Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajnos nem tudok megfelelöen angolul, de van egy mod amit viszont én nem tudok letesztelni mert nekem alapból is müködik, de próbáld meg. Nézd meg ezt a modot. Furcsa, mert ez azt irja ezt a parancsot, ha jól értem régi játékosoknak ? a GameUserSettings.ini be kell beirni
Egy próbát megér.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=952579788
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 21:33:04

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Még próbáltam azt is, h csináljak új itókát rá, tegyem hűtőbe, vegyem ki, stb, de nem megyen.
Jól van beírva (bAllowUnlimitedRespecs=true), jó helyre, és természetesen azóta rengetegszer restartoltam. Egyik fórum kommentben olvastam, h régi karikkal nem megy. És sajna nincs rá admin parancs sem, h korrigáljam a bugot, a fejlesztők pedig nem fogják. 😞 Nyilván nagyon kevés embert érint ez, h még bőven flyer nerf elötti karival nyomatja.
Alapvetően leállítom amúgy a szervert, ha nem játszom vele. Nem tudom, milyen biztonsági kockázatot jelent egy futó linuxra, de amilyen a kód többi része, úgy gondolom, h programozásnál ez volt az utolsó előtti szempont.
PiszkosFred
Ujrainditottad a szervert?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Game.ini -ben, [/script/shootergame.shootergamemode]
alá irtad be ? b -vel az elején ? Szerintem kéne hogy müködjön,...
Úgy hogy megmaradjanak a cuccaid arra sajnos nincs másik ötletem. Legalábbis olyan nincs amiben biztos lennék hogy nem okoz galibát.

Be van írva, de nem működik. 😞 Neten ha utána nézel, akkor azt írják, h a régi karaktereknél, amik még azon patch elött kreálódtak, amiben bejött ez a mind wipe limit, nem működik ez az ini beállítás. 😞
Karakter reset ilyen formában nem tudok róla de van más lehetöség.
Egyik a hardcore mod.
Másik a Game.ini -be beleirod ezt.
bAllowUnlimitedRespecs=True
És annyiszor iszol mindwipet ahányszor akarsz.
cheat giveitemnum 413 1 0 0 konzolba.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 19:36:33

Á, linkelt szeró érdekelne, két külön fizikai gépen. 😊

Viszont segís már pls. Nagy admin command mágus vagy, van parancs karakter resetre? Engram, és stat pontok, mintha innék egy mind wipe tonicot.
Például ugy, ránézel a dinódra. ( mivel nincs célkereszted, igy próbáld a képernyő közepére helyezni) és y gombal ráfütyülsz.
----
Elmentem kipróbálni a fel és letöltést a szerveremen. Az lv 1510-es szintü quetzam gondolt egyet és a bozótostban megtámadott egy 351 es szintü carnotaurust. Sec perc alatt megette a quetzam 😞 És mégcsak megsem találtam a sürü bozotosban a tetemét, se a batyuját 😞
Szegény quetza speedre lett kigyúrva, mégis neki állt vagánykodni csak úgy magától.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 18:40:55

Hogy kell azt beállítani hogy egyes dínók ne menjenek neki mindennek ami megtámad valamit? Fogtam egy skorpiót, ráraktam "semlegesre", megtámadott egy raptor és jött a skorpió is harcolni...
köszönöm
Tegyünk egy próbát 😊 Csinálj valami kis épületet, tamelj egy dinót mondjuk az ragnarok pályán.Rakj valamit egy tároló dobozba.Lehetöleg ne romlandót 😊
Küld el nekem az [email protected] cimre ezeket.
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARK\ShooterGame mappából a teljes Saved mappát. Betömöritve .zip be.
És valahogy készitek majd belölle valami leirást miként sikerült átadnom saját játékomba.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 11:41:54

No igen, olyan megoldás érdekelne, amivel két otthoni szervert össze lehet hozni. Mondjuk VPN-el össze lehetne őket drótozni, és a jelenlegi arkopt_ClusterDirOverride=/home/steam/ARK/clusterdata elérést átírni úgy, h mindkét szerver tudja írni az elérési utat. De persze nagy kérdés, h a két szerver látná-e egymást?
De ezzel nem fogok pöcsölni, az fix. 😊
Ha "majd" az jó. mert jelenleg van egy apró bug és itthon is lenne most elfoglaltságom.
Az az apró kis bug, nem stimmel a kapott engram pont. Vissza bontottam majd ujra osztottam a pontjaimat. Relogin és minusz 21 pontom van.
De hamarosan javitom.

Egyik lehetne a cluster, de tudtommal sajnos egyenlőre nincs ilyen a synhostingnál. A cluster lennék én. Egyik szerverröl letöltöm a mentést, majd felmásolom a másikra és ennyi. Persze ehhez azonos pálya és azonos modok kellenek.
Azt is meglehet csinálni ha megvannak a mentés fájlok, például a bérelt szerverröl bamásolod helyi játékba. és onnan vissza is lehet tölteni.
Mi több. Egy példa. Nekem akarnál adni egy tojást. Akár bérelt akár helyi játékból a mentéseket eljuttatod nekem. Mondjuk letölthetövé teszed valami fájl megosztón vagy emailben vagy akármi... én azt betudom másolni akár a helyi akár a bérelt szerverembe. Mondjuk berakom helyi játékomba. A tojást beraktad mondjuk egy hütöbe. Egyik lehetöség, oda megyek a hütöhöz, és mint admin betudok lépni a hütöbe. Bár szerintem ehhez nem kell admin. Kiveszem a tojást. Ellenszolgáltatás fejében hupi lilára festem a házad és rózsaszinüre az összes dinódat. Majd ezt a mentésként vissza adom neked. Te ezet vissza másolod, akár a helyi akár bérelt szerveredre.
Másik lehetöség.Mondjuk nekem akarnád adni a teljes karaktered és mindent ami azon van. Épületeket, dinókat, mindent.
Én a mentésben kikeresem melyik a te profil fájlod és melyik az enyém. Ez egy szép hosszú számsor. Sima egyszerü fájl átnevezéssel megcserélem a kettöt. Ezt vissza küldöm neked. Onnantól a te karaktered az enyém és az enyém a tied. Te leszel Apofisz, tied az én sárkányom és enyém lesz az összes tamelt dinód. De azt is lehetne, te meghagyod a sajátodat és én igy birtokba veszem a tied.
Ez egy azon szerveren elég érdekes bugot okozna. Amelyikünk másodjára lépne be a szerverre az bukna mindent.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 11:18:13

Oké, majd felnézünk 😊
Publikus szerveren ilyen admin hiba nem megengedhető szerintem.

Két szervert hogyan kapcsolsz össze? Van vmi leírásod? Ez nekem csak lokálban ment, igaz nem pöcsöltem vele sokat, de praktikus lenne tudnom., van egy srác, akinek adnék a király rexeim tojásaiból, ő is otthon futtat szerót.
Van egy ajánlatom. Nézzétek meg, próbáljátok ki a szerverem hogy tetszik-e vagy nem. Ha tetszik és nektek is megfelel csinálhatunk olyant,hogy ha lejár a szerveretek megszüntetitek, és beszáltok az én szerverem fizetési dolgaiba.Bár 6 slotos csak de 2-3 max 4 embert láttam egyszerre játszani eddig. Másik lehetöség ha megbiztok bennem és megadjátok nekem a szerver elérési adatokat, leirjátok mit szeretnétek és én megcsinálom. Harmadik lehetöség ha össze állunk és egybe kapcsoljuk a két szervert.
Mivel pve nem bánthat senki, buta emberek meg mindenhol vannak de szólsz kivel van baj , egy klikk és kivan tiltva.
Gondold át. Egy próbát megér. Ezt keresd.
Evengarda/SteamPunk/PVE/Lv1000/510 - (v276.12)
37.221.209.129:27625

Biztosan emlékszel amikor adminból spawnoltattam a léghajót és nem tudtam eltüntetni. Utólag jöttem rá nem kicsit hibáztam. 😊
A szerveremen 99% uk külföldi. Hiába köszöngettem nekik, irogattam, kedveskedtem ilyen olyan meglepi ajándékokkal egy betü nem sok annyit nem irtak vissza nekem. Szóval, van az a destroymytarget parancs és van a destroystructure dolog. Valamit félre nyomhattam. Mert mikor próbálgattam a szárnyat, elsuhantam egy játékos telephelye felett és akkor vettem észre nincs épülete a dinói szabadon legelnek. Pedig emlékeztem hogy az illetönek volt háza. Eltelt 2-3 nap úgy senki egy árva szót nem szólt hogy valami hiányzik neki. Ami a szerencse a dologban hogy éppen pont elötte való nap, gondolva új év, első nap, hát lementettem a gépemre a teljes mentést. Nem kis idöbe telt kinyomozni mikor tünt el, és vissza állitani a lehetö legfrisebb idöpont szerint,de végül sikerült. és azt is sikerült kideritenem mikor és hogyan tüntettem el. Szokásom, ... ezek szerint rossz szokás.. hogy a konzol megjegyzi amiket beirok, és ha lehet kerülöm a körmölést ezért kurzol gombokkal fel le mozgok és csak enter azon a szövegen ami kell. Hát volt egy szerverupdate vagy valami más okból de laggolt a játék és azt gondoltam nem müködik a parancs nem tünik el a hajó mert rosszat irtam be és ez a destroystructure parancsot helytelenül irtam be, ezért mindenkinek eltünt az összes épitménye. Tudom kellemetlen ha birkázik az admin,de ez is olyan amiből tanulok.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 10:10:08

Alapvetően ha vki csinál saját szerót a windowsos free ark server managerrel, akkor még ez a web oldal sem kell, mert minden le van programozva, még az állatok helyettesítése is. Lent linkeltem a magyar nyelvű videót róla. Ha vki erre képtelen, akkor az olyan szinten nem ért hozzá, h bele se kezdjen, mert van egy szint, ami alatt nem várható el sztem a másiktól, h segítsen. Már tényleg bocsi. Nézzen vmi unofficial PVE szerót, és menjenek fel játszani szerintem.
Azért bérelek szervert mert csak ketten akarunk játszani, nem akarunk "hívatlan" vendégeket a házunknál hogy porig rombolják. A PvP nem a mi területünk. Hiába mennénk PvE szerverekre, majomivadék játékosok mindenhol vannak.
A különböző parancsos kódolásos nem tom mihez egyáltalán nem értek, örülök hogy be tudom kapcsolni a gépet, még a windows-ot se tudom újrarakni, a számítógép és én két külön világ vagyunk. Bár így belegondolva nem éri meg a fáradtság azért csak hogy legyen célkereszt és hogy esetleg minden képesség ki legyen fejlesztve... 😄

Na hát az angol nyelvtudás meg = -127....
12 évig tanultam de meg se tudok rajta szólalni.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2018.01.04. 09:48:57
Nem kicsi korlátai vannak az angol ismeretemnek, igy ez a weboldal nekem is érthetetlen 😊 Gugli ide vagy oda akkor se értek ott mindent 😊
De helyette beirom a gugliba amit keresek, addig keresgélek amig nem találom meg ami nekem kell. Igaz van hogy nem azt találom ami nekem kell de ez megesik 😊

Webes beállító felület mindíg butább lesz, mint az, ha vki közvetlen beírja az ini fájlba a megfelelő beállításokat. Már linkeltem neki a szerver beállításról a változókat, gondolom bele sem nézett. De megint belinkelem: itt van a hivatalos szerver beállításról minden, magyarázattal együtt. Többiben google tud segíteni.
Jani.
Ne vedd rossz néven amit irok, de miért is bérelsz szervert ? Ennyire nem lehetsz .... nem hozzá értő ezekhez. Részletesen leirtam mit hogyan. Megsem próbálod. Vedd a fáradtságot és szánj rá egy kis idöt hogy legalább az alap dolgokat megtanuld.
Ezt ma már egy ovódás is megtudná csinálni. Felajánlhatnám hogy megcsinálom helyetted,de nem teszem. Vagy ha ez neked igy megfelel akkor miért kérdezel ?

És még valami. Vannak akik ellenezik a különféle modokat, mert ugy gondolják hogy jobb ha csak tisztán az alap játékkal játszanak.
Én viszont ezzel vagyok hasonlóan. Nem akarok senkit megbántani ne értsétek félre. A felhasználóbarát webadmin számomra olyan mint az okos telefon. Nem kell érteni mélyebben a beállitásokhoz mert csak ide kattintassz, oda kattintassz, megcsinálja helyetted a support...és ez által a felhasználó nem fog érteni semmit az egészből. Ezért én bár kényelmetlenebb, sok macerával jár, mint újdonság sok dolgot magamnak kell felfedezni, kitapasztalni megtanulni...de egy idö után ez ad némi olyan ismeretet amikkel nem rendelkeznek a felhasználó barát felhasználók. Én jobban szeretek megérteni mindent amit csinálok. Ez nem mindig sikerül elsöre és sokszor kellemetlen élmény ér de ez által tanulok. Jó példa erre a lentebbi videóm. Shigoislandon alap esetben nincs vitorlázó ruha mert az az aberration része. Most még csak adminból tudok adni magamnak szárnyat de ráfogok jönni hogyan rakjam be ugy hogy a szerveremen mindenki elérhesse.
Ilyen sincsen a felhasználóbarát webadminban 😊

Ennyi idő alatt egyik videóba sem nézhettél bele. 😊
Na jó ez nekem kínai...
A nitrado szervereit nagyon nyomatják, és elég jó beállító felülete van. Ez egy magyar srác videója g-portal szerverről. De az ember megcsinálhatja magának is ark server managerrel, szintén egy magyar srác videója. Még fizetni sem kell érte, házon belül futhat.
Vannak felhasználó barátabb szerver bérlési oldalak,de én jobb szeretem ha magyarnak fizetek és magyar a support magyar a weboldal.
A pinget tekintve is jobb mint a külföldi. Sajnos nálam sokat számit ez is.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.04. 09:23:07

Ha a webadminban beállitottad az ftp jelszavad, például a filezillával felcsatlakozol a szerverre.
/game/arkse_27625/ShooterGame/Saved/Config/LinuxServer

az arkse_27625 nálad valoszinüleg más számok vannak.
Ha kész az átirt fájl, a szerveren lévöt töröld, és úgy másold fel a tiedet.

Nem kell letöltened, ott van a gépeden, gúgli segít. Ha pedig a szolgáltató szerverén nem találod, és fizetsz a szolgáltatásért, akkor hívd fel őket, esetleg gúgli megint csak segít. Ha IT analfabéta vagy, és végképp nem boldogulsz, akkor fizess meg vkit, h csinálja meg a beállításaidat.
Ez ugyanolyan, mint a víz szerelés, ott sem egyértelmű, h az ember megcsinálja magának otthon, hanem kifizeti az ember a munkát.
Esetleg bérelj olyan vkitől játék szervert, aki felhasználó barátabb felületet csinál.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.01.04. 09:08:04
Hát én ezt tegnap óta keresem, de nem találom a GameUserSetting.ini helyét hogy honnan kell letölteni....
Tab-bal lehozod a konzolt, és beírod, h gamma 1. Default 2 amúgy.
a játékban hol állítom a gammát?
Köd. Vedd le a gammát 1-re. Van elvileg vmi fog remover mod, leteszel egy kütyüt, ami a hatósugarában megszűnteti a ködöt.
Aha. De ha belegondolsz, nem egy összeg. Ugye eleve reálisan nézve kell hozzá 4 ember, az máris csak 500 dodó. Számold ki, h mennyi idő rákészülni, és rájösz, h jobban jársz azzal is, ha elmész mekibe kisegítő munkára. Mögé tennének egy nullát, már meglenne.
másnál is van az a hiba (vagy nem tudom mire véljem) egy idő múlva mintha köd lenne.ki fehéredik szinte minden.alig lehet látni.mi lehet ez?
Jól értem a lila üzenetet,hogy aki elsőként legyőzi az alfa bosst hivatalos szerveren az nyer(het ?) 2000 USD ?

PiszkosFred
Szerverek kozotti transzfer, boss idezes, stb. es - ami a te esedben jol johet addig, amig nem ismered Islandot ugy, mint a tenyeredet - haromszogelessel eleinte be tudod loni, merre is lehetsz a terkepen, a tajekozodasban terkep hasznalattal egyutt sokat segit. Aztan persze mar ket fucsomobol tudni fogod, hogy hol vagy...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ezek a nagy lebegő obeliszkek amúgy micsodák?
Caliph
az s+ mod turreteinél be lehet állítani milyen dínóra lőjön,még szintre is
Én pl tranq turretet használok sárkány tej szerzésre,csak a 3 féle sárkányra lő,helyesen beállítva
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.01.03. 21:21:00

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ja, az idegesítő bug. De már csinálják a következő dlc-t. 😊
Köszönöm
Én egy mélytengeri barlangba mentem be miközben fent köd volt. Ott is köd volt 😊

Nincs, lő az mindenre.

Tetőn nálam csak akkor esik be, ha nyitott hatchframe van felettem. Ahogy arrébb megyek, már nem esik. Barlangban ma viszont esett. 😊
Mert ezt kéne bemásolnod a GameUserSettings.ini be vagy átirnod ha már benne van.
ShowMapPlayerLocation=true
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.01.03. 20:45:35

Az automata gépágyúról azt kell tudni, pvp módban müködik helyesen. Én hiába állitottam be bármit pve módban, lött mindenre ami mozgott, kivéve a tamelt lényeimet. Azokat nem bántotta,de azon kivül tök mindegy mire állitottam be, lelött mindent. Bár,hogy egész pontos legyek, playerre nem tudom tüzelt-e mert nem szólt senki hogy rálöttem volna de ha dinokkal szemben nem csinálta amit beállitottam valoszinünek tartom playerre is tüzelt volna. De pvp modnál nem volt vele semmi gond.

Na igen, a helyzet is hiányzik...
Sziasztok!
Az automata gépágyúnál van olyan lehetőségi beállítás,hogy a "VAD AGRESSZÍV DINOKAT"lője csak le?Például a pteranodont ne lője le mert nem bántja az állataimat,mint pl:Ichthyornis. Nekem még gyártva nincs azért kérdezem,mert feleslegesen akkor nem fejlesztem ki,mondjuk van tervrajzom,belőle,de a modernebb gépágyúból nincs tervrajzom.
A másik megcsináltam egy kisebb bázist tetőnek csak mennyezetet használok,de duplán,és mégis beesik az eső,de szinte minden bázisomon ez mitől van?Tető van a fejem felett mármint mennyezet,és beesik az eső.
Wandering a szabad vándorlás engedélyezése.
Ha csak ketten vagytok és jelszó is van a szerveren akkor mindegy pvp vagy pve. A célkereszt és a térképen a helyzeted jelölése meg kényelmi funkció. 😊