Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koszi beirtam igy :-USEALLAVAILABLECORES -novsync -norhithread -lowmemory . az elsonek nagybetusnek kell lennie ahogy irtad vagy mindegy?
Parancssori opciók közé kell beírni, kötőjellel. Nyisd meg a Steam-et, keresd ki az ARK-ot. Kattints rá jobb egérgombbal, és a Propertiesre nyomj rá (magyarul nem tudom, legalsó lehetőség a sok közül). Itt a General fülön (szintén nem tudom magyarul, de ezt dobja be alapból, és a baloldali az) a Set Launch Optionsre (Parancssori opciók, vagy mi a fene magyarul, a felső gomb a kattinthatóak közül, középtájt), és amikor ez megvan, egy kis szövegdobozt fogsz kapni. Ide kell beírogatni ezeket a parancssori opciókat.
(Egyébként, ha már itt vagy, érdemes többet is beírni, hogy még jobban fusson a gépen a játék. Én ezt használom: -USEALLAVAILABLECORES -novsync -norhithread -lowmemory , ezt javaslom beírni, ezek többnyire láthatatlan változtatásokat eszközölnek a -lowmemory kivételével, bár szerintem az jobbá teszi).
Majd miután beírtad az összeset, amit szeretnél, okézd le, és kész.

Egyébként nagyon sok ilyen opció van, amik nálam nem, másnál jól működtek, ide is írok párat, aztán lehet tesztelgetni:
-USEALLAVAILABLECORES
-norhithread
-sm4
-d3d10
-nomansky
-lowmemory
-novsync
Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2019.01.02. 17:26:03
Oylan problemaval kuzdok, hogy az Engrammoknal nem tudtam puskat kifejleszteni,mert keri a szikraport es a puskaport meg jelzopisztolyt stb. Ki volt fejlesztve, mert nem volt nala hogy pontot ker. Ittam egy amnezia tonicot es akkor lattam, hogy a szikrapor es a puskapor ugyanugy all mintha ki lenne tanulva, tehat nem ker pontot mint a tobbi. Viszonz mikor a jelzopisztolyt tanulnam, akkor keri a puskaport , amit ugyebar nem tudok kitanulni,mert hiaba klikkelek ra nem tortenik semmi.
Tud valaki megoldast?
Koszi 😊 -norhithread a game.ini vagy gameuser.inibe kell masolni? Na es kell ele a - jel?

Bocsi,de ebben egyaltalan nem vagyok ismeros..
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2019.01.02. 17:12:42
"haver is meséli, legyárt magának 200 nyilat, másnap belép és egy darab sincs nála, valaki elvitte."
Nem lehet berakni egy szekrénybe,vagy nem tudom van-e fém páncélszekrény,és pin kóddal bezárni a fontos saját cuccait?Attól,hogy 60-an vannak,minden nem lehet közös.
Egyébként,én ha egyszer másokkal játszanék együtt,senkinek a cuccához nem nyúlnék,ha meg is mondaná melyik szekrénybe ne nyúljak nem nyúlnék.
Egyébként,én ezért untam meg a szerveres játékot,ha beléptem mondták mennyek vagy követ kellet szednem,vagy fémet,vagy fát,vagy bogyót.Más meg elhasználta,meg építkezett belőle.Egyedül sokkal gyorsabban haladtam a nem szerveren,és még kezdtem élvezni is a játékot.
Ez csak a szerveresre van?
Köszi.
Nooblets című youtubeos csókát ismeritek? Tesz mostanában fel Atlas videókat, h mennyire jó játék, stb, legyen, belenézek egybe. A video 2 óra 30 perc hosszú, kb semmiről nem szól, csak hajóznak mondjuk délről északnak egy másik sziget felé, és 2 óra15 perc volt, mire odaértek. Közben kerülgették a kísértet hajókat, mert valami ágyútlan 2 árbócos bigyóval voltak, meg volt tornádó is, azt is kerülhették.
Na, kösz, nekem ez tuti nem kell, a srác ugye ebből keresi a pénzét, de nekem dolgoznom is kell, meg család is van.
Gondolom azért kell az atlansnak ennyi szerver, mert ugyanolyan sz@r a kódja, mint az ark-nak. Ott is igazából szerver oldalon használ 1 magot, és 5G memóriát alsó hangon. Jók az ötleteik, de sajna a jó programozókat nem akarják megfizetni.
Az a kérdés, 20-30 fős szerverpopuláció esetén vajon szükség van e olyan sok szigetre?

Nem tudommilyen a játék felépítése, hogy vannak e egyedi részek amik külön szervert igényelnek, vagy egyszerüen csak sok, de lényegében ugyanolyan funkcionalitású sziget van... mert ha az utóbbi, akkor teljesen ok hogy egy unofficial cluster 3-4-5 szerverből áll, hiszen nincs szükség többre.

Ha belegondolsz, az Ark offi - unoffi ugyanezt a különbséget jelentette (offin ugye utazgathattál több 10-100 szerver közt, unoffin csak a clustren belül) és egy unoffist se zavart az hogy nincs vételen szervermennyiség.

Nekem a mai napig nagyon bejön az az ARk unofficial. Egyrészt nem vágyok kismillió raidelni akaró playerre (elég nekem szemmel tartani acluster 5 szerverét), másrészt tök jó hoy ma is megpingeltem egy kérdéssel az admint, és 15 percen belül kaptam választ... officialon nincs ilyen...

Épp ma néztem én is ezt az opciót, hát betettem, majd kiderül. Elvben ez aberrationra való a namelessekhez, de ki tudja...

PiszkosFred
Jelenlegi formajaban nincs sok ertelme az unofficial szervereknek. Kiprobalni, tesztelni, stb. jo, de ennyi. Kesobb, amikor esetleg lesz megint random generalt terkep es/vagy at lehet alakitani a jelenlegi jatekteret, akkor igen.

Eleve maga a jelenlegi jatekter 15x15, vagyis 225 db onallo szerverbol all, amelyeket jelenleg negy, max otos csomagban lehet berelni. Szerencsere volt/van arrol szo, hogy kesobb no ez a szam es nagyobb teruletnyi szervereket lehet adott havi elofizuert berelni, igy van nemi remeny. Az egyik magyar gaming kozosseg, akik evek ota uzemeltetnek clusteres egyedi ARK szervereket/mappokat is szopnak a sajat szerverek felallitasaval, pedig van hozza mar minden, ami kell. Es ok is maximum 5 szerverben, vagyis 5 terkepben (azokon van 3-4 sziget, vagyis nagyjabol 15-20 szigetrol beszelunk a kb. 700 helyett) gondolkodnak.

Viszont azt kurva jol megcsinaltak, hogy siman van atmenet ket szerver kozott, az egyik terkeprol lehajozol a masikra be, toltes nelkul.

Jelenlegi allapot szerint bizonyos nyersanyagok csak delen, bizonyos dolgok csak eszakon, stb. talalhatoak, ugyanez a helyzet az allatokkal, stb. Vagyis modok nelkul a jelenlegi beallitasokkal az a 4-5 szervernyi 15-20 sziget ugy lekorlatoz, hogy a jatek bizonyos aspektusai elerhetetlenne valnak.

A tegnap emlitett hajokhoz szukseg letszamrol nem is beszelve, hiszen mi ertelme annak, hogy van egy csapat, akik egyedul, ellenfelek/szovetsegesek nelkul hajokaznak a sajat maguk lakta szigetek korul? Latvanynak talan jo 1-2 oraig, aztan annyi.

Nyilvan minden magan kezben levo unofficial szerveren kezdett karrier sorsa nem a te kezedben van, hanem az uzemeltetoeben. Ahogy te is lelovod 2 honap mulva a szerveredet (vagy vmi ilyesmit irtal ha jol emlekszem), mas is megteheti ugyanezt. Semmi sem tart orokke, de azert erdemes olyan (gaming) kozosseghez csatlakozni, akik nem perc/hangulatemberek, es hosszu tavlatokban gondolkodnak. Vannak ilyenek szerencsere, a koltsegekre a penzt eloteremtik es hosszu tavu szorakozast nyujthatnak, bar nyilvan az sem fog orokke tartani es nincs is ra szukseg, hogy orokke tartson.

Oroklest egyelore nem tudom, de arrol van/volt szo, hogy ha sikerul part talalnia maganak (npct vagy jatekost - ezt sem tudom pontosan, talan mindkettot), akkor nemzhetsz gyereket. Ezt a gyereket fel kell nevelned 20 eves koraig - mint az ARK-ban az allatokat, barmennyire is idiota a hasonlat 😄 Aztan ha megoregszik a karaktered, akkor nem krealsz egy uj lvl1-es karaktert, hanem "testet cserelsz" a gyerekeddel, es 20 evesen lvl1-es karakterrel kezdesz, azokkal a javakkal, amelyet megszereztel az "osoddel". Ez vonatkozik a guildedre, a foldedre, a maganvagyonodra, stb. Lenyegeben megkapod a folytonossagot a kovetkezo evekre, de megis uj karakter borebe bujva. De mondom, pontosan meg nem tudom hogy mukodik, a fejleszto meg azt iger, amit akar - aztan vagy ugy lesz, vagy nem 😊

Hozza kell tenni, hogy az oregedes eleinte csak kozmetikai cucc, az alrendszer kesobb erkezik majd a jatekba. De kivedheto lesz elvileg akar azzal is a dolog, hogy megtalalod a "fiatalsag forrasat", gondolom valami endgame kontent reszekent. Es nem egyedi ez sem, van par mmo, amelyben van hasonlo megoldas.

A skillek ugy epulnek fel, hogy egyszerre mindet nem tudod megtanulni, ezert ki kell osztani a szerepeket. De ez az ARK-ban is mukodott, van aki ebben volt jo, van aki abban. Peldaul nalunk volt egy jatekos anno, aki maxra huzta az intelligenciat es mindent o kraftolt. Hatha proccol... Itt most ennel sokkal tobb "szakmai" skill van, szinte minden skill fa egyedi, ezert lesznek azok, akik gyartanak, lesznek, akik foznek, lesznek, akik harcolnak, lesznek, akik terkepeznek, akik hajokat gyartanak, akik epitkeznek, akik allatokat tamelnek, masoktol rabolnak, stb. Ez is egy erv a kozosseghez tartozas/kozossegi jatek mellett, es egy akadalya a szolo jatekos ervenyesulesenek. Bar ujra lehet osztani a pontokat es lehet varialni a szerepek kozott, de kell nemi koordinacio.

Ami a guildek vezetoit illeti, annak semmi koze a jatekhoz. Amiota letezik online jatek es beepitett kozossegi funkcio (guildek, partyk, stb.) az adott jatekban, azota mindig meg van az esely arra, hogy egy guildet vezeto ember idiota, ahogy arra is megvan az esely, hogy tokeletes harmoniaval es szervezettseggel iranyit. Eleg sok mmoval jatszottam eletem soran, nagyon sok guildet es embert ismertem meg ezaltal az online vilagokban, de egy kezemen meg tudom szamolni azt, amikor gond volt a vezetovel. A vicc az, hogy meg a valo eletben agymosott birkak modjara viselkedo emberek is ki tudnak allni az igazukert az online jatekokban, es ha latjak, hogy gaz van a vezetovel vagy a kozosseggel, akkor tudnak es mernek valtoztatni, igy egy ido utan vagy az idiotak a partvonalon kivulre kerulnek, vagy talal maganak mindenki egy jobb tarsasagot. Atlasban pedig akar zendulest is csinalhatsz, mar most hallani olyan esetrol, hogy par matroz osszeallt es elkotott egy hajot, hogy sajat, kozos karriert kezdjen egy uj zaszlo alatt hajozva. Ahogy mas mmoban is volt mar pelda, hogy kivalt par ember es uj guildet hozott letre, mas celokkal, stb. Nem egyedi, nem is szokatlan, sot...

De mindez nem egyedi, az ARK-ban ez jelen van/volt mar korabban, csak picit mas formaban. Ezert is irtam, hogy aki kesobb belekezd az Atlasba, az elonnyel indul, mert nagyon sok alrendszer ismeros lesz szamara, mind funkciojat, mind mukodeset illetoen. Csak, egyelore mindez fapados es kiforratlan, igy leirva jol hangzik, de megvalositva kisse docog.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.02. 12:07:24

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Arrol sem árt szót ejten iaz Atlas kapcsán,hogy komolyan megkell fontolnia minden playernek melyik szerveren telepedik le. Értem ez alatt hogy az Ark játékban is gyakori jelenség hogy valaki csinál egy unofiical szervert amit megun 1-2 hónap múlva és mindent elbuktak a játékosok amit addig elértek. Ez az Atlas-ban keményen oda tud ütni. Tagjaként egy klánnak egy tizen éves vezetővel aki félválról veszi a többiek játékát rendesen letudja amortizálni az ember játék kedvét.
Arra én is kiváncsi vagyok hogyan oldják meg azt az öregedéses dolgot. Logika szerint az utodláshoz szükség lenne a párosodásra. Ha viszont 2 playernek születik 1 utoda akkor kié lesz a karakter,.... én ezt csak ugy tudom elképzelni mint az ark-ban a felemelkedést. Egy küldetés ami által megfiatalodik a karakter és örökölhet tulajdonságokat. Askil rendszert tekintve szinte kötelezö lesz valamelyik "mesterség" megtanulására mert az alapján amiről a videókban szó van, nem lehetséges megtanulni minden skilt mert ahhoz abból túl sok van.
Biztosasan lesznek közkedvelt mesterségek és kevésbé kedveltek,de már ez is kényszeriti a playereket a csapat munkára.
Atlas szerver bérlési lehetőség egyenlőre azért korlátozott mert még nincsenek szerver oldali fájlok linuxra. Feltételezésem szerint ha lesznek is drágák lesznek a havi dijak. Hiszen ha 1 klánban szükség lesz mondjuk arra a 60 emberre és ha csak 1 klán van mint ellensg ez akkor is minimum 120 játékos. Ennyi playerhez viszont komoly szerver hardver is kell. Nem fog müködni a dolog ilyen 6-10 slotos unofical szervereken mint az arkban. De majd meglátjuk.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Srácok, akinél összeomlik az ark, az próbálja ki ezt a parancs sori opciót hozzáadni:
-norhithread

Illetve itt az oldal alja felé van egy registry módosítás. Nekem ez a kettő megoldotta, nem omlik össze, pedig elötte volt, h naponta 3-4x is összeborult.
Én azt gondoltam, h a bázisomban levő állatra ráfütyülök pár rexet, amit kiviszek a kerítésen kívülre, és esetleg aggresszívra állítom. Az úgy elvileg nem is menne messzire, és leszedne mindent, ami ütné a kerítést. Plusz jó sok plant-x, all targetre állítva, tömegében nagyon szépen sebeznek.
A fiamnak volt ilyen jelenség, hogy csak az aberration dobta ki és az is csak a kék vagy piros zónában de menetrendszerüen.
Eltartott egy darabig amig rájöttünk,hogy akkor omlik össze nála az ark, amikor a földből bújnának elő a Namelessek.

Nála az lett a megoldás, hogy a sok parancssori opcióból az egyiket (talán a -sm4) ki kellett venni és onnantól kezdve nem volt gond.

PiszkosFred
Ket hete jelent meg az alpha verzio. Lesz itt meg valtoztatas, redesign, siras, ver, konny, minden ami kell 😊 Ahogy irtam, sok midnen van benne, de szinte minden fapados es alig mukodik.

A hajokhoz szukseges emberek letszama fugg attol, hogy mit akarsz es milyen hajorol beszelunk. A legnagyobb hajo a Galleon, max 59 fovel, a legkisebb a csonak, 1 fovel 😊

Vitorlat es kormanyt kezelve barmit el tud vezetni par ember. Mondjuk egy Galleonra azt hiszem maximum hat arbocot rakhatsz, igy oda azert nem art ha van 8-10 embered, akik azonnal tudnak reagalni a fordulasok miatt. Na de ha harc van, akkor ha azon a hajon van oldalankent 30-40 agyu, akkor oda kell ugyannyi ember is. Csak birja el a maximum sulya, mert ha nem, akkor baj van 😊 ivel minden hajot te alakitasz ki, egyedul a torzs az, ami fix, a tobbit te epited be, nyilvan mindenki ugy epit, ahogy a lehetosegei adottak.

Mindegy, nem akarok itt offolni, de az biztos, hogy egyelore annak, aki akitvan jatszik jelenleg is az ARK-kal, annak hulyeseg lenne abbahagyni a jatekot az ATLAS miatt, mert az annyira gyerekcipoben jar, hogy a keszultseget meg a FO76 is megelozi... Majd jo par honap, esetleg fel-, egy ev mulva, ha ugy alakulnak a dolgok, ahogy mindannyian remeljuk.

Kis letszamu dolgok is mukodnek, nem kell neked a legnagyobb hajokkal vonulni. Siman lepj szovetsegbe a tobbi kis letszamu csapattal es kozosen foglaljatok el egy szigetet es eljetek ugy, ott. Nem kotelezo tomegguildben lenni. En csak azt irtam lentebb, hogy a solo jatek nagyon necces, mert az elerheto hajoid szama legjobb esetben is maximum 3 darab (megepithetsz barmit, egy Galleont is, de minek, ha nem tudod elvezetni), igy korlatozottak a lehetosegeid. Mehetsz barmerre, epithetsz barmit, midnent megtehetsz, de megint mas nyersanyagot szallitani egy 3 fos 2000 tonnas Sloopot vezetve egyedul, mint egy 16 fos 9000 tonnas Briget. En peldaul azon gondolkozom, hogy fogom a mar kesz Sloopomat, felfejlesztem a raktaret 2000-rol 3000-re es aranylag keves helyet foglalo, de csak bizonyos regiokban talalhato cukrot es fanedvet fogok grindelni es azzal fogok kereskedni a szigetek kozott, mint egy hazalo ugynok. 😊 Addig, amig rancba nem szedik a jatekot es ertelme lesz belevagni egy normalis karrierbe.

Arra van meg lehetoseg, hogy aranyert felveszel NPC legenyseget, de azok orankent kernek fejenkent 1-1 aranyat, etetned is kell oket es ruhaznod is kell oket, vagyis szolozva vihetsz veluk nagyobb hajokat is, de a gatyad ra fog menni a fizetesre. Ahhoz nagyon jol kell keresned es sok aranyat kell talalnod, hogy ezt megengedd magadnak. Jelenlegi allas szerint.

Jelenleg elerheto hajok (jobb kepet nem talaltam)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hja, azt mondtam, hogy a karaktered oregszik es elobb-utobb meghal, ezert nem art, ha van egy leszarmazott, aki orokol? Egyedul ez sem tul egyszeru.

Szoval egyelore az ARK az kiforrott es osszeallt rendszerrel rendelkezik (a hibai mellett), mig az ATLAS nagyon gyerekcipoben jar. De, mondjuk en eddig elveztem, de... 😊

Viszont aki ARK hatterrel kezd bele az ATLAS-ba, na az nagy elonnyel indul, az alrendszerek 90%-a at lehet emelve, a crafttol a tame-n at a nyersanyagokig (azok beszerzeseig), stb. Meg az allatok, a dinok kivetelevel. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.02. 00:24:30

Nekem eddig szerencsere csak Aberration csinalja a kidobalast es ott is csak lent a radioaktiv zona. Vegulis, ne mondjam, hogy vagy 10 x kellett vissza toltenem a mentest mire sikerult ujra felcsinaltatnom a karakterem a kiralynovel. Meg is szuletett a bebi es fel is nott. Ma szunetet tartottam, mert eleg volt az idegbol reggelig. Viszont lett egy baziliszkuszom is , hala a sok kis szintu sziklasarkany tojasnak. Igaz nem nagy ,mert csak 30 as szintu volt mikor elkaptam, de jo vele utazni es ahogy neztem nagy a teherbirasa. Valahogy bebujtam vele egyszer a fold ala es ugy utaztam,de nem tudom hogy csinaltam,mert azota nem sikerult .

Megneztem ma Stark gyereknek a 3 filmjet Atlasrol es nekem nem jott be igy a jatek, hogy egyedul nem tudsz ervenyesulni. Ha en jatszom, akkor azert teszem, mert szorakozni akarok es en sem szeretem ha valaki beosztja mit tegyek mit tehetek stb....ahhoz ott a valo vilag a munkahelyen....ha singlere is megcsinaljak, akkor megveszem, elfer a tobbi mellett kiprobalasra, de amugy nem fog erdekelni.
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2019.01.02. 00:16:04
Nekem két arkos haverom ment át, és napi szinten kapom a helyzetjelentést.

Számomra a legnagyobb visszatartó erő jelenleg a kötelezően nagy létszámú tribeban való játék. Valami olyasmi hogy a legnagyobb hajóhoz 60 játékos kell? 60 magyrból álló klánt én el se tudok képzelni hogy hosszútávon képes lenne működni.
Meg őszintén, osztogassák nekem napi szinten hogy menjek el fát vágni, ma metalt farmolok stb stb Mondjuk ha lenne egy rendes vezető, rendes szabályzat amit betartanak ésbetartatnak, akkor odatenném magam, de tudom hogy ilyen - ennyi emberrel - nem működhet magyarokkal.

Arról nem is beszélve hogy 60 emberben hogy lehet megbízni - haver is meséli, legyárt magának 200 nyilat, másnap belép és egy darab sincs nála, valaki elvitte. Amig ugyanolyan béna a ownership/security rendszer mitn az ARkban (gyakolatilag nincs), addig kizárt hogy én 60 random emberrel összeálljak, kidolgozzam abelem hogymásnap vmi autista elkótyavetyélje a munkám gyümölcsét.

Harmadrészt ha a kínaiak meg oroszok is egy szerveren játszanak velünk akkor kalap kabát.. mert 120 kínai az tud együtt dolgozni. Épp a találtak a haverék egy sanszosankínaiak által lakott szigetet - már most az egész sziget körbe van kerítve 3 soros (!!!) behemoth kapukkal...

Szerintem lesz ebből is smalltribes vagy valami hasonló szervercsoport, na majd akkor esetleg....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.01. 23:34:52

Ne is mondd, én naponta 2x-3x azért halok meg és jó eséllyel vesztek is el állatot mert lefagy a játék.

És mintha tudná mikor a legrosszabb... 5 percig nézelődök egy hegytetőn biztonságban, majd elindulok hogy letakarítsak egy farkasfalkát - megsorozom az elsőt és bumm, akkor dob ki a játék.

Tegnap aberrationon ugyanez, nézelődök a vízparton, na mondom átkelek - a víz közepén dob ki a játék, pirannyáék egyből lerágtak.

A szerveren ahol játszok két játékos tegnap ragelt ki és uninstllálta a játékot, miután nagynehezen befogtak 2 magas szintű managarmr-t, és 2 percre rá EGYSZERRE fagytak ki (de nem a szerver mert mi fenn voltunk gond nélkül), kampó neki is meg a frissen befogott állatoknak is...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.01. 23:27:36

Szerintetek ezek ellen hogyan védekezzek defense unit?Megérem javítani a mód által készített Jurassik kerítéseket.
Igen de ennyire,ez már túlzás.
Végre van élet a vadonban....

PiszkosFred
Apro kieg:

Hat, en raugrottam, az unnepi idoszak alatt bele is szaladt 81 oranyi jatek (bar ennek negyede az elso napokban jott ossze, amikor vagy a tengeren egy iranyba haladtam es foldet kerestem a tobb szaz szigetek egyiken a kezdeti tutajjal, vagy alttaboltam futo kliens mellett es vartam, hogy beengedjen), de azt kell mondjam, erdemes varni meg vele. Nagyon elveztem eddig, de csak foleg az utobbi idoszakban, amiota kezdenek mukodni az alap dolgok - mert peldaul a lenti video keltezese ota eltelt egy hetben is kaptunk kb 20 patcht, ami javitotta a kezdeti kaoszt, de a jatek nagyon, nagyon de nagyon alpha. Sok minden van benne, de szinte egyik sem mukodik tokeletesen 😊

Ellentetben az ARK-kal, ez a jatek kotelezoen multiplayer, vagyis csak es kizarolag egy guild/company reszekent tudod jatszani. Solo jatekot el kell felejteni, mert bar lehet jatszani ugy is, de egyedul nagyon nehez es seperc alatt bedaralnak, akar a foldedet, akar a hajodat, akar a cuccaidat. Hajot vezetni lehetseges egyedul egy bizonyos szintig - meg egy sloopot vagy schoonert is el tudsz vezetni egyedul -, de ez a jatek tenyleg csak akkor er valamit es akkor igazan szorakoztato, ha csatlakozol egy aktiv, bo letszamu bandahoz es veluk egyutt jatszol.

Van persze penzert felfogadhato NPC legenyseg is, de azokat fizetned kell, etetned kell, stb. amely rendszer szinten dadogva mukodik 😊

Na akarj egyelore g-portalon ATLAS servert csinalni, en kiprobaltam, de egyelore nagyon nem tudja egyik szolgaltato sem garantalni azt, hogy mukodjon es jol mukodjon a hosting. Nekik is kell meg sok ido, mire atszervezik a dolgokat. Egy fontos dolog: itt egy szervert berelve jelenleg egyelore csak maximum 4 (2x2) terkepet kapsz a penzedert, a vilag pedig all vagy 140 terkepbol, vagyis a teljes vilagot egyelore nem tudod privatban uzemeltetni. De, ez is egyelore valtozas alatt all, nagyon gyerekcipoben jar meg a server hosting. (mondjuk 2 hete jelent meg az alpha, nem csoda).

Szinten az ARK-kal ellentetben, ezt singleben/localban egyelore nem lehet jatszani.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.01. 17:13:09

Ez is milyen hülyén van megcsinálva,elindultam droppot védeni.Lett egy gikszer az odamenetel alatt.Visszarakom a mentést,mire odaérek sincs ott a dropp. Tehát az nem lesz ott a mentés visszarakása után.
Bocsi, tudom már sok videó kering róla, azért én mégis berakok egyet. Érdemes odafigyelni a beszélgetésre, hogy miket emlit a játékról.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Öszintén ? Ez a túlélős játék, az Ark, az Atlas, nagyon jó játék. Ha emlékeztek, sokszor mondtam hogy egy nagyon jó játék az Ark de önmagában kevés. Az Ark olyan mint egy félbehagyott játék. A külömböző modok adják meg a különféle játék stilusokat, hozzá adja azt amik hiányoznak belölle.Mást ne mondjak az Ark játéknak nincs kifejezetten végcélja. Én nem hiszemhogy ezt szánták a történet végének,hogy a tek barlangot végig ölve felemelkedjen valaki, akár 3x is. mert utána mi történik ? Kapunk jobb statokat, vagy egyszerüen vége a játéknak és kezdjük újra ? Én rengeteg időt arra pazaroltam el hogy a saját izlésem szerint formáljam a szerveremen a játék menetet,hogy legyen valami plusz a játékban. Ezért raktam be a Human Npc modot. Szeretek farmolni, épitkezni, békésen fejlödni, ehhez egy megfelelő mod a steam punk. De ez még mindig kevés számomra. És azt kell mondjam a okok hátterében valójában az van,hogy hinyzik a csapat, a társaság amiben én és mindenki jól érzi magát. A közös munka, a közössikerek, kudarcok, egy közös cél. Mehettem volna, és mentem is néha, más unofical szerverre, jártam offical szerveren is,de ha megpróbálnám áttekinteni az Ark közösséget, akkor sajnos én azt látom hogy a régebben játszott mmo-khoz képest nagyon gyenge és kevés a player felhozatal. van ugyan néhán komoly játékos de a 90% hogy is mondjam sértés nélkül...... szóval, ezek a 100x szorzók, meg ezek a dinó gyüjtögetös dolgok, az offline raidek,.. nem az én világom. Minden bizonnyal bennem is van nem kevés hiba, talán a korom, a felfogásom, vagy nem tudom. Volt 1 vagy talán 2 olyan unofical szerver ahol számomra is elfogadható csapat van,de a játékot illetöen nekem más elképzeléseim vannak. Bérlek egy szervert, ami hetek, hónapok óta szinte üresen áll. Már megsem próbálom hirdetni mert mindig ugyanaz a vége. 1-2 ember lézeng azok is idövel megunják.
Én azt látom ez az Ark nem az a hosszú távú játék ami oképes lenne akár egy kocka játékost is hosszú távon lekötni. Nekem tisztára olyan érzésem van az Atlas játékról mintha mindig is ez lett volna a végső végtermék amihez szükség volt az Ark játékra. Ha jól megnézzük az Atlast, felfedezhetünk benne az ark modokból elemeket. Olyan mintha szándékosan azt akarták volna hogy a játékosok által készitett elemek, modok legyenek majd beépitve. Az egyik videóban láttam steam punkos léghajót. Vajon müködik az Atlas játékban Ark-os mod ? Nem. Egy kicsit modositottak rajta és beépitették egy másik játékba. Az Atlas tele van külömbözö játékosok által készitett elemekkel.
Az ark-ban egyetlen egy pálya fut. Ott zajlik minden. Lehet utazni másik pályára de az nem ugyanaz. Mmo játékokban egyetlen nagy térkép van, több várossal.....
Az Atlas játék hogy játszható e singleben ? Valószinüleg igen. De például a vitorlás hajókat egyedül irányitani nem egyszerü. Azok kimondottan csapat munkára készülnek. Külön-külön kell kezelni az árbócokat, az ágyukat, magát a hajót. Gondoskodni folyamatosan a legénység egészségi állapotáról... nagyon sok feladat van benne. Még kell egy kis idö az Atlasnak mire tökéletes lesz. Ráadásul erösen lekorlátozza a játékosok mennyiségét az hogy fizetős. Én olyan környezetből cseppentem ide ahol a playerek 99% -a nem fizetne egy játékért. A synhostingtól nem kapom vissza a befizetett pénzt. Még van benne 2 havi szerver ára. Vagy leállitom az Ark szervert és megvárom mig lesz Atlas szerver vagy hagyom, és 2 hónap múlva vége. Még nem tudom.
Bocs a regényért.

Mutált quetzám eleve 5000 staminával bújik ki a tojásból, és pontoként 500-at kap. És csak a vad sárkányokat kell tudnom otthagynom, ha túl erősek lennének. Remélem a corrupted sárkányok nem gyorsabbak a simánál.
De gondolom nem kevés stamina is kell.Mert azzal meg aztán még gyorsabb a sárkány.
Nem értem miért így csinálták meg ezt a játékot,ennyire agresszívre.Keresek ilyen állatot Managarmr. Egy ilyen szintűt 210.De mindenki harcol mindenkivel.Nem látok olyat,hogy ez Managarmr nyugton maradna,megy neki szinte mindenkinek.
Nyilván ehhez kell egy classic flyers mod is, csak ezért ne tedd fel.

Gúgli segített. 😊 Sárkányt a quetz kb 225% speeddel tudja elhagyni. Akkor a 250% rendben van.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.01.01. 14:09:52
NC én nagyon szívesen megnézném neked,bár nem tudom hogy kezdenék hozzá.Én sebességre nem tudok tenni pontot.Nálam minden állat ha jól emlékszek 136,5%-on van,és nem lehet nagyobbra rakni. A sárkányom meg 100%-os.
Jó ez így, köszi, ezek szerint unofficiállal nem szórakoznak.

Viszont egy dolgot nézzél már meg, ha nem gond, egy quetznek mennyi % sebesség kell ahhoz, h lehagyjon egy alap sebességű sárkányt?
Azt nem néztem még,viszont tojásból készített táp az igen,mivel nekem Izlandon van a legnagyobb ültetvényem,szinte ott adott minden a kibble készítéséhez.Ezeket kellett átvinnem a kibbléhez Element Dust,Red Crystalized Sap,Blue Crystalized Sap .Tudom nem erre voltál kíváncsi,megnézem amit kérdeztél ma,mind a kettő tojás fajtát,a simát,és a megtermékenyítettet is.
Tojások mennek-e oda-vissza, stb. Aberrationnal is köcsögöltek az elején, ha jól tudom. De majd lassan tesztelem, csak elöbb alpha tek cave kéne islanden. Az sztem hétvégén lesz.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.01.01. 12:48:40
Én vittem át Izlandról az Extinctionra Hűtőt is,meg ipari grilt,nyerget,hódot,fém alapot.Ipari kohót,tervrajzokat.De fel is tudtam meg le is tudtam tölteni.Ha nem erre gondoltál,ha nem a szerveres részre akkor bocs.Azt nem tudom.
Az atlast gyakorlatilag egy másik cég csinálja. Ark bugfixekre nem számíts, elöbb csinálnak majd új dlc-t.

Amúgy a feltöltéssel arra gondoltam, h ha jól tudom, az official extinction tudtommal jelenleg zárt, nem lehet cuccot töltögetni. És hátha ezzel zárt az unofficial is.
Fuuuu,de elegem van ebbol a z Aberationbol, Ez az egyetlen map ahol folyamatos kifagyasok vannak. 150 es Reaper Quuen vegre belem tette a cuccost, erre kifagy ez a g@ci jatek. Hala, hogy elotte mentettem, mert tobb ora munkaja ugrott volna. Nem azt a k@va Atlast kellene csinalni, hanem ezt rendesen befejezni......
Tudtommal Elementet sehol nem lehet atvinni,de azt hiszem ezt tudod, na meg Aberationra nem lehet a legtobb dinot. Managamr-t lehet az tuti.
Mire gondolsz?Én onnan vittem át elég sok nyersanyagot (kristályt),ott elég könnyen lehet bányászni elég sokat.
Srácok, extinctionról vannak dolgok, amiket nem lehet átvinni másik mapra?
Ha azokra gondolsz, ami találhato állatokból, akkor annyi, h ne kelljen gúglizni.
Mire valok a receptek? En a wikioldalrol nezem mi kell hozzajuk. Arre valo, hogy ne kelljen wikizni?
Barmelyik fozo alkalmatossagba teszem oket, csak ott vannak. Gondoltam, ha beteszem egy konderba akkor az majd ugy mutatja mint pl. a husszarito keszulek, hogy mit lehet fozni-sutni-kotyvasztani. Esetleg valamit nem csinalok meg vagy rosszul csinalok?
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2018.12.31. 20:14:31
Hát... Az még annyira early access, és annyira kevés az ark-hoz képest, nem tudom, mit látsz bele.
Ez a kerdes engem is foglalkoztat,mert en sem tudom, hogy folyik a tobbjatekos online jatek menete. Tobb jatekot kineztem mar,de a single hianyaban kukaztam is. Elkepzelesem szerint, ha sajat szervert tudsz inditani es azt kodolni tudod mas belepese ellen akkor elvileg szerintem szinte singleben tudnank jatszani. De ez csak elkepzeles. Nem neztem utana,de lehet itt is berelned kell szervert, hogy jatszhass. Nem tudom,de erdekel a valasz!
Abban nem csak csapatban lehet játszani,lehet single is?Én nem tudom azért kérdezem.
BUÉK Mindenkinek.
Megnéztem pár Atlas live-ot. Amint lesz rá lehetőségem megveszem az Ark Atlaszt és azzal fogok játszani. Nem kevés elfoglaltságot ad.

Ezuton Kivanok en is Mindenkinek Nagyon Boldog, egeszsegben es anyagi javakban s termeszetesen nagy szintu tamelesekben gazdag Boldog Uj Esztendot !
ncc1701 es Rae Apofisz,

koszi a valaszokat. Mar mindegy ,mert tegnap ujra kezdtem es szuz volt ismet az Obeliszk 😊 Amugy max par napot voltak bent amiket nem tudtam kivenni. Volt bent regebbi ami kijott. De offolom ezt a temat,mert mar nem szamit. 😊

Nekem sem jott be eloszor az Aberation,de mar igen. Most hoballommal voltam Rock Drake tojasokert es sikerult is par feszket kifosztani.
Rengeteget vittem haza , lesz a Baziliskus tameleshez is boven. Amit nem ertettem, hogy a dinok max. 150 es szintjenel, megis 185, 175,165-os tojasokat is sikerult hazavinnem a sok 20, 50 es hasonlo kicsik mellett.. Ne mondjam, mennyire orultem nekik 😊))

A keltetesuknel viszont rajottem, hogy nem allitottam be mindent vagy valamit rosszul tettem ,mert kikelesuk utan az elso torodest masfel ora utan kertek. Na gyors kilepes, allitgatas, visszalepes es talaltam egyet amit nem fogadtam el. Elfogadas utam lemerevedtem, mert az mar tobb mint 8 ora utan akart torodest kapni. Megint kilepes es allitgatas, majd egy ujabb tojas keltetes utan alt be rendesen a nekem kedvezo ido,de a regi kikelteknel megmaradt az eredeti idokozok 😞 Fel is nevelodtek nullas bevesodessel...

T62A , koszonom es Neked is meg Boldogabbat mint eddig volt! 😊