180
-
bdzsana #43 "Az. De Mégegyszer megkérdezném, ha erről egy Orosz film születne, milyen fújjolás lenne a cannesi bemutatóján? "
http://mno.hu/grund/orosz-film-nyerte-a-fipresci-dijat-cannes-ban-1079032
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_05_24/Cannes-a-Leviatan-c-orosz-filmnek-tapsol-3185/
Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2015.05.25. 16:35:19 -
bdzsana #42 Az antiszemitizmusban az a szép, hogy sokan úgy is képesek utálni a zsidókat, hogy még eggyel sem beszéltek személyesen. -
sempronius18 #39 Amúgy én ezt a filmet nem láttam, de lehet jó is. Valóban sok film készül viszont a Holokausztról amiből bizony sok a gyenge, de azok azért hál istennek nem nyernek mind díjat.
Végszóra én azt mondanám a magyar honfitársaimnak ebben igenis vegyünk példát a zsidókról, vagyis törjünk fel mind-mind a magunk területén szorgalommal ravaszsággal aztán ha lesz nekünk is olyan érdekérvényesítő képességünk, mint a zsidóknak akkor mi is csinálhatjuk a filmeket a minket ért sérelmekről és ahogy tudjuk kedvünkre alakíthatjuk a világ dolgait. -
WoodrowWilson #38 Szeretem ezeket a híreket, mindig összefújja alattuk a neonácikat a szél, aztán lehet tudni, hogy kinek a véleményét lehet automatikusan ignorálni máshol is. -
#36 Teljesen igazad van, magam is szó szerint ezt írtam volna. -
Pares #35 Az Ószövetség pont a zsidók és az ő "Istenük" válogatott barbár gaztetteiről és pusztításáról tesz tanúbizonyságot... Azóta nem változtak sokat. -
Szvasztika #31 Jézus a zsidókhoz ! János 8:44
"44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Ha szép nem vagy,hülye ne legyél !
A mai liberalizmus,democsokrácia a veszélyes nem a nagyon rettegett "náczizmus" !
Utoljára szerkesztette: Szvasztika, 2015.05.25. 12:34:08 -
#30 Ha az emberek figyelmesen olvasnák a Bibliát, akkor megkímélhetnék magukat attól, hogy vesztes ügyek mellé álljanak, mert vannak a Földön olyanok, amelyekkel kapcsolatosan a Bibliában már megvan a kárhoztató ítélet. Ilyen például a fasizmus, a nácizmus, az antiszemitizmus, és persze a kommunizmus is.
Péter apostol azt mondja, hogy már régóta rajta van a kárhoztató ítélet ezeken. Érdemes lenne jó oldalra állni! Magyarországon, - úgy látom a kommentek fényében - ez egy nagyon is aktuális üzenet. -
#28 Egyszerűen fárastó már ez a nagy öntömjénezés és visszamutogatás, hogy minket védeni kell, mert mi elszenvedtük ezt régen.
Igen elitélendő ami történt, az viszont egyre visszatetszöbb, hogy csak a más bűnet veszik számba a sajátjaikat nem
Persze lehetett volna nagy zsidó vezérünkről Rákosi Mátyásról alias Rosenfeld matyiról filmet csinálni, és arról hány embert ölt meg ő és a hozzáhasonló zsidó származású vezető , mint Trockij. Na az egyből nagy felháborodást váltana ki a zsidókból, a film készítője felé és nem elismerést, mint ez a film. -
fonak #27 Na látom hirtelen elkezdtek jönni a szavazatok a "feltétlenül megnézem"-re, reggel még más volt az állás :) -
#26 Ha cigány,kurd,arab etc holokasztról szólna, mit nyert volna ?
Semmit de minden hónapban le kell fárasztani a nézőket, a zsidók nagy fájdalmával.
Azért sajnálni kell őket, amikor ők nyirnak ki milliókat a bankrendszereken keresztül az nem számit. -
Szvasztika #25 Jaj,egyem azt a szép ajvékolós zsidó szívedet,mindig ez a durva antiszemétizmus ! ;)
Az izraeliek által legyilkolt palesztinokra miért nem emlékezel ? Ja,mert te is egy vagy a blankoltak közül ?!
Mindig ez a holofaszság,tököm tele van már ezzel a mesével !
Először a zsidóknak köllen' elgondolkodni,hogy mafaszért üldözik őket évezredek óta !
Unalmas propagandát szajkózol,de már egyre kevesebb ember veszi be !
Utoljára szerkesztette: Szvasztika, 2015.05.25. 11:17:41 -
Pares #23 Mintha csak valamelyik zsidó szervezetet hallanám. Érdekes, hogy Trianonra és az azt követő magyarokat ért atrocitásokra bezzeg azt mondják, hogy el kell felejteni, meg kell bocsátani, stb. De ugyan úgy például az emberiség történelmében elkövetett számtalan más népirtás egyikét sem kezelik hasonló kivételességgel. Kettős mérce? Tudod ez a folyamatos kivételezés és a bűntudat mesterséges adagolása egy bizonyos pont után természetes immunreakciót vált ki az emberekben, utána már ellenszenv termelődik... -
Although #22 Ezt nevezik demokráciának, nem tudom hánynál tartunk valamikor a zongorista körül már elfelejtettem megnézni ezeket a filmeket. töményen nyomja ez a ballib oldal a bűntudatot. Miközben talán lehetne egy filmet csinálni 1945-56 közötti rémálomról is amit ha jól tudom zsidó elit irányított Magyarországon. -
#21 Sziasztok!
Nem trollkodni akarok, se beszólni, de hogy a francba létezik az, hogy ha a magyar csinál egy zsidózós Auschwitz filmet akkor a magyart megdícsérik, megveregetik a vállát, és like a sir üzemmódban kiértékelik a film tartalmilag igencsak erős érzelmi és történelmi vonatkozásait pozitív irányba. WTF?? Miért? Komolyan azonnal a Sorstalanság jutott eszembe, és bár nem láttam a filmet, szerintem itt az újabb klón.
Elismerés, meg ilyen-olyan díj, igen...kíváncsi vagyok, hogy ha ez a film mondjuk nem Auschwitz film lenne, hanem mondjuk teljesen más random történetet mesélne el, akkor is ekkora lenne-e a felhajtás.
Miért érzem azt, hogy biznisz számba megy respektelni ezeket a filmeket? Mintha valakit megbántanának azzal, hogy ha nem "lájkolják" úgymond az ilyen témájú filmeket. Erőltetett respekt, és az évek előrehaladtával ez annál erőltetettebb lesz.
Bután hangzik, de kezd nagyon nagyon erőltetett lenni ez a téma, és még mindig sok ember gazdagszik meg ebből a történelmi eseményből.
Ezt én így gondolom és kérem valaki véleményezze ezt az álláspontomat mert meg akarok nyugodni, hogy nem vagyok egyedül.
Azért azt a végére odaírnám, hogy se náci, zsidógyűlölő stb nem vagyok, ez egy puszta észrevétel, hogy ezen témájú filmekből mindig siker és pénz van...
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2015.05.25. 10:44:31 -
ManoNegra #19 A délvidéki eseményeket nem kitüntetés, hanem felelősségre vonás követte magyar részről. Szóval hazudik a gyerek, hacsak nem rác a nagyapja, és a vérbosszúban való részvételéért tüntették ki...
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.05.25. 10:24:21 -
GPx8 #18 Szép család... :P -
ManoNegra #16 Ilyeneket bárki mesélhet, de egy olyan arctól, akinek izraeli zászló volt a logója, míg le nem vetették vele, nem nagyon hiszem el. -
sempronius18 #15 Tudod az első hozzászólásoddal igazad van.
A 2.-al viszont azért lőttél mellé, mert a Délvidéki eseményeknek 1918-20 között megvolt az előzménye, majd 44-45-ben pedig a következménye ahol 10-szeresen adták vissza a Rácok az akkor történtetek és nem a "bátor" nagyapádat koncolták fel hanem ott elő magyarok 10 ezreit akiknek az volt az egyetlen bűne, hogy magyarok voltak. Őróluk meg nem emlékszik meg senki művészfilmekben. -
Angelus1991ster #14 Magyarságnak , a magyar történelemről szóló filmet akarsz napjainkban?
Van valószínűleg egy parancs miszerint nem ajánlatos ilyen témájú filmeket, sorozatokat és játékokat készíteni. Mert nincs állami támogatás, csak akkor ha az elkészített dolog eléggé nem lesz hitvány. Honfoglalás, Sacra korona stb.
1942-45-ös népirtó időszakot is fel kell dolgozni, csak az a gond, hogy undorító módon teszik. Mint ha egy bánya lenne ezen téma. Tragédiákból csinálnak pénzt.
Extras-ban mondta Kate Winslet: ha Oscar-díjat akarsz , vagy fogyatékos vagy holokauszt témájú filmekben kell szerepelned és akkor tuti az oscar-díj. -
#13 A gond ott kezdődik, hogy ezek a "kellenek az emlékeztetők" mondócskák csak addig működnek, amíg pl. valaki nem kezdi el feszegetni az ÁVO, majd a későbbi ÁVH tevékenységét és vezetőik származását.
Mert onnantól már megint nincs észérv, csak nácizás és antiszemitázás.
-
#12 Nagyapám is kint volt a megszálló csapatokkal ukrajnában.
Komplett falu lakosságát beterelték az iskolába a századával, aztán rájuk gyújtották.
A századosuk közben jó étvággyal falatozott miközben végig halgatta a borzalmas sikolyokat. Még 40 év mulva is felriadt a nagyapám a rémálmokbol.
Pusztán azért történt mindez mert a partizánok erőszakkal kifosztották a falut, senki nem akart nekik önként segiteni de ez nem érdekelte a magyar mrgszálló hatóságokat.
A másik nagyapám részt vettt az ujvédéki mészárlásokban, még kitüntetést is kapott érte. Volt hogy még félig élve lökték a szerbeket,kommunistákat a jég alá.
Szóval igenis, nem szabad elbagatelizálni, megunni -
#11 Vélenényem szerint pont azért kellenek ilyen témájú filmek, mivel rövidek az emberi agyak emlékezetei. Gondolok itt arra mennyire nő nálunk is az antiszemitizmus, nyíltan masíroznak az utcákon a mocskos nácik szellemi utódai, satöbbi.
Kellenek emlékeztetők mert lassan az van amit Eisenhower tábornok fogalmazott meg egykoron: ‘Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt’.” -
#10 Teljes mértékben egyetértek. -
Fernandooo #9 Miután ebben a témában már készült félmillió ilyen-olyan film, és kb. minden hétre jut egy megemlékezés erről, hozzáadva ehhez azt a tényt, hogy egyáltalán nem vagyok benne sem érdekelt sem érintett, sőt, már a könyökömön jön ki és minél inkább nyomatják, annál unalmasabb, sőt, visszatetszőbb lesz, ezt a filmet most már akkor sem nézném meg, ha fizetnének érte. Na, lehet tovább erőlködni. Továbbra is várom a magyar nép történelmével kapcsolatos, még fel nem dolgozott témák megfilmesítését és a emlékezés napokat a tatárjárásról, a török vészről, stb, de szívesen vennék II. VH-s német filmeket is. -
Szvasztika #8 Unalmas,fos film ! -
kalapos01 #6 Aki kifogást akar találni, mert együgyű (ilyenek sokan vannak a neten, biztos egyeseknek már viszket a keze és írnák a kommentet, anélkül, hogy látták volna a filmet), vagy meg akarja magyarázni valamivel a sikert, az minden film esetében találhat. Pedig, ahogy írod, a legegyszerűbb arra gondolni, hogy jó lett a film, mindenféle más magyarázat helyett. Ha majd megnézzük, akkor lehet, hogy másképp fogjuk gondolni.
Igen, szólhatna a témának is, de max olyan téren, hogy emberi a téma. Ha a konkrétabb témára gondolsz, akkor elég visszanézni, hogy mikor nyert ilyen cannes-i díjat világháborús, vagy munkatáboros film. Biztos, hogy egy csomót csinálnak, de a többség be sem jut a versenymezőnyben. Ha pedig bejut, akkor mostanság nem nagyon nyert. (Elég arra gondolni, hogy az elmúlt pár évben volt pár hasonló témájú magyar film, ami elismert volt, és mégsem került ilyen pozícióba.) -
Archenemy #4 Egyrészt örülök a magyar sikernek és gratulálok a csapatnak, másrészt ahogy mások, is én is úgy érzem, hogy a díj a témának is szólt. Ettől persze valószínűleg még egy igen kiváló film lehet.