Ark:Survival Ascended,és Evolved 1-2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is láttam a minap, bár nálam még raptor claus is van a centeren. 😊 Mostanában sokat nem mozdulok ki a barlangomból, gigát breedelni járok fel. Plusz napi 1x végigjárom a lava islandes piros dropokat, hátha.
Hát, mivel jóval november után (decemberben, meg januárban is) fogdostunk TEK állatokat, nem biztos hogy lejárt az....

Nálam sok vizet nem zavartak, ennyi idő alatt fogtam kb 3db 170 feletti tek rexet, de mivel egyik sem volt jobb a sima rexeimnél, ezért ki is nyírtam mindet.
Most látom:
Ezek a TEK állatok csak az Extinction Chronicles event alatt spawnolnak?
És így most se Extin, se máshol nem? Gondolom ez az event sem lesz megismételve...

Tök jó, mert a rex szériánkat így most nem lehet frissíteni, mert már nem lesz TEK rex.
Ez még mindig a breedelési folyamat miatt van...
Szóval, mondom, mik azok, amik miatt ez lehet:
1. A szinteket amiket ráhúzol, NEM kapja meg az állat. Ilyenkor az imprinteletlen, szintezetlen stat számít. Amikor kijött a tojásból, és amikor felállt éppen az állat, azt örökítheti tovább.
2. A breed úgy működik, hogy van minden statra két (valószínűleg) különböző szám, ugye egy az apától, egy az anyától. Ilyenkor 70% az esélyé, hogy a jobbat kapod meg. Tehát nem biztos, hogy a jobbat kapod meg. És ugye ez minden stathoz így van, tehát 0,7^6 (0,0823543) az egyhez az esélye, hogy a legjobbat kapod meg.

Ehhez kapcsolódóan, akik breedelnek, egy alapszámolás:
Ahány stat különböző, annyiszor kell a 0,7-et összeszorozni, hogy megkapjuk, mennyi az esélye annak, hogy a legjobb megszületik.
Köszönöm a kódot,működik,és használtam is két hódon,egy 85 ös,meg egy 170-es en. Érdekes pároztattam kettő 314-es állatot és a kicsi 299-es lett.
Azt szokták csinálni nálam a quetza hátán is,meg a hód is.
Hogyne enne, nekimegy mindennek, ha van benne hús, azt eszi.

A videóban nem a bodybag a lényeg, hanem a doedek, ahogy szedik a követ maguktól.
Akkor még nem volt olyan lehetőség cryopodba. Attól,hogy szerintem agresszívon engedem el,még enni nem fog.Amit belinkeltél videót,nálam az nem működik,én egyedül játszok,hogyan vigyek magammal egy embert amin bilincs van?Vagy állatra is rakhatom?
darki81
1 óra alatt lett benne 65 de tegnap nem tűnt fel hogy termelt volna. Passivon van

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Akkor viszont fenntartásokkal kezed a válaszainkat, mert a pc-s, és a droidos verzió szerintem mocskosul eltér.
Be kell őket tenni cryopodba, azt meg a cryo hűtőbe, és annyi. Vagy, úgy kell elengedni őket, h enable wandering, ás aggresszívre teszed. 😊

Ja, végre lett egy element dust-os gachám. Elég nehéz szülés volt.
Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.01.27. 14:16:13
darki81
Ja igen észrevettem hogy az inverbe jól gyűlik. De miközben mászkál én szedegetgetem amikor "otthon" tevekenykedem.
Arra is gondoltam hogy bedobalok párat sassal és nem kell etetni, de napi 1 süti elég és 20 amberbol lehet venni 3at.a játék 15 percenként ad 2 Ambert, plusz amit találok vagy ad az ajándék doboz. Ja amúgy androidon játszom 😊

Bocs de ezt nem jól írtad.Az a baj,hogy nincs lehetőség több dologra,egy csak simán szabadon engedni,hogy majd ha meggondolod újra birtokba vehesd.A másik teljesen szabadon engedd úgy hogy olyan legyen mint egy vadon élő állat.Én már engedtem el állatokat,amelyiktől már sok tojásom volt,de ha hiszitek ha nem meghalt.Mivel elengedtem nem evett az etetőből és belehalt,méghozzá egy Compy,és utána néztem meg,hogy a többi elengedett állatnak is fogy az éhezése.Ezért létre kellet hoznom egy plusz egy olyan bázist,ahol azokat az állatokat tartom,amiktől már sok tojás van,de nem akarom eldobni,ott is van egy tojás szedő gép,néha átrepülök felette,hogy azért hébe hóba egy két tojás legyen ha majd kellene.
Collectorral meg ki sem kell belőlük szedni, mert annyit kakálnak kb, amennyit termelnek. És ha van rá automatikus megoldás, akkor azt választom. 😊
A csigánál ne szarakodjatok a szedegetéssel, nem onnan jön a lényegi paszta hanem az inventoryból 😊

Persze gachát oda lehet rakni mellé had szedegesse, de játékosként nem kell azzal szórakozni, elég csak 1.5 óránként kivenni belőle a 100 pasztát és kész.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.27. 12:42:59

Csiga vastagon, durván megéri amúgy. Annyi a titok, h ha nem modolsz, akkor teli kell tenni kővel, akkor nem mozdul. Ha van modod, akkor s+ hitching posthoz ki lehet kötni, illetve ha az extincion megvan, akkor ott a dino leash. A gacha meg össze is szedi, ha nincs modod, ha van s+ mod, akkor meg annak az item kollektora összeszedi. Illetve neki még arra is van opciója, hogy a csigából kivegye a pasztát...
Tudom, sok időmilliomos van, aki szeret hódvárakat túrni, de ha sok cp kell, akkor ez már egy szint után nem opció.
Tudom nem pont Ark téma de szeretnék egy kis segitséget kérni. A steam weboldalán pár napja, kb 1 hete fogalmam sincs miért de egyszerüen eltüntek a képek. Már többször is végig néztem minden beállitást denem találtam semmit amivel vissza lehetne állitani. A fő gond az nem tudom az okát miért nem jelennek meg. Valakinek lenne ötltete hogyan lehetne vissza állitani ?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

Hogy megölsz egy dinót vagy adminnal eltünteted szerintem nincs külömbség. Valóban,konzolba admincheat destroymytarget. Ezt olyan helyen használd ahol nem tudsz véletlenül olyant eltüntetni amit nem szeretnél, mint például ház fal stb... Én például ha nincs szükségem egy dinóra, egyszerüen szabadon engedem, vagy ha van a közelben olyan hely akkor oda dobom valami nagy ragadozónak ölje meg.
A csigával szerintem nem éri meg pepecselni. Több alkalommal is jártam úgy hogy hiába keritettem körbe öket egyszerüen átmentek a grafikai hibán. Ragnarokon elmerültek egy domb alá. Átépitettem, le alapoztam a területet, mégis despawnoltak egy idő után. Azota ha cementpasztára van szükségem inkább körbe járom a tenger partokat Trilobitera vadászva, hód várakat fosztogatok, ölök olyan lényeket amit adnak kitint aztán gyártok pasztát, igy több is van belölle és még expet is kapok a craftra. A csigák 1 db ot tojnak, ami édes kevés még egy hatalmas csiga farm esetében is. De persze mindenki maga elgondolása szerint játszik
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.01.27. 10:49:30

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

De, csak sütit, különben éhen hal. Ha ciki a méz, akkor fogj egy macit, az tud szedni 15 mézet egy kaptárból úgy, h nem bánt a méh. Ha islanden vagy, akkor van egy rakat helyen a földön is kaptár, de ha nem lelsz, akkor építhesz egy rámpát a fán levő kaptárig. Vagy platformos quetzával odaállsz mellé, és átszálsz a macira, amit elötte a platformra teszel.
darki81
Értem köszi. Amúgy a csigát mivel lehet etetni mit rakják az etetőbe? Remélem nem csak sütit 😊 koszi

A gacha pont ilyen állat, felszedi, és nem eszi meg.

Igen.
darki81
Sziasztok! Tudtok olyanról ami felszedegeti a cementet a csiga után?
Sajnos nagyon nehezen jön a cement.. alig van mit nyalogatni a békaval, még a mocsarban is.

Továbbá lenne még egy olyan kérdésem, hogy a fejlesztési pontokat csak a fejlődéssel lehet szerezni?

Köszönöm szépen a válaszokat előre is.

Akkor a destroymytarget asszem. De a gun is jó, gyors munkát végez. 😊
Ezt használtam én is de nem jó,nem megölni szeretném hanem eltüntetni. SORRY
Nem kell, ott az s+ euthanasia gun. Ha lehet, nem fordulok adminhoz, momentán azt sem tudom, mi az admin jelszavam, meg kellene néznem, ha kellene.
Egyszer azt mondtátok ha jól emlékszek,hogy van olyan admin parancs amivel törölhető a megszelídített állat,és nem kell megölnöm?
El kell kapni. A gyengébbet még mindig kinyírhatod.

Köszönöm NCC közben összejött nem tudom mi lett a játékkal,de 3 x reseteltem a dinókat.Majd sorra jelennek meg,tök jó nappal szelídítem őket,mert megy fel a torporjuk lett 3 nőstény,meg egy hím.Végre végeztem még egy megjelent egy 210-es nőstény.Hát nem tudom,nagyon szükségem már nincs rá,de hajt a vérem,és ráadásul 210-es nagyon vacillálok rajta.
A videót megnézem majd azt is köszönöm.
Na, meg is van, így kell farmolni követ.
Artifact feletti részen, ahol a tó is van, és relatíve nagy, nyitott, szellős.

Nem lelem a videót kő farmolásra, de nagy törzsek azt szokták csinálni, h lezárnak egy részt, ahol sok kő spawnol (plö egy barlang részletet) pár kapuval, betesznek sok doedet, wanderingre teszik őket, és azok maguktól kiütik a köveket. A doedeket pedig súlyra kell húzni, h jobban működjön a trükk.
Ezt hol érted NCC ott ahol az artyfackt van,vagy az fölött?Mert nincs,most még azt nézem meg,hogy este keresem őket.A másik Aberrationon elég sok helyen mutatja az élőhely térképen.
"Bozi_Vilag #9698"Ez alapján írtam az Aberrationt
Utoljára szerkesztette: T62A, 2019.01.26. 17:16:37
Vannak s+ pisztolyok de nem ismerem őket,csak azt amivel vissza tudom szedni a tárgyakat,meg egyszer használtam azt amivel a saját szelídített állatomat öli meg.
S+ mod transfer pisztolyával 4x annyi követ bele tudsz transzferálni a doedból, mint ami beléjük férne amúgy.
Ebbe a Gachában az a rossz,hogy folyamatosan törődni kell velük,pakolni a köveket bele,én raktam beléjük bogyót,kovakövet,összeszedni a kidobált kristályokat.
Régen én is körbe raktam tüske fallal,de azok a fix ketrecnél vannak.A mobil ketrecnél nem szoktam,az első Gigát a Ragnarokon,amit szaporítás miatt fogtam azt én is quetza hátáról lőttem ki,de elég is volt folyton mellé lőttem,mintha tudta volna,hogy hova szeretnék lőni,és hátra lépett.
Közben nálam giga mutácói 12-nél jár a 20-ból. Beindult a gacha szaporítás is, fogtam 2db alacsony szintűt, breedelem őket, hátha kiad egy element dustosat. Ha beadja, úgy fogok csinálni vele, mint a nagyok, szépen klónozom majd. Ezért fogtam be alacsony szintűeket.
203-as szintű, az derék. 😊 Én gigát úgy szoktam, h megépítem a ketrecet, becsalom, majd körbeveszem még 4-5 alap távolságban túskés fallal, majd ami render távolságban van állat, azt mind leölöm. Utána quetz hátról fent lebegve kialtatom, majd ami állat kimaradt, azt szintén a quetz hátról sniperrel még kilövöm. Ugye extinction kivételével saját render távba nem spawnol állat. És akkor nyugi van, viszek 20 quetz kibblét, meg 1000 altatót. Én shocking tranq darttal szoktam, abból kell 40-80, vagy hasonló.
Meg kel osztanom veletek az élményemet,nem hencegni szeretnék,mert nem szokásom.Tegnap elmentem Centerre Gigáért,meg a Megalosaurus állatért,olyat még nem találtam.Viszont találtam egy hím 133-as Gigát,meg és most figyelj NCC 203-as nőstény Gigát.A nőstény egy kicsit húzós volt,nyugodtan mondhatom,hogy bent van az 5 eddig legnehezebben megszelídítésben.Láttam hogy van egy Giga,mondom megnézem,hogy végre nem 28,77 színtő.Akkor látom,hogy 203-as és nőstény,mondom ez kell.Úgy szoktam eltervezem hova zárom be,merre fog követni,már ott nem értette mit szeretnék.Sikerült bezárnom,után körbe szoktam járni a ketrec körül,hogy van egy vad állat ami rám támadhatna.Nem találtam senkit 503 körül volt a bio kábítom,már 100-asával rakja,elkezdtem lőni ki is lőttem vagy 150 db-ot. Megjelent egy Rex,gyorsan fel a sárkány hátára,megöltem na most tudni kell aki nem tudja,ha abba marad a kábítás a Gigánál iszonyatosan gyorsan csökken,szinte elég hamar 1000 tudnak csökkenni,már állatnál nem nagyon van ilyen talán még a Therizinosaur .Szóval megöltem,vissza kábítani megint lövöm szépen a behemót szélén ahol álltam,hogy be tudjak menni,és nézni a ketrecbe,belém csíp egy skorpió,gyorsan arrébb megyek eltűnt ,nem láttam.Majd jobbról ahol nagyobb hézagot hagytam bejött ott bent kergetőztünk a szelídítésre váró Giga között,még néztem is,hogy se engem se a skorpiót nem támadja.Maga a skorpió 35-ös volt.Azt találtam ki egyet lövök a Gigára egyet meg a skorpióra,közben két lövéstől kifeküdt a skorpió,féltem,hogy a Giga fekszik ki előbb mert akkor ha belecsíp a skorpió,szint veszít.Átváltottam Íjra és lőttem mind a kettőt,a skorpiót azért,hogy meghaljon a Gigát meg azért,hogy kábuljon,és ne a bió fogyjon.Végre meghalt a skorpió,bele lőttem a Gigába vagy 10 bió kábítót és gyorsan átvittem a sárkányt a nagyobb hézaghoz,még jó is volt hogy átvittem.Folytatom tovább a lövést,mondom remélem itt már nyugtom lesz,a túrót megjelent egy kardfogú tigris,a kis hézagnál nem tudott bejönni,de lejjebb ahol a behemót kapuketrecnek az alja nem ért le a földig ott igen,fut felém gyorsan felpattanok a sárkányra,megöltem vele.Majd folytattam a Giga kábítását,végre kifeküdt.Az 503 db-ból maradt 200 db kábítóm.Most figyelj NCC 131200 volt a torporja,szerencsére nem bántotta senki,és megkapta a szintet.

Óóóóóó... az finom lesz! Mindig ezzel szívtunk, hogy elcryoztuk azt elcseszte 😄 Így már nem kell gigával éjszakázni 😉
Eddig restartolta az imprint időt. Azaz 5 óra volt még hátra az imprintből, de valamiért muszáj volt cryoznod, akkor kidobás után újraindította a 8 órát. Mától megállítja a számlálót. Vagyis kidobás után ugyan onnan folytatja. Ez az egyik legjobb módosítás a maiban.

Utoljára szerkesztette: topaktuell, 2019.01.25. 18:21:14
Jaja, bár van egy pár rossz is...

"Baby imprinting is paused while in a Cryopod". Ez jelentheti, hogy végre nem 7-8 óra az imprint, amikor kidobod, hanem ugyanúgy 3?
Vannak jó dolgik is az új patchben: 291.100
Extinctionön a havas dómban, Islandon a havas területen. Centeren ugye amit NCC írt #9697 hozzászólásban. Aberrationön nincs, Ragnán nem tudom, de tippre ugyanúgy a havasban.
Centeren a lebegő sziget belsejében vannak. Quetzával be tudsz repülni, és elvinni, sima ügy.
Akkor ott nézek körbe.köszi.Néztem a Therizinosaur,milyen táp kell hozzá.Hát ennek a tojása Megalosaurus,ebből egyszer találtam egy nőstényt,azóta nem is nagyon foglalkoztam vele.Az is érdekes,hogy észre vettem,mert nézek föntről lefelé,mi az ott ami össze van kuporodva,közel megyek látom egy állat,aztán elkaptam.Most keresnék hozzá hímet,plusz még egy nőstényt.Mert én úgy gyűjtöm a tojásokat,hogy legalább 2 nőstény legyen,plusz egy hím,akkor termelnek eleget a tápnak.De az sincs,a barlangiakat,meg nem lehet szelídíteni.
Nálam is volt, h 3 giga volt egymáson, 1-2 sárkánnyal. Ami érdekes, h a gigám csak 2k hp-t vesztett, igaz, 300 feletti nyereg van rajta.

Centeren, a lava islanden. S+ mod, dino scan funkció. Plusz be tudom úgy állítani a szervert, h restartkor legyen killallwilddino automatikusan. De centeren eleve nagyon nagy szintű lények spawnolnak, gigával mákom volt, elöbb egy 150-es lány, majd egy 150-es fiú lett.
NCC te hol találtál ilyen gyorsan Gigákat,és melyik pályán?Én egy Gigát tudtam elkapni a Ragnorokon,a zöld obeliszkhez közel,azóta találtam kettőt 77-es szintűt.De töröltem a wildino admin paranccsal vagy 2-3 szór,de nincs.
Voltam arra sárkánnyal,ha jól emlékszek visszavezet az az út,nem barlangba visz,de iszonyatosan sok corupt állat van arra.Sárkányok,gigák,rex,meg szinte az összesből van,van,hogy egymáshoz elég közel több giga is áll.
Extinctionon pont a térkép közepén, észak fele mi van? Sétáltam kicsit a 6 mutációs gigámmal, ott volt felfele egy hasadék, ahol folyamatosan jöttek a sárkányok, és a gigák. Lett kb 10-12 trófea mindből, de visszafordultam, mert már idő volt. Elég jól bíta a gigám, bejön ezen a mapon.