57
-
VolJin #17 Az élelmiszer nem részvényekből varázslódik. A gazdag országok így nem képesek etetni az egész világot, mert nem pénzügyi kérdés. Meg kell művelni a termőföldeket. Ehhez viszont politikai stabilitás is kell. Ez pedig az adott országok felelőssége. Úgyhogy magasról leszarom, hogy évtizedek óta képtelenek megoldani a problémáikat, amit saját maguknak köszönhetnek. -
ugh #16 Ezmind gyonyoru csak aton gondolkodj el mert lovoldoznek egymasra?
Na ugye, hogy igaza van. -
ostoros #15 "amíg lesz aki pénzt ad a kéregetőknek, addig ember is lesz aki a markát tartja!
A segély olyan mint a drog: függőséget hoz létre. Minél nagyobb hányadot tesz ki a megélhetésedből a segély, annál inkább függsz tőle!
Akár az Afrikai segélyezést is nézhetnénk. Technológiát kapnak, oktatást és könyvtárakat? Nem. Élelmet kapnak. Ami nem segíti egy saját gazdaság létrehozását.
Az éhezőnek nem halat kell adni, hanem horgászbotot!"
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.05.16. 13:45:35 -
Blas109 #14 Kicsit le vagy maradva szerintem. Jó pár évtizede nehézkes "régiókról" beszélni egy ilyen globalizált világban. Amergin idézete igaz, ha a fejlett országok akarnák, megszüntethetnék az éhezést Afrikában. Vagy inkább ha az egész világ akarná. Viszont amíg nyugaton az megy, hogy kinek nagyobb a farka meg a jachtja, a világ másik felén meg hogy kinek erősebb a képzeletbeli istenkéje meg zsarnokság stb. addig l*fasz nem lesz sehol, nem hogy az éhezés megszüntetése.
Témához meg: hajrá Nasa, baszassátok...még mindig több értelme van egy mars utazásnak mint háborúra elbaszni a pénzt... -
VolJin #13 Szerintem az hatékonybb megoldás, ha nem csinálunk semmit, és nem hat meg senkit az éhezésük. Rá kell ezt hagyni a terészetre jellemző megoldásra, hogy egy régió populációját az elérhető élelem szabályozza... -
VolJin #12 Éhezés nem auért van, mert elveszi(k) valaki(k) az éhező régióktól, hanem azért, mert az éhező régiók nem termelik meg maguknak. Szép hangzatos szöveg, amit írtál, csak nem igaz. Példa erre Afrika. Nem az a helyzet, hogy ott megtermelik az élelmet, de a nyugat megeszi, hanem az, hogy össze-vissza lövöldöznek egymásra, ahelyett, hogy megművelnék a földet. És erre nem az a megoldás, hogy akkor nekünk etetni kell őket, mert ők szegények, mi meg gaudagok vagyunk... -
ostoros #11 A túlnépesedésre már van megoldás. Vannak vakcinák, amelyek megfelelő koncentrációsra keverve lehetővé teszik, hogy időzített legyen a fogamzásgátlás.
Pl. Beadnak egy adagot, és 10 évig nem lesz tőle gyereked. (legalábbis igen kis eséllyel)
Majd az anyag lassan kiürül,és ismét lehet. Végig lehetne járni vele Afrika falvait, és azt mondani: 35 éves korotokig nincs gyerek.
Politikai akarat kérdése.
-
ugh #10 Naz ez kurvajo.
Nem tudom honnan van, de marha talalo...
+1 -
halgatyó #9 Álmodozás, megalapozás nélkül. A legfontosabb kérdésről tapintatosan hallgatnak: milyen hajtóműfejlesztések várhatóak? -
Amergin #8 Nem azért van éhezés, mert nem tudjuk jóllakatni a szegényeket, hanem azért mert nem tudjuk jóllakatni a gazdagokat... -
#7 Az nem vitás, hogy átfordul csökkenésbe, mert máris nagy a forrongás, menekülés, terrorizmus, hajbakapnak az emberek, nem magától fog fékeződni a szaporulat.
A Föld eltartóképességét már rég túlléptük, az eltartóképesség nem azt jelenti, hogy 20 G ember tud enni néha egy marék rizsát vagy egy kis fakérget hanem azt, hogy egyensúlyban vagyunk e a környezetünkkel. Nem vagyunk.
Mindent szétszórunk, már mindent kibányásztunk, mindent elégettünk, minden állatot felzabáltunk, az összes fát, erdőt kivágtuk. A sarki jegek gyorsan megolvadnak, sok várost elnyel a tengervíz.
És az éghajlatváltozást Kryon vajon mi okozza ? Mi okozzuk.
Mi meg a Marsra akarunk menni..
Palinko, azért 6, mert ez a hat akar a fehér ember földjére pályázni. A gyengéket letapossák. -
VolJin #6 Nagyon elkavarodtál. -
VolJin #5 Ha egy függvénnyel akarjuk leírni a Marsra szállás várható időtartamát, akkor...
Marsra szállásig szükséges idő=n+24év, ahol n a 2015-től eltelt idő évben kifelyezve.
Ha 2015-ben 2039 a várható időpont, akkor az addig hátralévő idő 24 év, mivel az n értéke nulla.
2016-ban ez az időpont 2041-re fog tolódni, és akkor a hátralévő idő 25 év lesz.
2017-ben már 2043-ra teszik a jeles eseményt és az 26 évnyi időtávot jelent.
Tehát megállapítható, hogy a Marsra szállásig hátralévő idő folyamatosan növekszik, egyre távolodik tőlünk. Ugyanakkor, ha valaki ezt a matematikai modellt kivetíti a múltra, arra a téves következtetésre jutna, hogy a történelmi esemény 1991-ben már bekövetkezett, és szerintem ez lehet az alapja bizonyos összeesküvéselméleteknek. Pont ezért szükséges minden matematikai egyenlettel modellezett esemény, jelenség esetében az értelmezési tartományt előre definiálni, elkerülve ezzel a hibás következtetéseket!
Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.05.15. 15:08:35 -
Kryon #4 A Föld eltartó képességét 20 milliárdra saccolják. Még meg se fogjuk közelíteni, mielőtt a növekedés átfordul csökkenésbe. Kínában pl. hamarosan tetőzik a népesség, aztán gyorsan csökkenni fog, India is megáll 1.5 milliárd körül, aztán megfordul a tendencia.
Nagyon gyors növekedés már csak Afrikában van, máshol lassul, vagy már át is fordult csökkenésbe. Több bajunk lesz az éghajlatváltozásból, mint a népességnövekedésből. -
#3 mi 6? :D már közelebb van a 7,5 hez mint a 7 hez! 2026 ra várják a 8 milliárdot, de gondoljuk meg hogy mekkora hülyeség ez, ha 2012 ben lett meg a 7 milliárd és most 3 év múlva tartunk 7,315,023,250 nél, simán belátható, hogy 6 éven belül meglesz a 8 szóval szerintem 2021 vagy előtte szerintem, ha nem lesz óriási háború -
#2 Jó, leszállnak, de minek. Rakétával a Marsra menni öngyilkosság. Ettől még a fegyverkezésre költött pénz is hasznosabb, mert az emberiség legnagyobb problémája a túlszaporodás. Nincs hely ennyi embernek a Földön, egyetlen generáció alatt a végveszélybe sodortuk a Földet. A 7 milliárd ember (na jó, legyen 6) meg mind a fehér ember hazáját akarja belakni, mert ott jó. Még.
bocs egy kicsit elkanyarodtam, de ez egy rendkívül súlyos probléma. Ehhez képest, hogy öngyilkos lesz e a Marson néhány ember, az nem számít. -
#1 szerintem túl optimista becslés.