11997
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)
..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
-
ncc1701 #9911 Inkább valami komoly víz alatti map kellene. Víz alatti bossal, stb. -
Bozi_Vilag #9910 Azért na, hondolj bele abba, hogy a modderek sokan vannak, így többen, nyílván többet tudnak tenni. Főleg, hogy nekik nem kell nagyon mélyrehatóan dolgozni: szar lesz, legfeljebb nem használja senki. ARKnál ezt nem tehetik meg.
#9906 azt megnézném. Nem biztos, hogy lenne olyasmi lendület, olyan kidolgozás, mint itt. Űrben mit csinálsz? -
lammaer #9909 Én pont másképp látom.. mióta elmentek az Atlashoz a kreténebb Ark vezetők, azóta hamarabb jönnek az apróbb életminőség javító változtatások.. mint a nagyobb lőszer stack, a cryo kiírja az állatok statjait és efféle. Remélhetőleg nemsokára mostmár tényleg jön az S+ integráció következő fázisa is.
A balanceolás is értelmesebb módon zajlik (pl Managar nerf apránként, több lépésben, nem kalapáccsal a földbe döngölve ahogy eddig csinálták)
Tuti hogy lesz itt még DLC, az ARk jól bejáratott név, és könnyebb összerakni egy DLCt 15-20 euró értékben mint kijönni egy totálisan új játékkal.
Lásd, új térkép meg új állatok, egy modder simán összekalapál egy ilyet pár haverjával, szóval az Arkosoknak még könnyebb.
Ha meg nem lenne ötletük, pont a modder közöségtől lehet "lopni", adnak a moddernek zsebpénzt és már adják is ki a cuccát hivatalost artalomként is...
Az ATLAS meg igazából szerintem nem konkurenciája az ARKnak, más világ, más játékstílus (csak megatribe only módban játszható, kisebb baráti közösségeknek nem ajánlható), szóval a kettő nem zárja ki egymást.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.22. 16:52:07 -
ncc1701 #9908 Én szimplán csak lassan haladok. :) A héten fogtam be kb 30db 135+ szintű velót, leválogattam a legjobbakat, és visszavittem a centerre breedelés céljából. Mikor meglesznek, akkor vissza extinctionre, mert beláttam, h solóban csak velük tudok element veint csinálni értelmesen. Na, ezek elviszik azért az időt rendesen. -
Rae Apofisz #9907 Ha nem lenne Ark-hoz ennyi mód már rég abba hagytam volna ezt a játékot. Az egész játék olyan mint a pc. Ark az alap lap. A modok hozzá kellékek. Ebben az a legnagyobb vicc,hogy ezeket mezei playerek csinálják. Nélkülük egy unalmas sivár játék lenne. Több pályát készitettek mint maguk a készítök. A dlc-k ugyanilyenek. Készitők megalkottak egy alapot a többit a playerekre bizzák. Nem a hivatalos csapat érdeme ez a játék hanem akik használják. Jó taktikta, ugy tünik müködik. Ebből még a szerver hostingok is megélnek. Én arra leszek kiváncsi valaha össze kapcsolják-e majd valamilyen formában az egészet. Például az Ark-ot az Atlasszal. Például, island pályán megjelenik egy kikötö. Felülsz egy hajóra és átutazol akár Ragnarokra akár egy Atlasz szigetre ugy hogy mindez egy szerveren fut. -
#9906 ez a játék már hivatalosan megjelent,a tervezett dlck megjelentek,történet úgy ahogy lezárva(esetleg még egy dlc talán) esetleges bugfixen kívül nem nagyon kell számítani már sokmindenre. az atlas még készül,oda több erőforrás kell
aztán ha az elkészül esetleg jöhetne egy űrben sci fi környezetben játszódó valami is,esetleg ark 2 :D -
ncc1701 #9905 Atlast úgy tudom, kissé más csapat csinálja. Nagyon meglepődnék, ha nem készülne már egy új DLC az arkhoz. -
Bozi_Vilag #9904 Édes álom... Atlas óta főleg leszarják ezt a játékot. Kár, pedig nagyon jó folytatási lehetőséget hagytak nyitva Extinction boss végén. -
T62A #9903 Ha sütit szeretnék csinálni,én nem rabolok.Olyan sokáig a méz sem áll el,viszont dolgom nincs vele rakok bele 200 db ritka virágot azt kész,és szerintem rohadt jól néz ki egy üvegházban ha tele van rakva.Én azt sajnálom a méhkirálynőt nem lehet szintezni szívesen megtartanám akár barlangi sétákhoz is,főleg ha szelídítés után is hozna kisebb méheket maga köré. -
Rae Apofisz #9902 Ha csak méz kell én létrákat szoktam fa mellé lerakni. Felmászok, kirablom és spuri. Van vitorlázó szárnyam, igy menekülés közben eltudok repülni. Néha le esek a szárnyas dinóimról, olyankor is jól jön. Rászoktaktattam magam hogy rakok minden szárnyas lényemre jeladót, igy megtudom találni. Jó ötletet adtál. Beszerzek egy macit és csinálok méh farmot,az még ugysem volt.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 20:43:19 -
T62A #9901 Huszon három darabot szedtem össze ezzel az ötlettel,nem mintha ennyire szükségem lett volna,de tetszett.Bár az zavart,hogy nem mindig adta be a szelídítéshez szükséges szöveget. -
ncc1701 #9900 Ez egyébként elég jó ötlet. A maciról nem ütnek le a méhek, tetszik. -
T62A #9899 Rohadt jó ez a maci,tegnap elmentem vele.Nem mézet gyűjteni,hanem méhet,ja nem méheket.Simán leharapta a kaptárakat kaptáranként volt vagy 4 méh királynő,és amit előhívott magából méheket leharaptam vele.Magamra fütyültem,hogy kövessen,ha nem sikerült elkapnom a királynőt mert pl nem adta be az az írást amivel szelídíthetném,felugrottam a macira azt csókolom leharaptam őket.Ha jól emlékszek,vagy 7-8 kaptárat gyűjtöttem,eddig. -
T62A #9898 Nincs fordítva,bár a megfigyelésed nem rossz.Az s+ módost keverem a rendes kő fallal.Mivel a nyílás alsó részénél lehet rakni ferde kő falat,vagy idomot.Viszont ha felülre szeretném,nem lehet úgy forgatni,hogy az jó legyen.Ezért az s+módos ferde kő falat rakom ami a háztetőknél is használjuk így már biztosan tudjátok mire gondolok.Na most ha a sima kő falra pakolom az s+ módos ferde kőfalat,akkor rohadt nagy hézag lesz a két fal között,ezért minden szinten a tetejére végig s+módos kőfalat rakok,és az minden irányból egyforma.A videót köszönöm,de szerintem csak az idődet pazaroltad,mert ami nálam fel van építve,egy sor azt meg nem tudom mondani hány db kőfalból van.ha tippelnem kellene közel az 500 hoz és csak egy sort nézek függőlegesen.Ha kéritek bemutatom videóban is.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.21. 13:23:42 -
Rae Apofisz #9897 Kiváncsi lettem erre a magassági dologra és teszteltem egy kicsit. Erre jutottam. Elnézést a videó minőségéért. (Nincs semmilyen építős mod) Hogy komplett ház építésekor is engedné-e azt nem tudom. Olyan tesztre nem válalkoznák. 82 db falat és mennyezetet tudtam egymás fölé helyezni.Első videó elején a vízvezeték.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 10:51:40 -
Rae Apofisz #9896 Ilyen magasra még nem épitkeztem de nem lehetséges,hogy az az oka hogy az egyik fal forditva van ? Mert aminek a külsö felülete kifelé van arra nem engedi rakni aminek meg befelé arra igen.Az is lehet hogy az egyiknél a falra tenné a másiknál meg a mennyzetre. Amire nem engedi rakni vedd vissza a falat,nézd meg engedi-e mennyezethez kapcsolni illetve annál is nézd meg ahova engedi. Igy megtudod állapitani falra akarja tenni vagy a mennyezetre.Én megpróbálnák alsobb szinteken oszlopot elhelyezni.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.21. 07:53:44 -
ncc1701 #9895 Vizet sem lehet bármeddig felvinni, ebbe extinctionon bele lehet nézni. -
Bozi_Vilag #9894 Aha, szerintem ez túl magasan van a talaj fölött, azért nem engedi. -
T62A #9893
Az ötödik képnél enged még egy falat a másik tetejére,de a harmadikat már nem. -
Rae Apofisz #9892 Van egy mod, a Death Recovery. Ebben egy sírkővet kell gyártani amihez kell pár db cement paszta. Ezt már mindjárt az elején lehet gyártani ha van valakinek alapanyaga hozzá. De van még pár olyan mod amiben lehet gyártani akár lv 1-en ha betudja szerezni a cuccott hozzá.
Nem tudom melyik szerveren játszik de Amissa pályán ahol a hódok vannak azok nagy szintüek. Majdnem a pálya közepén ahova nem egyszerü eljutni, márcsak azért sem mert mindössze 3 spawn pont van innen jó messze és a pálya készitője bele van zúgva a raptorokba.
Szóval, arra felé nem egyszerü az élet. :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.20. 00:35:18 -
T62A #9891 Nem szerver,holnap csinálok,mert már kiléptem a játékból kb 2 hónapja szórakozik a gép,ha kilépek a játékból az asztalra valamiért lefagy,és nem tudok közvetlen visszalépni a játékba újra kell indítanom a gépet. -
Bozi_Vilag #9890 Hmmmm... Ragnarokot nem ismerem. Esetleg egy screenshot? (Ha szerver, akkor hagyd, nehogy valaki lenézze) -
T62A #9889 A Ragnarokon 37 /25 foknál.Körülbelül.Egy magosított sziklán.
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.19. 18:18:05 -
Bozi_Vilag #9888 Igen, van egy bizonyos magasság, hogy az első, nem általad épített (tehát map része) résztől milyen magasságba tudsz építkezni. Ezt én is tapasztaltam, amikor ugrótornyot csináltam repüléshez (Aberrationös szárny).
Vagy, ha ilyen barlang/lyuk (főleg Extin) elég bugos, úgy oldották meg, hogy ne építkezz oda, hogy mindenféle módon elhatárolták, de szarul jött nekik össze, ezért van, hogy alapot, falat/ajtót engedi lerakni, de tetőt már nem. Ilyennél építettem már olyat, hogy minden jó, de egymás mellett három tetőt nem engedett, aztán megint engedte, utána egyet megint nem, pedig egyenes volt :D
(Ha single player, átküldöd, hol építkezel? Hátha tudok valamit mondani rá) -
T62A #9887 Volna egy gondom,a játékon belül szabályozva van,hogy a szabadba milyen magasan építhetsz?Mármint hány szintet?Ép befejezném amit építek,illetve nem sok van vissza,de nem engedi a mennyezetet egy két helyre oda rakni,mert azt írja nincs alátámasztás,de alatta már van kettő olyan szint ami nyitott,és alatta meg egy zárt.És magát ahol engedi a mennyezetet a fal szélén valahol engedi,hogy egy falat oda tegyek,de a másodikat a tetejére már nem.Mellette kettővel pl engedi,hogy egymás tetejére rakjak kettő kő falat de a harmadikat nem,és ugyan azon a szinten van.Na már most építettem sokfélét láttátok a videóban is aki megnézte,tudom hogyan kell építeni hogyan kell alátámasztani ha éppen nincs kőalap,vagy nem fér oda.Sőt ahova a mennyezetet nem engedi lerakni,a kőfal tetejére,ha a két kőfal közé raknám oda meg engedi,tehát nem a tetejére,hanem egyel lejjebb. -
lammaer #9886 Ja, hát ha level 1-es karakterrel kel puszta kézzel megölni a hódot akkor OK. De akkor nem is kell neki cement :D
Én azért feltételeztem hogy az illető nem XP szerzésért craftol cementet hanem azért mert kell neki - és mire eljut vki oda hogy cementet használjon (építőanyag vagy fabrikátor, az level 45 illetve 48) addigra már nem kéne hogy problémát okozzon neki egy hód legyilkolása...
Xp szerzésre meg múgy se cementet craftolunk hanem narkót. -
Rae Apofisz #9885 Az igaz,de több expet kapok ha tekit ölök és craftolok is mint ha csak lopok. Ráadásul a tekit könnyebb megölni lévén hogy lassú mozgású és több van mint kirabolható hód vár. Kezdőként vannak olyan helyeken hód várak ahova már eljutni is kihivás.Én legalábbis ezt a megoldást szoktam követni. -
lammaer #9884 Hát szerintem hódtól lopni sokkal egyszerűbb mint gyártani... ha belegondolsz, a gyártáshozis harcolnod kell hogy megszerezd a keratint, és utána még ki kell menned követ szedni, aztán még le is kell gyártani.
Ehhez képest a hódvárhoz kimész, lecsapod a hódot és ott van a 2-3 stack cement paszta. -
Bozi_Vilag #9883 Amíg az event is. De ne aggódj, nem egy ilyen event lesz még a közeljövőben (húsvét?) -
T62A #9882 Csak ezzel a színnel nem megszokott és azért zavaró.Mert azt mondják neked egy farkas,nem rózsaszínbe fog beugrani
maga az állat képe,ha elképzeled.Meddig lesznek bent? -
T62A #9881 Meg tudom érteni a kísértést -
ncc1701 #9880 Kakibogár is ad olajat. -
urbi #9879 olajat meg nem is találtam.még a tengerbe sem. van pár tek dinó.abból szerzem az olajat.de az nagyon kevés. (cement pasztát gyártom). láttem a kecódat jól meg van csinálva.
Utoljára szerkesztette: urbi, 2019.02.18. 08:53:25 -
ncc1701 #9877 Inkább a csiga. :) Ha az ember nem akar vesződni a méh fogással (én mindig opok vele), akkor fogjon egy macit, az simán tud sok mézet lopni. -
Rae Apofisz #9876 Azért szerintem bele tudnánk magyarázni ebbe a szin dologba más dolgot is. A természetben idönként nekünk emberek számára néha valóban fura dolgok alakulnak ki ami az adott élőlény számára egy adott szempontból hasznos. Gondolj csak a fácánkakasra vagy paradicsom madárra. A szaporodásért vivott küzdelemen kivül semmi nem indolkolja hogy olyan rikitó élénk szineket használjon.Sőt még veszélyes is számára hiszen a ragadozók gond nélkül észre vehetik.
A másik érdekes dolog a madarak tojásainak a szine és mintázata. Általában megvan minden madárnak a költő helye. Na és miért azt választja ? Mert ott jobban eltudja rejteni a tojásokat. És honnan tudja milyen szinü és mintázatú lesz a tojás ? Vagy talán tudja is ezt befolyásolni ?
Ezek olyan kérdések amik még a madarászok közt is élénk vita témája. Ez csak egy játék, olykor fényévekre a valóságtól.
Bocs ilyenekkel tunkoltalak :)
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.18. 07:35:36 -
Rae Apofisz #9875 Cement pasztát gyártani célszerübb mint a hódokkal harcolni. Keress olyan kis szintü teknősöket például amiket megtudsz ölni.Az abbol kapott keratin, vagy kitinből tudsz gyártani a mozsárban. Tenger partokon ha találsz Trilobitet azt se hagyd ott, az is ad értékes alap anyagot. -
Bozi_Vilag #9874 Mutáció bármikor bedobhatja -
ncc1701 #9873 A breedelt gigámnak cyan a háta, piros az oldala, és lila az alja. De annak semmi köze a valentín naphoz, mert vagy 1 hónapja breedeltem ki a szinét.
Amúgy vicces, extinctionon kiviszek egyet sétálni, felfele szoktam menni a sunken forest felé, ott jobb kanyar a hegyeknél, majd a king titan spawn helye elött le. Ez általában kb 20 corrupt giga+10 sárkány bigyóját eredményezi, és a gigának egy szintet. Kellemes kis séta, kb 3-5k hp bukóval megússza a dög, brutális, ahogy osztja a 4k sebzést.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.02.17. 18:26:25 -
Bozi_Vilag #9872 Hidd el, mindig amikor elhaladok mellette (főleg a piros-rózsaszín keverék mellett), gondolkodom, hogy előveszem a puskámat ;) -
T62A #9871 Hát egészségedre.