Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Ark fantazi mod hasonló a steam punkhoz. Kivettem a steam punkot és ez a fantazi van benn helyette, igy most elbirja a szerverem plusz memoria nélkül is.
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Beraktam egy módot ami tetszik videóban láttam a jurasik parkos kerítés,abból építettem körbe.Egy van ami nem tetszik kiáll egy beton darab a földből,kár,hogy azt nem lehet szétütni,de olyan nehéz egyenes talajt találni,ami még jó helyen is van.Ez most távol tartja őket.
Esetleg állíts fel a bázis körül aggressive, high range, turret modeos velonákat. Ha sok van, ők szedik szét pikk pakk
Utoljára szerkesztette: T62A, 2018.12.08. 20:56:24
Centeren,csak egy nőstényt találtam egy 252-szintűt. A többi az mind 100-as alatti.És nálam a legnagyobb szint az 210-az alap,szelídítve 314-lesz.Nem is értem hogy jelent meg egy 252-es,de csak a tek állatoknál látok mostanában magas szintet.
A sárkány a mutált rexeimhez képest egy gyenge állat, kicsi a sebzése. És nem is lehet mutációja, hiszen nem szaporítható.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.12.08. 13:00:44
Első választási oldalon van 4 lehetőség. A grafikonon láthatod hogy a beállitott maximum szintig milyen arányban ossza el. Például ahogy szintet lépsz egyre több exp kell egy-egy szint eléréséhez, vagy arányosan. stb...
Én a bal alsót szoktam választani. Következö lapon a felső csuszkával a maximum szintet állitod be, az alsón hogy egy szinten mennyi expet kell gyüjteni. Ha lehuzod teljesen, 0.500. Ez azt eredményezi hogy mindenszinten ugyannyi exp kell, vagyis 500 exp. Ez kényelmes, hiszen akár lv 1000 szinten is csak 500exp kell, viszont ez kb lv 100 ig egy könnyü fejlödést eredményez. Tudnod kellene mire mennyi expet kapsza játékban. Talán tudod,az alpha dinók ölésére nagyon sokat. Ezzel az 500 exp igénnyel, megölsz 2-3 aplhát és 20-30 szinteet is léphetsz.Itt jön képbe a szorzó.Egy 10x exp szorzón 1 alpha adkár 30 vagy mégtöbb szintet is adhat. Ráadásul olyan mod mint a steam punk olyan fegyvert ad amivel könnyedén darálhatod a lényeket. Nem szabad leragadni egy részletnél, hanem átfogóan mindenre kiterjedöen kell megtervezned ezeket. Mert hát kérdés mit is szeretnél. Én ezért állitottam be a szerveremenpéldául 2x alap szorzó amihez társul 2,5x tevékenységekre.Ha csak ácsorog valaki nem csinál semmit, persze akkor is fejlödik, föleg eleinte, de lassan mert csak a 2x exp érvényes, dolgozni kell az 5x expért. Ölni, gyüjtögetni, craftolni. Még igy is megesik az hogy craftolással sok expet kapsz.
...
Szóval ha megvagy a csúszkával, jobbra fent van egy frissités kék szinü jel. Arra kattints hogy kiszámolja neked.
Itt egy másik jvaslatom lenne. Tegyük fel lv 1000 szintet akarsz,de segiteni szeretnéd az új kezdö játékosokat, mondjuk lv 100 ig.
Ez esetben ezzel az 500-as csúszkával 128-ig állitsd be. Ezt elmented mondjuk aaaa.txt néven. Aztán megcsinálod újra de a csúszkát lv 500 ig állitod be 1.000 exp igénnyel, majd ismét megcsinálod lv 1030.-ig. Igy van 3 mentésed. aaa.txt bbb.txt ccc.txt. Aztán végül ssze másolod öket. Figyelmesen megnézve megvan-e minden szint. Igy lv 100 ig sima ügy, itt egy kicsit többet kell gyüjtögetni de aztán tovább indul lv 500 . ig ekkor már lassabb hiszen 1000 exp kell, majd 500-1000 ig már 1500 exp kell..
A bal alsó grafikon az offical exp. Választhatod a 2 felső egyikét is.
Az engram lapon ugyanez a helyzet. Ezt én nem használom mert saját kezüleg irtam meg mikormennyi engram pontot adjon.
A creature level lapon a tamelt dinok lapja. Ez ugyanaz mint a player. Ezt isfelesleges generáltatni ha a tamelt dinoknak is ugyannyi pont kell szintlépéshez mint a playereknek mert ez esetben csak másolod a playerek exp sorát.
Customization options lap is felesleges. Ide olyan parancsokat rakhatsz amit te magad akarsz hozzá adni.
A Generation Game.ini -re kattintva megadhatod a mentés helyét és nevét.. Majd ebből másold ami kell a Game.ini fájlba.
Jatszottam par napot a Badcompany szerveren, de csak azert mert a Gaia Ragnarokos mappon a Gaia mellett telepitve volt a Steam Punkt is, Tetszett a szerver bar nekem idonkent laggolt. Ezzel meg el is lettem volna,csak amikor az extincionra atutaztam s vissza, akkor vettem eszre, hogy a 0 pontert kifejlesztheto dolgok a 2 modnal mindig torlodnek mikor oda utazok ahol nincs fent a mod, Ragnarokra visszaterve meguntam az allando ujra jelolgetest,ezert a modokat fent hagyva most singliben jatszom.
admincheat addexperience 1000 0 1
A menet a következő. A generátorba lévő exp mennyiségek valami okból, ezt most ne boncolgassuk, nem annyi mint ami kell a játékban. Ha kereken 300 szintet szeretnéla generátorban ennél tovább kell megirni. Kb +28 vagis lv 328 ig kell megadni. Ha ez megvan, elkell döntened miként szeretnéd beállitani az engram pontokat. Ezt beállithatod például minden egyes szintlépéshez hogy mennyit adjon, vagy csinálhatod ugy is hogy elosztod egyenlő részekre, vagy akár egyszerre is adhatja. Én kiszámoltam,hogy hány pont kell ahhoz hogy a playerek mind az összes engramot megtanulhassák.
Tehát egyszer van az exp pont rész, utána van az engram pont. Nálam ez igy néz ki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
OverridePlayerLevelEngramPoints=20
OverridePlayerLevelEngramPoints=30
OverridePlayerLevelEngramPoints=40
OverridePlayerLevelEngramPoints=50
OverridePlayerLevelEngramPoints=60
OverridePlayerLevelEngramPoints=70
OverridePlayerLevelEngramPoints=80
OverridePlayerLevelEngramPoints=90
OverridePlayerLevelEngramPoints=100
OverridePlayerLevelEngramPoints=7809
Ha megnézed az első szint lépésnél ad 10 pontot, a következönél 20-at stb aztán végül 7809. Ezt követöen mindenszintlépésnél ad 1 pontot. Ezzel lv 100 elérésekkor már van annyi pont hogy megtanulható az összes engram.
De itt még nincs vége a dolognak.Meg lett piszkálva az exp és az engram. Lekell nulláznod és újra osztanod. Ezt mindenkinek megkell tennie aki már benne volt a szerverben, az új playereknek nem.Ez az Amnézia tonikkal lehetséges, vagy csinálsz új karaktert. Az amnézia tonikot ha megiszod ismét lv 1 leszel, törlödik az összes megtanult engram és újra oszthatod már az új beállitás alapján. Az amnézia tonik használatának van egy feltétele. Engedélyezned kell a konfigban. Ugyanis maximum 1x engedélyezett alap esetben de a Game.ini -be beirva nincs korlát
bAllowUnlimitedRespecs=True
Amnézia tonikleg gyorsabbanadminból szerezhető be.
cheat giveitemnum 413 1 0 0
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.12.07. 07:53:48
Elozo irasom utan ki is szedtem az arkgen altal generalt sorokat es visszatertem a regi kerekvagasba. Azota kapom is a pontokat rendesen szintlepeskor.
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2018.12.06. 20:34:51
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2018.12.06. 14:47:08
Új pályán vagyok,találtam egy olyan részt ami mondhatni majdnem egyenes,van kristály a közelbe meg fém.Jó lenne arra a részre építeni,de olyan közel hogy ne zavarjak be az újra megjelenésbe.Teleport még nem jöhet szóba,mivel nincs hozzá cuccom,meg nem fedeztem fel mindent mivel a teleportot nem jó csak ide oda lerakni előbb körül kell nézni hol van sok fém és hova érdemes lerakni.
Én sokat teszteltem példál azt hogy be tudjam állitani ha szétütök egy követ az mennyi idö után jelenjen meg újra. nem kevés idő pazaroltam el erre. Ekkor jöttem rá hogy minden harvestnek más ez a távolság. Más a köveknek és más a fünek. Kristályal nem kisérleteztem de kő alap esetén ha nincs ez külön szabályozva ezt csak ott helyben tudod kideriteni.
Ha gondolod kisérletezz vele.
Ez a megjelenés gyakorisága.Minnél kisebb az érték annál gyorsabban jelenik meg újraGameUserSettings.ini -be
ResourcesRespawnPeriodMultiplier=0.25
Game.ini -be szabályozhatod hogy a lerakott strukturádtól milyen messze nem rakhat le más player valamit. Ezt a kettöt szerintem hagyd végső esetre. Próbálgatáshoz elég a fenti
ResourceNoReplenishRadiusPlayers=0.5
ResourceNoReplenishRadiusStructures=0.5
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Kérdezni szeretnék valamit,tudja valaki hogy ha van egy hely ahol bányászhatunk kristály,vagy fémet stb. Attól kb milyen közelre szabad építeni,hogy ne zavarjon be az újra megjelenésbe?
Például kő alapban mérve.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2018.12.04. 18:33:43
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Leírásod alapján a steampunk is csak bevitt a málnásba a túlságosan erős cuccaival.
Azt a future extension vagy mi, modot sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni mert ágyban fekszek fekvő gipszel, rádiós egér most a legjobb barátom. 1-2 órát ücsörgök de aztán feküdnöm kell, és igy sajnos nem látom a betüket mert messze van a tv amire rávan most kötve.
De ehhez a modhoz is tartozik némi parancs a konfigba. Hogy mi pontosan nem tudom de a mod oldalán megtalálható.
Sokat töprengek mihez is kezdjek a szerveremmel. Ha arra gondolok megszüntetem, jön a gondolat hogy mégse. s forditva 😊
De van egy ajánlatom. December hónapra még minden képpen megtartom, és ahogy magamat ismerem, lehet még utána is.
Van arra lehetöség hogy admint adjak hozzá. Ha szeretnéd kipróbálni szólj, megbeszéljük és beállitom hogy úgy tudd kezelni mintha a teszervered lenne. Pályát rakhatsz be vagy amit szeretnél. Én már régebben is felajánlottam hogy bár ugyan csak 6 slotosa szerverem de ha van aki szerete ott játszani, beszéljük meg ki mit hogyan szeretne, és én beállitom. Ha sikerül összehangolni a kivánságokat nincs ellenemre hogy hosszabb távonfenn tartsuk a szervert. Nyilván vannak korlátok és talán a kivánságok se feltétlen egyeznek de nem lehetetlen.
Sőt, én még domaint és honlapot is tartok fenn a játéknak még. Csak ehhez sem volt igazán igény, igy kihasználatlanul csak van.
A pályákkal én is úgy vagyok hogy hamar megunom és másikat szeretnék. De szerinem ha jól belegondolok, nem a pályával van baj hanem velem. Ugye, az a bizonyos kihivás. Ennek a játéknak alapból van egy problémája. Pontosan a végcél. Hogy miért is játszunk ? Hogy bázist épitsünk, hogy dinókat tameljünk,.. de miért ? Ha megvannak ezek, hogyan tovább ? Elvileg az ascend lenne, a tek barlang, a felemelkedés.
Vagy..... kitalálunk hozzá valamit. Például a modok. Vagy pvp, vagy bármi. Akármi is legyen, kell egy cél mert megunjuk ha céltalanul lödörgünk. Én ezért ellenzem például az über nagy szorzókat. Most hogy kivettem pár sort a konfigból az összes modot elbirja a szerverem. Még nem minden pályát de megy, 87% -on plusz memoria nélkül. Valguerot lekell cserélnem mertobeliszkből semmit nemlehet kivenni amit másik pályán beraktam, az exctingtionon még nem megy a human npc. Nézd meg a szerverem, ird le mit szeretnél másként és én beállitom ha ez neked megfelel. Az egyedi pályákkal az a baj, sok olyan van hogy valami hiányzik onnan. Van ahol nincs blue gem, vagy valami más.
1 szerverrel ezt éppen a pálya cserélgetéssel lehet megoldani.
Bocs a hosszú irásért.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2018.12.03. 08:40:58
Caliph már a #8944 hozzászólásnam a clustert elmagyarázta.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.01. 19:39:33
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.