11997
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

• T62A #10151
    Sziasztok elég sokáig használtam úgy a gépet,hogy alkalmanként lefagyott a videokártya miatt.Nem tudom mi lehet a gond,de most a játékok meg vannak hülyülve,alkalmanként gondolnak egyet,és kilép magától az asztalra semmi hiba üzenet nélkül.Mi lehet ez szerintetek?
  • ncc1701
    Szintén. Pláne a cryopodok óta, marha jó kis kompakt bázisokat lehet csinálni.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.03.22. 21:40:40
  • Rae Apofisz #10149
    Nem tudom T62A milyen magasra szeretne épitkezni, de én magam jobban kedvelem 1-2 szintes épületeket. maximum 5-6 fal magasságig.
  • ncc1701
    Struktúra limit is van, de magasság limit is. Islanden plö a zöld obi aljáig tudsz kb építeni, magasabbra nem.
  • Rae Apofisz #10147
    Létrát egyszerübb és gyorsabb pakolgatni. Nem vagyok benne biztos de szerintem van valami limit beépitve magába a játékba a lerakható épitő elemeket illetően. Néhány videóban hatalmas város szerü épitmények vannak amikhez rengeteg épitő elemet kell elhelyezni. Pontosan nem emlékszek arra hogy létrával milyen magasra lehet felmenni de valamikor régen ezt teszteltem már. Valami 200 létra dereng.De házat meg nem enged ilyen magasra épiteni felfelé. Vagyis ez sem pontos igy mert ha csak 1 db alapra elkezdek felfelé falakat rakni már sokkal magasabbra lehet épitkezni. Ezért gondolom hogy van valami köze a magasságnak az épitő elemek db számához.
    Logikus lett volna komment elött kipróbálom de most nem tudok belépni a játékba.
    Talán öröm hír,hogy sikerült elkuuuu azt a bizonyos ebayos vga kártyát. :) Kaptam egy GT 730 vga-t más alkatrészekért cserébe. Cserélgettem, szerelgettem. Beraktam a gépbe,.. aztán jött a postás, kikellett mennem hozzá, Bejöttem rádugtam táp kábelt és start. Akkor vettem észre egyszer már rádugtam, igy 2 táp kábelen kapta kakaót és most pihen :) pedig a kiskinai már elpostázta epromos cuccot. Hirtelen felindultságomban vettem egy SSD 500gb-t. Most ismét a jelszavaim meg könyvjelzőim keresem amit újfent elfelejtettem win telepités elött elmenteni
  • Bozi_Vilag
    Nem lenne akkor már logikusabb a házat feljebb építenie? Sőt, egyszerűen csak megnézi, hogy tovább tudja-e építeni a házát (talán ő kérdezte régebben)
  • Rae Apofisz #10145
    GameUserSettings.ini -ben keresd meg ezt a sort. Ha nincs másold be, ha van irj be oda egy jó nagy számot.
    TheMaxStructuresInRange=15000.000000

Ez ugyan nem magaságra vonatkozik de ez azt szabályozza hogy egy területen hány db építő elemet tudsz lerakni egymáshoz. Talán segit rajta.
    Próbáld ki, rakj le 1 alapot. Gyárts mondjuk 200 db fa létrát és kezd el felfelé egymásra rakni és nézd meg hányat tudsz egymásra rakni. Arra tippelek sokkal többet mint amilyen magasra az épületet tudod épiteni. Szerintem ezért.
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.03.22. 15:22:41
  • Bozi_Vilag
    Lehet, hogy van, sajnos nem tudom. De utána kell nézni, biztos van az ilyen parancssorokra is oldal Wikin
  • T62A #10143
    Bocs elírtam "Rájöttem" De már nem tudom kijavítani.Van olyan oldal ahol nem nézik jó szemmel.
  • T62A #10142
    Rá jöttem,a C" előtti részt kimásolom,és beillesztem az ark wiki oldalra a keresőbe,és az beadja,hogy az mi.Tudom egyszer már említettétek,valamiért de el is felejtettem.
  • T62A #10141
    Köszönöm.
    Arra nincs parancssor,hogy magasabbra építhessek?Nem hülyeségből kérdezem,mert hátha van.
  • Rae Apofisz #10140
    Bocsi, fejből irtam a neveiket ezeknek az npc-knek. A csaj kinézetü az szedi a termést,hanem a fickó, farmer az nem. Inventorijában van calien soup. Azon kivül wireles generátort használok, igy müködik mindegyik. Aktiválva van.A sőr, stb ahhoz kell ha például elektromos vihar van nem müködik a wireles generátorom, és amig tart a vihar a berakott kajával müködik. 2-3 lépésre van mellette a méh kas. Drága kis méhecskék rare flowerért cserébe termelik is a mézet de ez a farmer magasról tesz rá, pedig a wikije szerint azt is kéne gyüjtenie. Nem mintha megeröltető munka lenne azt a pár csupor mézet összeszedni,csak zavar miért nem müködik.
    Az stacable modoknak van egy kisebb elönye az ilyen kézzel irt konfighoz képest. Némelyik levesz valamennyit a súlyból. Én sokat szoktam bosszankodni a súly határ miatt. Most kivettem a steam punkot és szivok ezzel.1500 a teherbírásom,de a steam punkos ruha adott dupla súly buffott, 3000 kg birtam el. Nem is volt gond, de most meg kicsit farmolok már figyelnem kell a súlyra :)
    Amit egyszer reklámoztam ark futurism mod, amiben van egy mek-re emlékeztető cucc ebben is sokat segit. Ha azt használom nem adódik össze az én és annak az invnetorijában lévő súly. Ha nálam fullon van,alig birok mozogni, belülök rá és simántudok vele mozogni,repülni.
  • Bozi_Vilag
    Az S+ Gardener automatikusan összeszedi a crop plotokat, lehet sót rakni az inventoryba, hogy ne fogyjon oly gyorsan a zöldség/bogyó. Beer Jar (sör) vagy S+ Tek Generator kell neki a működéshez.
    (Ez az általad is forgatott ARK Wikin van fent itt)
  • Bozi_Vilag
    Nnna...
    Ha az ARK Wikin rákeresel egy itemre (Cooked Prime Meat), akkor az alsó spawn kódban ott lesz az item "kódneve".
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    cheat giveitem "Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Items/Consumables/PrimalItemConsumable_CookedPrimeMeat.PrimalItemConsumable_CookedPrimeMeat'" ez a teljes kód. Ha végignézed, ott van, hogy CookedPrimeMeat kétszer is angolul. Ahol Raw van, átírod cookedre. Ha jól gondolom

És most Apofisz nekem tanított újat: a #10135 kommentben teljesen jó az item ID, tán még jobb is, mint az én megoldásom.
  • ncc1701
    Nem kell vele pöcsölni, mert ami oldalt belinkeltem, ott volt az összes alapanyaghoz ez a lista kitöltve. :)
  • Rae Apofisz #10136
    Ha már betudod azonositani név alapján hogy mi micsoda,hogy ne kelljen olyan sokat körmölni itt egy lista.vagy ezt használod vagy sorban átirogatod a mennyiségeket.
    https://www.reddit.com/r/playark/comments/aqbczn/itemstacksizemultipier_still_borked/

Fertilized, vagyis termékenyitett tojásokad ne ird át. Hagyd 1.0 -án.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.03.20. 19:52:56
  • Rae Apofisz #10135
    Én nagyon sokat használom a gamepediat. Pontosan a konfig babrálgatásához.
    A kaja, vagyis a consumable listában az angol neve a tárgyaknak classname oszlopban.
    https://ark.gamepedia.com/Item_IDs
  • T62A #10134
    Egy két dolgot lefordítottam,és az értelmes lett. Pl itt van egy parancssor (ItemClassString="PrimalItemResource_BlackPearl_C",Quantity=(MaxItemQuantity=10000,bIgnoreMultiplier=true))
    Ez a kerete gyöngyöt lehet állítani.
  • T62A #10133
    Ez ConfigOverrideItemMaxQuantity=(ItemClassString="PrimalItemConsumable_RawPrimeMeat_C",Quantity=(MaxItemQuantity=10000,bIgnoreMultiplier=true))
    Igaz Ncc írta,hogy benne van a parancs sor nevében,hogy mire van.
    Na most odáig eljutottam hogy ez RawPrimeMeat,ha így írom be a google fordítóba Raw Prime Meat=Nyers Prime hús,és a C" előtt van,de ennél fogalmam sincs,hogy mi lehet mármint kíváncsiságból mi lehet.Pedig itt is trükköztem de nem ad a google fordító értelmes szöveget.Pedig szeretném megérteni.
    ConfigOverrideItemMaxQuantity=(ItemClassString="PrimalItemResource_SubstrateAbsorbent_C",Quantity=(MaxItemQuantity=10000,bIgnoreMultiplier=true))
    SubstrateAbsorbent=Substrate Absorbent=Szubsztrát abszorbens

• T62A #10132
    Én ez írtam már,de ahogy egyszer írtad néha jó dolgokat újra berakni mert lehet másnak éppen hasznos.Nekem nem jó az ulra stack mód.Egyrészt tűnt már el így elég sok fémem,mikor ki lett kapcsolva a mód.Vagyis nem kapcsolva hanem leiratkozva.Emlékezz milyen fejtörést okoztam nektek,hogy nem volt polimer,meg elektronika az eszterga gépben pedig ki volt fejlesztve,a mód miatt.Nálam az valamiért nem működik.Viszont ez tetszik mert csak egy parancssor,és nem szállok el vele,hanem azokat állítom majd át amik igen kevésre vannak állítva pl a organik polimer,kiváló nyers hús,kiváló sült hús,sima nyers hús,azt 20-asával rakja,és elég hamar megromlik az etető ládába,még úgy is hogy feljebb van állítva a megromlási idő.Én ezeket szeretném,de rá szeretnék jönni a trükkre,hogy tudjam.
  • Rae Apofisz #10131
    Köszönöm a válaszokat.
    T62A.
    Nem akarok rád eröltetni semmit,de felirtakoznál mondjuk az ultra stack modra abban mindenféle húsból 2000-ret enged egybe rakni.
    Abban a S+ ban van egy gardner nevü npc. Annak mi lenne a feladata ? Mert 4 npc van. A Nanny van az imprinthez .Aztán van az amelyik birkákat nyir, van amelyik az ültető ládákat rendezi, összeszedi a termést,de a 4. nem csinál semmit. Pedig a közelében van méh kas, van ültetö láda,vannak dodok amik tojnak, etető láda is van. Ugy értelmezem ez a trágyás dolgot rendezné, de lehet az azért nem csinál semmit mert az egy másik moddal van automatizálva ?
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.03.20. 17:10:47
  • Bozi_Vilag
    Mindegyikre külön parancssor van. Más típusú item lesz, ha érted hogy értem. A nyers hús kódja helyett a sültét kell beírni, és ennyi. Ha visszakeresed azt a parancssort, megírhatom neked, ha nem értesz hozzá :)
  • T62A #10129
    Köszi a segítséget a hibára.Úgy néz ki megoldódott,tegnap beléptem a játékba Post processing effektek=Feldolgozás utáni feldolgozás.Ki találtam mi lehet az levettem belőle,meg még egy két dolgot állítottam.Olyan gyönyörű lett a játék grafikailag.
    Ncc amit írtál parancssort.Hogy több szerves polimert rakjon egymásra,van a kiváló húsra amit beírtál.Az nem mindegyikre van?Mármint a nyers meg a sült hús,mindegyikre külön parancssor van?Beírnod nem kell előbb megpróbálom megkeresni.Tegnap beraktam az ipari grillbe vagy 500 kiváló nyers húst,nem az s+ ba hanem a játék által elértbe,és csak 20-at rakott egymásra.
  • Bozi_Vilag
    Keresd fel az egész mapon a különböző típusú köveket, és mindenfélével próbáld kiütni. Mivel senki nem játszik Amissával itt, nem tudunk segíteni, tán a facebook csoport
  • ncc1701
    Másik dolog, h ha nem claimeli őket, akkor idővel úgyis éhenhalnak. Úgyhogy ha valaki ennyi ideig nem lép fel, akkor még jobb is, h valakinél megvannak.
  • PiszkosFred
    > Más.Szerintetek mennyire etikus dolog átvenni az elhagyott, örökbe fogadható dinókat ?

Viccelsz? :D Anno officialon egy-egy nagyobb törzs ha kiszállt a buliból, akkor a claim timer lejártakor szinte a teljes szerver ott állt ugrásra készen a kiszemelt dinó mellett. Nagyobb szintű es ritkabb allatoknal a timer elott fel perccel mar szpemelte mindenki az "e" gombot. Volt aki a ladakra ment ra, csak hat az mindig lutri volt, hogy ki miben mit tartott, es lehet, hogy amig te tobb tonna woodot talaltal a vaultban, a masik vitte a ritka blueprinteket egy vacakabb tarolobol.

Szoval a lenyeg, ez a jatek resze. Max, ha a lelki torest okoz a dolog, akkor nevezd at a dinokat, tarold kulon oket es ha visszajonnek, visszaadod.
  • Rae Apofisz #10125
    Csak mert innaktivvá vált egy tribe és hátra hagytak rengeteg lényt. Vagy 10 rexet, sárkányokat, raptorokat meg minden félét. A szokásos történet. Hatalmas lendület az elején ami alig 2 hétig tartott.
  • ncc1701
    Persze, h etikus, a játék megengedi. :) Én régen leöltem azokat, amik nem kellenek, mostanában mióta le lehet hibernálni, hibernálom. Centeren nekem emelni kellett az 500-as tame limiten, most újra 100 körül vagyok, kissebb a lag is jóval. :)
  • Rae Apofisz #10123
    Hát igazából most már inkább én vagyok az aki másoknak segit abban mi hol található. Például van az a kő fajta ami olajat is ad.Teljesen máshogy néz ki, össze se lehet téveszteni mással. Van egy jég sziget ahol csak pár db pingvin van és rengeteg ilyen olajos kő van. Ezen kivül egy havas hegy tetején is van nagyon sok.Szilicium gyöngy meg patak mederben van ami már a magasból is látszódik mert csillog. Mégis megkérdezik ezek hol találhatóak, pedig ezek tényleg szem elött vannak. Csakhát a szokás,ki mit szokott meg.Én is tenger fenekén kerestem ezeket,de ott nincs semmi.
    ----
    Más.Szerintetek mennyire etikus dolog átvenni az elhagyott, örökbe fogadható dinókat ?
  • ncc1701
    Amissa egy teljesen átalakított map, azaz még a szikláknak is más az alakja, ergo max azok tudnák megmondani, akik azon a mapon már találtak ilyesmit.
  • Rae Apofisz #10121
    Bocs a dupla posztért,de ha még lehet nekem ilyent akkor kérdeznék is. Az element ore-ról. Az amissa pályán játszok,ami amolyan aberration és exctingtion keveréke. Még csak alig félig van kész a pálya. Szükségem lett volna elementre. Körbejártam minden lehetöséget,hogyan honnan tudnák szerezni. Kellett volna ez az Elelemnt ore. A wikiben valami sötét meg lila köveket emleget. Végig tartoltam szinte az egész pályát de sehol nem adott. Elkönyveltem magamnak,még nincs berakva. éppen most egy aberration dungiban rohangáltam és egy zsákmány ládából azt kaptam. Szóval,.. hogy néz ki az a kő amiből ki lehet ütni ? Vagy ezt is félre értelmeztem volna ?
  • Rae Apofisz #10120
    Eredetileg tőlem akarta volna megvenni egy fickó az Arkot, mondván hogy cserélni lehet. Valami sose hallott megjegyezhetetlen nevü játékot kinált érte. Bevallom nem hittem el de annyira bizonygatta a végén már tényleg elhittem.Váltig állitotta már töbször is cserélt. Ilyen próbálgatásba meg nem igazán akartam belemenni mert mivan ha tényleg müködik. Ezért helyette gondoltam ha tényleg müködik akkor inkább az Atlas legyen az áldozat mert az nem tetszik.
    Köszönöm. Azért egy próbát megért. :)
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.03.20. 01:00:35
  • PiszkosFred
    Pl itt van a jelenlegi raktarom.
    Pont van benne egy jatek, a MGS V: TPP, amelyet fogalmam sincs mikor kaptam meg, valoszinu vmelyik bundlevel kaptam egy extra masolatot, ami csak a helyet foglalja jelenleg.

Na most mivel ez nekem mar megvan es/vagy nem kell (elobbi), ezert el tudom ajandekozni barkinek (ingyen, vagy valamiert cserebe, ez mar reszletkerdes). Ha nem lenne mar meg, akkor a konyvtarhoz tudnam adni, es akkor a raktarbol eltunik, az accounton megjelenik. Addig nem is tudom kiprobalni, amig nincs az accounthoz rendelve, vagyis raktarbol nem tudsz telepiteni, nem tudsz jatszani. Eladni a marketen nem tudom, de ezt jelzi is mindig a steam, hogy mit lehet penzze tenni es mit nem.

Na most te az Atlast mar kiprobaltad, vagyis az marad nalad, bizva abban, hogy ha mar eladni/cserelni nem tudod, hatha akkor idovel kiforrja magat a jatek.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.20. 00:47:05
  • PiszkosFred
    Az illeto sajnos palira vett, vagy o maga sem tudja mirol beszel :) Accounthoz rendelt jatekot nem tudsz visszarakni a raktarba (foleg nem, ha mar jatszottal vele), es igy nem tudsz cserelni. Az mar az accounton marad.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.20. 00:39:06
  • Rae Apofisz #10117
    Igaz raktárat ír, ahol kártyák meg drágakövek vannak.... nem tudom, nem próbáltam még játékot cserélni de egy illető szerint lehet azt is
  • Rae Apofisz #10116
    Ez lenne az.
    Csere Súgó
  • PiszkosFred
    A legjobb tudomasom szerint, ami termeket (jatekot) egyszer mar hozzaadtal az accounthoz, azt tobbet mar nem tudod se elcserelni, se elajandekozni. Vagy kitorlod manualisan es vegleg megszabadulsz tole (bar ez is tobbszoros megerositest igenyel, ha nem vettek ki meg az opciot), vagy ha steamen vetted, akkor refundolod 2 oras limiten belul (ha mashol vetted, vagy giftkent kaptad, akkor ez opcio ugrott), vagy csaladi megosztassal osztod meg valakivel, de a jatek akkor is accountodon marad, csak hozzaferest biztosithatsz a csaladtagoknak/baratoknak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.19. 22:49:40
  • Bozi_Vilag
    Nyugi, nem fogok összetörni :D
    Erről a lehetőségről még nem is hallottam, de gyanús, hogy bizonyos feltételeknek meg kell felelni. Ezt azért mindenképpen nézd meg.
  • Rae Apofisz #10113
    Elkell,hogy szomoritsam szegény Bozit :)
    Nem az accountot adnám el. Eszembe sincs eladni egy 2006 -os accountot. Nem. A steamban lévő csere lehetőségre gondoltam. Steam barátok tudnak cserélni játékokat.
  • Bozi_Vilag
    Pszt, hátha eladja az accountját, az összes karakterével és egyéb játékaival együtt