Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gepiforditas2
Nem tudom, de ezt kellene látnod, ha nem ezt látod valami baj lehet. Próbáld újratelepíteni. Esetleg net framework 3.5 ...

Utoljára szerkesztette: Gepiforditas2, 2020.06.13. 12:34:25

https://www.facebook.com/groups/GepiMagyaritasok/

Jó ez a SG fórum. Már többször is jártam úgy, leirtam egy problémám utána megoldodott magától <#awink>
Kevés a hely a vinyómon. <#hehe>

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Arra gondoltam, ha már ingyenes akkor beszerzem epicről is az Arkot. Viszont elakadtam vele. Az ark survivalt nemtudom megvenni mert a gombon Owned felirat van. Az epic kliensem meg ... nos hát azzal nem tudom mi van. Feliratkoztam az ingyenes dlc-kre de nem tölt le semmi, és nem is látja a kliens az arkot.
Letöltöttem,telepitettem,frisitettem... valaki tudna ebben segíteni,hogy mit szúrtam el ?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.13. 10:09:04

Ez az alap elképzelésem.

Úgy nézem azért van pár kisebb gond ezzel az új dlc-vel. Egyik magában a teljes mérete. 6.4 Gb. A másik,hogy annak ellenére hogy kivettem 2 modot amik összesen kb 200mb volt, amit eddig soha nem csinált a g-portal, túl terhelődik és leáll a szerver egy idő útán. Alapból 6gb lenne ami rendelkezésre áll, de eddig simán elment még 13 moddal is. Most meg van 9 és nyekereg. A pályán kivül a modjaim teljes mérete,1,4Gb. Vagyis kb 5Gb csak a pálya igénye. Jó lenne valamit optimalizálnának rajta.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.13. 07:13:06

Ha esetleg masnak is meggyulne a baja a magyaritas beallitasaval Epic luncher eseteben, akkor a kovetkezo a megoldas:
Epic luncher "Settings" menujenek aljan fel vannak sorolva a telepitett jatekok. Ott lenyitod az ARK: Survival Evolved-et, majd bepipalod az "Additional Command Line Arguments"-et. A szovegdobozba pedig ird be, hogy: -culture=hu
Hát nagyon úgy tünik ez a mostani update maguknak a hostingoknak is okoz kemény kihivást.
G-portalon ben vagyok játszok,egyszer csak össze omlott a szerver,de olyan szinten még a mentést is elfelejtette, és magától beindult a reinstall. Synhostingon is gond van. Nem vették ki a régi crystalisles pályát steamról és az a dlc-sel idönként össze akad vagy nem tudom mi van de küzdenek a hostingok is. Synhostingál például megtagadja már a 100kb nál nagyobb game.ini fájlt.
Egyenlőre úgy tünik rendben van minden de szerintem legyetek óvatosak.

Ha én szerveremre gondolsz ahhoz nem kell. Azért volt rajta jelszó mert belepiszkált a konfigba a gportal rendszere és vissza állitgattam. Csak ugy eltüntet sorokat a konfigból meg ilyenek. Még teljesen van toppon ez az új dlc.
Rohadtúl utálom amikor belepiszkál a rendszer automatice. Én szép sorba rendezem az utasitásokat ábc sorrendbe erre belepiszkál, összekeveri meg töröl belölle <#violent>
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.12. 18:36:14

Most már csak egy jelszó kellene 😊 A szerver már megvan 😛
Bocsi, elkerülte figyelmem ez az apróság.
Mint lejjebb irtam, g-portalon megjelent egy újjabb beállitási lehetőség a szerver beállitásokban. Gyanitom más szerver hostingoknál is.
Ez az ugy nevezett crossplay. 3 féle képpen tudom beállitani. Csak steam, csak epices és mindkettö vegyesen. Azonban hiába állitanám be bármelyik epices lehetőséget mivel vannak modok a szerveren igy nem tudna csatlakozni senki aki epices kliensel játszik. Én még nem találkoztam olyannal de lehet hogy vannak mod nélküli szerverek. Arra tippelnék a szerver nevébe ezt valahogy felis tüntetik, vagy crossplay vagy epic-re utaló névvel.
A nyelv beállitással egy tippem lenne. Fogalmam sincs müködik-e de próbáld meg beirni culture=hu. Ezt elvileg az intási opciókba kéne beirni kötöjellel az elején de ha jól gyanitom epicesben olyan sincs. Próbáld beirni abba amit Fred mondott
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.12. 17:48:56

Koszi, de az Epic-es valtozattal probalom mukodesre birni, nem steam-el. Probaltam belepiszkalni a konfig fileba + inditasi parameterrel is probalkoztam, de egyelore sikertelenul 😞
PiszkosFred
Nincs mit, de akkor koszond meg, amikor mukodik 😊 Kb masfel eve hasznaltam utoljara igy, azota nem, nem tudom mukodik e meg egyaltalan, vagy akar az EGS kliens szereti e ezt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ha támogatja a kliensed a magyar nyelvet akkor a steamban jobb klikk a játék nevére, ott Tulajdonságok, majd ott a Nyelv lapon betudod állitani.

Ez tök szuper. G-portalon már be lehet állitani a crossplayt. Epic game playerek is tudnának csatlakozni, ha nem lennének modok 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.12. 14:17:48

Köszönöm szépen a választ!
Tud esetleg segiteni valaki, hogy a magyaritast hogyan tudnam elocsalni a jatekban?
Szuper! Köszönöm az információt. Este megyünk szerintem. Én szeretem a kihívásokat, na jó csak módjával
Bocsi a dupla posztért csak kifutottam az időből.
Ez egy yellow lootcrate tartalma és benne a Queen Boss teleporthoz hogy mi kell.

Nem tudom ismered-e a crystalisles pályát. Volt a havas területen egy kopar üres terület. Ezt a területet arra használtam,hogy beraktam oda különféle resourcekat,első sorba kezdöknek egy kisebb könnyitésként. Ne kelljen keresgegélni például fémet,obszidiát, de raktam oda csontokat amiből kitint lehet kapni,element dust köveket stb. Az ilyen területre,hogy azért legyen benne kihivás is,örzöket raktam be, mint raptor, rex ilyesmi. De raktam oda oil veint is. Ez kb 2 napomba telt mire megcsináltam. Hát ez a terület most igen csak dús növényzetet kapott és a terület jelentős része vizalá került. Ezért ezt átraktam a sivatagba. Kivettem 2 modot amik excti és genesis dinókat rakott be,helyette manuálisan oldottam meg ugyanezt. Azonkivül átirtam a lootcratekat és letiltottam. Ebből az lett hogy nem jelennek meg sima loot cratek csak duplák. Amiknek van egy gyürü körülötte. Random helyeken értékes tartalommal jelennek meg. Már csak info panelt kell megirnom. A külföldiek számára angolul kéne ugy hogy értsék is. Na ez már nagyobb kihivás mint berakni mondjuk egy oil veint 😊
Jut eszembe. Crystal isles pályán megjelent terminalban egy új,eddig nem létező boss aréna amihez szintén kellenek ereklyék.
Még ezt megkell oldalnom, ami az ereklyék beszerzését illeti. Ha már bent vagytok és van bázis helyetek szóljatok és adok 1 db oil veint amit oda raktok le ahova akartok. Mindenki kaphat egy ilyent,csak még ez nem szerepel a leirásban mert még nem tartok ott.
Ami változást találtam,hogy van egy barlang ahol óriás méhek vannak és rengeteg mézet meg organikus polimert lehet gyüjteni. Eddig szelidek voltak a méhek, elmenekültek a támadás elöll, Most azoban agresszivak lettek és a tenger már nem átlátszó.
Egyenlőre nem tervezek olyan modositást ami restartot igényel.
Company
IP:176.57.168.15:28015
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.12. 10:15:26

Várom hogy van e valami változás vagy megy e a szervered. Ma este ha jó minden, lehet megnézem. Úgyis wipe volt a szerveren ahol játszottunk.
PiszkosFred
Csinalj egy blablabla.bat filet ezzel a tartalommal:

ShooterGame.exe +connect ip:port +password "jelszó"
(ahol az connect IP a server IP-je, a port a portja, a jelszó meg a jelszó, ha van)

vagyis nagyjából kamu adatokkal
ShooterGame.exe +connect 193.2.200.122:7777 +password "ugrifules"

Egyelore az Epic fele ARK nem tamogatja a mod hasznalatot (idovel igen, most nem), igy csak azokra az unofficial szerverekre tudsz becsatlakozni amelyek nem hasznalnak kulso asseteket, modokat, csak maximum a server valtozoit/szorzoit szabtak testre.

Volt anno egy konzol parancs is, amely akár singleplayerben jatszva is azonnal atrakott az adott IP:port talalhato szerverre, mintha a fomenubol csatlakoznal, de arra mar nem emlekszem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.12. 09:19:05

Sziasztok! Az EGS en megjelent free ARK-al, hogyan tudok IP címes szerókra csatlakozni? Ehhez kérek segítséget! Köszönöm!
Ha valakit érdekel, 18.-áig ingyenesen megkapható az Ark Survival Evolved alap játék és persze az ingyenes dlc-k az Epic Games Store-ban.
A irás szerint együttmüködik ez a steamos verzióval.
https://www.epicgames.com/store/en-US/
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.12. 00:51:02

Köszi.
Végül feltettem, pár nap múlva úgyis lesz újra kivel játszanom..
207GB a végleges méret. (alap +4DLC, Primitive+ nem tettem fel)

Szerintem primitive+ ne töltsd le. Nem fogod használni. Pontosan nem tudnám most megmondani de emlékeim szerint kb 250gb rémlik. Szerintem számolj 300 gb helyet az összes ingyenessel együtt.

Sziasztok!

Gyors kérdés.
Mennyit foglal maga a játék?
És mennyit foglal a játék + az ingyenes kiegészítőkkel? (Amik steam-en ingyenesek, 5 DLC) (Valquero, Center, Ragnarok, Crystal isles, Primitive+)
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.06.11. 17:50:13

12.4 Gb, csekélység 😊

Ingyenes lett.
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne egy kisebb probléma megoldáshoz. A Game.ini-be amit szeretnék beirni az rettentöen sok, nagyon hosszú a lista és ez okoz némi betöltési idö növekedést. Nem tudom müködne-e és nem tudom megoldható-e valahogyan de arra gondoltam talán jó lenne valamilyen módon ezt a hosszú listát egy külön fájlba rakni és valahogy utasitani a szervert hogy ezt a külön,egyéni fájlt is olvassa be.
Ismer valaki erre valamilyen megoldást vagy mindenképpen egy nagy fájl kell hogy legyen ? Előre is köszi szépen.

Most egy sima moddolt pálya a Crystalisles. Pár mod segitségével beraktam a kedvenc hiányzó dinóimat, mint a velona, gacha, hóbagoly, stb. Egyenlőre bent van az érdekesség kedvéért a genesisből pár lény mint megalochelo, ferox stb. Ezek a dlc nélkül is használhatóak. Legalábbis nekem müködött annélkül hogy telepitve lenne a genesis vagy exctingtion. Filozok azon lehet kiveszem a genesises modot mert ugy nézem senkinek nincs szüksége rá. Pedig a hegyekben van astrocetus,az óceánban megalochelon de nem izgul rájuk senki. Nekem egyedül a velona ami fontos ahhoz pedig nem kellene az exctingtionos kieg sem. Egy másik kisebb modal például tudok berakni fészkeket, oil veint, resourceokat stb. Ezeken kivül automated ark és super struktures van. Hétvégeken beszoktam kapcsolni a dinó mindwipet,amivel dinók statjait lehet resetelni, és persze stack mod, meg hasonlo kisebb modok. Hogy holnap mi lesz nem tudom. Egyenlőre mentek,aztán majd kiderül.

Caliph
igen,ezt a részét is megértem a dolognak. mármint hogy laggoltatott
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.06.10. 19:13:55

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
igen,450 a dinó szint és az indominus eléggé op... én sem szeretem

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Offival csak ovatosan, ha holnap tenyleg befut - egy hetes csuszassal - az EGS-re az ingyenes ARK, akkor lehet nem lesz egyszeru az elet par napig az alap mappokon... 😊

Én nem szoktam túl nagy bázist csinálni (vagyis építettni az emberrel) igazából pár kis épület meg szabadban vannak az állatok.
Bár abból mániás vagyok mert minden fajból szeretek begyűjtni egy hímet meg egy nőstényt 😛
Anno mikor játszottunk akkor valami külföldi szeron voltunk. Elég sokat kihagytunk most a párom mondta hogy nézzünk szét megint. Közben megvettük a gyereknek is, úgyhogy alapvetően 3-an vagyunk, nem gond ha nem nagyon vannak magyarok.
Nem tudom hogy az milyen térkép meg hogy megvan e, mert csak az alapjáték van meg a gyereknek.
Az a baj az épitési limittel,hogy a túl nagy bázisok miatt laggolhat is a szerver.
Badco szerverről meg csak annyit, előre megjósoltam már anno hogy ez lesz. Mára többen vannak az onnan elüldözöttek és menekültek mint akik ott maradtak még. Vérmókusok meg tehetnek egy szivességet <#action>

Igen mi is megnéztük. Alapjában tetszett volna is, de kezdő helyen is 400 feletti dögök vannak és 2 nap után az egész bázisunkat felzabálta egy Indominus valami... ami a kezdő helyen hát nekem kicsit fura...
Akkor egy kicsit elment a kedvem a Bad-tól...
Caliph
csak a badco a szeróra egy rossz szót se,mert a vérmókusok neked esnek 😄 wipe után levették az építési limitet 1500ra(rohadt kevés) aztán egy playerrel beszélgettünk h pve szeróra az építés miatt is járnak,arról meg nem tehetek hogy sokan hatalmas tesco kockát építenek,én szeretek formásan építeni bármit is,aztán jöttek a vérmókusok hogy el lehet menni akkor máshova...persze végül igazam lett,sok lett a rinya hogy kevés a limit és fel is emelték nemrég.

amúgy a banda jó,és az admin is normálisnak tűnik eddig

Caliph
nem tartom valószínűnek hogy elsőre sikerül majd berakni a wildcardnak a pályát...ha sikerül is,1 hétig bugos lesz mint állat 😄 tapasztalat 😄

Rab gamingon én is játszottam egy ideig. Ott 10-es szorzó van mindenre azért olyan gyors. Mivel vannak páran rab gamingon akik badcoról menekültek oda nem tudom te közéjük tartozól-e de nálam is van szerver ha nem felelne meg neked a badco. 1-5x exp. 10x taming, crystalisles pálya.
Van pár mod is de jelenleg nincsen magyar csak külföldiek. Ha ez nem zavar látogasd meg. (Mielött még a 20. ember is megkérdezné a HunCompany név nem a Badcompany koppintása. Már kb 2004-ben is ez volt a klánom neve <#awink>)
Company /Gene&Ext/
IP:176.57.168.15:28015

Azért azt még hozzá tenném, elvileg holnap dlc lesz a crystalisles. Fogalmam sincs mi fog történni a jelenlegivel. Szerintem ha meg is nézed még ne mélyedj el benne mert lehet bukás lesz a mentésben.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.10. 17:05:05

Hát, ha 3-5x szorzókkal gyorsan haladsz akkor nincs más alternatíva, csak az offi. Menj PVPre, ott lesz majd gyakori wipe 😊

Caliph
én badcompanyn vagyok,múlt hét szerdán volt az éves szeró wipe,xp tame breed 5x,harvest 3x
szeró cluster szóval több szerver van amik átjárhatóak,van center és island is.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Keresnék lehetőség szerint magyar PVE szervert, amin kb olyan 3-5x szorzó vannak. Island, Center érdekelne elsősorban. Új kiegek nincsenek meg.
Most a Rab gaming szerveren játszunk ami nagyon jó, segítőkész játékosok vannak, meg maradnánk is csak valahogy nagyon gyorsan haladunk... Lehet én vagyok a hülye, de azért szeretek kicsit kinlódni
Párszor megjártam azzal hogy rossz helyre épitkeztem. Volt hogy egy update után a barlang amiben laktam lények spawnoltak, vagy éppen meteor rongálta meg a házam, vagy ragadozóktól kellett védekezni,... Most rákattantam az óceán platformra. Kicsit költséges azon épitkezni de eddig úgy tünik megéri.Csak óvatosan kell bánni nehogy véletlen azt vegyem fel például egy rosszul lerakott alap helyett. 😊 Mert már olyan is volt 😊 De most elkészült egy verzió. Remélem ebbe nem piszkálnak bele.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.06.06. 15:18:25

NE aggódj, ha tartják magukat a szokásaikhoz, ezt a DLC térképet is szépen kiherélik és csak árnyéka lesz MOD korabeli önmagának...
(bár végülis a ragna annyira nem volt gáz, ott csak félkészen jött ki... aztán persz szépen le is nerfelték).

A fene egye meg,pedig úgy vártam már ezt az updatet. Furcsa lenne ha egyszer pontosan idöben adnának ki valamit. <#gonosz3>

https://survivetheark.com/index.php?/articles.html/a-message-from-studio-wildcard-r1563/

Kénytelen voltam bevetni egy modot,hogy megtaláljam a hiányzó explorer notekat. Egész jó kis mod. Kell egy kis gyakorlás hozzá de nem vészes.
Ha valaki más is vadászna a jegyzetekre.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1631378184

Köszi.
Szia.
Nem kell lecserélni. Egy idöben azt irta az S+ fejlesztője hogy már nem foglalkozik vele aztán meg meggondolta magát és frissitett rajta. Ez a mod nyilt forráskódú, vagyis bárki szabadon használhatja. Ezért csinált belölle valaki egy klónt, az SS modot. Lényegében ugyanaz mind a kettö.

Sziasztok!
Nem játszottam az ARK-al 2019. 12. 10- óta. Ide azért felnézek, néha néha. Láttam írtátok, az s+ móddal kapcsolatban, hogy többet nem frissítik a módot vagy valami hasonló. Kíváncsiságból megnéztem a steam-on belül. Az van kiírva, hogy
Frissítve: máj. 31., 22:56 és ez az a mód, akkor nem kell cserélni?
S+
Majd szólok az ukrán fiúknak, csak mond a cimet hova küldjem <#awink>