Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Biztos jó az az s+ mód,fogom is használni.De nem sokra a kerítés az hamar ment.A móddal szerintem egy hidat csinálok meg,meg mennyezet lámpa.
Idegesít,hogy ha kivenném eltűnne,minden.
Nem bele szólni szeretnék,én pteranodonnal szedtem szét őket,egy nap vagy 15 db-ot van hozzá táp amivel meg lehet könnyen szelídíteni.Én bele raktam 200 db ritka virágot olyan régóta elvannak vele,és a mamuttal szedem a virágot.
Viszont a tököm fog méhekkel szórakozni, meg rare flower kell nekik, persze. Islanden van egy csomó méhkas a szikla oldalában, asszem fogok egy macit, az egy méhkasból tud 15 mézet kiszedni. És még etetnem sem kell őket. 😊
Csinálom ezt a kis 20x20 piramist, ebben kb van 10 ceiling, mert az alapot már nem volt hajlandó lerakni semmiképp. De nagy állat nem tud átesni rajta, kicsi meg nem zavar. 😊
PiszkosFred
Hat az biztos, hogy 2-3 szint vagy afelett tenyleg turelemjatek. En a haromszog alaku alappal jartam ugy, hogy vissza kellett bontanom folyamatosan egy-egy szintet, hogy a megfelelo sorrendben le (es igy vissza) tudjam rakni a felette levo szintet. De, meg lett vegul.

Ceilingben en szem.szerint tovabbra sem bizok - mint alap/padlo -, mert barmikor megint elkezdodhet a potyogasos bug, na ahhoz meg aztan vegkepp' nincs turelmem😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem 100%-os, 3-4-5 magasságban már van, h nem hajlandó egymásra tenni. Az új bázisomon optam vele. Szerencsére a ceiling kb észrevehetetlenül pótolja. 😊
PiszkosFred
No meg a S+ mod ha jol emlekszem tartalmazza a stackelheto foundation megoldast, azzal is konnyebben boldogul az ember.

Én nem szoktam vele sokat pöcsölni, 3 magas pillart leszórok sorban, és jónapot. Ha nagyon igényes vagyok, akkor kis metal dínó kapuk. 😊
elfelejtettem leírni,lehet nem jó írtam le.Ha egyenes talaj van,és egymás mellé lerak az ember bármilyen alapot azokat közvetlen egymás mellé lehet rakni,és a fal is szép lesz egyenes,és sima.Ha lejtős részre rak az ember,akkor nem lehet egymás mellé rakni,és egy szintbe,hanem lépcsősen,nekem amikor építettem csak szemre sikerült egy vonalba rakni.De most már közvetlen egymás mellé tudtam rakni lépcsősen,és így nincs hézag.Magával az alappal nem volt gondom
Szia.
van már valamilyen állítási lehetőség a beállítások között,hogy ha egy elem elakad akkor nem rakná le,de ha ez a rész be van pipálva akkor az elakadást nem veszi figyelembe.Nálam az üvegháznál a sarkánál belóg egy szikla,nem tudtam oda rakni üveg mennyezetet,mert elakadt.Most már engedné,csak nincs kifejlesztve,sima kő mennyezetet próbáltam,de el tudnám rakni de nem raktam csak megnéztem.
Egyébként köszi.
Esetleg egy jól működő stack-elő modot tudtok még írni? Valszeg az kavart be.
Ha még nincs akkor ird be a Game.ini -be ezt a sort és nem fog elakadni az épitő elem.Berakja akár úgy is hogy a föld alá csúszik az alap, vagy a falból mindössze a sarka látszik ki.
bDisableStructurePlacementCollision=True

Nem tudom ez bug-e de nálam meg az van, hogy kőből épitkeztem és utólag kicseréltem a falakban pár sort üvegház falra. A házam oszlopokon van amin menyezetet helyeztem el. Ezen van a fal. Ha az üvegház fal elhelyezésnél a falra rakom nem rombolja le mint máskor szokta hanem mellé rakja. Általában úgy bellülröl kőfal kivülröl üvegház fal.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Ja, valamelyik mod csinálhat ilyet.
Sziasztok!
Valaki jart mar ugy, hogy megtanulta az ipari daralot, es egyszeruen nem jelenik meg az esztergagepben?
Mi kavarhat be?

Koszi elore is!
Ja, visszatérve arra, hinkorrekt könnyíés az s+ felveszem a cuccot dolga. Na, szerintem meg inkorrekt az, h duplázni akarok vmilyen építő elemet, látom, h jó helyre rakná, oszt leomlik, mikor bal gombot nyomok. Gyakorlatilag az alapok kb 50%-ával járok így, ezen is javíthatnának.
Vagy ott is lehetnének különböző statok
Pl. HP, Ellenállás mindenfélével szemben, hőszigetelés stb.
Jaja. Vaultot is lehetne, sőt, igazából mindent. Abszolút nem értem, miért nem tették már bele. Vagy dropokból eshetne minősített vault, vagy építő elem is plö. Drágább lenne, de megérné. Ascendant metal wall, 688%-os. 😊
Ez mondjuk jó megoldás. Én mondjuk annak is örülnék ha a falakat is lehetne igy "vastagítani", pl dupla HPs fal dupla anyagárért, stb.

Én is csak a főnix miatt megyek át.Lehet ha klímát rakok akkor talán nem romlik az áramfejlesztő,vagy tek áramfejlesztőt rakok le az lehet nem is rongálódik.
Sehogy, az olyan sajna. Ezért sem szeretik sokan, mert lehet állandóan javítgatni.
A sivatagos pályára,van ötleted,hogyan csináljam meg a bázist,hogy ne romoljanak a gépek.Még elkezdeni nem kezdtem el de láttam videó ahol azt mondták,hogy romlanak a melegtől.
Tegnap rávettem magam,újjáépítettem a bázisomon a kerítésnek egy részét.Mivel tapasztalatom már van hozzá,a régi iszonyatosan hülyén nézett ki a falak között elég nagy rések voltak.Mert lejtős terület,és akkor mikor építettem,trükköket nem nagyon ismertem,de most olyan egyenes,és egybe érnek a falak.
Erre is lehetne megoldás, air condi lvl1-air condi lvl5, oszt annyi. Kb úgy, mint a sima auto turret vs heavy turret. Az meg, h hangos, megmondom őszintén, ennek semmi előnyét nem látom. Tégy le 20db klímát keltetéshez, elképesztő zaja van.
OFF 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elismerem, ebből a szempontból én kevésbé vagyok liberális illetve politikailag korrekt, sőt, engem kimondottan irritál az ha dolgokat nem lehet kimondani, mert hogy nem elég PC (polkorrekt) a dolog - mert ezzek sokszor a valóságot torzítják el az emberek kedvességből meg hogy ne "sértsünk" meg mást, amivel végül is kárt okoznak, mert az illetőben egy torz kép alakul ki magáról.

Hogy az eredeti nyugdijasok 10.000 forintos utalványa topikot kifejtsem - mert szerintem teljesen félre értetted miért hoztam fel őket: állambácsi ad annyi nyugdijat amennyi, ergó az állam tehet arról hogy a nyugdijasok közt vannak szegnységben élők. De ezt az egészet el tudja felejtetni ezekkel az emberekkel egy egyszerű utalvánnyal, akik ennek hatására ismét azokat szavazzák meg akik tehetnek arról hogy a nyugdíj annyi amennyi. Gyakorlatilag meg lehet nyerni egyválasztást ezzel.

És akkor én gonosz vagyok, lenéző stb stb mert kimondom ezt a tényt pedig nem erről van szó...egyszerűen csak sikerül érzelmi irányba terelni a gondolatot máris lehet erkölcsileg felsőbbrendűnek érezni magad 😊

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.06. 14:03:39

De ha kevesebbet kell letenni akkor kevesebbet is kell grindelned a gyártáshoz, és az a wildcard szemében nem annyira jó 😊

Természetesen játékosként veled értek egyet, minden olyan dolognak örülök ami csökkenti a monoton, farmolós munkát egy játékban.

Az S+-ra visszatérve, nyilván az is nagy könnyítés, h tökéletesen csendes bázist lehet építeni. Nem zúg a klíma, nem dübörög a generátor, és a fabrikátor, grinder. Nekem ez így nagyon bejön. Plusz kevesebbet kell belőlük letenni, mert slot számban jóval többet bírnak, ergo a bázisnál a lag is csökken.
És egy szintén off.

Engem mindig is zavart, idegesitett az ha valaki vagy valakik valami alapján megkülömböztetnek embereket. Értem ez alatt akár a lehülyézést, vagy bármi más alapján, mert ez egy kirekesztö módszer. Bélyegeket ragasztunk egymásra és az alapján itélünk meg másokat.
Én nagy városban, győrben születtem és élek. Tizen pár éve egy győr melletti településre költöztünk. Elmenekültünk a belvárosból egy kis csendes helyre. A neten láttam egy videót ami megtetszett és az alapján elkezdtem fürjeket tartani. Sok sok segitséggel, vastagon aláhúzva, internetes segitséggel, őstermelő lettem. Nem olyan mint gondolná az ember, pusztán tenyésztojást és élő állatot adok el néha, tovább tartási célból, tehát nem élelmezési célra. Mindezek nincsenek a homlokomra írva. Számtalan alkalommal volt rá példa hogy a kedves vásárló egész egyszerüen lenézett, azt gondolta hogy egy vidéki paraszt bácsi vagyok akinek a világ a ketrecéig terjed.Mikor személyesen találkoztunk levolt döbbenve,hogy hát internetezek, mi több még nyomtatni is tudok. És tették mindezt az előitéleteik alapján.
Én azt gondolom ha 10 esetből 9 esetben helyes az előitélet akkor sem szabad a 10 alkalommal is előitéletek alapján kirekesztö modon kezelni másokat.

Én ismertem olyan személyt aki súlyos fogyatékossággal és mozgás korlátozottsággal élt, és mégis külömbül játszott mint sokan mások.
Hogyan csinálta nem tudom,de igy volt. Call of duty játékban például nagyon sok olyan játszott aki 50 söt volt aki 60 feletti életkorú volt.
Ne értse senki félre miért emlitem meg ,de sok női játékos is volt. Anno admin voltam a callofduty.hu oldalon, és ott is nő volt az egyik fő admin, és nagyon durván tolta a riffle modot.😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.03.06. 10:21:59

Nem nézem le, de sajnos igy működik a dolog. Annyiban igazad van hogy nem kellett volna a nyugdijasokra kihegyeznem a sztorit, mert a magyarok TÖBBSÉGÉRE igaz az, hogy a memóriájuk 2 hónapnál távolabbra már nem terjed.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.06. 09:59:55

Bocs teljesen igazatok van! Mi francból fogom etetni ezt a kurva sok dinómat. Második a robotizálással az baj hogy sok element kell hozzá. Szóval jó sok bosst kell legyőzni, ugye hát nyugdíjasként meg hát ugye elég nehéz reumás kézzel.
Off:
2030-2035-ig lesz még olyan, h nyugdíj. Eleve járulék, azaz adható kategóriába tolta át a fidesz pár éve, és senki nem hörrent fel rá, simán lenyomta a mindenki torkán. Másodszor pedig demográfiai okok miatt nem lesz ki fizesse. Plusz ugye behozták ezt a szülő ellátás című történetet is, hát nem véletlen.
A nyugdíj rendszer, mint olyan kb 70-80 éves, és akkor találták ki, mikor a népesség nőtt. Már jó ideje csökken, egyszerűen aki most 40 körül van, annak már nem lesz. Visszajön az, h a család egy kupacban él, és a gyerek eltartja a szülőt.
Egy előnyünk van, talán a robotizáció annyira befejlődik, h addigra lesz vmi alap ellátás, azaz éhen nem fog halni az ember. Talán.
PiszkosFred
> És egy kis szerencsével talán még nyugdijas is leszel.

Nem kis szerencsevel, nagy csodaval. No nem azert, mert miert ne elnenk meg (egy korosztaly vagyunk, beszelhetek kiralyi tobbesben) az kort, mert meg fogjuk. No de addigra a rendszer mar reges reg osszeomlott, es aki addigra nem rakott felre egy szep osszeget, az nagyokat fog majd pislogni. De tenyleg ne keverjuk ide a politikat, igazad van, mert ez nem az. Ez sima demografiai joslat, erdemes megnezni az elorejelzeseket, hogy hany szazezer aktiv dolgozokoru fog eltartani 20-25 ev mulva hany millio nyugdijast.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.06. 00:43:08

Ne feledd szavaid. Lesz még idö mikor örülnél annak az erzsébet utalványnak.És egy kis szerencsével talán még nyugdijas is leszel.
Tudod, ami számodra jó poén az másnak talán sértő lehet. Ennyire azért nem kéne lenézned a nyugdijasokat.
És mindemellett nem kéne összekeverni a játék világával a politikát.

Mi a tököm bajod van az Erzsébet utalvánnyal, vettem belőle Mekis fagyit! 😉
PiszkosFred
Jogos. Ott a pont, rosszul tudtam. Valahogy elkerulte a figyelmem, hogy bekerult a tobbi hivatalos dlc koze.

Ha a már terminológián lovagolunk.. DLC az, és hivatalos is. Csak ingyenes 😊

Mint ahogy a Center is az

Megjegyzem én elégedett vagyok a Ragnás srácok munkájával, megérdemelték a zsét és végülis a térkép már kész van, pedig a hype idején még csak 25%os volt.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.05. 15:43:46

Nekem is van benne ennyi legalább, és nem mondom hogy a játék szar, képmutatás lenne.

Mindazonáltal látom a hibáit, és volt a wildcardnak pár megmozdulása amiért nem tudok felhőtlenül boldog lenni az Ark világában, például azok a "balance" fixek amikkel a timesinkeket nyomták fel....

Például:

- Generátorok gázolajfogyasztásának véletlen megduplázása (majd utána ott is hagyták), ezel egyidőben az olajkiterelő állatok nerfelése
- Kaja rohadási sebesség növelése (többet kell farmolni) miközben az állatok kajafogyasztását feljebb tolták
- BP nerf, flyer nerf (szépen kinyírtak sok sok órányi "munkát" amit belefeccöltek az emberek, többek közt én is)

A fejlődés egyébként szerintem lelassult a release óta, a patch noteok többsége nagyon rövid és leginkább bugfix. De az pozitiv hogy továbbra is dolgonak rajta.

Aztán ott van az official szerverek röhejes supportja, nem beszélve a kínai invázióról....

A center map "hivatalosítása" majd a nagy ívben szarás rá....

És azért ne felejtsük el azt is hogy
1. Early Acces játékhoz fizetős DLCt kiadni nem kicsit volt pofátlanság
2. Játék árának meg 2x-3xozása release ELŐTT.

Még1x: szeretem az Arkot, nem véletlen van annyi órám benne és kezdtem újra több hónap kihagyás után. Viszont én nem vagyok az a nyugdíjas magyar szavazó, aki 2 hónap után már nem emlékszik arra hogy kilopták a szemét, vagy azért mert kap egy erzsébet utalványt mindent elfelejt 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.05. 15:40:11

Tegnap próbából felneveltem Izlandon egy jégsárkányt.Bíztam benne,hogy javították a hibát ami miatt átváltozik más színűre,de még mindig van ez a hiba.Ezért megy el az ember kedve,szinte már majdnem minden játékkal unok játszani,mindegyik tele van hibával.Az is igaz az ember nem nagyon szólhat ha bizonyos játékok nem eredeti,hanem feltört játék.Az egyikbe küldetéseket nem lehet megcsinálni,a másikba meg átalakulnak dolgok,meg hibával kilépnek.Miután nem maradt olyan a sárkány amilyennek akartam,visszaraktam a mentést.Majd átmentem a sivatagos pályára a meglévő szintemmel,feltöltöttem.Egyszer meghaltam,a másodikra már odaértem az obeliszkhez.Lekértem a sárkányt mondom nézek egy jó helyet bázisnak,mit ad isten,vagy ahogy a Hofi mondta,hogy hogy nem elvtársak.Megakadt,hiba üzenettel kilépett,amikor újra belépek zuhanok le a sárkányról,még jó hogy nem fütyülten le magamról,mikor lekértem az obeliszknél,és így követett.
Ok köszi
Tud, van benne egy olyan, h glass metal, és el tudod rejteni az egyes elemek széleit. Gyakorlatilag egy teljesen átlátszó házat is tudsz csinálni. Sőt, azt is meg tudod csinálni, h mondjuk csak kívülről befelé látszótjon minden, de bentről kifele ne. 😊
Lehet felrakom,mert nagyon unom még a házon is az üveg fal,üveg mennyezet.Zöld színe lesz,olyan idétlenül néz ki,ez a mód tud mennyezetet tiszta üvegből,fém kereszt nélkül?
Gyereke ne haragudjatok, nem élnék veletek az biztos, baromira negatívak vagytok, jó magyar stílusban. Én szerintem az egyik leggyorsabban fejlődő játék! Tudom mert van benne 1600 órám, és játszok más early, meg 1000 dlc játékokkal.
PiszkosFred
Az mas, az tenylegesen hivatalos cucc lett (es ez - plusz a Primitive+ - ihlette a sponsored mod megoldast), a Wildcard integralta teljesen mert a fejlesztes jol haladt es erdemes volt bekerulnie a hivatalos "alapcsomagba".

A Rangarok fejlesztese is jol haladt, de csak addig volt latvanyos, amig kapta a penzt a modder a sponsored mod programba, majd aztan megjelent (felkeszen) es majd valami megtort es azota is marha lassan halad.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.05. 13:47:51

És a center? Utóbbi nagy update kb az volt, h elvették a sárkány bosst. Nyilván azért, h visszakényszerítsék a népeket islandre, ha TEK kell.
PiszkosFred
A Ragnarok nem hivatalos dlc, az "csak" egy szponzoralt mod, nem ok keszitettek. csak technikai hatterrel kapcsolatban segitettek, mint midnen egyeb szponzralt modnak.

Engem olyan szinten nem érint meg, aberration így videókból abszolút nem fogott meg, szerencsére nem vagyok olyan, h előre fizessek vmiért. Az új dlc sem lesz más szerintem, csak egy újabb map, amit jól félredobnak, mint a centert/ragnaroköt. De legalább csinálhatnak 84 új állatot, mert az ment nekik mindig is.
" mert tavaszra ígérték, és már éhesek, kell nekik a pénz."

Hah, kiváncsi leszek mekkora durranás lesz az a DLC, mert ugye sokan már látatlanul előre odaadták a pénzt nekik a season pass megvételének formájában... szóval akátr adhatnának 1 térképet 2 új állattal azt kész is a DLC. A pénz már ott van, lehet menni reklamálni hogy nem tetszik 😄

De azért remélem érdekes lesz. Az aberration egész hangulatos, most ott tengetem az életem 😄

Én is csak azt a pletykát osztom, amit a youtubeon, fórumokon hallok/olvasok. 😊 Teljesen nyilvánvaló, h a wildcard a következő dlc-t nyomatja ezerrel, mert tavaszra ígérték, és már éhesek, kell nekik a pénz.
Kényelmes, ja. Ha vki másodállásban akar dolgozni, az official szeróra megy, mert az egy full 8 órás munka, amiből 6 a farmolás. Aki meg játszani, az nem megy oda. 😊

Láttam már pvp szerót s+ moddal, nem volt ott semmi gond. Elköltözni így is, úgy is el tudsz.
Háát... ez "csak" szponzorált mod kategóriába került, ami - ismereteim szerint - csak annyit jelenti hogy egyszer bloggolták hogy mostantól kezdve sponsored mod, illetve talán az alkotó kap vmi pénzügyi támogatást (de hogy rendszeresen e illetve mennyit az nem ismert).

És... ennyi.

Egy rakás szponzored mod van már (valami fél éve megy ez a móka), de egy sem került be még a játékba. Egyetlen egy sem. A legközelebb ehhez a Center és a Ragnarok van, azok eredetileg modok voltak, aztán az Ark bekebelezte őket, majd k zéró támogatást adott (a Centert még hivatalos állapotában is csak egyetlen ember reszelgette, nem véletlenül volt ezerrel lemaradva mindig). De ekkor még nem volt a szponzorált mod fogalom, csak kellett a wildcardnak a marketingérték, hogy ingyen DLC huhuhú... anélkül hogy bármit csináltak volna vele.

Szóval senki se álljon fél lábon arra várva hoggy az S+ bekerülne a gyári játékba. Amúgy is, abban a formában ahogy most van nem is férne bele a hivatalos Arkba, mert túlságosan kényelmesé teszi a játékot, és a Wildcardnak ez nem érdeke (hadd küszködjenek az emberek).

Bizonyos aspektusai pláne problémásak lennének - pl az hogy bármikor felvehetsz egy lerakodd épületelemet PVPnél elég gáz lenne... egy éjszaka alatt elköltözhetne bárki nyom nélkül, szóval ott biztos kéne vmit csinálni (pl csak lerakás után 10 percig lehet felvenni az épületelemeket vagy ilyesmi)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.05. 09:41:33

Gondoltam megnézem ezt a volcano pályát helyi játékban minden mod nélkül. Valami nem stimmel vele mert modok nélkül sem indul el ez a pálya. Újra indul a kliensem mindféle hibaüzenet nélkül.