Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Flaming Skullson is több van, Survivor's Empire-n Aberration, Extinction, Ragnarok, SE és Island is, Hydra-n pedig Ragnarok, Island és Aberration (ezek PvP-k.)
De ha keresel, biztos találsz még. Itt a topikban a tetején van néhány aktív szerver felsorolva, táblázatok is vannak a témában, de ha az igényeidet az ARK magyar Facebook csoportba beírod, biztos sokan írnak még mást is.
Javaslom a BattleMetricset, ott tudsz szervereket (ARK mellett még nagyon sokat) lekövetni nagyjából realtime, és így tudsz keresni is (mondjuk beállítod, hogy ARK, a játékmódot is, és beírod hogy hun, sokat ki fog dobni).
És ugye nyílván nem kell magyar szervert keresni, ha tudsz más nyelveken is, külföldi szerverből is nagyon sok jó, színvonalas, clusteres van.
Állatok szintjét én nem piszkálnám.
Akár a hivatalos (bár a ottani beállítások nem nekem valóak, és amit írtál az alapján neked se 😊 ) akár egy nem hivatalos unofficial szerver.
Dinó szint ügyében szerintem a hivatalos beállítások jók (tehát maximum befogható vad dinó szint 150), legtöbbször ehhez nem is nyúlnak a nem hivatalos szerverek üzemeltetői, leginkább a bányászási, befogási és nevelési sebesség, XP szerzés szorzóját szokték piszkálni (na meg persze a modok).
De a játék multiban a legjobb, szóval ezért buzdítanálak arra ha nagyon nyüglődsz egyedül és nem tudod mit szeretnél, nézzél ki egy stabil szervert, azt barátkozz. Sokat dob a játékon!
(arról nem is beszélve hogy igy nem tudszelcsábulni és csalni 😄 )
A terheltség meg vissza mászott mire leirtam ezt. Nem akarom bántani a szerver zolgáltatóm , föleg nem a háta mögött de nekem nagyon fura hogy beraktak egy új funkciót a webadminba, hogy bármikor megváltoztathatom a szerverben a memoriát a cpu vagy akár a slot számot, persze külön dij ellenében,... és mintha onnantól kezdve bajok vannak. Mintha igy akarnának rávenni hogy bővitsem a szervert. De persze ez csak feltételezés
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Hogy ezt most CPU okozta vagy vmi más, arra nem volt rálátásunk, de egyértelműen látható volt a farmoló számára ahogy küszködött az ark hogy kiszámolja hány tintoberry, mejoberry stb essen. Azóta ezen variáltak is vmit a fejlesztők, de továbbra is érzékelhető néha.
Köszönöm.
Aztán ott van hogy tamelés közben ugye a szintjével aránysan kap extra szinteket a megszelidített állat, tehát már befogáskor sokkal több előnyt kap a szeliditett állat a vadakkal szemben (igyjóval erősebb lesz). Ha még az is meg van emelve hogy az egekbe lehet szintezni, az megint könnyítés, mert az ember célirányosan fejleszt (rexnél HPre meg sebzésre ad) mig a vad állatok meg véletlenszerűen kapják...
Harmadrészt, az arknak problémát jelent a megemelt sebzésekkel számolni, elég erősen küszködik ha emelt harvest szint mellett még nagy sebzésű állatok is dolgoznak rajta - egy erőseb brontóval bogyót farmolva remekül lehet laggoltatni a szervert.
Szóval sztem azért a pár extra helyiértékért, amiket az ember lát a statoknál nem éri meg feltolni jelentősen a szinteket.
Kb olyan mint a legtöbb MMOnál, hogy az ember szerzi a szinteket, de amennyivel erősődik ő, annyival erősödnek a leküzdendő célpontok is. Tehát végerdményben nemtörtént fejlődés...
(egyedül akkor tudom elképzelni anagyobb kihívást az ilyen emelt szintű állatoknál amikor gyalog harcol az ember ellenük, esetleg éppen be kell fogni őket - ugye ilyenkor sokkal több torport kell lenyomni és tovább tarthat a szelidités is. Persze gondolom ekkör jönnek be amodok, a szuper altatónyilakkal, emelt statú puskákkal - szóval a szintemelés egy ördögi körbe viszi az embert)
Illetve egy kihívás van, mostanában napi 2-3x elborul a game, ekkor vagy olyan helyen vagyok, h harc van, vagy nem történt baj. Vagy ha épp egy alpha mosával küzdőttem, akkor backupból visszatöltés van, mert programozói hiba miatt nem fogok értékes tárgyakat veszteni.
Aki kihivást keres, vagy neheziteni akarja a játékot több választási lehetősége is van. Az egyik például az hogy nem áll meg az élet lv 100- on hanem megy tovább. A max level szint player és dinók esetében is level 4000 . Pontosabban kb 3980 körül van. Hogy ennek elérése milyen feltételekkel lehetséges szintén befolyásolható. A Game.ini -ben ahogy lejjebb is irtam bizonyos sorok megadásával lehetséges. Ez kicsit macerás, hosszadalmas munka de van ehhez egy generátor is.
Én ezt használom ehhez.https://dubba.pl/ark/
A másik lehetőség az ha belepiszkálunk a statokba.Be lehet állitani szintén a Game.ini ben hogy amit kapunk pontokat szint lépéshez ha azt rárakjuk egy statra az mennyit növekedjen. Csak példát mondok. Ha 1 pontot rárakunk mozgási sebességre alap esetben mondjuk 5% -al növekszik,de ezt be állithatjuk ugy is hogy ez az 1 pont mondjuk 10% ot emelkedjen. Csakhogy minden statnak van egy felső határa.
Kicsit fura lenne mondjuk 1 milliós hp stat. Ez kb 3800 körénykén van. Ennél többet nem enged 1 statra rakni. Ha kiszámoljuk hogy összesen hány pontot enged elosztani ez kb valahol 2000 környékén van. Ezért ennyi a szerveremen a max level szint. Mert ha több pontot nem lehet elosztani akkor minek ? A lények esetében ez kicsit másként van. Mert ugye a player level 0 -ról indul de ha tamelsz egy lv 100 szintü lényt akkor annak onnan indul az exp igénye. Hogy ez valamennyire egyen súlyban legyen érdemes kipróbálni például hogy egy lv 100 -as player egy lv 100 lénnyel harcol. Elkell dönteni ki legyen az erösebb, kinek mennyi esélye legyen a másikkal szemben. Ha például egy lv 100 as karakter puszta kézzel leüt egy lv 100 dilophosaurust vagy éppen 2 harapással megöli a playert. Én személy szerint rohadtul utálom ha belépek egy szerverre, kerget egy dinó és pár méter futás után megöl a dinó mert elfáradtam és esélyem sincs a menekülésre. Utálom ha beteg vagyok, és utálok mindent amire nincs hatásom. Játszani megyek fel egy szerverre és nem azért hogy fél óránként ennem kelljen vagy 1 órát arra várjak reggel, világos legyen. Az is bosszant ha kivágok egyfát ugy megtellek a súly miatt elkell dobnom valamit hogy mozogni tudjak de az se szimpi ha kivágok egy fát és szintet lépek. Nekem ez nem kihivás. Szeretek harcolni pve-ben de túlzások nélkül. A konfigban megtalálni ezt a kellő egyensúlyt nem egyszerü.Nekem ez rengeteg munkámba került. Gondolj csak arra, átirok egy számot, felkell tölteni a fájl restartolni, belépni tesztelni majd újra és újra mig nem lesz megfelelő. Az ark játék nekem kb 70% -ban ezzel telt. Tesztelni. tesztelni és tesztelni. Hogy miért ? Mert szeretem a kihivást, vonz a nehézsége. Képes vagyok napokig egy problémán agyalni. Mást ne mondjak ezek a modern webadminok a szerver szolgáltatók honlapján a tulajt,hogy is mondjam, agyilag eltunyulnak. Hiszen csak be kell irni egy számot egy rublikába és ennyi, de hogy ez hogy néz ki a konfigban arról már fogalmuk sincs. Hogy érthető legyen, példának a lények populációja. Hogy lehet elérni hogy mondjuk 2000 dinó legyen a szerveren ? Webadminban egy szám, 2000. De milyen parancs tartozik ehhez ? DinoCountMultiplier=0.75
Lényeg a lényeg, Ezért tetszett meg nekem az Ark. Mert hihetetlen sok dolgot lehet benne szabályozni. Határ a csillagos ég.
Töltsd le azt a level generátort és próbálkozz vele. De ha szabad javasolnom, elöbb gondold át, döntsd el mit és hogyan szeretnél.
Van arra valamilyen parancssor , hogy a karakteremnek a hivatalos max 150 szintnel tobb lehessen? Mondjuk enyem a 105 nel meg all, mert nem voltam meg Boss ellen,de tervbe van veve 😊
Lenne meg egy kerdesem, hogy ha sajat generalt szigetet is beteszek, akkor azon lesz ez a Teleport runa vagy obeliszk?
A bérelt szerveremen shigoisland pálya fut. Pálya csere elött gondoltam töltök fel pár tárgyat és lényt. Aztán kiléptem a szerverről,majd helyi játékban gondoltam ismét megnézem a Badcoworld pályát, müködik-e már rajta a human npc mod. Mert ha igen feltöltöttem volna új pályának.
Ahol spawnoltam volt egy olyan oszlop mint az obeliszk alatt van. hülye szokásom ahol E betü van, oda megyek és megnézem. Aztán le esett az állam. Minden ott van amit a bérelt szerveren feltöltöttem. A tárgyak, a lények. Ki is tudtam venni lényt és vissza rakni. Tárgyat vissza rakni már nem tudtam mert nem volt több szabad hely.
Na ez hogy lehetséges,hogy amit egy bérelt szerveren feltöltök az helyi játékban is ott van egy másik pályán ? Ugyanakkor a Valguero nevü pályán se a szerveren se helyi játékban nem tudok kivenni lényeket csak tárgyakat. Semmit nem tölttem le a szerverről.
Itt a memória használat grafikonom, a zöld csúcsoknál fut 1db center map. Látható, h inkább 8G memóriát eszik, mint 6-ot. Két egyidőben futtatott pályához éppen elég a szerveremben levő 12G memória. Sajna a HP szerver kompatibilis ecc-s memória eléggé arany áron fut, de tervben van a 16G bővítés is, csak még elöbb jön majd egy 1080-as vga, kezdenek lemenni a használt vga árak...
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2018.11.28. 11:25:35
Próbaként fel emeltem a memoriát 5 gb ról 6gb-ra. Ezzel 1 hónapra majdnem 4000 ft ez a 6 slotos szerver. Ha tökéletesen müködne még majdnem azt mondanám ennyi még belefér,de még mindig alternativák közt kell választanom. Ha például berakom crystal isles pályát már kikell vnnem egy modot. Olympus pályára például besem tudok lépni mert idökapcsolat vagy mi miatt megszakad. Exctingtionnal is az a gond nem mindenki vette meg, nagyon kevesen vannak rá.
Összességében, nem éri már meg bajlódnom ezzel. Kicsit sajnálom a dolgot de a józan ész ezt mondja.
A minap panaszkodtam a szerver túlterheltségére amihez kérdésem is volt. Azóta sem hagyott nyugodni a kérdés,már csak azért sem mert emlékeztemrá hogy mikor meglett a szerverem eleinte nem volt ilyen gond. 75-80% körül volt a terheltség.
Gondoltam beszámolok az eredményről. A konfig fájlokból egyesével elkezdtem törölni sorokat. Töröltem egy sort és restart. Figyeltem a változást. A szerverem pve modban üzemel ezért elözör azokat a sorokat töröltem amik a pvp -re vonatkoznak. Aztán elkezdtem csökkenteni a max level szintre vonatkozó sorokat. Végül meglett az eredmény. 97% terheltségről sikerült lejjebb vennem 87% -ra.
Igy találtam rá arra hogy a tamelt dinók és a player may level szintjéhez szükséges exp pontok megadása ami a legtöbbet hozzá ad a terheltséghez. Karöltve a sok felesleges pvp utasitásokhoz. Amikor keresgéltem hogy miket lehet bele rakni a konfigfájlba ha találtam valami tök jónak vélt parancsot azt bele raktam vagy engedélyezve vagy tiltva. Ezek összeségében eredményezték hogy szép lassan túlterhelődött.
Ha valaki hasonló cipőben járna, gondoljon erre is 😊
★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azanautilus féle egy léghajóés a steam punk mod része. Rengeteg nyersanyagot kell gyüjteni hozzá és megépiteni. Ehhez nem árt egycsapat, tribe. Afedélzetén lehetépületeket el helyezni,állatokat tartani, egy repülő bázis. Sajnos nem sérthetetlen, pvp szerveren le lehet rombolniés a méretéből adódóan ez igazi nagy pályákra való, mint például az új dlc-s Extinction.
A baby dologhoz. Érdemes kisérletezni a beirt értékekkel. Minden lénynek más és más a nevelési ideje és a növekedét én úgy tapasztaltam hogy befolyásolja a szerveren az exp szorzó.Tehát ugyanaz az érték egy másikszerveren lehet mást fog eredményezni.
Nálam például
BabyMatureSpeedMultiplier=20.0000
BabyCuddleIntervalMultiplier=0.750000
De ez nálam a sárkány keltetéshez lett igazitva de nálam csupán 2x exp szorzó van.
Single player esetébenis használhatóak ezek a parancsok devan egy aprógond amire oda kell figyelni.
Itt találhatóak.
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ARK\ShooterGame\Saved\Config\WindowsNoEditor
Figyelni kell a pontos parancs beirásra mert elég egy rossz karakter, egy ott felejtett szóköz és már nem müködik.
Azon kivül ha bármi változtatás történik a játékon bellüli beállitásokban az azonnal fellül irja ezeket a fájlokat.
Singleben vagy unofical szerverena max level szinta konfigban szabályozható. A maximum level 4000. (minusz 10-20 szint)
Ez szintén a Game.ini ben szabályozható.
BabyMatureSpeedMultiplier=55.0
BabyCuddleIntervalMultiplier=0.073, ezt en nem talaltam a Game . inimben. Lehet mert singleben vagyok? Mi az az Imprint?
BabyMatureSpeedMultiplier=55.0
BabyCuddleIntervalMultiplier=0.073
G-portalon nem rég befizetem saját szervere és segitséget szeretnék kérni hogy ha nem is minden állaton de legalább a rexeknek az imprintjét 100% meg lehesen csinálni minél rövidebb idő alatt. elöre is köszi a segitséget
Masik kerdesem hogy a bazisodnal mi az a Nautilus szeru repulo szerkezetfeleseg? 😊
Mivel csak egy db szerverem van ez nem lehetséges,csak ha én pályát váltok. Vannak haveri társaságok és egy-egy elvetemült fan fickó akik nem kis pénzt áldoznak ilyesmire de alapvetöen ez nem jellemző.
Lehetnek olyan modok amik ütköznek egymással, és szerintem nem túl szerencsés ha valaki túl sokat gyüjt be magának.
Amikor csatlakozol egy szerverhez automatikusan feliratkozol az azon futó modokra és letöltöd.Néha okozhat problémát hogy a te kliensed ésa szerveren futó mod nem azonos verzió számú. Nekem eléggé gyenge gépem van, sokat kisérletezgettem hogyan miképpen tudnokjátszani. Furának tünhet de asok sok probálkozás után ez a szolgáltatóntünt a legjobbnak nekem. Jobb mint single playerben.
Nyilván lehet olyan ami hozzád fizikailag közelebb van és azon kisebb a pinged.
A human npc -nek vannak alap beállitásai de egész jól lehet konfigolni. Ahhoz viszont a gameusersettings.ini -be kell bele irogatnod. bizonyos sorokat amiket mod weboldalán meg találsz.Steam punk többek között ezért tetszik nekem,mert abban is mindent fel lehet szedni amit leraktál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igen, kipróbáltam modok nélkül. Sajnos a gyenge gépem miatt nem mindegy melyik pályán vagyok. A Shigoisland tünt eddig a legjobbnak.
Meg ez az új dlc-is.Procihasználattal nincs gond mert csak restart után magas,104% de ha már kész a pálya ez 15-20%
Memoria viszont minden mod nélkülis ez a 5GB 83% -onketyeg,playerek nélkül. De például a steam punk önmagában emel 4%-ot. Ez a future extension további 4% ot, classic flyer,és a többi apróság további 3% . Ez igy indulás után 94% ami szép lassan felkuszik és ha eléri a 110% ot akkor restartol.
Otthoni szerómban van egy xeon 1230v2 proci, 12G memóriával. Ez gyakorlatilag egy 4 mag/8 szál i7, csak több cache memóriával. Azaz nem a legalja. Ehhez még infó, nyilván nem fogsz meglepődni, de a szerver része is pont ugyanolyan szarul van megírva, mint a játék, azaz van arra opció, hogy 4 magot kezeljen, de még a két magot, vagy szálat sem kezeli tökéletesen. A fenti procin nálam is van, hogy 100% terhelése van egy magon, ilyenkor mikor kiszámolta magát, akkor a játék visszadob oda, ahol elkezdődött a lag, ez 10-20 másodperc simán. Ilyenkor ha ez official, és emiatt meghalsz, hát így jártál. Ezt a szerver oldali terhelést az átlag user nem veszi észre, mert úgy gondolja, h szarakodik a netje, de nekem a másik monitoron ott a szerver konzol, és látom, h most lag jön. Ilyenkor néha disconnectál is amúgy. A másik, ami drága, az a memória, egy ark szerver 1 userral simán benyel 4-5G memóriát, nekem 12G memóriával lehetőségem van futtatni 2 ark szervert egyidejűleg. Ha több menne, már swappelne a szerver.
Ehhez hozzájön, az, h minél több player, annál több cpu, és memória kell szerver oldalról. Tök őszintén, üzemeltetői szemmel nézve egy olyan vps, ami ezt el tudja vinni, mondjuk a rackforestnél kb havi 10eft-tól indul. Minden, ami ennél olcsóbb, már csakis problémás lehet.
Vagy megveszed a saját szeródat, és betolod szolgáltatóhoz.
A vps szolgáltatók szokták azt csinálni, hogy ha egy vps kihasználtsága tartósan magas, akkor szimplán restartolják, ezzel védig a többieket. Azt tudnám javasolni, h elöbb próbáld ki az alap arkot futtatni rajta, modok nélkül, majd egyesével adj hozzá. De minél több mod, annál több szerver oldali cpu, és memória igényed lesz.
Hogy lehet az hogy single player modban a gépemen ha nemis simán de futnak ezek a modok ? Pedig a gépemben mindössze 4 gb memoria van, a szerverhez pedig 5gb memoria tartozik mégis 110% terheltségig felmegy majd restartol ? Gyanitom az csak valami virtuális memoria lehet de mégis nagyobb a terhelés mint az én mezei 10+éves gépemen ?
Jelenleg Shigoisland pálya fut. A fő problémám amiért szenvedek vele hogy a modok miatt túlterhelődik a szerver és egy időután ez miatt automatikusan újra indul. 3 nagyobb mod és 4 kisebb mod van amit szeretnék müködtetni de valamelyikről lekéne mondanom.
A fő mod a steam punk, ez mellé szeretném berakni a futurism extensiont,amiről videót is raktam be.Pve a szerver de van egy nagyon jókis mod a human npc.Ember kinézetü lényeket rak be,akik fegyverekkel támadnak, házakat épitenek és akár tek ruhájuk islehet... lényegében ahogy a neve is mondja. Igy lenne egy pvp gépi karakterek ellen. Szükségem lenne a classic flyerre, a homing pigeon, stack plus és death recovery.
A steam punk adna tenger alatt járót, léghajót, ingyen és örök áram forrást, védelemhez tesla coilokat.
Futurism extension fegyvereket és mindkettö épitő elemeket.
Human npc adna egy plusz elfoglaltságot és isteni felszerelést a dropokból.
Classic flyer sebeség pluszolást, szabályozható repülő dinó populáció szabályozását.
Stack plus 5000-10000 db 1slotban tárolást
Death recovery adna egy sirkővet amivel ha meghalsz nem kell vissza menni a batyuért
Homing pigeon adná hogy haza hivható/ küldhető a szárnyas dinó. Ha meghalsz magától haza repül
Jelenleg még nem müködik az új dlc pályán a Human npc.Ezek igy együtt 95-98 % os memoria kihasználtságot eredményeznek.
Amivel próbálkozok a DinoCountMultiplier=0.75. Csökkentem a lények populációját és őróbálom belőni a humannpc modot
hogy hány db jelenjen meg és azokból hányan épitsenek házat. De ezek sajna eddig ilyen 1-2% os memoria terheltséget eredményeznek.
Volna arra is lehetöség hogy plusz némi pénzért megemelhetném a használt memoriát de ezt nem igazán szeretném.
Csak ennyi a problémám 😊