Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sunsetjoy
Nekem 26 településem van jelenleg, mert még nem jártam FH-ban 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

De, biztosan eléred bármelyik faluból az összes olyan falu nyersanyagát, amelyik be van kötve az ellátási láncba. Mindegy, hogy hogyan, ha van „útvonal” hozzá, akkor elérhetsz belőle minden alapanyagot. De csak azt. Már csak emiatt is érdemes minden felesleges és szétszerelhető cuccot szétkapni és úgy tárolni.

Mondjuk nálam már annyi falu meg nyersanyag van, hogy nem vennék rá mérget, de ha minden falu össze van kötve C-val, attól még nem biztos hogy A-ból eléred B-t. Én azt szoktam csinálni, hogy teszek egy kört, esetleg a the Fort felé menet összegyűjtöm mindenhonnan a nyersanyagot és bedobom a Fort-nál lévő "raktárba" (ami jelen esetben nálam a C). Ami ott van, azt minden falu eléri, ők viszont csak azt, amivel közvetlen összeköttetésben vannak. Mondjuk mostanában nem nagyon épitettem, lehet hogy valamelyik peccsben ezt módositottál.
épp az a gond hogy bogarak leölve, vannak már telepesek, védelem és mégis a műhelyt jelöli küldetésnek
talán bug?
PiszkosFred
Igen, kozos lesz az alapanyag.
Nem kell korjarat, szerencsere.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Köszi a helpeket.
És ha sikerül akkor pontosan mi lesz ? A két település junk készlete összeadódik mind2 helyen ? És ha tovább küldöm akkor a három settement összes készlete használható lesz mindhárom helyen ?
Ahogy Fred tanácsolja, egy csillagpontból szétküldeni mindenhová egy-egy parasztot és mindenki használhatja mindenki cuccát a térképen ?
Vagy körjáratot csinálni, mint a helyi járatú 16-os busz ?
PiszkosFred
Egy jo tanacs. Amikor egy telepessel beszelsz, hogy o legyen a ket telepulest osszekoto "kereskedo", akkor az a telepes elhagyja a varost, de a letszamban ugyanugy szerepelni fog. Vagyis erdemes inkabb kinezni egy nem hasznalt telepulest, oda toborozni embereket, es csillag iranyban osszekotni minden telepulest ugy, hogy az ott toborzott emberekel kuldod el. Igy a tobbi telepules letszama nem valtozik es minden telepulesed ossze lesz kotve mindennel. En erre a Hangsman Alley (vagy ilyesmi, mar nem emlekszem) sikatort hasznaltam, az votl a "parasztelosztom" 😊

Hja, es az osszekoteseknel csak az szamit, hogy legyen egy utvonal ket varos kozott. Ha az A ossze van kotve C-vel, es a C ossze van kotve E-vel, akkor az A is ossze lesz kotve E-vel, nem kell kulon embert aldozni erre.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.10. 20:37:10

Sunsetjoy
Szerintem ha nem Preston adta a küldit, akkor az a Clearing the way küldetés, ahol vissza kell menni ahhoz a pasashoz (itt a Sommerville részen), akitől kaptad, és neki kell benyögni, hogy megvagy vele.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Sunsetjoy
Supply lines: menj oda egy telepeshez, és ahol kijelölnéd neki, hogy hová menjen, vagy költözzön át, ott lesz egy másik opció is, a supply lines. Talán q, vagy r azt hiszem.

Valamit szerintem építened kell oda. Minutement régen csináltam, ezzel a karakteremmel egyáltalán nem, de erre tippelek. Vagy rádiótornyot vagy automata gépágyút vagy valami ilyesmit szerintem.

Én is kérek segítséget: meg van a kettes szintű local leader, de nem látom se a pip-boyon se a workbenchen hogy miképp lehet suppli lines-t csinálni ? Egyáltalán hogy működik ?

hali
nekem pont ezzel a Taffington házzal van kis gondom..
Minuteman küldetések..Somerville küldi
kéri a tag hogy rendezzem el a bogarakat a hajós háznál
meg is csinálom, de a küldi nem lép tovább (csatornában kívül, belül leölöm őket és már korábban a házban levőket is)
am a hajós ház már szabad, tudom használni, van pár telepes is
de csak kéri hogy biztosítsam a műhelyt
help..
Nem, vagy nem tudom 😊. De teljesen nem sikerült, vannak rések a tetőn. Türelemjáték hogy hogy engedi lerakni a roof-okat. A melléképülettel viszont sikerült összekötni és befedni. Far Harborban kattantam rá jobban az építkezésre, gondolom már a kieg.-ben voltak a takarosabb épületek amiket felhúzhattam. Csak már nagyon kéne a supply line, az első Local Leader perk meg van.
WEE: általában a PA-t ezen az oldalon hagytam, Taffingtonból mosott öltönyben sprintelve körbe, vagy egyenesen átúszva másodpercek alatt át lehet érni. Ráadásul a PA javítóműhely is ezen az oldalon van, TBH-ba nem tudtam még telepíteni.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 13:32:39
Ismerem a helyet. Korábbi játékban már kitakarítottam. Gondoltam rá, mikor a nálad főhadiszállásként használt házban voltam, mert a túlpartról látszanak a házak tetejei 😊 A tetőt kiegben behozott dolgokkal javítottad?? Alapban anno nem tudtam befoltozni rendesen :/

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Nekem az kéró (Taffington Boathouse) a főhadiszállásom, azt fejlesztettem, ott lakik a ghoul kertészem, a két haverom, a feleségem, a szeretőm a robotjaim és a kutyám. A tetőt befoltozgattam és csináltam melléképületeket. Jó helyen van, minden közel, könnyű tiszta víz, és jól is néz ki.

"Házlakó" supermutantok: lvl 59-en vagyok, mindegyik SM legendary, brutal, vagy brutus vagy stb, a de a lesi 10 mm-től gyorsan és halkan eldőlnek mint egy zsák.

A hely ahol vagy: onnan közel nagyjából délfele West Evetett Estate, az fullra van supermutantokkal, a főnökük nekem level 10 táján szörnyű erős volt, plusz még aknák, és ugye kertvárosi romok: nyílt is a terep meg nem is, na ha van kedved harcra menj nekik 😊.
Előfordulhat hogy jönnek a BoS-ok segíteni ha kell ha nem, ha kalandvágyad van akkor azt elveszik, mert ha leszállnak győznek, de az se tartom kizártnak hogy a SM-ok lelövik a helikopterüket.

Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 11:15:41
Tegnap elérhetővé tettem a Covenant közelében lévő tóparti házat telepeshelynek, de nem csináltam vele semmi többet. Inkább továbbmentem a közeli kórházba takarítani.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Odaúton elsőre megevett egy raj szúnyog. Nem a szokásos felállásban voltak. 5+1 (legendary) ugrott rám a bokrok közül. Mivel a tóparti házban hunytam egy rövidet indulás előtt, így csak morcosan visszamentem és lecsaptam mindet. A korház bejáratánál a szokásos őr kutya és suicide őr várt. A suicide rárobbant a házi robotra a többit meg simán leszedtem. Az assault rifle sebzését (csak sima nem legendary, fejlesztés sincs rajta, mert nem volt miből) itt kevésnek éreztem, de a dupla sörétes továbbra is jól dolgozott. Bementem az épületbe. A földszinten a megszokott 1 suicide és 1 kutya várt. Hát nem sikerült lelőnöm robbantási távon kívül az őrt, csak a kutyáját. Így kb 5 méterről néztem a vakuba és írtam fejben magamnak a fix halált fel. De érdekes módon sértetlenül megúsztam. Most is a robot mentett ki, mivel őrá robbant rá a fogadó csarnok első harmadában, én meg erős takarásban a fal és egyéb dolgok mögött térdeltem a karakterrel a belépő részen. Gondolom a program úgy értelmezte a fedezéket, hogy teljes védelmem van és semmisnek vette ott a területi sebzést. Viszont fellélegezni nem nagyon volt időm, mivel kaptam a nyakamba még vagy 5-6 mutánst (legendary-t is) +2 kutyát. Szerencsére libasorban jöttek, meg mind a Házirobit szerette, így volt időm fedezékből VATS-al és simában is szórni őket. Végül mind kifeküdt. Riasztás lement és kimentem aludni Covenantba. Visszatérve kitakarítottam a maradékot és kiporszívóztam a helyet 2,5 fordulással. A legendary mutáns egy szinth chestpáncélt adott elég ratyi plusz tulajdonsággal, de még így is használhatóbb lett mint ami rajtam volt. Hack hiánya miatt az emeleti megőrző szobát nem tudtam kitakarítani. Ma szerintem meglesz a LVL 28 és betanulom a megfelelő szintet hozzá. Úgy is már erősebb zárak jönnek. Fegyver skillek még mindig alapon vannak, hiányuk csak lassan kezd előjönni, de még nem vészes. A végén feltúrtam valamennyi települést és összeszedtem a lőszert, fegyvert Covenantba. A talált lézer puskákból pedig szakértelem hiányában is ki tudtam majdnem maxra pimpelni a BOS fegyvert. Így lecseréltem az 50-es mesterlövész puskát, mivel abba alig van lőszerem, a lézerbe valóból meg térdig gázolok már. Ma a kórház közelében lévő markettel folytatom a felfedezést. 😊

Amíg tudtam Covenantban kereskedni nekem is volt úgy, hogy zárt ajtó mögött ácsorgott a pultnál a boltos.
Viszont mivel a hack és lockpick tudásom akkor még alapszintű volt nekem a küldetést úgy kellett megcsinálnom, hogy a lakóházba este bementem egy lakossal együtt aki kinyitotta és rögtön be is zárta az ajtót, aztán real time várakozással és "T" gombos várakozással eljutottam addig míg minden bennlévő elaludt, akkor elloptam amit kellett, aztán reggel meg mikor mentek ki a házból kimentem velük.

New Harbor: itt is belekerültem olyanba mint Commonwealthban, halál nyugodtan megyek be az egyik településemre és azonnal csőstül támadnak durva ellenfelek, még a PA se volt rajtam és itt még plusz feladat is volt. És felkészülési idő vagy lehetőség semmi, velem együtt érkeztek a mindenféle glowing meg legendary meg egyéb kiemelt (CW-ben PA-s) támadók. A vége az lett itt is, hogy bár minden ellenséget sikerült gecikemény harcban megölni és néhány telepes is túlélte, mégis a hirtelen beadott "Defend" küldiből hamar "Failed" lett mert meghalt az akinek nem kellett volna. Nem igazán tudom hogy Survivalban az ilyet hogy lehetne jól megcsinálni, pláne elsőre.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 07:59:27
Sunsetjoy
Hehe, nem jártam még Far Harbor környékén se ezzel a karakteremmel, de a térkép közepén valahol egy enemy dobott egy 2-shot radium rifle fegyót. Pedig az Children of Atom fazonoknál meg a szigeten található meg...
Ügyes, a .45-ös lőszert sugárzóvá teszi, jelen fegyó nekem emlékeim szerint 50 dmg + 100 rad sebzést nyom. Raiders,Gunners; egy lövés, egy halál 😊 Mondjuk 59-es szinten már elég sok egyedi, legendás fegyver van lootnak...

Végül eluntam a szenvedést Covenantban, mert a kedves lakók minden ajtót bezárogattak maguk után, a feltörésük meg pirossal jelzett volt. Ezért például fél órát vártam csak arra, hogy valamelyik NPC legyen olyan szíves arra lófrálni és kinyitni az ajtót, hogy a boltos csajhoz bejussak. Végül nem ment egy se, hanem bezárt és míg kifele jöttek, bepasziroztam magam. Persze kimenet megint bezárták az ajtót, velem együtt a házba. Itt elszakadt a cérna nálam és feltörtem mindent ezután, ami kellett a továbblépéshez.

Innentől ez volt a sorrend: Feltörtem a zárat, hogy kijuthassak. Beszéltem a munkapados csajjal és úgy ráijesztettem, hogy sikítva menekült neki az egyik ház falának. Beszéltem az utált kereskedő csávóval. Feltörtem a főnök házának hátsó ajtaját rejtőzködve és elloptam a belépési kódját és a kulcsát. Bementem a főnök irodájába (persze véletlen az épp nyitva volt, valamelyik lökött lakó épp bent lófrált. Megvártam míg kiment. Kóddal beléptem a gépbe, megszereztem az infót. Kifele zöld volt a zár, nem kellett szenvedni. Beszéltem az utált kereskedővel és elküldtem a rejtett bázishoz. Kifele menet beszéltem a főnökkel és karizma csekkel meggyőztem valami marhaságról. Visszaugrottam a mozihoz, kipakoltam. Visszavettem a dilis házirobot. Bementem a bázisra. Átöltöztem karizmába és meggyőztem az őröket, hogy barát vagyok (nem a munkát választottam). A végén lévő beszélgetésnél a kutató orvost és a Coventiakat választottam. Kereskedő csávóba bele se volt eslkyem lőni, házi robot kb 5-6 másodperc alatt atomizálta (nagyon durva lett ez a takarító robot). Felmarkoltam a jutalmat. Megvártam a csaj kivégzését (ha kiszabadítom asszem akkor is ellenséggé válik a covenant bagázs -> nagy marok XP a sok őrért és a telepesekért, amit most buktam). Felporszívóztam minden elérhető cuccot a bázison. Lepakoltam a moziban. Vissza Covenant. Főnökkel beszéltem, behúztam a települést. Megcsináltam a Slupy line-t. Rendberaktam Covenantot, mert alapból ratyi a hely. Majd elmentem aludni IRL is 😊

Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.11.09. 09:21:14

Az nagy szemétség mikor telephelyi meló után sokáig nem enged be a pip-boy-ba, nem tudom ezzel mit lehet csinálni.
A másik mikor szinte mindig akkor dobja be rohanásra a steam-online képernyőt mikor az életemért futok és kimerevít mindent, ilyenkor a'sse tudom mit nyomjak, teljesen kiesik az ember a ritmusból, és mondom, direkt mindig életveszélyben kúrja be.

Covenant: ezen gondolkodtam, ha visszamegyek Commonwealthba valamit kezdek a hellyel. Csak szórakozásból, haszna nem lesz, Az én charizmám is mesterségesen magas, főleg ha grape mentatot veszek be, de sajnos a perkfán csak az alapot nézi, így a local leader még messze van nekem.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.09. 08:24:56
Én mutáns patkányoknak hittem őket, de mind1. Az összeset lesöréteztem.

Tegnap volt egy bosszantó halálom. Építési területről kezdtem el a harcot és egyszer csak átváltott építési funkcióba. Szépen meghaltam, mivel a több tonnás betonlappal nem lehetett agyonverni a banditát és kilépni se engedett belőle :/

Folytatódott a radioaktív ámokfutásom. Zimorjából kellett tegnap rohannom Sankcuary-ba védeni. Félúton robot csapatba rohantam. Azokat is lecsaptam, majd a településen is robot támadás jött. Mióta megcsináltam a robot belépő küldetést, folyton beléjük botlok. Nem baj, nem nehéz ellenfelek.

Végül elmentem Covenantba és elkezdtem az ottani küldetést, de a klassik módon, ahogy megcsináltam első játék alkalmával (zár és hack) a hülye robotnak nagyon nem tetszett (lopás és feltörés miatt). Így a meggyőzős módszer maradt, de a kedves helyiek bezárták a bolt ajtaját és hiába vártam IRL 30+ percet, hogy valamelyik betévedjen és kinyissa, mindenfele mászkáltak, csak épp arra nem :/ Így ez mára maradt, mivel nem volt több időm várni. A karizmát ruhával feltoltam 9-re. Igazából, ha lenne nálam szemüveg 10-is lehetne, de nincs. Remélem elég lesz a meggyőzéshez 😊

hát.... nekem is mindegy, gondoltam hogy a mole ratra gondol...
alacsonyabb szinten azért használtam még az ilyen kisebb termetű sokaságok ellen automatát plusz a kutya jól kezelte őket
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.07. 20:15:12
Nem az a veszélyes igazából amikor messze vannak és látod őket. Az se rossz. Az lesz a vicces amikor a föld alól jönnek elő és épp melletted. 😊

Sunsetjoy
Radpatkányok a szeméttelepen? Ott különféle földikutyák/turkálók (Mole rat) vannak szerintem, Radpatkányok a Nuka world területén vannak egyedül (Rad-rat).

De survivalon és csak ágymentéssel, csak írtam, hogy folytattam 😊

A fegyvert megnézem, de alig tudom még moddolni, az 50-es mesterlövészt meg véletlen sikerült összelegózni menet közben az addig esett jobbak darabjaiból.

Amúgy kezdem úgy érezni néha magam mint a STALKER első részében. Ott is állandóan rohangálni kellett a különböző pontok között, csak egy idő után ki lehetett olyan relikviákkal pakolni a karaktert, hogy sose fogyot el a stamina.

Az ellenfeleket meg majd meglátom, hogy tényleg milyenek lesznek. Az első játékból a radskorpiók emlékeim szerint halálosak voltak kezdetekkor. Tegnap kb 3 lövésből leshotiztam egy skorpiót, de nem tudom milyen volt, csak rámugrott a szeméttelep közelében lévő kajibában. A szeméttelep meg tele volt radpatkányokkal, de pár próbálkozás után ott is sikerült megmentenem a telepest, erre adott 50 kupakot. Majdnem lelőttem mérgemben :/ A legendary radpatkányt meg hiába öltem le 2 próbálkozás alkalmával is mindig ugyan azt a nudli Tomy géppisztolyt adta :/ Már van egy marék hasznavehetetlen legendary fegyverem 😞

Ezt nem értem. Mégsem végig survivalon nyomtad idáig ?

A BoS fegyver (Righteous Authority): na én is eladtam mikor lett egy papíron jobban sebző puskám, aztán kurwára megbántam, ez a fegyver vagy a bonus miatt vagy nem tudom de sokkal állatabb mint a gyári adatok.
Lesz majd pont ahol elkezdenek gondot jelenteni 25-30 körül és tart kb. lv50-ig. Különösen a far harbour és nuka. De az alapba is olyanok mint a semmiből megjelenő radscorpionok vagy a mireluk hunter. De a mászkáló evil robotok különösen az assaultron és a sentry bot az nagyjából halálos lesz rád.
Edit: A radscorpionok területe felismerhető azért. Ott nagyon óvatosna kell mozogni, ha meg megjelenik a veszély felirat spuri valamerre. Probálj felmászni valami magasabb pontra ha nem megy akkor, reménykedj a társadat veszik elöszőr célba.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.07. 14:08:43

LVL24-en vagyok. jelenleg survivalon folytattam. Igen a karaván = slupyline 😊 Fegyver skill-t továbbra se húztam, csak a az alapokra pakoltam szinte (zárnyitás 3-as, lopakodás 4-es, belek kihúzva maxra így mindegy mit eszek iszok, és hack 1-es). Erő már fel lett húzva 6-ra. Még a PE-re megy majd egy a 9-ig, IN-re +2 9-ig és Luck+2 6-ig. Így már minden olyan szinten lesz amit elképzeltem és mehet a skillezés.

Ellenfelek továbbra sem jelentenek gondot, csak a saját hülyeségem, meg a Rambó shotgunozások miatt halok, ha nem jön be 😄 (kevés még a lőszerem az 50-es mesterlövészbe, spórolnom kell. 😊 ) Legendary ellenfelek is elhullanak, PA-s raidereket meg mesterlövésszel fejbe csapkodom.

Megcsináltam a BOS belépő küldetését, megkaptam a fegyvert, majd jól elraktam, mivel a shoti és a mesterlövész többet sebez 😊 A BOS-tól meg elköszöntem, ha akarok majd visszanézek megegyezéssel.

Robot kieg első küldetését is megcsináltam, majd a hülye házi robotomat felspéciztem amennyire lehetett 😊 Most már félelmetesen néz ki az egyszemű klüklopsz 😄 Tovább nem folytattam, mivel az is, mint ált. a küldetések többsége valahova a világ végére szól a térkép másik felén.

PA-kat teljesen hanyagolom. A felszedett szimpla páncél is elég, mert ha már ütnek régen rossz 😄

Sunsetjoy
Nekem rémlik valami, hogy amikor beharangozták az FH-t, azt olvastam talán, hogy nehéz lesz.😊 Talán hasonlították a korábbi szigetes-mocsaras Point Lookout-hoz is.

nem legendary volt, vagy nem csak az, a sima venomous nem lett volna gond ha egyedül lett volna, a pisztolyaim szedték őt, de a boss az nem ilyen volt és közben mintha direkt bekerítettek volna a kisebb társai és ráadásul ugráltak jobbra-balra még az aknákat is kikerülték, 9 jetet toltam be mire végeztem velük
a mirelurk queen ehhez képest sétagalopp volt, ekkora hegyomlást még nagyanyám is telibesorozott volna egylövetűekkel is

egyébként néha rohangálok mindenféle páncélzat nélkül bőrkabátban és hát néha beszívom mert elég egy bekapott találat és nyekk

amikor pl Mitch nagybátyját kellett megkeresnem franc se gondolta, hogy rögtön ahogy megtalálom egy tucat trapper jön be némelyik a'sszem powerarmorban, hát kemény volt úgy megcsinálni hogy ne találjanak el, az utolsó három az erdőbe is kikergetett ott puffogtattam le őket

egyébként tényleg keményebb itt mint az alapjáték
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.07. 09:50:03
Legendary? Azt szerettem (többek között) a FH-ban, hogy a Deathjawokon edződött emberek könnyen ámulatba eshettek, hogy itt bizony fel kell kötni a gatyót, mert olyan kricsörök császkálnak szerte a szigeten, amik keresztbe megeszik a Halálkarmokat. Nekem egyszer a Dalton farm kapott 6 (!!!) hullámban mindenféle állatot. Volt ott farkas falka, anglerek, óriássáskák... Még szerencse hogy itt a NV-al ellentétben nem amortizálódnak a fegyverek, mert párat tuti elnyűttem volna. Nah az epic fight volt! Még normálon is. A végén szó szerint térdig jártam a hullákban.
A Venomous angler még sima lett volna, de főnökének volt egy harmadik neve is de már nem emlékszem mi.
Igen az angler az epicek egyike 😊
Ha jól láttam a lézer ellenállása 300-as vagy több pl.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.06. 12:55:13

a ködelszívó kicsit odébb van és úgy tűnt működik, szóval zavar hogy egy rakás répa meg kukorica kihalt a Dalton farmon

ki kellett nyírnom a mirelurk queent, az sima ügy volt, de körülötte volt valami vendel anonímus angler, na az a haverjaival megszívatott párszor, nagyon nem akart meghalni, engem viszont kinyírt párszor vagy ő, vagy valamelyik társa lepett meg oldalról amíg vele foglalkoztam
lehet meg kellett volna néznem hogy az antennája vagy mije a gyenge pontja, mert a 150-es sebzések is csak bőrét karcolgatták

Sunsetjoy
Nem nagyon megy a spoiler használata, valamiért bebugzott.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.11.05. 20:39:16

spoiler Hihetetlen sokat javult a saját csapat is 😊 A pack és disclipes leader a topon darál jó ideig csak fedeznem kell őket. Nevükhőz méltók, majd a tetőre felérve. Magsék is hozzák amit kell. Tényleg a Beth csinálta ezt? Biztos tényleg ők azok ??/spoiler
Edit: A patch nélküli változatban a disclipes bár törős csapat ez nem jelent meg "realitásban", de a végleges változat na az hozza. Minden kis random ütközetben megjelennek akik nekirontanak tőrrel az ellennek. Odáig vagyok a gamától!
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.05. 20:37:07

A requiemnél mondtam pár hónapja, jó pár hónapja, ami régen számokban volt az rpgben azt a srác leprograozta és harc szinten mentette a menthetőt a Beth után.
Most a Beth a Fallout 4-el toronymagasan bizonyította ők is képesek erre. És ez sokat jelent nekem, aki leírta őket. Nem gondolom a következő TES szuper lesz mert sajnos a leghülyébb gyerekek szintjén fogják hozni. De ez bizakodásra ad okot nem lesz annyira szar, mint a skyrim. Ez már biztos. Innen nem lehet ekkorát zuhanni.

Azt kell mondjam a patchek sokat sokat nagyon sokat javítottak. Másodszor menve,

spoiler Magsék ellen direkt tesztelve milyen patcheket adott a Beth, baromira javult. Élmény az ütközet, sztori szerint ez egy stratégiában jó társaság. És a Beth ezt a patchekben le is programozta!!!! Nem is akárhogy. Élményszámba megy a csata ellenük éppen. Hibát követtem el és be is fejeződött az első felvonás. Jó pozíció jól felszerelve és jelentős fegyverarzenál mellettük.Patch előtt ez egy egyszerű rohanás volt nem jól leprogramozva. Nem mintha könnyű lett volna de most nevükhöz méltó harcot kaptak! Istenit hol volt ez a Beth a Skyrimnál!!!!!!!!!!!!!!! spoiler
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.05. 20:24:08

New Harborban a Dalton farmon miért pusztul ki minden kajanövény ?
Sunsetjoy
A Spectacle Island kocsmája megnyitotta kapuit 😊 Jó nagy hely ez a településhelyszín, egy full méretű sziget, parttól partig. Képek a spoilerben.

A homlokzat a tenger felől

A belső tér

Némi dekoráció

Sunsetjoy
És tényleg 😊 Amikor kijelölgetek valakit ilyen melóra, már el is felejtem a fazont, és nem nézek rá, hogy provisioner lesz belőle. Sőt néha nem is azonnal "öltözik át", így meg pluszban nem konstatáltam. Főleg, amikor új települést nyitok meg, elmegyek a legközelebbi helyre fazont beállítani, aztán rögtön utána húzok is vissza az új településre építgetni.
Bocs a félreértésért.

Köszönöm. Charisma perkekből még nem sok van, azért nem találkoztam vele.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.04. 13:53:58
PiszkosFred
Mert mondjuk ahogy csatlakoztatsz egy telepulest a masikhoz (supply lines, igen hivatalosan ez a neve), abban a masodpercben karavan(ok) indul(nak) meg az adott utvonalon ket vagy tobb telepules kozott?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.04. 13:42:38

Sunsetjoy
Nem tudom, a caravant honnan vette (elnevezésileg), supply lines a neve.
Ha kinyitod azt a perket, hogy Local leader (helyi vezető), ott az első szint lehetővé teszi azt, hogy a településeidet összekösd úgy, hogy közössé válik a nyersanyagkészletük (egyet egy másikkal, de ha a másikat egy harmadikkal, akkor már láncba van kötve). Egy emberkének amikor adod a feladatokat, van egy olyan parancs, a mozgás meg a településáthelyezés mellett hogy berendeled erre a feladatra.
A Local leader második szintje pedig boltok nyitását teszi lehetővé.

Szerintem minden hivatalos DLC-m meg de ez teljesen új nekem.
Sunsetjoy
A kobányánál az alap probléma (ha az elárasztott gödörről van szó) után sztori szerint jönnek a raiderek, azt hiszem pont 24 óra múlva. Ha már megjelentek, akkor a kitakarításuk után nincs tovább fejlemény, nyugodtan kiirthatók. (Spoiler nélkül ennyit tudok írni).

PiszkosFred
"Az ellátási sor mit jelent ?"

Szerinem azt, hogy karavanokkal osszekototte oket (supply lines).

Az ellátási sor mit jelent ?
A nem survival karimmal nekem is a mozi volt a kiemelt hely, csak idő volt mire leesett, hogy szuperül kitakarítható.

Neves NPC-k: nekem ezzel sem volt sose gond, nagyon jól kezelte eddig a progi a questek összekuszálását, már pedig én semmit se csinálok mainstream módon. Szerintem ne aggódj. Még az Oblivionban volt hogy akit megöltem feltámadt és kiderült később miért, de itt semmi ilyet nem tapasztaltam. Esetleg alvás után menj oda és győződj meg róla hogy tényleg ellenségek.

10 mm-es pisztolyok: nekem a fejlesztettek a kedvenceim, mintha nem kiírt bónuszokkal is rendelkeznének. Most ami van hangtompítós nem automata de erősített, lesből egy brutal SM is kifekszik tizedmásodperc alatt tőle. Régebben volt egy automata 10 mm-es, erre nem volt külön perkem, de jet-et (főleg buffjetet vagy psychot mellé) betolva lassítva iszonyat jó volt vele nehéz ellenfeleket sorozni, a legjobb akciófilmek se adtak ilyen hang- és képélményt, és hatott is.
Nagyon maradandó emlék mikor még alacsonyabb szinten meg akartam lepni egy minugunos master supermutantot de ő ijesztett meg engem ("Búú ! Háháhá !"😉 és végig osztotta a dumát és bekergetett egy zsákutcába. Elbújtam de tudta hol vagyok, és mondta is, hogy "ejj, ember ember neked annyi". Betöltöttem az utolsó med-x-et, psychot, jetet, meg utolsó tár 10 mm-est és minden mindegy alapon elévetettem magam és lőttem a hasát (kilassítva: bamm-bamm-bamm) ő meg vissza. Ilyen "sundasce kölyök bolíviában" érzés csak csalómentés nélküli survivalban, nem akarok ezzel hergelni senkit, ez az igazság. Nos eldőlt végül a SM, én meg nem hittem el hogy élek, aztán jött az hogy még mindig nem aludtam és minden létező bajom van (addiction, infection, kiszáradás, lőszer hiány, alacsony HP, stimpakhiány stb).

Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.04. 09:18:09
dehogy lenne
hozzászoknál, megtanulnád, még jobban élveznéd
az adrenalinlöket többszörösen jön ha tényleg van féltenivalód
eleinte nehéz megszokni, mint a kezdő úszónak a karúszó hiányát, aztán mégis menni fog és sokkal jobb

de úgy játszol ahogy akarsz 😊
Tegnap volt kb. 1,5 órám belépni. Robival átpakoltam valamennyi felszerelést a mozihoz és felhúztam egy alap telepet 10+ ággyal meg betonkockák tettjére rakott automata fegyverekkel (def 60). Meg bekötöttem az ellátási sorba.

Közelben van a kőbánya, ahol az alap problémát megoldottam, de most raiderek lakják. Gondoltam kitakarítom xp-ért, de felmerült bennem egy kérdés. Emlékem szerint nevesített küldetés NPC-k is vannak ott. Na most, ha valamelyik helyen elintézem ezeket az NPC-ket, de később küldetés kapcsolódna hozzájuk, akkor újra megjelennek? Vagy egyáltalán nem teremtődnek újra? Kérdés vonatkozik nem csak a főszálra, hanem a felszedhető mellékküldetésekre is. Azok így egyáltalán aktiválódhatnak / megjelenhetnek? Direkt ezért nem piszkáltam meg pár helyet menet közben, mert nevesített NPC-k bóklásztak ott.

Cseréltem a bányába majd 10-es pisztollyal és 308-as mesterlövésszel megyek, de lehet lecserélem egy fordulóval a kültér kitakarítása után sörétesre a belterek miatt. Nem bízok már a 10 milis hatékonyságában annyira, hiába tudok 11-12x lőni vele 1 AP poolból. Igaz mintha sok Ghoul lenne lenn régről emlékezve. Arra meg plusz sebzése van.

Bizonyos szempontból, másképp játszunk. Elképzelek egy karaktert és azt valósítom meg ezek többsége nem használ PA-t.
Másik NW-ben vannak érdekes lények is. 😊 Ami PA nélkül szinte túlélhetetlen elsőre. De így is voltak nagyszerű harcaim pl. 3 stingwingel. 😊 Mire vége lett nem volt hpm szinte csak szívdobogás. Volt olyan is ami elől el se tudtam rejtőzni, itt láttam előszőr Deathclaw matriachot szép volt nagyon. 😊 De csak felemelte és széttépte a karimat. 😊 lv40-en jöttem be szokásosan, a nukaclaw szintén durva. 😊 Szóval sokat ötletelek, használom a szerelő utakat a nuka bottle gyárba. csapdákat, olyan pontra helyezkedek amit nem tudnak megközelíteni. De így is számolatlan újra töltésem van. Egyszóval jó lett ez. 😊 Nagyon is. 😊
Edit: Kb 8-10 szintet szedtem itt össze a 100 feletti xpkel meg a küldikkel. De megint végigcsináltam. 😊 Viszont ez részemre lehetetlen és értelmetlen mentés nélkül.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.04. 08:24:56