11997
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

• ncc1701
    Több memóriától a grafika nem lesz szebb, de látod, ezt magyaráztuk, h ennek a játéknak sajna kell a 16G memória.
  • Rae Apofisz #9950
    Köszönöm. Örülök hallgattam rád :) Immár 16GB -vel tolom.Mikor szereltem, megnéztem rambiosban is és fizikailag is azt ami már benne volt.
    Detto ugyanaz volt benne. Pedig mikor vettem 2133MHZ-nek volt hirdetve. De a ráragasztott papirra is 2400MHZ van irva és a bios is annyinak látja. Ugyhogy most 2 db töb egyforma van benne. Mindjárt hamar ki is prbáltam az arkot. És valban, szinte azonnal lerak tálcára mindent, kilépéskor nem kell 10 percet a gépre várni mig magához tér. A grafika egyenlőre még nem lett szebb, de kivettem inditási opciobol -lowmemory és simán fut, nem akad, egész gyorsan betölt és kilép:) Már csak a vga -val kéne megjönnie a postásnak.
  • Rae Apofisz #9949
    Ugy tünik a lény cserélgetés jobban bevált. Részlet ebből a dungeonból. Most ilyen.
  • Rae Apofisz #9948
    Nem hanem ez a pálya még csak 45%-ban van kész. Lény cserélgetést most csinálom. Nem vált be (mert nem értem) ez az alábbi kód sor.
    Helyette tiltom és cserélem. Az a lightbug kemény laggot tud okozni a featherrel együtt. 2-4 fps-em van, nyomok egy destroywilddino mindjárt lesz 20-22 fps-em.A baj az,hogy ez egy hegy belsejében van és még kivül is ha valaki arra jár laggol. Az egyik player ilyen lagg miatt többszöri relog meg mindenféle trükkel tudott csak vissza lépni. Ezen kivül is van még egy hely ahol mindenki belaggol, még az is aki most vett egy nagyon komoly gépet.
    Most éppen azt teszteltem gépkarabéllyal meddig jutok :)
  • ncc1701
    Ez jól néz ki, de tuto, h valamelyik mod, vagy szimplán csak széttúrtad annyira a szervered beállításaid, ami ezt okozhatja. Nálam ilyen nincs.

Esetleg állatokat nem cserélgettél configból? Giga helyett tettem be rexet, az volt egy vicces, 10-esével mászkáltak falkában.
  • Rae Apofisz #9946
    Néhány crash után sikerült egy képet lőnöm a problémáról.
  • Rae Apofisz #9945
    Köszönöm a válaszokat.
    Régebben sokat foglalkoztam gép összerakással,de akkoriban nem voltak még ilyen komoly cuccok. A boltost megszoktam kérdezni,de azt jobb szeretem személyesen. Némelyik bármire igent mond csak vegyem meg. Ez a személyes találkozó, és boltba bevinni gépet sajnos még nem opció mert alig 1-2 hete vették csak le a gipszet a lábamról és örülök ha lakáson bellül tudok mozogni. Elméletileg ezen a héten megkéne érkeznie ebayos videó karinak is :) Na az lesz az igazi zsákba cica. :)
    De hogy Arkról s kérdezzek,felmerült egy régi probléma újra. Van egy aberitionos dungeonahol eszméletlenül sok lény spawnol 1 kupacban. Mikor panaszkodtam a pálya készítőjének valakitől segitségképpen kaptam pár sor utasitást a Game.ini fájlba.
    Ezt beis másoltam,és megnyugodván a tudattól nem is foglalkoztam vele a tegnapi napig, mikoris ismét betévedtem, és a régi látvány fogadott. Bevallom töredelesen nagyon sokat bogarásztam a neten ezek az utasitsok után de elvéreztem az angol nyelv hiányossága miatt.
    Jobb ötlet hiján találomra irogattam be számokat,majd restart és vártam a változást de elbuktam :)
    Valaki eltudná nekem magyarázni pontosan mit is jelentenek az ebbe beirt számok és mit csinálnak ?
    DinoSpawnWeightMultipliers=(DinoNameTag="Carno",SpawnWeightMultiplier=0.5,OverrideSpawnLimitPercentage=True,SpawnLimitPercentage=0.5)
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.25. 16:06:25
  • lammaer
    Sajnos a meshelés az komplexebb probléma hogy csak úgy megjavitsák. Valószinüleg a motor és a térképek teljesátalakitását igényli, azért nem tudnak elbánni vele.

A befogható titánok nekem se tetszenek, ettől függetlenül, de a két dolog közt SZERINTEM nincs összefüggés. Nem azért nem tudják kijavítani a meshelést mert a titánokkal ment el az idejük....

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 15:46:19
  • T62A #9943
    Ezzel a magasság dologgal is keresztbe tettek a tervemnek,csak eddig nem tudtam.Terveztem egy víz alatti bázist,de úgy hogy felérjen a felszínig de nem a tek kapszula vagy mi a neve,mivel az nem lóghat ki a víz főlé.De az is kuka lesz,mivel a tenger fenéktől a felszín az nem kicsi távolság.
  • ncc1701
    Játékra visszatérve, én nem hiszem, hogy ezt a hibát nem tudnák orvosolni. Lusta disznók, és így pvp-zzen bárki. Titánokat nagy bölcsen behozták, hogy a felszinen tuti ne legyen biztonságba senki.
  • ncc1701
    Van más opció is, venni kell 2x8G kitet, és eladni a régit, ez is tuti. Ez olyan, h gyors, olcsó, és szép munkából kettőt lehet csak választani.
  • lammaer
    Bevinni a gépet macerásabb, de jah....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 14:49:24
  • ncc1701
    Normális bótba be is viheti a gépét, kipróbálni ott. :) Ha nem megy, a bótos nem bukik rajta, mert akkor vesz tőle másikat.
  • lammaer
    Biztosra senki nem fogja tudni megmondani.

Elméletben mennie kell, a gyorsabb RAM igazodik a lassabbhoz és kész. De elképzelhető hogy vmiért a triumvirátus (alaplap meg a két memória) nem szereti majd egymást és probléma LEHET. Kicsi az esélye hogy ez történik, és sajnos az ilyen inkompatibilitási problémákért a boltok nem is szokták vállalni a felelősséget.

Mindazonáltal mivel más opciód úgy sincs és a fenti probléma esélye igen kicsi (nekem 4 modulból 3 különböző megy együtt) veddd meg azt hajrá.
    Esetleg a boltossal egyezkedj hogy ha megoldható adjon 3 nap cseregaranciát ilyenre, ha jó fej meg amúgy is nála vásárolsz megoldja.
  • ncc1701
    Megveheted, menni fog. Kivéve, ha az alaplapod valami oknál fogva valamiért rühelli azt a fajta memóriát, de erre nincs sok esélyed.
    Azért olcsóbb most a memória, mert mennek lefele az árak. A magas árak miatt visszaesett a kereslet, a gyártók pedig telirakták a raktáraikat, és most már muszáj árat csökkenteniük, mert rájuk rohad.
    Ark szempontjából a 8 vs 16G memória észrevehető lesz. :) Utóbbival nem kell becsukni minden más progit, amit használsz.
  • Rae Apofisz #9936
    Elnézést kérek,hogy nem Ark témában de szeretnék egy kis segítséget kérni,illetve tanácsot. Teljesen váratlanul úgy adodott,hogy most megengedhetek egy memoria bővítést a gépembe. De sajnos ahol vettem üzletben már nincs az a tipusú memoria amit elöször vettem.
    H110M PRO-VD PLUSZ alaplapom van, amiben most 1 db 8GB DDR4 2133 MHZ van benne. Az alaplap leirásaiban több helyen is csak ezt emlitik meg. Amit most venni tudnák 8GB DDR4 2400MHZ. Az elözö 22.000 ft volt, ez most 19.000 ft. Nem értem miért olcsobb ez, talán rosszabb ? De a fő kérdésem az lenne ez a 2400MHZ memoriával müködne a gépem ?

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.02.25. 14:03:23
  • ncc1701
    Ha húzott a statod, akkor igazából nem számít, hogy mi a súlya. Nekem official statok mellett nem mindegy, h a kaja 4, vagy 20 nehéz.
    Itt tudsz számolgatni, hogy mondjuk 1100% crafting skill esetén mi lesz az eredmény. És poénból csinálhatsz olyan receptet, h kell hozzá mondjuk 10 romlott hús, meg stimberry, meg ilyen finomságok. Ez egy laza öngyilkos méreg lesz, rögtön megöl, mint az organic polymer evés. :)

Buffról nem tudok sajna kaja esetén.
  • Rae Apofisz #9934
    Köszönöm a tanácsot. Kipróbálom ezt a gyártási készség dolgot. Az össze állitásban és ugy számoltam hogy kaja és ital 200-200 ig húzom tovább nem. Súlyt még nem figyeltem mert nem gyártottam nagy mennyiségben,de 1 nap talán ha 3-5x kell ennem/innom. Már mint valós 1 nap játékalatt. Amit még szeretnék megtudni,hogy mit lehetne még belekeverni,hogy oldalt mutasson is valami buff hatást hogy x ideig kapok valami bonuszt.
  • ncc1701
    Pedig ragnán vannak a legnagyobb sík terepek.
    Az s+ modban is van pickup tool, úgy hívják, hogy demo gun.
    Ha úgy csinálod a receptet, hogy elötte mindwipe, majd az összes pontodat crafting skillbe tolod, és akkor csinálod a receptet, akkor ugyanahhoz a hatáshoz elég mondjuk 3 citrom. A kajához meg mondjuk 5 meat. Ez nálad lehet nem számít, de a végén nem mindegy, h a 20 adag kaja/pia milyen nehéz lesz.
  • Rae Apofisz #9932
    Én is szeretek épitkezni,csak nekem sose olyanra sikerül mint amilyenre szeretném. A végére általában már nem tetszik :)
    Szeretem a nagy sík terepeket. Ragnarokon ebből nem sok amit találtam. Azt a villogást nekem is szokta csinálni még ilyen sík terepen is.Ilyenkor lépek párat valamelyik irányba és általában jó lesz. Elég bosszantó tud lenni ha rossz helyre sikerül lerakni egy épitő elemet és lejár az idő, csak rombolni lehet. Én ezért szeretekmodot használni. Általában a modok többségében mindent fel lehet venni korlátlan ideig.
    Én találtam erre a célra egy nagyon praktikus cuccot az egyik modban. Az Ark Automatedben van egy olyan eszköz aminek a kinézete a nyomkövetöre hasonlit. Egy pici kis célkereszt van benne és ha ráirányitom bármire akár vizvezetékre vagy villanykábelre egy kattintással felveszi. Engem nagyon tudott zavarni ha épületet romboltam a vezetékek és csővek ott maradt a levegőben és legközelebb újra lekellett gyártanom. De ez a cucc nagyon messziről is müködik. Pont ezért óvatosan kell bánni vele. Ezen kivül még több más hasznos dolog is van ebben a modban.
    Én most a receptekre áltam rá egy kicsit. Eddig nem nagyon foglalkoztatott de jobban belemélyedve találtam pár érdekes dolgot. Az egyik ami talán a leghasznosabb,hogy ha elmentem valahova hosszabb időre mindig vinnem kellett magammal elengednő vizet.Idegesitő ha nincs éppen inni való és az miatt halok meg. De a legtöbb a steamos kulacs amiben 300 viz fér. Nem szeretek felpakolni semmiből túl sokat.
    Aztán rájöttem ezt másként is meglehetoldani. Farmerkedéskor amiket termelek zöldségeket, például citrom,ebből ha kondérban 60 db berakok receptbeaz kb 200 hidratálságot tölt fel. De ebből többet is tudok 1 slotban magammal vinni. Igy most kaját és innivalókat gyártok :)
  • ncc1701
    Nocsak. Ez szerint kék/red osb-ben tuti kell lennie. Néha. Ez elgondkoldtató, mert a kék tényleg nem nagy kaland.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.02.25. 08:02:05
  • ncc1701
    Wow., szép. Kicsit tán sok is a jóból. Miben/hol leltétek?
  • Bozi_Vilag
    Hát öreg, ha te ezt legyártod offin, nagyon fogok neked gratulálni :D (Főleg ha nem két darabot gyártasz)
  • topaktuell
    Hát ez nem prim. Offin esett.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/974371471301926013/3108D321FA2FBFD8D431487918B07184A59EB246/
  • T62A #9927
    Csináltam a Ragnarokra a bázisom közvetlen mellé egy teleportot.Nem értem miért ilyen rohadt nehéz építkezni,miért nem tudtak berakni a játékba egy olyan fejlesztést,hogy ne keljen szórakoznod pl az oszlopokkal,kettővel lejjebb szeretem rakni,mert akkor a felső részt ki lehet venni,és az alsó oszlop nem lóg feljebb,hanem egy szintben van a mennyezettel.De ez a rohadt oszlop össze vissza ugrál,csak oda nem megy ahova én akarom.Meg mutatja a zöld jelzést,de nem teszi oda csak egy hangjelzés,mintha hibás lenne,de akkor minek mutatja a zöldet.Olyan is volt mutatja a zöld szint,hogy hova akarom rakni,de nem is oda teszi.Láttam videót az Atlas játékról,de ott mintha könnyebb lenne az építkezés.Huszonnyolcezerszer rohangáltam fel le,mert nem oda tette ahova én akartam,meg a szintek között miért nem lehetett berakni más szint is,pl rakod az oszlopot egy szint zöld szín,ha lejjebb akarod lenne sárga szín,és tudná is,hogy ez az amit akartál.
    Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.02.24. 18:06:31
  • ncc1701
    Dicsak, mit leltem egy barlangi red bigyóban.
  • Bozi_Vilag
    Úgy-úgy, de managarmr, és az enforcer az jó tud lenni. Persze, valami jobbféle
  • ncc1701
    Jaja, persze, csak a kicsikre mennék, még a 25000-esen sem gondolkodom. A gigával/rexxel az a baj, h mire végzek, már nincs mit bevédeni. :)
  • Bozi_Vilag
    Hát, mi (igaz, szerveren) mindig viszünk velokat, arra az oldalra, ahol nem tudunk védeni, vagy csak túl sokan jönnek.

A baj ott kezdődik, hogy mi gigákkal harcolunk, na de neutrál giga elmegy a fenébe, meg egyébként is a veinbe rendesen belesebez, és az nem jó... Egyedül én csak 10 vagy maximum 25 ezer hps-at próbálnék, veloval és egy enforcerrel/managarmrral
  • ncc1701
    Bakker, és valóban. Akármennyi % van a sebzésén, csak 20-at sebez turret módban.

Namost akkor jön a kérdés, h érdemes-e vele pöcsölnöm, mert solo element veinre gondoltam. Ha jó helyet kifogok, akkor csak két irányból tudnak jönni, azt gondoltam, h leteszek 5-5-öt két kupacba, a nagyját felfogják, a többit meg plö rexxel/gigával/shotival bedarálom.
    Veló nyeregről kb lemondtam, embert nem ismerek, akinek esett volna primnél jobb.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.02.23. 18:46:04
  • Bozi_Vilag
    Ha nem ülsz rajta, akkor nem több. Sajnos. HP-ra van értelme csak.
  • ncc1701
    Bakker, ezt a hülyeséget. Már a 3. damage mutációnál tartok. Ezt jól kitesztelem azért, mert lehet feleslegesen dolgozok.
  • Bozi_Vilag
    Nem. És a DMG sem, egy 700-as ugyanannyit lő, ha nem te ülsz rajta, mint egy 200-as. Pontosan ugyanannyit. Szóval, HP-ra húzd, hogy tovább bírják.
  • ncc1701
    Nagyon meglepődtem, kb annyi húst eszik, mint egy giga, csak sokkal rövidebb idő alatt. Ha turret módban használom, és nem ülök rajta, akkor gondolom nála sem számít a stamina?
  • Bozi_Vilag
    Jaja, eléggé sokat. Érdemes hozni egy jó adaggal
  • ncc1701
    Veló kölykök valami iszonyat mennyiségű húst kajálnak.
  • Bozi_Vilag
    Valaki esetleg tudja-e, hogy a MEK képessége, hogy 9x DMG van a karddal, és 3x a pisztollyal titánokra, az a King Titan esetében is így van-e (és ez a MegaMEK képessége is)?
  • Bozi_Vilag
    Igen, hallottam róla, meg videót is néztem róla.
    Nagyon érdekes, meg minden, de szerintem az ARKhoz nem illene. Ebben a történetben, amit készítettek, nem. Épp most szabadult meg az emberiség a korrupciótól. Nincs abban a formában, hogy más bolygókra terjessze ki a teljes ARK-felépítést. Max azt tudom elképzelni, hogy Rockwell miatt el kell menekülni, vagy a Föld egy másik részére kell elmenjünk.
    Reálisabbnak tartom azt, hogy ismét a Földön játszódik, mondjuk 3-4 ARK területén, és abban mindenféle dolgok vannak.

Űrjátéknak egyébként nekem a Star Trek Online bőven jó, bár az tény, hogy elég más.
  • Rae Apofisz #9913
    Biztos ismered a No Man Sky nevü játékot.majdnem belehalt a gépem de kipróbáltam. Tisztára Ark stilúsa van. Bolygoról bolygora, galaxisbol galaxisba utazol, gyüjtöd a tárgyakat, közdesz az ürkalozokkal. Ez egy specifikus motorra épült játék. Rengeteg bolygó létezik és mind külömbözö egy kicsit. Egy kicsit más idöjárás, egy kicsit más kinézetü lények de a lényege ugyanaz. Valami 18 millióbolygó létezik.
    Én eltudnám képzelni Ark verzióját.

• Bozi_Vilag
    Ezt már korábban megbeszéltük, hogy az nagyon jó lenne. Én #9778 hozzászólásnál is írtam, milyen jó dolgokat lehetne kihozni.
    Pont most beszéltem egyik törzstársammal Extin, hogy sehol semmi normális víz. Egy picike medencébe épp hogy belezsúfoltunk pár állatot. Valaki nem tud vmi értelmezhető mennyiségű vizet Extinction mapon?