Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Írtam be a steamba,tudom sok haszna nincs.De jólesett kiadni magamból,mert szálka a seggembe.Ezt tanácsolta valaki,én meg lefordítottam
If you want help with this, make a new thread so people will see it, and include your specs as steam sees them by opening steam, clicking 'help' at the top left, clicking on 'system information' and copying that into your thread.

Ha segítségre van szüksége ehhez, hozzon létre egy új szálat, hogy az emberek látni fogják, és a szemüvegtípust a gőzzel látja el a gőz megnyitásával, a bal oldali "segítség" gombra kattintva, a "rendszerinformációk" gombra kattintva, és a szálba másolással .
Nem találom azt a segítség gombot sehol se.
PiszkosFred
Nyilvan kidobalhat modtol, kidobalhat rossz gep (marmint hibas tarolo, memoria, stb.) miatt epp ugy, mint a jatek motorjanak a hulyesege miatt. Nalam nincs mod, a gepem tokeletesen fut minden egyeb jatekkal, de az ark es conan barmikor kidob, ha olyan kedve van.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem szeretnék beleszólni,nincs számítástechnikában jártas barátod?Én anno ott vettem a videókarit használtan de féláron,újonnan még egyszer annyiba került volna,igaz szerencsém volt,hogy pont valaki bevitte eladásra.
Szia.Nekem a mentések megvannak lammaer tanácsára sűrűbben mentek adminnal. De ha kidobál az nem a mentésemnek van akkor a baja?
PiszkosFred
Ugyanugy Unreal motort hasznal a Conan Exiles is, es ott is teljesen varatlanul kidobja az embert, akarcsak az ARK. Van, hogy fel ora utan, van, hogy sok ora utan. Nincs ra magyarazat, akar fut a progi mellett valami, akar nem, akar alacsony felbontassal es graf beallitasokkal jatszol, akar ultran, akar alacsony/kozep/topkategorias gepen, akar logarlecen, a lenyeg, hogy nem sikerult egyelore kivedeni vagy kideriteni az okat, pedig probalkoztam anno ARK-ban is, es most a Conanban is.

Nekem speciel 1-2 naponta csinalja, igy ha csak epp nem egy razos szituban vagyok, nem gond - foleg, hogy online szerverrol vna szo, igy a mentes nem az en kliensem dolga, ellentetben veled, singleplayerben bukod ilyenkor a mentest/progresst -, viszont frusztralo.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akár i7-et is tehetsz a mostani lapodba, a ddr4 pedig csak paraszt vakítás, kell még egyszer ennyi memória, ami ciki. Ami igazán ciki az a vga árak miatt van, szerencsére az enyémet még anni vmi 70eft környékén megcsíptem. Rá fél évvel már 120-ba elvitték volna.
Eddig egy Windows 7 Ultimate x64 volt a gépemen, (nem eredeti) most viszont egy Windows 7 x64 Home Premium eredeti. A kettöt össze hasonlitva a home prémium lényegesen lassabb. Kb 2x annyi idöbe tellik minden. Szóval ,ez sem mindegy milyent használunk. Gyanítom ez a op rendszer csere a játék rovására is fog menni.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Igen emlitettem kicserélem, ha lesz rá pénzem. A szervert is azért szüneteltettem hogy a kocsi ára meglegyen biztosra.
A pc cserével az a baj teljesen gépet úgy ahogy van kikell cserélnem. Ez már 10 éves gép. Szeretnék legalább I3 procit és ddr4-es memoriákat. Jó lenne 16db memoria. Azzal már talán pályát is tudnák késziteni. Szeretném kipróbálni magam abban is. A vga kártya, hát azzal bajban vagyok. Egy komoly kártyának az ára is komoly. Nem hiszem kifogok adni 50.000 ft ot egy vga kártyáért.Jó lenne a monitorom is kicserélni mert most ami van nem téglalap alakú hanem kocka alakú a kép, és igy sok játékban nem férek el. De majd meglátjuk. Sajnos csak apránként tudom össze szedni. Ki tudja, mire meglesz az ára lehet olcsobb lesz az egész. 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.07.25. 14:08:59

Gyanúm szerint ha grafikus motort akarsz cserélni egy játék alatt, akkor nagyon durván bele kell nyúlni a programozásban. Na, ezt nem szeretnek, mert abból nem lesz több pénzük.
Nekem még gyengébb a procim, mert csak egy amd x4 [email protected]. 😊 Viszont a vga egy rx 470, és 16G van a szerkezetben. Mikor kidobált, akkor először a tuningra gyanakodtam, visszavettem alap órajelre (megjegyzem, semmilyen más alkalmazással soha nem volt gondom), de úgy is szórakozott.
Köszi
Nálam a többi játékkal nincs gondol.Elkezdtem játszani a WAR THUNDERREL de semmi gondom vele.
Azt írtak kicseréled a gépet,mert úgy néz ki sikerül befektetni egy jobb gépbe.Nem jött össze?
Nekem mindössze E6550 proci van a gépben, 4 gb ddr2, ami felvan húzva 1066MHZ-re, ehhez egy gagyi nv 710gt vga kártya. Inditási opciók nélkül is elindul de azok nélkül 1-5 fps -em van. Az inditási opciókkal viszont ha leveszem teljesen a grafikát 18-20fps is van. De. Nem mindegy melyik pályán vagyok és az sem mindegy hol játszok. Nagyon sokat szenvedtem ezzel az elmúlt 1 évben. Kitapasztaltam már a legjavát ebből a szempontból. Helyi játékban rosszabbul fut mint internetes szerveren. Nem mindegy milyen szerver. Officalon belépek, és még ott helyben lefagyok. Illetve fut a játék de böszme sokat tölt, annyit hogy csak azt látom éppen le spawnolnák de mire megkapom az irányitást addigra valami megölt. Unoficalok közül se mindegy. Fizikailag minél távolabb van annál xarabb. Vagyis csak magyar jöhet szóba.
Igen ám de olyan pálya mint a crystalisles, madagaszkár, .. ahol már komolyan grafikák vannak, szépenb kidolgozott fák, stb, ott már keményen le esik az fps-em. Hivatalos dlc közül az aberration ami éppen csak elindul, a ragnarok meg a határ eset. De ha olyan helyre tévedek ahol van sok ház már végem van, sokat tölt a game. Ezek a tesztelgetések során jutottam el oda, Shigoisland fut a legjobban, ami mázli mert tetszik a pálya és a synhosting szerver szolgáltatónál lévő szervereken tudok legjobban játszani.
Most egy újjabb dologot tapasztaltam meg. Újra kellett telepitenem a windows 7-et. Amit eddig használtam 64 bites ultimate,de a lemez sérült nem olvassa a meghajtó. Kinomban elökotortam egy eredeti windows home premium 32 bitest. Egész éjjel ment a letöltés, majd reggel csalódottan tapasztaltam a játék felét le sem tölti és nem indul el. A követelményben 64 bites ir. Mázlim van mert találtam egy microsoftos hivatalos weboldalt ahol beirva a telepitó kodot letudom tölteni ugyanezt 64 bites verzióban. A 32 bites 1 magos procihoz van. Nekem hiába van 2 mag, kikapcsolja és lebutitja a memoriám 800 mhzre. Kezdek azon filozni talán nem is a játékkal van gond hanem az op rendszerrel. A lefagyásaidat okozhatja például az utp kábeled lazasága, a kontakt hiba. Esetleg valami más probléma a net kapcsolatban.
Nálam igaz más játékban de okozott problémát a hang kártya hibája. Ezzel csak arra célzok nézz körül a gépeden nincs e valami más gond is. Esetleg virús, hibás eszköz a gépben, felesleges mod, valami más program ami nem kéne...

Köszi ami írtál,de ha tudják,hogy van ez a hiba,és más is panaszkodik nem az volna a menete,hogy kijavítják?Nem tudom ki hogyan szerezte a játékot,de sokan úgy vettük meg,akkor bármi hiba van javítsák ki vagy adják vissza a pénzt,ha nem tudnak normális játékot létrehozni.Jó kis fa testápolóval megegyengetni őket,ott gerinc tájékon egyből kijavítanák meg a többi hibát is,utána úgy futna a játék egy gond nem volna vele.Ez a játék rossz hatással van rám,olyan mértékben fel tudom magam húzni ilyen dolgokon,hogy az hihetetlen,én azt szeretem,ha minden menetrendszerűen halad.
Nem jó,hogy beadja a hibát majd kidob.De ezt még elviselném,csak tudjak haladni a játékkal.Ha naponta 1-vagy 2 lenne ilyen azt mondom idegesítene de elmegy.Így viszont nagyon rossz,hogy egy helyben toporgok és nem haladok.Szombaton kezdtem el tojásért menni,megtaláltam,vagy legalábbis tudom hol van a gerinc,és a gyűrűs rész.A falkával még nem mentem el addig,csak egy spinoval de egyrészt szerintem nem is arra kellene haladnom,hanem a gerinc másik oldalán kéne lennem,meg kifagy.Plusz vasárnap óta nem tudok vele játszani,mert nincs értelme bármikor beadhatja a hibát,és lehet megint belefutnék olyanba,hogy egy helyen kidob,és onnan nem tudok mozdulni,majd megint tegyek vissza eggyel régebbi mentést,és kezdődik minden előröl.
A másik ami nem értek,hogy a fenébe tudok ezzel a játékkal játszani?Ez a gépigénye
CPU: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 or better
RAM: 8 GB RAM
GPU:NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB or better
DX: Version 10
Ilyen az enyém:
CPU: Intel(R)Core(TM)i3-6100 CPU @ 3,70 GHz
RAM: 8 GB RAM
GPU: AMD Radeon HD 7770 1GB
Ha jól tudom a netem az 10 Mbit/s
Engem is rendszeresen kidobál, ismert grafikai engine probléma, soha nem fogják javítani. Illetve a probléma javítva van, csak a wildcard lesz@rja.
Nem csak nálad van ez a probléma. Utobbi idöben sokan panaszkodnak ilyen és hasonló gondokra.

A DLC mapok darabonként vagy 35G helyet foglalnak.
Ezt se jól mondtam 28 GB volt ami letöltött,és 132 GB a játék telepítve.Amit lejebb írtatok.
Jaj Nem el hanem letöröltem bocs elírtam
Tegnap eltöröltem az egész arkot,steammal együtt.Újra raktam mindent 27,9-28,2 GB Valahogy ennyi volt,pontosan sajnos nem tudom.Durván 28 GB Visszaraktam egy mentést,módok,és a game ini-be való belenyúlás nélkül.Minden az egész alap lett a cuccaim megvoltak.Fogtam egy spinot a 10 db közül,és nem onnan folytattam ahol kidobált mindig,hanem eggyel régebbi mentést.Elég jól mászkáltam,de megint beadta a hibát egy idő után,nem ott ahol szokta hanem máshol.Rám támadt egy Reaper,és harc közben jött a hiba.Van olyan program ami tudja ellenőrizni a mentést,hogy sérült-e?Mert már ötletem sincs,nekiállni újra nincs kedvem mert mi a garancia arra hogy az jó lesz-e.
Köszönöm.
Steam beállitásokban, Játékon bellül lapon allul. Alapból ez 5000, talán érdemes lenne lejjebb venni.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.07.24. 09:12:45

Á, pontosítok, már 2016-ban is tünedeztek el. Na mindegy, végül is kinek kell ez? Legalább van tek rex, meg tek stegó, meg egy kalap új skin, ez a lényeg végül is.
Transzponderre visszatérve, gúgli barátom megsúgta, hogy ez már 2017 novembere óda ilyen. Eltűnik mindenkinek.
8G memóriánál zárj be minden mást. Böngészőt főleg. Sajna ennek a játéknak nagyon jól áll a 16G ram.
Steam beállításoknál van, a játék speciális opcióinál. De ha m tudsz róla hogy hol van akkor biztos nem is állítottad be, szóval nem ez lesz a megoldás...

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.Nekem magyar a játék,de lefordítottam amit írtál command line opciók=parancssori opciók.low memory=alacsony memória.Nem nagyon találtam ilyet,de nem adtam fel.
Nem dicsekedek,mert nincs nagyon mire,és nem is szoktam tehát nem azért írom,de van 8 gb memória a gépben,i3 6100 proci,Radeon 7770 HD 1GB os videó kártya ha jól tudom.Minden le van véve a leggyengébbre,de egyszerűen nem értem miért szórakozik velem ez a játék,mert annyira nem rossz ez a gép szerintem.Szinte mindent pipát kivettem,rakok be képeket hátha te találsz még valamit amit nem vettem észre.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha be vannak nálad állítva command line opciók a játékban (lowmemory és társai), vedd ki mindet és próbáld úgy.

A társamnál volt olyan, hogy a a világosban minden rendben volt, a sötét zónába lemenve viszont véletlenszerűen kifagyott (az üzenetre nem emlékszem). Kiderült, hogy a namelessek animációja volt a ludas, amikor a földből kibújnak akkor fagyott le neki. Fél óra kisérletezgetés után kiderült az egyik parancssori opció a hibás...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.07.22. 16:57:17

Kösz srácok. De sajna a cápák szimplán csak lebegnek a medencében, nem mentek sehová. 😊

Végre,én mennyit szívok ha képet akarok berakni,hogy ez hihetetlen.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2018.07.22. 12:37:08
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget,elkezdtem aberrationon sárkány tojásért menni.Úgy veszem észre,hogy már sínen vagyok.Ahogy egyre lejeb haladok ezt a hibát adta be.

Leírom a hibát is,mármint amit bead mint cím: the UE4 shootergame game has crashed and will close
És mindig kifagy,nem tudok tovább menni,felszállok a spinora,és jön a hibaüzenet.
Elsőnek csináltam egy helyi fájlok ellenőrzését.Ki is javított 1-vagy 2 fájlt,de a hiba nem szűnt meg.Beírtam a googléba,ott ezt tanácsolták
1.delete these two folders:
\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Content
\steamapps\common\ARK\ShooterGame\SeekFreeContent
Töröltem mind a kettőt a kettő több mint 100 GB volt,miután töröltem csinálnom kellett egy helyi fájlok ellenőrzését.Egész éjjel ment a gép,több mint 52 ezer fájlt töltött le,kb 27 GB-ot. De a hiba még mindig megvan.Tud nekem valaki segíteni?Azt előre is köszönöm.Nem csináltam vele semmit,csak játszottam új módot sem adtam hozzá. Torrenteket is leállítottam ez időre,de semmi javulás.

Utoljára szerkesztette: T62A, 2018.07.22. 12:33:11
Nekem 137Gb a teljes Ark mappa amiből 4-5 gb a feliratkozott módok. (Összes DLC-vel)

Ezzel én is próbálkoztam egy időben,de valamiért nem menti el a játék ezt és resetelödik. Aztán meguntam és hagytam a csudába.

Ha sebződik leesik róla. Dobd a nyereg helyére és utána tedd fel a nyerget. Így nagyobb eséllyel fent marad rajta.
Egy gyors kérdés.
Már több mint 1hónapja nem játszottam a játékkal, de közben jött pár frissítés.
Érdemes újra rakni vagy jó így is?

Srácok, valaki használ transzponder jeladót állaton? Rádobom a cápára, kipróbálom a default frekvencián, működik. Kilépek, leállítom a szervert, másnap elindítom, belépek, és volt-nincs transzponder. Úgyhogy mikor mászkálok a 6 cápa utánfutóval, akkor mindig tehetek rájuk újat.
Köszi.

És telefonon is vagy 50et foglal?
Elfut egyáltalán egy telefonon is?

Aha.
Még mindig 100GB felett van a játék? (PC-n, alap+ a 2 ingyen térkép)

Ok Kösz
A gyenge gépem miatt én kb napi szinten fagyok ki. Az én tapasztalatom az,hogy ha a játék szempontjából semmi felesleges dolgot nem rakok fel, csak a op rendszer, a játék meg ami ahhoz kell. Ha alaposan körbe járok minden területet, hogy lehetöleg minnél kevesebbet töltsön viszonylag egész jól tudok játszani, persze nem kicsit lebutitva. Nekem a fagyásokat általában az okozza ha a játék mellett valami mást is akarok csinálni. Például lerakom tálcára hogy valamit megnézzek a web böngészöben, kell neki vagy 5 perc mire betölti a firefoxot. Én attol fagyok ki ha túl sokat irogatok a szerver keresöjébe vagy ha sok szerveren jártam és össze szedtem mindenféle modokat. Ezek sok esetben ütköznek egymással, vagy nem tudom de nem tetszik neki ha túl sok mod van letöltve. De például kifagy a játék olyantól is ha elkezdek eldobálni tárgyakat az inventorimból. Ha sok tárgy van és rátenyerelek az O betüre, hamarosan kifagyok. Szép lassan, eldobok 5 csomagot, várok egy kicsit. Szerintem nézd meg mi fut még a játél mellett.

Konzol-PC annyira nem is rossz, de mobil-PC vagy mobil-konzol az gáz
Nerparade szerverek most olyanok, illetve indítottak egy olyan szerót, amin együtt lehetnek a konzolosok, és a pc-sek. Ezt hívják hendikepnek. 😊
Kétlem. Tök más játék, ha jól tudom ebben van pay2win opció stb...

Még várok arra a játékra ahol a PCseket összeeresztik a konzolosokkal, nem hogy a mobilosokkal... el tudod képzelni hogy a mobilodon PVPz egy PCs ellen? 😄

Mobilos arkkal be tudok lépni a pc-s szerveremre?
Ilyen a végleges ark.
Bocs előre is,volna egy totál amatőr kérdésem mivel sajnos én csak egyet ismerek,hátha van másik is.Az utóbbi időben mintha többet fagyna ki a játék.A gondom az,úgy megakad a játék,hogy vagy 15-20 percig nem csinál semmit és volt olyan is hogy hiába vártam nem csinált semmit.Ilyenkor ha kifagy várok egy vagy két percet,ha nem jön vissza nyomok egy ALT+CTRL+DEL-et gomb kombinációt.Beadja a feladat kezelőt,más játékoknál be tudok lépni,és azon keresztül feladat befejezése egy adott játéknál.Itt viszont visszadob magába a játékba anélkül,hogy belépnék a feladatkezelőbe hiába klikkelekrá. De maga a játék továbbra se mozdul,csak egy megoldást tudok újra indítom a gépet.Tudtok rá valami más jó ötletet?
Kutya kötélen vissza tud jönni, amúgy én is úgy emlékszem, h ha vki olyan állattal megy le, ami nem tud mászni, az otthagyós. Viszont a túlerő mindent visz, rengeteg kutya lepusztíthat mindent, lásd még dimorphodon, csapatban az is vicces. 😊
Tudom ez nem nagy dolog,csináltam kőből egy olyan jó hidat az aberrationra. Igaz nem nagy de éppen a víz felett van,és úgy van megcsinálva,hogy nem kell egyik oldalon se rámpa,hanem neki megy a part szélének.
Köszönöm.Igaz én csak szelídítettem mindegyik spinot. Ha jól tudom elég nehezek a tojások azoktól annyira nem félek,mert lehet feltöltöm őket,és majd a bázison letöltöm.