Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Feladom. Túl gyenge a gépem, valoszinüleg kicsit sok neki az a 12 mod a szerveren mert mire belépnék a szerverre újra indul a kliensem csak ugy magától. Még pár modot felkéne raknod...

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Ja. Oszt lehet pletyka. Mindenesetre az tény, h az s+ fejlesztőjét a wildcard pénzeli, azaz kb félig hivatalos már most is. És rohadtul, nagyon durván qrva jó. Igazából ha csak 1 modot használhatnék, akkor ez lenne az.

Ja, islanden elkezdtem építeni a főhadiszállást. Ma eddig jutottam, 20x20 piramis. El is feledtem, mennyire nehéz ezen a mapon egy 20x20-as egyenes felszínt találni.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.03.04. 20:21:45
Steamom továbbra se találja. Arkon bellül már megtaláltam. Beirtam a keresendö szót, elmentem ebédelni, mire végeztem meg is találta 😊

NCC1701
Ezt mondtad,hogy lehet be építik a játékba,és hogy ez a mód jó?
mód
Rejtély hogy akkor egy csomó más ember hogy játszik a szerómon 😊
Az arkon bellüli szerver keresésben és a steam szerver keresésben sem, nem található se ilyen nevü se ilyen ip cimen szerver.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.03.04. 12:58:11

A New Life 10 fős szeró
176.57.160.21:28600
Úgy tudom, h 2.5% a mutáció esélye. És a szín egy valóban, teljesen különálló valami egy adott régióra.
Pontosabban:
Kikelés utáni vagy breedelés utáni közvetlen stat számít.
70%, hogy a jobbat örökli. Azt hiszem, 2% az esély arra, hogy mutációt kap, de ebben benne van a színmutáció, meg bármilyen statra kapott 1-2 szint.
Aha. Ha super spy glass-al ránézel az állatra, akkor láthatod az egyes tulajdonságainak a statját. Ezeket összeadva megkapod a szintjét. Tudod breedelni úgy az állataidat, h mindenből a legjobb statok öröklődjenek, csak idő kérdése. Plusz még kaphat mutációt random statra, nagyon kis eséllyel.
Ha jól értem akkor a vadon befogott szintből "adódik össze" az újszülött szint?
Mert az általad rátett pontok nem számíanak bele az újszülött szintjébe.
A sok vulcano pályás szerver közül melyik a tied, mi a neve ?

Sziasztok!

Némi segítséget kérnék.

Adott egy Rex pár (422 és 412 szintekkel), viszont az újszülöttek szintje nem megy, 360 fölé.
Mi alapján számolja a játék az arányt?

Köszönöm előre is a segítséget!
Mi is a szerver neve? *evil grin*

Sziasztok ha valakit érdekel még mindig fut a magán szeróm!
Ha valakit érdekel írjon ide. Vulcan map, tame 5 harvest 7 PVE. dupla XP
Nincs, tele építve. 3 hónapra befizetve és szándékomban áll hosszabbítani.
Kérdés esetén, szakmai tanács adást is nyújtok. 1600-ik órám felé megyek!
Poénból csupán, nekem így tetszik. De gyakran megy nonstop a szerver, és nyitott, bárki feljöhet, és bizonyos dolgok miatt pvp. Meg vad dínók ellen is természetesen. Valamint gondolkodom, h beteszem centerre az SE modot, onnantól worm is tud spawnolni kb bárhol. Sárkányokról nem is beszélve. 😊
PiszkosFred
Azt hadd kerdezzem mar meg, hogy ha te egyedul jatszol - dedikalt szerveren -, minek ennyi turret? 😊 Vagy neha csalad, cimbora, akarkit beengedsz a szerverre es ok is jatszhatnak, vagy dinok ellen veded a bazist, vagy csak esztetikai okok miatt?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ÉS ha ott vki eljut egy nagyobb vasházhoz, és kiraidelik 0-ra, az nagyon tud fájni... gondolom
Nálam 4x-es szorzó minden, kivéve a breedelés, ami 50x. Az alacsony szorzóval az a gond, h csákány szimulátor lesz a játékból. Officialt nem bírnám plö.
Fura dolog ez a exp szorzó. 10x-es szorzóval játszani..... Lehet túl öreg vagyok vagy nem tudom,de elnem tudom képzelni mi abban a jó.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mitöbb. Mikor a szerverem konfigján töprengtem, sokat filoztam a szorzókon. Egyik gondolatom az volt ha túl alacsony, azért nem fog tetszeni senkinek, a másik gondaltom meg az ellenkezöje, ha túl magas akkor meg azért. Végül a saját izlésemhez igazitottam és mindözze 2-3x szorzó van tevékenység függvényében. Jó ideig nem is látogatták. Mára viszont ott tartok, kevés a 6 slot, olyan is volt én nem tudtam belépni mert fullon volt. Accountokat meg már megszámolni se tudom. magyar,orosz, török, bolgár, meg ki tudja még honnan, és bejön nekik, tetszik a konfigom.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.03.01. 19:27:57

Ez már nagyon régi! De alapvetően működik, persze.
A költséget meg úgy nézd, h abban az időben a nerdparade törzsben volt kb 20 ember, és kb 10x szorzóval mentek. Azaz hidd el, nem izzadtak bele. Plusz volt egy két elmebeteg tag, aki képes volt raid elött 6 órát golyót craftolni. És most szó szerint 6 órát.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.03.01. 19:11:15
A védekezéshez egy ötlet. Mindenki maga döntse el szerinte ez mennyire müködne. Kissé költséges de első ránézésre müködne a dolog.
Szerintem nem rossz ötlet, csak kérdés megéri-e 😊

Hogy miért nem csinálják meg az épitkezéseknél ez azt nem tudom (nem rocket science, hiszen az s+ban vannak ilyen monstre falak), de pl a heavy turret az hasonló megfontolások miatt lett behozva (hogy kevesebb turretet kelljen kezelie a rendszernek).

De az is lehet hogy önmagában a falakkal nincs baj, vagy egyszerűen nem lenne akkora teljesitmény javulás hogy megérje behozni nekik. Simán el tudom képzelni, hogy egy monstre bázis S+ vagy sima falakból ugyanúgy laggol...

Pl xplantoknál is ugye kivették az animációt, mert az valóban nagyon lefogta a rendszert. Szóval biztos hogy nézegetik ezeket....

Amúgy nekem is nagyon bejönne ha pl lennének szines fal blueprintek. Nem kéne cseszkődni triplafalazással meg hasonlók.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.01. 12:39:59

Azért idióták is. Mert miért tesz le az ember rengeteg elemet? Mert muszáj, mert nincs nagyobb. Plö vault 150 slotos, s+ vault 600, máris negyed annyi vault kell. Ha upgradelhető lenne a fal hp ügyileg, akkor máris kevesebbet kellene számolni. Meg ha lenne nagy fal, ami plö s+-ban megint csak van. Hűtő 48 slotos, nem csoda, ha az ember tizesével teszi, s+ ebből is 100 slotos, és folytathatnám.
Hát igen, az Ark készitők mertek nagyot álmodni, egy nagy játéktér rengeteg objektummal, alapvetően részletes grafikával... a mai vasak még nem nőttek fel ehhez a vízióhoz sajnos.

Persze mindig lehet optimalizálni, de el kell fogadni, 400 állad, párszáz turret meg még a rengeteg épületelem is... csodák nincsenek 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.01. 09:48:16

Akkor meg ne aggódj hogy az egyik alá befut valaki 😄

Amúgy én szoktam a fal tövébe a földre is telepiteni egy egy turretet. Van valami mechanizmus, hogy a turret akadályozza a C4 ledobást egy effektive be se tudja robbantani amig a turret él. Lehalábbis láttam ilyen viselkedést, de nem teszteltem ki rendesen, csak elméleti szinten volt egy olyan ötletem hogyha falon belülre rakok turreteket akkor rá se tudja dobni a c4et a falra a jihadista, igy meg nem tudja berobbantani a falat.

De lehet csak vmi bug volt amikor néztem...

Nekem ez a gépem van. ASUS GT51CH-DE012T, Gaming PC mit Core™ i7 Prozessor, 32 GB RAM, 1 TB HDD, 512 GB SSD, GeForce™ GTX 1080, 8 GB, és bizony mérgelődöm mikor repülök vissza a sárkival és se bázisom, se állataim. Csak az erdő közepén egy tisztást látok ahol a bázisom szép lassan meg fog jelenni. 😞 Persze egy marha nagy bázisom van több mint 460 állattal. Van mit kirajzolnia a gépnek. De akkor is!
Sajnos ennyire optimalizált a játék. 😞
A dedikált szerverben nincs is vga, proci integráltját használja, de monitor sincs rajta, mert linuxot futtat, annak meg felesleges. 😊 Rájöttem megint, h jó szarul van megírva a játék, ez ellen nem lehet mit tenni.
Ark esetében hogyan van nem tudom, most a cod játékból indulok ki.
Dedicált szerver esetében nincs szükség nagy és komoly vga teljesitményre.Sőt, teljesen lebutitott a legjobb.
Pc op rendszer egyik gyengéje a helyi hálozati keresés szolgáltatás. Ez elég jól vissza szokja fogni a gépeket.
Szerintem 15 másodperc nem nagy idö.Én elinditom az arkot.Rákattintok a szerverre belépés. Kimegyek a konyhába bekapok egy szenyót, jól tele iszom magam, vissza sétálok a géphez és van hogy még rajzolja a köveket. <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.02.28. 21:04:47

Ja. Ugye zavart, h a bázisomat kb 15-20 másodperc, míg betölti a játék. Lecseréltem a szerveremben a g1610-es celeront egy e3-1230v2 procira, ami kb egy i7-3770, csak jóval nagyobb cache memóriával. Na, szerintetek változott a töltési idő? Francokat. 😊 Eleve ssd-ről futnak az ark szerók. Időközben beszéltem egy sráccal, akinek vmi nagyon komoly, új i7-es gépe van 1080 karival, 32G memóriával, azt mondja, nála is van vagy 15 másodperc egy nagy bázis betöltése. Úgyhogy ezt a részt feladom, evvan. Egyszer láttam, h 12% körülre felugrott tegnap a cpu használat, de általában 10% alatt van, ugye ez 4 mag/8 szálas proci. A dedikált ark szervert külön be kellett állíani, h 4 szálat használjon, mert csak 2 szálat használt, de ez sem segített.
Ó, ne aggódj, ha nincs 300-400 turretem a bázisom körül, akkor egyse. És ennek a 10-20%-a heavy turret. 😊
Én mindig is azt a fajta játékot szeretem amiben kell gondolkodni. Amiben érvényesül a logika, leleményesség és nem csak ész nélkül kattingatós a dolog. Engem ezért is köt le a szerver konfig dolog. A játékban pedig a csapdák, a leleményes épületek, a taktikázás.
Talán furán hangzik, de a fák és bokrok sürüjében való bújkálásnak is megvan a maga filingje amit élvezni lehet 😊
Tamelésnél, mikor sikerül puszta kézzel kiütni mondjuk egy dilot aztán ott ülni mellette és figyelni nehogy másik dinó letámadjon,....
Én nagyon sokáig örizgettem az első tamelésü dilomat ami kemény lv 27 es szintü volt 😊 Igazi élmény.

Sziasztok ha valakit érdekel még mindig fut a magán szeróm!
Ha valakit érdekel írjon ide. Vulcan map, tame 5 harvest 7 PVE. dupla XP
Nincs, tele építve. 3 hónapra befizetve és szándékomban áll hosszabbítani.
Kérdés esetén, szakmai tanács adást is nyújtok. 1600-ik órám felé megyek!
Utoljára szerkesztette: Stief, 2018.02.28. 15:27:35
Az eleje a legjobb a játéknak szerintem. Ott megvan a túlélő érzés, a közelharc a dilókkal, a stressz illetve a fejlődés élménye.

Hatalmas ugrás amikor sikerül összeguberálni annyi fémet a kőcsákánnyal hogy meglegyen az első VASCSÁKÁNY, és hirtelen az ember tudni kezd fémet kitermelni.
Folyamatosan bújkálni a nagyobb ragadozók elöl, levadászni a kisebbeket dárdáva...

Aztán amikor már van ij+nyil... az vmi szuper szintlépés feeling.

Aztán az első állat (stegó/trike) amit heroikus küzdelemben sikerül kialtatni - amivel a bogyó/fiber szedés végre nem küszködés....

Aztán a nagyvad, a rex befogás (én aberrationon éppen egy spinóra gyúrok, készül a befogó ketrec a part mentén 😄 )

Szóval itt minden napra jut valami sikerélmény.. később csap át a játék brutális grindelésbe, az eleje a legjobb.

Én nemrég 2x kezdtem újra a szerveren, a survival élmény miatt.

Igazad van, de miért 1 turretben+catwalkban gondolkozol? Tudod, felraksz 10 turretet, 1től védve van de a másik 9től nem 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.28. 09:13:07

Ma beleástuk magunkat egy kicsit a Hydra szerver mindennapjaiba...Az első órában leírni nem lehet hányszor faltak fel 😊
Csak keresgéltem, mentem, de mindenhol egy kunyhó, vagy valami, na mondom én nem telepedek senki nyakába, lesz elég bajom anélkül is.
Aztán addig-addig mentem, míg végül csak egy olyan dombon tettem le magunkat, ahonnan pár lépésnyire egy másik játékos. Nem törzs, csak egy személy elvileg. Addig "csákányszimulátoroztam", amíg a kőház össze nem jött. Remélem nem lesz kedve senkinek szétkapni. Sok mindent még úgysem tudna vinni. Van 4 állatunk is, alacsony szintűek, de itt elején még sokat segítenek ők is. Trike, Stego, 2 Dilopho...
Ha a család és isten is úgy akarja holnap szerzek szárnyasokat., aztán mehet a fémfinomítás stb...
Úgyis meglesz az a rex... 😊
Ha véletlen kivágsz egy fát, és vissza akarod növeszteni, de a foundationod blokkolja, akkor re-fertilizerrel pikkpakk vissza tudod növeszteni.
Caliph
na pont ez a bajom,esténként pár óra meg hétvégén kicsit több ha nincs más program(élőszereplős 😄 ) most úgy érzem nehezen viselném,de hát nem tudhatom amíg nem próbáltam,építgetni szeretek,max gyakorlom a rejtett építkezést,bokorba stb,meg a terepfestést 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Az az egyetlen hasznos, ha éjjel-nappal online vagy, az sokakat meg tud akasztani. 😊
Caliph
igen hát meglátjuk hogy bírom majd idegekkel 😄 tutaj jó dolog lenne,de a rohadt bálna miatt kb már annak is annyi 😄 Én inkább építgetni szerettem,de most megtanulok raid ellen is védekezni 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Catwalk-al az a baj, h mikor beszalad alá, akkor ott már nem lő. A giant hecsifrémen levő be tud forogni. Plusz ugye én tennék a földre is, plusz kerítéssel körbevenném az egészet jó 2-3 alap távolságban, h ne tudjon a paraszt berohanni a falhoz.
De ha mindez megvan, akkor műr nagy a bázis, és jönnek a stegókkal, mert amit ennyire őriznek, ott tuti van vmi. És ha akarnak, úgyis bemennek sajna...
Az első raid után fog kiderülni hogy neked való e.

Emlékszem, 300 óra singleplayer után felmrészkedtem a hydra szerverre (ahol azóta is vagyok). PVP mert hát PVE az megvolt otthon.

2 hétig éltem egy hajón, ahogy tanultam a youtube tutorialokból, lopakodva, esténként mindig máshol kiloggolva, rejtekhelyek mindenfelé, viz alatt ládák a növényzetben stb.
(utóbb mesélték a veterán playerek hogy vicces volt.. mindig tudták hol vagyok, azt csak én hittem hogy de nagyon elbújtam).
Törögettem be ahova lehetett, alakult a dolog. (max kőházba turret nélkül, mert hát nem volt rakétám meg ilyenek, elszaladtam ha rám támadott egy házörző raptor)

A 2. hét végén sikerült betamelni 2 quetzet. Fú, örültem mint majom a farkának, a quetz ugye egyminőségi változás a játékban. Egész nap azt tervezgettem este mekkora királyság lesz a quettzel farmolni....

Beloggoltam...

You are dead.....

Mondom sebaj, tutaj, biztos bebuggoltam a tutaj alá, volt már rá példa.

Na akkor spawnoljunk a tutajra....

Nincs ágy. Nincs tutaj....

Tribelogot nézem... Lightning wyvernnel MINDENT leöltek Tutajt elsüllyesztették, álltam egy szál f*szban a tengerparton, 2 hét munkája oda...

Kiloggoltam... depresszió... megnéztem egy filmet....

Aztán mondtam: ha most nem loggolok vissza, soha többet nem fogok az Arkkal játszani, pedig tetszik. Beloggoltam és elkezdtem építeni az első tutajomat... 😄

(kicsit olyan mint amikor balesetezik vki kocsival - minél előbb újra volán mögé kell ülni, mert ha nem teszi, nahyon nehezen fog megint vezetni)

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.27. 14:34:12

Catwalk-ot szoktak kilógatni a falból, és arra lerakni (sakktáblaszerűen, tehát nem úgy hogy a catwalkok egymás alatt vannak), illetve a másik menőség az a giant trapdoor frame kilógatása a sarkokon, és azokon végigegyensúlyozva lerakni.

itt egy videó

Caliph
na mint pvesnek lehet kedvet adtál hogy csatlakozzak én is egy pvpszeróhoz,sztem hétvégén meg is ejtem,ragnarok jó is lesz 😊 aztán ha nem jön be igy jártam 😄

Azért pár videót megnéznék arról, hogyan is érdemes turreteket lerakni, mert simán tudnak olyan hülyeséget csinálni, h sima flak cuccban a fal tövébe lehet rohanni, esetleg 1 sörrel, és ott már nem lövi a hülyén rakott turret a tetőről...
Próbáltam én is, de két hétig volt "fun" számomra. Meg a youtuberek tanácsainak egy jó része igen haszontalan 😄

Titokban reménykedtem hogy Aberrationra jöttök 😄

Arra számitsatok hogy meg van az esélye hogy betörnek hozzátok, és sanszosan nem a nagyok (az "alfa" törzsek) akiknek minden megvan, hanem a a kicsik/kezdők, akiknek ugye érték az az 1 darab fémcsákány vagy netalántán némi nyersanyag. Meg hát ugye a szever publikus, nincs előszűrés hogy csak abékés emberekjöhetnek, frusztrált kisiskolások / kiégett öreg managerek is játszanak 😄

Pár javaslat:

1. A házatokba rakjatok pár kisebb állatot (mondjuk dodó) agresszivra. Minél alacsonyabb szintű / gyengébb, annál jobb. Nem az a dolga hogy megvédjen bármit is, hanem hogyha betör valaki, akkor rátámadjon és az illető megölje.
Amikor viszont megöli, a neve bekerül a törzs logba, igy megtudod kivel kell majd elbeszélgetned / leszámolnod (vérmérséklettől függően)
Ha nem öl meg állatot (hanem csak robbant hogy betörjön), a neve rejtve marad, itt a hydrán szeretnek az emberek igy betörni.
(a tanács eleje az lett volna, hogy még ha egyedül is játszol legyél törzsben, a tribe log miatt, de ez nyilván nálad meglesz mert ketten vagytok)

2. Legyél minél aktivabb a globális chaten. Köszönj be, beszélgess, esetleg ha valakinek kell segitség ugorj be hozzá, meg úgy általában lássák a neved. El ne köszönj, hogy ne tudják mikor nem vagy online 😊
A hivatalos PVP szervereken ezt öngyilkosságnak tartják (mert ott bújkálni szokás), itt viszont minél többen ismernek, annál jobb. Mert az ismerőshöz kevésbé tör be valaki... 😊

3. Az első dolgod az Xplantok telepitése legyen, amint megvan a szükséges tudás, gyárts le pár tucatot és telepitsd a háztetőre (jó rálátása legyen mindenre, high range és tamed állat illetve player a célpont).
Hasonlóképpen, amint lehet, pár turret is menjen a tetőre. Már 4-5 darab is sokat számit a wannabe tolvajok ellen - SOKKAL többet számít az hogy aktiv védelmed van (xplant illetve turret) mint az hogy vasból legyen a házad.

4. Amint lehet épits vaultot és PINKÓDOLVA tedd le. Megint csak fontosabb mint az hogy vasházad legyen, kőházba is remek szolgálatot tesz.

5. Állataid úgy rakd hogy 1 relative sok HPs passzívon (ő a horgony), a többi neutralon követi a horgonyt. Ugyan sokat nem ér, de jobb mintha minden passzivon van, és nehezebb őket elhúzni a bázisról. A pssziv állatot használhatod vaultként is (azaz az értékesebb dolgokat artsd abban amig nincs páncélszekrény, pl fémfelszerelést, értékesebb nyersanyagokat, mert ha olyan betörő jön aki nem akar ölni onnan nem vszi el a cuccot.

6. Akármi is történik, ne hőbörögj/balhézz a chaten. Főleg ne kérdezgesd hogy ki/miért törtek be hozzátok, nincs értelme. Két okból bannolnak vkit: ha hőbörög a chaten vagy ha csal 😊

7. Az ARk beállitásokban kapcsold be hogy a chatben mutassa a játékosok steam nevét, illetve azt hogy irja ki amikor beloggol valaki a szerverre. Jó ezeket tudni 😄

A végére pedig küldök egy privátot 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.27. 12:13:48

Szia!

A 2es verzió legszimpatikusabb, fel is mentem a hydra szerverre, de az island map-ra. Megnézzük mire megyünk, remélem a magyarok kevésbé vérszomjasak a kezdőkkel szemben...
Benne van a pakliban, hogy pofozógép leszek itt is, de a remény hal meg utoljára.
A PVE kicsit olyan, mint tenisz meccs előtt szerválgatni. Az is jó, de az még nem tenisz... 😊
Officialon egy rakat youtubos srác kezd úgy, h most aztán solo pvp, de jobb esetben csatlakozik egy nagyobb törzshöz, pechesebb esetben állandóan beraidelik, és közben persze hangoztatja, h őt ez nem zavarja, és még hetek után is van egy 2x2-es eldugott bázisa. És közben persze napi 4 óra játékból 3 a farmolás. Ez ilyen csákány-szimulátor játék neki.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.02.26. 12:51:33