11997
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

• Rae Apofisz #10311
    Classic Flyer moddal szabályozni is lehet,hogy a repülő lényekből hány db legyen a pályán. Vagy éppen letiltani is lehet. Bár a managarm pont nincs benne. pedig ha a rock drake benne van annak is illene. Van a modban egy szobor is amiben meglehet nézni az éppen aktuális létszámot és be lehet állitani hogy ott a szobor környékén spawnoljanak "első sorban".
  • ncc1701
    Közlekedni elég jól lehet classic flyers moddal. Minden értelmes unoffi szerón alap. 300% körüli ptera eléggé hasít, engem legalábbis a managamar nem ért utól. A quetzám meg simán kinyíta őket, bár az a sárkányokat is gyilkolja simán.
  • T62A #10309
    De ne a single player részhez nyúljanak hozzá,nekem így volt jó.
  • Bozi_Vilag
    Nem értek vele egyet.
    Persze, erős volt, de a WC mindig így csinálja. Csinál egy OP szörnyeteget (Mana, hóbagoly, velon is ilyenek), majd két hónap után úgy a földbedöngöli, hogy megint ott tartunk, hogy levegőből PvP-t nem lehet, csak pteranodonról indítani.
    De nem csak állatok. Emlékezzünk vissza a generátoros vagy az etetős mókára.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A generátorral még régen csinálták azt, hogy háromszoros szívatás lett belőle.
    1: A generátorba kétszer annyi gázolajat kell tenni, hogy ugyanannyit működjön
    2: A gázolaj kétszer annyiba kerül
    3: Feleannyi slotszáma lett a generátornak

Az etetőnél meg egy "rebalance" volt. Fogták, és minden elkezdett sokkal többet fogyasztani. Azóta a giga és a quetzal egy hét alatt el kezd éhezni. Ha jól rémlik, azóta sokkal gyorsabban rohad a hús is, meg tán volt valami az etetőkkel is, de arra már nem emlékszem.

És ezzel nem csak a PvP-t nyírták ki. A PvE, sőt, a PvX közlekedést is elcseszték. Ha PvP-t akarják nerfelni, akkor a fújási sugár csökkentése, vagy öléskor a cuccot ne vegye fel.
  • ncc1701
    Mert kinyírták vele a pvp-t teljesen. Abszolút, és irreálisan erős egy állat volt.
  • T62A #10306
    Bocs ha nincs igazam,de a tények nem ezt bizonyítják.Miért kel elb@szni azt ami jól működik?Van ilyen állatom Managarmr. Kettő egy nőstény egy hím a kettő kicsinyeit használom más pályákon,Ragnarokon van egy,ezt az állatot staminára húztam.Nagyon nagy távolságokat szoktam megtenni vele egy szuszra,leszállás nélkül,rányomok az egér bal gombra felszállás után úgy meg indul mintha a puskából lőtték volna ki.De most egy kicsit ugrik a levegőben,és kezd zuhanni,shift + w-vel lehet vele menni most,de olyan mintha táncolna a levegőben.Nagyon idétlen,és rohadt lassú lett.
  • Rae Apofisz #10305
    Köszönöm.
    Jó ez a sg fórum. Már számtalanszor jártam ugy hogy valamivel nem boldogulok, leirom ide a kérdést utána meg rájövök magamtol is és müködik. Most is igy jártam. :) Nem akartam egyből szerveren szórakozni vele ezért akartam helyi játékban. ott viszont nem, szerverem meg azonnal müködik. És most jön a fej vakarás.
    "Kádár elvtárs. Tessék már megmondani mi a francért nem angolt tanultunk az orosz helyet !"

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.20. 00:10:50
  • Rae Apofisz #10304
    Igen, jó helyre irtam be, és beállitottam. F1 gomb az alap beállitás. Találtam ennek egy iker tesóját,az sem müködik helyi játékban.
    A gondom az ezek a json linkek ha rákattintok egy csomó van amit letilt a firefox hogy hamis, meg kártékony webhely. Hogy adatokhoz férhet hozzá. Igy viszont még megnézni se tudom mi a frász karika az. Az a leirás pedig ami az alján van már kifog rajtam,csak találgatni tudok mi micsoda. gyanitom valahova bekéne irni ezeket a sorkat,ha a mod mentés fájlba irom nem csinál semmit.ha más nem lesz megkérdem a badcos srácot hátha segit.
    "ServerName": "Editable Server UI",
    "ButtonTxt1": "Welcome",
    "ButtonTxt2": "",
    "ButtonTxt3": "",
    "ButtonTxt4": "",
    "ButtonTxt5": "",
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.19. 23:59:47
  • Bozi_Vilag
    Tudom, alap kérdések, de azért megkérdezem:
    1. Jó helyre írtad a GUS.iniben?
    2. A mod be van rakva, aktiválva van?
    3. GUS.iniben nem írtad át a megjelenítő gombot és/vagy nem rosszat nyomsz? Mert a leírásbanazt írja, az alapértelmezett gomb az előhívásra F1, a BadCo-n meg tán F5...

Ha ezek közül egyik sem rossz, nézd meg nem-dedikált szerveren (ha bírja a géped), vagy rakd be a szerveredre tesztüzemmódban, hátha nem műkszik single playerben.
  • Rae Apofisz #10302
    Üdv.
    Van egy mod amivel a badco szerverein találkoztam és szeretném felrakni az én szerveremre is. A badco admint még nem kérdeztem hátha nem örül a kérdésemnek, elötte ha lehet más forrásból szeretnék egy kis segitséget kérni. :)
    Van ez a mod https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=924619115
    Ez lényegében egy információs panel playerek számára amibe lehet bele irni például szabályzatot, szerver statokat stb.
    Még csak helyi játékban próbáltam de még csak nyoma sincs hogy müködne. Amit ir, bele irtam a GUS.ini-be de hiába. Az a json link webes felületen letiltja a firefox hogy ártalmas tartalom. Létre hoztam egy üres mentés fájlt is de ugysem. Mintha nem futna ez a mod.
    Valaki tudna abban segiteni hogy mi a fene az a json fájl,vagy hogyan tudnám müködésre bírni ezt a modot ?
    Előre is köszi szépen.

Kellemes Ünnepet Mindenkinek.
  • ncc1701
    Á, ezt jó sz@r olvasni is. Haver tavaly május elsején pilisben olyat esett bicóval, h eltört a csuklója, plusz a medence lapátja letört. Neki is csavarok, lemezek, tiszta terminátor lett. Bicajozni szépen tud, de ha fél órát kell ácsorogni, az marhára fáj neki.
  • ncc1701
    Megmondom őszintén, annyit már nem kívánnék igazán. :)
  • lammaer
    Hirtelen "heti 3-4x 1 óra kiscsaj"-t olvastam.... tudom, Freud-i elszólás részemről :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.04.17. 17:16:58
  • Rae Apofisz #10298
    Jól is teszed. Én ugy próbáltam változtatni a gép függöségemen,hogy más olyan dologba kezdtem amit szeretek csinálni, érdekel és van valami haszna is. Elkezdtem fürjeket tartani, végül aztán őstermelő lettem. Azt is kikellett tanulnom. Sikert is értem el,eljutottam oda őstermelő lettem. Másoknak adtam tanácsokat. De az élet más utat szánt nekem. Felborultam egy aluminium 2m-es létrával és ripityára törtem a bokám és abba kellett hagynom,vissza adtam az őstermelőit. A fürjeknek nem mondhatom most nem kaptok kaját mert beteg vagyok. A doki darabokból rakta össze. Fém lemezek, csavarok. Egész életemben nem voltam annyit dokinál mint most. Oktober óta talán jövő hónapban már tudok dolgozni. majd megdöglök úgy fáj de nincs mese. Séta,séta, sántikálok, bicegek de olyankor eszembe jut egy egy játék trailer videója és megyek tovább, nem adom fel. Sajnos az autó vezetéssel lehet baj lesz mert még nem tudom kezelni a kuplungot, de ha vért izzadok akkor is vissza akarok ülni még volán mögé. Szóval, azért van még cél
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.17. 15:02:16
  • ncc1701
    Én is sokat rohadok a gép elött sajna, már csak szakma okán is, de heti 3-4 konditerem, és jó időben heti 3-4x 1 óra bicaj megvan, Hétvégén meg bicajozunk ilyenkor már 80-100km körül, májusban már kezdjük a balaton körökkel a mozgást.
  • Rae Apofisz #10296
    Nem biztos hogy póráz volt az. Nekem volt olyan fönököm aki eleve úgy nősült,hogy kijelentette, ő játék függö ha ez nem felel meg felejtős a dolog. Mégis megnősült
    Napi 8 óra farmolás talán csak Ark esetében szokatlan. Anno mikor silkroaddal játszottam, volt hogy 1 hónapig egy barlang termében egyhelyben álltam és ugyanazokat a lényeket öltem napi 10-12 órában, és csak azért hogy megtanuljak egy új skilt. kb 9-10 éven át játszottam mmo játékokkal ilyen szinten. Igaz meg is lett az eredménye, szemüveges lettem, mozgás szervi bajok stb ... de hát ez ilyen dolog
  • ncc1701
    Akkó lazul a póráz. :) Amikor a nerdparade srácokkal nyomta, akkor mondta, h raid elött volt, h 8 órát gyártották/farmolták a golyókat a turretekbe. Hát, bakker, az nem lehet jó szórakozás.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.04.17. 06:25:24
  • Rae Apofisz #10294
    Döntött. Ma is online volt
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.16. 20:08:31
  • ncc1701
    Lehet, még foglalkozik vele a fejlesztő, tököm tudja. Annyit tudok, h azt mondta, h az asszony rászólt, h vagy ő, és a gyerek, vagy a játék, döntsön. És nem a játékot választotta.
  • T62A #10292
    Köszi.
  • Rae Apofisz #10291
    Én azon kisérletezgettem,hogy vannak azok az apró kövek amiket puszta kézzel is fel lehet venni. Ilyenekkel tele van a bázisom udvara is.
    Ez a AA és S+ is szedi a követ de nem birtam rábeszélni ezt is vegye fel. :) Ha én dobok el követ azt felveszi, de azokat az apró kavicsokat sehogy se akarja :D
    Legutobbi AA frissités 2018 december.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.16. 16:09:40
  • ncc1701
    A behemót kapu tuti nem. Teljesen jól működik a dolog, és mivel van a szerómon s+, ezért csak behúzom az állatokból a cuccot a teher quetzába.
  • Bozi_Vilag
    Kár :( Bírtam azt a modot, de kérdés, hogy és mi van vele...

A kapu nem akadályozza a spawnt?
  • ncc1701
    AA-val óvatosan, a fejlesztő srác már nem arkozik. Úgyhogy helyette, és a creature finder helyett én az s+ modot javaslom.

Ja. Ha valaki sok követ akar farmolni, mondjuk gachának, akkor javaslom a módszerem. :) A bázisom mellett, ahol járok-kelek van egy 6-8 metal node-ból, és némi kőből álló kis farmolós rész. Ezt lekerítettem behemót kapukkal, bedobtam 3 doedet, wanderingre raktam őket, így automatán szedik a követ, és megállnak, ha teli vannak. A doedeket meg súlyra húzom, így rengeteg fér beléjük.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.04.16. 10:09:48
  • Rae Apofisz #10287
    Bocsi véletlenül 2x raktam be ugyanazt a videót csak márnem tom újra szerkeszteni. Ez a 2. rész

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.16. 09:33:08
  • Rae Apofisz #10286
    Tudom nem szereted a modokat de szeretnék neked javasolni pár dolgot a szerverem futó modok közül és beállitásokból.
    Az egyik a Creature Finder
    Ez egy tök egyszerü dinó kereső kis mod.Nagyon praktikus ha például egy adott dinót keresel mert megmutatja hol merre van amit keresel hány db van és azt is megmutatja hányas level szintü.Ez single player modban kicsit macerás beüzemelni de megoldható.
    Aztán van az Awesome spyglas
    Ez kb mint egy távcső de teljes képernyő modban használható. Nem kell szemedre helyezni a távcsővel hanem elég ra célkeresztet ráirányitod egy lényre és megmutatja torport, hp, még azt is tameléséhez mi és hány db kell.
    A kedvencem, az Automated Ark
    kis tároló szekrényeket kell gyártani amiket feliratozni is lehet,hogy például mi van benne. Van egy eszköz ami hatalmas körzetben mindent össze szed. Még a szekrényekből is,amit eldobsz a földre, akár zöldéségeket, csiga pasztát,.. mindent.
    beraksz a szekrénybe mondjuk1 követ,rákattintasz egy gombra és onnantol kezdve ez a mod mindenhol ahol követ talál automatice össze szedi egy helyre. A munkapadokba nem kell zsebbenoda cipelni a gyártáshoz szükséges nyersanyagokatmert automatice feltölti.
    Erről egy kis videót is készitettem.
    Szerintem nagyon hasznos mert sok felesleges "munkától" megkimél.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.16. 09:24:39
  • Rae Apofisz #10285
    Jó,hát nem tudhatjuk :) Nem lennék meglepődve. :)
    De van most egy másik poén amin egyfolytában vigyorgok. Van az egyik modnak amit használok, a steam oldalán egy szép hosszú angol nyelvü leirás. oda van irva szines, kék betükkel.
    (gameusersettings.ini)
    A cset részben néha társalgunk a modról. Ami számomra poén, hogy google forditóval bibelödök,hogy megértsem amit szöveget nem ismerek fel. És tölem kérdez egy fickó, .. nem a game.ini -? Há mondom basszus nem igaz, aki angol nem képes arra elolvassa a szöveget, én aki nem tudok angolul meg magyarázzam el az angolnak mi hogyan ?
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.12. 17:38:38
  • T62A #10284
    Köszönöm neked is.
  • T62A #10283
    BOCSÁNAT BOCSÁNAT!
    Az oldalt már akkor elmentettem mikor elsőre beraktad,megnéztem a mézet angolul,ami a hivatalos oldalon van fent.
    1
    De ezzel nem találtam olyan parancssort,pedig meg találtam volna,nem viccelek egymás után kétszer is átnéztem,sőt másnap is.De nem találtam mindet a _C" előtt ami ír azt néztem.
    Kerestem a mézet így Giant Bee Honey_C".
  • ncc1701
    Belinkelem harmadjára is az oldalt. Többet nem szeretném. :)
  • Bozi_Vilag
    Mindegyikkel meg lehet csinálni, a metódus ugyanaz. Csak a kódját kell átírni (amit ARK Wikin azt hiszem, itt találsz meg, de majd javítsatok ki ha tévedek)

De csak hogy lásd:
    A tortának PrimalItemConsumable_SweetVeggieCake_C ez, a méznek meg PrimalItemConsumable_Honey_C a kódja
    Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2019.04.12. 16:11:50
  • T62A #10280
    Ncc azt mondtad ezeknek is sütit adsz Therizinosaur,meg lehet csinálni hogy ne 5 db ot rakjon egymásra?Nem találok parancssort hozzá,meg a mézhez sem.
  • Bozi_Vilag
    Apofisz, rajtad kívül nem sokan szoktak ebayről rendelgetni 15000 forintért 60.000 fts videókártyát :D
  • Rae Apofisz #10278
    Az sem mindegy melyik pályáról beszélünk. Az elöző gépemben P4 E6550 proci volt mindössze 4 gb DDR2 memoriával és GT 710-es vga kártyával. Offical szerveren belépést közben, mire megjelent volna a karakterem kifagytam. Egy dodot megölni is kihivás volt még helyi játékban is. Crystalisland besem töltött, ragnarokon és centeren atom lagg.Ami ugy ahogy elment a island és shigoisland.
    800x600 felbontáson full low grafikával és inditási opciokkal 8-10 fps el tudtam játszani , az island és shigoislandon volt 12-15 fps is.
    Bocs,hogy felemlegetem de az a 1050Ti vga véletlenül nem ebayról van ?
    Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2019.04.11. 22:16:03
  • Bozi_Vilag
    Volt.
    Szerintem most elég jó az ára már
  • ncc1701
    Használtan is horror volt az ára sajna.
  • Bozi_Vilag
    Igazából, nem is kell újonnan venni
    hardverapro.hu-n már többet is találni, nem egy helyen vállalnak rá néhány napos próbagaranciát is
  • ncc1701
    Mondjuk most szépen mennek lefele a memória árak, már simán érdemes venni.
    Utoljára szerkesztette: ncc1701, 2019.04.11. 16:03:26
  • Bozi_Vilag
    Nono, nekem a full low (csak a látótávolság epic) beállítással megy i5-2400 és Radeon HD7850-nel.

Tényleg, a RAM az kevés, én legalább 12 GB-t ajánlok, annyival simán el kell futni.
  • ncc1701
    Biztosan igazad van, és elmegy alacsonyabb grafikán. Annyit tudok, h nálam a vga 99%-on jár végig.

És abban is igazad van, h bármennyire is lehet fikázni ezt a játékot, de a játékmenet teljesen egyedi, úgyhogy nekem megérte rákölteni a gépre a pénzt.