasza xd kellene a bal kézre is egy :D a fegyvereket nekem is dobják van már pár féle :)
  • tutituti
    úgy is akartam:)
    béna gépem van,azért nem tűéles a graf.
    a sniper puska eddig a favorit.még pár közelharci fegyver van a bázison.majd arról is lövök párat
  • PiszkosFred
    Hogyne, csak spoiler tagek kozott, ha lehet.
  • tutituti
    A Unique itemekről lehet képet beszúrni?
    ja és imgur-ró még mindig nem lehet linkelni sg-re?
  • PiszkosFred
    Akar ilyen tornyot is lehet :)

Azt azert eszben kell tartani, hogy kutak, zoldseges es vetemenyes kertek, labasjoszagok, stb. reszere szukseg van a draga jo (es kelloen szennyezett) anyafoldre, vagyis a madarles max tamadas eseten este lehet jo otlet, ha kinn dolgoznak a farmokon a sracok/lanyok,akkor az ellen ez sem ved meg.
  • lalakov
    Vak vagyok, hogy nem találtam "ablak" építőelemet? Illetve, színezni nem lehet, ugye?
  • PiszkosFred
    Vannak, de itt akar te is megepitheted a gyarat es annak a tetejere felrakhatod a varoskadat, csak legyen hozza eleg epitoanyag :)
  • SaGa
    Anno én a Nuka Cola gyár tetejére építettem fel az egyik "városkámat", oda nem tudtak felmászni a rosszarcúak. Ha ebben is van ilyen nehezen megközelíthető hely, az jól jöhet, igaz hamar kellett építőanyag után indulni, mert helyben nem volt szinte semmi.
  • Bandicoot
    Én is elvagyok még ott se tartok hogy kereskedelmi útvonalakat építsek ki köztük,ráadásul fogy a nyersanyag (jó sok vasat elvitt az eddig 2 szintes vasbunkerem.. ), és be kéne védeni a termőföldes helyeket is,mert elküldeni onnan akik fixen ott voltak nem lehet,és a kereskedelemnél meg jól jön.:)
  • PiszkosFred
    Ezert kell majd a CS, hogy egy overhaul eseten ez is meg legyen oldva.

En elvagyok jelenleg (sot, van meg mit tenni boven a varoskaval), de az ketsegtelen, hogy egyszer majd szeretnek egy igazi nagyobb varost is csinalni, nem sok kicsiit :) Amiben bizok, hogy idovel lesz olyan mod, amellyel le tudom takaritani a regi, de annyira nem romos hazakat is, vagyis tenyleg egy "sims" szeru alapoktol indulva en magam alakitanek ki mindent.

Ennyire jo alapja egyik korabbi Beth jateknak sem volt, a motorban istentelen nagy lehetoseg van, csak legyen vegre kinn a szerkeszto, es olyan csodak fognak szuletni, hogy orom lesz jatszani vele, ujra es ujra.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.13. 14:45:42
  • Bandicoot
    A grafikabeállításnál a legnagyobb FPS növekedést a Godray funkcióval lehet elérni, ki mondjuk nem kapcsolnám mert az látványosat ront, de az Ultra és a LOW között szinte láthatatlan a különbség, és vagy 20 fps-t lehet nyerni vele.... A többi opción ilyen 1-2 fps-ek szerezhetők....
    Nvidia oldalán van fent Fallout 4 grafics guide összehasonlításokkal fps mérésekkel mindennel. Akinek esetleg unauthorized acces-t ír rá annak a googlecache változatból elérhető.:)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NWUiAkC-Sh8J:www.geforce.co.uk/whats-new/guides/fallout-4-graphics-performance-and-tweaking-guide+&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=uk&client=firefox
  • Bandicoot
    Mondjuk igen, az is elég lenne ha átraknák mondjuk Charisma + 50-re....
    Csak az a baj hogy balanszolatlan lesz így a játék a támadókkal szemben,mert míg most mondjuk ott vannak 10-en és jön egy 5 fős támadó csoport, addig modolva meg ott lesznek 50-en de a támadók létszáma szerintem nem nő....
  • Mr_no_NaMe
    A grafikáról találtam egy nagyon jó videót. Be is állítottam mindent :D

• PiszkosFred
    Inkabb csalas az, mint mod (marmint mukodeset tekintve), de ahogy jon a CS jovo ev elejen, az elso modok kozott lesz a bazismenedzseles ujrairasa, szerintem. :)
  • Kurfürst
    Shadow of Mordor
  • Bandicoot
    Asszem van rá mod amivel unlockolod a bázis méreteit unlimitedre.:)
  • PiszkosFred
    Jobban jarsz, ha adsz nekik fegyvert! :)
  • AnarchoiD
    nebassz komoly ? :( ;(((( aaaaaaaaa aszittem vagy 80an lesznek
  • RatBaG #2305
    a max létszám a charisma-d értéke + 10.
  • Kandurex
    Lehet már kimaxoltad a játéknak ezt a részét? Végül is mit szeretnél? Több ezres kolóniát menedzselni? :)
  • AnarchoiD
    BoS spoiler

vegre megjottek, megkaptam instant a knight fokozatot , aztan adtak egy olyan power armort amilyenem mar volt ;) csoringerek enyim mar fullosra volt upgradeolva ;))) (hja 37 -en kezdtem neki a single questnek ... ;)

• AnarchoiD
    kinek mennyi a legnepesebb settlement-je ? nekem 16 es istennek sem akar 80 fole menni a happiness ;( (es uj emberek se jonnek)
  • lipovics
    Konkrétan teleszórtam forgótornyos gépágyukkal, 15 méterenként van egy. Van két őrposzt is, emberek vannak odarendelve de nincsenek külön felfegyverezve. Egyelőre nem volt támadás még, 17 óránál járok.
  • Bandicoot
    Én eddig két helyen kezdtem nagy építkezésbe, az egyik Sanctuary a másik az ótós mozi. A Sanctuary-t tegnap pont amikor ott voltam lerohanták a szupermutánsok. Ez volt az első támadás bázis ellen SURIVAL fokozaton tolom (gondolom kisebb fokozaton nem így indít a játék), kedves volt...:D
    De szerencsém volt mert még együtt közel egymáshoz mozogtak tőlem messze és csipával kiszedtem az öngyilkos merénylőt...bumm.:)
    Okulva ebből (ha nem vagyok ott szerintem ledarálják a bázist) az ótósmozit pedig konkrétan fallal körülvettem és csak egyetlen kapus bejárat van, vele szemben 2 gépágyú a kapu elött pedig csapdák...:D
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.11.13. 13:59:42
  • PiszkosFred
    Az elso tamadasnal kiderul :) Szerintem eleg lesz eleinte, bar kerdes, hogy hova es mit raktal le.
  • Gilmoor
    Mióta legutoljára itt jártam nálam csak annyi történt, hogy megvettem a játékot és feltelepítettem, nálatok meg született 8 oldal bejegyzés :)
    dobok egy kis infót én is, de szigorúan spoilerbe :)
    fegyver/armor modok: Nem kell tökig pakolni a fegyver, armor perkeket, ahhoz, hogy komolyabb modokat is felpakolhass a fegyókra. Elég, ha van belőle raktáron. Amit találsz fegyvert, arról leszedheted a modokat úgy, hogy felraksz rá olyat amit le tudsz gyártani (sajnos nem tudok egyszerűbb módot). Ekkor bekerül az inventoryba a lekerülő modifikáció és a másik fegyóra simán felrakható szimplán egy kattintással (természetesen a munkaasztalon belül).

10-es szint körül, hard fokozatban elkezdet szállingózni a legendary ellenfelek. Lassan egy komplett legendary armor készletem van, és a legendary fegyverek is modolhatóak (korábban olvastam valahol, hogy erősek cserébe nem modolható).

telepek védelmének építésénél hiába veszed körbe kerítéssel a várost, az ellenfelek bent spawnolnak.

ha egy nagy mészárlás után kimész a komplexből commonwealth-ba, eltűnhetnek a hullák mikor újra visszalépsz a komplexbe (gyár, alagút akármi amihez tölteni kell) minden szart szedj össze és tedd be a bejárathoz legközelebbi fiókba, így később vissza tudsz érte menni. Lehet, hogy pöcsölős, de nagyon megéri később.

perkek küzül baromi hasznos ami VATS ban megmondja melyik alkatrésznek mennyi a védelme, mert az egyik legcélravezetőbbnek nekem a lábak ellövése bizonyult. Amikor 4-5 feral ghoul rád ront, 10milis pisztollyal 2-3 lövéssel ellövöldöztem a lábaikat, aztán végignéztem, ahogy a kutya széjjeltépi a maradékot :)

kereskedés: lehet rendelni kereskedőknél szállítmányt különféle alapanyagokból amik az építkezésben hasznosak. Még csavart is.

falu védelme: nem elég megkérni őket hova álljanak, fel is kell őket fegyverezni. (bocs azoktól akiknek ez egyértelmű, nekem nem volt az)

Power armort átfesteni hotrodra, ingyen van :)

De én csatlakoztam a BoS-hez, és teljesen oké a dolog. Sok küldetést adnak és nagyon bulisak, de ettől még nem kell odaköltözzek :)

Én a power armort leginkább csak teherautónak használom (egyelőre) összegyűjtöm a lomokat és amikor tiszta a terep elszállítom onnan.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.11.13. 13:53:10
  • lipovics
    Szóval akkor még senki nem csatlakozott a
    brotherhood of steel-hez?

Tervezem, hogy mentek egyet és utána megnézem.
  • lipovics
    Sanctuary védettsége 105 ponton van. Az elég vagy még kell húzni?
  • Bandicoot
    Ez szép és jó. Rajtatok kívül pedig sokan úgy gondolják hogy a játék a kültereken gyönyörű.
    A #2208-as kommentben a képekkel alátámasztva.
    Persze minden játékból lehet okádék helyeket is kinézni,az amúgy valóban szebb Witcher 3-ból is.
    Csak a kolléga veled ellentétben nem írt olyan nevetséges képtelenséget hogy a játék 6-8 éves grafikai színvonalon mozog. Továbbra is várom tőled azt a 6-8 éves (de lehet akár 3-4 is) SANDBOX játékot ami így néz ki.

A másik a játékmechanikai ócsárolásod...Vicc kategória, az első írásodtól kezdve csak trollkodsz itt, és amibe csak tudsz belekötsz,most épp egy nevetséges spoilerbe....Köszi nem kell viszlát.