Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láttam az NCC által belinkelt videóban,hogy Gigák is vannak.Én ha nem találok valamire megoldást akkor adminolok,amitől néha,ha olyat csinálok akkor lelki ismeretfurdalásom van.Na most amikor bejött,hogy Titanoboát lehet szelídíteni,és kell hozzá olyan tojás ami meg van termékenyítve,és ehhez a legjobb a giga.Egyet találtam Izlandon,el is kezdtem kábítani de elfogyott a kábító lőszer.Azután nem találtam Izlandon egyet sem,de még a dinó törlése parancs után sem,ezért anno létrehoztam parancsból őket,aminek egyrészt meg is ittam a levét,mert szétverte a szelídítő ketrecet,amit újra kellett építenem fémből.Beszéltük veled NCC láttál valahol gigát,és megtetszett neked,de elég sok a torporja. Eldöntöttem hogy én is elkapom amit Ragnarokon láttam 150 körülit,ezzel kompenzálom az adminos hibámat,mert Ragnarokon többet szoktam találni,4 db fém behemót kapu közé be fogom csalni. Csak ennek is 100 000 körüli a torporja.
"Ez a kapus körbeépítés tényleg jó ütletnek tűnik, bár nem tudom, mennyi idő alatt harapják le a kapukat."
Hát, nálunk ha minden igaz 1 kapu semmisült meg teljesen, egy másik és lerongyolódott komolyan. Az cirka 10.000 HP sebzés "felfogását" jelentette, ami nem tűnik soknak a drop 50Kjához képest... ameddig ki nem derül, hogy a drop FA struktúrának minősül sebzés szempontjából, a kapu meg ugye fém... sajnos pontosan nem tudom mennyi a különbség harapás elleni védelemnél, de a C4 pl negyed annyit sebez fémre mint fára, szóval sanszosan az a 10K HP sebzés a metalon elég lett volna az egész dropnak....

Element Vein az OK az 50Ksat rutinból csináljuk (2 vagy 3 ember gigán elég), mert ott tényleg libasorban jönnek ahogy kell, ami átjut rajtunk azt elintézi az a 2-4 velo ami a fő veint védi.

Legyártanám hidd el.

4x szorzós szerveren vagyunk, ha a 60-70es giganyereg legyártása 10es tételekben nem okozott gondot ez se lehet brutálisabb.
Mondjuk igazából nagy szükség nincs rájuk, ha a managart valami harapja az már rég rossz (mert ő ugye távolsági harcos), a velóink alapnyereggel is kibírják méga lila drop áradatát is.

MEKet meg tuti legyártanánk bármennyibe is kerüljön, mert amennyire sikerült utánajárnom, a szines BPs MEK a kulcsa a fő titán legyőzésének. (az alfánál tudom hogy van a Mega MEK, de ahhoz hogy kapjak olyan eszközt, le kell nyomni a gyengébb főtitánt)

A rexnyereg valóban marha ritka, pl nálunk a server clusteren talán 2 vagy 3 van az egész szerveren. Giganyereg picit gyakoribb, de össze se hasonlítható pl a póknyergek vagy a vizi állatok nyergeinek előfordulási rátájával.

Ez a kapus körbeépítés tényleg jó ütletnek tűnik, bár nem tudom, mennyi idő alatt harapják le a kapukat. Amúgy element vein védésekor nálam sem egyben jön minden, hanem hosszú sorokban jönnek, sajna több irányból.

Én BP-t anno a neten videóban láttam velonosaurushoz, illetve managmarhoz. De ha belegondolsz ezek áraiba, akkor egy ascendant mekhez annyi anyag kellhet, h sosem gyártanád le.
Rex nyerget is életemben egyet találtam, de akkor már hónapok óta minden nap mentem barlangba érte...
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.01.14. 10:54:37
Na ezt "örömmel'" hallom, mert 1.5 hónap alatt még egyetlen BPt se találtunk ezekhez, sőt a szerveren se látott még senki. Pedig megcsináltunk jópár titánt meg dropot (igaz dropból csak a sárgából csináltunk többet, pirosból csak 1 v 2t)

A másik "sosemláttam" kategória a szines MEK BP...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.14. 09:55:30

Csak tudnám hogy az ő szerverükön miért ilyen apránként jönnek az állatok, nem úgy egybe mint nálunk. Hatan álltuk körbe a dropot gigákkal, akkor se bírtuk megvédeni mert nálunk a hullám elején EGYSZERRE esik be a 30-40 corrupted állat.

Egyedül az az ötlet működött hogy körbeépítettük fémkapuval a dropot, akkor 3an is elegen voltunk...

Mission impossible kategória kb.
Ezeknek lenne jó erősebb nyereg tervrajzot szerezni Managarmr,Snow Ow,Velonasaur
Nem mod, alap játékban megkaphatod, nekem is megvan. Meg is kerestem, centeres bossok megölésével kaphatod meg.

A srác nem foglalkozott az állataival, ha van minden akár egy primitív nyereg is, már nem hált volna el egy sem.
Ezt visszaszívnám,amit az utolsó mondatba írtam,magam sem értem de egy két kör cucc 30d mutat,pedig amit legyártok az pikk pakk fel szokott tölteni amit a droppból szedtem fel,annak az órája eddig csak csökkent,ha a gépbe raktam akkor megállt az idő,nem értem lehet állítottak rajta.
Köszi,mód általi?
El is vesztett vagy 4 állatot,én még azért körbe raktam volna a doppot,és megjegyezném szerintem olyan nagy dolgot nem adott a piros,én azt hittem lesz nyereg tervrajz.Mondjuk a tek replikátor az jó annak akinek nincs meg még.Adja a dropp azt a kör cuccot amivel fel tudsz venni állatot,de nem töltődik fel,csak azt amit te gyártasz le.
Az csak egy giga bionic skin.
Erre az alkalmazására magam sem gondoltam, megmondom őszintén. A srác jó helyet fogott ki, csak 3 helyről tudtak jönni, ezt én is megfogtam volna a rexeimmel, jó eséllyel. Bár most még csak 12db rexet breedeltem extinctionra, de a többi mapról még át tudok hozni 24-et.
A giga,hogy hogy úgy néz ki mint egy tek állat?Olyan nincs a játékba,csak Rexbe.7:40
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.01.13. 17:09:49
Hát NCC ezer köszönet,éppen hogy belenéztem,de nem is tudtam,hogy ez mire való Dino leash=Dino póráz Köszönöm még egyszer.
Aha, solo red drop video. Ügyes.
Ok, de islanden legyártottam mindent, ami kell. Úgy jöttem át extinctionre, h megvolt mindenem, csak fel kellett húzni a bázist. Még állatokat is hozok át.
A lámpából elég sokat kell összeszedni mire le tudsz gyártani használható elementet.1000 kék por kell,és abból csak egy element lesz.A Rexek jó állatok,de elég nagy ívben tud csak megfordulni,viszont ezek Velonasaur nem.
Nem akartam velonosaurust tartani, fenébe. Próbáltam kis 10000hp-s element veint, és azt kell mondjam, a rexem mindent visz. Akármilyen korrupt állatot, gigáig bezárólag, de sajna az element veint is viszi. 😊 Igazából azért nincs jelentősége, mert elementet úgyis tudok korlátlan mennyiségben szerezni islandon. Extinctionon csak egy kis bázis fenntartásához elég az, ami a lámpa oszlopokban van, iron man féle tek páncélt meg úgysem szoktam hordani.
Ha igen,én egyszer egy állattal csináltam meg,egy tűz sárkánnyal amit át vittem.De elég jól letombolták.A másodiknál már jóval többet tudtam farmolni,de úgy,hogy ilyen állatokat Velonasaur vittem Kettőt raktam az egyik oldalra turett módra,és agresszívre állítva.Meg a másik oldalra is,nem mentem közel hogy ne induljon a támadás,miután elhelyeztem őket egy másik ugyan olyan állattal.Körbe raktam tüske fallal a középső részt duplán,viszont sajnáltam a fém tüskéket,és a raptor mikulástól bezsebeltem elég sok fa tüskefalat,Igaz elég jól szétverték,de mindig pótoltam hogy védve legyen.Vigyázni kell ezekkel Velonasaur,mert ha agresszíven vannak,és turett módban van,de te ráülsz közben,és ha leszállsz akkor,ha a közelben van ellenséges állat ráront.Megszűnik a turett mód amint ráülsz az állatra,meg elég jól arrébb lökik az ellenséges állatok támadáskor.Ezt csak azért írom le,hogy egy jó tipp ha nem ismernéd,vagy valaki.Én úgy szoktam,ha agresszívre van állítva,meg turettre,de arrébb akarom vinni,mielőtt felülök rá magamra fütyülöm,és arrébb viszem akkor nem megy el ha leszállok róla,majd vissza rakom turettre,és lefütyülöm magamról.Legalábbis eddig működött,amikor utoljára próbáltam.
Ami a földből jön ki?
Megnéztem, majdnem red drop szintű állatok jönnek. Akkó ezt kihagyom 1 rexxel. 😊
Egy 50000hp-s element bigyó egyedül húzós lehet?
Titanoboa.
A special eggek gondolom ugyanazok, mint extin
Az új kibble rendszer.:

The recipes for these new kibbles are as follows:

Basic: 5 Fiber, 5 mejoberries, 10 tintoberries, 10 amarberries, 1 cooked meat, 1 extra small egg
Simple: 5 Fiber, 5 mejoberries, 2 rockarrot, 1 cooked fish, 1 small egg
Regular: 5 Fiber, 2 savoroot, 2 longrass, 1 cooked jerky, 1 medium egg
Superior: 5 Fiber, 2 citronal, 2 rare mushroom, 1 cooked prime, 1 sap, 1 large egg
Exceptional: 5 Fiber, 10 mejoberries, 1 rare flower, 1 focal chili, 1 extra large egg
Extraordinary: 5 Fiber, 10 mejoberries, 1 honey, 1 lazarus chowder, 1 special egg
Regarding previously crafted kibble:

Old kibbles will not be wiped, and will inherit their new "value/color" appropriately.
Old kibbles will still work to tame their appropriate creatures.
Old kibble will no longer be craftable, only the new types will be craftable.
Ez a extingtion igen trükkös. Próbaként a mentést átraktam az alap mentés mappába. Beléptem extingtionra. Emlékezett mindenre, de a fájlt vissza rakta at extingtion mappába.

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Bár, rájöttem arra is, hogy miért, az extinctionos szeró alá nem telepítettem az s+ modot. Így mikor átmentek, az s+ modos cuccoknak annyi volt.
Köszi, még nézelődöm akkor kicsit. És nem, nem adminkodnék. Bár, amikor átmentem extinctionra, és lecraftoltam a full bázisomra a tek cuccokat, csak s+ verzióban, akkor elbuktam mindent. Tek generátorok, transmitter, pajzs, forge, grill, grinder, mindent. Na, azt visszaaddoltam. 😊
Általában előre megvan határozva a mennyiség és neked nincs rá befolyásod. Próbáld ki az Ultra stackot. Ez elvileg tudja kezelni az extingtionos cuccokat is mert 2018 decemberi az utolsó frissitése.
Azonban vigyázz a cserével mert ha kiveszed a modot ami most van könnyen elbukhatod az összes itemed amid van.Esetleg próbáld meg hogy a modcsere elött szétszedsz minden annyi darabra ami az alap mennyiség,ugy talán nem tünnek el.
Végső megoldás ha azt mondod, OK, most az egyszer adminhoz nyúlsz és adsz magadnak annyi itemet amennyit nem tudsz átvinni. Feltételezem te nem esnélát a sötét oldalra egy ilyennel 😊
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=761535755
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.01.12. 11:37:28

Jelentem, a vaultból nem tűnik el a cuccom. Most elkezdek odavinni komolyabb felszerelést is, mint a 300-400% körüli fegyverek. Ahogy elnéztem, nem egy életbiztosítás a városon kívül lenni. A quetz szépen elbírt két sárkánnyal egyszerre, alig vesztett életet, de a képernyő teteje teli van velük, plusz gigákból is jó sok van...
Van olyan stack mod, ahol meg tudom szabni konkrétan, h mit akarok stackelni? Konkrétan organic polymert, illetve az extinctionos korrupt nudlit szeretném 100-ra, vagy 1000-re stackelni.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.01.11. 19:39:44
Amugy egy mastercraft shotim is eltűnt, mikor átmentem extinctionre a centeres fő bázisomról. Tényleg nem értem, az csak 220%-os volt.
Így már értem.Akkor nem szóltam.
Nem. Leáálítom a szervert, h ne menjen, utána elindítom, belépek, és nincsenek meg dolgaim, amik a karakteremen volt. Most logout elött beteszek mindent a vaultba.
NCC1701!
Bocs teljesen nem olvastam el minden hozzászólást.Írtad eltűnnek a cuccok.Ez akkor van ha feltöltöd,és elindulsz érte az obeliszhez,vagy ami a barlangban van arra gondolok?
Azt találtam ki, h mastercraft cuccokat töltök fel extinctionre, és pucéron fogok odamenni, illetve onnan eljönni. Ez a legbiztosabb.
PiszkosFred
Nem, nem lesznek alkalmazottak, csupan kapnak nemi tamogatast (par ezer dollart havonta) a WC-tol (osztondij szeru a dolog), hogy a modot befejezzek idore, olyan minosegben, hogy abbol akar hivatalos, akar felhivatalos anyag lehessen. Kozben felugyelik, ellenorzik, nyomon kovetik a progresst, vagyis tenyleg a modot kell fejleszteni, nem a ket szep szemeert kapja vki a penzt.

Es ennyi.

Structure Plus, Shigo Island, Prim+ stb. is igy keszult el (utobbi volt az egesz kivaltoja, maitta alakult meg a szponzoracios projekt)

A vicc az, hogy a Betheda ugyanezt megcsinalta a Creation Clubbal (vagyis kiszervezte a munkat - nem keveset fizetve kozben - a moddereknek, amelyet mar csak felugyelni kellett, hogy tutira mukodjon es kompatibilis legyen a hivatalos klienssel), es ugy elhajtotta a gamer kozosseg a krvaanyjaba, hogy mai napig emlegetik a kozpontban 😊 Kettosmerce, nyilvan.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.11. 14:18:50

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Thx a választ, akkor a fene sem érti. Igazából sniper bullet is tűnt el tőlem, meg shoti ammo is, elég érthetetlen. Ha visszamegyek, akkor tuti viszek valami középszerű mastercraft cuccot, de már 3x visszaépítettem a bázisom, majd visszatöltöttem utána az alap mentést, kicsit fárasztó.
Unoffis szerver tapasztalatom van....

A Gatcha nerf előtti cuccok (700%os longneck meg fabri sniper és efféle jóságok) nekünk megmaradtak és szabadon cipelhetőek mindenfelé. Nem tudok olyan mechanizmusról hivataloson se ahol tudnák azt kontrollálni hogy egy 300as longnecket átvihetsz valahova de egy 700ast már nem.

Van egy "clamping"nak nevezett mechanizmus offin, ami minden szerver restartkor lenerfel minden tárgyat és BPt ami egy bizonyos érték felett van (pl fegyvereknél asszem 285%os lehet a max) ráadásul úgy hogy a nyersanyag követelményeket változatlanul hagyja - ez még a horgászós OP cuccok idejéből származik, mert nem tudták azóta se rendesen megoldani hogy ne dobjon a rendszer olyan tárgyat ami az általuk elképzelt határ fölötti (lásd Gacha, ami szintén meghágta ezt a határt)
Szóval van ez a béna rendszerük, de tudtommal ez csak offin van, unoffi szerverek restartjakor ilyen funkció nincs (eddig 3 szervereclusteren játszottam és sehol se volt...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.11. 13:35:57

A szponzorált mod alapvetően nem csak egy egyszeri pénzjutalom a modkészítőnek (aki eredetileg szintén rajongói modkészitő, csak felfigyelnek rá)?

Van egy két kivétel akiket a WC felvett és nekik dolgoznak (a Center és a Ragnarok készitői, meg az S+os Orion gyerek), de alapvetően nem lesz minden szponzorált mod készitő WC alkalmazot.... vagy igen?

Ha nem vagy legalább hobbi szinten programozó, akkor felejtős a dolog szerintem.

Más.

Az eltűnő ascendant itemekre visszatérve. Sajnos nem konzekvens, h mim tűnik el, de egyik videóban egy srác olyat mondott, h a túl jó itemeket nem lehet elvinni extinctionról. Ez igaz lehet? Mert nekem azért így 3000 óra alatt elég jó cuccaim gyűltek össze, és ezeket lehet, h befolyásolja a gatcha nerf is valahogy.
PiszkosFred
Nem tudom, ki mire ker penzt, embere valogatja.
ARK-hoz ket fajta mod letezik.
- Az egyik a Wildcard altal szponzoralt mod, itt a WC fizet neked, hogy dolgozz a modon es fejleszd.
- A masik a rajongoi mod, amelyet hobbibol keszit valaki XY ok miatt. Vagy mert csokkenteni akarja a dinok szamat, vagy mert kell neki hupilila pottyos napszemuveg a jatekba, vagy kitalalt egy uj vilagot, egy uj rendszert, stb. Ezt a modot aztan elkesziti, felrakja a workshopba es onnantol kezdve barki hasznalhatja, barki letoltheti (esetleg tovabb is gondolhatja az adott otletet)

Az, hogy melyik mod van folyamatosan frissitve es melyik nem, az a keszitotol fugg. Sok mod van, amelyet mar nem frissit a keszitoje (ilyenkor szokas, hogy atveszi valaki es folytatja az eredeti keszito helyett), vagy hibas, mert rosszul csinalt valamit, stb. Puding probaja az eves. Szerverre nyilvan a biztosan mukodo es biztosan kezben tartott (frissitett) modokat rakjak fel az adminok, mert annak nem sok ertelme van, hogy jon egy kozponti frissites a kliensre, a mod meg nem frissul.

Na most a komplexebb modokat nem tiz perc osszerakni, foleg ha kulso asseteket is akar hasznalni (amelyet meg kell csinaltatni vkivel, ha nem ert o maga hozza, legyen az egy alakzat, hang, textura, barmi), igy van, aki ker egy kis tamogatast, hogy legyen mibol finanszirozni a mod elkeszultet, majd kesobb a frissiteseket, upgradeket, stb. Altalaban ez nem kotelezo, ez amolyan "borravalo" a jatekosok reszerol.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.11. 12:41:38

Köszönöm a linket. Ezek szerint amit kérnek támogatás nélkül is müködnek ezek az elemek,vagyis teljesen ingyen ?
Nem adtam fel hogy elkészitsek egy saját elképzelt világot, egy pályát.

PiszkosFred
Nem kell uzemeltetni semmit sem, erre van a steam workshop.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.11. 12:16:46

Lenne egy kérdésem a modokról. Amik vannak modok,pályák és egyebek amikre fel lehet iratkozni és ezt követöen letöltjük. Azokat honnan töltjük le ? Ha például készitek egy pályát és közzé akarom tenni, feltételezem azt nem a steamon tárolják. Jól gondolom hogy üzemeltetnem kell egy szervert amin fut az általam készitett pálya és aki feliratkozik azzal a szerverrel fog szinkronizálni, és ezért vannak a támogatási részek a modoknál ?

Hamár megvannak ezek akkor igen, kényelmesebb az élet viszont szerver üzemeltetés okán én mindig igyekszek új, kezdö játékosként gondolkodni. Mintha ma vettem meg volna a játékot, nem ismerek semmit. Képes-e lenyügözni,elcsábitani ez a játék. Azok a bányászgépek eléréséhez is van olyan nyersanyag amit nem egyszerü megszerezni kezdő játékosként. Például a szilika gyöngy vagy obszidián. Főleg olyannak aki nem ismeri az adott pályát. Exctingtion pályán pediga léghajóval ha például sugárveszélyes helyre mész vagy mondjuk extrém forró területre és meghalsz vért izzadsz mire vissza szerzed a léghajót. Persze vannak trükkök, például ágy, teleport elhelyezése a léghajón de a léghajón elhelyezett teleport nem mindig müködik jól. Egy ilyen bukás kellemetlen tud lenni nagyon. De például a homing pigeon se müködik jól ezen a pályán.
Engem például az is felbosszantot hogy egyszer csak felkapott valami forgószél, felvitt jó magasra majd le estem. Persze meg is haltam.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.01.11. 09:59:03

Megint. Belépek, és az összes fegyverem hiányzik. Mi a pcsa van? Húzok el extinctionról, ahogy csak tudok, részemről egy ideig ennyi volt.