Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Keddtől annyit viszel át amennyit csak akarsz.
Ma meglepi: beléptem extinctionre, és észrevettem, h eltűnt a páncélom, a cipőm, a 688%-os shotim, meg a szintén 700 körüli lándzsám. A szervert tegnap leállítottam játék után. Tegnapi mentés visszatöltés lett gyorsan...
Te is tudod, hogy a steampunktos furotoronyba tehetsz vasbanyaszashoz is fejet 😊 Gyakorlatilag nekunk steampunk mod hasznaloknak nem gond a melyseg tavolsag, mivel az leghajoval, holegballommal is lelehet tudni ...
Megnyugodtam, koszi 😊

lammaer #9531 : Korabban mint irtam egy rockdrakkel es steam punktos tesla tornyokkal vegigvittem egy pirosat, persze akkor is irtam, hogy a tesla tornyok nelkul nem ment volna 😊
Steam punkhoz rengeteg fémre van szükség, főleg ahhoz amit én szoktam kiagyalni épületeket.
A Human Npc modban amik vannak npc-k, szeretek rájuk vadászni. Extingtinon nem rég lett csak berakva a spawn pontjai ami nem túl sok.
Meg engem egy idő után idegesit a sok szakadék, lyukak, gödrök amiket kerülgetni kell. De ugy alapjában is nekem olyan pályák tetszenek mint például a crystalisles. Sok fa, dombos, hegyes, tengerparti vidék,fensíkokkal, öblökkel, dzsugelokkal. Rejtett kis zugokkal...

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Pedig a város tele van ilyen helyekkel. Az egyetlen probléma a vas, az csak a város déli részén lévő szaladékban található értelmes menyiségben (de még ez is kevés a jobbféle islandos vagy ragnás helyekhez képest, aberrationt ne is említsük).

Extinctionon már csak egy kissebb bázisom lesz csak. Most ideiglenes jelleggel a városban vagyok az egyik toronynak van egy faja erkélye, benne olyan víz, ami jó az ipari főzőnek is. Még gondolkodom azon, h a földszinten is legyen egy dínó tárolóm, majd szeretnék odavinni pár b@szó állatot, tán4 rex, meg 4 therizino. Ahogy elnézem, a korrupt gigák elég gyengék, úgyhogy azokkal nem lesz sok bajom.
Többször is neki indultam hogy ezen az Exctingtion pályán fogok játszani egy ideig de nekemis ez a bajom vele,hogy nemtalálok egy normális helyet a bázisomnak. Egy nagyobbacska sík, vizszintes terep, mellette fa,bokor,kő és fém és közelben ivóviz lehetőleg ragadozó mentes terep.
Számtalan pályát kipróbáltam de minduntalan visszakeveredek a shigoislandra.

A titán csak akkor jön elő ha hívják (a terminálba kell berakni az artifactot, sziveket meg a többi hozzávalót), és akkor is csak a titán arénán belül mozog. Tehát magától nem fog jönni.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.10. 09:24:51

Csak hogy pontosítsuk a titán arénába nem lehet épteni, de tőle látótávolságra már igen.

Mondjuk szerintem nem egy jó bázishely, amellett hogy mindentől messze van, nyersanyagok és allatok se nagyon vannak arrafelé, tehát ha az ember farmolni akar (tehát nem kirendeltséget épít hanem az lenne az otthona) akkor nem túl jó.

Amúgy ez a terület mutatja legjobban, mennyire elkapkodták/félkészen adták ki a DLCt. Nincs rendes spawn, egy üres, érteletlen terület ami remek hely lehetett volna, ha rendesen megcsinálják. Kb egy mini aberrationnak is megfelelne...

Kéket kb bármivel meg tudod csinálni, majd szólj ha egy piros összejön vele 😄

Megatribe = nagy törzs
Wipeol = kb alapokig lepusztít mindent

Ahol spawnol a forest titan, ott eleve nem tudsz építkezni, nem engedi a játék. Azzal a hellyel az a bajom, h marha messze van, de tényleg jól néz ki.
Bocsi elore is a tudatlansagomert de guglizas utan is megkerdezem mit jelent a "megatribeok" es a "wiepol" ?

Olvastam a beszelgetest az extencionrol amit irtatok, hogy mennyire vedheto vagy sem. En ugye meg nem voltam egy boss ellen sem.
Extencionon van eszakon egy nagy szep foldalatti vilag ahol ismet letelepedni kivanok es eddig nem ert ott semmilyen tamadas ,nem ugy mint amikor anno a burkon kivul epitett bazisomnal. Viszont lattam filmet ahol egy nagy faleny mint egy Ent a gyuruk urabol , gondolom ez lesz a titan , ellen harcoltak a jatekosok es ha jol emlekszem ez a foldalatti nagy vilagban zajlott.
Ha en ott epitkezek, egyszercsak varhato lesz tamadas?
Na jo ertem en az osszeakadast,de eddig nem volt gondom, most ha valamelyiket kidobom, felo hogy vesztek nyersanyagot is. Vegre atmentem extenre az aberrationrol es nem orulnek anyagi vesztesegnek. 😊

Mas: A Rock drake nagyon a szivemhez nott mar aberrationon,mikor reaperek ellen is ki birtam allni vele. Csinaltam exten egy mentest es neki mentem egy dropnak egyedul egy Rock drakkel. Igaz azt hiszem a kek a leggyengebb a droppok kozul,de siman bevedtem vele, plusz 2 element venat is bevedtem ahol viszont jottek corrupted wyvernek, meg spinok meg hasonlo finomsagok. Siman levertem oket. Na ujabb mentes utan a nagy foldalatti vilagbol nyilo barlangba is bementem ahol elotte elhalaloztam parszor.
Vegigvertem a rock drakkel az egesz barlangot es valami titan vagy milyen portalhoz jutottam. Mar csak a corrupted sziveket kell ossze szednem ,mert eddig eldobaltam oket es mehetek valami titanhoz. Gondolom oda azert mar kell vinnem par tuningolt allatot, ami persze meg nincs.....igy ez egy masik story lesz 😊
Elöbb kellett volna panaszkodnom itt. A felbontás változtatása nem segitett. Nem csináltam semmit, csak úra inditottm a gépet és már nem adja be, elindult a játék. Azilyenektől szokam falra mászni. Csak egy gép restart és ennyi lenne ? Én meg reggel óta ezzel szivok.. <#falbav>

Én épp most gondolkodom, hogy felrakom a steamen elérhető Raptor Claus modot, mert nekem a mostani offi event semmi jót nem hozott a ledarált fegyvereken kívül (lett sok öntött fémem).
Ha érdekel itt a linkje:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PiszkosFred
Allits a felbontason valami mas felbontast (tok mindegy mit), aztan kilepsz, majd vissza es visszaallitod ugy, ahogy volt eredetileg!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.09. 17:28:12

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szerintem ezt a hibát mod tolja, némelyik mod aminek saját adatbázisa van azok használnak json kiterjesztésű fileokat. Próbáld meg a módokat újra felrakni.
Itt is szeretnék egy kis helpet kérni facebook csoport után.
Tegnap töredezettség mentesités után kikapcsoltam a gépet. Ma meg nem indul el az Ark mert inditás után azonnal beadja ezt a hiba üzenetet. Helyi játék még csak csak elindul de netes játéknál újra és újra beadja. Töröltem az arkot, minden maradék könyvtárával együtt majd uja telepitettem de még mindig ugyanugy adja ezt a hiba üzenetet. Valaki tudna ebben segiteni mi lehet a baj ?
https://imgur.com/hPjOV3I
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.01.09. 17:16:17

Nálam már jó ideje vége a raptor clausnak...
Köszönöm szépen.
Jelenleg aszerveremen 70perc a nappal és 15 perc az éjszaka. kicsit sokat kell várni raptor clausra és ezen filoztam érdemes-e ezt megpiszkálnom hogy kicsit gyakrabban jöjjön. 😊

Nade ugyanez igaz a többi térképen lévő bázisra is, ahova eddig is át lehetett menni titánnal (vagy nem?)

A lényeg hogy az extinctionos bázisok veszélyeztetettsége ezzel nem lett nagyobb... ezért nem érem miért okozna extin elvándorlást az hogy lehet állatokat hozni extire... a titán már eddig is ott volt, a managar is... breedelt giga (amit esetleg hoznak) vagy harci quetz azokhoz képest piskóta.

Rae ha még érdekel megmértem egy Ark nap hosszát. Nálam alap beállításokkal kerek 66 percre jött ki. Innen már csak matek kérdése, hogy ebből mennyi a nappal és éjszaka.
Mély barlangokba menekülnek a titánok elől. Ugye a forest titán plö bugos, a felszínről tudja wipeolni az alatta levő barlangi bázist. Egy nyílt bázist pedig nem is mondom, h mennyire egyszerű wipeolni velük.
Ne használd mind a kettőt, mert teljesen felesleges és csak összeakadnak. Mindkettő pont ugyanarra jó (csökkenti a tárgyak súlyát és lehetővé teszi hogy egy "négyzetben" több anyag lehessen)

Miben védhetetlenebb egy extis bázis egy ragnásnál vagy islandosnál?

Az tény, eddig könnyebb lehetett picit az élet, mert ugye a megatribeoknak is nulláról kellett kezdeniük egy extis mapon a játékot, tehát seggbe is lehettt őket rúgni.

De most csak annyi történik hogy egy extis bázis ugyanannyira lesz védhető mint egy ragnás vagy islandos. Illetve sztem extin sokkal több a csak levegőből támadható bázishely (más térképeken csak elvétve akad 1-2 ilyen), tehát több jobban védhető terület van...

Én is belefutottam most a mod cserével hasonlóba. Lecseréltem a stack plus-t az ultra stack-ra és amikor beléptem a szerverren mindenhonnan eltünt az összes nyersanyagom, még olyanok is amikből csak pár db volt. Akkor ugrott be hogy azért mert kivettem egy modot.Hiába raktam be egy hasonló másikat, eltünt minden ami egybe rakható volt a stack plusnak köszönhetöen. Még szerencse hogy csak 1-2 player van most mert biztosan dicsérnek most. Szarvas hiba de ez ezzel jár.
Másik az, több pályán is tesztelgettem ezt a feltöltés dolgot. Biztos emlékszel egy régebbi kommenemben emlitettem egy nagyon furcsa esetet.
Single player modban amit feltöltöttem az obeliszkbe azok ott voltak amikor átmentem netes játékba, az szerveremen. Felléptem egy másik unofical szerverre de ott más modok voltak és ott már nem volt ott az obeliszkben semmi. Viszont ha single player modban modok nélkül inditottam játékot például nem volt ott semmi a steam punkból. Ez után amikor felmentem a szerveremre ott hiába futott a steam punk, ott is eltünt minden steam punkos tárgyam az obeliszkböl. Olyan volt az egész mintha valahogyan közös dolgot használtam volna,ami nem lehet más csak a kliensem. Tehát annak ellenére hogy másik szerver a kliens ugyanaz és valahogyan "emlékezik" bizonyos dolgokra.
Nem értem az egészet, ellent mond a logikámnak de ez volt. Én arra tippelek hogy ez azét volt mert single playerből ugy léptem át netes szerverre hogy magából a játékból nem léptem ki és valamit nem jól mentett el. Ugyanakkor például a netes szerveren több tárgyat engedett feltölteni mint single playerben. Én már azon is kezdek filozni nem-e lehetséges hogy van valami "titkos" szerepe az obeliszkek szinének.

Quetz sebességre visszatérve. 250%-al simán otthagyom a korrupt sárkányokat, de nem kell sietnem, mert mivel 400-akat sebzek (30k hp, 6k stamina mellett), ezért erősebb náluk bőven, így gyilkolászhatom a dögöket kedvemre. 😊
Költöznek is elfele a pvp-s emberkék másik mapokra az extinctionról. Védhetetlen...
Ok, de én saját szervert üzemeltetek, ezt úgy tudom használni, mintha officiálon lennék.
Te nyertel,igazad van,mert en irtam pontatlanul az allat bevitelt . Szamomra a bevitel azt jelentette amit hasznalni is tudok 😊
Offin ahogy írtam. Pár dolog kivételével bármit átvihetsz az obelisken ami nálad- és rajtad van. Kivételek többek között a trófeák , némely saját készítésű ital, étel, stb. Az abbira bármilyen állatot be lehet vinni, igaz csak Cryoban, Lehet is ott tárolni, de kidobni csak az engedélyezettet lehet. 15-től az extre is feloldják a tilalmat. Állatokra sem lesz korlátozás. Nem úgy mint az abbira.
Pontosan ugy van ahogy Piszkos Fred irta. Annyit teszek hozza, hogy az osszes dlc mellett azokra a sajat generalasu de megosztott mappokra is tudsz utazni amin van Obeliszk, persze ezt is elotte telepitened kell.
Kivetelt kepez az Aberration, mert oda csak par dinot tudsz bevinni hiaba van Obeliszk.
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2019.01.08. 19:56:08
Most neztem, en 28 modot hasznalok,de nalam nem okoz problemat. BAr en s+ esztergat hasznalok.
Igen ezt tudom, koszi,csak azt hiszem talan ncc1701 irta, hogy a testeben szallitja a cuccost es akkor beremlett hogy volt egyik regebbi nap egy olyan esetem, hogy utaztam es mikor felebredtem erdekesen a zsakomban voltak a ruhaim. Azt hittem nem vettem le es utazaskor dobta a gep a zsakomba.
Én ezt nem tudom használni "En erre hasznalom : Stack Plus (v1.0.4) es az Ultra stacks modokat."Valamiért az ilyen mód használata miatt,nem jelenik meg az elektronika,meg a polimer az eszterga gépben.Valami zűrt okoz.
PiszkosFred
Minden cucc, ami rajtad marad az ott marad a kiindulasi oldalon az obeliszk elott egy zacskoban (mintha eldobtad volna) es idovel lebomlik. Erdemes vagy lepakolni elotte mindent, ami nem szukseges odaat, vagy feltolteni mindent, a lenyeg, hogy cuccok nelkul utazz. Localban nincs gond, mert a zacsko/taska megvar addig, amig visszaerkezel, de online szervereken lebomlik.

En erre hasznalom : Stack Plus (v1.0.4) es az Ultra stacks modokat. Valamelyik vegett 1 stockba 5 vagy 10.000 db tudok tenni.

Ha atmegyek masik terkepre,akkor puceran kell mennem nem? Kulonben elvesznek a cuccok amit nem toltottem fel. Vagy csak akkor ha a cel terkepen akkor kezdek eloszor?
Akker, most nézem, centeren plö nem akad meg a játék, csak islanden...
Ezt nem értem,ha átmész másik pályára,ott a tárhelyedből leraksz mindent.Csak a feltöltött cuccok mennek át.Azért írtam az 50/50.Ha feltöltök kristályt 100 db-onként rakja,az 50 X 100= 5000 db ami lehetnek több is azért írtam pl 250/250
250 X 100=25000 db kristály.
PiszkosFred
Csak telepitve legyen a terkep es sima ugy. Anno 1-2 eve talan csinaltam par screent a meneterol, amikor en is kiprobaltam localhostnal - ugyanugy mukodik, mint a szerverek kozott (feltoltesek az obelisknel), annyi kulonbseggel, hogy a local jatekban a feltoltes utan ki kell lepned a fomenuig es amikor inditod a local gamet, akkor neked kell manualisan az uj (cel)terkepet kivalasztani es maris toltheted le a dinokat, karaktert, cuccot, mindent es folytathatod. Vissza ugyanez.

Köszi az infót. Eddig azt hittem, hogy csak szerverek között megy ez transzportálás. Majd kipróbálom valamelyik térképen.
Nem mértem stopperrel, igazából még 1 másodperc sincs, de talán fél sem. Tudod, mikor venné elő az ember a távcsövet, de még egyszer rá kell nyomnia, és a dínók visszamennek kissé. Na, ilyen az egész, de még arra is gondoltam, h használok kb 8 modot, akármelyik csinálhatja.
Köszönöm

PiszkosFred
Singleben is tudsz terkepek kozott utazni, dinokat, nyersanyagot hozni-vinni, csak amig az egyiken jatszol, addig nem zajlik az elet/telik az ido a masikon.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.08. 13:13:20

Amúgy érdekes, nekem az unoffis szerver élményeim elég jók LAG szempontjából.

Igaz, eddig ARkos életem nagy részét vagy fizikailag magyarországon lévő szerveren töltöttem, vagy németeken. Ilyen 1 sec eltérés a gombnyomás meg a reakció közt nem nagyon volt.

Persze akadt olyan hogy az irdatlan OP sebzésű brontóval kimenve bogyót szedni egy emelt harvestes szerveren rendesen be tudtuk lagoltatni használhatatlanra, de az esetek 99%ában nekem jó játékélményem van.

Offin mondjuk csak notame szerveren játszottam pár napot...
De ugye ha minden igaz az offi KB az a szerverpark ami egyébként playerek által is bérelhető (gportalmeg társaki) a wildcard is csak bérel sok slotos szervereket külső cégektől.

Az EA szemétsége miatt pedig állj be a sarokba és korbácsold magad kicsit, mert tényleg a playerbase hülyesége az hogy ennyire vissza lehet élni manapság a bizalommal.

Én fallout 76-ba buktam bele, vmiért játszhatatlan az Ark képes gépemen. Mondjuk "csak" 7000ért vettem, de nagyon b*szza a csőröm.

Ilyen lag viszonylag ritkán van, ha ez segít. Legalábbis nálam olyan 10-15 percenként, még elviselhető.
Amúgy a forrás hazudik, mert jelenleg nincs olyan CPU, ami lag nélkül elég lenne egy szervernek. Mert lagot leszámítva ilyen átlag 5%-os terhelés van az otthoni szerveremen. Nekem mondjuk annyi előnyom van, h egy otthoni szerver foglalkozási ártalom, csak procit kellett bele vennem, az volt 40e.
Bizonytalanok a források, hivatalosat nem leltem, de azt is olvastam, h 6 másodperc = 1 ingame perc.
Köszi a gyors választ. Ez elég lehangoló, eddig singleben toltam, csak szerettem volna átjárást egy-két térkép között. Beruháztam egy használt szerverre, picit költöttem még rá, mint kiderült sajna a CPU-t nem lehet húzni benne, a meglévő a legjobb amit bele lehet tenni. A lag amit egy gyors teszttel láttam annyi volt, hogy fel akartam venni egy követ ami kb. 1 sec után történt meg. A bosszantóbb az volt, hogy az összes dino pár lépés/szárnycsapás után visszaugrott egy kicsit. Kár, hogy korábban nem olvastam utána, de egy fórumon minimum 3,8GHz-es CPU-t ajánlanak ill. ettől minél magasabb órajelűt. Egyenlőre hanyagolom a szerveres témát, mert gyakorlatilag kellene egy új asztali pc-t vennem egy jól húzható procival. Ez közel 150-200e Ft között lenne vga és monitor nélkül ami nekem jelenleg nem ér meg ennyit.
Bocsi a dupla posztért.
Ha nincs szabályozva a nappal és éjszaka hossza a konfigban akkor kb hány percesek valós idöben a napszakok ?