Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Ja, islanden elkezdtem építeni a főhadiszállást. Ma eddig jutottam, 20x20 piramis. El is feledtem, mennyire nehéz ezen a mapon egy 20x20-as egyenes felszínt találni.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.03.04. 20:21:45
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.03.04. 12:58:11
176.57.160.21:28600
Kikelés utáni vagy breedelés utáni közvetlen stat számít.
70%, hogy a jobbat örökli. Azt hiszem, 2% az esély arra, hogy mutációt kap, de ebben benne van a színmutáció, meg bármilyen statra kapott 1-2 szint.
Némi segítséget kérnék.
Adott egy Rex pár (422 és 412 szintekkel), viszont az újszülöttek szintje nem megy, 360 fölé.
Mi alapján számolja a játék az arányt?
Köszönöm előre is a segítséget!
Ha valakit érdekel írjon ide. Vulcan map, tame 5 harvest 7 PVE. dupla XP
Nincs, tele építve. 3 hónapra befizetve és szándékomban áll hosszabbítani.
Kérdés esetén, szakmai tanács adást is nyújtok. 1600-ik órám felé megyek!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.03.01. 19:27:57
A költséget meg úgy nézd, h abban az időben a nerdparade törzsben volt kb 20 ember, és kb 10x szorzóval mentek. Azaz hidd el, nem izzadtak bele. Plusz volt egy két elmebeteg tag, aki képes volt raid elött 6 órát golyót craftolni. És most szó szerint 6 órát.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.03.01. 19:11:15
Szerintem nem rossz ötlet, csak kérdés megéri-e 😊
De az is lehet hogy önmagában a falakkal nincs baj, vagy egyszerűen nem lenne akkora teljesitmény javulás hogy megérje behozni nekik. Simán el tudom képzelni, hogy egy monstre bázis S+ vagy sima falakból ugyanúgy laggol...
Pl xplantoknál is ugye kivették az animációt, mert az valóban nagyon lefogta a rendszert. Szóval biztos hogy nézegetik ezeket....
Amúgy nekem is nagyon bejönne ha pl lennének szines fal blueprintek. Nem kéne cseszkődni triplafalazással meg hasonlók.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.01. 12:39:59
Persze mindig lehet optimalizálni, de el kell fogadni, 400 állad, párszáz turret meg még a rengeteg épületelem is... csodák nincsenek 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.01. 09:48:16
Amúgy én szoktam a fal tövébe a földre is telepiteni egy egy turretet. Van valami mechanizmus, hogy a turret akadályozza a C4 ledobást egy effektive be se tudja robbantani amig a turret él. Lehalábbis láttam ilyen viselkedést, de nem teszteltem ki rendesen, csak elméleti szinten volt egy olyan ötletem hogyha falon belülre rakok turreteket akkor rá se tudja dobni a c4et a falra a jihadista, igy meg nem tudja berobbantani a falat.
De lehet csak vmi bug volt amikor néztem...
Sajnos ennyire optimalizált a játék. 😞
Dedicált szerver esetében nincs szükség nagy és komoly vga teljesitményre.Sőt, teljesen lebutitott a legjobb.
Pc op rendszer egyik gyengéje a helyi hálozati keresés szolgáltatás. Ez elég jól vissza szokja fogni a gépeket.
Szerintem 15 másodperc nem nagy idö.Én elinditom az arkot.Rákattintok a szerverre belépés. Kimegyek a konyhába bekapok egy szenyót, jól tele iszom magam, vissza sétálok a géphez és van hogy még rajzolja a köveket. <#rolleyes>#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.02.28. 21:04:47
Talán furán hangzik, de a fák és bokrok sürüjében való bújkálásnak is megvan a maga filingje amit élvezni lehet 😊
Tamelésnél, mikor sikerül puszta kézzel kiütni mondjuk egy dilot aztán ott ülni mellette és figyelni nehogy másik dinó letámadjon,....
Én nagyon sokáig örizgettem az első tamelésü dilomat ami kemény lv 27 es szintü volt 😊 Igazi élmény.
Ha valakit érdekel írjon ide. Vulcan map, tame 5 harvest 7 PVE. dupla XP
Nincs, tele építve. 3 hónapra befizetve és szándékomban áll hosszabbítani.
Kérdés esetén, szakmai tanács adást is nyújtok. 1600-ik órám felé megyek!
Utoljára szerkesztette: Stief, 2018.02.28. 15:27:35
Hatalmas ugrás amikor sikerül összeguberálni annyi fémet a kőcsákánnyal hogy meglegyen az első VASCSÁKÁNY, és hirtelen az ember tudni kezd fémet kitermelni.
Folyamatosan bújkálni a nagyobb ragadozók elöl, levadászni a kisebbeket dárdáva...
Aztán amikor már van ij+nyil... az vmi szuper szintlépés feeling.
Aztán az első állat (stegó/trike) amit heroikus küzdelemben sikerül kialtatni - amivel a bogyó/fiber szedés végre nem küszködés....
Aztán a nagyvad, a rex befogás (én aberrationon éppen egy spinóra gyúrok, készül a befogó ketrec a part mentén 😄 )
Szóval itt minden napra jut valami sikerélmény.. később csap át a játék brutális grindelésbe, az eleje a legjobb.
Én nemrég 2x kezdtem újra a szerveren, a survival élmény miatt.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.28. 09:13:07
Csak keresgéltem, mentem, de mindenhol egy kunyhó, vagy valami, na mondom én nem telepedek senki nyakába, lesz elég bajom anélkül is.
Aztán addig-addig mentem, míg végül csak egy olyan dombon tettem le magunkat, ahonnan pár lépésnyire egy másik játékos. Nem törzs, csak egy személy elvileg. Addig "csákányszimulátoroztam", amíg a kőház össze nem jött. Remélem nem lesz kedve senkinek szétkapni. Sok mindent még úgysem tudna vinni. Van 4 állatunk is, alacsony szintűek, de itt elején még sokat segítenek ők is. Trike, Stego, 2 Dilopho...
Ha a család és isten is úgy akarja holnap szerzek szárnyasokat., aztán mehet a fémfinomítás stb...
Úgyis meglesz az a rex... 😊
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
De ha mindez megvan, akkor műr nagy a bázis, és jönnek a stegókkal, mert amit ennyire őriznek, ott tuti van vmi. És ha akarnak, úgyis bemennek sajna...
Emlékszem, 300 óra singleplayer után felmrészkedtem a hydra szerverre (ahol azóta is vagyok). PVP mert hát PVE az megvolt otthon.
2 hétig éltem egy hajón, ahogy tanultam a youtube tutorialokból, lopakodva, esténként mindig máshol kiloggolva, rejtekhelyek mindenfelé, viz alatt ládák a növényzetben stb.
(utóbb mesélték a veterán playerek hogy vicces volt.. mindig tudták hol vagyok, azt csak én hittem hogy de nagyon elbújtam).
Törögettem be ahova lehetett, alakult a dolog. (max kőházba turret nélkül, mert hát nem volt rakétám meg ilyenek, elszaladtam ha rám támadott egy házörző raptor)
A 2. hét végén sikerült betamelni 2 quetzet. Fú, örültem mint majom a farkának, a quetz ugye egyminőségi változás a játékban. Egész nap azt tervezgettem este mekkora királyság lesz a quettzel farmolni....
Beloggoltam...
You are dead.....
Mondom sebaj, tutaj, biztos bebuggoltam a tutaj alá, volt már rá példa.
Na akkor spawnoljunk a tutajra....
Nincs ágy. Nincs tutaj....
Tribelogot nézem... Lightning wyvernnel MINDENT leöltek Tutajt elsüllyesztették, álltam egy szál f*szban a tengerparton, 2 hét munkája oda...
Kiloggoltam... depresszió... megnéztem egy filmet....
Aztán mondtam: ha most nem loggolok vissza, soha többet nem fogok az Arkkal játszani, pedig tetszik. Beloggoltam és elkezdtem építeni az első tutajomat... 😄
(kicsit olyan mint amikor balesetezik vki kocsival - minél előbb újra volán mögé kell ülni, mert ha nem teszi, nahyon nehezen fog megint vezetni)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.27. 14:34:12
itt egy videó
Arra számitsatok hogy meg van az esélye hogy betörnek hozzátok, és sanszosan nem a nagyok (az "alfa" törzsek) akiknek minden megvan, hanem a a kicsik/kezdők, akiknek ugye érték az az 1 darab fémcsákány vagy netalántán némi nyersanyag. Meg hát ugye a szever publikus, nincs előszűrés hogy csak abékés emberekjöhetnek, frusztrált kisiskolások / kiégett öreg managerek is játszanak 😄
Pár javaslat:
1. A házatokba rakjatok pár kisebb állatot (mondjuk dodó) agresszivra. Minél alacsonyabb szintű / gyengébb, annál jobb. Nem az a dolga hogy megvédjen bármit is, hanem hogyha betör valaki, akkor rátámadjon és az illető megölje.
Amikor viszont megöli, a neve bekerül a törzs logba, igy megtudod kivel kell majd elbeszélgetned / leszámolnod (vérmérséklettől függően)
Ha nem öl meg állatot (hanem csak robbant hogy betörjön), a neve rejtve marad, itt a hydrán szeretnek az emberek igy betörni.
(a tanács eleje az lett volna, hogy még ha egyedül is játszol legyél törzsben, a tribe log miatt, de ez nyilván nálad meglesz mert ketten vagytok)
2. Legyél minél aktivabb a globális chaten. Köszönj be, beszélgess, esetleg ha valakinek kell segitség ugorj be hozzá, meg úgy általában lássák a neved. El ne köszönj, hogy ne tudják mikor nem vagy online 😊
A hivatalos PVP szervereken ezt öngyilkosságnak tartják (mert ott bújkálni szokás), itt viszont minél többen ismernek, annál jobb. Mert az ismerőshöz kevésbé tör be valaki... 😊
3. Az első dolgod az Xplantok telepitése legyen, amint megvan a szükséges tudás, gyárts le pár tucatot és telepitsd a háztetőre (jó rálátása legyen mindenre, high range és tamed állat illetve player a célpont).
Hasonlóképpen, amint lehet, pár turret is menjen a tetőre. Már 4-5 darab is sokat számit a wannabe tolvajok ellen - SOKKAL többet számít az hogy aktiv védelmed van (xplant illetve turret) mint az hogy vasból legyen a házad.
4. Amint lehet épits vaultot és PINKÓDOLVA tedd le. Megint csak fontosabb mint az hogy vasházad legyen, kőházba is remek szolgálatot tesz.
5. Állataid úgy rakd hogy 1 relative sok HPs passzívon (ő a horgony), a többi neutralon követi a horgonyt. Ugyan sokat nem ér, de jobb mintha minden passzivon van, és nehezebb őket elhúzni a bázisról. A pssziv állatot használhatod vaultként is (azaz az értékesebb dolgokat artsd abban amig nincs páncélszekrény, pl fémfelszerelést, értékesebb nyersanyagokat, mert ha olyan betörő jön aki nem akar ölni onnan nem vszi el a cuccot.
6. Akármi is történik, ne hőbörögj/balhézz a chaten. Főleg ne kérdezgesd hogy ki/miért törtek be hozzátok, nincs értelme. Két okból bannolnak vkit: ha hőbörög a chaten vagy ha csal 😊
7. Az ARk beállitásokban kapcsold be hogy a chatben mutassa a játékosok steam nevét, illetve azt hogy irja ki amikor beloggol valaki a szerverre. Jó ezeket tudni 😄
A végére pedig küldök egy privátot 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.27. 12:13:48
A 2es verzió legszimpatikusabb, fel is mentem a hydra szerverre, de az island map-ra. Megnézzük mire megyünk, remélem a magyarok kevésbé vérszomjasak a kezdőkkel szemben...
Benne van a pakliban, hogy pofozógép leszek itt is, de a remény hal meg utoljára.
A PVE kicsit olyan, mint tenisz meccs előtt szerválgatni. Az is jó, de az még nem tenisz... 😊
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.02.26. 12:51:33