Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Moddal, ami az egyéb küldetések alá behelyezi a companionok megtalálása küldetést mod
- Konzolparanccsal:
konzolt megnyitni, beírni, hogy prid azonosítókód (enter), utána moveto player (enter), konzolt bezárni. És oda kerül melléd a társ.
Cait: 00079305
Codsworth: 0001ca7d
Curie: 00102249
Paladin Danse: 0005de4d
Deacon: 00050976
Dogmeat: 0001d162
John Hancock: 00022615
Robert MacCready: 0002a8a7
Nick Valentine: 00002f25
Piper: 0002f1f
Preston Garvey: 0001a4d7
Strong: 0003f2bb
X6-88: 0002e210a
Ada: xx00ff12
Old Longfellow: xx014602
Porter Gage: xx00a5b1
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
De te tudod.
Azt is lehet hogy elmész a távol minutemen küldikre, gyorsutazás nélkül (én eddig se használtam egy Bethesdánál se) úgyis belebotlasz egy-két érdekességbe vagy küldibe.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 14:43:13
PA-ban anno nem volt vészes. Van már vagy 10 core-om. Max elsétálnék oda. De előtte a spec páncélt (X0-1) mindenképp össze szedem 😊
Belegondolva engem is buktatott le a hülye robot, de mivel szűk helyen közelharcra shotival mentem institute robotokra, úgyis mindegy volt, mert már 2 méterről pumpáltam őket a sarok mögül kiugorva gyorsan. Meg legalább azt lőtték és nem engemet 😄
Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI
Companions: nekem mindig utánam küldte őket ha elakadtak, egyszer csak ott voltak (pl ha bementem egy ajtón). Robot: mindig meghallották a csörömpölését és utána vagy azonnal észrevettek engem is, vagy minimum készenlétbe kerültek. Én a lesből pisztolyozásra építettem fel a karimat a nehéz időszakban és ez nagyon tökönszúrás volt.
Sebzés: a szúnyogok szemetek ez van 😊.
Építés: ha szereted csináld, nekem van egy székhelyem az összes companionnal (képet már raktam be) meg egyéb haverral, azon kívül stratégiai hálót készítettem a map-ra, és csak a kulcshelyeken van csalogató torony.
Perkek: azért vigyázz, ha későn fejleszted a választott fegyver sebzését akkor hamar túl keménnyé válhat az élet ha az alapellenfelek helyett besűrűsödnek a fejlesztett ellenségek.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 13:43:53
Csak ágyban mentek. Exit save is van, de kényszerből és az már szívatott meg nem egyszer...
Múltkor is feltaláltam magam, csak kicsit tanácstalan vagyok most.
Kieg csak érdekelt volna, NW F3-ban is a fősztori végén, vagy annak közelében váltottam rájuk.
Telepesekkel szeretek bíbíelődni 😊 Előző mentésből, ha majd betöltöm mentek ki képet Sankcuary és a Minuteman erődökről 😄
Az előző miatt nekem pon jó most a robot nagyobb teherbírása. A lopakodást részéről nem tudom, hogy megvalósul-e, vagy sem :/ Mele-ben ugyan úgy nekimegy az ellennek mint a kutya, max nem rántja a földre. Helyette kb. 2-3 ütésből megöl mindent (nem úgy mint a kutya, mert abból állandóan hótdog lett), XP-t meg nem kapok 😞
A kutya elveszése tökéletes volt. Mint írtam nem volt sehol sem. Szerintem beakadt valamerre a mezőn. Nem került vissza automata sem rokethez, sem Sankcuary-ba. Írta más is is ahog yutánna olvastam. Valakinek pl fennragadt egy háztetőn, vagy nem akart kijönni egy zárt épületzónából. Stb, stb...
Sebzés: Tudom, hogy csal, de eddig a shotim előtt nem igen állt meg egy infected szúnyogon kívül semmi (az meg előző mentésben is szivatott). Akit meg túl durvának látok azt elkerülöm. Jó XP és felszerelés szerő helynek tűnik Forthagen északi része a romos épületeknél, mert ahányszor arra mentem, valaki mindíg csépelte a másikat és mindig más frakció volt a két fél. (robot, raider, Minuteman, settler, radosok, szupermutánsok, tehát mindig változik.)
VATS: Mivel shotival közelre dolgozok még, nekem kötelező használni míg van AP, különben az utolsó szúnyog is széjjelrágna. Snipperrel természetesen értelmetlen volt, mivel manuálisan messzire sokkal jobban célzok, mint a VATS % esélyei.
Lootolás kell, építkezés mánia miatt későbbb, + pénz se jön majd rosszul, ha a rengeteg alapanyagot, vagy épp valami nyalánkságot szeretnék venni valamelyik kereeskedőnél.
Az erőt szerintem még kitolom, utána majd rámegyek a fegyver skillekre és a modokra.
Butítás a radioaktivitás kezelése. A régebbiekbe tökéletes volt. Ahhoz képest vissza lépés.
A craft is komolyabb volt. Még van pár dolog ezeken felül.
VATS: én nem erőltetem és ahogy olvasom más sem. A P.A. nélküli (el)rohanáshoz jó a sok AP, ennyi.
Sebzés: csal, nehézségi szintek szerint, belinkeltem, ezen a fokozaton vagy hatszorosan. Ezért fontosak a sebző perkek, ezekkel lehet kiegyenlíteni. Ha feljebb mész a szinteken akkor egyre erősebb, modifikált ellenségeket ad, azokra már kell a jó sebzés.
Companion: tudom hogy mindenki cipelni és cipeltetni akar de szerintem ez másodlagos. A társadat oda küldi vissza ha nem segíted ki stimpakkal ahová utoljára küldted. Ha még sehova akkor ahol találtad, a kutyánál ez az induló szektorban lévő "rakéta" benzinkút. Egyébként ki is írja mikor elküldi. És jó a kutya mert nem kúrja el a lopakodást és ha lövész vagy akkor főleg jó, mert pl főleg a supermutantok amíg hadakoznak vele addig lőhetőek messzebbről. A kutya nekem volt hogy az életemet mentette meg így, mert amíg ővele kergetőzött egy csapat synth én ell tudtam rohanni közöttük biztonságba majd onnan egy ágyba. De már nem vele vagyok, mert mégis inkább Cait legyen a szeretőm.... És van a magányos kalandor perk (több fokozatban), az társ nélkül növeli a cipelőerődet, páncélodat és lőerődet is.
Valentine meg azért jó társ mert kurvajó a dumája, igaz cool "arc". A robottal lehetetlen lopakodni, legalábbis nekem nem sikerült.
Settlement: át kell gondolnod, akarod-e tunnigolni őket, vagy elég ha van ágy meg tiszta víz mindenhol. És azt is hogy minutemenként, vagy csak magadnak. Mert amúgy ez sem kötelező 😊.
Bos: az elejét érdemes megcsinálni mert f. core és egy jófajta lézerpuska a jutalom.
Kiegek: ráérsz még.
Folytatás: ezermillió lehetőség van, fel fogod találni magad 😊.
Csalsz vagy csak ágyban mentesz ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 12:32:49
Fegyvernek egy legendás dupla sörétest használok véreztetés bónusszal. Így a tervezett sniper stílus még messze van, de ez a legeffektívebb fegyverem egy jó ideje (egy csótány dobta 😄 ). Ezzel meg tudok ölni mindenkit közelről (lőttem már egy AP poolból macit, legendás ellenfeleket is le probléma nélkül.). Csak így a lopakodási sebzés bónusszal vannak még gondjaim, mert relatíve hamar észrevesznek még (nem fullos perk miatt). Próbáltam sniper vadászpuskát 308-ast, de rátolt skillek nélkül 40-es sebzéssel kész szenvedés volt, meg megint előjöttek a régi számomra élvezetromboló hátulütők. (értsd, látom a célpontot tisztán, még fejbe is tudom lőni, de lövés után csak találatot jelez és beaktiválódik a figyelmeztetés, de sebzés meg semmi. Ergo sikerült megint sebzés határon kívülről rálőnöm a célpontra, csodás. VATS-ban meg így totál nem jó még mert hiába van 190+ AP-m 3 lövés után kifogyok és még a fontosabb célokra sincs jó esélyem (kéz, láb, fej) csak a testre, ami meg ennyi sebzéssel egy vicc kategória. Közelre meg természetesen használhatatlan. Másodlagos közelharci fegyvert meg nincs erőm lőszerrel együtt cipelni. Így egy ideig még marad a sörétes.
Amúgy nem tudom, hogy él-e még az amit az első kijövetelt követő játék során tapasztaltam. Konkrétan olyan érzésem volt hogy csalt a gép, ha megnöveltem egy fegyverskillel a sebzésemet, a gép az ellenfelek szintbeni hp-ján is igazított valamennyit a megnövekedett sebzéshez. De lehet csak én éreztem ezt...
Elsőre a dilis kutyával rohangáltam, de a dögbe alig lehetett cuccot tömni (na jó, egy rakétavetőt még le tudott nyelni 😄 ), valamint egyszer csak eltűnt mellőlem 2 napra (IRL 2 napig nélküle mászkáltam, és hiába kerestem nem volt sehol sem /szokott helyeket néztem/, nem játékidő és nem a játékba fektetett idő értendő). Parancssort nem tudom hozzá hogy magamhoz vagy pontra rendeljem. Úgy oldottam meg, hogy felszedtem a házirobit és azzal mentem tovább. Ekkor felajánlotta, hogy a megszokott módon x helyre küldhetem. Hát elküldtem oda ahova való volt épp szerintem, azóta rá se néztem 😄 A robottal sokkal jobban jártam. 30-35 kiló helyett kb. 100-at bír el és harcban se rosz 😊 Csak ne pofázna állandóan 😄
Settlermenteket elkezdtem fejlesztgetni, meg kiépítgetni. Párat már összekötöttem karavánokkal. Egy a bajom, hogy sajnos csak a nyersanyag közös továbbra is, a lőszer, fegyverver nem :/ Szép meló lesz, ha valahonnan át szeretnék majd költözni.
BOS-t ignoráltam, oda se mentem hozzájuk a szignáljukra. Jelenleg elakadtam, mivel nem tudom mit csináljak. A kezdő területen lefele a katonai erődnél lévő korházzal bezárólag már mindenhol voltam. Ugyan ez a helyzet a szupermarketig (lego gyárat belevéve). Jobbra meg a RR vasútállomás a határvonal. A Minuteman küldetések meg most mind a térkép távoli elszórt pontjaira szólnak, de én meg szeretem szisztematikusan felfedezgetve csinálni a dolgokat, nem átrohanni az egész mapon egy küldetésért, főleg nem survivalban :/
Nuka kieg belépő pontot véletlen megleltem, de az assaultronok elrisztottak 😄 Aktív még a robotos szignal is, de azt meg nem tudom merre van :/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.03. 09:21:36
(de még a youtubos "let's playerek" is csak elvétve használnak VATS-t)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 07:01:26
Konzol téma: ugyanez. El nem tudom már képzelni hogy ilyenhez nyúljak.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 06:59:38
VATS-et egyik Fallout-ban sem használtam. Nem is értem miért kellene.
Ezeket nem butításnak, sokkal inkább komplikálásnak nevezném!
Tényleg kevés eszközzel is sokat kihoztak belőle. Nagyon sokat.
- Felépített ellenfelek leprogramozva ha jó helyen találod el pl az ellenfelet akkor bomba is lehet belőle, sok ilyen apróság. Egy ideje konkrétan az ellenfelek jelentős részénél egy dologra megyek, persze a supermutans más kategória 😊
- Perk rendszer sok hibája van mégis teszi a dolgát jól.
Nem tudom mennyi munkát tett a Beth ebbe de nekem soknak tűnik. Bekaphatja a sok idióta "viharköpenyes" meg fanyalgó is. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 16:14:14
Edit: konzolos megoldás alatt értem pl. a ghoulok roham szerű támadását, ami power armor nélkül leszedi a hp-d felét lv40 felett is. Az Epic nuka crave dologról ne is beszéljünk. Megnyikkanni nincs időd ha nem veszed észre őket 😄
De a kis fehér patkányok is aranyosak. Rossz helyre léptem, épp nézelődőm honnan, jöhet a veszély, utána már csak a karim jajgatása van, ahogy leszakad a fél keze. 😊 Kapd be kategória. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 16:03:41
- Masszív alap amit ki tudja hova lehet fejleszteni.
- Ötletes és jól megvalósított rendszer a maga egyszerűségével is.
- Továbbra is ámulok a Far harbour és Nuka epic ellenfelein akik csak úgy az arcodba esnek. Edit: Kicsit mmo-s húzás persze már látjuk egy ideje hatnak egymásra, de zseniális ahogy gyenge pontot tesznek rájuk.
- Élő lélegző világ az első amit ezen a téren csináltak. Morrowind csodás volt a maga idejében, de ez új mérföldkő, mégha a sztori színvonal nem morrowind is.
Edit: El kell felejteni a mentés nélküli változatot, az FNV-hez képest vannak akció játék megoldások. És ezek, talán csak konzolos kütyüvel kezelhetők jól.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 15:58:15
A SPOILER-hez:
NH: hát mindjárt az elején lementem a sziget csücskébe a bosszúálló vénasszony küldije miatt, jó nagy nyüzsgés volt hosszú úton komoly ellenfelekkel egy nekifutásra, véletlenül megtaláltam Acadiát is.
De az út végére az összes lőszerem kifogyott, hát lőszer nélkül pont a célnál meghaltam kétszer. Ü'hogy elkértem Caittól a puncture fistet, stealth boy 2x betolva, power armor és cait nélkül beosontam a bázisra, így eljutottam a bossig, pár hátbaveréstől kész volt, vissza se lőtt, kifelé meg rohanás a kisruhában mert elfogyott a stealth boy. Aztán még mindig lőszer nélkül visszaindulás van most, rengeteg ellenfél most is, csak próbálok elnavigálni köztük lőszer híján, de véletlenül rátaláltam Nucleusra is.
Cait meghalt azaz elküldte a progi a Taffingtonba baszki, IRL is 1 nap mire visszahozom. Sokat gyengíti a fegyvereimet és a teherhordó képességemet a jelenléte, de meg van a lover's embrace perk, meg mostanában mióta modifikált sugárhajtású kalapácsa van még hasznos is tud lenni néha, elég jó bírja a közelharcot és nagyokat is suhint míg lőállásba bújok. Egy darabig legalábbis.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.01. 11:04:11
Ha vadászpuskázol az is jó, de nézd meg, hogy automata vagy nem és utána a perkfán keresd meg melyikek erősítik a sebzését és azok legyenek az elsők amikben sok csillagig fokozod magad.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.28. 07:06:05
Szerintem ha lehet még gyúrok az alap statokra. Kb 11 pontot kéne még kiszórnom, hogy szájízem szerint elfogadhatóra alakítsam őket. Szereztem egy 308-as vadászpuskát. Azzal szedtem le a gyár külső őreit, de a VATS-al már nem használható távból (pedig jó lett volna). Bent meg mindenkit lepisztolyoztam, csak úgy fejbe, hogy érezzék a törödést. Egy csótányból meg eset egy 10 milis legendary Ghoul pisztoly, +50% ghoulokra. Érdekes, biztos előtte ghoulokat vacsorázott 😄
Most épp nem tudom merre, mert a 3. települést nem akarom addig behúzni, míg a 2. nincs valamennyire megcsinálva. Lehet elmegyek felfedezni, meg szintezni a pusztába, meg áthurcolok annyi cuccot a 2. településre amennyiből ki tudom kupálni elfogadhatóra. Szép futás lesz :/
Tegnap meg a délnyugati mocsarakban valami hatnevű SM elől futva (legend primus brutal master stbstb) egy glowing deathclawba szaladtam bele, de utána hogy Cait eltűnt és felment a pisztolyaim sebzése nem volt gond egyikkel sem, elég buta állat volt mind a kettő, ezeknél csak tartani kellett a távolságot hogy ne találjanak el. Az Assaultron Devil ellen ez sem segített ezen a fokozaton.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.27. 09:33:34
PC: The quest can be advanced with the console command SetStage DLC04SettlementFF02 80, return to N.I.R.A. to collect the reward.
At times this command doesn't work. Use SetStage DLC04SettlementFF02 300 to complete the quest.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Amiről egyébként szó volt, az sztem is sima assaultron, esetleg dominator, de nem Devil, az biztos. Azok egy kis katonai checkpointon vannak, ha jól sejtem ez van ott, ahol a raider gang is, amihez el kell kisérni a synth ügynököt. Ez volt az amiről múltkor meséltem, hogy odamentem, a nyakunkba esett egy BoS heli és elkezdtek egymásra lőni. Aztán az ügynök elmenekült, a BoS meg belefutott abba az assaultronba, ki is nyirta az összes BoS-t, szerencsére nem maradt sok élete, meg ugye már lvl 90 környékén vagyok, annyira nem nagy cucc. De meg kell mondanom, még lvl 90-en, normálon is van olyan ellenfél, amibe meggondolom hogy belekössek e.
Egyébként valamelyik nap én is találkoztam egy halálfejes ellenféllel, ami azért ezen a szinten már meglepő, de úgy rémlik ő is egyetlen fejlövés volt, szóval...
Viszont lenne egy kérdésem a NW DLC-vel kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.26. 14:16:30

Hasonló élményem csak egy volt, egy kivéreztető lézerpisztolyos legend raider ellen, de ott volt ágy a közelben, annyira hogy amint felébredtem fejbelőtt és már pusztultam is el a fedezékben bújás után is. De addig próbáltam míg rá nem jöttem a mozgására és hogy mikor támad meg kézitusával, végül meg lett a csúzlija, nagyon szemét fegyver és a robotok is kivéreznek tőle....
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.26. 10:25:11
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.26. 08:27:58
Ha csalnék akkor quciksave-kkal csak azért is nekimennék, de így és hogy nem találtam ágyat a környékén, így nem.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.26. 07:20:39
Az tényleg jó tanács hogy ha baj van azonnal rohanj az ellenkező irányba, akár PA-ban is, nem számít hogy lemerül F. Core, te neked most mindig a következő pillanatot kell túlélni. Ugyanez van a drogokkal is, be kell nyomni őket ha segítenek, a mellékhatásokkal majd foglalkozol utána ha túlélted a combatot. És úgy van ahogy Although mondja, te most tényleg abba éld magad bele hogy kijöttél a burokból és egy felkészületlen senki vagy aki próbálja túlélni az übergeci posztapokaliptikus világot. Ha melee harcmódot választottál az szerintem plusz nehezítés az ellenségek survivalos ötszörös sebzési bónusza miatt. Én az elején el sem tudom képzelni hogy léptem volna túl stealth nélkül meg anélkül hogy csak a választott harcmódot fejlesszem.
A fallout 4-hez nem azért kellenek a módok mert gagyi. Látszik is a pontozáson sok kis viharköpenyes pityereg. 😊 Pedig ez még mindig semmi a régi játékok nehézségéhez képest. De legalább nekem is elfogadható. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.25. 17:05:37
Edit: A harc a régi rpkben is hasonló volt harc után feléled tag ha nyertél itt meg nyomsz egy stimpakot. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.25. 16:57:49